|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2018 - cześć VII
MadziQ ale kruszynka <3
A ja trochę nie mogę się doczekać, ale młody będzie bardziej kontaktowy! W sensie żeby reagował na nasz widok, śmiał się i bawił <3 Jajoanka współczuję! Kurcze szkoda ze szumy nie działają :/ Moj mały oczywiście przespał cały bi ozy dzien. Przekładam go tylko z boku na bok i na plecy żeby jakichś odleżyn nie dostał od tego spania właśnie go karmie, a tż karmi mnie sałatką ![]() Vica coś nie pisała, czyżby czyzby?? W ogóle wam też położne w Polsce mówią, że dobrym wskaźnikiem czy dziecko dobrze je, jest ilość brudnych pieluszek? I że pierwszego dnia powinna być 1 jedyneczka i jedna dwójeczka, drugiego po dwie, trzeciego po 3 itd aż do 7 dnia? Bo tu to powtarzają wszędzie i na każdej wizycie i tak mi to w głowę wbili, że teraz się martwe, bo my dzisiaj 6 doba a naprawde daleko nam do wytycznych:p i znowu się boję że młody niedozywiony będzie z tego mojego kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() P.S Rano tez mialam dluzsza przerwe od drzemek... od 8.00 do 11.30 hulal :-P Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jajoanka, my kąpiemy co 2 dzień. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewka_mewka te twoje nakladki na brodawki się dobrze trzymają? Czy jak maluszek się wierci to potrafi je ściągnąć? Bo jak ja mojego przystawiam i chce tak szybko złapać za pierś, to często je ściąga Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Dews moja sie usmiecha ilekroc jej mówię ze ja Kocham i to taki slodki widok
![]() jak spi to przez sen tez sie czasami usmiecha. Hehe jaka obsluga ze tz cie karmi, to ja dzisiaj mojego czekoladkami karmilam jak karmil mala ![]() Moja polozna nic niemowila na temat kupek jedynie pytala jakie robi jaki kolor.Moja nierobi po kazdym jedzeniu kupki. I tez sie tym martwilam ale wyczytalam zr przy mm mniej kupek dziecko robi przy kp jest wiecej. Jajoanka to moja zrobila sobie dluzsza wczoraj w nocy wolalabym zeby byla ta orzerwa w dzien nie w nocy ![]() ![]() Ewka no u mnie niewidze szans zeby same wypadly bo mocno trzymaja i sa w srodku tylko wezelki na zewnatrz ![]() ![]() Co do kapania to tym zajmuje sie moj tz to jest jego rola pierwsza corke kapal i pomaga jej do teraz i z mlodsza jest to samo ja sie zbyt boje kapac ![]() a robimy to co 2 dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez odpowiem, bo używam ;p mi Młody zrzuca te nakładki, szczególnie jak długo nie jadł albo zanosi się płaczem i ciężko się go przystawia. Zrzuca albo ręka albo buzia. Ale póki co u nas to jedyny sposób na kp, bo bez nakładek nie może chwycić i się wkurza :/ Moje dziecko ma większe przerwy w spaniu odkąd skonczyl 2 tygodnie - chce się rozglądać, ale tez mu brzuch dokucza, wiec najczęściej się pręży. Tez czekam bardzo na moment jak będzie można wprowadzić jakieś zabawki, grzechotkami lub po prostu jakakolwiek interakcje, bo ja czasem nie mam pomysłu co z nim robić, żeby odwrócić uwagę. I chwale się, bo dzisiaj rano na wadze miałam 300g mniej niż przed ciąża czyli mogę powiedzieć, ze zrzuciłam już wszystkie ciazowe kilogramy wiadomo, ze figura idealna nie jest i flak na brzuchu jeszcze obecny, ale jestem zadowolona
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy da sie go czyms zajac... no da sie. Moj lubi jak mu spiewam i wtedy sie uspokaja. W brzuchu chodzil ze mna na chor, to moze dlatego? Oprocz tego troche sie poprzytula, polezy na brzuchu, polezy w lozeczku, polezy na przewijaku, pookrecamy sie na jeden i drugi boczek, a to na rekach zyrandol oglada, a to do jedzenia chce, a to nie chce... Pomiedzy oczywiscie dluzszy lub krotszy krzyk/placz :-P Zamknie oczka na minute.... i znowu to samo :-D Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka Edytowane przez jajoanka Czas edycji: 2018-11-24 o 17:44 |
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Tetrikk to mnie moja waga dzisiaj przerazila...
Ja ogółem jak wiecie w ciazy na poczatku schudlam 10kg potem wrocilo mi 6kg czyli i tak niedobilam do wagi z przed ciazy w ciazy... dzisiaj je wazylam i okazalo sie ze schudlam 12kg teraz waze mniej niz jak bylam w ciazy z poerwsza córką![]() ![]() Zobaczymy czy waga bedzie powoli mi wracac do normalnosci czy tak zostanie bo tyle moglabym wazyc hihi ![]() Flak na brzuchu to i ja mam obecnie ale na tej faldce mam wrazenie ze jeszcze trzyma znieczulenie ![]() Jajoanka to ja do mojej duzo umowie i wtedy na mnie patrzy sie a po zatym lezy rozglada sie po pokoju ale to dlugo nietrwa bo potem zasypia ja ja klade przy zasypianiu raz na jeden raz na drugi bok a w czasie snu ona sama na plecy sie przewroci. Wlasnie nosic narazie niebardzo lubi sie nosic a ja tez mala ja nosze z powodu brzucha ze mnie boli jak ja mam na rekach hedynie do odbijania i karmienia mam ja narekach.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Tetrikk! Gratulacje
. Mi jeszcze zostało 5 kg.do zrzucenia!Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
Vica chyba rodzi 🙄
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej , pozniej was nadrobie . Melduje ze dalej nie urodzilam , akcjs stanela 4 cm rozwarcia od 9 rano Maciek sie cofną , skurcze maleja - po 19-20 bedzie badal mnie ordynator
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh ty sie dzis umeczysz kochana ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego PSP3530DUO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję że coś wymyśli aby ruszyć akcję! Dziewczyny czy już mogę 23 dni po cc wziąć kąpiel? (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vica, przytulam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już nie ma pomysłu nawet jak Cię pocieszyć ![]() My wróciliśmy z sali zabaw z Danielem i padam tak mnie wszystko boli. Już nie narzekam na brak porodu, nie chce Cie denerwować Vica ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje sie znowu jestem po badaniu i mam tak zwana cofke - niby szyjka juz nie stanowi problemu ale Maciek jest za wysoko i nie ma zamiaru zejsc do kanału - z racji ze wody sa czyste , ktg jest ok nic nie beda podawac i mam czekac az samo ruszy... Jutro 9 dzien po terminie ... Grrr a teraz ide was nadrobic bo co mi pozostało
![]() Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Igor ugryzł Leosia w rękę
Screenshot_20181124-193059.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, wydaje mi się że on nie jest zazdrosny. Przytula, glaska, gada do niego itd... ja wyciągałam coś z torebki, oni byli na kanapie i nagle przeraźliwy płacz Leosia... Pytam co się stało, a Igor że głaskał go po rączce... Myślałam że mu za mocno ścisnął... Jak zasnął to zauważyłam że ma ślady zębów, pytam Igora znów co się stało, a on że chciał spróbować bo Leoś sam sobie rączki zjada
w sensie Leoś jak cycka szuka to łapki cmoka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#445 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może faktycznie nabiera rozpędu żeby wyskoczyć w sekundę ![]() Cytat:
na szczęście nie mocno, a pewnie jeszcze nie raz się pogryzą wytłumacz i przebacz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to juz podchodzi pod kanibalizm Wysłane z mojego LIVE4_KM0438 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziewczyny nie wiem ile kg ważę, ale brzuch już raczej płaski, aczkolwiek dalej jest taki ciemny i dalej mam ta linie, ale to z czasem na pewno zniknie
Aczkolwiek jestem prawie pewna że mam ten rozstęp mięśnia prostego, bo czuje dziurę w brzuchu :/ będzie trzeba ćwiczyć żeby się tego pozbyć Vicarika mega współczuję. A oni nie chcą ci jakoś pomóc może kroplówką czy czyś, żeby te skurcze rozruszać? Dzisiaj miałam mały sukces, bo karmiłam godzinkę i mały wypluł pierś i zasnął więc ja go do łóżeczka. Ale jakoś nie chciał spać, więc tż przekonany, że młody jest niedokarmiony i trzeba dać butle. Myślę ok, chcesz to dawaj, ale trochę mi serce pękło, że będzie jadł te butle.. Ale nie chciał <3 także elo elo dziecko po mojej stronie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszeliście o trojaczkach z gdanska ? Same dziolchy a jakie słodkie mówię Wam ![]() (*) Amelka 02.03.2017 01.11.2018 Mikołaj Dzięki Boże za niego !
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Boże trojaczki.. Nie wiem jakbym dala rade. Nie dość że w brzuchu armagedon, to jeszcze po porodzie weź trójkę wykarm i ogarnij
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

właśnie go karmie, a tż karmi mnie sałatką 

Mądry psiak i rozumie ze troche sie pozmienialo w domu 

tego sciagania szwow to ja sie mega boje bo poprzednim razem bolalo bardzo...

a robimy to co 2 dni
czyli mogę powiedzieć, ze zrzuciłam już wszystkie ciazowe kilogramy
wiadomo, ze figura idealna nie jest i flak na brzuchu jeszcze obecny, ale jestem zadowolona

Ja ogółem jak wiecie w ciazy na poczatku schudlam 10kg potem wrocilo mi 6kg czyli i tak niedobilam do wagi z przed ciazy w ciazy...
ja ja klade przy zasypianiu raz na jeden raz na drugi bok a w czasie snu ona sama na plecy sie przewroci. Wlasnie nosic narazie niebardzo lubi sie nosic a ja tez mala ja nosze z powodu brzucha ze mnie boli jak ja mam na rekach hedynie do odbijania i karmienia mam ja narekach.

już nie ma pomysłu nawet jak Cię pocieszyć 

może faktycznie nabiera rozpędu żeby wyskoczyć w sekundę