|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Zaczelam 6 tydzien, ale bym już poszła do lekarza
![]() U mnie ze snem ok, mogę spać w dzień, w nocy, non stop. W nocy czasami budze się na siku ok 2/3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MONIKA1850 Czas edycji: 2021-01-26 o 09:56 |
|
|
|
|
#422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i opieka medyczna i ubezpieczenia to też masakra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Jeśli coś jeszcze się znajdzie jak np.u mnie torbiel to już można zareagować i leki dać. Także to wcześnie ale nie znaczy że bezsensu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam psychicznie trochę taki stan zawieszenia, dopóki nie usłyszę od lekarza, że jestem w ciąży, to nie chcę jakoś nic szczególnego robić w tym kierunku, ale równocześnie co chwila mam jakąś blokadę, że "tego nie bo ciąża". Taki rozkrok, więc chciałabym już te nogi zamknąć obie po jednej stronie płotu xDGin mi teraz odpisała na SMS z wynikami bety i progesteronu, że "super", więc mam nadzieję, że to oznaczało "wyniki super"
|
|
|
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z resztą jak dzwoniłam do lekarza (to moja pierwsza wizyta u niego) jak się zapytał kiedy była ostatnia miesiączka ,to powiedział że można już przyjść i zobaczyć co się tam dzieje.j Ja to jestem wyjęta z życia codziennego ,bo nic nie robię tylko o tym mysle i mam to samo " a bo tego nie mogę bo ciąża" ![]() Z resztą potęguje mi ten stan ml ona nerwicę ,rano wstać dla mnie to jest koszmar Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi wyznaczyła wizytę dopiero na 9 tydzień, dziewczyny tu pisały, że to trochę późno, bo zostaje mało czasu na badania (do 10 tygodnia powinnaś mieć zrobione te z I trymestru), no ale co poradzę ![]() Dziewczyny, a czy któraś z Was była na tej pierwszej wizycie, już z sercem, z TŻ? Nie wiem, jakie są tradycje tutaj, wiadomo, że covid itd i mogą go nie wpuścić, ale i tak mnie zawozi, to w sumie fajnie by było, jakby coś tam zobaczył też, bo on w to wszystko nie wierzy tak samo jak ja |
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas nie ma wizyt towarzyszących i nie wpuszczają niestety
|
|
|
|
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
A czytacie jakieś poradniki? Jest coś wartego uwagi i niezbędnego ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Polecam coś na luzie jak " ciężarówką przez 9 miesięcy". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na razie nic, aczkolwiek sięgnęłam po "Mamę na roślinach", bo mięso bleee Ale przeczytałam parę stron i uznałam, że to nie ten moment. Koleżanki w większości mówią, że prawie nic im się nie przydało poza "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka", słyszałam też dużo dobrego o "Rodzić można łatwiej". No i mamy lamy na YT
|
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas też nie ma. Zresztą ciężko by nam było, ktoś musi zostać z dzieciakami🤷 ale dostaje się na ogół zdjęcia z USG, zawsze to coś
![]() Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w dwóch poprzednich ciążach byl w 5tc tylko pusty pęcherzyk i niepotrzebnie się stresowałam. Mialam przyjść po 2 tyg i juz bylo serduszko. No i zależy też kiedy byla owu, u mnie zdecydowanie w tym cyklu szybciej niż zwykle. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
chcę mieć jak najwięcej spokoju od głupich pytań, jak to teraz będzie i jak my to ogarniemy![]() Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Jak byłam u lekarza w czwartek to miałam jakoś 6+0 albo 6+1 i był tylko pęcherzyk. Liczę, że na następnej wizycie już będzie wiadomo czy wszystko ok stresować się nawet nie mam czasu przy dwójce dzieci ![]() Wciąż poluję na wizyty na luxmedzie. Badania mam w poniedziałek, teoretycznie wizytę kontrolną też mam w poniedziałek, ale chcę badania przenieść na ten tydzień, a wizytę na przyszły czwartek, żeby zdążyły być już wszystkie wyniki i żeby te 2tyg rzeczywiście minęły. Ale jakaś lipa z terminami ![]() Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trafiłam przed chwilą przypadkiem na jakiś wątek o wyborze wózka i aż mnie głowa rozbolała na myśl o robieniu doktoratów z każdej dziedziny opieki nad dzieckiem. Do tego od paru dni ciągle mi się wyświetlają jakieś posty o chorych dzieciach :/ |
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zero, rzecz jasna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez theali Czas edycji: 2021-01-26 o 12:44 |
|
|
|
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo bez tego to wymądrzać się może ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
za jakiś czas będziesz się zastanawiać, czy się aż tak przejmowałaś![]() Ja prenatalne będę musiała umówić w Katowicach, bo u nas Luxmed ich w ogóle nigdy nie przeprowadzał. Chyba, że się okaże, że mogę umówić w klinice współpracującej, ale to będę jeszcze pytać, jak się okaże w przyszłym tygodniu że jest zarodek i jest serduszko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oboje są już po czterdziestce, a szwagrowi dzieci nieszczególnie w głowie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najs na szczęście pogadać sobie może, a wpływ jakikolwiek może mieć tylko na swoich podwładnych, jeśli ich ma czy będzie miała i im już współczuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, melduję, że i ja zobaczyłam w końcu mojego Kropcia i jego bijące serduszko
potwierdziła mi, że +/- 8 tydzieńWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę ze juz jesteście po pierwszych wizytach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- @theali możesz dopisać do mnie do listy, ciąża 6 (3 córki, 1 syn i 1 aniołek) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć we wtorek
![]() Ale u nas napadało śniegu, paraliż na drogach a akurat dzisiaj musiałam jechać do biura. Z młodym odśnieżałam samochód jakieś 15 minut a później odkopywaliśmy go ze śniegu bo nie mogłam wyjechać z parkingu 🤭 Ja dziś odkryłam że kawa z ekspresu nawet mi wchodzi (w biurze). W domu nie mam ekspresu i od rozpuszczalnej mnie odrzuciło kompletnie. Ale ta z ekspresu była taka dobra że chyba będę raz w tygodniu jeździć do biura na kawę ![]() Gratuluję udanej wizyty 🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:11.

). Jeśli coś jeszcze się znajdzie jak np.u mnie torbiel to już można zareagować i leki dać. Także to wcześnie ale nie znaczy że bezsensu

- i jak byk zwiastuje to wielkie zmiany 
stresować się nawet nie mam czasu przy dwójce dzieci 
bo bez tego to wymądrzać się może
najs
potwierdziła mi, że +/- 8 tydzień