|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
Swoją drogą na drugim czy trzecim roku przez ok. 3 miesiące zmagałam się ze strasznym kaszlem, pozostałość po przebytej chorobie. Oczywiście nie zarażałam, czułam się już świetnie, poza tym jak uciążliwe było to cherlanie. Nie było takiej opcji, żeby sobie zrobić trzymiesięczne wakacje w ciągu roku akademickiego, no bez jaj. Było mi głupio, ale nikt mi nigdy jednego słowa nie powiedział, czy nie wyprosił z sali. A musiało to być męczące, podejrzewam, że znacznie bardziej niż małe dziecko, które sobie cicho siądzie i będzie rysować czy drzemać. Dopóki dziecko nie hałasuje to nie widzę żadnego problemu. Jak hałasuje można z nim na chwilę wyjść i ogarnąć. Problematycznie może być w czasie egzaminu, i tu chyba nie ma dobrego rozwiązania. Ale znowu, na ile takie przypadki są częste. Z innej bańki: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#Czolka3Img Co pan dochtór ma na myśli mówiąc, że "Kobieta bez miesiączki jest kobietą luksusową i na to zasługuje." Zresztą im dalej tym bardziej dziko. Jezu. Edytowane przez 3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 Czas edycji: 2017-06-23 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
A to, z kim sobie kobieta dziecko zrobiła to chyba nie jest moja odpowiedzialność? Niech przekaże opiekę ojcu, a sama zostanie weekendowym rodzicem (w przypadku gdy para nie jest razem). Tylko kobiety często same chcą się zajmować dzieckiem. Nie da się mieć wszystkiego. To, że akurat kobieta się poświęca to nie moja wina ani nie mój wybór. Przykro mi, jak się zdecydowało na macierzyństwo, to trzeba wiedzieć, że niesie to za sobą pewne konsekwencje. Gdybym była dziekanem - mogłabym pomyśleć o jakimś zorganizowaniu takiej opieki na wydziale. Ale jakby mi wykładowca przyprowadził dziecko na wykład, no to dostałby rozmowę, chyba że dziecko po prostu usiądzie z boku z kolorowanką i będzie cicho. Przesada, ale niech już będzie, na wykład może technicznie przyjść każdy. Ale nie jakiś Stasiu z ADHD. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74904321]Szkoda,że nikt nie wywala tych co w ostatnich ławkach siedzą i nadają jak najęte ![]() ![]() U mnie wylatują wszyscy tacy również. ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Poza tym wykład, jeśli dziecko jest cicho to co innego. Mają one charakter otwarty i nie można nikogo z nich wyprosić, chyba że przeszkadza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7490433 1]
Z innej bańki: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...tml#Czolka3Img Co pan dochtór ma na myśli mówiąc, że "Kobieta bez miesiączki jest kobietą luksusową i na to zasługuje." Zresztą im dalej tym bardziej dziko. Jezu.[/QUOTE] Przecież miesiączka to łzy macicy, która płacze, bo nie może w sobie nosić dziecka. No przecież nie można się godzić na smutne macice. A tak serio, to nie rozumiem, czemu tacy ludzie nie mogli wybrać innej ścieżki kariery, tylko akurat taką specjalizację, a potem gadają o klauzuli sumienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Konto usunięte
|
Tego nie wiem, ale wiem, kogo to nie obchodzi - ludzi niezdolnych do empatii.
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7490393 1]O, to ja też wtedy kończyłam studia. I potwierdzam, że na moim kierunku (uniwersytet
![]() U mnie na roku (kończyłam 14 lat temu) była jedną dziewczyna z dzieckiem. Nigdy go nie widziałam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest ciężki temat, wiadomo że nie zawsze da się znaleźć opiekę dla dziecka, ale bez przesady. Nie poszłabym na egzamin z małym dzieckiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
BAN stały
|
Cytat:
bo nagle wychodzi na to że lepiej żeby ileś tam osób nie zdało, bo jakieś dziecko je rozpraszało, niż żeby matka odpuściła sobie egzamin |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
Tylko ze juz ustalilismy, ze dziecko na sali nie musi sie rownac przeszkadzanie innym (nie wieksze niz kaszel).
A o braku empatii swiadcza teksty typu "zawsze mozna znalezc opiekunke", "trzeba bylo nie rodzic dzieci" zamiast "uczelnia powinna organizowac pomoc dla studiujacych matek, np zlobki". To pokazuje, jakie jest wasze podejscie. A dziwi mnie to dlatego, ze nie tak dawno mielismy kilka pro-feministycznych tematow i wiele kobiet (nie mowie o nikim konkretnie) wypowiadalo sie bardzo swiatlo na temat tego jak bardzo potrzeba nam rownouprawnienia w roznych kwestiach. No i tutaj mamy taki przyklad. Kobieta z dzieckiem. Facet zawiodl, a ona chce napisac ten egzamin. |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Wtajemniczenie
|
u mnie nikt nie przychodził z dziecmi na egzamin. ja wiem ze sytuacje sa czasami ekstremalne sama wielokrotnie musiałam ciagac dziecko np po urzedach jak nie miałam z kim zostawic , ale mimo wszystko egzaminu sobie nie wyobrazam - nawet jak bym była mega samolubna i w nosie miała "wygode" innych to ja sama nie mogłabym sie skupic- ciagle musiałabym patrzec co robi dziecko , ewentualnie samo dziecko by mnie odrywało na zasadzie- nie mam kredki, skonczyły mi sie kartki itd
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na egzamin zawsze można się umówić indywidualnie. Ja nie rozumiem, czy dziewczyny z mojego instytutu miały jakoś ponadprzeciętnie ogarnięte sprawy życiowe czy co, bo jakoś nigdy dziecka nie widziałam ani na egzaminie ani na zajęciach. Kilka razy się zdarzyło, że przyszły z dzieckiem po jakiś wpis albo indywidualnie coś załatwić, ale to było tylko na zasadzie "przyjść, chwilę poczekać, załatwić i wyjść". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Cytat:
Nie "powinna", tylko "mogłaby", ale tylko jak są wolne środki. Też nie można zabierać z dydaktyki czy badań, żeby otworzyć żłobek. Nie, gdyby kolega/pan profesor przyszedł z dzieckiem na wykład/egzamin pomyślałabym to samo. To raczej ty tutaj wypowiadasz się, jakby sytuacja dotyczyła tylko kobiet. Bo uczelnia ma mieć żłobek, żeby kobiety miały równe prawa do studiów - co ma piernik do wiatraka. To w twoim myśleniu jest stereotyp i segregacja na role płciowe - według mnie dziecko ma oboje rodziców i jak jedno pisze egzamin, to drugie jest za nie odpowiedzialne. Powtórzę - pan profesor ze Stasiem jest równie nieprofesjonalny co pani profesor ze Stasiem. ![]()
![]() |
#434 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Uczelnia to nie żłobek/ przedszkole, jeśli matka ma egzamin to ojciec może zaopiekować się dzieckiem. Terminy egzaminów są podawane do wiadomości studentów z wyprzedzeniem, sesja to nie temat tabu ![]() Sent from my GT-I9515 using Tapatalk Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-06-24 o 05:06 Powód: Słownictwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
po ch..to ma krasnal brode:-P
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Konto usunięte
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;74909571]Hahaha jakie ustaliliśmy
![]() Uczelnia to nie żłobek/ przedszkole, jeśli matka ma egzamin to ojciec może zaopiekować się dzieckiem. Terminy egzaminów są podawane do wiadomości studentów z wyprzedzeniem, sesja to nie temat tabu ![]() Sent from my GT-I9515 using Tapatalk[/QUOTE] Litość. Różne sa sytuacje w zyciu. Radzę się zastanowić nad niektorymi slowami. Moze dziewczyna miala kogos do opieki kto sie w ostatniej chwili rozchorowal itp. To co miala zrobic? Nikt nie bedzie bardziej zlosliwy dla kobiety jak druga kobieta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
BAN stały
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;74909571] A swoją drogą po wuj robić dziecię w trakcie studiów?
[/QUOTE] Witamy Grażynę na wątku o Grażynach ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-06-24 o 05:06 Powód: Słownictwo w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- A swoją drogą u mnie na studiach była jedną dziewczyna która urodziła dziecko. Nie na moim roku ale to kameralne studia wiec wszyscy się znali. I wykładowcy pozwolili jej ogólnie wszystko zdawać indywidualnie. Bardzo to było fajne. Ona w trakcie ciąży rozstała się z chłopakiem i było wiadomo ze będzie ciężko z pomocą także mogła zdawać wtedy kiedy się umówiła z danym wykładowca na zaliczenie. Czasami przyszła z synem na wydział jak miała coś szybkiego do załatwienia. Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż "nie, do widzenia, proszę wziąć dziekanke". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#439 |
Naczelna Nastolatka
|
To może jednak warto przyjąć do wiadomości ze DZIECI WYWRACAJA ŻYCIE DO GÓRY NOGAMI I JEDNAK OGRANICZAJĄ. A nie oczekiwać ze wszyscy i każda instytucja będzie się pochylać z troską bo matka z dzieckiem.
wysłane telepatycznie
#440 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
Eee.. nie. Albo studia są dla ciebie na tyle priorytetem to to zorganizujesz albo napiszesz w innym terminie, jak nie no to szczęśliwego macierzyństwa. Nie trzeba rodzić dziecka na studiach - czy są jakieś przepisy, które to nakazują? Nie każdy musi być magistrem - taka prawda. Przykro mi.
![]() |
#441 |
Konto usunięte
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;7490968 6]Litość. Różne sa sytuacje w zyciu. Radzę się zastanowić nad niektorymi slowami. Moze dziewczyna miala kogos do opieki kto sie w ostatniej chwili rozchorowal itp. To co miala zrobic? Nikt nie bedzie bardziej zlosliwy dla kobiety jak druga kobieta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Przyjść na inny termin. Dogadać się z wykładowca. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Ja tez uważam, ze przychodzenie na egzamin z dzieckiem jest niepoważne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam dziecko w trakcie studiów. O mój Boze, ale ze mnie nieodpowiedzialna gówniara
![]() Termin porodu miałam na czerwiec, więc wszystkie egzaminy zdawalam indywidualnie już w maju, żeby w trakcie sesji nie martwić się o to czy zacznę rodzić podczas egzaminu czy będę musiała wziąć ze sobą noworodka. Moje dziecko ma już 2 lata, od momentu jego narodzin minęło już kilka sesji i ani razu nie musiałam go brać na egzamin ani na wykład lub ćwiczenia. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że przychodzę z dzieckiem. Nawet jeśli nie znalazłabym dla niego opieki, to jaki jest mój sens uczestniczenia w zajęciach, skoro i tak swoją uwagę skupiam na zajmowaniu się dzieckiem? Chyba tylko taki, że trzeba się pokazać. Wykładowcy to też ludzie i dają możliwości, żeby napisać w innym terminie lub odrobić nieobecność później. A jeśli wiemy, że to taki typ, że nie pozwoli na odstępstwa, to chyba wiadomo o tym nie od dziś i można się na to przygotować. Przecież nie tylko dzieci mogą przeszkadzać w studiowaniu. Może to też być praca, a tej raczej nikt ze sobą nie zabiera na zaliczenie, tylko tak organizuje swój czas, żeby móc to napisać.
![]() |
#444 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Także tego... myślę, że przyjście z dzieckiem po wpis, czy indywidualną poprawę w formie ustnej czy nawet pisemnej nie jest niczym złym. A tu wszystkie jednak oburzone, że ktoś śmie mówić, że dzieci na uczelni są złe bo przeszkadzają w egzaminach. No u mnie poprawy to zazwyczaj są indywidualne w "kanciapach" u prowadzących no chyba, że serio sporo osób nie zaliczyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przychodzenie na egzamin z dzieckiem, czego nie zrobilaś, więc nikt cię od nieodpowiedzialnych gówniar nie wyzywa, oddychaj. W ogóle nikt nikogo nie wyzywa. Po prostu oczekiwanie, że cały świat się dostosuje i studenci będą pisać egzamin z dzieckiem, bo ja nie mam opiekunki jest postawą roszczeniowa i nieodpowiedzialną. Nikt nie zabrania mieć dziecka i studiować, jeśli tylko potrafi się tym zarządzać.
![]() |
#446 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na studiach dziewczyny dogadywały się z wykładowcami indywidualnie i naprawdę żaden nigdy nie zrobił im problemu w kwestii dostosowania terminu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz młode mamy studiują, pracują, robią kursy, realizują się też zawodowo. I ja to podziwiam. O ile właśnie nie przyjmują tej roszczeniowej postawy, że mam dziecko i mi się należy, albo (z czym też się spotykam) - jestem w ciąży/przyszłam na egzamin z dzieckiem, to powinni mi zaliczyć, nawet jeśli nie potrafię.
![]() |
#449 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74917681]Ale zaraz, to nie był żaden egzamin ani wykład... to była poprawa. Pewnie indywidualna. No chyba, że taka pisana w sali to zwram honor. No ja też sobie na wykład czy kolokwium czy egzamin nie wyobrażam przyjścia z dzieckiem DO SALI. Na uczelnię owszem. Jak piszę, u mnie jest kącik dla dzieci KOŁO auli, nie w sali
![]() Także tego... myślę, że przyjście z dzieckiem po wpis, czy indywidualną poprawę w formie ustnej czy nawet pisemnej nie jest niczym złym. A tu wszystkie jednak oburzone, że ktoś śmie mówić, że dzieci na uczelni są złe bo przeszkadzają w egzaminach. No u mnie poprawy to zazwyczaj są indywidualne w "kanciapach" u prowadzących no chyba, że serio sporo osób nie zaliczyło.[/QUOTE] Zależy od osoby prowadzącej ćwiczenia bądź wykładowcy ![]() Tak się wczoraj zastanawiałam czy kobiety, które to opowiadają zdają sobie sprawę z tego jak same się stają tymi na które narzekają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;74917681]Ale zaraz, to nie był żaden egzamin ani wykład... to była poprawa. Pewnie indywidualna. No chyba, że taka pisana w sali to zwram honor. No ja też sobie na wykład czy kolokwium czy egzamin nie wyobrażam przyjścia z dzieckiem DO SALI. Na uczelnię owszem. Jak piszę, u mnie jest kącik dla dzieci KOŁO auli, nie w sali
![]() Także tego... myślę, że przyjście z dzieckiem po wpis, czy indywidualną poprawę w formie ustnej czy nawet pisemnej nie jest niczym złym. A tu wszystkie jednak oburzone, że ktoś śmie mówić, że dzieci na uczelni są złe bo przeszkadzają w egzaminach. No u mnie poprawy to zazwyczaj są indywidualne w "kanciapach" u prowadzących no chyba, że serio sporo osób nie zaliczyło.[/QUOTE] Normalna poprawa, pisana w sali, ok. 15 osób. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.