![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2020 cz. III
Swoją drogą, jeden z moich gości dostał informację od pracodawcy o obowiązkowym zgłoszeniu udziału w spotkaniu, gdzie znajduje się powyżej 25 osób. Pracownik po imprezie ma iść na 2tyg urlopu. Czy to jest w ogóle legalne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po moim weselu na przymusowy urlop poszły 3 osoby - ale z tego co wiem, to były bardzo zadowolone, bo tak to nie miałyby szans na niego w takim terminie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Ja już słyszałam o tym w lipcu z tym, że nie urlop a 2 tygodnie home office, znajomy prosił żeby nie wrzucać zdjęć z wesela gdzie on jest bo w pracy nie powiedział, że idzie na wesele. Jest handlowcem, więc jeśli nie jeździ to nie zarabia.
Mnie najbardziej bolą te zachowania rządzących - festiwal piosenek weselnych w tvp (koncerty z publicznością na żywo), minister Szumowski na wakacjach w Hiszpanii... Dla mnie to jest wyśmiewanie się z ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Niestety według najnowszej ustawy pracodawca może wysłać pracownika na urlop kiedy tego chce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam niestety coraz większe pesymistyczne przekonanie, że do października takich absurdów skumuluje się tyle, że po prostu ludzie się już zupełnie wystraszą. Znów dziś miałam sporo odmów, a do daty potwierdzenia wskazanej w zaproszeniu jeszcze półtora tygodnia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Minayo my tez mamy w pazdzierniku i bardzo duzo osob odmowilo...mysle ze w polowie wrzesnia moze byc odwrot sytuacji..ludzie po wakacjach wroca do pracy, dzieci i studenci do szkół i wtedy dopiero bedzie masakra...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe co z faktem, że we wrześniu jest nasze wesele a tydzień po tygodniu - dwa inne.. Będzie miał łącznie pięć tygodni wolnego? Hit Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | ||||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój powiat zaczyna być otoczony strefami, więc to już chyba kwestia czasu. ![]() To już musiała być ulga jak byliście w trakcie ślubu, imprezy. ![]() Cytat:
Zajęliby się poważniejszymi sprawami. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
W sumie przełożyliśmy wszystko, żeby móc spędzić ten czas z bliskimi, a w może się okazać, że zaczną odmawiać i niepotrzebnie dowaliliśmy sobie parę miesięcy stresu. ![]()
![]() |
![]() |
#430 |
Raczkowanie
|
Tak, te odmowy, które mamy do tej pory są uzasadnianie wirusem, strachem przed zarażeniem się, bądź kwarantanną. Dwie osoby powiedziały również, że nie chce być spisane przez sanepid, choć póki co mamy zieloną strefę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam jedną odmowę tydzień przed bo sanepid - choć spisywania nie było. Akurat byłam w trakcie wysyłania liczby gości do sali... W przeciwnym razie chyba bym wystawiła tej osobie rachunek. Bo bez jaj. Spisywania nie było!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dzisiaj mija dokładnie trzy tygodnie od ślubu. Obiecałam sobie, że po wszystkim zetnę włosy i tak zrobiłam. Sięgają mi do żuchwy. Teraz mi dużo wygodniej i chyba więcej do takich długaśnych nie wrócę.(Miałam do pasa)
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() thinkerver i co zwrócili???
Znamy wiele przypadków kobiet posiadających nieskazitelnie czyste mieszkania i wyjątkowo brudne dusze. Edytowane przez margaritaa Czas edycji: 2020-08-29 o 08:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
Ja nie planuję zmian fryzury. Od lat mam długie i w takich czuję się najlepiej. Nie czuję żadnej niewygody, o której tak wszyscy mówią.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
U nas dziś równo pół roku mija
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykre, ale już lepiej tak niż jakby potem mieli do Was pretensje gdyby coś się podziało. Z tą całą paniką jaką sieją media to się nie dziwię, że ludzie się boją. Od dziś zaczynam żałować, że nie odwołaliśmy wszystkiego w kwietniu, bo przynajmniej pieniądze by się odzyskało. ![]()
![]() |
![]() |
#442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U fryzjera byłam w zeszły piątek i też teraz włosy (te dłuższe, z przodu) sięgają mi do żuchwy ![]() Odkąd rok temu je ścięłam, bardzo polubiłam się z krótkimi fryzurami ![]() ![]() Dziś zrobiłam sobie zdjęcie do nowego dowodu ![]() Edytowane przez gothka152 Czas edycji: 2020-08-29 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Rozeznanie
|
Ja już dokumenty mam wymienione wszystkie, cieszę się, że mieliśmy cywilny to miałam na to czas w wakacje.
![]() Rodzina wystawiła nas mocno jeśli chodzi o obecność. Z 220 osób mamy 105, ale tak jak pisałyście dziewczyny. Pewne relacje zostały zweryfikowane. Wiem, że są osoby na których mogę polegać choćby nie wiem co, ale są takie które olewają.. Nas nie zawiedli przyjaciele i znajomi. Nie odmówił absolutnie nikt. W ogole będziemy mieli bardzo młode wesele, bo 70 osób nie przekracza 35 rż. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 |
Przyczajenie
|
U mnie już tydzień po weselu. Było cudownie, nawet się nie spodziewałam, ze będę się tak dobrze bawić. Aż dziwnie, ze tyle przygotowań a tu już po wszystkim, ten dzień minął mi błyskawicznie. Po tych stresach związanych z pandemia, w dzień ślubu już w zasadzie się w ogóle nie stresowałam. Goście tez nam dopisali, nikt już nie wystawił nas w ostatnich dniach, było potwierdzone 132 osoby i tyle przyszło. Wszystko się udało tak, jak sobie wymarzyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
Dziękuje! ❤️ Trzymam kciuki teraz za wszystkie Panny Młode, które jeszcze czekają na swój dzień, żeby mimo stresu w związku z ta sytuacja wszystko się udało!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
Ja po tym jak moje wesele się skończyło to myślałam, że było idealne. Kiedy goście zaczęli mi wysyłać zdjęcia i opowiadać o tym, co się działo, to zmieniłam zdanie. Miałyście tak?
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze z perspektywy gościa to inaczej wygląda i zawsze będzie tak, że ktoś wytknie jakiś szczegół, na który się nawet normalnie nie zwraca uwagi podczas wesela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Wtajemniczenie
|
Chociażby to, że na sali były inne kwiaty niż zamawiałam a na słodkim stole też były inne specjały niż w umowie. Ja tego nie dałam rady wyśledzić, dopiero później się zorientowałam.
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.