|
|
#421 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
TAK!! troche nas duzo bedzie /137/
za to nam sie zbiegaja... w tym samym dniu i o tej samej godzinie staniemy przy oltarzu Cytat:
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
no widzisz gosia1007 jak my mówimy żeby się nie przejmować to trzeba się nie przejmować
Wizazanki zawsze mają racje agataR no to możemy sobie piątkę przybić... może przez chwilę o Was pomyślę tego dnia... ![]() czekoladka79 zaproszenia są śliczne i kupiliśmy najzwyklejsze...
|
|
#423 |
|
Rozeznanie
|
Suknie ślubną szyłam u krawcowej a nie w salonie. za suknie bolerko i welon dałam 800zł. na welonie z yłu są trzy małe kwiatuszki z koronki takie jak na sukni ślubnej
|
|
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziałam, że się pogodzicie Tak na marginesie, to Twoja siostra cioteczna? Na makijażowym nie zorientowałam się, że malować Cię miała ta sama osoba, bo piszesz o niej tylko "siostra" Na Śląsku nie funkcjonuje takie nazewnictwo - u nas siostra to siostra (rodzona), a wszystkie najbliższe w rodzinie dziewczyny (np. córka bliskiej cioci) to kuzynki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
ja mam dwie lewe rece i nie dalabym rady zrobic zaproszen dlatego kupilam na allegro po 2zl za sztuke podobaja mi sie
![]() teraz mam ciagle zwarcia z tesciowa....jestesmy z TZ 10 lat a ona przez ostatnie 3 miesiace stala sie bardzo nie taktowna pisalam wam o jej zachowaniu w swieta...wczoraj znowi przez nia plakalam....co najgorsze zawsze wtedy kloce sie z TZ i on juz sil nie ma bo mowi ze przeciez 50 letniej kobiety nie bedzie zmienial noi moja siostra wychodzi za maz w USA....bierze cywilny i bedzie czekac na papiery...nie wiadomo czy dostanie do 27 wrzesnia i tym sammym nie bedzie moim swiadkiem ![]() ......przykr o mi ...wklejam zdjecia zaprosszen |
|
|
|
#426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agnieszka i MArek? to tak jak my własnie szlag mnie trafił !! byłyscie ostatnio na stronce kalendarza - niejaka blondi005, która ma na koncie 0 postów, 0 komentarzy i generalnie sam 0 wpisała swoja datę slubu jako wydarzenie powtarzające sie - w całym kalendarzu jest to codziennie!! Czy nikt z administratorów nie może nic z tym chamstwem zrobić??? Ja naprawdę cieszę sie szczęsciem innych - ale to kretynizm!
|
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaproszenia jak zaproszenie i tak pewnie wylądują po jakimś czasie w koszu na śmieci
|
|
|
#428 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tesciowa - odwieczny problem NAS Panien Mlodych... Nie daj sie a jej slowa puszczaj mimo uszom... wiem ze ciezko ale tak trzeba... tez ostatnio baaardzo duzo przykrosci mi sprawila... nie daj sie... wkoncu nie z nia sie zenisz A Swiadkowa na pewno bedzie na czas... glowa do gory i
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście z teściową nie mam większych problemów
Co prawda wesele w większości opłacają nam moi przyszli teściowie (od strony TŻ-ta będzie najwięcej gości), ale na szczęście zbytnio się nie wtrącają. Podpytują co i jak, trochę doradzają, na niektóre pomysły kręcą nosem, ale nic nie narzucają i mówią "jak będziecie chcieli, tak sobie zrobicie, w końcu to wasz ślub". Nawet już się wstępnie dogadałam z teściową, że zrobi mi wiązankę ślubną i dekorację autka (kończyła kurs florystyczny i ma talent do kwiatuszków) Z teściową w ogóle miałam od początku dobre relacje, to taka złota kobieta co każdemu chce pomóc, trochę gorzej było na początku z teściem, ale ostatnio jest naprawdę super, zmienił się nie do poznania, już przed zaręczynami mówił na mnie "synowa". W ogóle bardzo nam pomagają. Czasem zdarzają się drobne różnice zdań,ale to normalka przecież. Dziewczyny naprawdę życzę każdej z Was takich teściów, z całego serca
|
#430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic sie nie odezwalam tylko sluchalam jak na kazaniu (co tez nie jest w moim stylu bo z regoly pyskuje i bronie swojego) MASAKRAale mimo to kobieta ma zawsze dobre checi... Czasem tylko przesadza i wtraca sie i o dziwo nie w slub tylko w to gdzie bedziemy mieszkac, gdzie wychodzimy w weekendy itp...
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Agata nie przejmuj się, w stresie to ludzie różne głupoty potrafią wygadywać, wiem to chociażby po sobie
![]() A jak się wtrąca w sprawy, które jej nie dotyczą, to olejcie i tyle, może jak zobaczy, że gada na próżno to przestanie w końcu Pewnie chce po prostu pomóc a nie zdaje sobie sprawy z tego, że dla Was to wygląda inaczej.
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
no to może i ja się wypowiem na temat przyszłych teściów.
Rodzice mojego TŻ są w porządku, i chciałabym żeby było też tak po ślubie... Co do wesela to nie ma z nimi żadnego problemu, na wszystko się zgadzają.Gorzej jest z babcią mojego TŻ (mieszka z jego rodzicami) chciałaby wszystko wiedzieć, rządzić i jeszcze potrafi powiedzieć, że to głupi pomysł. Jedna sytuacja bardzo mi utkwiła, na temat błogosławieństwa, ja chcę, żeby byłogosławili tylko rodzice (jestem płaczka i jak będzie więcej osób to nie wiem czy wytrzymam bez płaczu) a ona na to, że jak to!!!??? a babcie, a dzidkowie, a chrzestni... bardzo mi się to nie spodobało... będzie trzeba jej "delikatnie" wytłumaczyć
|
|
#433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
To jak tak przyjdzie chociaż raz, to daj jej jasno do zrozumienia, że powinna Was wcześniej poinformować o wizycie. Ja z moim TŻ-tem mieszkamy razem od grudnia, i na szczęście moja przyszła teściowa wie, że bez zapowiedzi się nie przychodzi. Nawet wprost mi to powiedziała, że ona sobie nie wyobraża tak wpadać znienacka na "kontrole". W ogóle rzadko u nas bywa, ale za to co niedziela dzwoni z zaproszeniem na obiadek
Ciekawe kiedy jej przejdzie
|
#435 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie tak sobie z Wami pogadać![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda z tą siostrą. Może znajdź jakiegoś zastępczego świadka a jak się wszystko z tymi papierami wyjaśni i Twoja siostra będzie mogła przyjechać to najwyżej odwołasz tego obecnego świadka. A teściową postaraj się nie przejmować, wiem, że to łatwo powiedzieć, trudno zrobić, ale niestety każda z nas (albo prawie każda) musi to przeżyć. Cytat:
Cytat:
Dobrze, że w moim przypadku nie
|
|||||
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
ja swoja tesciowa widuje kiedy chce...czyli jesli z TZem do niej pojedziemy. ona nie przyjezdza, nie wcina sie. nawet jak u niej jestesmy to najczesciej przyjdzie pare zdan zamienic i zmywa sie do swojego pokoju
|
#437 |
|
Rozeznanie
|
zycze sobie i wszystkim tu obecnym takiego podejcia tesciowej jak u Ciebie Agunia
![]()
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
my też jeździmy na niedzielne obiadki do teściów
![]() a czy któraś z Was nosi okulary?? jesli tak, to czy na ślub zakładzacie okulary czy soczewki?? ja noszę okulary i bardzo je lubię, ale chyba bez nich byłoby wygodniej, mam wadę dosyć małą (-1 ale cylindryczne) zastanawiam się nad soczewkami, ale nie wiem jak się będą sprawować przez pół dnia i całą noc no i ciekawe czy bez okularów nie będę czuć się "goła"
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
dzieki
lepiej, lepiej... juz go ten brzuch nie boli ale co smieszne nadal nie wiedza co mu jest i co wogole nie jest smieszne chca go kroic... ale dobre jest w tym to ze to nie chlonniak bo by wyszlo z badan- tak przynajmniej mysle a tesciowa jest niekonsekwentna bo jak TŻ choruje to robi z niego kaleke a jak jest zdrowy to zagania go do kopania pola... ![]() ale dzisiaj mega dobry humor i jestem jeszcze bardziej mega dobrze nastawiona
|
|
#440 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#441 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nosze okulary /rownież mam małą wadę/ ma slubie nie bedę ich miec, gdyż są "mocne"-boki są szerokie i kolor intensywny-niebiesko-fioletowy, wiec nie bedą pasowały... ale w razie czego wezmę je ze sobą /komuś wpakuję do torebki ;o)/ z doświadczenia wiem, że ból głowy może się odezwać ;( |
|
|
|
|
#442 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
Widzę,ze kolejna rozmowa z serii "jak unieszkodliwić teściową"sie wywiązała
ja narazie jestem dla swojej miła,ona dla mnie tez,ale wiem,ze lubi narzucac swoje zdanie i jakby jej kiedys przyszło do głowy to robic względem mnie to może się spażyć
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to niezbyt ładnie mamusia postępuje Z drugiej strony to dobrze, że Ciebie nie gania
|
|
|
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja sie nie dam... ona juz dobrze wie ze ze mna nie jest latwo. Jak bede chciala jej pomoc to to zrobie lub jak sytuacja bedzie tego wymagala ale tak na zdanie zrobice to lub to ja nie reaguje... TŻ jeszcze tak ale to zrozumiale...
|
|
|
#446 |
|
Rozeznanie
|
Moja przyszła teściowa to bardzo fajna kobieta, w rodzinie pełni role spowiednika, doradcy, i mediatora w jednym
Jeżeli chodzi o wesele to mimo iż finansują je nasi rodzice wszystko ustalamy sami oni jedynie doradzają ale ostateczną decyzję podejmujemy my. Z teściem moga być pewne problemy po ślubie bo to człowiek starej daty ( gospodarka, zero chęci do zmian), starcia nieuniknione bo będziemy u nich mieszkać ( dom po ślubie będzie przepisany na nas), będziemy zajmować oddzielne piętro z oddzielnym wejściem.co do ślubu zostały ponad dwa tygodnie a przed nami sporo pracy (oboje do późna pracujemy )ciągle mam wrażenie że o czymś zapominam ale jeszcze sie nie denerwuję![]() w sobotę mój wieczór panieński ... ciekawe co też moje dziewczyny przygotowały:P
|
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
|
||
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękny ma dekolt
.Cytat:
).
|
|
|
#450 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Więc nie poddawajcie sie i zmieniajcie dowoli![]() Cytat:
Cytat:
Co do twojej wady, jeśli astygmatyzm jest mniejszy niż 0,5 to wystarczą zwykłe soczewki "-" natomiast jesli większy to bedzie wymagał specjalnych soczewek, które są sporo drozsze. Nosiłaś kiedykolwiek soczewki, umiesz je nakładac? bo jak nie to nauka tego troche trwa. Można zakupić soczewki night&day(zakładasz raz i zdejmujesz po miesiącu) one są dość dobre, nie uczulają i nie podrazniają ale np u mnie dają suchosć oka, co objawia sie bardzo częstym mruganiem, które wygląda śmiesznie i koniecznoscią stosowania kropelek kilka razy dziennie i dlatego z nich zrezygnowałam. Więc radziłabym ci isć do okulisty to po pierwsze a po drugie przetrenować na własnym oku czy jest wrazliwe, czy nie. Poza tym od nosków zostają czerwone odciski na nosie u mnie schodzą dopiero po jakiś 2 tygodniach chodzenia w soczewkach. Wiec z tego powodu też trzeba by je zaczać nosić wczesniej.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

i kupiliśmy najzwyklejsze...