Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne dla katalogu kosmetyków

Notka

Techniczne dla katalogu kosmetyków Forum techniczne - obszar katalog kosmetyków. Tutaj zajmujemy się obsługą techniczną katalogu kosmetyków: "Kosmetyk Wszech Czasów".

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-02-23, 19:23   #421
Dinulka
Zakorzenienie

Dot.: Kodeks Recenzentów - dyskusje o usuwaniu recenzji z KWC

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Dinulka, możesz nadac innemu produktowi ten tytul. Ja nie mam żadnego limitu, wyskakuje mi jedynie statystycznie ilość nadanych hitów, jeśli przekroczę 10, to mam np -1, -2 itp.
zrobiłam Twoim s;posobem i samo mi usunęło inny hit z mojej listy, ten co miałam na samym dole. Więc limit jest faktycznie.
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-23, 22:40   #422
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
zrobiłam Twoim s;posobem i samo mi usunęło inny hit z mojej listy, ten co miałam na samym dole. Więc limit jest faktycznie.

Z listy usunęlo, ale nie z recenzji, tzn nadal jest to widoczne dla innych nad recenzjami. Przynajmniej tak bylo do teraz

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2011-02-23 o 22:43
Korah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-24, 15:41   #423
kiciaaa87
Rozeznanie

Kiedyś zniknęła moja recenzja perfum, które używałam razem z mamą. Może to było powód, może nie, ale używałam ich na tyle często że moja recenzja była wyważona.
Teraz znikła moja ocena Euphorii... Nie mam pojęcia co było powodem, ale chyba nie ma możliwości się tego dowiedzieć.

Zastanawiam się jak to jest z recenzjami perfum. Czemu niektóre recenzentki mogą bezkarnie oceniać zapachy jedynie po testach w perfumerii? Dla mnie porządna ocena perfum to taka kiedy używa się ich dłuższy czas a nie tylko testując na blotterze czy w perfumerii. Takie opinie powinny być umieszczane na forum a nie w KWC.

1. Oceniaj zapach testowany na skórze, a nie na blotterze. Jedno psiknięcie w perfumerii nie wystarczy, żeby dobrze ocenić zapach, więc staraj się oceniać po kilku testach. Recenzując zapachy, zawsze podawaj, na jakiej podstawie wystawiasz ocenę (zużyty flakon, kilka próbek czy testów).
Takie jest moje zdanie no ale regulamin tego niestety nie zabrania.
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-25, 17:01   #424
Dinulka
Zakorzenienie

Moim zdaniem wielokrotne testy są ok, jeśli były robione na skórze.
Jeżeli zabraniałoby się pisania recenzji na podstawie czegokolwiek innego jak własny flakon, opinie byłyby całkowicie inne. Znaczna część dziewczyn nie kupuje pewnie w ciemno, więc jeśli nie spodobałby się im zapach po kilku dniach testowania, nie kupiłyby go - wtedy recenzje pisałyby osoby tylko kupujące (bo lubiące) dane perfumy, a to nie byłoby obiektywne moim zdaniem...

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2011-02-25 o 17:02
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-26, 13:06   #425
kiciaaa87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wielokrotne testy są ok, jeśli były robione na skórze.
Jeżeli zabraniałoby się pisania recenzji na podstawie czegokolwiek innego jak własny flakon, opinie byłyby całkowicie inne. Znaczna część dziewczyn nie kupuje pewnie w ciemno, więc jeśli nie spodobałby się im zapach po kilku dniach testowania, nie kupiłyby go - wtedy recenzje pisałyby osoby tylko kupujące (bo lubiące) dane perfumy, a to nie byłoby obiektywne moim zdaniem...
Masz racje, ale jednak niektóre recenzje są pisane po 1 dniu testu. A to jakoś dla mnie za mało, żeby właśnie obiektywnie ocenić zapach. Czytałam recenzje perfum, kiedy wizażanka testowała dany zapach kilka razy żeby upewnić się w swojej opinii i to uważam za rozsądne wyjście.
kiciaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-28, 06:55   #426
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Nie zapominajcie jeszcze o jednym ważnym czynniku, który powoduje usunięcie recenzji - spam.
Ciągle z tym walczymy, badamy wszelkie zgłoszenia i próby obejścia regulaminu. W ostatnią środę usunęliśmy prawie 200 recenzji 4 marek, które przyspamowała jedna z agencji PR.

Dla mnie, i myślę, że dla Was też, liczy się przede wszystkim rzetelność recenzji a nie ich ilość.
bardzo Was proszę piszcie w sprawie wszystkich zgłoszeń i problemów do Aniołka Tasmańskiego. Aniołek jest THE BEST. Ja już nie pracuję w wizażu od czerwca 2014. Bardzo mi przykro, ale już nie mogę odpowiadać na Wasze prośby
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-01, 16:58   #427
Loouisse
Rozeznanie

Mam pytanie odnośnie recenzji odżywek do włosów. Są dziewczyny, które uzywają ich do mycia i pod tym kontem oceniają. Czy to aby nie jest niewłaściwe? Można takie recenzje zgłaszać do usunięcia? Bo przyznam szczerze, że mnie osobiście takie recenzje wprowadzają w błąd. Ja zakładam że odżywka służy do odżywiania i skoro osoba daje jej 5 pkt. i HIT to znaczy że ten produkt dobrze odżywia. Zbiorcza ocena jest wysoka, więc zakładam, że dla większości to dobry produkt, a jak się wczytuję w poszczególne recenzje to okazuje się, że odżywia słabo, ale za to świetnie nadaje się do mycia
Loouisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 07:08   #428
emma-e4
Wtajemniczenie

kiedyś rozważałyśmy tą kwestię - ustalono że są to prawidłowe recenzje, bo użycie odżywki do mycia polega na tym samym co normalne jej uzywanie - nałożeniu i spłukaniu
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 10:57   #429
Loouisse
Rozeznanie

Tylko co w takim razie, jak osoba pisze, że odżywka nie odżywia i jako sama odżywka to kiepski produkt, ale daje 5 gwiazdek bo świetnie nadaje się do mycia? Jak dla mnie to ten sam problem, co z używaniem produktów przeznaczonych dla dzieci przez osoby dorosłe. Produkt ma super recenzje,a potem jakaś mama kieruje się tymi ocenami i jest niemile zaskoczona.

Odnośnie odżywek. To może być strasznie mylące i działać na niekorzyść produktu jak na przykład ja zrecenzuję negatywnie odzywkę, bo zupełnie nie sprawdziła się podczas mycia. Będzie to trochę absurdalne, nie sądzicie?
Stary 2011-03-04, 11:09   #430
Vesuvio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Loouisse Pokaż wiadomość
Tylko co w takim razie, jak osoba pisze, że odżywka nie odżywia i jako sama odżywka to kiepski produkt, ale daje 5 gwiazdek bo świetnie nadaje się do mycia? Jak dla mnie to ten sam problem, co z używaniem produktów przeznaczonych dla dzieci przez osoby dorosłe. Produkt ma super recenzje,a potem jakaś mama kieruje się tymi ocenami i jest niemile zaskoczona.

