|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#422 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Błagam powiedzcie jeszcze raz co Wy macie w tych torbach. Ja mam jakieś zaćmienie umysłu, siedzę nad torbą i nie wiem co tam jeszcze wsadzić. Coś mało mi się wydaje. Muszę jeszcze kupić klapki pod prysznic, bo oczywiście zapomniałam. I pieluchy. A poza tym to nie wiem czego mi tu jeszcze brakuje. Przy pierwszym porodzie na pewno było tego więcej, bo torbę miałam dużo większą i ledwo się zmiescilo. A teraz jeszcze miejsca dużo
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Dla Leoska: rożek, pampersy, krem do dupki, sól fizjologiczna, krem do buźki, chusteczki nawilżające, pampersy, ubrania 3 zestawy na 56 i 3 zestawy na 62, smoczek. Na wyjście nam mąż dowiezie ubrania i kombinezon dla młodego CHYBA tyle ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
z tego wychodzi, że raczej wszystko mam. Oprócz kosmetyków dla mnie jeszcze, bo muszę kupić. To sama nie wiem czemu wtedy wydawało mi się tego dużo więcej. W razie czego na szczęście szpital blisko to mąż w każdej chwili może podwieźć. Ubranko na wyjście też dopiero przy wypisie przywiezie. Czyli można uznać że jestem w miarę przygotowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() A może akurat w szpitalu będą dawać swoje "fanty" typu podkłady czy pampersy to wyjdę na chytrą babę z Radomia i swoich nie wyciągam hahaha ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#427 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
U mnie w szpitalu niestety nic nie dają. Wszystko trzeba mieć. O jeszcze mi się przypomniało o sztuccach. Też muszę spakować. Ręczniki mam, zamiast rożka wzięłam kocyk. I kilka pieluch tetrowych. I sama nie wiem co tu jeszcze upchac
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Serio, trzeba miec swoje sztucce?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
masakra z tymi szpitalami zazdroszczę Ci, bo w De pewnie inne standardy w szpitalach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Na porodowce jogurty w lodowce, banany, serki. Herbatka za darmo. Nie moge powiedziec zlego spowa. Mam nadzieje, ze nic się nie zmienilo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
No wiadomo, szpital to szpital i nie chcialabym tam siedziec dluzej niz musze ale w poronaniu z Pl to przepasc. Nie wiem jak mozna tak ludzi traktowac jak w Pl ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
u nas z tego wszystkiego to jedynie łazienka w sali ale właśnie mi się przypomniało jeszcze ze trzeba mieć swój papier toaletowy eh ciężko w tej Polsce może w prywatnych klinikach jest lepiej. Ale w państwowych szpitalach masakra przeważnie. Chociaż tyle, że na opiekę poporodową nie mogę narzekać. I opieka noworodkowa też spoko. Ale jedzenie itd to tragedia jakaś Jedyne co szpital zapewnia to jednorazowa koszula do porodu. I jak ktoś chce to dziecko może być w ubraniach szpitalnych. Ale nie są one w zaciekawym stanie, więc biorę swoje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Ja bym chciała bardzo trafić na salę jedynkę. Żeby się żadna mamuśka nie czepiała, że mały płacze czy coś i one i ich dzieci nie mogą spać... Wiecie jak jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
ja spakowałam 5 sztKari co Ci lekarz dał na hemoroida? Bo chyba właśnie mi dziś wylazł
|
|
|
|
|
#438 | |||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no ale dobra, są na liście to wezmę Przynajmniej mąż będzie miał już pierwszego dnia co wziąć ze szpitala z zapachem małego, żeby zawieźć naszym zwierzakom żeby się zaczęły oswajać z zapachem Ale sama w sobie ilość pieluch od początku mnie zadziwia, nie mam pojęcia po co aż 7 na tuż po porodzie? Przecież nie zawiną mi dziecka we wszystkie naraz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Ja do szpitala biorę dużo, ale też u nas sporo sobie życzą i drugie sporo sugerują, że warto mieć. Muszę jeszcze gdzieś na boku przygotować rzeczy dla mnie na wyjście bo jak potem powiem mężowi, że ma mi wziąć z szafy jakieś ciuchy to Bóg jeden wie co on z niej wyciągnie ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Przykro mi, ze u Was takie warunki
![]() Ja miałam sprzatac a sie opycham pomelo :/ Maz mnie zabije jak wróci z mlodym ( pojechali odwiedzic rodzinke zebym mogla spokojnie sprzatac ). Chyba musze po nich dzwonic bo juz czas powoli na kolacje dla mlodego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
ja mam praktycznie to co karii, sztućce również i kubek.
|
#442 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koleżanka używała tylko pampers, chciała sie przerzucić na tańsze i od razu odparzenia jej dziecko miało Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koleżanka w USA pisała że szampana z mężem dostali ![]() ![]() Cytat:
a całą noc chodziłamCytat:
jednego kupiłam ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
Tż z mamusią rozmawia od godziny przez tel i brakło dla niego ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- proszę dopisać do listy bukmacherskiej że najpierw urodzą: Johasia Karla Anuszka
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
U mnie wczoraj był piąty dzień i jest coraz lepiej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Kurde ale jestem zła,że mi to na sam koniec jeszcze wylazło
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
zaraz zobaczę na necie Można kupić bez recepty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez kaaarii Czas edycji: 2019-01-13 o 19:58 |
|
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
A mój syn właśnie zasnął to chwila relaksu. Choć dziś nie było tak źle, biorąc pod uwagę że ostatnio przechodzi ciężki okres
Ostatnio się cieszylam, że mi zgaga przeszła no to mam, zgagę mordercę zaraz się wykonczę chyba. Kurcze też mnie zdziwiło 14 pieluch nie wiem co oni będą z nimi robić ja spakowalam kilka. O kurcze szampan po porodzie to dopiero coś już prawie połowa miesiąca, a tu jeszcze wszystkie w dwupaku, ciekawe za ile nastąpi wielkie bum Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Cz.IV
Ja jeszcze muszę dołożyć CIASTKI! I czekoladę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#449 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
To prawda, że bardzo dobrze się trzymamy. Mam nadzieję, że jak ruszy, to szybko wszystkie się rozpakujemy. Obym tylko nie została sama do marca, bo wiele na to wskazuje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

Cz.IV

przerzucilismy się na Dade, ale one znowu często przeciekaly. Te z Lidla znowu były takie nie za bardzo. Więc najwięcej szło dady mimo wszystko, choć syn często w nocy budził się przesikany. Coś za coś, lepsze to niż odparzona pupa. Ja zaraz biorę się za pakowanie, ale totalnie nie mam weny. Niestety mama miała tylko dość małą torbę i nie mam pojęcia jak się zmieszczę. 24.01 mam wizytę u mojego gin, mąż chce iść ze mną i zapytać czy może dostać na mnie L4 teraz, bo jak zacznę rodzic a on będzie w pracy to masakra. Nie wiem co wtedy. A ja też już coraz gorzej tą ciążę znoszę, a tu jeszcze syna trzeba ogarniać. Zobaczymy czy jest taka opcja w ogóle. Fajnie by było, przynajmniej mogłabym spać spokojnie, że w razie czego to mąż jest. A tak to ciągle mnie to stresuje. 

ja spakowałam 5 szt
no ale dobra, są na liście to wezmę 

.