|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Ja na gardło podobnie jak Buzn ratowałam się prenalen i pomogło.
Wstaje i widzę same dolegliwości u Was, u mnie też 😲 okropny ten 3 trymestr, okropny. |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Kate na gardlo w zeszlym tygodniu kupilam tabletki prenalen, czasem pomagaly mi tez czarne hallsy, zrob sobie syrop z cebuli czosnku i cukru i pij kilka razy dziennie. Do tego herbata z miodem i cytryna, na wieczor cieple mleko z miodem i czosnkiem. Przeszlo mi w dwa dni.
Z biegunka nie pomoge bo tfu tfu nie mialam jeszcze w ciazy ale moze przed lekarzem warto w aptece zapytac. Lotso ale mssz mordeczki w domu! Ja sie boje szczurow... |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Wtajemniczenie
|
Hej hej. Na gardło nie pomogę, bo mnie tantum verde pomagało. Na biegunkę banany ponoć dobre.
Ja w nocy myślałam, że coś się zaczyna dziać, po kąpieli i nospie nie przechodziło. Ale usnęłam przed 3 i od rana cisza. Czyli wygląda, że przepowiadacze z krzyża i brzucha mnie czekają... Oj tak, zdecydowanie 3 trymestr najgorszy. Teraz sobie uświadomiłam, że nie mam części rzeczy do szpitala typu klapki, trzeba dokupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#424 |
Wtajemniczenie
|
Koszmarna noc za mną
...same chore sny miałam...takie horrory jakieś.... dużo tego było....duzo się działo...niefajnie Wczoraj był taki milutki dzień to nie wiem skąd te koszmary Spędzony z corciami nad morzem 20170828_154059.jpg20170828_170506.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Tak Lynn leze caly czas od miesiaca.a od kwietnia jak mi sie ta blona oderwala to praktycznie caly czas. Slysze jak moj tylek placze. Nie wiem jak ja przelezalam cala pierwsza ciaze i wstawalam tylko na siku😱😱
Dzisiaj we snie znowu zdradzilam tzta😀ale teraz to juz przesadzilam😀😀bylam na basenie i minelam sie z fajnym facetem, szlam do szatni i tak odsunelam ramiaczko zeby go zachecic do wspolnej kapieli ale za nim wyszla mloda dziewczyna 12-14??i speszylam sie co ja robie wtf..no i skrecilam do swojej szatni.jak otwieralam przebieralnie to ktos namietnie chwycil mnie z tylu i wszedl za mna.znowu sie speszylam bo przeciez tamten byl z kims.odwrocilam sie a to byl on😀😀powiedzial ze to jego corka i ze widziala jak na niego patrze i ma isc za mna (mam banana na twarzy jak Wam to pisze😜 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Wtajemniczenie
|
Ja mialam wczoraj calutki dzien tak napiety brzuch ze myslalam ze peknie, nospa i magnez nie pomagaly. Najgorzej bylo wieczorem po tym jak przeszlam sie do sklepu. Dobija mnie juz to ze nie moge nigdzie dalej sama pojsc bo sie po prostu boje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny stosujące Luteinę- czy tego dnia, kiedy macie wizytę stosujecie Luteinę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny, zaraz musze wsiasc w auto i podjechac do apteki, ale strasznie slabo sie czuje, maz ma kontrole w pracy z niku i nie moze sie wyrwac, a tesciowa bagatelizuje cAłą sprawę i tylko sie boi ze sie zarazi, a zdrowie wnuczki niewazne, bo ja to i tak się nie licze.
Pije teraz gorzka herbate i wzielam sobie kawalek chleba, zaraz ugot u je ryz. A na gardlo szczerze polecam argentin t, juz pare razy uratowal mi tylek, tantum verdr na mmie nie działa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#431 |
Rozeznanie
|
Alla zazdroszczę tego morza
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#432 |
Raczkowanie
|
Lotso co za sen hahaha
Gdyby zadzwonił prawdziwy budzik, nie taki we śnie to ja bym pewnie się zerwała kochanka szukać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Wtajemniczenie
|
Lotso to żeś zaszalała 😂😂
Alla oj zazdroszczę morza, my mieliśmy jechać w lipcu nad morze ale nie wypaliło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#434 |
Raczkowanie
|
Ale natrzaskalyscie
![]() ![]() U mnie tam wody nie pekaja na pelnymrozwarciu mialam przebite. Tak samo jak nie czulam robiacego sie rozwarcia, mialam tylko twardy brzuch. Za to bole krzyzowe juz czulam 😣. Zobaczymy jak bedzie tym razem. Mam nadzieje urodzic na 1 pazdziernika na rocznice slubu ale czy sie uda? Syn sie troszke spieszyl wiec zobaczymy jak córeczka. Kate inhalacje z soli cie podraznia. Tak samo jak domowy sposob czosnkowy. Ja sssalam jakoes tabletki z propolisem i porostem islandzkim. Mozna tez pic syrop z babki lancetowatej i prawoslazowy. Migi widze z wanienki zadowolna tak jak ja ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#435 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mama mnie wczoraj strasznie wkurzyla.. gadaliśmy przez telefon tak sobie i mówię ze ja siedzę, a Tz pojechał po zakupy. To mi powiedziała, że chyba ubrać się i wsiąść do auta to nie tak ciężko, a Tz mi w końcu wypomni,że tylko leżę, a on mimo pracy musi latać. I spytała czy chociaż zrobiłam obiad... ona z tych co pracowała do porodu i rzekomo absolutnie nic jej nie bylo, jakby sobie pilke z przodu dokleila i tyle. Mi też niby nic nie jest,czasem się gorzej czuje,ciężko mi ale nie mam żadnych przeciwskazan żeby np. sprzatac więc sprzątam tyle, że nie wszystko,czasem mniej czasem więcej, czasem daruję sobie zakupy czy coś. Wczoraj aż się poplakalam bo czuje się jak jakaś ksiezniczka co tylko leży, a wcale nie musi i mogłaby się ruszyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Rozeznanie
|
Aguleekk bo to różnica pokoleń. Przykre jak własna matka tak mówi. Co innego teściowa.
Ja na wymioty brałam czopki. Są na receptę. Więc lekarz pozostaje, bo w najgorszym przypadku szpital. Grozi odwodnieniem. |
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
nibyżona
|
aguleekk odpusc sobie. nie ma co sie nakrecac.
![]() ja bylam oddac krew. jutro mam wizyte i jestem po prostu wkurzona wiecie? jestem zmeczona dojazdem do tego Olsztyna, szlag mnie trafia ze teraz nie bede miala usg, a zaczynam sie troche martwic bo tesciowa mi powiedziala, ze wydaje jej sie ze brzuch mam mniejszy. ogolnie jakos wszystkotakie z ![]() widze, ze na calym watku ten 3 trymestr i ostatnia prosta to byleby szybciej, bo kazdej cos.
#438 |
Zakorzenienie
|
No nie nakręcam się bo to nie pierwszy raz jakies takie teksty ale to po prostu wkurza, zwlaszcza ze nie leze cale dnie ale nie bede sie przeciez tlumaczyc,ze np. zrobilam pranie bo to zalosne, więc tyle mojego że sobie komuś powiem i sobie pogadam.
Cherry, a nawet jak powiesz, że coś Cię martwi to Ci tego usg nie zrobią? Ja też dziś wizyta, ciekawe co tam bo wyjątkowo długo nie byłam bo gin był na urlopie. No ale dziś też raczej bez usg będę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez aguleekk Czas edycji: 2017-08-29 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
Kciuki za wizyty. Moja w poniedziałek
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekaj.... napisałaś duża córa A po kropce ...podobna I teraz zglupialam Czy że ta na zdjęciu jest duza.... bo to ta mlodsza właśnie Czy chodzilo o to, że ta starsza podobna do mnie (pewnie widziałas zdjęcia na fb)...czy ta mlodsza jest podobna do mnie Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-08-29 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Ale natrzaskalyscie postów
![]() Miałam koszmarną noc..... sny okrutne, wojna, ucieczka brrrrr.... okropność. Budziłam się co chwile jak się tylko sen zmieniał na gorszy :p Tz złożył łóżeczko ![]() ![]() Cytat:
No to tak jak dziewczyny pisały , może umów się z położna środowiskowa i pojedź z tz na dzień otwarty na oddział po prostu ![]() ![]() Cytat:
W moim szpitalu za sr płaci się 200 - 100 za "wykłady" plus ewentualnie 100 za ćwiczenia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzeba było skorzystać z odrobiny słońca i nieco wyższej temperatury. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Zadomowienie
|
dominikowa
A nie masz jakiś zaprzyjaźnionych sąsiadów? Albo jakiś blisko mieszkających znajomych? Zeby ktos mogl Ci podrzucic? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Martik nic nie zdecydowalam
![]() A o tych dniach otwartych to ja pierwsze słyszę,często takie coś jest w waszych szpitalach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie widziałem zdjęć na fb. Nie jestem w grupie. Napisałem w sensie,że fajana dziewczyna, duża pannica. Jak ta jest młodsza to pewnie starsza też ładna i wysoka. Podobne jesteście, czarnulki, w sensie włosy:P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez buzn Czas edycji: 2017-08-29 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jeśli tak daleko to pewnie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Z tym masażem szyjki - co o nim nie wspomnicie to mnie dreszcze przechodzą. Chciałabym tego uniknąć ale z drugiej strony słyszałam ze mało która położna się pyta o to czy może go zrobić, trzeba, robi i koniec. Brrr Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Młodsza juz się nie może doczekać. Zobaczymy co to będzie jak się urodzi😉 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Agulek nie przejmuj się. Moja znowu chciałaby żebym plackiem leżała, bo takie metody były te 31 lat temu, jak ona rodziła..A potem dzwoni i np pyta co ugotowałam? Trochę się do wyklucza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle co do informacji na stronie szpitala... wy sobie golicie krocze przez porodem? Bo kurczę wiele razy gdzieś czytałam, ze dziewczyny się normalnie gola przed żeby się lepiej czuć, a ostatnio na stronie mojego szpitala czytam, że proszą o nie golenie się w bliskim okresie porodu że względu na małe ranki,które się moga zrobić, a to grozi zakażeniem. Pisza, że polecają sobie tylko przystrzyc ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:05.