Odnośnie odżywek. To może być strasznie mylące i działać na niekorzyść produktu jak na przykład ja zrecenzuję negatywnie odzywkę, bo zupełnie nie sprawdziła się podczas mycia. Będzie to trochę absurdalne, nie sądzicie?
Zgadzam sie z Toba.
Jesli ktos uzywa kremu do twarzy jako kremu do rak, i oceni go na 5*, bo na rekach sie swietnie sprawdza, to taka recenzja powinna wg. tych "zasad" zostac, bo krem nawilza jak obiecuje producent, ale nie twarz tylko rece.
Vesuvio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-04, 11:17   #431
Loouisse
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Noor Pokaż wiadomość
Po drugie mycie włosów odżywką, uważamy za dopuszczalne alternatywne użycie: działa na tę "część ciała", do której jest przeznaczona (włosy), stosuje się ją w ten sam sposób. Czymże innym, niż nałożenie odżywki na włosy, wmasowanie jej i spłukanie (mycie włosów odżywką) byłoby jej zastosowanie jako stricte odżywki? Dlaczego uważasz, że efekt na włosach po wykonaniu tych trzech czynności, ale z myślą: "używam toto tylko, jako odżywkę...używam toto tylko, jako odżywkę..." byłby inny? Tylko dlatego, że dla twoich włosów okazała się nieodpowiednia? Dla włosów dwóch z trzech pozostałych recenzentek, które nie stosowały jej do mycia okazała się również bardzo dobra. Statystyka jest nieubłagana i wskazuje, że nie ma tu przekłamań.
Co innego, gdyby ktoś oceniał ją, jako krem do stóp - wtedy jest to niedopuszczalne alternatywne użycie, miał pretensje, że się słabo pieni jako szampon, albo próbował jej używać bez spłukiwania, jeśli producent tego nie przewiduje i marudził, że obciąża włosy.
Znalazłam takie wyjaśnienie tej kwestii, ale pozwólcie że przyczepie się do jednej rzeczy. Jak ktoś myje odżywką to zakładam, ze traktuje odzywkę jako coś w rodzaju szamponu, czyli zwraca uwagę na inne jej właściwości niż tylko odżywianie. Właściwie to zwraca głównie uwagę na właściwości myjące, bo mycie ma za zadanie oczyścić włosy. Moim zdaniem osoba która pisze, że odżywka świetnie nadaje się do mycia, ocenia ją pod innym kątem niż inni. Mało tego, jeżeli osoba nie myje włosów szamponem, to można założyć, że jej włosy nie są narażone na te same negatywne czynniki , co innych. W takiej sytuacji odżywka nawet bardzo słaba i mało pielęgnująca, będzie się dobrze sprawdzała. np. jeżeli moje włosy są zdrowe i załóżmy że nigdy się nie plączą podczas mycia, to nawet najsłabsza odżywka będzie sprawiała że nie będe miała po niej problemów z rozczesaniem . Do mycia stosuje się odzywki najprostsze i nawet w wątku analiza składów można przeczytać teksty w rodzaju : odżywka słaba, raczej nie będzie odżywiać ale nada się świetnie do mycia. Znaczy to, ze jednak jest różnica w sposobie wykorzystanie odzywki. Tak samo jakbyśmy maskę używali jako odzywkę ekspresową i utrzymywali, że działanie jest takie samo.
Stary 2011-05-03, 12:35   #432
Noor
Żandarm na emeryturze

UWAGA!!
"Konsultacje społeczne":

Czy uważacie, że określenie typu
"kolory dla murzynek", jako opis zbyt ciemnej kolorystyki pudru lub podkładu powinno dyskwalifikować recenzję?
Czy słowo Murzyn, jako określenie ciemnej karnacji powinno być uważane za obraźliwe?
Moi czarnoskórzy przyjaciele nie uważają go za obelgę (zrobiłam mały research), ale może są mało wrażliwi?
Wg Słownika Języka polskiego, to obojętne w wydźwięku określenie "człowieka należącego do rasy czarnej".

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Na tyle, że taka recenzja zostałaby usunięta - zresztą zupełnie zgodnie z Kodeksem Recenzenta: "Nie krytykuj kosmetyku za brak właściwości, których producent nie obiecuje".
Cytat:
Do mycia stosuje się odzywki najprostsze i nawet w wątku analiza składów można przeczytać teksty w rodzaju : odżywka słaba, raczej nie będzie odżywiać ale nada się świetnie do mycia. Znaczy to, ze jednak jest różnica w sposobie wykorzystanie odzywki. Tak samo jakbyśmy maskę używali jako odzywkę ekspresową i utrzymywali, że działanie jest takie samo.
Co do ostatniego zdania, jak wyżej - jeśli recenzja byłaby negatywna zostałaby usunięta ("Oceniaj tylko jeśli masz pewność, że używasz produktu prawidłowo").
Co do reszty, muszę się zastanowić.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2011-07-02 o 12:33
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 12:26   #433
dioneja
Rozeznanie

A ja mam pytanie. Jak to jest z kremami do depilacji? Czy można już wystawiać recenzję po jednym użyciu? Bo przeglądam recenzje i takich jest wiele... Czy jednak trzeba odczekać ten miesiąc/zużyć całą tubkę?

dioneja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-15, 19:12   #434
emma-e4
Wtajemniczenie

kosmetyki do depilacji - wystarczy tydzień uzywania, jednak lepiej żeby to nie oznaczało 1 uzycia
emma-e4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:19   #435
kaszka7
Przyczajenie

Angry Kasowanie komentarzy

Dlaczego opinie są notorycznie kasowane?? Wystarczy napisać "Wg mnie ten zapach nie jest tak często spotykany" i już opinia idzie do kasacji. Niemile widziane są także jednoznacznie negatywne oceny. Ręce opadają...
Dodam, ze nigdy nikogo nie obrażam i nie ustosunkowuję się do innych opinii, choć to naprawdę trudne, bo czasem są one bardzo trafnie ujęte. Czy nie należałoby przewartościować nieco regulamin i dać wizażankom trochę więcej swobody w wypowiedziach?
kaszka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-13, 17:25   #436
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Dot.: Kasowanie komentarzy

Istnieje coś takiego jak kodeks recenzentki. Jeśli recenzja łamie jego postanowienia, jest usuwana. Jeśli nie znasz kodeksu, to dodajesz roboty adminkom KWC (muszą usuwać kiepskie recenzje). Sugeruję zapoznać się i na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

To czy akurat jest pozytywna, czy negatywna nie ma wpływu na usuwanie.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-09, 23:27   #437
kasjopea55
Przyczajenie

Dot.: Recenzje do usunięcia

Idąc Twoim tokiem "myślenia", nawet jeśli krem nas o mało nie zabił lub w najlepszym przypadku, nie pozbawił wzroku, to mam lecieć do sklepu, wydać 180 zł, dać sobie zmasakrować twarz i wtedy napisać recenzję.
Cała ta wasza krucjata przeciw komentarzom, które mogą uchronić czyjeś zdrowie, jest szkodliwa i przerażająca w swoim absolutnym braku ludzkiej przyzwoitości.
kasjopea55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 09:48   #438
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasjopea55 Pokaż wiadomość
Idąc Twoim tokiem "myślenia", nawet jeśli krem nas o mało nie zabił lub w najlepszym przypadku, nie pozbawił wzroku, to mam lecieć do sklepu, wydać 180 zł, dać sobie zmasakrować twarz i wtedy napisać recenzję.
Cała ta wasza krucjata przeciw komentarzom, które mogą uchronić czyjeś zdrowie, jest szkodliwa i przerażająca w swoim absolutnym braku ludzkiej przyzwoitości.
Jaki wg Ciebie jest mój tok myślenia? Jeszcze nie słyszałam,by kogoś krem zabił,ale dobrze wiedzieć,że jest taka możliwość ...

Zamiast wypisywać takie rzeczy należałoby najpierw przeczytać Kodeks Recenzentki KWC. My tutaj zgłaszamy recenzje,które nie są zgodne z tym Kodeksem,a Twoja taką jest,bo nie wystawia się opinii kosmetyku po próbce/jednodniowym zastosowaniu.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-10, 17:17   #439
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez kasjopea55 Pokaż wiadomość
Powinnaś się udać do lekarza i walczyć z alergią. KWC to nie katalog alergików, BTW.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 08:38   #440
jut
Przyczajenie

Dot.: Sprzątanie KWC

Nie wiem, w którym miejscu mogę o to zapytać, w razie błędu proszę o przesunięcie postu i z góry przepraszam.
Dwukrotnie usunięto moją (negatywną) recenzję blokera Ziaja. Chciałabym poznać powód, aby w przyszłości uniknąć błędu. dziękuję
jut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 11:38   #441
Śniegowa
Oby do wiosny

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Powinnaś się udać do lekarza i walczyć z alergią. KWC to nie katalog alergików, BTW.
Niestety ja także zgadzam się z kasjopea55. Czasem sa takie kosmetyki, które u osób bez tendencji alergicznych wywołuja nagłą reakcję skóry. Myślę, że warto by takie recenzje zostawiać, ponieważ może to dać sygnał ostrzegawczy innym potencjalnym użytkowniczkom. Oczywiście rozumiem też, że to może być jeden jedyny przypadek uczulenia, ale mimo wszystko uważam, że trochę zbyt sztywno traktowany jest czasem kodeks. U mnie reakcję alergiczną wywołały dokładnie 2 kosmetyki- wysokopółkowy tusz do rzęs i krem do cery suchej i wrażliwej kupiony w aptece i nie wyobrażam sobie, abym miała ich używać przez określony w kodeksie czas, tylko po to by recenzja była z nim zgodna.
Śniegowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-19, 18:02   #442
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez Śniegowa Pokaż wiadomość
Niestety ja także zgadzam się z kasjopea55. Czasem sa takie kosmetyki, które u osób bez tendencji alergicznych wywołuja nagłą reakcję skóry. Myślę, że warto by takie recenzje zostawiać, ponieważ może to dać sygnał ostrzegawczy innym potencjalnym użytkowniczkom. Oczywiście rozumiem też, że to może być jeden jedyny przypadek uczulenia, ale mimo wszystko uważam, że trochę zbyt sztywno traktowany jest czasem kodeks. U mnie reakcję alergiczną wywołały dokładnie 2 kosmetyki- wysokopółkowy tusz do rzęs i krem do cery suchej i wrażliwej kupiony w aptece i nie wyobrażam sobie, abym miała ich używać przez określony w kodeksie czas, tylko po to by recenzja była z nim zgodna.
Kodeks recenzentki określa wyraźnie, w jakich przypadkach recenzja podrażniającego kosmetyku wystawiona po zbyt krótkim czasie może zostać w bazie. Polecam ponowną lekturę regulaminu, jeżeli masz jakieś wątpliwości w tym zakresie.

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:14 Powód: część postu przeniesiona z wątku Recenzje do usunięcia
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 13:25   #443
CaroLannA
Raczkowanie

Witam dziewczyny
Jak przeczytałyście mój list same wiecie, jakie ja i spora grupa Wizażanek ma wątpliwości.
Jeszcze jakiś czas temu, po usunięciu mojej recenzji spytałam się redakcji, w czym problem i niestety została zignorowana i dostałam "lakoniczną" odpowiedz. Przykro.
Anyway. Kto miał przeczytać mój "list do redakcji"- przeczytał i bardzo się z tego cieszę.
A ja Wam jak zawsze życzę owocnej pracy.
pozdrawiam

Edytowane przez CaroLannA
Czas edycji: 2011-08-20 o 13:44
CaroLannA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 15:07   #444
jut
Przyczajenie

Witam, chciałabym poznać przyczynę trzykrotnego usunięcia mojej recenzji blokera Ziai (bardzo negatywnej zresztą i zaczynam podejrzewać, że to powód )- nie znajduję żadnego powodu, dla którego miałoby się tak stać, przeczytalam uważnie kodeks. Gdzie mogę o to zapytać, bo zapytalam już i zero odpowiedzi. Chciałabym uniknąć błędów i niepotrzebnego pisania. Z góry dziękuję.
Stary 2011-08-21, 11:28   #445
Noor
Żandarm na emeryturze

TO muszę tu zacytować, zanim usunę, ponieważ na tym portalu za ataki i obrażanie innych Wizażanek dostaje się karne punkty zgodnie z regulaminem i "taryfikatorem". CaroLannA otrzymała ich 4 (za ataki na Wizażanki w 3 recenzjach i dodatkowo naruszenie KR):
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=543503
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=543597
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.p...ecenzja=543450
"DO MORERATOREK KOCHANYCH NASZYCH
Zauważyłam pewną tendencję na wizażu: moderatorzy chyba nie śpią po nocach kasując naprawdę niezłe recenezje. Tymczasem w opisach kosmetyków aż roi się od recenzji typu" brzydki, fe, wstrętny, mama używa i jest niezadowolona" i jakoś te recenzje miesiącami wiszą pod produktami i i straszą.
Jestem bardzo rozczarowana tym, że moje recenzje są kasowane, mimo że wiele serca wkładam żeby je napisać. Zauważyłam, że nie tylko ja mam taki problem. Dziewczyny też nie raz żalą się, że recenzje są usunięte. Dlaczego? Wszystkie elementy są zachowane: ja sprawdzam je nawet dwa razy, żeby nikt się nie przyczepił...ale jednak: Moderator Bóg i jego sokole oko (a raczej dobrze wiemy że JEJ) coś wypatrzy....Z resztą widzę na forum technicznym zgraaje nudzących się dziewuch, które fakt - czasem wypatrzą coś totalnie złego, ale zwykle się czepiają: lakoniczne, zbiorcze, za mało, za dużo..kto Wam daje prawo to osądzać. Ach - jakiż nudny musi być Wasz żywot...."

Cytat:
Napisane przez jut Pokaż wiadomość
Witam, chciałabym poznać przyczynę trzykrotnego usunięcia mojej recenzji blokera Ziai (bardzo negatywnej zresztą i zaczynam podejrzewać, że to powód )- nie znajduję żadnego powodu, dla którego miałoby się tak stać, przeczytalam uważnie kodeks. Gdzie mogę o to zapytać, bo zapytalam już i zero odpowiedzi. Chciałabym uniknąć błędów i niepotrzebnego pisania. Z góry dziękuję.
Nie wystarczy przeczytać Kodeks, trzeba go też przestrzegać. Twoja ostatnia recenzja została usunięta, ponieważ połowę jej treści stanowiły uwagi do redakcji odnośnie działania moderatorów (zresztą stanowiące zwykłe pomówienia -> ten antyperspirant ma 9% negatywnych recenzji, w tym jedna moją). Natomiast druga połowa, to były wyłącznie opisy podrażnień, z krótkim zaznaczeniem, że jako antyperspirant sprawdza się w 100%. Wszystko to narusza trzy ostatnie podpunkty, punktu 2 Kodeksu Recenzentki.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2011-08-21 o 21:15
Noor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 12:46   #446
jut
Przyczajenie

Nie wystarczy przeczytać Kodeks, trzeba go też przestrzegać. Twoja ostatnia recenzja została usunięta, ponieważ połowę jej treści stanowiły uwagi do redakcji odnośnie działania moderatorów (zresztą stanowiące zwykłe pomówienia -> ten antyperspirant ma 9% negatywnych recenzji, w tym jedna moją). Natomiast druga połowa, to były wyłącznie opisy podrażnień, z krótkim zaznaczeniem, że jako antyperspirant sprawdza się w 100%. Wszystko to narusza trzy ostatnie podpunkty, punktu 2 Kodeksu Recenzentki.

Dziękuję za wyjaśnienie. Nie do końca się zgadzam z powodami usunięcia dwóch pierwszych recenzji, ale sama kiedyś moderowałam fora i wiem, że ostatnie słowo nalezy do moderatora Pozdrawiam i obiecuję, że zwrócę większą uwagę na dobór odpowiednich słów i odpowiednich "proporcji" w recenzjach.
PS. Uwaga w trzeciej z recenzji do moderatorów pojawiła się dlatego, że nie otrzymałam odpowiedzi na swój post - prawodopodobnie pojawił się nie w tym miejscu (sprzątanie KWC). Ponieważ już ją mam, jesli by tamten post przeszkadzał, oczywiście można go usunąć. Przepraszam za umieszczenie w niewłasciwym wątku.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ja znikam na ok miesiąc. Jeśli się pojawię, to tylko sporadycznie.
Na straży zostaje sama Iceflower.[/QUOTE]
Stary 2011-09-18, 19:26   #447
201607211724
Konto usunięte

ale kwestia "nie używam" to raczej problem sformułowania wytycznej - używam tego produktu od - no i skoro tak negatywna opinia to "nie używam" jest logicznym następstwem..
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-18, 19:30   #448
201605090956
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
ale kwestia "nie używam" to raczej problem sformułowania wytycznej - używam tego produktu od - no i skoro tak negatywna opinia to "nie używam" jest logicznym następstwem..
To fakt, ale można by napisać ile się to używało, nawet jesli w obecnej chwili się tego nie używa. Ja nie używam już Ziai ogórkowej czy kremu do depilacji Tanita, ale przecież nie napiszę tego w recenzji

Niestety regulamin = regulamin - tak bywa...
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 19:37   #449
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość

Niestety regulamin = regulamin - tak bywa...
Absolutnie tego nie neguję, chodziło mi wyłącznie o semantykę
Stary 2011-09-19, 09:30   #450
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Rozumiem

Tak nie oftopując:
nie uważam, żeby mój post był offtopem, przedstawiłam jedynie swoje zdanie na temat zarzutów, które wysunęłaś wobec jednego z elementów recenzji, zakładam więc, że moja uwaga była ... w temacie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne dla katalogu kosmetyków

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości