![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZARNA LISTA oraz JAK SIĘ USTRZEC PRZED OSZUSTAMI
Cytat:
A zdradzilabys nam te tajemna wiedze "nieabrakadabradowa"? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zamieszczam dowody nadania "zaległości" wymiankowych do vilandry i do BBczymordy. Sytuacja wygląda tak a nie inaczej, ponieważ mimo moich sugestii na PW czy też w rozmowie telefonicznej nie otrzymałam informacji w jaki sposób mam wynagrodzić "straty", zostałam przez w/w wizażanki (mimo mojej dobrej woli) zaliczona w poczet oszustów, pozwolę sobie powiedzieć, że właśnie fakt (wielokrotnie tu podejmowany - mojego "dojrzałego wieku") pozwolił mi z dystansem przejść wobec tej nagonki. Nie zamierzam cytować rozmaitych wypowiedzi, dat, PW oraz kto-kogo (choć pewnie stałyby w niejakiej sprzeczności do zasłyszanych tu opinii czy wniosków). Fakt miłej "rozmowy" wirtualnej zamienionej na zwięzłe, (grzeczne) suche fakty i wypowiedzi zostaje sprowadzony do "obraźliwych PW". Trudno "ciumciać" się z osobą, która oficjalnie podaje Cię za oszusta i, jak wynika z postów poniżej, uważa, że zmiana tonu w takiej sytuacji jest obelgą. Przykro mi, ale taki już mam charakter, że ktoś może wejść mi na głowę, ale jak zaczyna wkręcać obcas w moją stopę, zaczynam być zniesmaczona. Trudno, żeby się to nie odbiło na korespondencji ![]() Dlatego nie chcę (ponieważ już dawno próbowałam) kontaktować się bezpośrednio z w/w wizażankami. Samo wejście na wizaż wiąże sie teraz z dużym niesmakiem. Ponieważ każdy z aspektów tej sprawy mogł być rozwiązany w bezpośrednim kontakcie (wyrażałam swoją dyspozycyjność w tym względzie) fakt umieszczenia mnie na "liście oszustów" traktuję jako osobistą wendettę za (przypadkowe) podważenie wiarogodności vilandry na forum ogólnym. Uważam, że bezsensowne (wbrew dotychczasowym doświadczeniom i wpisom na tej liście, żadna z wymieniających się ze mną wizażanek nie zgłosiła pretensji do "wymianek" ze mną) jest umieszczenie tego osobistego wątku na liście oszustów. Sam fakt podgrzewania tego tematu świadczy o ilości nienawiści i frustracji wobec mnie. Do bububucymordy wysłałam pełne, świeże, nieużywane opakowanie 250 ml odżywki Biolage, której odlewkę w ilości 200 ml otrzymałam, a której 100 ml zwróciłam z jej kosmetykami. Oczywiście odesłałam jej (co prawda raz użytą) buteleczkę 5 ml. toniku Chanel, który dostałam jako gratis do wymiany, a okazało się, że był to istotny element tej wymiany ![]() Z kolei vilandrze wysłałam pieniądze. Nie życzyła sobie ani wybrania czegoś z mijego wątku, ani zakupionych pod kątem jej "listy zapotrzebowań" kosmetyków, z kolei życzyła sobie, żebym to ja wyceniła jej straty i wybrała coś z jej wątku, żeby jej wysłać. Ponieważ pisze, że ma prawo żądać tego, co ją satysfakcjonuje,zrezygnow ałam z wymiany kosmetyku zakupionego dla niej na targowisku (jest już chętna) i wysyłam kwotę, którą uznałam za rozsądny kompromis wobec jej żądań i swojego doświadczenia z kosmetykiem, który otrzymałam. Mam szczerą nadzieję, że ten post zamknie ten temat i uświadomi Moderatorom, mimo mojej dla nich sympatii i współczucia (babranie się w takich bagienkach) , że sprawy które są możliwe do załatwienia normalną drogą, nie powinny znaleść się w wątku, gdzie piętnuje się prawdziwych oszustów. I gdzie, jak się okazało, do woli można podnosić temat, żeby komuś, kto się po prostu nie podoba "dać w dupę". Edytowane przez poziomka61 Czas edycji: 2007-06-03 o 08:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
1. proponuje, żeby poziomka w googlach sprawdziła co znaczy słowo “wendetta”
Natomiast ja nie znam znaczenia słowa “ciumciać” 2. Wizaż, wejście na to Forum mnie nie kojarzy się z niesmakiem. Zniesmaczona to ja jestem, ale podejściem poziomki do tej wymiany 3. podgrzewanie tematu? Hmm, ja bym to nazwała przypominaniem się o swoje. Tak jak pisałam wcześniej ta sprawa się ciągnie od marca, więc chyba nic dziwnego, że od czasu do czasu przypominałam o niej na Forum. Uważam, że i tak wykazałam ogrom cierpliwości 4. nienawiść?! Podawałam suche fakty z datami,to się nazywa nienawiść? (post 368) 5. Black list jest dla osób, które zostały oszukane, okłamane itp. Ja zostałam 6. sugestia co do rekompensaty była bardzo wyraźna. Niestety, poziomka wolała zrobic mi niespodzianke (post 368) Teraz czeka mnie Niespodzianka nr.2 Tamtej w pore udało mi sie zapobiec, teraz zostałam postawiona przed faktem dokonanym. Poziomka ma pretensje, ze opisałam tą historie na B.list. W pewnym momencie zaproponowała, żeby dalsze negocjacje odbywał się na PW. Niechętnie, ale się zgodziłam. Żadnego PW od poziomki nie dostałam. Proszę, więc mi sie nie dziwić, że znowu pisałam na Forum. Dalsze komentarze wypowiedzi poziomki, chyba nie mają sensu.Wszystko szczegółowo opisałam na tym Forum. Skrót w poście 368 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...118863&page=13 Co do Moderatorów, takie ich zadanie, babranie sie , jak to poziomka określiła w “bagienkach” W tym przypadku owe bagienko stworzyła swoimi kłamstwami, manipulacjami itp.sama poziomka. Ja chciałam virtual podziękować, że nie zostawiła “odłogiem” tej sprawy tylko dążyła do jej załatwienia ( ![]() p.s. Słowo cyt.”dupa” fe,............co za fou pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
jak napisalam wczesniej.
czekam na zwrot wszystkich moich kosmetykow (ich lista byla iles tam stron wczesniej). czekam na kazda jedna probke, itp. bede czekala do skutku. dopiero wtedy odesle poziomce jej rzeczy. tylko wtedy odesle poziomce jej rzeczy. do tej pory znikam z wizazu. mam dosc czytania steku bzdur i klamstw. odezwe sie, kiedy sprawa bedzie zakonczona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
Przekupka: 258 pkt / 100% pozyt.
|
Unikalam pisania tu, a jednak.
W zwiazku z proba obrazenia mnie w moim watku i proba podwazenia wiarygodnosci mojej osoby jako wymiankowej wizazanki, nie widze powodu dla ktorego moja osoba moglaby przychodzic na to forum i oferowac swoje kosmetyki na wymianke. Bylo milo - ale nie lubie gdy ktos na sile probuje udowadniac swoje racje w czyims watku z czystej checi wyladowania swojej zlosci na innej osobie. Dziekuje za dotychczasowe owocne wymianki i przepraszam, ze szczeroscia i ugodowoscia wzbudzilam czyjas agresje.Mozna mnie wciagnac na czarna liste - przeciez dla osoby ktora mnie obrazila jestem czysta oszustka, ktora klamie. No sorry - w zwiazku z tym odechcialo mi sie wizazowych wymianek, a skoro wizazanki uwazaja we mnie mieszacza - nie ma wiec powodu dla ktorego moglabym tu przychodzic. Pozdrawiam.
![]() |
#429 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Wątek poziomki zamykam aż do wyjaśnienia wymian z bubuczymordą odraz vilandrą.
Ten wątek jest właśnie od wyjaśnienia takich spraw, jesli na PW dogadać sie nie można. Poziomko obie dziewczyny napisały czego oczekują więc czekamy na ustosunkowanie sie do ich propozycji. Vilandro dziękuje za docenienie ![]() ![]() Itako dorga, czytając Twoj watek nie dziwie się Twojej reakcji, odpocznij troszke i wróć do nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Chciałam się z Wami pożegnać
![]() Myślałam o tym od pewnego czasu, ale nie chciałam wycofywać się z targowiska, żeby nie wyglądało to na rejteradę lub przyznanie się do winy. Kropkę nad „i” postawiła wczoraj virtual zamykając mój wątek i to już po zamieszczeniu dowodów nadania na poczcie paczki dla pani b. i pieniędzy dla pani v. Zastanawiając się nad powodami dochodzę do wniosku, że jest to kara za:
W czasie pobytu na targowisku poznałam wiele kapitalnych dziewczyn, dokonałam wielu miłych (mam nadzieję, że z wzajemnością) wymianek, uważam, że jest to bardzo pożyteczne miejsce. Zdarzało mi się dokonywać wymianek z mojej strony bardziej wartościowych niż z drugiej i odwrotnie, ale nie stanowi to dla mnie problemu, jeśli wynika z tego pożytek dla obu stron. Niestety niesmak jest tak duży, że przepraszam wszystkie dziewczyny, ale odchodzę z targowiska. Nie należę do ortodoksów, więc dopuszczam myśl, że może za jakiś czas założę znów wątek ![]() W tej chwili pragnę zakończyć ewentualne rozpoczęte transakcje. Z Wizażu jako takiego nie zamierzam rezygnować całkowicie, chyba że po dzisiejszej wypowiedzi dostanę BANa. Są tu miejsca, gdzie czuję się dobrze, znam wizażanki miłe „po prostu” i bardzo chętnie będę tam wpadała. Tak więc pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny z którymi miałam przyjemność tu pisywać i dokonywać wymianek, a także wszystkie inne które potrafią zachować obiektywizm w tej sprawie. Ela ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie interpretowałam żadnych faktów, przedstawiałam je na "sucho" O mojej dobrej woli świadczy chociażby to, że nie wystawiłam do tej pory poziomce Przekupki bo myslałam, że załatwimy to polubownie. Kara? jaka kara?! ukarana to zostalam ja, za głupotę i naiwność. Za to, że podałam jej swój dom.telefon, że wysłałm drogi kosmetyk a`conto, że po 1-wszej wymianie, kiedy zamiast 3/4 z 300ml micela dostałam z 200ml, wystawiłam jej pozytywa, za to że cierplwie czekałam na pierszwą przesyłke z dużym opóxnieniem, 2 przesyłkę z kolosalnym opóxnieniem, że dałam się nabrać na poziomki "cukrowatość" a w końcu, że ośmieliłam się jej matactwa opisać na Black List. Od tego jest moderator, żeby takie sprawy załatwiać , załatwiać obiektywnie. Nie podwazałabym jego dezyzji i nie uznała za "kare" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zadomowienie
|
Jestem w szoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 |
Rozeznanie
|
dostalam matrixa i tonik.
czekam na reszte rzeczy. na kazda jedna saszetke- ich spis jest kilka stron wczesniej. swoja ignorancja poziomka szodzi tylko sobie. tak jak powiedzialam, nie odesle jej kosmetkow dopoki nie dostanu zwrotu calej mojej przesylki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
|
Dot.: Black List
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Co byście zrobiły w mojej sytuacji?
Na straganie zawarłam transakcję. Druga strona, podając adres, zaznaczyła, że przesyłkę wyśle następnego dnia. Zwykle otrzymuję przesyłki na drugi dzień po wysłaniu, więc po ponad tygodniu spytałam, kiedy dokładnie wysłała przesyłkę, bo jeszcze do mnie nie dotarła. Następnego dnia, w ciągu 15 minut dostałam 3 wiadomości. W jednej czytałam, że moja kontrahentka nie mogła odpachnić fiolek i stąd opóźnienie (nie oczekiwałam przesyłki perfum, nie prosiłam też o próbki), w drugiej, że do niej też moja paczka nie doszła i że ma dużo wymian, a w trzeciej zapytała mnie, czy adres jest prawidłowy - podając adres błędny (zła nazwa ulicy, chociaż podobna). Napisałam, że to nie jest prawidłowy adres i że w związku z tym poproszę o nr nadania, żebym mogła tej przesyłki poszukać w rozdzielni. Mimo że użytkowniczka była online, zwłóczyła z odpowiedzią aż do następnego dnia, kiedy napisała mi, że nr nadania poda z domu i że chyba przesadzam. Po chwili przyszła kolejna wiadomość, z info o tym, że adres na przesyłce jest poprawny, a kilka godzin później - nr nadania. W dwa dni później otrzymałam przesyłkę. Wbrew słowom kontrahentki, nie została nadana wkrótce po ustaleniu wymiany, ale dwa dni wcześniej, czyli tego dnia, którego dostałam nr nadania. Innymi słowy, zostałam rozmyślnie wprowadzona w błąd. W przesyłce znajdowało się to, na co się umawiałyśmy, a także gratisy, o które nie prosiłam (i których raczej nie mam jak wykorzystać). Czy jednak mogę być w pełni zadowolona z tej wymiany? Uważam, że nie. Nie zależało mi na gratisach, ale na szczerym określeniu terminu wysyłki. Ja się ze swojej obietnicy wywiązałam i jestem pewna, że przesyłka ode mnie już od dawna jest u kontrahentki. Nadal jednak nie mam od niej żadnej wiadomości - ani odpowiedzi na mój zarzut o wprowadzenie w błąd, ani informacji o otrzymaniu przesyłki, ani tym bardziej oceny w Indeksie Przekupek. Jak powinnam się zachować? Uczciwie wobec innych użytkowniczek serwisu byłoby wystawić mojej kontrahentce ocenę opisującą jej zachowanie. Pomyłka to jedno, pomyłka może się zdarzyć, ale rozmyślne wprowadzenie w błąd uważam za karygodne. A może zostawić tę sprawę i nie wystawiać żadnej oceny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
dać neutrala i napisac,że za niewywiązanie się z terminu wysyłki
![]()
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem komentarz neutralny z uzasadnieniem wystarczy,przeciez mogla napisac PW ze opoznila sie wysylka z jakiegos tam powodu.Nie potrzeba zbytnio motac ale zauwazylam dziwna tendencje,ze czasami to norma.Nawet jezeli wymiana sie zgadza to zostaje niesmak po takiej transakcji.
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
My point exactly. Wolałabym dać neutrala, choćby dlatego, że może dzięki temu kolejna kontrahentka tej pani będzie mniej zdumiona czasem reakcji, ale też obawiam się odwetowca. Nie, żebym umarła od tego, tylko po prostu, eskalowanie tego do jakiejś mega-afery nie jest moim celem.
Na razie czekam na jakąś odpowiedź od kontrahentki, co z moją przesyłką, czy dotarła, czy jest zadowolona, etc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
|
Anexxo...
Moje zdanie, jakie mi przyszło do mojej głupiej głowy teraz ( o ile chciałabyś je poznać), czytając Twoje obawy - jest takie: 1. Transakcją czujesz się z lekka zniesmaczona i masz prawo - umawiając się na konkretny termin wysyłki zobligowani jesteśmy do tego aby go dotrzymać. No, chyba, że ktoś nam napisze PW z przeprosinami iż nie zdążył nadać przesyłki w umówionym terminie i nada ją zaraz dnia następnego. Wiadomo - sytuacje bywają różne, a wiele wizażanek pracuje i coś może jednak w danym dniu pokrzyżować im plany związane z wyjściem na pocztę... ![]() 2. Masz prawo dać neutrala. Co prawda wymianka została zakończona i dostałaś o co prosiłać, próbki jednak (przynajmniej ja tak uważam), o ile nie są wczesniej ujęte w uzgodnieniach co do wymianki - są przejawem tylko i wyłącznie dobrej woli strony, która je dodaje ![]() 3. Umieściłaś tu swoje wątpliwości i gro wizażanek je przeczyta...nawet jeśli się obawiasz się odwetu w postacie neutralnego bądź gorszego komentarza, to w przypadku gdybyś go dostała , co mądrzejsze wizażanki - zanim Cię osądzą - będą/powinny posiłkować się tym co tu przeczytały. I te naprawdę mądre nie ocenią Cię na pdst. komentarza, jaki dostaniesz w odwecie od nierzetelnej (bądź co bądź) wizażanki...ponieważ nie trudno się będzie domyślić, że to komentarz odwetowy. A to już będzie świadczyć o osobie, która taki odwetowy komentarz wystawia, a sama zawaliła w jakiś sposób sprawę wymianki ![]() Ufff...namieszałam, proszę o wybaczenie, po ciężkim dniu pracy to i różnie się pisze ![]() Mam jednak nadzieję, że ktoś to jakoś zrozumie i podzieli (przynajmniej w części) moją opinię ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
Itako, w zupełności się z Tobą zgadzam
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
|
![]() No i chyba zarówno neutralny jak i negatywny komentarz - posiada jakieś uzasadnienie. Jestem ciekawa co może napisać wizażanka w odwetowym neutralu....tzn. co sensownego, skoro sama zawaliła...? Poza tym to, że ktoś nie da rady nadać paczuszki w umówionym terminie, moim zdaniem - wcale nie podważa jeszcze jego uczciwości. Jeśli ja nie zdążę z jakichkolwiek powodów - jestem w stanie od razu uprzedzić wizażankę i powiedzieć "przepraszam". Sama również nie raz czytałam podobne wiadomości na mom PW i podchodzę wtedy do takich sytuacji ze zrozumieniem. Po prostu zaczekam nieco dłużej, ale przynajmniej wiem co się dzieje. Natomiast gdy ktoś w ogóle nie uprzedzi o tym iż dwa-trzy dni ..później dopiero wysyła do kogoś paczkę, jest to odbierane jako świadome wprowadzenie drugiej wizażanki w błąd, bądź po prostu krętactwo... ![]() Po co kłamać i mącić, skoro można po prostu od razu powiedzieć co się dzieje...przecież jesteśmy ludźmi i potrafimy się zrozumieć nawzajem...mam nadzieję, że i mnie ktoś w razie takiej sytuacji zrozumie ![]() No - dosyć mądrzenia się itaki, pozdrawiam ![]()
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
Chciałam się dowiedzieć co z moją sprawą, czyli oszustki o nicku ONLINE. Czy ma zawieszone konto ? jeszcze niedawno widziałam, że do mnie zaglądała do wątku
![]() W każdym razie zamikła na amen, nie odpisała na żadnego maila ani na gg. Jaka jest teraz dalsza procedura ? poza złożeniem zawiadomienia na policję ?
![]() |
#446 |
|
Wizazanka otrzymała bana stałego, jej watek jest zamknięty. Kolejnym krokiem jest złożenie sprawy w prokuraturze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się teraz,do czego mają służyć te przekupki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.