|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016!
Próbowałam całe rano pod prysznicem i nic . Próbujemy jutro do 12 mamy czas oddać .
Lekarz trochę uspokoił ,że naprawdę są dzieci które bardzo szybko przestają sikać kiedy maja głęboki sen. Jeśli sika w dzień i nie puchnie to jest ok. Badania i tak mamy zrobić i po tym zobaczymy co z usg. Jeśli by coś się działo byłaby gorączka . W lipcu lecimy na Kos 🏻 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#422 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wakacji zazdroscimy! ![]() Cytat:
![]() Teraz za to chyba zapomnial, ze umial raczkowac bo wszedzie na dwoch nogach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kciuki zeby mis sie jeszcze odnalazl! Chrzestny stwierdzil, ze przepis na mase cukrowa bral z neta. Ale jesli dowiem sie z ktorej strony dokladnie to Wam powiem ![]() Jest godzina 17.55... Moje dziecko juz spi na noc gorzej, ze zasnal szybciej niz zdazyl sie najesc wiec spodziewam sie dodatkowej pobudki na jedzenie ![]() Drugi konczy kolacje i tez Go klade bo zmeczony bardzo... Ci ta wies i ganianie boso po trawie robia z dziecmi ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
😁 Raczej straciłam nadzieję na odnalezienie 😢 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Oczywiście sprawdzić trzeba. Może w końcu uda się złapać "materiał" do badania 👍 Zazdroszczę wakacji. My w tym roku z różnych powodów nie jedziemy. Ale będę się cieszyć z innymi oglądając zdjęcia 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
A tej wsi i trawy na boska to zazdroszczę 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
Dychajcie i wdychajcie zdrowe powietrze 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3 noce a teraz do godzin porannych tj około 4-5 nie sika . A śpi do 6-7 . Od tej 5 budzi się co 20 minut i już ma bardzo lekki sen. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstajemy zazwyczaj kolo 5.30 (pierwsza nocna pobudka) a zasypia z reguly kolo 18.30 ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#428 |
|
Rozeznanie
|
Marie nie martw sie. U nas tez czesto jest sucha pielucha po nocy a jak wstanie to zaraz robi sie pelna. Najlepiwj nam mocz lapac zaraz po drzemce, ale ostatnio dlugo sie z tym mordowalismy. Dzieciaki dorastaja i juz coraz rzadziej robia siku, ale za to wiecej. Teraz jak Maja gania bez pieluchy i zrobi siku to jest spooora kaluza.
Mielismy przez 2 dni gosci, dlugo by opowiadac... siostra tz z mezem i 2 dzieci. W trakcie pobytu ich corka zachorowala, pojecjali na ip, dostala antybiotyk. A oni wcale nie wyvierali sie do domu tylko dalej siedzieli... niezle sie z tz o to wkurzylismy, mam nadzieje, ze Maja nic nie zlapie :/ Ale w koncu pojechali - cisza i spokoj Teraz bedziemy sie delektowac weekendem we troje Pierwszy raz zrobilam swoje kompoty i zapasteryzowalam, jestem dumna jakbym trojke dzieci urodzila. (Bo trzy sloiczki zrobilam na probe ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kosia a robiliście tą cystografię wkoncu ? |
|
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Goba nie robilismy bo juz dawno nic jej nie bylo a nefrolog mowila ze nie widzi powodu. Bylismy na furaginie, odstawilismy i bylo juz ok. Juz prawie pol roku bez zum.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
KOSIA oby nic się u Was nie przyplątało . Jestem złym człowiekiem i ja bym pewnie ich wywaliła
Pusta Pielucha rano . Lecimy do wanny puszczamy wodę i nic . I nic . Nic. Przykleiliśmy wódeczkę taki specjalny . Trochę nasikał , trochę uciekło . Mamy 10 ml oby starczyło na dwa badania . Dziś pierwsza noc bez płaczu i wstawania od daaawnaaaa.... tylko 6 pobudek cyc i spał dalej wiec nareszcie czuje się ok. Tż jedzie na kawalerskie niestety mi nie dane jest wyjść na panieński , nawet nie wiem czy jest bo nikt nie dzwonił nawet zapytać . Trochę średnio coraz mniej mi się chce tego wesela bo wiem , że o 21 sama będę w pokoju . Będę pewnie ryczeć bo wszyscy świetnie się bawią, a tż będzie pewnie przez jakieś baby oblatywany bo taki biedny sam chodź ze mną tańczyć . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja to jestem mało asertywna kobita i wkurzałabym się okrutnie, ale z uśmiechem na twarzy gościła dalej... Trzeba im przyznać, że mieli tupet. Pamiętam jak moja najstarsza miała chyba 1,5 roczku, pojechaliśmy ze znajomymi w góry, wynajęliśmy wypasiony apartament w hotelu, miała być super zabawa przez kilka dni, a nasze dziecko zaczęło mocno gorączkować... Nawet nam przez myśl nie przeszło dziecko męczyć i siedzieć tam na siłę, spakowaliśmy się i wróciliśmy do domu. Wszystkie z Was już robiły badania Dzieciaczkom? Przyznam się, że ja jeszcze nic nie badałam Młodemu.. Marie brawo za nockę!!! Powolutku, powolutku będzie coraz lepiej 😊 U nas Junior ostatnio robi sobie godzinną przerwę w nocnym spaniu, tak między 2.30 a 3.30, zwalam oczywiście na zęby. Potem budzi się o 5 i czasem zaśnie, czasem nie...ja już nawet rano nie próbuję wyjść z pokoju aby poćwiczyć 😞wolę aby sobie dospał tę godzinkę dłużej, wtedy ma lepszy humor w ciągu dnia. Szkoda panieńskiego... A na weselu możecie spróbować się zmieniać co godzinę 😀 chyba że imprezka jest w innym miejscu, to byłoby ciężko.. Jadę dzisiaj na zakupy, może uda mi się coś w mniejszym rozmiarze kupić 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Udanych wakacji! Plażing i smażing czy będziecie zwiedzać jeśli K pozwoli?---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
NESTLE badania krwi robiłam już 3 razy. Raz na 6 miesięcy i miał słabe żelazo to po 2 miesiącach kontrola czy dieta go wyprowadziłam i było już Extra. Plus wit D, morfologia z rozkazem , potas i sód. Wszystko by sprawdzić czy jest może chory czy to jednak jego charakter , że tyle krzyczy
Pokój obok zaraz sali , ale ja dupa jestem znam tam tylko pare młoda i ojca pana młodego a nie lubię poznawać nowych ludzi to bym bez tż źle się czuła . Dwa po 1,5 miesiąca bycia 24h na dobre razem ciagle Kuba nadal do zasypiania nocnego i w nocy akceptuje tylko mnie. Tak to bym wzięła moja mamę i by z nim została w pokoju. Niestety jakby się obudził to miałabym po nocce. TETETKA nigdy nikt nas nie zmusi do leżenia my ostro zwiedzający jesteśmy , ale na nic się nie nastawiam z Kuba . Zobaczymy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawo za kompocik Truskawkowy?
|
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Tż dzwonił , że przyjęli nam tylko mocz na zwykle badania. Na posiew musi być tylko do kubeczka . Będzie w poniedziałek cały dzień bez pieluchy to złapie jakoś
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się miło zaskoczysz, K będzie ładnie spał i będzie super imprezka! |
|
|
|
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas nic slaaaaba. Noah często się budzil, nie dawał się odłożyć więc spał na mnie. Ja jak na złość nie mogłam zasnąć jak on na mnie leżał chociaż od dawna mi to nie przeszkadzało. Jak już się położył na mnie to się co chwilę podnosil, wiercil. Położyłam to obok i to samo. Wchodził na Mnie, rzucał się... no tragedia!!!!
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 23.30. Zobaczymy czy Tatuś da radę ogarnąć całą trzódkę😜Fajnie będziecie mieli na tym weselichu, nawet do 21☺ musisz G. wymęczyć i razem z Wami pójdzie spać 😜 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie" P. M. Edytowane przez nestle301 Czas edycji: 2017-06-17 o 13:14 |
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
NESTLE Mój był przebadany: krew, mocz i badanie serduszka gdy miał jakieś 2 miesiące, tak profilaktycznie
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Ząbkujemy i wstajemy a wkrótce roczek świętujemy! Lipcówki 2016!
KAMILA współczuje
możesz z nim w dzień odespać ? NESTLE jest świadkiem , starosta i musi być do samego końca imprezy . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Dziewczyny wypada tż jeśli jest świadkiem iść w innej marynarce i innych ale tez eleganckich spodniach ?! W garniturze wyglada źle . Przez 3 lata totalnie moda się zmieniła ![]() ![]() szkoda kupować cały drogi garnitur bo on nigdy nie chodzi w takich rzeczach a w massimo maja fajne rzeczy .
Edytowane przez Marie Madeleine Czas edycji: 2017-06-17 o 10:55 |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Wypad się udał ale przez to ze dołączyli do nas TŻ siostra której niecierpie miałam trochę gorszy humor. Plus spuchlo mi kolano.
W niedługim czasie jedziemy na szczęście do Białego a nie Wawy po foteli i rwf. Jest jeden sklep z ogarniętym panem który nam do pasuje fotelik do auta Dziś będzie koncert i jutro. Dziś gra Stachursky i może się wybierzemy z dziećmi jutro gra Zenek i na bank idziemy, bo druga siostra TŻ Przyjeżdża i tez ida ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Stachursky jest prawie moim sąsiadem ![]() 🏻 spoko gościu . Został na naszej wsi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#445 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Baw się dobrze na koncertach. W moim mieście niedawno był Varius Manx i Chylińska i oczywiście nie poszliśmy bo książątko przecież nie będzie spało bez mamusi |
||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic sobie nie zrobilam o to chodzi. Smaruje diploziaja o opuchlizna schodzi ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
TETETKA znajoma bezproblemowa
jej nie interesuje co kto ubiera . Byle nie białe sukienki ( ja miałam mnóstwo kobiet w bieli , ale krótkich i pięknie to wyglada potem na zdjęciach ) . Jeśli nie garnitur to na bank w innym kolorze będzie ciemne spodnie i szaro srebrna marynarka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#448 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się może kiedy rozpocznie się wyprzedaż w Reserved?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#450 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo lubię takie połączenie ale jak dla mnie osobiście to stylówka bardziej dla gościa ![]() Małe białe są super ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

🏻

dzieciaki są takie różne! 
ale myśle że akurat tam będzie popierane zasypianie przy piersi i spanie z dzieckiem . 3 h to będę co miała pisać 
ale jest cudnie
gorzej, ze zasnal szybciej niz zdazyl sie najesc 

cyc i spał dalej wiec nareszcie czuje się ok.
niestety mi nie dane jest wyjść na panieński , nawet nie wiem czy jest bo nikt nie dzwonił nawet zapytać . Trochę średnio 

możesz z nim w dzień odespać ?