|
|
#421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z kim się kojarzą?
![]() Agnysko - Ty kojarzysz mi się zwłaszcza z Zagorskiem i Gris Clair, a ostatnimi czasy z Shalimarem. ![]() Papuzinko - kojarzę Ciebie z BC i Daim Blond. ![]() Kropeczko - ![]() Kiedy myślę Kropka75 to... widzę butelkę czarnej Manii i N. Rodriguez`a. Oczywiście wszystkie Wasze typy są w 100% trafne, Dziewczyny. Dziękuję. Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2009-03-10 o 17:00 |
|
|
|
|
#422 |
|
BAN stały
|
To bardzo miłe, że każdemu z Was kojarzę się z Opium
![]() Moje skojarzenia: Agnyska - Zagorsk Aggie125 - Boudoir Anuschka - Bvlgari Black BeYourself - Classique BigMama - Gucio Bluegirl - Innocent Burn it up - Heiress Camila1983 -Coco Mademoiselle Daffodilka - Rock Crystal Edytapa68 - Soir de Lune Favkes - Smok Ivanna - Flowerbomb Kattarina - Samsara Kevin Lomax - Magnetism Kota - Cabaret Madziczka - Madness Małgosia791 - Allure MariolaSl - Angel Martwa Papuga - Tumulte ph Nasturcja - Shalimar Nefernefer35 - Aniołkowe Ogródki Rachela - Dune Rozterka - Magie Noir Sabbath - L'eau de Trois Santorio - Rush Spanish Myszka - OI Szara Róża - BC Taka Taka - GC Teza - A*Men Tharoon - Coriolan Tulipanka - Dolce Vita Yola - Midnight Rain Your Angel - Addict |
|
|
|
|
#424 | ||
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
A kwiatki bo wiosna idzie ![]() Cytat:
![]() Jeszcze przyszło mi do głowy, że Rachela kojarzy mi się z Cherqui i Quarzazate
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||
|
|
|
|
#425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem wam, że ostatnio fiołki są u mnie grane jedynie w postaci Leśnej Gieni ![]() Głównie króluje Smok - o tak !! No i ostatnio kadzidlaki. Bardzo się cieszę, ze kojażę się z fiołkowatością, bo od tego zaczęła się moja przygoda z wizażem i fiołki zawsze będą w mojej kolekcji Cytat:
Kiedyż ach kiedyż ![]() Mnie też. |
||
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, zwłaszcza za NR. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#428 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamiętałam tylko, jak pisałaś o zachwycie nad pachnącym blotterkiem. Cytat:
Nieee nooo Wierzymy, że ładnie pachniesz Forever Oui. Cytat:
Czyżby to plon zeszłorocznych fotek kolekcji? W każdym razie - trafnie O, tak. Daim Blond ostatnio w poczekalni. Ale doczeka się na swój czas. Ciąg "nie poszedł na marne"? ![]() A serio - bardzo się cieszę, nikt inny na to nie wpadł. ![]() Cytat:
Cytat:
Gienia piękna jest... Pokasowałam Wasze emotki, wybaczcie - Wizaż się zbuntował.
|
|
|
#429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to jak najbardziej trafnie.Cytat:
![]() O jak miło.Moja ukochana gumowobalonowokisielowa Dziedziczka
|
||
|
|
|
|
#430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze uzupełnię swoją skromną listę skojarzeń: teza - złamany ząb ![]() selya - róże ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#431 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dzika Agata kojarzy mi się miłością do tuberozy (Blonde) i awersją do Hypnose (Elixir'u nie dotyczy) ![]() Piękne imię ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
jak miło ze się komuś z czymś kojarzę
ostatnimi czasy słusznie ![]() Moja lista (nie wszyscy mi się jeszcze kojarzą )Agnyska - Prada BeYourself - Ange Ou Demon Bjeata - Alien Bluegirl - Nature Millenaire Burn it up - Pink Sugar Camila1983 - Pink Sugar Edytapa68 - Czarna Coco Favkes - Smok Gryx - Gucci PH Hawa - Ogródki Hermesa Irkax - Molekuły Ivanna - Flowerbomb KasiaxQ - Ultrared Kesly1 - Perły Kropka75 - 5 alejka Lady-poison - L de LL Madziczka - Stella Małgosia791 - Allure Martwa Papuga - BC Mendosita - Alien MoniaK - Angel Murszafka - Euphoria Nasturcja - wszystko PH ![]() Nefernefer35 - Angel Polkadxdx - Indian Holi Polly - Wenge Psycha - CdG Sabbath - kadzidła Spanish Myszka - OI Szara Róża - BC Taka Taka - Kelly Caleche Tulipanka - Dolce Vita Tymena - Czarna Coco Yola - Ambre Extreme Your Angel - Addict |
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
wow, zauważyłyście moją nową miłość
dzięki zgadza się
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
BO - nic dodać, nic ująć, mój namber łan.
![]() AoD - ostatnimi czasy używany równie często. Oj tak, ostatnio często nim pachnę, dopsikując się nawet kilka razy dziennie. ![]() Opiumie drogi, Ty to chyba ten Classique z przekory podałeś. Ale zbieram ludzi na wspólną flaszkę. Chętnyś może? ![]() Ostatnimi czasy sama siebie z nim bardzo kojarzę.
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#438 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cały czas 40 ml do rozdania? Cytat:
![]() Oj tak, swojego czasu był bardzo często w użyciu ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Gryx - nie bądź skromny nie tylko z Opium jeszcze np. Hugo Boss Nr.6 (szary) , Columbus.
|
|||
|
|
|
|
#440 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Ale mi koniecznie przez "Q"
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest Edytowane przez dzika truskawa Czas edycji: 2009-03-13 o 22:09 |
|
|
|
|
|
#442 |
|
BAN stały
|
ja tez Cie Gryxiu z Opium kojarze
Z jakiegos powodu Sabbath kojarzy mi sie z Black Cashmere, Neonka z Escada Collection, Blue oczywiscie z Innocentem, Aniolek z Addictem, Melkmesje z Gloria.
|
|
|
|
|
#443 |
|
BAN stały
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie wiem skad to skojarzenie mi sie wzielo, ale faktycznie moze wlasnie dlatego Na pewno lubie zapach tego skojarzenia a Hypnotic Poison Elixir to chyba bardzo dobry strzal zreszta moi znajomi po nim mnie nawet lokalizuja czasem
|
|
|
|
|
|
#445 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#446 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję wszystkim za pamięć. Dla mnie już chyba zawsze: Sotto Voce będzie się kojarzyć z Kropką, Dzongkha z Katt, OI z Myszatą. Opium - to oczywiście Gryx, Fleurs d'Oranger - Katty, Elle i Molekuły - Irkax. Za każdym razem kiedy widzę te perfumy, automatycznie myślę o Was ;] Tornado, o ile jeszcze na Perfumy zagląda - zawsze będę łączyć z Histoire d'Eau i Gaiac, choć ten drugi zapach bardziej mi pasuje do Demonika. Niestety zupełnie wypadłam z obiegu i nie wiem, czym kto obecnie na salonach pachnie. Papuga mam nadzieję, niezmiennie moją Zapachową Siostrą jest?
|
|
|
#448 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Oczywiście trafiony - zatopiony. Mnie Papuź kojarzy się z perfumami o pięknych nazwach: Let Me Play the Lion, Histoire d'Eau... Z kadzidłami, okadzonymi żuczkami i minerałami. ![]() Cytat:
Zupełnie serio. mam wsój to of the tops i wszystkie zapachy wymianione przez ciebie się na wym topie znajdują. A co do Koachanka... Może był zajęty bajerowaniem mnie? ![]() Mnie za to Miyako nie zbałamuciła. Nie wiem dlaczego - bo pieknośc jej podziwiam, ale jakoś kojarzy mi się z pewną (piekną w sumie) legandą, która jest smutna. To widac w mojej recenzji, bo ilustracje są do tej legendy. I nie wiem, czy to skojarzenie to przyczyna, czy skutek... No to ja powiem teraz... Tylko proszę nie umierac ze śmiechu. Mnie się Kota kojarzy z Cabaretem... ale szerzej niz perfumeryjnie. Kojarzy mi się Mości Kota z Lisą Minelli z filmu Cabaret. Wielkie oczy, krótka fryzurka, podobny usmiech. ![]() Nie bić proszę - ja bardzo lubię i film, i muzykę z niego.Kropka kojarzy mi się z tym, co nas łączy: z Daim Blond, z Narciso, z Agenciorem, a ostatnio z Anielskimi Ogródkami. I jeszcze z tym, że o BC pisze "kaputek". Uwielbiam to słowo. ![]() Ty wiesz Hisoko, że mnie ostatnio kojarzysz sie z bardzo wieloma zapachmi. ![]() Dziękuję. To bardzo trafne skojarzenie - mam trzy flachy. Mnie poza Opium kojarzysz się z ósemką dzieci jeszcze. Kiedyś... Ha! Uszczęsliwiają mnie takie skojarzenia! U mnie Ewusia to zapachy ciepłe, korzenne, lekko orientalne, często słodkie: Winter Delice, Oi, Indian Holi, Angel. Bo i nazwa pasuje do Ciebie jak ulał. ![]() Z jakiegoś powodu? Mnie się kojarzysz z Escadą Collection - ale nie taką jaką znam, tylko z fantastycznym wyobrażeniem Escady Collection, która pachnie pięknie. Z jakiejś przyczyny ma przekonanie, że na Tobie ona MUSI byc ładna.
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wy macie pamięć
![]() Mnie trudno dopasować zapachy poza kilkoma osobami, tym bardziej , iż ostatnimi czasy mniej się udzielam na wizażu - nadmisr obowiązków. Natomiast miło mi ,że nikt się nie pomylił w przypisywaniu mi zapachów ![]() Silver Rain, Jasmine Noir,Magie Noire, Mauboussin nieodmiennie kocham od pierwszego niuchniecia do dzisiaj i nachętniej używam. Nuty ylang ylang w słodkim pudrowym wydaniu ( Amarige ylang ylang ..mrrr) oraz tuberoza ( tyle ,że aktualnie jako tło ) dalej w sferze moich zauroczeń i poszukiwań. Poza tym nie wymienione: Padparadscha ( tesknię ! ) oraz Midnight Poison i Midnight Charm - zachwyt nimi mnie nie opuszcza, zużyłam do końca pierwsze flaszki i i ponowiłam zakup. Ponowiłam tez Ninę i Le Parfum Lalique. Generalnie kręcę sie w kółko koło tych samych zapachów
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2009-03-14 o 02:42 |
|
|
|
|
#450 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Oj bardzo dziekuje, to strasznie mile co napisalas Wiem za to, ze mi podoba sie bardzo mocno i jeszcze mocniej jej sobie skapie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

, tylko dlatego, że lubi Roba Zombie. 

pamiętałam tylko, jak pisałaś o zachwycie nad pachnącym blotterkiem.
Czyżby to plon zeszłorocznych fotek kolekcji?
Gienia piękna jest... 

- ja bardzo lubię i film, i muzykę z niego.