Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-16, 21:30   #421
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V

no ja się zmywam spać Małż jeżdzi na formułkach wiec nie oglądamy dziś Gotowych trzeba iśc lulac

do jutra
Stary 2008-12-16, 21:31   #422
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

anula- moja Weronka potrafi się sobą zając na jakieś 20 minut, więc o swiątecznym pichceniu mogłabym zapomnieć, ale mimo mojego wolnego od poniedziałku na dwa dni przyjdzie niania i zajmie się Wercią a ja zrobię zakupy i pokucharzę, bo do swiątecznego stołu zasiądzie 7 łasuchów, więc chcę szwagierce pomóc.

A ta a propos jak z cierpliwością u Waszych pociech, bo moja to raptus. Jak jej chwilkę coś nie wychodzi np.otwarcie pudełka to się zaraz wścieka, natomiast syn mojej sąsiadki 20 minu potrafi z tym walczyć i albo mu się uda albo się poddaje.

kanciu- toż Gotowe w czwartek, chyba że masz na DVD

no i proszę o sprawozdanie w sprawie Sylwestra jak i gdzie, bo kiedy to wiem...

.

Edytowane przez iwka2002
Czas edycji: 2008-12-16 o 21:33
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 21:35   #423
Kancia
Zakorzenienie

my na kompiku oglądamy
Adrian tez raptus i tak samo jak Weronka jak mu coś nie wychodzi to rzuca tym krzyczy, robi wiatrak rękami itp furiat
Stary 2008-12-16, 21:37   #424
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
my na kompiku oglądamy
Adrian tez raptus i tak samo jak Weronka jak mu coś nie wychodzi to rzuca tym krzyczy, robi wiatrak rękami itp furiat
jeeeeeeesssssssssuuuuuuuu uuuuuu to jak oni będą koegzystować dwa raptusy???

.
Stary 2008-12-16, 21:41   #425
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Ale super , Elis nie jest przytulaśna, nie chce w południe spać ze mną, woli w swoim łóżeczku

Coś ze mną jest nie tak. Nie chce mi się prasować...

Elis ostatnio zasmakowało avocado... Ajanna - Twoje chłopaki też je chętnie jedzą, jak im podajesz? Bo ja normalnie czyste, surowe. Masz może jakiegoś ciekawego przepisa??
wiesz, chłopcy, nie mieli wyjścia - sami nie potrafią dostać się do łóżeczek , co więcej zawsze dostają mleczko na dzienną drzemkę. chyba po prostu w końcu zrozumieli, że nie dadzą rady mnie obudzić, a drzwi zamknięte, więc nie mieli innego wyjścia jak też się położyć
bo ostatnio, jak chciałam rano trochę pospać, ale drzwi do sypialni widocznie nie domknęłam, położyli mi misia przy twarzy i uciekli szabrować do dużego pokoju

a z tym prasowaniem, to mnie przeraziłaś

awokado od dawna jedzą po prostu łyżeczką bez dodatków, a na wakacjach jak dostaliśmy pokrojone w kawałki to jedli łapkami jedyny przepis jaki znam to guacamole, ale tam jest surowa cebula i dużo przypraw, więc tylko raz spróbowali na urodzinach Weroniki, ale w sumie wtedy chipsy kukurydziane, którymi to się je bardziej ich zainteresowały

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Na ich stronie jest Receptariusz- tam jest dokładnie rozpisane ile czego i z czym rozmieszać.

minisiu, ajanna a co robicie z włoskami? Kolorki nowe?
no tak, jak zwykle wszystko sama robisz - szacun
ja oczywiście robię żarówiasty fiolet - dokąd siedzę w domu z chłopakami mogę wyglądać jak mi się żywnie podoba
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 21:51   #426
minisia
Zakorzenienie

iwka, Kancia u nas tak samo - Hania jak czegoś też nie potrafi to się odrazu wścieka Mam nadzieję, że z tego wyrośnie
Z machania rękami i okładaniu w głowę już wyrosła na szczęście

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 21:58   #427
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
iwka, Kancia u nas tak samo - Hania jak czegoś też nie potrafi to się odrazu wścieka Mam nadzieję, że z tego wyrośnie
Z machania rękami i okładaniu w głowę już wyrosła na szczęście
Olaf jest takim raptusem. jak go coś wkurzy to zaczyna rzucać przedmiotami, a czasem rzuca nimi również kiedy ma dobry humor, chyba po prostu rozsadza go energia no i ostatnio ma napady krzyku i rzucania się, więc dziś 3 x w ciągu kwadransa miał karniaka a rano jeszcze zdążył ugryźć Igorka w plecy za to, że oddał mu nie tego smoczka, którego Olaf sobie zażyczył wieczorem trochę się zrehabilitował oddając Igorowi drewnianą łyżkę

a co do sylwestra, to nie mamy z kim zostawić chłopców, więc
Stary 2008-12-16, 22:02   #428
minisia
Zakorzenienie

My Sylwestra robimy w domku u siebie.
Przyjdą sąsiedzi z 5 letnim synem, potem dzieci pójdą spać, a my sobie poklachamy i podrinkujemy

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 22:32   #429
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
lea daj prosze fote tego stroju i rozmiar...no i cene szukam wlasnie takiego
olunek, najlepiej jakbyś podała mi swojego maila. to ci fotki podeślę.

Cytat:

Bo ja normalnie czyste, surowe. Masz może jakiegoś ciekawego przepisa??
a przybrudzone próbowałaś?

Cytat:

choinka ma się dobrze bo stoi na stole koło kompa małza ale powiem szczerze, ze się Adrian nią wcale nie zainteresował, może i dobrze bo kłuje okrutnie całe łapy miałam w kropkach i swędzące

PS w realu jest ładniejsza tutaj jakos dziwnie odbiło się swiatło od niej i wygląda na szara
Kanciu, drzewko sympatyczne. aż mnie dziw bierze, że Adrianka nie interesuje. Chciałabym, żeby Maksia choinka nie interesowała, ale marne szanse... jak byliśmy na tym szkoleniu, to tam już choinki stały, żadnej Maksiu nie przepuścił, trzeba było mocno uważać, żeby nie potrzaskał, nie przewrócił, lub nie odszedł za daleko trzymając kabel z lampek w łapce...

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
A ta a propos jak z cierpliwością u Waszych pociech, bo moja to raptus. Jak jej chwilkę coś nie wychodzi np.otwarcie pudełka to się zaraz wścieka, natomiast syn mojej sąsiadki 20 minu potrafi z tym walczyć i albo mu się uda albo się poddaje.

Maks róznie, w zależności od dnia, czasem potrafi nad czymś siedziec tak długo aż to rozpracuje (to przewaznie gdy dorwie coś czego mu nie wolno), siedzi wtedy cicho jak mysz pod miotłą, innym razem po chwili przybiega do mnie po pomoc, a jeszcze innym razem rzuca na odległośc i szuka innego zajęcia. czasem jak się mocno zeźli, to rzuca tak ze złością.

Sylwester- u nas w domu ze znajomymi, tradycyjnie , już tak od kilku lat.
my i dwie zaprzyjaźnione pary.

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość
Olaf jest takim raptusem. jak go coś wkurzy to zaczyna rzucać przedmiotami, a czasem rzuca nimi również kiedy ma dobry humor, chyba po prostu rozsadza go energia no i ostatnio ma napady krzyku i rzucania się, więc dziś 3 x w ciągu kwadransa miał karniaka a rano jeszcze zdążył ugryźć Igorka w plecy za to, że oddał mu nie tego smoczka, którego Olaf sobie zażyczył wieczorem trochę się zrehabilitował oddając Igorowi drewnianą łyżkę
jak to dokładnie wygląda?
ale się usmiałam z "nie tego smoczka, którego Olaf sobie zażyczył".

Jak podajecie dzieciom niedobre syropki?
Malię i Stodal Maksiu pił ładnie, ale teraz daje mu taki wykrztuśny, ziołowy, on niedobry, i Maksiu zaciska buźkę, na siłe mu tą mairkę do buźki wpycham, a on i tak to wszystko wypluwa. macie jakiś patent?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-16, 23:04   #430
kasia_mw
Zadomowienie

GG do kasia_mw Send a message via Skype™ to kasia_mw

Hej Krzyś był dzisiaj u stomatologa. Ma osad na górnych zębach, a z myciem problem. Wiem, że czasami taki osad to już próchnica, a jak wczoraj okazało się, że jego starsza o 2 tyg. koleżanka ma próchnicę (zęby wcześnie jej wyrosły) to pogoniliśmy i my. Skończyło się na fluoryzacji i płaczu oczywiście, bo do jego buzi nie ma dostępu nikt.

lea na siłę to zawsze wypluje. Ja daję solniczkę, albo zabawiam, a do tych najgorszych, np. tran dodaję cytrynę z cukrem. Ale i tak jest problem, nawet przy Nurofenie jest wyk i wycieranie języka.
Stary 2008-12-16, 23:22   #431
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Kropka napisz proszę co z tą choinką u Was? stoi? nie atakowana przez Adiego?
na poczatku troche sie interesowal. dotykal lampki i mowil śjato i sciagal kokardki a teraz juz w ogole sie nie interesuje

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10109183]jak to dokładnie wygląda?
[/quote]

tez chcialabym wiedziec..

dzis dowiedzialam sie o romansie kolezanki z pracy nie, nie z plotek... od niej samej... chyba chciala sie wygadac..
nawet nie wiem co teraz powiedziec.. nie chce sie wtracac.. powiedzialam tylko aby zerwala z obecnym tztem..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 02:58   #432
ajanna
Wtajemniczenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10109183]jak to dokładnie wygląda?
ale się usmiałam z "nie tego smoczka, którego Olaf sobie zażyczył".

Malię i Stodal Maksiu pił ładnie, ale teraz daje mu taki wykrztuśny, ziołowy, on niedobry, i Maksiu zaciska buźkę, na siłe mu tą mairkę do buźki wpycham, a on i tak to wszystko wypluwa. macie jakiś patent?[/QUOTE]

nie daję niedobrych, tylko te najlepsze na kaszel suchy i mokry - Malię. i był problem, bo jak tylko Olafek był przeziębiony musiałam mu w tajemnicy przed Igorkiem podawać

karniak, oznacza z grubsza odizolowanie delikwenta - dziś zaczął się wściekać w czasie obiadu. za pierwszym razem wyniosłam go w krzesełku - tak jak siedział z pokoju na korytarz na chwilę. a kiedy po powrocie robił to samo, wyniosłam go do sypialni do łóżeczka i odczekałam 5 min. i dopiero po drugim razie się opamiętał, tzn. zmienił swoje zachowanie, ale w izolatce wrzeszczał nadal.

w ogóle z zachowaniem Olafka mam duży problem od czasu tej ostatniej choroby. nauczył się wściekać, kiedy mu się coś nie podoba. teraz właśnie chłopcy obudzili się o 2 w nocy . tzn. obudził się Igorek i obudził Olafka. kiedy nie udało mi się ich uspokoić podałam im mleczko i przewinęłam. Igorek zasnął, a Olaf, kiedy tylko oddaliłam się od łóżeczka, zaczął wyć i wyje do teraz. próbuję być twarda i to przetrzymać - nawet się ubrałam i wyszłam na balkon na papierosa. całe szczęście, że pozostali domownicy mocno śpią, a sąsiadów mamy tylko przez jedną ścianę i to z drugiej strony chyba muszę go raz przetrzymać, ale nie wiem, czy dam radę, bo te odgłosy mnie wykańczają
Stary 2008-12-17, 07:57   #433
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy V

Ajanka pewnie śpisz i na dobry sen za cierpienia

Pola bawi się klockami

ja też izoluję ...

o ciągnie mnie za rękę cóż muszę iść
Stary 2008-12-17, 08:09   #434
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Ala generalnie co do zasady jest spokojna i jak nie potrafi sama sobie z czymś poradzić to przychodzi do mnie lub niani i mówi "okaś" (pokaż).

Cytat:
Wiesz kiedy????

Ja mam 3 plany:

1. Zostać w domu
2. Iść do znajomych we fsi
3. Jechać do znajomych do Torunia

Wszystko oczywiście domowe imprezki.

Cytat:
wiesz, chłopcy, nie mieli wyjścia - sami nie potrafią dostać się do łóżeczek , co więcej zawsze dostają mleczko na dzienną drzemkę. chyba po prostu w końcu zrozumieli, że nie dadzą rady mnie obudzić, a drzwi zamknięte, więc nie mieli innego wyjścia jak też się położyć
bo ostatnio, jak chciałam rano trochę pospać, ale drzwi do sypialni widocznie nie domknęłam, położyli mi misia przy twarzy i uciekli szabrować do dużego pokoju
Nie popsuli siebie nawzajem??

Cytat:
a z tym prasowaniem, to mnie przeraziłaś
To chyba ten bolący nadgarstek

Cytat:
awokado od dawna jedzą po prostu łyżeczką bez dodatków
No i luz, thx.

Cytat:
no tak, jak zwykle wszystko sama robisz - szacun
No ja to fefnaście szacunów, bo chyba nic sama nie robię

Cytat:
ja oczywiście robię żarówiasty fiolet - dokąd siedzę w domu z chłopakami mogę wyglądać jak mi się żywnie podoba
Zazdraszam tych możliwości. Sama chętnie bym eksperymentowała, ale w mojej branży to niemożliwe

Cytat:
nie daję niedobrych, tylko te najlepsze

Cytat:
karniak, oznacza z grubsza odizolowanie delikwenta - dziś zaczął się wściekać w czasie obiadu. za pierwszym razem wyniosłam go w krzesełku - tak jak siedział z pokoju na korytarz na chwilę. a kiedy po powrocie robił to samo, wyniosłam go do sypialni do łóżeczka i odczekałam 5 min. i dopiero po drugim razie się opamiętał, tzn. zmienił swoje zachowanie, ale w izolatce wrzeszczał nadal.

w ogóle z zachowaniem Olafka mam duży problem od czasu tej ostatniej choroby. nauczył się wściekać, kiedy mu się coś nie podoba. teraz właśnie chłopcy obudzili się o 2 w nocy . tzn. obudził się Igorek i obudził Olafka. kiedy nie udało mi się ich uspokoić podałam im mleczko i przewinęłam. Igorek zasnął, a Olaf, kiedy tylko oddaliłam się od łóżeczka, zaczął wyć i wyje do teraz. próbuję być twarda i to przetrzymać - nawet się ubrałam i wyszłam na balkon na papierosa. całe szczęście, że pozostali domownicy mocno śpią, a sąsiadów mamy tylko przez jedną ścianę i to z drugiej strony chyba muszę go raz przetrzymać, ale nie wiem, czy dam radę, bo te odgłosy mnie wykańczają
I jak poszło??

Ja dziś zaspałam do pracy . Nawet umalować się nie zdążyłam , jak wlezałam do biura, to od razu pretensje że kawy nie ma . Tak rozpuściłam to stado! Nie napiją się kawy, jak ja im nie zrobię, będą o suchych pyskach siedzieć i czekać . Pytałam się, co robią jak mnie nie ma - no wtedy ktoś jedzie do sklepu, kupuje wielopak saszetek na jeden kubek i zalewają wodą z dystrybutora . Bo ja to robię pełen wypas: Kawa i w dzbanku na podgrzewaczu herbata zielona lub inna liściata

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:29   #435
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Cytat:
kupiłam tą Tefala i odbiore sobie osobiscie
http://www.allegro.pl/item508790799_...edaz_nowa.html
Ta własnie mamy i juz pisałam, że malutka
Cytat:
miniu- u nas cio to jest notoryczne od 4-5 miesięcy, też po tysiąc razy. I np. gdy pokaże na lampę nocną "cio to?"- mówię lampa, a ona cwaniara wtedy na lampę sufitową "A cio to?"-odpowiadam -lampa i widać ,że coś jej nie gra, bo 2 różne przedmioty i oba lampa. Śmiesznie sobie kombinuje.
Słodkie te pytania sa, prawda?? Ciekawe kiedy zaczną nas wykańczać.
Wicio niedawno miała okres "gumowe ucho" wszystko chciał wiedziec i słyszeć, szwagra (cierpliwego z natury) doprowadzał do szału. I raz wychodzili z domu a Wicio swoje "a co mam powiedziała, dlaczego itd" więc szawgier burknął po cichutku pod nosem "niech on sie w końcu zamknie " i baaardzo tego żałował . Wicio usłyszał tylko zamknie... i zaczął "co trzeba zamknąć???". Szwagier szybko, że drzwi mama musi zamknąć. Ale cwany Wicio nie dał się zbyć i pół dnia się o to pytał .
To tak jak w tym starym dowcipie: Idzie ojciec z synem, ojciec potknął sie i udeżył w nogę i syknął "kur...a". Syn zaraz tato a co powiedziałeś??? Zmieszany ojciec odpowiada "kurczak" a syn milion pytań "a dlaczego kurczak, co z tym kurczakiem, jak on wyglądał....." Po godziń wkurzony ojciec krzyczy "Kur...a powiedziałam, słyszysz?? kur...a"

Cytat:
U nas z cierpliwościa różnie bywa, czasami cierpliwie próbuje cos złożyc przez godzinę, a innym razem wścieka się po sekundzie , to chyba zalezy od pogody. Ale na szczęście w kuchni moge z nią robic wszystko, ja gotuję a ona rozkłada się ze swoimi zabawkami na podłodze i bawi się cichutko az skończę, tzn. gotuje misiowi. Biedny Misio
A z Sylwestrem u nas jak co roku, 100% spontan, czyli nie mamy jeszcze pojęcia gdzie, ale wiemy kiedy

Cytat:
jeeeeeeesssssssssuuuuuuuu uuuuuu to jak oni będą koegzystować dwa raptusy???
jak to jak
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;10109183]

Malię i Stodal Maksiu pił ładnie, ale teraz daje mu taki wykrztuśny, ziołowy, on niedobry, i Maksiu zaciska buźkę, na siłe mu tą mairkę do buźki wpycham, a on i tak to wszystko wypluwa. macie jakiś patent?[/quote]

lea u nas tez myk z miarką nie przechodzi, jak widzi miarkę (niezaleznie od tego co wniej jest) pluje na odległość. Więc syropki podaję jej na łyżce i połyka najgorsze świństwa i klepie sie jeszcze po brzuszku
Cytat:
karniak, oznacza z grubsza odizolowanie delikwenta -
Oj znamy to , tez stosuję czasmi i działa
Cytat:
Ja dziś zaspałam do pracy . Nawet umalować się nie zdążyłam , jak wlezałam do biura, to od razu pretensje że kawy nie ma . Tak rozpuściłam to stado! Nie napiją się kawy, jak ja im nie zrobię, będą o suchych pyskach siedzieć i czekać . Pytałam się, co robią jak mnie nie ma - no wtedy ktoś jedzie do sklepu, kupuje wielopak saszetek na jeden kubek i zalewają wodą z dystrybutora . Bo ja to robię pełen wypas: Kawa i w dzbanku na podgrzewaczu herbata zielona lub inna liściata
No ale się rozbestwiło towarzycho i Ty ich do pionu nie stawiasz .

A u nas przesmarkane . Olivci katar minął, za to niania przyszła zasmarkana na maxa , więc pewnie jutro wszyscy będziemy kichać.
No to teraz popracuję...
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:33   #436
kasia_mw
Zadomowienie

Xantia no to się wygadałaś w końcu jaką ty masz tam fuchę. Ja myślałam, że ty jakaś szefowa, a tu proszę: kobita od parzenia kawy . Ale jak dobrze płacą to można i kawę parzyć, co tam. Robota lekka i przyjemna

Ja też izolowałam, teraz sporadycznie. Ale jak po tym izolowaniu był ryk, a ja nie reagowałam to Krzysiek sam się izolował. Szedł do sypialni na materac, uspokajał się i wracał . Dobre mam dziecko, nawet samo się ukarało.

anula
ciągle mi chodzi po głowie zapisywanie do biblioteki koleżanki Sylwii. Ta matka to jakaś nieteraźniejsza. Ja jak byłam w zerówce to też zaciągnęłam mamę i zapisała mnie do biblioteki. Szkoda, że teraz już tyle nie czytam dla siebie, tzn. czytam ale lekturę podobną do tej z zerówki Za to mój syn to straszny czytelnik, bez książki się nie da egzystować u nas. A jak sam czyta, a jakie ma tępo, raz dwa i książka przeczytana cała
Stary 2008-12-17, 09:39   #437
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Nikola sprząta szafki czyli wywala wszystko na podłogę ale za to mam chwilkę .potem muszę za nią posprzątac
Znalazła mój pusty flakonik perfum chodzi i mówi psyk psyk .

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 09:59   #438
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
anula ciągle mi chodzi po głowie zapisywanie do biblioteki koleżanki Sylwii. Ta matka to jakaś nieteraźniejsza.
Bo oni sami książek nie czytają, w domu nie mają ani jednej, więc uważają że i dziecko nie musi czytać. A jak będzie mądrzejsza od nich?

A tak wogóle to dzień dobry

Dziś Klaudia zrobiła mi pobudkę już o 8. Ale zwlekłam się z łóżka dopiero o 9. Teraz pije kawkę.
Stary 2008-12-17, 10:00   #439
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

hello,

ale mam taki ból głowy,że ledwo zipię.

xantia- a jak Ty sobie radzisz bez samochodu?a jeśli chodzi o kawkę to ładnie rozpuściłaś towarzystwo, oj ładnie

co do izolowania Weroniki to niestety, gdy ją odstawiałam do łóżeczka za karę /wiem, wiem,mówią, że się nie powinno do łóżeczka, bo ma się ono dziecku dobrze kojarzyć/ to potrafi wyć nawet i 20-30 minut, nie wycisza się... Myślicie żeby ją przetrzymywać jeszcze dłużej, tego uparciucha małego?

.
Stary 2008-12-17, 10:02   #440
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Xantia no to się wygadałaś w końcu jaką ty masz tam fuchę. Ja myślałam, że ty jakaś szefowa, a tu proszę: kobita od parzenia kawy . Ale jak dobrze płacą to można i kawę parzyć, co tam. Robota lekka i przyjemna

ja tez chce kawe...

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 10:34   #441
Kancia
Zakorzenienie

czesc

miniu moze wklej dziewczynom zdjecie Olivki z kuchnia poglądowe
jak Adrianowi nie podpasuje to sprzedam

no my niestety wstajemy ok 6, dziś 6.10 i padnieta jestem.
Stary 2008-12-17, 11:01   #442
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

To ile tych kaw ma być
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kawa.jpg (35,3 KB, 25 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 11:14   #443
Kancia
Zakorzenienie

Stary 2008-12-17, 11:22   #444
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Cytat:
czesc

miniu moze wklej dziewczynom zdjecie Olivki z kuchnia poglądowe
jak Adrianowi nie podpasuje to sprzedam
dobra wieczorem zagonię Olivię do garów to pstrykne jej fotkę
Cytat:
To ile tych kaw ma być
Hmmm ja wprawdzie kawy nie pijam, ale... chyba się skuszę
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 12:00   #445
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
3. Jechać do znajomych do Torunia
X chyba nie do nas ale zapraszamy my też domowa imprezka
X ja od początku wiedziałam, że Ty jesteś tworzona do rzeczy wyższych kawa kawą ale za to jaka dekoracja

Pola nie pyta na szczęście, a co to na razie co do cierpliwości oczywiście wiecie co napisze na temat Poli- cierpliwość zero% - upierdliwość 100%

właśnie na 3 śniadanie zjadłam cała czekoladę muszę iść zrobić sobie karniaka

dobra spadam pracować
Stary 2008-12-17, 12:38   #446
kasia_mw
Zadomowienie

Xantia dzięki za kawkę, wyśmienita .
Siadam do kompa z kubasem kawy LavAzza z ekspresu ze spienionym mlekiem,a tu proszę, czuję się jakby Kawkę Xantia mi zrobiła. Podjadam jeszcze ptasie mleczko .
Stary 2008-12-17, 12:42   #447
Patrilla
Zakorzenienie

Kasia rozgrzeszyłaś mnie tym ptasim mleczkiem :d
Stary 2008-12-17, 13:07   #448
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Ajanka pewnie śpisz i na dobry sen za cierpienia

ja też izoluję ...
dzięki
no izolacja Olafa z reguły go nie wycisza, ale nie mam lepszego pomysłu, liczę że za którymś razem załapie ciąg przyczynowo-skutkowy
a co do czekolady - nie brakuje Ci przypadkiem magnezu

Cytat:
Zazdraszam tych możliwości. Sama chętnie bym eksperymentowała, ale w mojej branży to niemożliwe

I jak poszło??
no ja sobie odbijam po latach chodzenia w garniturach i ze spiętymi włosami
a jak poszło - Olaf krzyczał przez 35 min - dłużej nie wytrzymałam - poszłam do niego, położyłam, dałam smoczka, pogłaskałam i powiedziałam, że noc, że musi spać itd. pomruczał coś i zasnął, a ja przewracałam się do 4. prawie ja z tego zmęczenia często usnąć nie mogę. no, ale dziś łaskawie panowie pospali do 9. - ta nocka ich wykończyła. męczące jest, że od kilku msc-y nie może nam się żaden rozkład snu wykluć, a stary przestał działać. zaraz kładę ich na drzemkę i zobaczę co będzie

Igor zasnął, a Olaf skakał w łóżeczku. więc ubrałam go i wypuściłam z autkiem na taras - on kocha prowadzić

Edytowane przez ajanna
Czas edycji: 2008-12-17 o 13:47
Stary 2008-12-17, 13:57   #449
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
lea u nas tez myk z miarką nie przechodzi, jak widzi miarkę (niezaleznie od tego co wniej jest) pluje na odległość. Więc syropki podaję jej na łyżce i połyka najgorsze świństwa i klepie sie jeszcze po brzuszku

A u nas przesmarkane . Olivci katar minął, za to niania przyszła zasmarkana na maxa , więc pewnie jutro wszyscy będziemy kichać.
No to teraz popracuję...
dla zasmarkanej rodzinki.

Dziś rano podałam Maksiowi syrop na łyżeczce na kilka rat, ładnie zjadł. czyli go po prostu ta miarka przerażała.

Niestety kaszel wciąż nie mija, charczy mu straszliwie, dzwoniłam do mojego lekarza prywatnego, ale go nie ma, będzie dopiero jutro, więc jeszcze muszę poczekać. Do naszego rodzinnego nie pójde, bo on jest daremny.
Póki co syropek, oklepywanie i nacieranie takim rozgrzewającym czymś.

Do południa była u mnie kuzynka, obżarłyśmy się piernikami i delicjami. jestem pełna.

ajanna, ty to masz nocne maratony.
karniak dobra rzecz, też stosuje, ale nie z łóżeczkiem, tylko po prostu każę Maksiowi iść do swojego pokoju. albo go tam zanosze, żeby się wypłakał, wybuczał, i po kilku minutach uspokojony przychodzi się przytulić.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2008-12-17 o 13:58
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-17, 14:57   #450
Patrilla
Zakorzenienie

lea35 a robisz go pulmexem i maścią majerankową pod nosek? macie nawilżacz ?? skądś znam Twój opis Poli ten katar spływał i stąd ten kaszle się pojawił oj biedaczysko ten Twój chłopak
paaa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości