|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019
Cz.IV
|
|
|
|
#392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#393 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Haha no ja też śliweńke obstawiłam i liczyłam że wczoraj coś się zacznie no ale..
![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
na szczescie wtedy dostawalam 100% wyplaty i to w € wiec wiecie... nie bolalo AŻ tak.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#396 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
A ja się dziś biorę za pakowanie w końcu. Od rana czuję mega skurcze w dole brzucha, wolę torbę mieć przygotowaną w razie czego. Choć czuję, że urodzę w lutym dopiero. Ale lepiej się przygotować. Ja mam że 20 pieluch tetrowych i kilka flanelowych. Przy synu ciągle mi brakowało tetry. Bez przerwy pranie wstawialam. A to mu się ulalo, a to coś. I sporo tego szło. A mu się bardzo ulewalo dużo. To była masakra. Czasem go kilka razy na godzinę przebieralam, bo co go przebralam to za 5 min od nowa rzyg. I potwierdzam, że polog w upały to katastrofa. Siedziałam pod prysznicem kilka razy dziennie, bo ciągle czułam się nieswiezo od tej krwi itd. Pod tym względem na pewno zima jest lepszym okresem na poród. Wszystko ma plusy i minusy. Wtedy przynajmniej praktycznie od razu mogłam iść z dzieckiem na spacer i się nie przejmowalam że zimno. A teraz niewiadomo kiedy będzie pierwszy spacer jak nadal będzie taka okropna pogoda. I jak tu ubrać to dziecko.
Dobrze, że Śliweńka nadal w dwupaku, byłam pewna ze juz coś się dzieje. Ale jakby nie patrzeć ciąża donoszona to można rodzic bez obaw ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
Pakuj pakuj lepiej byc przygotowana. Czego Wam jeszcze brakuje w wyprawce?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#398 | |||
|
Rozeznanie
|
Cz.IV
Cytat:
Weź chłopaka nie strasz bo wyjdzie dopiero w marcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja dokładnie nie liczyłam ale można się popukać w głowę jak się czyta, ze na wyprawkę potrzebne jest 3 tys zł. Yhy yhy Wszystko musiałoby być z drugiej ręki chyba... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#399 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja nie mam przewijaka tylko. A tak to takie ☠☠☠☠☠☠☠ki jesli juz. No i poprac wszystko. Musze kliknac posciel do kolyski
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#401 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Ja na szczęście już mam poprane i poprasowane. Tyle dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja muszę do torby wrzucić jeszcze wodę morską i dla siebie coś do picia (ostatnio jak trafiłam do szpitala wieczorem to myślałam że uschne do rana ) a tak poza tym mamy tylko jedną paczkę pampersów więc jak coś się trafi to musimy dokupić i no i smoczek muszę wyparzyć. Położna skreśliła to z listy szpitalnej ale wolę mieć awaryjnie
![]() Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2019❤ Cz.IV
Hejka,do tej pory się nie mogłam dziś ogarnąć,rozmemłana jestem okrutnie.
Mąż smaży właśnie domowe burgery My jeszcze tylko wanienki nie mamy i muszę chyba dokupić jeszcze jakieś body z długim rękawem. Pranie i prasowanie mam już zrobione całe,torba spakowana. W nocy jak nie mogłam spać,to rozmyślałam,że w sumie najgorzej by naprawdę było jakbym tego mojego pączka na przekór wszystkiemu przenosiła. Wtedy to dopiero po 25.02 mogliby mnie do szpitala na wywołanie położyć. No nie widzę tego za bardzo
|
|
|
|
#404 | |
|
Rozeznanie
|
Cz.IV
Cytat:
Jeszcze monitor oddechu ale jutro będzie wysyłka z tego co wiem i pampersy! Więcej pampersow!!!! ![]() O ile chusteczek mam jakieś 8 czteropaków (promocje rossmanowskie) tak pampersow tylko dwie paczuszki :/ Jestem z Tobą w tym stresie... Złapałam się na tym, ze raz chce już być „po” a za chwile odwlec to jeszcze na kilka miesięcy przez strach przed nieznanym ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#405 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Apropo wyprawki pytanie do dziewczyn w sumie tych już dzieciowych - jakie pampersy na początek najlepiej wypróbować? My mamy w sumie wszystko pod nosem (Rossmann, Biedra, Lidl, sporo hipermarketow) więc nie przejmujemy się dostępnością, ale nie wiem w co strzelać na początek. Do szpitala mam pampersy "Pampers" taka mała paczkę bo mi się najbardziej kompaktowa wydawała ale nie wiem co na potem
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
My stwierdziliśmy że na początek pampersy..może do 3 miesięcy a potem przerzucimy się na dada.
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Cytat:
.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Cz.IV
Mi pampersami często uciekała dwójka
wg mnie najlepsze są Dady, ale tu nie ma Biedry, wiec kupujemy te z Lidla i są Ok, bez większych wpadek ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#409 | |
|
Rozeznanie
|
Cz.IV
Cytat:
My tez bardzo szybko przerzuciliśmy się na Dady z biedronki. Dużo lepsza cena, a prawdę mówiąc nie widziałam różnicy z pampersem. Być może papiers więcej chłonie, ale ja wolałam częściej zmieniać. Jakoś mi tak dziwienie było jak widziałam mamy na placach zabaw które rzadko zmieniały pieluchy. A biedne dzieci miały tak pełne i ciężkie pampersy, ze aż im do kolan wisiały;( Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
My mielismy pampers od początku do teraz
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#411 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Ja kupilam dady bo każdy polecal z moich znajomych więc zobaczymy.
|
#412 |
|
Wtajemniczenie
|
Cz.IV
Ja też mam trochę zapas chusteczek mokrych (w razie czego w szkole rodzenia dostawałam też malutkie paczki różnych firm więc jak będzie uczulenie to mam coś pod ręką) ale z pampersów mam tylko mała paczkę babydream do szpitala i jedna wielką w mieszkaniu. Potem pewnie dokupimy jak będzie jakaś promo i będziemy dade próbować
ogl rzeczy do pielęgnacji mam w malutkich buteleczkach i wszystko babydream (oprócz tego co dostawałam na szkołę rodzenia) bo jeśli wyjdzie uczulenie to wiadomo po jakiej firmie i co usunąć. Tak nam tłumaczyła położna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karla906 Czas edycji: 2019-01-13 o 16:09 |
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cz.IV
Cytat:
A może Ty mi powiesz... czy tendencje do wrażliwej skory/alergii mogą być dziedziczne ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cz.IV
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#415 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
ciekawe czy się spełnią Cytat:
Cytat:
Ostatnio w rossku kupiliśmy 3-6 kg to mamy babydreamy i jedną paczkę pampersów. Korci mnie żeby na próbę kupić jeszcze lidlowe i tescowe Spałam chyba od 13 do 16. Później kupiłam dwa ebook od mamy ginekolog i w ciągu godziny połknęłam 190 stron ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Wiecie co... ja sie zaraz poplacze
maz odkryl na strychu kolejne spiworki, kocyki i ręczniczki Do tego sterta moich koszulek do kp i znowu prania i prasowania na tydzien!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#417 | ||
|
Rozeznanie
|
Cz.IV
Cytat:
Kurde ja to już się boje spać w dzień (ze nie będę mogła zasnąć) a później chodze ścięta z nóg a i tak imprezka kończy się coraz lepiej czyli jakaś 3-4 rano :/ Jeszcze niedawno tak maks do 2 mi balowała. Cytat:
Maz po prostu dba żebyś się nie nudziła w tych ostatnich chwilach ciąży ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
Cytat:
jeszcze mąż mnie obudził o 7.30 jak już udało mi się zasnąć nad ranem ;D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
Cz.IV
Ja na początku kupowałam pampers ale później zmienili skład i zaczęły syna uczulac
przerzucilismy się na Dade, ale one znowu często przeciekaly. Te z Lidla znowu były takie nie za bardzo. Więc najwięcej szło dady mimo wszystko, choć syn często w nocy budził się przesikany. Coś za coś, lepsze to niż odparzona pupa. Ja zaraz biorę się za pakowanie, ale totalnie nie mam weny. Niestety mama miała tylko dość małą torbę i nie mam pojęcia jak się zmieszczę. 24.01 mam wizytę u mojego gin, mąż chce iść ze mną i zapytać czy może dostać na mnie L4 teraz, bo jak zacznę rodzic a on będzie w pracy to masakra. Nie wiem co wtedy. A ja też już coraz gorzej tą ciążę znoszę, a tu jeszcze syna trzeba ogarniać. Zobaczymy czy jest taka opcja w ogóle. Fajnie by było, przynajmniej mogłabym spać spokojnie, że w razie czego to mąż jest. A tak to ciągle mnie to stresuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Cz.IV
https://youtu.be/A3UX8XX10hs
Tu jest test pieluszek Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

Cz.IV

i myślę że urodzę 17.01 

na szczescie wtedy dostawalam 100% wyplaty i to w € wiec wiecie... nie bolalo AŻ tak.

.