Styczniówki 2018 - część II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-31, 14:54   #421
M e g a r a
Raczkowanie

Dot.: Styczniówki 2018 - część II

Cytat:
Napisane przez nikopoia Pokaż wiadomość
zori to dobrze, że trafiłaś w końcu na ogarniętego lekarza i zaproponował założenie pesara
Kimitri na 100% nie da się przedawkować dziwne info ma ta pani doktor (z całym szacunkiem dla niej)
Lovvi super bluzeczka, na jesień akurat! I jaki brzuszek okrąglutki ślicznie!
Flexi piękne te ciuszki gdzie zamówiłaś sukienki do karmienia? Pochwalisz się?

Co do remontu my położymy kafle imitujące drewno ciemne, ale nie jakiś szajs tylko takie przekonujące (takie same w przedpokoju i kuchni), białe listwy przypodłogowe i jasne ściany, nie wiem czy nie szare lub złamaną biel. A nad blatem w kuchni kładziemy bardzo duże kafle imitujące szary beton, świetnie będzie się komponowało z "drewnianą" podłogą, białymi meblami i drewnianymi dodatkami mam nadzieję, że wyjdzie tak jak planujemy

Oki uwaga, chwalę się!
Już po połówkowym, wszystko super! Jeszcze raz potwierdzony chłopiec, na dzień dobry zamachał do nas siusiakiem synuś waży prawie 400g (20t2d).
Lekarz po przejrzeniu wszystkich moich badań stwierdził, że jestem zdrowa jak koń i mogę nawet jeść surowe mięso
jeśli mi się uda, to wrzucam zdjęcie stópki
Wielkie gratulacje, słodka stópka

Jeszcze 3 godzinki i do domu, a Maleństwo chyba się domaga uwagi, bo coś mi puka w dole brzucha... Słabo jeszcze czuję ruchy, nie jestem pewna, czy to "to". Za tydzień połówkowe, teraz mi się pewnie będzie dłużyć, ech...

TŻ podpisał wstępny kontrakt z agencją, właściciel ma dać znać w przyszłym tygodniu, czy akceptuje... Poprosiliśmy o wynajem od 1.11(bo mamy umowę do 31.10), a klucze od 15-20.10. Oby się udało.

Edytowane przez M e g a r a
Czas edycji: 2017-08-31 o 14:56
M e g a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 15:34   #422
adzia_jadzia
Raczkowanie

Śliczna stópka! Gratulacje
adzia_jadzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 15:39   #423
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
zori to dobrze, że trafiłaś w końcu na ogarniętego lekarza i zaproponował założenie pesara
Kimitri na 100% nie da się przedawkować dziwne info ma ta pani doktor (z całym szacunkiem dla niej)
Lovvi super bluzeczka, na jesień akurat! I jaki brzuszek okrąglutki ślicznie!
Flexi piękne te ciuszki gdzie zamówiłaś sukienki do karmienia? Pochwalisz się?

Co do remontu my położymy kafle imitujące drewno ciemne, ale nie jakiś szajs tylko takie przekonujące (takie same w przedpokoju i kuchni), białe listwy przypodłogowe i jasne ściany, nie wiem czy nie szare lub złamaną biel. A nad blatem w kuchni kładziemy bardzo duże kafle imitujące szary beton, świetnie będzie się komponowało z "drewnianą" podłogą, białymi meblami i drewnianymi dodatkami mam nadzieję, że wyjdzie tak jak planujemy

Oki uwaga, chwalę się!
Już po połówkowym, wszystko super! Jeszcze raz potwierdzony chłopiec, na dzień dobry zamachał do nas siusiakiem synuś waży prawie 400g (20t2d).
Lekarz po przejrzeniu wszystkich moich badań stwierdził, że jestem zdrowa jak koń i mogę nawet jeść surowe mięso
Super wieści i śliczna stupka Gratulacje!
Cytat:
Napisane przez M e g a r a Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje, słodka stópka

Jeszcze 3 godzinki i do domu, a Maleństwo chyba się domaga uwagi, bo coś mi puka w dole brzucha... Słabo jeszcze czuję ruchy, nie jestem pewna, czy to "to". Za tydzień połówkowe, teraz mi się pewnie będzie dłużyć, ech...

TŻ podpisał wstępny kontrakt z agencją, właściciel ma dać znać w przyszłym tygodniu, czy akceptuje... Poprosiliśmy o wynajem od 1.11(bo mamy umowę do 31.10), a klucze od 15-20.10. Oby się udało.
Oby wszystko poszło po Waszej myśli

Lovi, fajna ta bluzeczka, brzuszek uroczo wyglada

Super lumpkowe łupy. Ostatnio patrzyłam na ciuszki w hm i w smyku, a konkretnie na ceny. Jak dobrze, że są lumpki. Chcę się znowu wybrać w przyszłym tygodniu w dzień dostawy, ale nie wiem czy to przeżyję, bo jest taki szał ciał, że człowieka zadepczą.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
amparo27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 15:50   #424
_toja
Zadomowienie

nikopoia gratulacje! Jaka wielka stópka <3
_toja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 16:12   #425
adzia_jadzia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amparo27 Pokaż wiadomość
Super wieści i śliczna stupka Gratulacje!

Oby wszystko poszło po Waszej myśli

Lovi, fajna ta bluzeczka, brzuszek uroczo wyglada

Super lumpkowe łupy. Ostatnio patrzyłam na ciuszki w hm i w smyku, a konkretnie na ceny. Jak dobrze, że są lumpki. Chcę się znowu wybrać w przyszłym tygodniu w dzień dostawy, ale nie wiem czy to przeżyję, bo jest taki szał ciał, że człowieka zadepczą.

Dlatego prawie nigdy nie chodzę w dzień dostawy, wolę się przejść do 3 - 4 lumpków na spokojnie popatrzeć i pooglądać. Nie wiem jak u Was ale we Wrocławiu jest sieć lumpków które mają tygodniowy system sprzedaży ale bardziej tam kupuję dla siebie niż dla malucha bo też nie zawsze są maluchy i druga sieć (a w mieście to w sumie jeden i dwie ulice dalej kolejny) gdzie mają 2- tygodniowy system i jak zauważyłam to w ciągu tego czasu dorzucają rzeczy. Tylko tam to odzież na wagę - całe mnóstwo maluchów i zazwyczaj idę sobie na spokojnie w drugim tygodniu. Zawsze coś wykopię i zostawię najchętniej pół wypłaty...
Stary 2017-08-31, 16:35   #426
nikopoia
Zadomowienie

dzięki Dziewczyny mi też się wydaje że ta stópka taka duża hehe wczoraj mały był obrócony główką do dołu a dzisiaj już główka na górze. Już wiem co wczoraj wieczorem wyrabiał jak wyłam przez skopany pęcherz
Megara oby się udało po Waszej myśli
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 16:37   #427
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adzia_jadzia Pokaż wiadomość
Dlatego prawie nigdy nie chodzę w dzień dostawy, wolę się przejść do 3 - 4 lumpków na spokojnie popatrzeć i pooglądać. Nie wiem jak u Was ale we Wrocławiu jest sieć lumpków które mają tygodniowy system sprzedaży ale bardziej tam kupuję dla siebie niż dla malucha bo też nie zawsze są maluchy i druga sieć (a w mieście to w sumie jeden i dwie ulice dalej kolejny) gdzie mają 2- tygodniowy system i jak zauważyłam to w ciągu tego czasu dorzucają rzeczy. Tylko tam to odzież na wagę - całe mnóstwo maluchów i zazwyczaj idę sobie na spokojnie w drugim tygodniu. Zawsze coś wykopię i zostawię najchętniej pół wypłaty...
Ja mam u siebie 2 ulubione lumpki i do nich zaglądam dzień przed dostawą. Też zawsze coś fajnego znajdę, ale ciuchy są już przebrane. Ratuje mnie, że noszę mały rozmiar, bo te mniejsze ubrania tak się nie rozchodzą. W dzień dostawy chcę iść zaraz po otwarciu tylko po rzeczy dla dzieci, bo wiem, że są prawdziwe cuda. Raz się odważę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 16:40   #428
adzia_jadzia
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam u siebie 2 ulubione lumpki i do nich zaglądam dzień przed dostawą. Też zawsze coś fajnego znajdę, ale ciuchy są już przebrane. Ratuje mnie, że noszę mały rozmiar, bo te mniejsze ubrania tak się nie rozchodzą. W dzień dostawy chcę iść zaraz po otwarciu tylko po rzeczy dla dzieci, bo wiem, że są prawdziwe cuda. Raz się odważę

To trzymam kciuki żeby obyło się bez strat
Stary 2017-08-31, 16:46   #429
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

W Krakowie jest masa lumpeksów ale niektóre mają zawyżone ceny. Co lepsze to ometkują i sobie życzą już lepsze pieniądze.
Ale mam swoje ulubione, takie małe osiedlowe do których głównie chodzą staruszki, i tam można perełki za śmieszne pieniądze upolować. Ja teraz szukam kombinezonu dla dziecia na zimę, ale nic szczególnego nie widziałam na razie, trzeba mieć trochę szczęścia. 😊

SweetChoco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 17:24   #430
amparo27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
W Krakowie jest masa lumpeksów ale niektóre mają zawyżone ceny. Co lepsze to ometkują i sobie życzą już lepsze pieniądze.
Ale mam swoje ulubione, takie małe osiedlowe do których głównie chodzą staruszki, i tam można perełki za śmieszne pieniądze upolować. Ja teraz szukam kombinezonu dla dziecia na zimę, ale nic szczególnego nie widziałam na razie, trzeba mieć trochę szczęścia. 😊

Kombinezony spędzają mi sen z powiek. Muszę mieć dwa i nie wiem jaki rozmiar wziąć, a nowe sporo kosztują. Jestem umówiona z panem z lumpka, że mi odłoży kombinezony, on ma akurat nowe rzeczy, więc mam nadzieję, że będą ok i problem się rozwiąże.

Stary 2017-08-31, 17:36   #431
_toja
Zadomowienie

U mnie są dostawy raz w tygodniu, też do tej pory prosto na otwarcie się nie wybrałam, najczęściej tak godzinę, dwie po otwarciu. Może w poniedziałek mi się uda na czas
Stary 2017-08-31, 17:49   #432
Majaaaaa
Wtajemniczenie

Dziewuszki 😊
Serdecznie gratuluję udanych wizyt, pięknych małych stópek i owocnych lumpkowych łowów 😍❤

Moje rejony toną w upale dzisiaj. Miałam iść po zakupy, a od rana nie wyszłam nawet na balkon, bo w ogóle ruchu powietrza nie ma 😧

W kwestii ślubu poszłam o krok dalej i zaklepalam nam jedna z naszych ulubionych restauracji na przyjęcie weselne. Okazało się, że pracuje tam moja koleżanka z dzieciństwa (w administracji) i za darmo zrobiła nam rezerwację do końca września 😊 Zaproponowa oddzielna klimatyczna sale i znacznie niższa cenę za osobe (w tym juz jedzenie, napoje bez limitu, dekoracje jakie sobie wybiorę, obsługe przy torcie i alkoholu i poczęstunek na początku) 😊 Myślę, że rezerwacja w USC i restauracji to chyba nic złego, nie? TŻ nie powinien mieć chyba do mnie pretensji, ze bez jego wiedzy to robie, jak myslicie? Z resztą on teraz do połowy września jest na poligonie 😯 kredyt na mieszkanie załatwia za niego doradca, bo on skacze że spadochronem i rzuca granatami. W sumie wystarczy że zaakceptuje datę, knajpke, zaproszenia (które między nami mówiąc też już wybrałam - 3 różne wersje 😁&#128514 i kupimy obrączki.

Ach! Nie ma jak organizować sobie ślub, nie mając nawet narzeczonego... 😉

Edytowane przez Majaaaaa
Czas edycji: 2017-08-31 o 17:50
Majaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 17:55   #433
cooos_ik
Zadomowienie

No oszlały dzisiaj tyle postow produkować
Przeczytalam wszystko, ale zapomnialam zaznaczyc do cytowania :/

Śliczne łupy lumpkowe i piękne stopki bobasa. do zacalowania, uwielbiam małe dziecięce stópki <3

Co do kolorow to uwielbiam szarosci, biele i nawet w połączeniu z pastelami super wygladaja ja akurat mam bezowy korytarz, sypialnie bezowo brązowa, kuchnie szaro białą i malej tez chce cos w bieli i szarosciach zrobić zaczynamy remont za tydzien wiec bedzie ciekawie

Dzisiaj jakis mam taki zly dzien, z niczym sie wyrobic nie moge, ciagle mi czasu brakuje. Dopiero teraz sie polozylam po calym dniu zeby nogi wyprostowac.

Marzą mi sie polowania w lumpku jak widze te wasze łupy na wolnym w końcu bede miec czas żeby sie zaopatrzyc konkretnie.

Dziewczyny zamowilam w ogole nianie z kamerą bo na to wesele co jedzieny to lepiej sie bede czuć mając dziecko na widoku, powiem wam ze jest mega. Strasznie sie ciesze, ze to na nią sie zdecydowalismy

cooos_ik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:02   #434
Marlena234
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewuszki 😊
Serdecznie gratuluję udanych wizyt, pięknych małych stópek i owocnych lumpkowych łowów 😍❤

Moje rejony toną w upale dzisiaj. Miałam iść po zakupy, a od rana nie wyszłam nawet na balkon, bo w ogóle ruchu powietrza nie ma 😧

W kwestii ślubu poszłam o krok dalej i zaklepalam nam jedna z naszych ulubionych restauracji na przyjęcie weselne. Okazało się, że pracuje tam moja koleżanka z dzieciństwa (w administracji) i za darmo zrobiła nam rezerwację do końca września 😊 Zaproponowa oddzielna klimatyczna sale i znacznie niższa cenę za osobe (w tym juz jedzenie, napoje bez limitu, dekoracje jakie sobie wybiorę, obsługe przy torcie i alkoholu i poczęstunek na początku) 😊 Myślę, że rezerwacja w USC i restauracji to chyba nic złego, nie? TŻ nie powinien mieć chyba do mnie pretensji, ze bez jego wiedzy to robie, jak myslicie? Z resztą on teraz do połowy września jest na poligonie 😯 kredyt na mieszkanie załatwia za niego doradca, bo on skacze że spadochronem i rzuca granatami. W sumie wystarczy że zaakceptuje datę, knajpke, zaproszenia (które między nami mówiąc też już wybrałam - 3 różne wersje 😁&#128514 i kupimy obrączki.

Ach! Nie ma jak organizować sobie ślub, nie mając nawet narzeczonego... 😉
Miej na uwadze ze na obrączki do miesiąca trzeba czekać 😍😘.
A mnie dzisiaj zirytowala siostra tz...
Pyta się jak tam się czuje i jak śpię i mój tz opowiada ze siedzę do 1-2 w nocy i wstaje o 11... taka mam potrzebę i tyle a ona abym się nauczyła normalnie bo potem dziecko po nocach nie będzie spać....proszę chociaż Wy napiszcie ze to zabonon!... 😫
Nie lubię takich uwag...

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:13   #435
nikopoia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marlena234 Pokaż wiadomość
Pyta się jak tam się czuje i jak śpię i mój tz opowiada ze siedzę do 1-2 w nocy i wstaje o 11... taka mam potrzebę i tyle a ona abym się nauczyła normalnie bo potem dziecko po nocach nie będzie spać....proszę chociaż Wy napiszcie ze to zabonon!... 😫
Nie lubię takich uwag...

Kochana najzdrowiej to się zupełnie nie przejmować tym co inni mówią mnie też wkurza jak ktoś sypnie złotą radą i do tego zabobonami, jakbyś nie miała jeszcze wystarczająco zmartwień na głowie Ty śpisz ile chcesz a dzidziuś śpi tyle ile on chce i już.

Majaaaa no to powodzenia w planach ślubnych, niech Wam się wszystko uda pomyślnie

cooos_ik ta niania pewnie się przyda na tym weselu, żebyście mogli się dobrze bawić
nikopoia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 18:53   #436
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Miej na uwadze ze na obrączki do miesiąca trzeba czekać 😍😘.
Nie lubię takich uwag...

Kochana nie przejmuj się! Mnie też takie uwagi wyprowadzają z równowagi, śpij ile chcesz bo skoro ty masz na to ochotę to znaczy, że organizm potrzebuje tyle odpoczynku! Ja śpię do 9, a kładę się czasem już o 22.

Pocieszę cię, że mi teściowa co chwila zwraca uwagę, ostatnio mówiła że się źle odżywiam bo nie jem wędlin. Nigdy nie jadłam bo nie lubię, jem za to inne rzeczy. Wkurza mnie jak ktoś się tak wtrąca.

Stary 2017-08-31, 18:57   #437
amparo27
Zadomowienie

Maja, większość facetów nie lubi ślubnych przygotowań, myślę, że Twój TŻ będzie szczęśliwy i wdzięczny, że wzięłaś sprawy w swoje ręce

Cosik, nie miałaś w tym tygodniu iść na L4? Podziwiam te z Was, które jeszcze pracują. Ja bym nie dała rady, dzieci odbierają mi mózg

Marlena, głupie gadanie, nie słuchaj tego, śpij jak potrzebujesz. Mnie najbardziejbardziej zadziwiają rady ludzi, którzy nie mają dzieci, a sporo takich dostaję

Stary 2017-08-31, 19:47   #438
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Maja, większość facetów nie lubi ślubnych przygotowań, myślę, że Twój TŻ będzie szczęśliwy i wdzięczny, że wzięłaś sprawy w swoje ręce

Cosik, nie miałaś w tym tygodniu iść na L4? Podziwiam te z Was, które jeszcze pracują. Ja bym nie dała rady, dzieci odbierają mi mózg

Marlena, głupie gadanie, nie słuchaj tego, śpij jak potrzebujesz. Mnie najbardziejbardziej zadziwiają rady ludzi, którzy nie mają dzieci, a sporo takich dostaję

No wlasnie mialam iść, ale na zlosc czekac musze tydzien zeby sie na nfz na wizyte umowic :/ wiec juz poczekam 1,5 tygodnia i od mojego lekarza wezme zwolnienie. Nic wczesniej nie uda mi sie niestety wykombinowac
Teraz to mi na prawdę ciezko juz siedziec w pracy

Stary 2017-08-31, 19:49   #439
FlexiLyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetChoco Pokaż wiadomość
Kochana nie przejmuj się! Mnie też takie uwagi wyprowadzają z równowagi, śpij ile chcesz bo skoro ty masz na to ochotę to znaczy, że organizm potrzebuje tyle odpoczynku! Ja śpię do 9, a kładę się czasem już o 22.

Pocieszę cię, że mi teściowa co chwila zwraca uwagę, ostatnio mówiła że się źle odżywiam bo nie jem wędlin. Nigdy nie jadłam bo nie lubię, jem za to inne rzeczy. Wkurza mnie jak ktoś się tak wtrąca.

Ja ogólnie jestem mało mięsożerna, jak już kupuję wędliny to muszą być naprawdę super jakości itd. Ale swoją drogą praktycznie wszędzie widziałam informację, żeby wędlin jednak w ciąży dużo nie jeść :P

Natomiast ogólnie jestem zadania, że przecież każdy wie ile snu potrzebuje, co mu smakuje i po czym się dobrze czuje, a po czym nie, więc takie dobre rady niektórych osób to dramat jakiś ;/
FlexiLyn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-31, 21:39   #440
Marlena234
Rozeznanie

Bo mi się nóż otwiera jak ktoś ma takie świetne rady aż strach pomyśleć co będzie jak bobo będzie na świecie...

Marlena234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-31, 22:08   #441
Blue_Turkus
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zori86 Pokaż wiadomość
Z tekstylia to nie wiem. Ale w ikei zamierzam kupić wanienkę. Nie jest ona standardowa.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...TTSAM+Wanienka czy to o tą wannę chodzi? jak tak to nie polecam. jest strasznie mała i będziesz musiała drugą większą kupować

Cytat:
Oki uwaga, chwalę się!
super stopeczka
Blue_Turkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 06:27   #442
cooos_ik
Zadomowienie

Cytat:
Bo mi się nóż otwiera jak ktoś ma takie świetne rady aż strach pomyśleć co będzie jak bobo będzie na świecie...

Wtedy to sie zaczynaja złote rady mnie najbardziej wkurzalo jak mala płakała i gadali ze na pewno jest głodna taaa bo matka to dziecko glodzi

Stary 2017-09-01, 07:38   #443
adzia_jadzia
Raczkowanie

A z tymi radami to dajcie spokój... na każdym kroku coś słychać. Ostatnio koleżanka wyjechała z testem żebym naczyń nie myła bo jak brzuch pochlapie to dziecko alkoholikiem bedzie...
Teraz to chyba współczuję swoim rodzicom... byłam najedzona, przebrana, czysta i wiecznie się darłam, pamiętam jak mi opowiadali że miałam może ze 3 miesiące i pojechali ze mną na wesele to całe przewyłam. Nie dałam im się pobawić...
Tak teraz myślę... gorzej jak nasze bobo to odziedziczy... ups
Stary 2017-09-01, 08:51   #444
mujerguapisima
Raczkowanie

Zabobony sa do kitu. Nie ma co sluchac i sie denerwowac.

Ja w 21 tc zaczelam nie wchodzic w niektore rzeczy i kompletuje wyprawke dla siebie teraz .glownie spodnie i koszule/bluzki. Czekam az przyjdzie paczucha z outletu happymum
mujerguapisima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 08:59   #445
SweetChoco
Zadomowienie

GG do SweetChoco

Cytat:
Napisane przez mujerguapisima Pokaż wiadomość
Zabobony sa do kitu. Nie ma co sluchac i sie denerwowac.

Ja w 21 tc zaczelam nie wchodzic w niektore rzeczy i kompletuje wyprawke dla siebie teraz .glownie spodnie i koszule/bluzki. Czekam az przyjdzie paczucha z outletu happymum
Chyba taka postawa jest najzdrowsza. Robić swoje i się nie przejmować za bardzo 😊

Dzień dobry 🌹
W nocy obudził mnie skurcz brzucha, trwał kilka minut a potem puścił. Nie była to najprzyjemniejsza pobudka na świecie 😧 już tyle biorę tego magnezu i dalej to samo, na szczęście skurcze nie są regularne a szyjka się nie skraca, mimo wszystko jest to upierdliwe.

Stary 2017-09-01, 08:59   #446
_toja
Zadomowienie

U mnie w sumie to tylko mama wyjechała mi, że nie można szyć w ciąży... Tak poza tym to nikt nie neguje tego, co robię. Może na początku tylko dość męczące było słuchanie, żebym się oszczędzała i leżała (jakbym tego nie robiła) ale tak to jest okej. Chociaż nie powiem, czasem mi brakuje realnej chęci odciążenia, żeby ktoś obiad czasem zrobił jak mam gorszy dzień... Zamiast codziennych telefonów zaczynających się od jak się czujesz
Stary 2017-09-01, 09:28   #447
Samer
Rozeznanie

To ja ostatnio usłyszałam że kobieta w ciąży nie może dzielić się jedzeniem bo później nie będzie miała pokarmu
Mi wszyscy mówią że na pewno będzie chłopiec bo ładnie wyglądam na co ja odpowiadam że idąc tym śladem zabobonów będzie dziewczynka bo ciągle mam ochotę na słodkie i nie mogę się powstrzymać żeby czegoś nie zjeść, zobaczymy który zabobon się sprawdzi

W ogóle od wczoraj mam jakiegoś doła, chyba przeżywam już poniedziałkowe połówkowe, ciągle myślę czy wszystko będzie dobrze, bo w koło słyszę różne historie przykre dobrze że dzidzia się rusza to mnie trochę uspokaja.. Wybraliśmy już łóżeczko i pewnie w poniedziałek zamówimy, pomału trzeba się wziąć za tą wyprawkę bo jak przyjdzie brzydka jesień to na nic nie będę miała ochoty. A z początkiem września zawsze mam większy zapał do wszystkiego
Stary 2017-09-01, 09:28   #448
amparo27
Zadomowienie

Dzień dobry

Mi najbardziej "podoba" się rada o noszeniu dzieci. Ciągle słyszę, żeby nie rozpieścić dzieci i nie nosić, bo życia mieć nie będę. Co tam potrzeba bliskości, takie dzieciątko już jest małym cwaniakiem, który kombinuje jak tylko matkę wykończyć. Uśmiecham się i mam takie rady w poważaniu. Na szczęście nasi rodzice nie sprzedają nam takich mądrości i ciągle mówią, że na pewno sobie poradzimy, a oni nam będą pomagać jak tylko będziemy tego potrzebować.

Stary 2017-09-01, 09:28   #449
agaciaaas
Zadomowienie

Witam z domku Fajnie było, ale wrócić do domu jeszcze fajniej

Cytat:
Napisane przez Blue_Turkus Pokaż wiadomość
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...TTSAM+Wanienka czy to o tą wannę chodzi? jak tak to nie polecam. jest strasznie mała i będziesz musiała drugą większą kupować
Też zwróciłam uwagę na tę wanienkę, mi się bardzo podoba. To, że jest mała ma plusy i minusy za to cenę ma super.
W końcu nic maluchowi nie kupiłam, ale mam całą listę rzeczy które chcę na 90% będziemy jechać po meble, więc wtedy wszystko kupię.

agaciaaas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-01, 09:46   #450
fiolek7317
Zakorzenienie

A ja sie witam z lotniska

Duzo nie piszcie przez tydzien, bo pewnie nie bede miala kiedy Was czytac

Na szczescie u mnie maja normalne podejscie do ciazy i jeszcze od nikogo nie miala 'zlotych rad'

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości