Ile Mialyscie Latek... - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-28, 19:25   #421
dzowa
Przyczajenie

Dot.: Ile Mialyscie Latek...

26,5 a Maleństwo 27 i 6 dni. Zaręczyny po roku znajomości i mieszkania ze sobą, ślub w czerwcu 2009 )

www.panfoto.pl do oglądania
dzowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 22:20   #422
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

A jak Wasi rodzice reagowali na zaręczyny?
(pytanie zwłaszcza do młodszych narzeczonych, w wieku 17-19 lat?)
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 04:51   #423
zaaaabcia
Zakorzenienie

ja mam 19 lat a moj TZ 22 ... slub mamy w 2009 ... a jestesmy ze soba juz 3 lata

pytasz o reakcje? tak jak moi rodzice tak i rodzice mojego TZ bardzo sie ucieszli nie mielismy zadnych nieprzyjemnosci z powodu zareczyn ... a nawet gdyby byly nic by nie zmienily
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 08:23   #424
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Żabciu, gratulacje.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 16:31   #425
zaaaabcia
Zakorzenienie

dziekuje
Stary 2008-03-11, 20:38   #426
mOna01
Zakorzenienie

Czy nie jest zbyt wcześnie na zaręczyny? Ja mam 19 lat, mój Skarb 21, jesteśmy ze sobą 2 lata i wiemy że już na zawsze, po prostu jesteśmy dla siebie stworzeni on chce się "oficjalnie" zaręczyć po mojej maturze, ale zastanawiam się jak zareagują nasi rodzice... Czy nie skrytykują nas że to zbyt wcześnie, że nie ma po co się spieszyć itd... Ale skoro my wiemy że chcemy być razem do końca świata to przecież nie może być "za wcześnie"? Znamy się doskonale, wiemy, czego dokładnie chcemy to nie ma tu chyba miejsca na "nieprzemyślane decyzje"? Kiedy patrzę na dziewczyny zaręczające się w wieku ponad 25 lat to czuję się jak jakaś głupia nastolatka, jakby to nie było jeszcze dla mnie...
mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 00:24   #427
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Czy nie jest zbyt wcześnie na zaręczyny? Ja mam 19 lat, mój Skarb 21, jesteśmy ze sobą 2 lata i wiemy że już na zawsze, po prostu jesteśmy dla siebie stworzeni on chce się "oficjalnie" zaręczyć po mojej maturze, ale zastanawiam się jak zareagują nasi rodzice... Czy nie skrytykują nas że to zbyt wcześnie, że nie ma po co się spieszyć itd... Ale skoro my wiemy że chcemy być razem do końca świata to przecież nie może być "za wcześnie"? Znamy się doskonale, wiemy, czego dokładnie chcemy to nie ma tu chyba miejsca na "nieprzemyślane decyzje"? Kiedy patrzę na dziewczyny zaręczające się w wieku ponad 25 lat to czuję się jak jakaś głupia nastolatka, jakby to nie było jeszcze dla mnie...

witaj ja mam 19lat i jestem zareczona moj TZ ma 22 lata czyli tylko o rok starszy od Twojego Skarba i jestesmy ze soba 3 lata w lipcu 09' mamy slub pytasz czy nie zawczesnie na wasze zareczyny , no coz tylko ty powinnas znac odpowiedz na to pytanie ... a z tego co piszesz mozna wywnioskowac ze obydwoje tego chcecie i wiecie ze jestescie dla siebie stworzeni wiec nie widze zadnych przyczyn dla ktorych nie mozecie sie zareczyc .... przyznam szczerze ze ja tez sie troszke dziwnie czuje jak widze pary ktore zareczaja sie dopiero lub az jak maja po 25-28 lat ... no ale przeciez co ma wiek do rzeczy? mam swoj rozum kocham mojego TZ i wiem ze chce byc z nim do konca zycia i juz nie moge sie doczekac naszego wesela
mam nadzieje ze Ty tez zaniedlugo bedziesz szczesliwa zareczona
Stary 2008-03-12, 10:18   #428
AneczkaKoziol
Raczkowanie

ja miałam 22 lata ślub miesiąc po moich 23 urodzinach
Chociaż to nie były klasyczne zaręczyny. Już mieszkaliśmy ze sobą od roku i raczej ustaliliśmy że 'można by'.
A jesteśmy ze sobą ponad 5 lat

Moja biżuteria
No i strona

AneczkaKoziol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 12:22   #429
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

my zaręczyliśmy się oficjalnie przy moich rodzicach w wigilie 2007. Nasz slub mamy zaplanowany na 1 sierpnia 2009. Już większość spraw załątwione i tylko pozostało dni z niecierpliwością odliczać.
Mój TZ ma 22 lata a ja 20 i wcale nie uważam że to za wcześnie.

Zobaczcie suwaczki w podpisie.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 14:27   #430
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
my zaręczyliśmy się oficjalnie przy moich rodzicach w wigilie 2007. Nasz slub mamy zaplanowany na 1 sierpnia 2009. Już większość spraw załątwione i tylko pozostało dni z niecierpliwością odliczać.
Mój TZ ma 22 lata a ja 20 i wcale nie uważam że to za wcześnie.

Zobaczcie suwaczki w podpisie.

my tez zareczylismy sie w wigilie 2007 a slub mamy 25 lipca 2009
Stary 2008-03-14, 20:10   #431
dorotka08
Raczkowanie

A ja w tym roku w sierpniu skoncze 22, slub mam w maju wiec przed urodzinamiznamy sie od 6 lat a zareczylismy w czerwcu ubieglego roku.
dorotka08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 21:56   #432
andzya
Zakorzenienie

ja sie zareczylam majac 21 lat (jeszcze ) TŻ ma 27, slub planujemy na 2010 rok to znaczy,ze bede miala 24 lata a TŻ 30
Stary 2008-03-17, 19:00   #433
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
my tez zareczylismy sie w wigilie 2007 a slub mamy 25 lipca 2009
o to ja mam wesele tydzień po tobie :P

Stary 2008-03-18, 02:41   #434
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
o to ja mam wesele tydzień po tobie :P

o jak milo widze ze ten sam rocznik 88
Stary 2008-03-18, 09:57   #435
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
o jak milo widze ze ten sam rocznik 88
mam do Ciebie pytanie: jak Wasze wspólne plany oceniają rodzice i znajomi?
Czy planujecie ślub kościelny czy cywilny?
chociaż sądząc po odległej w czasie dacie to pewnie kościelny bo na załatwienie sali, orkiestry itd to jednak potzreba trochę czasu.
My już mamy zorganizowane wszystko tzn orkiestrę, salę fotografa też tylko zostało nam jeszcze kurs przedmałżeński i ustalenie terminu z księdzem ale z tym mamy jeszcze teochę czasu.

Stary 2008-03-18, 10:29   #436
camytcheq
Przyczajenie

Ja też jestem 88, luby 85 i także pobieramy się w 2009 w lipcu Zaręczyliśmy się po mojej maturze czyli ja miałam 19 on 22. Rodzice nie skakali z radości ale jest ok. Przygotowania trwają.
Pozdrawiam serdecznie.

Edytowane przez camytcheq
Czas edycji: 2008-03-18 o 13:42
camytcheq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-18, 15:50   #437
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camytcheq Pokaż wiadomość
Ja też jestem 88, luby 85 i także pobieramy się w 2009 w lipcu Zaręczyliśmy się po mojej maturze czyli ja miałam 19 on 22. Rodzice nie skakali z radości ale jest ok. Przygotowania trwają.
Pozdrawiam serdecznie.
oo to tak samo jak u nas ja jestem rocznik 88 a moj TZ 85 i slub mamy tez w lipcu 2007 a dokladnie 25 a Ty??

Cytat:
mam do Ciebie pytanie: jak Wasze wspólne plany oceniają rodzice i znajomi?
Czy planujecie ślub kościelny czy cywilny?
chociaż sądząc po odległej w czasie dacie to pewnie kościelny bo na załatwienie sali, orkiestry itd to jednak potzreba trochę czasu.
My już mamy zorganizowane wszystko tzn orkiestrę, salę fotografa też tylko zostało nam jeszcze kurs przedmałżeński i ustalenie terminu z księdzem ale z tym mamy jeszcze teochę czasu.

witaj jesli chodzi o naszcyh rodzicow to bardzo sie ucieszyli zwlaszcza rodzice mojego TZ juz nie moge sie doczekac kiedy zostana dziedkami ( ojj nie tak szybko ) a jesli chodzi o znajomych to na poczatku byli troszke zaskonczeni no ale teraz nie moge doczekac sie kiedy beda sie bawic na naszym weselu tak slub planujemyn a 15 lipca 09' cywilny juz mamy za soba
Stary 2008-03-18, 17:12   #438
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

witaj jesli chodzi o naszcyh rodzicow to bardzo sie ucieszyli zwlaszcza rodzice mojego TZ juz nie moge sie doczekac kiedy zostana dziedkami ( ojj nie tak szybko ) a jesli chodzi o znajomych to na poczatku byli troszke zaskonczeni no ale teraz nie moge doczekac sie kiedy beda sie bawic na naszym weselu tak slub planujemyn a 15 lipca 09' cywilny juz mamy za soba
a to zmienia postać rzeczy na korzyść oczywiście :P fajnie że jesteście już po cywilnym.kurcze zazdroszczę Wam. My też myśliliśmy żeby najpierw wziąć cywilny (planowaliśmy go nawet na wakacje 2008) ale jakoś doszliśmy wspólnie do wniosku że lepiej od razu kościelny.
A ani moi rodzice ani rodzice TŻ nie mieli noc przeciwko chociaż nie powiem żeby nie byli mocno zaskoczeni taką decyzją,

mam jeszcze jedno pytanie zaaabcia kiedy wzięliście ślub cywilny i czy wcześniej mieszkaliście wspólniei ew. jak długo przed ślubem?

Stary 2008-03-18, 17:19   #439
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
mam jeszcze jedno pytanie zaaabcia kiedy wzięliście ślub cywilny i czy wcześniej mieszkaliście wspólniei ew. jak długo przed ślubem?

cywilny wzielismy 18 pazdziernika 07 tez myslelismy o tym zeby wziasc go od razu jak bedziemy brac koscielny ale niestety nie bylo takiej mozliwosci poniewaz obecnie mieszkamy w stanach ja jestem legalnie a moj TZ nie a ja zawsze marzylam o prawidzwym slubie w Polsce wiec dlatego tez zaczelismy skladac papiery i jednym warunkiem zeby zlozyc papiery byl nasz slub cywilny wiec troszke sie pospieszylismy ale nie zalujemy bo TZ dostal papiery pod koniec lutego no i bedziemy miec moj wymarzony slub w Polsce juz nie moge sie doczekac i przed slubem nie mieszkalismy razem ...

no a wczesniej wspolne wakacje w PL po 3 latach
Stary 2008-03-19, 10:12   #440
kaska87
Zakorzenienie

Zabcia a ja do Ciebie tak z innej paczki mam do Ciebie pytanie odenośnie stanów Ty składałaś papiery na obywatelstwo tak? i chciałam wiedzień ile to trwało od złożenia?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 10:50   #441
camytcheq
Przyczajenie

Cytat:
oo to tak samo jak u nas ja jestem rocznik 88 a moj TZ 85 i slub mamy tez w lipcu 2007 a dokladnie 25 a Ty??
Pewnie chodziło Ci o 25.07.2009 My pobieramy się 04.07.2009 Już nie mogę się doczekać, a jednocześnie troszkę się obawiam
Pozdrawiam!
camytcheq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-19, 16:26   #442
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Zabcia a ja do Ciebie tak z innej paczki mam do Ciebie pytanie odenośnie stanów Ty składałaś papiery na obywatelstwo tak? i chciałam wiedzień ile to trwało od złożenia?
no wlasnie u mnie wygladalo to troszke inaczej bo ja dostalam obywatelstwo automatycznie po moim tacie bo moj tato zdawal na obywatelstwo 3 lata temu a ze ja nie mialam ukonczonych 18 lat dostalam od razu po nim i nie musialam nic zdawac ... ale wlasnie teraz moj brat ( pechowiec bo mial skonczone 20 i nie dostal automatycznie ) wyslal papiery i przyszla mu odpowiedz ze w ciagu roku dostanie zgloszenie z data wstawienia sie na rozmowe .. nie mam pojecia jak dlugo trwalo zalatwianie obywatelstwa mojemu tacie bo wtedy jeszcze bylam w PL
a Ty mieszkasz w stanach?

Cytat:
Napisane przez camytcheq Pokaż wiadomość
Pewnie chodziło Ci o 25.07.2009 My pobieramy się 04.07.2009 Już nie mogę się doczekać, a jednocześnie troszkę się obawiam
Pozdrawiam!
hehe no tak chodzilo mi o 25.07.2009
a czego lub czemu sie obawiasz?
Stary 2008-03-19, 20:27   #443
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie u mnie wygladalo to troszke inaczej bo ja dostalam obywatelstwo automatycznie po moim tacie bo moj tato zdawal na obywatelstwo 3 lata temu a ze ja nie mialam ukonczonych 18 lat dostalam od razu po nim i nie musialam nic zdawac ... ale wlasnie teraz moj brat ( pechowiec bo mial skonczone 20 i nie dostal automatycznie ) wyslal papiery i przyszla mu odpowiedz ze w ciagu roku dostanie zgloszenie z data wstawienia sie na rozmowe .. nie mam pojecia jak dlugo trwalo zalatwianie obywatelstwa mojemu tacie bo wtedy jeszcze bylam w PL
a Ty mieszkasz w stanach?
póki co jestem w PL i studiuję, ale po studiach zapowiada się na wyjazd do us TZ pewnie po siostrze będzie miał obywatelstwo, a ja po nim i dlatego mnie interesowało ile to trwa
dzięki za info

Stary 2008-03-20, 03:34   #444
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
póki co jestem w PL i studiuję, ale po studiach zapowiada się na wyjazd do us TZ pewnie po siostrze będzie miał obywatelstwo, a ja po nim i dlatego mnie interesowało ile to trwa
dzięki za info
a jest wogole taka mozliwosci ze mozna dostac obywatelstwo po siostrze? to ile twoj TZ ma lat? musi byc ponizej 18stu ...
no a jesli chodzi o twoje obywatelstwo ktore dostaniesz po nim ... ojj nie jest tak latwo najpierw bedziecie musieli wyslac duuzo papierow pozniej wezwa was na rozmowe i "sprawdza" czy jestescie prawdziwmy malzenstwem ( przed zlozeniem papierow musicie wziasc slub cywilny to jedyny warunek ) i jesli wszystko pojdzie po waszej mysli dostaniesz zielona karte ( ale wczesniej twoj TZ musi miec obywatelstwo ) i ty dopiero po 3 latach mozesz sie ubiegac o to by miec obywatelstwo ... wiec to nie jest tak ze twoj TZ dostanie po siostrze a ty po nim ....
Stary 2008-03-20, 11:07   #445
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a jest wogole taka mozliwosci ze mozna dostac obywatelstwo po siostrze? to ile twoj TZ ma lat? musi byc ponizej 18stu ...
no a jesli chodzi o twoje obywatelstwo ktore dostaniesz po nim ... ojj nie jest tak latwo najpierw bedziecie musieli wyslac duuzo papierow pozniej wezwa was na rozmowe i "sprawdza" czy jestescie prawdziwmy malzenstwem ( przed zlozeniem papierow musicie wziasc slub cywilny to jedyny warunek ) i jesli wszystko pojdzie po waszej mysli dostaniesz zielona karte ( ale wczesniej twoj TZ musi miec obywatelstwo ) i ty dopiero po 3 latach mozesz sie ubiegac o to by miec obywatelstwo ... wiec to nie jest tak ze twoj TZ dostanie po siostrze a ty po nim ....
no zobaczymy jak to się ułoży jeszcze póki co 3 lata będiemy tutaj bo jeszcze studia trzeba skończyć

Stary 2008-03-20, 16:01   #446
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
no zobaczymy jak to się ułoży jeszcze póki co 3 lata będiemy tutaj bo jeszcze studia trzeba skończyć

aha no ale juz na zapas mam nadzieje ze wszystko pojdzie po waszej mysli
Stary 2008-03-25, 14:44   #447
bzyczka1
Zakorzenienie

20 a zaręczyliśmy się 23,03,2008 czyli 2 dni temu Tż ma 31 lat

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-25, 14:46   #448
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
20 a zaręczyliśmy się 23,03,2008 czyli 2 dni temu Tż ma 31 lat

gratuluje
jak zareagowali Twoi rodzice na wasza roznice wieku ?
Stary 2008-03-25, 16:11   #449
ryzia88
Raczkowanie

Smile Dot.: Ile Mialyscie Latek...

czytam to wszystko i musze każdej pogratulować
mam nadzieje ze przyjdzie czas na mnie kiedys
ryzia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-25, 18:45   #450
bzyczka1
Zakorzenienie

dziękuję
rodzice o różnicy wieku wiedzieli od początku i powtarzają, że jeżeli mam być z nim szczęśliwa to wiek nie gra roli a że nie jest z "odzysku" to mam jeszcze większe poparcie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości