Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-15, 16:19   #421
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Cytat:
Napisane przez aiofe Pokaż wiadomość
szczerze to chyba bym wolala uslyszec ze jestem w ciazy. przynajmniej bym wiedziala co mi jest
heheh
ja bym na Twoim miejscu najpierw zrobiła test, żeby na 100% wykluczyć tę ciążę, później poczekała jeszcze trochę czy te dolegliwości nie znikają (hmm może to faktycznie po odstawieniu tabletek organizm sobie marudzi) - a jeśli nie będą ustawać - zgłosić się do lekarza na jakieś badania

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 16:46   #422
aiofe
Raczkowanie

bym sie zalamala chyba gdyby sie okazalo ze to ciaza. chce miec dzieci ale na pewno nie teraz :/ po drugie jesli to ciaza - mam powody do niepokoju bo w ogole o siebie nie dbalam (tony fajek, kofeiny, alkohol), a juz na pewno nie tak jak kobieta powinna dbac o siebie w pierwszym okresie ciazy
aiofe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 17:44   #423
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
no właśnie. po zapłodnieniu a nie stosunku
dlatego testy robi się przynajmniej 2-3 tygodnie po stosunku.
ten który zrobiłaś jest niewiarygodny.
Zależy jeszcze jaki test, ale ja wykonywałam test zazwyczaj 8-10 dni po stosunku i nigdy mnie nie zawiódł. Chociaz najpewniejszy jest po 2 tygodniach lub więcej. Jeżeli chcecie miec wiekszą pewność to zróbcie badanie krwi, mozna go zrobic wcześniej niz tez moczowy.
Stary 2008-07-15, 18:48   #424
anusiaa89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Zależy jeszcze jaki test, ale ja wykonywałam test zazwyczaj 8-10 dni po stosunku i nigdy mnie nie zawiódł. Chociaz najpewniejszy jest po 2 tygodniach lub więcej. Jeżeli chcecie miec wiekszą pewność to zróbcie badanie krwi, mozna go zrobic wcześniej niz tez moczowy.
nie zawiodl? no przewaznie tak jest ze jesli jest na niego za wczesnie to tak czy siak wyjdzie negatywny (badź nie wyjdzie nic jesli jest źle zrobiony)

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 19:28   #425
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
o niezawodnosci testow ciazaowych mozna mowic tylko wtedy, gdyby po tych 8-10 dniach od stosunku wykazalby ciaze... Bo wiesz, wiele jest przypadkow, ze kobiety zachodza w ciaze a testy niej nie wykazuja nawet po miesiacu od stosunku.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 21:21   #426
moniczka545
Przyczajenie

Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Pomocy mam pytanie ponad tydzien temu wspolzylam z chlopakiem byl to moj pierwszy raz zabezpieczylismy sie prezerwatywa i stosunek trwal bardzo krotko czy moge byc w ciazy??? prosze o odpowiedz
moniczka545 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-15, 21:29   #427
ukrycior
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy zrobić test ciążowy? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez moniczka545 Pokaż wiadomość
Pomocy mam pytanie ponad tydzien temu wspolzylam z chlopakiem byl to moj pierwszy raz zabezpieczylismy sie prezerwatywa i stosunek trwal bardzo krotko czy moge byc w ciazy??? prosze o odpowiedz
Odpowie Ci wskaźnik Pearla.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-16, 07:41   #428
pppppp28
Przyczajenie

no ja ten test uznałam juz w takim razie za nie wazny (choć mam cicha nadzieje ze jego wynik nie ulegnie zmianie). Powtórze go dzien po dniu planowanej miesiączki jesli nie przyjdzie, wtedy to beda bite dwa tygodnie. A jesli przydzie (oby) to dla pewności moze j
jeszcze po jej zakończeniu, słyszałam o przypadkach normalnej miesiączki w w ciąży moja przyjaciółka jest chodzącym dowodem prawie do połowy ciązy miała okres, a teraz bedzie rodzić.

A wracając do testów- jest ich cała masa. Polecacie jakiś ? czuły,który wykrył dzidziusia bez problemu?
pppppp28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 09:05   #429
aiofe
Raczkowanie

ja ide dzisiaj po jeden (nie pamietam jak sie nazywa) wykrywa ciaze 6 dni po zaplodnieniu czyli dla mnie jak znalazl bo to jakies 2 miesiace juz. dla pewnosci.
sie dowiedzialam ze moje objawy moga byc spowodowane tym ze organizm dochodzi do siebie po tabsach, dwa ostatni blister przerwalam w polowie. zobaczymy
aiofe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 09:13   #430
anusiaa89
Zadomowienie

aiofe ja bym juz dawno zrobila test-dla pewnosci-ale szanse ze jestes w ciazy sa naprawde mikroskopijne

anusiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 10:36   #431
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
o niezawodnosci testow ciazaowych mozna mowic tylko wtedy, gdyby po tych 8-10 dniach od stosunku wykazalby ciaze... Bo wiesz, wiele jest przypadkow, ze kobiety zachodza w ciaze a testy niej nie wykazuja nawet po miesiacu od stosunku.
Mi wykrył ciąże ale niestety była to taka ciąża której nie widać tzn. poronienie w dniu miesiączki.

A co do testów to polecam Quick Vue - zawsze działa i jest pewny. Kosztuje około 12 zł.
Stary 2008-07-16, 12:50   #432
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

Witam Dziewczyny Kochane

Mam takie pytanie, wiem ze podczas okresu niby nie mozna zajsc w ciaze ale jednak sa takie przypadki ze podczas okresu `wpadli`

Ostatnio mam strasznie nie regularny okres, raz po 30 dniach cyklu raz po 40.. czasami sie spoznia 2 tygodnie. Wiec pytanie brzmi czy moge zajsc w ciąze podczas okresu ?
Pozdrawiam Renia
Stary 2008-07-16, 13:16   #433
effcia82
Zakorzenienie

ja polecam testy strumieniowe- trochę droższe ale bez porównania wygodniejsze od płytkowych
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 13:40   #434
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Renatka_2108 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny Kochane

Mam takie pytanie, wiem ze podczas okresu niby nie mozna zajsc w ciaze ale jednak sa takie przypadki ze podczas okresu `wpadli`

Ostatnio mam strasznie nie regularny okres, raz po 30 dniach cyklu raz po 40.. czasami sie spoznia 2 tygodnie. Wiec pytanie brzmi czy moge zajsc w ciąze podczas okresu ?
Pozdrawiam Renia
a skad my to mamy wiedziec?
obserwuj i mierz regularnie temperature to wtedy bedziesz wiedziala a tak to sobie mozemy gdybac.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 13:54   #435
owieczkaa
Zakorzenienie

Tak, można zajść w ciąże w czasie okresu. Znam parę dziewczyn i kobiet które tak wpadły, bo myślały że sie nie da. Nie zawsze krwawienie zwiazane jest z usunieciem martwej komorki jajowej, zwłaszcza przy nieregularnych okresach i zaburzeniach hormonalnych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-16, 14:07   #436
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108

ok dziekuje za odpowiedz
Stary 2008-07-16, 20:21   #437
agus87
Zakorzenienie

a jak to jest z dniami płodnymi i niepłodnymi podczas zazywania tabletek anty i przesuwania okresu? w niedziele tydzien temu powinnam byla skonczyc opakowanie i czekac na okres, ale ze wzgledu na urlop i wyjazd nad morze przedluzylam sobie branie tabletek i od poniedzialki bralam znow tabletki, w sobote 6 dnia zapomnialam wziac tabletki i kochalam sie z nazeczonym ale tylko przez chwile, 2 minuty, nie bylo finishu, pozniej z prezerwatywa, w niedziele ale juz poznym wieczorem gdy powinnam wziac tabletke wzielam 2 naraz. moge byc spokojna ? czy raczej nie...
Stary 2008-07-16, 20:28   #438
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wykrył ciąże ale niestety była to taka ciąża której nie widać tzn. poronienie w dniu miesiączki.

A co do testów to polecam Quick Vue - zawsze działa i jest pewny. Kosztuje około 12 zł.
a tego, ze ten test wykryl faktyczna ciaze nie wiedzialam. Myslalam, ze piszesz, ze test byl wiarygodny, bo ciazy nie wykryl.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 21:17   #439
devil2008devil
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4

Witam,
a wiec moja sytuacja wyglada tak: kochalam sie z chlopakiem, z prezerwatywa (normalnie, nie pekla, nic sie nie stalo), on nie mial wytrysku we mnie... ALE okres mi sie spoznia, juz 6 dni i nie mam pojecia co mogloby byc tego przyczyna :/
W dzien kiedy normalnie mialam dostac okres, mialam krwawienie, ale to bylo doslownie pare godzin a potem juz nic...... czy wie ktos co to moglo byc??

Stresuje sie juz od paru dni, zreszta on tez, wczoraj kupilismy test ciazowy, wyszedl na szczescie negatywny ( i tu mam pytanie, jak pewne sa te testy? na opakowaniu pisalo 99,9 % takze czy moge byc spokojna?)
Umowilam sie na jutro do ginekologa, dodam ze to moja pierwsza wizyta, wiec sie stresuje.....
Wiem ze sobie tu wzajemnie pomagacie i niektore z Was maja doswiadczenie w tych sprawach wiec bardzo prosilabym o pomoc!
Jak myslicie co oznaczalo to kilkugodzinne krwawienie i czy moge byc pewna ze nie jestem w ciazy?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
devil2008devil jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-16, 22:23   #440
Lodowa kra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez devil2008devil Pokaż wiadomość
Witam,
a wiec moja sytuacja wyglada tak: kochalam sie z chlopakiem, z prezerwatywa (normalnie, nie pekla, nic sie nie stalo), on nie mial wytrysku we mnie... ALE okres mi sie spoznia, juz 6 dni i nie mam pojecia co mogloby byc tego przyczyna :/
W dzien kiedy normalnie mialam dostac okres, mialam krwawienie, ale to bylo doslownie pare godzin a potem juz nic...... czy wie ktos co to moglo byc??

Stresuje sie juz od paru dni, zreszta on tez, wczoraj kupilismy test ciazowy, wyszedl na szczescie negatywny ( i tu mam pytanie, jak pewne sa te testy? na opakowaniu pisalo 99,9 % takze czy moge byc spokojna?)
Umowilam sie na jutro do ginekologa, dodam ze to moja pierwsza wizyta, wiec sie stresuje.....
Wiem ze sobie tu wzajemnie pomagacie i niektore z Was maja doswiadczenie w tych sprawach wiec bardzo prosilabym o pomoc!
Jak myslicie co oznaczalo to kilkugodzinne krwawienie i czy moge byc pewna ze nie jestem w ciazy?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Wydaje mi si ,|e to,|e spóznia Ci si okres wywoBane jest tym,|e za bardzo si stresujesz i wmawiasz pewne objawy ciazy..Bez watpienia ten okres wystapi kilka dni pozniej..Musisz troszke wyluzowac i sie nie bac,tak swoja droga musisz byc bardzo mlodziutka skoro to bedzie twoja pierwsz wizyta u ginekologa...
Jesteście eh ...Tacy sami ...www.stopodstrzalom.pl
3.08.2007 -.
16.02.2009 -
Zobacz fotoblog
Lodowa kra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 22:24   #441
Lodowa kra
Raczkowanie

Kilkugodzinne krawawienie-by moe spowodowane jest pknic iem bBony dziewiczej o ile do tego doszBo...
Jesteście eh ...Tacy sami ...www.stopodstrzalom.pl
3.08.2007 -.
16.02.2009 -
Zobacz fotoblog
Lodowa kra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-16, 23:41   #442
noell88
Rozeznanie

devil2008devil nie martw sie zawczasu

jesli gumka nie pekla, a na dodatek nie bylo wytrysku to szanse naprawde sa minimalne. a moze pamietasz ktory to byl dzien cyklu? no i przede wszystkim-masz regularne?

a to kilkugodzinne krwawienie...moze to jakies zaburzenia hormonalne? albo to nie byl okres tylko np jakies krwawienie od jakiejs ranki? wkladalas moze sobie do pochwy tamtego dnia tampona/jakies globulki/tabletki dopochwowe/cokolwiek? no albo moze podczas kochania sie jakas pozycja dla Ciebie byla niefortunna i w tym przyczyna? bolalo Cie moze cos podczas ostatniego razu?

no i jeszcze wazne-ile dni po stosunku byl robiony test?
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 08:27   #443
devil2008devil
Przyczajenie

Hm problem w tym ze to krwawienie nastapilo okolo 2 tygodni po stosunku i w sumie bez przyczyny, tzn nie robilam kompletnie nic co mogloby to spowodowac...
Okres mialam do tej pory w sumie regularny, zawsze 2, 3 dni ale nigdy 6!
I tak sie zastanawiam, czy to mogl byc moj okres? taki jednodniowy? Wiem ze to w sumie glupota....

On nie mial w prawdzie wytrysku we mnie ale ja tak sobie mysle ze moze cos zostalo gdzies poza prezerwatywa? jakos z boku czy cos...?! Juz sama nie wiem, teoretycznie prezerwatywa jest tak skonstruowana ze ma chronic.....

Mozliwe ze to przez ten stres, ale ja nie moge inaczej...
czy ta pani ginekolog moze mi powiedziec czy jestem w ciazy w tak krotkim czasie?

Dziekuje bardzo za te szybkie odpowiedzi i czekam dalej!

P.S. Test robilam jakies ponad 2 tygodnie po stosunku, w dniu w ktorym mialam dostac okres czyli tak jak sie powinno (tak przynajmniej pisalo na opakowaniu), a test byl do wykrywania bardzo wczesnej ciazy..
devil2008devil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 08:56   #444
bebesun
Przyczajenie

Hej!
to ja dorzucę coś od siebie: 2 miesiące temu przerwałam branie pigułek, ponieważ zapomniałam wziąc w trzech pierwszych dniach, a później nie było już chyba sensu. Miałam przerwę miesięczną i zaczełam brać z powrotem od pierwszego dnia miesiączki (był to 22.06). Pigułki brałam regularnie, może nie raz z parogodzinnym opoznieniem, lecz nigdy większym niz 12h. 4.06 kochałam się z chlopakiem pierwszy raz bez prezerwatywy, bo do tej pory wolałam być zabezpieczona z każdej możliwej strony, ale po prostu tak wyszło. Tabletki skończyłam brać w sobotę 12.07 i nadal nie mam okresu. Czy to opoznienie moze byc spowodowane przerwą w braniu, stresem, czy po prostu wpadłam? Proszę pomozcie
bebesun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 09:16   #445
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebesun Pokaż wiadomość
Hej!
to ja dorzucę coś od siebie: 2 miesiące temu przerwałam branie pigułek, ponieważ zapomniałam wziąc w trzech pierwszych dniach, a później nie było już chyba sensu. Miałam przerwę miesięczną i zaczełam brać z powrotem od pierwszego dnia miesiączki (był to 22.06). Pigułki brałam regularnie, może nie raz z parogodzinnym opoznieniem, lecz nigdy większym niz 12h. 4.06 kochałam się z chlopakiem pierwszy raz bez prezerwatywy, bo do tej pory wolałam być zabezpieczona z każdej możliwej strony, ale po prostu tak wyszło. Tabletki skończyłam brać w sobotę 12.07 i nadal nie mam okresu. Czy to opoznienie moze byc spowodowane przerwą w braniu, stresem, czy po prostu wpadłam? Proszę pomozcie
Duże prawdopodobieństwo że miesiączną przerwą namieszałaś w gospodarce hormonalnej i stąd brak krwawienia.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 09:28   #446
czuczenka
Zakorzenienie

hmm bebesun krwiawienie z odstawienia wystepuje zazwyczaj po 4-5 dniach w tej 7dniowej przerwie... wiec jeszcze nie panikuj im bardziej sie denerwujesz tym ci sie bardziej spoznia okres...

To tez prawda z tym namieszaniem w gospodarce hormonalnej... i wszystko moze byc tego rpzyczyna

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 09:38   #447
noell88
Rozeznanie

devil2008devil
piszesz ze ma regularna dlugosc cyklu. to pamietasz w ktorym dniu to bylo? mozna by sie pokusic o ustalenie czy to byly Twoje dni plodne.

no i to krwawienie-jak wyladalo? czy bylo obfite czy skape i jak dlugo trwalo?

teorytycznie nic nie jest niezawodne i gumka mogla zawiesc. jednakze jesli byla prawidlowo zalozona i sie nie zeslizgnela to szanse sa naprawde bardzo minimalne.

z tego co wiem to nie 'zobaczy' ciazy ale moze Ci przeciez zlecic badanie krwi hcg. o wiele bardziej wiarygodne niz test ciazowy i po takim czasie pokaze prawde

a ten test w jak najbardziej prawidlowym czasie wykonalas. a jakiej firmy to byl test?

i naprawde sie nie stresuj. stres ma zle dzialanie na caly organizm, powinnismy sie oszczedzac glowa do gory!

napisz jak wyszla wizyta u gina
noell88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 09:41   #448
bebesun
Przyczajenie

dzięki wielkie, bo ja już zastanawiam się nad imieniem w tej przerwie siedmio dniowej zawsze zaczynalam krwawic 2-3 dnia, więc 5 dni juz budzi niepokoj, ale w końcu tabletki to tabletki no nic, czekam dalej
bebesun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 10:31   #449
czuczenka
Zakorzenienie

bebe naprawde bardoz rzadko dziewczyny wpadaja na tabletkach wiec glowa do gory czasem w ogole mozna nie dostac okresu w tej przrwie co odrazu nie oznacza ciazy radzilabym po prostu zrobic test i wszystko bedzie jasne

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-17, 10:49   #450
agus87
Zakorzenienie

a mi nikt nie pomoze ??

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości