Walka z CELLULITEM w miesiąc - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-23, 14:37   #421
borntoboogie
Rozeznanie

Dot.: Walka z CELLULITEM w miesiąc

Cytat:
Napisane przez mmooonia Pokaż wiadomość
Najwyklejsza, najtansza taka przezroczysta.. kiedys kupowalam za jakies 2-3 zl , a ostatnio w tesco znalazlam za 42 grosze i to 30 m. hehe jedna rolka starcza na dwa zawijania ..szok hehehe
muszę pojechać do tesco ja kupowałam ostatnio za 1,8 chyba
Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
dziewczyny widze poprawe
sporą
skora jest gładsza, cellulit mniej widoczny
gratulacje

Ja tez, mimo ze podjadam slodkie, widze duza poprawe, ale to na pewno w wiekszosci dzieki cwiczeniom i temu, ze (oprocz tych nieszczesnych slodyczy) zmienilam jedzonko na zdrowsze... tylko te slodycze, glupia slaba silna wola heh. chyba zaczne, jak jedna z wizazanek, mowic do ciastka "nie chce Cie zjesc", moze tak jak jej, mnie tez pomoze
borntoboogie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 15:39   #422
Chii1986
Zakorzenienie

Ja od niedzieli zdrowo się odżywiam i mam dietę-razowe pieczywo, 5 posiłków bez podjadania, odstawiłam ziemniaki itp. W dwa dni schudłam dwa kilo wiec byłam szczęśliwa a dziś stanełam na wadze i okazało się,że prztyłam 3kg..nie wiem czy możliwe jest takie wahanie wagi w jeden dzień...trochę do dziwne:/
Stary 2008-07-23, 15:49   #423
2724fc39232e7d7e714caae7afe31b7bba2006d5_62c613f34a28b
Konto usunięte

Też biore omega-3 a jak chcesz wiedzieć więcej to kliknij link
http://bodycenter.pl/zdrowie/uklad-k...omega-3?id=313
http://bodycenter.pl/zdrowie/uklad-k...omega-3?id=321
2724fc39232e7d7e714caae7afe31b7bba2006d5_62c613f34a28b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 16:01   #424
borntoboogie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chii1986 Pokaż wiadomość
Ja od niedzieli zdrowo się odżywiam i mam dietę-razowe pieczywo, 5 posiłków bez podjadania, odstawiłam ziemniaki itp. W dwa dni schudłam dwa kilo wiec byłam szczęśliwa a dziś stanełam na wadze i okazało się,że prztyłam 3kg..nie wiem czy możliwe jest takie wahanie wagi w jeden dzień...trochę do dziwne:/
ważysz się codziennie? wahania wagi są normalne, dlatego właśnie powinno się ważyć nie częściej niż raz na tydzień. a 2 kg w 2 dni to za szybkie tempo odchudzania. prawidłowe to chyba 0,7kg na tydzień. wtedy nie trzeba się obawiać efektu jo-jo. tyle wiem z wizażu.
Stary 2008-07-23, 16:26   #425
Chii1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez borntoboogie Pokaż wiadomość
ważysz się codziennie? wahania wagi są normalne, dlatego właśnie powinno się ważyć nie częściej niż raz na tydzień. a 2 kg w 2 dni to za szybkie tempo odchudzania. prawidłowe to chyba 0,7kg na tydzień. wtedy nie trzeba się obawiać efektu jo-jo. tyle wiem z wizażu.
dzieki, uspokoiłaś mnie. W takim razie to tylko wahania ja się właściwie nie odchudzam bo jestem szczupła, nie jem mniej, postanowiłam tylko zdrowiej się odżywiać i odstawić niezdrowe produkty a jeśli stracę przy tym 2-3 kilo to tym lepiej.

w takim razie zważę się za tydzień
Stary 2008-07-23, 22:40   #426
katarzynka-buziaczek
Raczkowanie

GG do katarzynka-buziaczek

Ja używam:
- gąbki na cellulit syrena
- piję dużo wody niegazowanej
- chlapię zimnym prysznicem
- smaruję balsamami z daxa i eveline
- zawijam się i śpię tak całą noc
Czekam na efekty
katarzynka-buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 23:22   #427
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups

Dzizas:O Dziewczyny co ja przeżyłam za dramat Dzisiaj poszłam do Rossmana, w celu zakupienia czegoś antycellulitowego Rzuciło mi się Serum Termoaktywne Eveline. Moja mama mówiłam mi że te termoaktywne specyfiki pieką jak cholera, wie bo jak masowała klientkę, to ręce chciała wsadzić do lodówki JA (cholera) oczywiście mądrzejsza. Namówiłam ją na 8buns i 8tbs Zrobiłyśmy i posmarowałyśmy się tym serum i owinęłyśmy folią na 40 min. Te 40 min to najgorsze 40 minut mojego życia:O To serum nie grzało, czułam się jakby mnie ktoś wsadził do wrzącej wody... Dramat jakiś. Gdyby to tylko grzało, to laycik, ale to powodowało że smerałam się jak oszalała, skóra mnie piekła swędziała wszędzie jednocześnie Mam nadzieję że zobaczę jakieś efekty, bo jak nie to wjadę z miotaczem płomieni do laboratorium Eveline'u. Czy ktoś już tego specyfiku używał? Warto tak cierpieć? Są efekty?

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 23:53   #428
borntoboogie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez .ups Pokaż wiadomość
Dzizas:O Dziewczyny co ja przeżyłam za dramat Dzisiaj poszłam do Rossmana, w celu zakupienia czegoś antycellulitowego Rzuciło mi się Serum Termoaktywne Eveline. Moja mama mówiłam mi że te termoaktywne specyfiki pieką jak cholera, wie bo jak masowała klientkę, to ręce chciała wsadzić do lodówki JA (cholera) oczywiście mądrzejsza. Namówiłam ją na 8buns i 8tbs Zrobiłyśmy i posmarowałyśmy się tym serum i owinęłyśmy folią na 40 min. Te 40 min to najgorsze 40 minut mojego życia:O To serum nie grzało, czułam się jakby mnie ktoś wsadził do wrzącej wody... Dramat jakiś. Gdyby to tylko grzało, to laycik, ale to powodowało że smerałam się jak oszalała, skóra mnie piekła swędziała wszędzie jednocześnie Mam nadzieję że zobaczę jakieś efekty, bo jak nie to wjadę z miotaczem płomieni do laboratorium Eveline'u. Czy ktoś już tego specyfiku używał? Warto tak cierpieć? Są efekty?
Zastanawiałam się nad kupnem tego serum, ale w koncu wzielam tanszy. Na KWC jest duzo opini na jego temat z tego, co pamietam. Podobno nie na wszystkich dziala tak drastycznie. Ja mam chlodzacy i ledwo wytrzymuje, ale czego sie nie robi dla miekkiej, gladkiej skory he he
W ogole jest motywacja Dziewczyny! Ostatnio foliowalam sie przed samym spotkaniem z Tztem i uslyszalam potem, ze kocha dotykac moja skore, ze jest mila gladka... oj co on mi tam nie mowil he he A nie wspominalam nic o tym, ze od jakiegos czasu eksperymentuje w lazience.
Okazuje sie, ze facetom jednak w glowie nie tylko "cycki i tylki", na szczescie
Stary 2008-07-24, 00:11   #429
KittenFromHeaven1989
BAN stały

norntoboogie fajna masz motywacje moj TZ mi narazie czegos takiego nie mowil.. hehe musze sie wziasc za siebie.
KittenFromHeaven1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 10:08   #430
.ups
Wtajemniczenie

GG do .ups

Cytat:
Napisane przez borntoboogie Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się nad kupnem tego serum, ale w koncu wzielam tanszy. Na KWC jest duzo opini na jego temat z tego, co pamietam. Podobno nie na wszystkich dziala tak drastycznie. Ja mam chlodzacy i ledwo wytrzymuje, ale czego sie nie robi dla miekkiej, gladkiej skory he he
W ogole jest motywacja Dziewczyny! Ostatnio foliowalam sie przed samym spotkaniem z Tztem i uslyszalam potem, ze kocha dotykac moja skore, ze jest mila gladka... oj co on mi tam nie mowil he he A nie wspominalam nic o tym, ze od jakiegos czasu eksperymentuje w lazience.
Okazuje sie, ze facetom jednak w glowie nie tylko "cycki i tylki", na szczescie

Hehe, mój TŻ'et zawsze powtarza, że jeszcze nigdy nie dotykał tak mięciutkiej skórki jak moja Ale nie tylko o skórze mówi, o włoskach że są mięciutkie, pięknie pachną i są lśniące, czy o tym że mam mięciutkie stopki xD Dlatego nie wolno zawieść TŻ'ów niech myślą, że każda z nas to kolejny cud Świata

[/I][/COLOR]
.ups jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:18   #431
asvr
Zadomowienie

Dziewczynki a chodzicie w krótkich spodenkach/spodniczkach?

"Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy:
z nich zaś największa jest miłość."

asvr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:31   #432
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
No pewnie że tak!
A niby dlaczego nie?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 12:33   #433
KittenFromHeaven1989
BAN stały

ja chodze czasem mi troche wstyd ale az tak tragicznie nie jest wiec chodze
Stary 2008-07-24, 12:55   #434
Tancerka Pl
Zadomowienie

Z tym zawijaniem to wg mnie glupota za przeproszeniem...
Nalozycie na siebie mase balsamu, to zawiniecie w folie, a skora nie ma jak oddychac. :|
Stary 2008-07-24, 14:01   #435
mmooonia
Rozeznanie

No mi sie tez wydaje ze zawijanie balsamu folia to nie jest dobry pomysl.. Balsam to lepiej wsmarowac
Ja sie owijam, ale wysmarowana dosc pokazna warstwa kawy, ogolnie zawijanie dla skory nie jest najlepsze, to wiem, ale niestety kawa odleci jak sie nie owine hehe a efekt mi sie podoba, wiec zrobie jeszcze pare zabiegow i dam sobie spokoj .. i tak staram sie nie robic czesto, 1-2 razy na tydzien, a tak to peeling kawowy, bo swietna skora po nim jest

A co do krotkich spodenek -- mam manie na ich punkcie hehehe no i oczywiscie ze chodze ale juz dawno nie mialam na sobie bo sloneczko gdzies mnie ciagle omija

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 14:15   #436
xal
Zakorzenienie

To owijanie przydaje się do zabiegów które mają na celu rozgrzanie, bo można się przykryć kocem nie brudząc wszystkiego w koło.
Teoretycznie chyba chodzi też o to, że jak jest folia to jest cieplej więc skóra lepiej chłonie kosmetyk. Jak to jest w praktyce to nie mam pojęcia.

Stary 2008-07-24, 14:40   #437
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

Laski... dołączam się do was w walce z tym parszywym typkiem chodze do szkoły sportowej wiec nie mam problemu z ruchem ( 14 wf na tydz. ) hehe uwielbiam sport i nie moge bez niego zyc niestety mimo tego ruchu ( oczywiscie poza szkola tez cwicze sporo ) mam celluit na posladkach :/ walcze z nim ale roznie bywa. nie odchudzam sie poniewaz dopadla mnie raz choroba zwiazana a odchudzaniem i podziekowalam juz stosuje kremy Eveline ( wedlug mnie sa ok ) masaze w zimnej wodzie itp, pije herbate z l-karnityna i cos powoli zaczyna ruszac jednak wiem, ze bedzie to dluga droga =( pozdrawiam wszystkie dzielne walczace z tym upartym C. <kill him > :P macie moze jakies swoje sprawdzone sposoby na walke z nim ? : 165 cm i 56 kg wagi :/ | pozdrawiam
xXSweetestPoisonXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 14:53   #438
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Moze spozywasz za duzo soli? to podobno strasznie wplywa na cellulti
Stary 2008-07-24, 15:01   #439
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

nie wlasnie, nie jem fast foodow i tych wszystkich chipsow :/ moze mam to po mamie bo ona jest "przy kosci " ja w sumie tez troche jednak po tych wszystkich wf-ach i cwiczeniam wyrobily mi sie ogromne miesnie na nogach i wogole... ograniczam sole i slodycze, jem tylko wtedy kiedy najdzie mnie ochota na jakas "kostke czekolady " bo slodyczy nie lubie eh.. nie wiem co robic, zeby choc troche znikl... pzdr
Stary 2008-07-24, 15:10   #440
xal
Zakorzenienie

Spróbuj masaż na początek bez żadnej chemii. Nie bierzesz tabletek anty, albo tym podobnych z hormonami? One bardzo utrudniają walkę z cellulitem.

Stary 2008-07-24, 15:19   #441
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

nie biore... narazie nie sa mi potrzebne xD hehe... oki sprobuje mazas bez chemi jak radzisz bars dzieki jesli macie jakie kolwiek sprawdzone sposoby, plis pomozcie ! Moj Misiek wyciaga mnie na basen, nad rzeke a ja za fiksa sie mu nie pokarze w stoju kapielowym tzn nieraz mnie widzial hihi ale nie na tyle zeby widzial moj cell... bo sie ukrywam
Stary 2008-07-24, 15:29   #442
borntoboogie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asvr Pokaż wiadomość
owszem
Cytat:
Napisane przez Tancerka Pl Pokaż wiadomość
Z tym zawijaniem to wg mnie glupota za przeproszeniem...
Nalozycie na siebie mase balsamu, to zawiniecie w folie, a skora nie ma jak oddychac. :|
Cytat:
Napisane przez mmooonia Pokaż wiadomość
No mi sie tez wydaje ze zawijanie balsamu folia to nie jest dobry pomysl.. Balsam to lepiej wsmarowac
Ja sie owijam, ale wysmarowana dosc pokazna warstwa kawy, ogolnie zawijanie dla skory nie jest najlepsze, to wiem, ale niestety kawa odleci jak sie nie owine hehe a efekt mi sie podoba, wiec zrobie jeszcze pare zabiegow i dam sobie spokoj .. i tak staram sie nie robic czesto, 1-2 razy na tydzien, a tak to peeling kawowy, bo swietna skora po nim jest
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To owijanie przydaje się do zabiegów które mają na celu rozgrzanie, bo można się przykryć kocem nie brudząc wszystkiego w koło.
Teoretycznie chyba chodzi też o to, że jak jest folia to jest cieplej więc skóra lepiej chłonie kosmetyk. Jak to jest w praktyce to nie mam pojęcia.
Ja stwierdziłam, że wypróbuję na własnej skórze, byćmorze to jest bez sensu, ale zobaczymy Oprócz tego owijania dużo masuję skórę i oczywiście przed owinięciem dokładnie wsmarowuję krem. Czytałam dużo opini na ten temat, dużo dziewczyn pisało, że już "wyrosło" z owijania się folią, ale widocznie ja jeszcze jestem na tym etapie he he Pewnie też niedługo wyrosnę
Cytat:
Napisane przez xXSweetestPoisonXx Pokaż wiadomość
nie wlasnie, nie jem fast foodow i tych wszystkich chipsow :/ moze mam to po mamie bo ona jest "przy kosci " ja w sumie tez troche jednak po tych wszystkich wf-ach i cwiczeniam wyrobily mi sie ogromne miesnie na nogach i wogole... ograniczam sole i slodycze, jem tylko wtedy kiedy najdzie mnie ochota na jakas "kostke czekolady " bo slodyczy nie lubie eh.. nie wiem co robic, zeby choc troche znikl... pzdr
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Spróbuj masaż na początek bez żadnej chemii. Nie bierzesz tabletek anty, albo tym podobnych z hormonami? One bardzo utrudniają walkę z cellulitem.
ja bym też spróbowała masaży.
Xal ja nie zauważyłam ani zwiększenia ani zmniejszenia cellulitu odkąd biorę anty.
Stary 2008-07-24, 16:24   #443
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

wlasnie skonczylam masaze xD oliwka i szczotka oraz jakies cos "drewnianego" z Garnier :P ze tak spytam : szczotka ma byc szorstka czy z jakimis wypustkami czy obojetne jaka ma koncowke. Narazie bede robic masaze i kremy w ciagu dalszym. a skora po tym masazu bosko gladka xD dzieki **

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-24, 16:49   #444
moniś_xX
Raczkowanie

od dziś równiez zaczynam walkę z cell. zaczynam pić inneov (mam nadzieje ze nie sa to pieniadze wyrzucone w bloto!), ograniczam jedzenie, niestety najtrudniej mi zrezygnować ze słodyczy;( dorzucam skakanke, hula hop;P wieczorem masaż, prysznic kończę zimnym strumieniem.. mam nadzieje że cos ruszy bo mam już dosyc tego paskudztwa!!
moniś_xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 19:11   #445
anulka0016
Raczkowanie

ja poowijana :P

Przyczyną połowy
naszych blędów życiowych jest to,
że odczuwamy tam,
gdzie powinniśmy myśleć,
a myślimy tam,
gdzie powinniśmy odczuwać.

Edytowane przez anulka0016
Czas edycji: 2008-09-08 o 17:13
anulka0016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-24, 23:10   #446
KittenFromHeaven1989
BAN stały

Gratulacje ,u mnie nie ma jeszcze postepow ale ja narzie robilam tylko zimny prysznic na nogi przez 2 minutki po tym cieplym,ale dzis wkracza do akcji serum,rzekomo widac po nim poprawe w 2 tyg wiec moze,moze..
Stary 2008-07-25, 08:45   #447
Chii1986
Zakorzenienie

Ja biorę tabletki anty. i to od nich mam cellulit (wcześniej nie miałam)i wątpię by udało się go pokonać bez odstawienia tabsów, no ale próbować trzeba.
Stary 2008-07-25, 12:30   #448
moniś_xX
Raczkowanie

owijałam się przez jakiś czas folią, jesli się nie mylę to na wizażu przeczytałam że dziewczyny smaruja sie balsamem antycell. do tego 2-3krople olejku cynamonowego i pare kropel grejfrutowego, owijamy się folia no i gdzieś na godzinke pod kołderkę, podobno juz 9 takich zabiegów widać efekty, ja niestety nic takiego nie zauważyłam i darowałam 6to sobie już po 10 'zabiegach' a cynamon raz mnie tak poparzył że do tej poru mam jeszcze ślad;P więc należy z nim uważać..
moniś_xX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 12:40   #449
xal
Zakorzenienie

Kiedyś się owijałam papką z cynamonem, spirytusem i czymś tam jeszcze i strasznie mi po 1 razie skórę spaliło, więc takim cudem nigdy więcej.

Stary 2008-07-25, 14:00   #450
xXSweetestPoisonXx
Raczkowanie

GG do xXSweetestPoisonXx

moniś_xX powodzenia ja rowniez bawilam sie w papki ale ja robilam tak : cynamon, kawa, oliwka i owijałam sie folia na 30 minut... pomoglo troszke :P przez 2 tyg 3 razy w tyg. z dawkami trzeba uwazac niestety bo mozna sie wlasnie poparzyc, jednak na szczescie ja tego uniknelam efekty byly male ale zawsze to cos bardzo rozgrzewające i poprawia krazenie xD mile ciepło.. hehe dzis znow masazyk z oliwka i jakis krem wsmaruje. pije juz kilka dni herbatke z L-karnityna i od dzis zielona. slodyczy nie jem mam nadzieje ze cos ruszy ;] pozdrwiam gorąco buziaki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości