|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Konto usunięte
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Wersta, a nie jestes nigdzie zarejestrowana? Bo jak rodziłam Jasia, to przy wypisie wypełniało się dokumentację gdzie m.in. należało podać lekarza rodzinnego i to szpital odsyłał do danej przychodni informację. Później z przychodni zadzwoniono do mnie z zapytaniem gdzie aktualnie przebywa dziecko bo przyjdzie połozna - czyli rózniw dobrze mogliśmy byc na wczasach u sąsiadów
![]() Poza tym to nikt nie zagląda w kąty jak Perfekcyjna Pani Domu ![]() W naszym przypadku w razie szczepienia, nie upominamy sie sami o nie, ale dostajemy poczta informację z datą i godziną kiedy mamy przyjść. |
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Wersta i tak bez srodków przeciwbólowych? no to podziwiam, ja jakies 6 dni bylam bardzo obolała, moze to przez to ze nie mialas rozcinanych mięsni. Dzis mam wizyte kontrolną, ciekawe czy juz w porządku ta moja macica, kurcze tyle dziewczyn po cesarkach a tylko ja mam jakies przeboje
![]() ![]() o te wychodzenie to chodziło mi bardziej wizyty w innych domach nie o spacery. Bo moi rodzice panikują ze nie powinno sie jechac np do kolezanki z małą, albo do dziadków. ja tez dostałam w szpitalu dwie walizeczki z próbkami,trzeba bylo wypelnic takie swistki i sie dostawało. a my juz po spacerku , potem Wiki dostała cycka i teraz slicznie spi.Aha, wydaje mi sie ze ma katarek ![]() ![]()
#423 |
Zakorzenienie
|
czesc kobitki
![]() I ja sie dolaczam do tych, gdzie maly wyjec daje deko popalic ![]() poza tym jego łapczywosc w ssaniu piersi i moj nawal pokarmu powoduje ze ulewa mu sie co jakis czas pokarm, a dzis zdrowo rzygnal, tylko chyba deko przeze mnie, bo podczas przebierania usuwalam mu kupe z plecow i za mocno mu nozki do brzuszka docisnelam a byl po jedzeniu, wiec calkiem mozliwe ze sie sama do tego przyczynilam.. Eenax, ja pmaietam twoja historie z mala i przyznam ze niezle przerazona wtedy bylam.. dlatego bardzo dokladnie obserwuje bajtla i staram sie eliminowac objawy ktore podalas.. biegunki nie ma, nie ulewa notorycznie, wymiotowac tez nie wymiotuje no chyba ze ewidentnie cos mu nie podeszlo.. poza tym staram sie go po karmieniu dac do pionu by mu sie odbilo.. nie zawsze jest porzadny bek, ale zawsze jakis jest.. Masz moze jakis sprawdzony sposob jak poskromic histerie placzu, kiedy zostana wyeliminowane wszystkie przyczyny..? bylabym wdzieczna za rade.. Glowa mnie cos boli, chyba wychodzi zmeczenie.. ![]() No a dzis zdjeto mi szwy, mialam 5 sztuk zewnetrznych i dwa wewnetrzne ktore sa rozpuszczalne. Sciaganie szwow nie boli ![]()
#424 |
Zakorzenienie
|
ja wciąż walczę z gulką w cycku, to zdaje się przytkany kanalik
![]() łażę na zmianę z okładem z rumianku czy kapusty, staram się to rozbić pod ciepłym prysznicem ale na razie nie ma rezultatów a młoda nie zdołała tego ściągnąć przez ostatnie 3 dni. help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
O raju, to nie tylko ja czasem ryczę nad dzieckiem
![]() Ale mnie dziś w krzyżu łupie... a na dodatek mam min. 2 tyg. karmienia naturalnego z głowy - muszę wziąć lekarstwa, których nie można przy karmieniu... Co za maraton niewygód ![]() Ale nagroda fajna i nie mogę się doczekać kiedy sie pierwszy raz rozumnie uśmiechnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
no ja nigdzie nie jestem zarejestrowana. ostatni raz byłam państwowo u lekarza chyba w 3 klasie podstawówki.
moja niechęć do przychodzenia obcych osób wynika z tego, że 2 lata temu miałam próbę włamania w nocy (gdyby nie antonina to weszliby do domu, bo już rozwiercili drzwi, ale nas obudziła i ich przestraszyła). i wtedy policjant mówił właśnie o nie wpuszczaniu i teraz mam fazę strachu. same rozumiecie ![]() ![]() a do lekarza i na szczepienia to do tego szpitala gdzie rodziłam. mamy termin szczepienia na 25 sierpnia i ja już chcę tylko tam chodzić ![]() środków przeciwbólowych nie jem od 3 dni. wcześniej łykałam 2 apapy 2Xdziennie i na noc ketonal. |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
ELU możesz zdradzic skąd jesteś
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy Wasze dzieciaczki tez tak łapczywie jedzą ze sie potrafią zakrztusic? ja zaczynam łapac traumę przy kazdym jedzeniu
![]() byłam u gina, zbadał mnie, powedział ze ok, nadal mam jesc antybiotyk i dowiedzialam sie czegos co mnie szokn.eło. Myslalam ze po cc mozna wczesniej wspołżyc bo przeciez krocze nie ucierpiało a on mi powiedzial ze mnie tez obowiązuje 6 tyg połogu bo do tego czasu jestem narazona na infekcję, ze cos tam nie jest zamkniete.
#429 |
Zakorzenienie
|
ja juz mam dośc... ja rycze a mama z ojcem jada na mnie ze nie daje rady i ze zachowuje sie jak gówniarz... kuźwa ile moge znieść... opierdziel za każdy pierdół nawet o to ze chodzę apatyczna... ta ciekawe czy jakby mieli cisnienie 100/56 i gorączkę obecnie 37.7 i super bol głowy, piersi i serce by ich tak napierniczało to by sie super czuli... normalnie jestem taka zła ze nie wiem czy krzyczeń, ryczec czy gryźć
w dodatku chamsko leci mi krew z sutka lepszej piersi... dostaje juz *******ca
#430 |
Zakorzenienie
|
Malad dasz rady, nie poddawaj sie, i nie smutkuj bo to sie pogłębia a dziecku jestes potrzebna nie zdołowana a szczęsliwa...mimo wszystko
![]() a Twoja Wiktoria urodziła sie tego dnia co ja ![]()
#431 |
Zakorzenienie
|
Beatko, moj maly tez pije zachlannie i nie dosc ze nalyka sie powietrza, to tez sie czasem przykrztusza, charcze, wiecznie wydaje mi sie ze ma katar, itd.. potem mam armagedon bo nie moge pozwolic mu zasnac przy cycu wiedzac ze nie bylo odbicia, bo potem albo zwroci albo bedzie sukcesywnie ulewal, a wole jednak pokarm przetworzony i wydalony w postaci kupy do pieluchy
![]() POlozna mi mowila, ze ten typ tak ma i ze to typowo smoczkowe dziecko, wiec faktycznie jak widze ze ma potrzebe ssania a cyce suche bo wydojone to smoczek zalatwia sprawe, a ssie glosno i smiac mi sie chce z jaka pasja to robi a z drugiej strony szkoda mi go ze bidolek tak sie napracuje a nic mu tam nie leci.. W jakiej pozycji karmisz mloda? Bo ja na siedzaco tworzac mu rownie pochyla, pilnuje by glowa byla wyzej a brzuszek nizej i cale cialko skierowane do mnie boczkiem a nie tylko sama glowa.. wtedy czasem slysze bekanie podczas ssania wiec wiem ze mlody sie odgazowal.. mysle ze mala musisz jak najwiecej do pionu dawac by porzadnie sie odgazowala i odkrztusila.. ![]()
![]() |
#432 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja sie ruszalam bardzo szybko, nie jest zle naprawde. ja myslelam ze bedzie koszmar, a czuje sie calkiem normalnie, a minal dopiero tydzien. Cytat:
Cytat:
Ja chodze do specjalisty od laktacji co drugi dzien. Od dzis mam suplementy ziolowe w tabletkach i w herbatce do picia, moze to pomoze. Cytat:
Cytat:
Dziekuje kochana. Nie moge sie doczekac na twoja Olcie ! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze szwami to moze jedz do przychodni - niech je zdejma. chyba ze nie bylo jeszcze poloznej w domu - moze ona zdejmuje - to poczekaj. rozpuszczalne tez mozna zdejmowac! a ulga niesamowita... na problemy z przyssaniem wiem że są systemy sns medeli lub specjalne nakładki na sutki które nosi sie caly dzień by wyciagnać sutka (chyba też medeli) lub takie krążki przygotowujące piersi i sutki do karmienia (też nosi sie caly dzien ale jest wygodniejsze) - ale o tym na gg ci napisalam któraś z was ma problem z guzkiem w piersi (jowisz?)-DO GINA MARSZ! ja olałam sprawę i dziś mam fajną bliznę po nacinaniu ropnia... jak kilka dni guzek nie mija, jest bolesny a może nawet jest gorączka to kapusta i okłady nie pomogą - pomoze antybiotyk lub zastrzyk z oksytocyny. jak za poźno pójdziesz to nic to nie da, a ropień boli jeszcze bardziej, nie życzę takiego czegoś! taka sobie - nie pocieszę cię ale dziecko jest w stanie się zachłystnąć pokarmem a nawet włąsną sliną. tak już mają niektóre że rzucają sie na perś jakby tydzień nie jadły. mój też tak ma, z łapczywośc ma kolki, wciaga nawet nosem mleko (bo tak sie wierci przypiersi ze coś tam załapie) i potem ma katar, charczy, kaszle aż ma wytrzeszcz ale je dalej. czasem chce odkaszlnąć z cycem w buzi ![]() wersta - zadzwon do tego szpitala gdzie masz pediatre. powinni nasłać na ciebie położną. bez paniki - u mnie raz byla i koniec wizyt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Mamusie.
Ja tak tylko do Was zajrzałam bo jeszcze niesttey z 25 dni na poczekalnie będę ale chcę podczytywać jak sobie radzicie.
#435 |
Zakorzenienie
|
![]()
kochane zazdroszcze Wam tak szybkiego powrotu do wagi i strojow sprzed ciazy, ja niestety jestem dopiero na polmetku wagowego spadku i w zadne portki sie nie wcisne bo dupka szersza o 6 cm
![]() ![]() ![]() wczoraj mialam objazdowke po lekarzach z malym, rodzinny, poradnia neonatologiczna i wrocilam taka zdenerwowana, bo jeden odsyla do drugiego i taka kolomyja ![]() ![]() - Anisia- moj maly tez je ogrooooomnie lapczywie, potem jest mega odbicie, a i tak jak go poloze na plasko to czasami ma ogromne ulewanie prawie jak wymioty, nie wiem od czego to zalezy, masakra ze ubranko zaraz mokre i do zmiany, bo nie zawsze pieluszka zatamuje powodz przy ustach ![]() - a i Mikolajka za nic nie moge odlozyc do lozeczka jak ma otwarte oczka, musi byc w stanie juz lepszego ululania zeby zasnal po jedzeniu tak wiec podusia rogal lub raczki s pelniaja role kolyski, bo smok nie jest dobrym czasoumilaczem, silikon jest bardzo beeeeee i fruwa po pokoju z predkoscia swiatla ![]() ![]() - melduje ze kapiel na brzuszku zaliczona, bylo spokojnie dopoki nie majstrowalam przy faldkach szyjnych mojego synusia, tam jest teren zakazany ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do bioderek, to my bylkismy w 9 dniu na usg u ortopedy i na wizycie u pediatry tez. Dzis tez idziemy do pediatryna kontrole wagi i zoltaczki. Ale leczymy sie prywatnie, to pewnie dlatego tak szybko nam sie udalo. Moj maly tez jest lapczywy!Wogole dzis w nocy nie wiem co mu sie dzialo, obudzil sie 5:20 zjadl i problem z uspaniem byl. Wogole z karmieniem tez, albo nie chcial lapacsutka, albo jak zlapal to jadl lapczywie i wypluwal...sama nie wiem co mu bylo. Masowalam brzuszek, karmilam i dopiero o 8 usnal...nie wiem o co chodzi... Ja pokarmieniu odbijam i odkladam do lozeczka...oczka ma otwarte i tak lezy. Po jakimsczasie podchodze, odwracam na brzuszek daje smoka (ten dzwiek ssania jest niezly) i czekam azsie uspokoi i bedzie usypial, a pozniej spowrotem n a plecki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
czytam o ulewaniu u was, myślałam że tylko u mnie to plaga. młoda ulewa nagminnie, ale mnie rzadko kiedy udaje się sprowokować beknięcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Zakorzenienie
|
![]()
veronka, czy Ty uzywasz jeszcze pampek 1? moj maly przekroczyl juz 4kg, wiec sie zastanawiam czy jeszcze ma miec 1 czy przejsc juz na 2, jedynki mam na wykonczeniu wiec cos musze zakupic, w sumie to one jeszcze chyba nie sa za male bo sciskam go ze rzep do rzepa sie styka i obrazka jeszcze nie widac
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dwa warto karmic na siedzaco trzymajc dzidziola w rowni pochylej
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
tak robię Aniu. i też karmię na siedząco już dłuższy czas, odkąd mogę usiąść właściwie bo tak mi wygodniej.
teściowa wzięła małą na spacer bo od 6 do 10 nie mogła usnąć, non stop ją coś wybudzało. poza tym mam problem przez jej przysypianie przy cycu od samego początku - ona się uspokaja tak i jak ma problem z zaśnięciem to od razu mlaska do cycka i jest masa jak nie dostanie. wtedy pociumka parę minutek dosłownie, wyciszy się i w kimę. jak ją odzwyczaić od tego w mordę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twoja to leniuszek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
no u mnie tydz\ień po porodzie i połowę zrzuciłam, ale jeszcze daleka droga przede mną
![]() młody śpi, muszę go kłaść w wózlu na brzuchu, plecy czy boczki odpadają, od razu sie wybudza. W nocy wisi na którymś z nas na brzuchu ![]() ![]() Mój póki co ani nie ulewa, ale beka mu się też rzadko mimo noszenia. jutro idę na zdjecie szwów i już się boję... wystaje mi tylko jeden szew z boku, czyli reszta jest gdzieś pod spodem i nei wyobrażam sobie jak oni to bedą wyciągać... jak sznurówkę...??? pociągną i już...? ![]() Nasz młody to ma powera, właśnie sam przewrócił głowę na drugi bok, nie wiedziałam że tygodniowe dziecko umie takie sztuczki ![]() My na bioderka i badanie słuchu jesteśmy umówieni na koniec sierpnia. a położna powiedziała że na kontrolę z małym po 3 tygodniach ![]()
#444 |
Zakorzenienie
|
Tymcio-dzisiaj ma tygodnicę
![]()
#445 |
Wtajemniczenie
|
sliczne dziecko...... tez chce takiego
![]()
#446 |
Zakorzenienie
|
jeszcze kilka dni i będziesz miała swojego przystojniaka
![]()
#447 |
Wtajemniczenie
|
Judi Tymcio jest cudowny. Nie bój się sciągania szwów.
#448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle to byliśmy u pediatry - kurcze, ponoć żółta jest i dostała jakieś tabletki - trzymajcie kciuki, zeby pomogło, ![]() Dostaliśmy już skierowanie na usg bioderek. I teraz pytanie... zastanawiałyście się nad menigokokami i pneumokokami? Szczepicie???? Ja kurcze mam dylemat, bo różne opinie słyszałam... Judi, ładniutki chłopaczek z Tymusia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||||
Zadomowienie
|
Judi z tego co slyszalam to dziecko nie powinno spac na brzuchu tzn tylko pod kontrola , moze ale dopiero pozniej jak bedzie starsze
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
no właśnie też słyszałam, ale on tylko tak śpi spokojnie... i co tu zrobić...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.