PM 2018, cz. XII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 21:41   #421
goplankowa
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018, cz. XII

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Jestem dziś aktywną słomianą wdową. Stary w delegacji, dziecko u babci, a ja ogarnęłam 2 jubilery, urząd miasta, word, hotel na przygotowania ślubne, sukienki ze świadkową. Normalnie by mi to tydzień zajęło
Haha. Muszę chyba mieć dziecko bo wtedy bardziej się mobilizuje człowiek

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Czas ucieka A tyle spraw na głowie jeszcze

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 05:42   #422
broadwaydream
Wtajemniczenie

Odebralismy obrączki, spoko sa kolejny krok za nami. Teraz byle do weekendu i panieński.
Stary 2018-05-16, 09:07   #423
kejtiCe
Zakorzenienie

Do nas dotarły wczoraj zaproszenia jeszcze tylko muszę połączyć je ze sznurkiem jutowym, zapakować w koperty i działamyyyyy

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 09:31   #424
kasia1608
Zakorzenienie

Jesteśmy po poradni rodzinnej ok 40min robiliśmy wykresy naturalnej metody

kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 10:14   #425
pani_smith
Zakorzenienie

mój stary ciągle coś kombinuje z umawianiem się na poradnie i nauki. umorduje go! sam tam będzie dzwonił i niech się książę umawia jak mu pasuje, bo jego ciągłe "nie mam czasu wtedy" jest nie do ogarnięcia

za to rozpoczęła się wydawka zaproszeń - dwa dni a jesteśmy na etapie 17/64 reszta pójdzie już nieco wolnej, ale pozostali goście są już na miejscu, więc jakiś dramatycznych perturbacji nie przewiduję.
jedyna perturbacja (poza firmą od zaproszeń - same story cały czas, rozliczę się z nimi po wezwaniu do zapłaty normalnie) to taka, że stary oczywiście przypomniał sobie o jednej ciotce... 5x o nią pytałam, a teraz nagle "bo mama w sumie to by jednak ciotkę chciała" oboje ich umorduje coś czuję...

w każdym razie jestem ponad to i dziś będzie dobry dzień
miłego drogie koleżanki!

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2018-05-16 o 10:15
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 13:42   #426
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
mój stary ciągle coś kombinuje z umawianiem się na poradnie i nauki. umorduje go! sam tam będzie dzwonił i niech się książę umawia jak mu pasuje, bo jego ciągłe "nie mam czasu wtedy" jest nie do ogarnięcia

za to rozpoczęła się wydawka zaproszeń - dwa dni a jesteśmy na etapie 17/64 reszta pójdzie już nieco wolnej, ale pozostali goście są już na miejscu, więc jakiś dramatycznych perturbacji nie przewiduję.
jedyna perturbacja (poza firmą od zaproszeń - same story cały czas, rozliczę się z nimi po wezwaniu do zapłaty normalnie) to taka, że stary oczywiście przypomniał sobie o jednej ciotce... 5x o nią pytałam, a teraz nagle "bo mama w sumie to by jednak ciotkę chciała" oboje ich umorduje coś czuję...

w każdym razie jestem ponad to i dziś będzie dobry dzień
miłego drogie koleżanki!
no my zaczęliśmy w weekend zapraszać... od razu widać kto będzie a kto nie, tzn na razie jedna kuzynka niechętnie... ale jeszcze z 10 zaproszeń trzeba domówić bo dopiero teraz tz ogarnął nazwiska...
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 14:32   #427
damgala
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem dziś aktywną słomianą wdową. Stary w delegacji, dziecko u babci, a ja ogarnęłam 2 jubilery, urząd miasta, word, hotel na przygotowania ślubne, sukienki ze świadkową. Normalnie by mi to tydzień zajęło
Zazdroszczę Ci takiej organizacji. Ja od rana ogarnęłam tylko 2 prania i zamówiłam perfumy ślubne i tyle. Zaraz idę jeść a później na 16:00 spadam na ćwiczenie tanca. Oby poszło lepiej niż wczoraj bo tylko z TŻtem się poklocilismy że kroków nie pamietamy. Hormony mi szaleją.

damgala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 18:58   #428
Niebieska88
Zakorzenienie

GG do Niebieska88

El amor, ale świetna impreza!

Insta

PM 2018
Niebieska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 19:11   #429
el amor
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
6 nocy piątek wesele, sobota poprawiny, niedziela handlowa kupimy trochę ciuchów najpotrzebniejszych i w poniedziałek wyjazd zaproszono nas wczoraj na chrzcinyktore są w ostatni dzień naszego wyjazdu no ale niestety musimy je odpuścić.

Suuuper, w sam raz My jedziemy nad morze, od razu w niedzielę po weselu, nie mamy poprawin Wyjedziemy gdzieś tak koło 14-15 i wracamy w czwartek. Zawsze to coś

Cytat:
El amor piękny panieński trochę dobrej zabawy i śmiechu i wspomnienia zostają

Dokładnie

Cytat:
Napisane przez _Ariel_ Pokaż wiadomość
el amor - świetny panieńsko - kawalerski
Też myślimy aby połączyć nasze wieczory. Planujemy paintball a później chcemy wynająć dwa domki nad jeziorem Niestety tak wyszło że nasi znajomi się nie znają i stwierdziliśmy że to będzie świetny pomysł. Chcemy uniknąć sytuacji gdy przy wspólnym stole na weselu atmosfera będzie sztywna bo nikt się nie zna.

Choć nie wykluczone że oprócz wspólnej imprezy dziewczyny zorganizują coś tylko babskiego
My tak właśnie pomyśleliśmy, bo nikt się z nikim nie znał i fajnie było wszystkich poznać

Cytat:
Napisane przez damgala Pokaż wiadomość
Świetna impreza. Też bym chętnie się na takiej odnalazła

Nam super pasowało, od początku myśleliśmy tylko o takiej

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
El super wieczór panieńsko-kawalerski no i czekam na zdjęcia

Jaaa też, ciągle o nich myślę

Cytat:
Napisane przez sunshine_25 Pokaż wiadomość
El Amor, super paniensko-kawalerski
Cytat:
Napisane przez Niebieska88 Pokaż wiadomość
El amor, ale świetna impreza!
Dzięki dziewczyny
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 19:29   #430
_Ariel_
Raczkowanie

Cytat:
Normalnie jakbym o swoim czytała! Mamy ślub miesiąc przed wami a sprawy ciągle stoją w miejscu. Powinniśmy już iść do księdza a nic nie mamy załatwione bo mój szanowny przyszły maż ciągle nie ma czasu.
Strasznie się ostatnio stresuję.. do ślubu niecałe 3 miesiące .
Jeden plus jest taki ze schudłam już 5 kg od zaręczyn
_Ariel_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 21:59   #431
sovianka
Rozeznanie

Hej, tak was czytam i jestem w panice....nie mam nic ogarniętego, 4 miesiące do ślubu, a my w lesie....rozwalił mnie dzisiaj TŻ, mówię, że musimy coś zaczac załatwiać, a on "a czego jeszcze nie mamy"...no pomyślmy, garnitur, obrączki, tort, kwiaciarnia, samochód, nie wspominając o jakich drobnostkach typu biżuteria, prezenty dla gości, podziękowania dla rodziców. Odechciewa mi się wszystkiego. W dodatku jestem zawalona robota, ahh

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 22:04   #432
patisonowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sovianka Pokaż wiadomość
Hej, tak was czytam i jestem w panice....nie mam nic ogarniętego, 4 miesiące do ślubu, a my w lesie....rozwalił mnie dzisiaj TŻ, mówię, że musimy coś zaczac załatwiać, a on "a czego jeszcze nie mamy"...no pomyślmy, garnitur, obrączki, tort, kwiaciarnia, samochód, nie wspominając o jakich drobnostkach typu biżuteria, prezenty dla gości, podziękowania dla rodziców. Odechciewa mi się wszystkiego. W dodatku jestem zawalona robota, ahh

4 miesiące to jeszcze dużo, nam zostały nieco ponad 2 i dalej nie mamy wielu rzeczy, ale powoooli wszystko się organizuje. Panika w niczym nie pomaga

patisonowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-16, 22:17   #433
sovianka
Rozeznanie

Jestem cała w stresie. TŻ mnie irytuje, uduszę go zaraz.

sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 06:51   #434
_Ariel_
Raczkowanie

Witam się z pracy
Dzisiaj umieram , spałam tylko 3h. Prawie całą noc bolał mnie brzuch, myślałam że wykituje. Tż przeze mnie też nie spał
Nie wiem jak ja wytrzymam w pracy do 21

Mój też podchodzi na luzie do sprawy. Ciągle słyszę że mamy czas a tak na prawdę to jesteśmy w lesie
Stary 2018-05-17, 08:28   #435
mia00
Zakorzenienie

ja mam 9 dni i jestem w rozsypce

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 09:17   #436
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Co jeszcze musisz zrobić? Cały czas się zastanawiam, dlaczego na tydzień przed nie da się leżeć w maseczce i czekać Ja mam taki plan i zgodnie z dekalogiem pani smith- popijać prosiaka!!
Stary 2018-05-17, 09:59   #437
sunshine_25
Rozeznanie

Cytat:
Co jeszcze musisz zrobić? Cały czas się zastanawiam, dlaczego na tydzień przed nie da się leżeć w maseczce i czekać Ja mam taki plan i zgodnie z dekalogiem pani smith- popijać prosiaka!!
To zycze powodzenia w realizacji tego planu

Ja mam w kalendarz na poltora tyg przed slubem codziennie cos wpisane... I sie boje ze nie zdaze
sunshine_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 11:18   #438
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie jakbym o swoim czytała! Mamy ślub miesiąc przed wami a sprawy ciągle stoją w miejscu. Powinniśmy już iść do księdza a nic nie mamy załatwione bo mój szanowny przyszły maż ciągle nie ma czasu.
Strasznie się ostatnio stresuję.. do ślubu niecałe 3 miesiące .
Jeden plus jest taki ze schudłam już 5 kg od zaręczyn
nie wiem, jak tam u was z poradnią i naukami, ale pamiętaj, że oni w lipcu i sierpniu też mają często wakacje
"ja mam czaaas"

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
ojoj, a co się rozsypało?

Cytat:
piękny plan!
mam nadzieję, ze uda się go wcielić w życie...

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 11:24   #439
Azumi_90
Raczkowanie

Cytat:
Witam się z pracy
Dzisiaj umieram , spałam tylko 3h. Prawie całą noc bolał mnie brzuch, myślałam że wykituje. Tż przeze mnie też nie spał
Nie wiem jak ja wytrzymam w pracy do 21

Mój też podchodzi na luzie do sprawy. Ciągle słyszę że mamy czas a tak na prawdę to jesteśmy w lesie
I jak się teraz czujesz? Mam nadzieję, że lepiej!

Mój chyba też nie do końca się przejmował, ale porozmawialiśmy, trochę (dużo) pomarudziłam i teraz dzielnie pomaga w realizacji kolejnych zadań przed ślubem I sam pilnuje, żeby ze wszystkim zdążyć.
Następne zadanie - kupić resztę wódki (bo część już mamy). I cały czas rozdajemy zaproszenia, końca nie widać...

Azumi_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 11:43   #440
_Ariel_
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem, jak tam u was z poradnią i naukami, ale pamiętaj, że oni w lipcu i sierpniu też mają często wakacje
"ja mam czaaas"
Jeśli chodzi o nauki to są przez cały rok w każdą niedzielę zostały nam jeszcze 3
Nadal stoimy z poradnią, myślę ze nie będzie problemu, kobietka powiedziała że się do nas dostosuje. Tż obiecał dzisiaj sam zadzwonić, i nas umówić na jutro. Ciekawe czy to załatwi

Cytat:
Napisane przez Azumi_90 Pokaż wiadomość
I jak się teraz czujesz? Mam nadzieję, że lepiej!

Zdecydowanie lepiej tylko że strasznie niewyspana jestem. U mnie pierwszy dzień @ to jest straszne cierpienie. Całe szczęście że mi się przesunął o kilka dni bo jeszcze w lutym apka pokazywała pierwszy dzień na ślub. Chyba bym umarła gdyby mi tak wypadło
Stary 2018-05-17, 12:10   #441
EwkaP
Raczkowanie

My z TŻ teraz trenujemy parę ślubna w tańcu. Dotywczas myślam ,że nie można , aż tak źle tańczyć . Strasznie i mamy ich ogarnąć do czerwca ojeju wybrali układ bardzo perfekcyjny muszę im powiedzieć delikatnie ,że są do dupy i nawet w to się nie pchają bo się ośmiesza...

A weź to powiedz delikatnie . Para przecudowna ,ale nic więcej .
Kobitka 0 poczucia rytmu ,a facet to chyba nie ma słów . Rozrysowalam kroki ,moja 5 latka to potrafi tańczyć ..
EwkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 12:47   #442
_Ariel_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EwkaP Pokaż wiadomość
My z TŻ teraz trenujemy parę ślubna w tańcu. Dotywczas myślam ,że nie można , aż tak źle tańczyć . Strasznie i mamy ich ogarnąć do czerwca ojeju wybrali układ bardzo perfekcyjny muszę im powiedzieć delikatnie ,że są do dupy i nawet w to się nie pchają bo się ośmiesza...

A weź to powiedz delikatnie . Para przecudowna ,ale nic więcej .
Kobitka 0 poczucia rytmu ,a facet to chyba nie ma słów . Rozrysowalam kroki ,moja 5 latka to potrafi tańczyć ..
My też nie potrafimy ze sobą tańczyć. Ze mną jeszcze nie ma tragedii bo kiedyś chodziłam na lekcje ale Tż to masakra. Dlatego doszliśmy do wniosku że wolimy "pobujać" się po swojemu niż na siłę ćwiczyć jakieś układy
Byłam na wielu weselach, widziałam że pary chodziły na lekcje. Jedni tańczyli piękne ale inni widać jak się stresowali, liczyli kroki. Podziwiam chęci ale sama nie ciągnęła bym Tż bo wiem że to dla niego była by męka
Stary 2018-05-17, 13:23   #443
sunshine_25
Rozeznanie

Ja sie dzisiaj wzielam za zakupy. Kupilam 'staremu' poszetke, sobie podwiazke i litery na stol.
Mififi ma teraz 21 dni roboczych na realizacje zamowienia! Mam nadzieje ze dotrze na czas
Stary 2018-05-17, 15:50   #444
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
"ja mam czaaas"
Nasza babeczka z poradni w Gdansku dostosowywala sie do nas godzinowo (lazilam z kalendarzem i sprawdzałam kiedy mogę przyjsc ) wiec jakbys z tym miala jakas wielka panike, moge Ci numer do niej porzucic
Stary 2018-05-17, 16:11   #445
MrsSeductive
Żona

Cytat:
My też nie potrafimy ze sobą tańczyć. Ze mną jeszcze nie ma tragedii bo kiedyś chodziłam na lekcje ale Tż to masakra. Dlatego doszliśmy do wniosku że wolimy "pobujać" się po swojemu niż na siłę ćwiczyć jakieś układy
Byłam na wielu weselach, widziałam że pary chodziły na lekcje. Jedni tańczyli piękne ale inni widać jak się stresowali, liczyli kroki. Podziwiam chęci ale sama nie ciągnęła bym Tż bo wiem że to dla niego była by męka
U mnie Tż też nie umie tańczyć ale poszliśmy na jedne zajęcia i powiem Ci że też myślałam że dla niego to męka, nie podzielał entuzjazmu ale pozytywnie się zdziwiłam bo widziałam że sprawia mu to radość.

Może tu chodzi o to że jesteśmy zabiegani i ta 1 h sprawiła że byliśmy tak trochę dla siebie

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 17:03   #446
sunshine_25
Rozeznanie

Mysle nad prezentami dla rodzicow.
Myslicie ze kosz ze storczykiem albo innym badylem i do tego rzeczy z Krakowskiego Kredensu beda OK? Myslalam o nalewce z KK, herbacie z KK, zestawie miodkow i slodyczach z KK, i dobrej kawie z Lavazzy. Wyszlo mi to mniej wiecej 170 zl za kosz.

Ja mam tylko mame a TZ oboje rodzicow. Takie same prezenty im robic?

A co w takim ukladzie dla babci TZ? To samo? Dodam ze mieszka z rodzicami TZ wiec przywlekliby do domu dwa takie same kosze i nie wiem co jej kupic innego.
Stary 2018-05-17, 19:43   #447
EwkaP
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MrsSeductive Pokaż wiadomość
U mnie Tż też nie umie tańczyć ale poszliśmy na jedne zajęcia i powiem Ci że też myślałam że dla niego to męka, nie podzielał entuzjazmu ale pozytywnie się zdziwiłam bo widziałam że sprawia mu to radość.

Może tu chodzi o to że jesteśmy zabiegani i ta 1 h sprawiła że byliśmy tak trochę dla siebie

No ja wszystko rozumiem ,ale wzięli układ z YT tak ,że ja ledwo z TŻ go ogranelismy rozpisaliśmy kroki i wgl i to nie było wykonalne w tak krótkim czasie. Kobitka wydarła się na mnie ,a jej narzeczony mnie przepraszał . Dałam i czas do jutra ,ja poświęcam swój czas by ich nauczyć po znajomości ,a tu cyrki robią . A propos na YT układ trwał 1 h już to widzę pierwszy taniec 1 h , goście by do mc Donald poszli zjeść

Uwielbiam to w pierwszych tańcach ten kontakt narzeczonych dużo uczą się oni o sobie wtedy , to słodkie
EwkaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 20:28   #448
MrsSeductive
Żona

Cytat:
Napisane przez EwkaP Pokaż wiadomość
No ja wszystko rozumiem ,ale wzięli układ z YT tak ,że ja ledwo z TŻ go ogranelismy rozpisaliśmy kroki i wgl i to nie było wykonalne w tak krótkim czasie. Kobitka wydarła się na mnie ,a jej narzeczony mnie przepraszał . Dałam i czas do jutra ,ja poświęcam swój czas by ich nauczyć po znajomości ,a tu cyrki robią . A propos na YT układ trwał 1 h już to widzę pierwszy taniec 1 h , goście by do mc Donald poszli zjeść

Uwielbiam to w pierwszych tańcach ten kontakt narzeczonych dużo uczą się oni o sobie wtedy , to słodkie
U mnie jest tak że my nie umiemy tańczyć wspólnie więc cudów nie oczekuje powiedzieliśmy by nam coś doradził gościu tak by nie było trudno i żeby taniec był przyjemnością.

Widze że to jakaś poczwara z tej panny.

MrsSeductive jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 20:40   #449
el amor
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jaką planujecie bieliznę do sukni? Białą/cielistą? Bardziej chodzi mi o majtki. Ja mam suknię w kolorze kawy z mlekiem, wydaje mi się, że cielista lepsza, ale sama już nie wiem.
el amor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-17, 20:41   #450
nikkus
Zadomowienie

Mi do ecru kazały obowiazkowo cieliste majtki

nikkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości