Mamy wrześniowe 2021 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-26, 09:50   #421
MONIKA1850
Zakorzenienie

GG do MONIKA1850 Send a message via Skype™ to MONIKA1850
Dot.: Mamy wrześniowe 2021

Zaczelam 6 tydzien, ale bym już poszła do lekarza

U mnie ze snem ok, mogę spać w dzień, w nocy, non stop. W nocy czasami budze się na siku ok 2/3

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez MONIKA1850
Czas edycji: 2021-01-26 o 09:56
MONIKA1850 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 10:02   #422
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
To jest właśnie Polska kultura pracy... daleko nam do tego
Mam porównanie jak pracowałam w japońskiej firmie jak traktuje się pracownika, a jak to robi polski przedsiębiorca. Niebo a ziemia ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
W Polsce przynajmniej mamy jakiekolwiek świadczenia i urlop macierzyński, w Stanach nie ma czegoś takiego, jak gwarantowany czas wolny po urodzeniu dziecka. Negocjujesz to z pracodawcą i te kilka tygodni wolnego jest traktowane jako benefit taki sam, jak karta na siłownię
sale_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 10:18   #423
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sale_girl Pokaż wiadomość
W Polsce przynajmniej mamy jakiekolwiek świadczenia i urlop macierzyński, w Stanach nie ma czegoś takiego, jak gwarantowany czas wolny po urodzeniu dziecka. Negocjujesz to z pracodawcą i te kilka tygodni wolnego jest traktowane jako benefit taki sam, jak karta na siłownię
Ano, Stany to jest w ogóle dzikie miejsce pod względem prawa pracy. Przeraża mnie, jak dziewczyny piszą, że wracają do pracy cztery tygodnie po porodzie i jest to i tak uznawane za "niezłe" warunki.

No i opieka medyczna i ubezpieczenia to też masakra.

theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 10:30   #424
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Ano, Stany to jest w ogóle dzikie miejsce pod względem prawa pracy. Przeraża mnie, jak dziewczyny piszą, że wracają do pracy cztery tygodnie po porodzie i jest to i tak uznawane za "niezłe" warunki.

No i opieka medyczna i ubezpieczenia to też masakra.

Ostatnio wpadło mi w ręce jakieś zestawienie, w którym kobiety po porodzie pisały, na jaką kwotę wystawiono im rachunek za poród, i były tam kwoty rzędu 1 mln $ :O Ale potem pytałam znajomego Amerykanina i twierdził, że to niemożliwe.
Stary 2021-01-26, 10:41   #425
monissskaa
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do monissskaa GG do monissskaa

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
Zaczelam 6 tydzien, ale bym już poszła do lekarza

U mnie ze snem ok, mogę spać w dzień, w nocy, non stop. W nocy czasami budze się na siku ok 2/3

Jezu mi aplikacja pokazuje 5 ,czyli jak mam wizytę w czwartek to za wcześnie i bez sensu?

Odkrywam w SOBIE talenty kulinarne.!
monissskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 10:45   #426
marijka0085
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monissskaa Pokaż wiadomość
Jezu mi aplikacja pokazuje 5 ,czyli jak mam wizytę w czwartek to za wcześnie i bez sensu?

Niekoniecznie. Po pierwsze ciąża nie musi być dokładnie tak zaawansowaną jak wynika z daty ostatniej miesiączki. Co prawda raczej serduszka jeszcze słychać nie będzie ale pęcherzyk będzie pewnie widać więc już można stwierdzić czy to ciąża i czy jest tam gdzie być powinna (czyli w macicy ). Jeśli coś jeszcze się znajdzie jak np.u mnie torbiel to już można zareagować i leki dać. Także to wcześnie ale nie znaczy że bezsensu

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 10:48   #427
truskawaka
Rozeznanie

Cytat:

Ja byłam jako 5w5d i już był zarodek, ale na serduszko mamy przyjść za 1,5tyg, więc zależy na co się nastawiasz
truskawaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-01-26, 10:57   #428
monissskaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawaka Pokaż wiadomość
Ja byłam jako 5w5d i już był zarodek, ale na serduszko mamy przyjść za 1,5tyg, więc zależy na co się nastawiasz
Ogólnie chce iść potwierdzić itp ,zrobić badania jakie należy ,to moja pierwsza ciąża ,nie ogarniam się za bardzo w tym wszystkim 🤣

Stary 2021-01-26, 11:00   #429
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie chce iść potwierdzić itp ,zrobić badania jakie należy ,to moja pierwsza ciąża ,nie ogarniam się za bardzo w tym wszystkim 🤣

Ja mam to samo, jeszcze tydzień do wizyty, a ja po prostu już chcę już tam iść i się dowiedzieć wszystkiego i zrobić brakujące badania Mam psychicznie trochę taki stan zawieszenia, dopóki nie usłyszę od lekarza, że jestem w ciąży, to nie chcę jakoś nic szczególnego robić w tym kierunku, ale równocześnie co chwila mam jakąś blokadę, że "tego nie bo ciąża". Taki rozkrok, więc chciałabym już te nogi zamknąć obie po jednej stronie płotu xD

Gin mi teraz odpisała na SMS z wynikami bety i progesteronu, że "super", więc mam nadzieję, że to oznaczało "wyniki super"
Stary 2021-01-26, 11:09   #430
theali
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mnie nie chciał widzieć przed skończonym siódmym tygodniem. Ale różne podejście mają lekarze.

Stary 2021-01-26, 11:14   #431
monissskaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam to samo, jeszcze tydzień do wizyty, a ja po prostu już chcę już tam iść i się dowiedzieć wszystkiego i zrobić brakujące badania Mam psychicznie trochę taki stan zawieszenia, dopóki nie usłyszę od lekarza, że jestem w ciąży, to nie chcę jakoś nic szczególnego robić w tym kierunku, ale równocześnie co chwila mam jakąś blokadę, że "tego nie bo ciąża". Taki rozkrok, więc chciałabym już te nogi zamknąć obie po jednej stronie płotu xD

Gin mi teraz odpisała na SMS z wynikami bety i progesteronu, że "super", więc mam nadzieję, że to oznaczało "wyniki super"
O właśnie ja mam to samo.
Z resztą jak dzwoniłam do lekarza (to moja pierwsza wizyta u niego) jak się zapytał kiedy była ostatnia miesiączka ,to powiedział że można już przyjść i zobaczyć co się tam dzieje.j

Ja to jestem wyjęta z życia codziennego ,bo nic nie robię tylko o tym mysle i mam to samo " a bo tego nie mogę bo ciąża"

Z resztą potęguje mi ten stan ml ona nerwicę ,rano wstać dla mnie to jest koszmar

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-26, 11:26   #432
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
O właśnie ja mam to samo.
Z resztą jak dzwoniłam do lekarza (to moja pierwsza wizyta u niego) jak się zapytał kiedy była ostatnia miesiączka ,to powiedział że można już przyjść i zobaczyć co się tam dzieje.j

Ja to jestem wyjęta z życia codziennego ,bo nic nie robię tylko o tym mysle i mam to samo " a bo tego nie mogę bo ciąża"

Z resztą potęguje mi ten stan ml ona nerwicę ,rano wstać dla mnie to jest koszmar

No to jak sam Ci kazał przyjść to luz, nie martw się Mi wyznaczyła wizytę dopiero na 9 tydzień, dziewczyny tu pisały, że to trochę późno, bo zostaje mało czasu na badania (do 10 tygodnia powinnaś mieć zrobione te z I trymestru), no ale co poradzę

Dziewczyny, a czy któraś z Was była na tej pierwszej wizycie, już z sercem, z TŻ? Nie wiem, jakie są tradycje tutaj, wiadomo, że covid itd i mogą go nie wpuścić, ale i tak mnie zawozi, to w sumie fajnie by było, jakby coś tam zobaczył też, bo on w to wszystko nie wierzy tak samo jak ja
Stary 2021-01-26, 11:43   #433
truskawaka
Rozeznanie

Cytat:
No to jak sam Ci kazał przyjść to luz, nie martw się Mi wyznaczyła wizytę dopiero na 9 tydzień, dziewczyny tu pisały, że to trochę późno, bo zostaje mało czasu na badania (do 10 tygodnia powinnaś mieć zrobione te z I trymestru), no ale co poradzę

Dziewczyny, a czy któraś z Was była na tej pierwszej wizycie, już z sercem, z TŻ? Nie wiem, jakie są tradycje tutaj, wiadomo, że covid itd i mogą go nie wpuścić, ale i tak mnie zawozi, to w sumie fajnie by było, jakby coś tam zobaczył też, bo on w to wszystko nie wierzy tak samo jak ja

U nas nie ma wizyt towarzyszących i nie wpuszczają niestety
truskawaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 11:46   #434
monissskaa
Zadomowienie

A czytacie jakieś poradniki? Jest coś wartego uwagi i niezbędnego ?

Stary 2021-01-26, 11:49   #435
marijka0085
Zadomowienie

Cytat:

Odradzam wszystkie zbyt medyczne . Polecam coś na luzie jak " ciężarówką przez 9 miesięcy".

marijka0085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 11:51   #436
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:

Ja na razie nic, aczkolwiek sięgnęłam po "Mamę na roślinach", bo mięso bleee Ale przeczytałam parę stron i uznałam, że to nie ten moment. Koleżanki w większości mówią, że prawie nic im się nie przydało poza "W oczekiwaniu na dziecko" i "Pierwszy rok życia dziecka", słyszałam też dużo dobrego o "Rodzić można łatwiej". No i mamy lamy na YT
Stary 2021-01-26, 12:22   #437
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawaka Pokaż wiadomość
U nas nie ma wizyt towarzyszących i nie wpuszczają niestety
U nas też nie ma. Zresztą ciężko by nam było, ktoś musi zostać z dzieciakami🤷 ale dostaje się na ogół zdjęcia z USG, zawsze to coś

Sent from my Redmi 6 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez marijka0085 Pokaż wiadomość
Michiru: z tego co mi wiadomo kobieta w ciąży ma z automatu przedłużoną umowę do dnia porodu a potem będzie ci się należeć macierzyński wyliczony wg stawek za chorobowe. Ale nie mam na 100 pewności, zależy to też od kilku warunków, zarys jest tu

https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-r...awa-pracownicy

https://kadrywpigulce.pl/przedluzenie-umowy-porodu/

Doczytaj jak co może ciebie dotyczy.

Ja na razie pracuję zdalnie, na szczęście mogę tak swoją pracę wykonywać, ale jak będę się czuć źle to pójdę na L4. W pierwszej ciąży chciałam pracować do porodu, ale musiałam iść na zwolnienie już od 3 miesiąca, bo niestety byłam bardzo słaba, mega źle się czułam. Oczywiście praca jest ważna,ja swoją lubię,ale zdrowie najważniejsze. Poza tym mam dość stabilną sytuację zatrudnienia, pracuje w swojej obecnej pracy prawie 12 lat.
Z aptek mam preglife, polecam też happy baby.

Ja już nie mam umowy od września, skończyła mi się na macierzyńskim, więc nic od pracodawcy czy z zusu z tytułu tej ciąży mi nie przysługuje. Macierzyński mam z zusu do połowy czerwca i to wszystko 🤷

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 12:23   #438
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:
Mój mnie nie chciał widzieć przed skończonym siódmym tygodniem. Ale różne podejście mają lekarze.

Dokładnie, moj mowil to samo
U mnie w dwóch poprzednich ciążach byl w 5tc tylko pusty pęcherzyk i niepotrzebnie się stresowałam. Mialam przyjść po 2 tyg i juz bylo serduszko. No i zależy też kiedy byla owu, u mnie zdecydowanie w tym cyklu szybciej niż zwykle.

Stary 2021-01-26, 12:32   #439
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny ,mam pytanie jak że spaniem u Was w nocy? Bo ja się budzę po kilka razy i nie mogę zasnąć ,i w dodatku zlewają mnie poty i robi się strasznie gorąco .

Ja przez jakiś czas wstawałam do WC po kilka razy, bo tak mi na pęcherz naciskało, ale i tak wstaję co 2-3h do małego. Nie wyspałam się od 6lat

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Ja też mocno śpię, od paru tygodni staram się kłaść telefon w przedpokoju zamiast na stoliku nocnym i mam wrażenie, że to też pomaga, mam dużo głębszy sen i dużo rzeczy mi się śni. Dzisiaj na przykład we śnie się pakowałam i wprowadzałam do jakiegoś innego, brzydkiego mieszkania Sprawdziłam sobie z ciekawości, co to znaczy wg sennika - nie wierzę w takie rzeczy, ale czasem mam ochotę zajrzeć - i jak byk zwiastuje to wielkie zmiany

theali, Michiru - ch*jowo się zachowują Wasi pracodawcy :/ Zwłaszcza, jak pisałyście, że kobieta kobiecie takie numery wykręca. A ktoś musi te dzieci rodzić, choćby po to, żeby świat się dalej kręcił i żeby ich za 30 lat tych antydzieciowych miał kto obsłużyć w sklepie, zaopiekować się nimi w szpitalu czy cokolwiek. Rozwala mnie takie podejście. Mam znajomą, która nie chce mieć dzieci, ale przy tym bardzo otwarcie krytykuje osoby, które mają, będą mieć albo chcą mieć. Rozumiem jej decyzję, ale obsmarowywanie innych, że "zmarnowali sobie życie", to już przesada.

Ja bym chciała jak najdłużej rodzicom NIE mówić XD Znam moją mamę, będzie mnie co chwila wypytywać, jak się czuję i czy nic mi nie jest. Babcia męża ma z kolei tyle taktu co ruski czołg, więc pewnie przy obiedzie zacznie mnie wypytywać o nietrzymanie moczu albo inne przyjemne tematy Nie wiem, jak ja dotrwam, bo w pewnym momencie będę musiała się przyznać, a jestem na 100% pewna, że dla mojej mamy nieodebrany telefon = porodówka :P
Ja też nie będę mówić do oporu chcę mieć jak najwięcej spokoju od głupich pytań, jak to teraz będzie i jak my to ogarniemy

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Ostatnio budziłam się co dwie godziny, jak z zegarkiem w ręku Dziś spytałam bez przerw, ale byłam naprawdę padnięta.

Moja szefowa ma dziecko akurat Aczkolwiek jedno i takie pytanie nastoletnie już.

Bardziej rozbraja mnie moja prawie-szwagierka, bo ona wprost głosi "mądrości", że pracownik biorący jakiekolwiek zwolnienie jest do natychmiastowego odstrzału, że albo się robi dzieci, albo pracuje (bo to nie pracodawcy problem, że praktycznie na rok zamknięto szkoły, co jest sytuacją bezprecedensową), a tak w ogóle to na etacie jest się pasożytem, pracują tylko przedsiębiorcy. Januszyzm biznesu w najczystszej postaci.

A ile ma dzieci? Ludzie, nawet niektóre kobiety, są niepoważni....

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Jak byłam u lekarza w czwartek to miałam jakoś 6+0 albo 6+1 i był tylko pęcherzyk. Liczę, że na następnej wizycie już będzie wiadomo czy wszystko ok stresować się nawet nie mam czasu przy dwójce dzieci

Wciąż poluję na wizyty na luxmedzie. Badania mam w poniedziałek, teoretycznie wizytę kontrolną też mam w poniedziałek, ale chcę badania przenieść na ten tydzień, a wizytę na przyszły czwartek, żeby zdążyły być już wszystkie wyniki i żeby te 2tyg rzeczywiście minęły. Ale jakaś lipa z terminami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-26, 12:36   #440
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Ja przez jakiś czas wstawałam do WC po kilka razy, bo tak mi na pęcherz naciskało, ale i tak wstaję co 2-3h do małego. Nie wyspałam się od 6lat

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ja też nie będę mówić do oporu chcę mieć jak najwięcej spokoju od głupich pytań, jak to teraz będzie i jak my to ogarniemy

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Jak byłam u lekarza w czwartek to miałam jakoś 6+0 albo 6+1 i był tylko pęcherzyk. Liczę, że na następnej wizycie już będzie wiadomo czy wszystko ok stresować się nawet nie mam czasu przy dwójce dzieci

Wciąż poluję na wizyty na luxmedzie. Badania mam w poniedziałek, teoretycznie wizytę kontrolną też mam w poniedziałek, ale chcę badania przenieść na ten tydzień, a wizytę na przyszły czwartek, żeby zdążyły być już wszystkie wyniki i żeby te 2tyg rzeczywiście minęły. Ale jakaś lipa z terminami

Brzmi, jakby nie miała wcale dzieci z takim podejściem :P Ja czasem zerkam na luxmed w Katowicach, bo rozważam wizytę, i też lipa z terminami. A w tej placówce obok mnie w ogóle nie da się umówić przez system, ale przez znanego lekarza na wizytę prywatną za kaskę oczywiście już tak

Trafiłam przed chwilą przypadkiem na jakiś wątek o wyborze wózka i aż mnie głowa rozbolała na myśl o robieniu doktoratów z każdej dziedziny opieki nad dzieckiem. Do tego od paru dni ciągle mi się wyświetlają jakieś posty o chorych dzieciach :/
Stary 2021-01-26, 12:37   #441
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam sama. I jak umawiałam prenatalne (w innym miejscu) też mi niestety od razu zapowiedzieli, że mam wejść do przychodni bez osób towarzyszących, nawet nie zdążyłam zapytać. Stwierdziłam, że dopłacę za nagranie na płytce, będzie jakaś namiastka. Bo jakieś pojedyncze zdjęcie to jednak zupełnie nie to...

Cytat:
Zero, rzecz jasna

Edytowane przez theali
Czas edycji: 2021-01-26 o 12:44
Stary 2021-01-26, 12:47   #442
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam sama. I jak umawiałam prenatalne (w innym miejscu) też mi niestety od razu zapowiedzieli, że mam wyjść do przychodni bez osób towarzyszących, nawet nie zdążyłam zapytać. Stwierdziłam, że dopłacę za nagranie na płytce, będzie jakaś namiastka. Bo jakieś pojedyncze zdjęcie to jednak zupełnie nie to...

Zero, rzecz jasna

Powiedz jej, że jesteś ciekawa jej opinii, jak już zajdzie w ciążę bo bez tego to wymądrzać się może

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
Brzmi, jakby nie miała wcale dzieci z takim podejściem Ja czasem zerkam na luxmed w Katowicach, bo rozważam wizytę, i też lipa z terminami. A w tej placówce obok mnie w ogóle nie da się umówić przez system, ale przez znanego lekarza na wizytę prywatną za kaskę oczywiście już tak

Trafiłam przed chwilą przypadkiem na jakiś wątek o wyborze wózka i aż mnie głowa rozbolała na myśl o robieniu doktoratów z każdej dziedziny opieki nad dzieckiem. Do tego od paru dni ciągle mi się wyświetlają jakieś posty o chorych dzieciach :/
To tylko tak wygląda na początku za jakiś czas będziesz się zastanawiać, czy się aż tak przejmowałaś
Ja prenatalne będę musiała umówić w Katowicach, bo u nas Luxmed ich w ogóle nigdy nie przeprowadzał. Chyba, że się okaże, że mogę umówić w klinice współpracującej, ale to będę jeszcze pytać, jak się okaże w przyszłym tygodniu że jest zarodek i jest serduszko

Stary 2021-01-26, 13:20   #443
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz jej, że jesteś ciekawa jej opinii, jak już zajdzie w ciążę bo bez tego to wymądrzać się może
Ciekawa jestem, chociaż pewnie raczej się już nie przekonam Oboje są już po czterdziestce, a szwagrowi dzieci nieszczególnie w głowie.

Stary 2021-01-26, 13:29   #444
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem, chociaż pewnie raczej się już nie przekonam Oboje są już po czterdziestce, a szwagrowi dzieci nieszczególnie w głowie.

To nie dość, że bezdzietna to jeszcze w takich wieku, że mimo wszystko wydaje jej się, że już wszystko wie najs na szczęście pogadać sobie może, a wpływ jakikolwiek może mieć tylko na swoich podwładnych, jeśli ich ma czy będzie miała i im już współczuję

Stary 2021-01-26, 16:42   #445
runawaytrain
Rozeznanie

Dziewczyny, melduję, że i ja zobaczyłam w końcu mojego Kropcia i jego bijące serduszko potwierdziła mi, że +/- 8 tydzień

runawaytrain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 17:37   #446
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez runawaytrain Pokaż wiadomość
Dziewczyny, melduję, że i ja zobaczyłam w końcu mojego Kropcia i jego bijące serduszko potwierdziła mi, że +/- 8 tydzień
No i pięknie!
To podaj, co mam Ci wpisać na pierwszej stronie
Stary 2021-01-26, 17:50   #447
POLAshi
Wtajemniczenie

Cytat:

Super

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
POLAshi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-26, 17:59   #448
MONIKA1850
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje
Zazdroszczę ze juz jesteście po pierwszych wizytach

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

@theali możesz dopisać do mnie do listy, ciąża 6 (3 córki, 1 syn i 1 aniołek)

Stary 2021-01-26, 18:02   #449
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MONIKA1850 Pokaż wiadomość
@theali możesz dopisać do mnie do listy, ciąża 6 (3 córki, 1 syn i 1 aniołek)
Uzupełnione
Stary 2021-01-26, 18:39   #450
alleyezonme
Zakorzenienie

Cześć we wtorek

Ale u nas napadało śniegu, paraliż na drogach a akurat dzisiaj musiałam jechać do biura. Z młodym odśnieżałam samochód jakieś 15 minut a później odkopywaliśmy go ze śniegu bo nie mogłam wyjechać z parkingu 🤭

Ja dziś odkryłam że kawa z ekspresu nawet mi wchodzi (w biurze). W domu nie mam ekspresu i od rozpuszczalnej mnie odrzuciło kompletnie. Ale ta z ekspresu była taka dobra że chyba będę raz w tygodniu jeździć do biura na kawę

Gratuluję udanej wizyty 🤩

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości