|
|
#421 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Cytat:
Kurcze każdy liczy inaczej, chyba dopiero jak będę po wizycie u ginekologa to dowiem się dokładnie co i jak. |
|
|
|
|
#422 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak ja tez przypuszczalnie licze na podstawie ewantualnego no <<wiecie czego<<tak mi sie wydaje ale dokladnie wszystkiego bede pewna jak mi moja polozna pooblicz a jakbym obliczala od ostatniej @to bylby6 tydz i 3 dni?ja juz sama niewiem takze bede bardziej pewna po wizycie u poloznej Edytowane przez angkorcz Czas edycji: 2009-02-06 o 16:47 |
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, u lekarza ( lub położnej ) zostaniecie zapytane o pierwszy dzień ostatnije miesiączki i na tej podstawie lekarz będzie wyliczał ciążę a nie od daty ewentualnej owu, bo tak naprawdężadna z nas nie wie na 100% kiedy sięto stało. dlatego wszędzie nawet w Holandii
ciążę u lekarza liczy się od pierwszego dnai ostatniej miesiączki czyli w ciążę wlicza się cały cykl wraz z @ w którym zaszłyście. a to, że wy wiecie jaki jest wiek waszej ciąży ( prawdziwy wiek fasolki) to potwierdzi lekarz na USG ale wpisze wam i tak ten tydzien ciąży liczony od pierwszego dnia @
|
|
#424 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki Nika ale my wszyscy zakreceni jestesmy ale niewazne ktory tydz wazne ze mamy fasoleczke |
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co, naprawdę nie byłam świadoma że moje dziecko może być już aż tak... skomplikowane ![]() Nie mogę się doczekać wizyty. Boże, żeby tylko wszystko było dobrze... Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2009-02-06 o 20:11 |
|
|
|
|
#427 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, dołączam do Waszego grona - razem zawsze raźniej
![]() A przecież trochę czasu jeszcze przed nami - te ponad 30 tyg. Myślę,że zdążymy się całkiem dobrze poznać
|
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Witamy w naszym skromnym gronie
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czuj się jak u siebie i napisz coś o sobie, który tydzień ciąży, jak samopoczucie itp. Ja dziś sobie wypoczywam z mężusiem i widzę, że w weekend nasz wątek ucichł. Miłego leniuchowania Mamusie |
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
oj pusto tu niesłychanie...
Ja właśnie posprzątałam mieszkanie i teraz mam zasłużony wypoczynek... dzisiaj spojżałam w lustro i brzuszek mi się już ładnie odznacza - robi się miło
|
#432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale mam taki już od 2 tyg.Dziewczyny ile płacicie prywatnie za wizytę, usg i cytologię ?? Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2009-02-07 o 16:07 Powód: dopisanie |
|
|
|
|
#433 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po długiej przerwie. Niestety mdłości nie dają mi możliwości zaglądania na wizaż tak często, jakbym tego chciała.
Przez tę nieobecność przeoczyłam wiele nowych Mamuś. Witam serdecznie. Szczególnie witam Ciebie, Nikuś! Ogromnie się cieszę, że do nas dołączyłaś. Ja dziś kończę 9 tydzień. Jak ten czas leci.. Choć mógłby lecieć szybciej, to szybciej przejdą mi męczące non stop mdłości i wymioty... Jak tylko będe miałą więcej czasu i lepsze samopoczucie to obiecuję częściej zaglądać. Niwestety nie mam jeszcze bezprzewodowego netu i nie mogę klikać na leżąco, a tylko na leżąco mnie nie mdli aż tak. A tu jeszcze do pracy trzeba chodzić. Byle do 16 tygodnia. Ponoć wtedy kończą się mdłości. Buziaki i życzę świetnego samopoczucia i zdrowych fasolinek.
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Dziewczynki, ale mnie tu oficjalnie nie ma, zaglądam tylko zobaczyć co u starych znajomych z wątku "planujemy..." i " próbować..." - Tequilllki, DDosiek, Biedroneczki... jak dobrze pójdzie to się wkrótce przyłączę.... ciiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... nie zapeszamy....
|
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a tak poza tym.... widziałam Fasolke na USG(kolejne zdjęcie do albumu).... choc z niej/niego już nie taka fasolka - łapki już urosły....super to wygląda!! i chyba dopiero teraz pomału zaczyna do mnie docierac ze tam ktoś naprawdę jest!! wyniki mam ok. kolejna wizyta za 3 tgodnie... ![]() i brzuszek mi lekko się powiększył!! ![]() aha i dane do listy moniniteczka (monika, 28lat) 1 wrzesień - ?/?
zmienić się w tornado..... tak nagle.... bez wytłumaczenia..... Damianuś 03.08.09 Ilonka 22.08.12 Edytowane przez moniniteczka Czas edycji: 2009-02-07 o 19:11 |
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie przyszle mamusie
nie moglam w to uwierzyc poniewaz wydawalo mi sie ze cykl byl bezowulacyjny- a tu taka niespodzianka. nawet nie wiem jak okreslic wiek fasolki ostati okres 8.01-ale owu musiala wystapic przed 13.01 bo od 13 do 20 stycznia robialm testy owu i byly negatywne. a potem 21 bylam u gina i nie widzial zadnego pecherzyka i twierdzil ze nie bezie owu w najblizszym czasie. ok spadam bo dzisiaj glowa strasznie mi boli- powiedzcie czy cokolwiek moge wziac by chociaz troche bol ustapil??????? |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam doradzić co do mdłości - miałam koszmarne w 1trymestrze - no to herbatka imbirowa i migdały te drugie to na zgagę świetne, niektórym pomagaja landrynki miętowe lub cytrynowe. PS Monika Ty jesteś teraz w UK czy w PL bo z tego samego miasta jesteśmy w UK ![]() ![]() i coś mi się kojarzy, że chyba nawet na gg gadałyśmy i na wątku byłyśmy czy jest ktoś z okolic huddersfield. Właśnie odnalazłam ten wątek i tam pisałyśmy hiih ja dopiero miałam przylecieć do UK ehs jak ten czas leci a już jestem tutaj rok i 3miesiące. Pozdrawiam i odezwij się do mnie koniecznie
Nawet w najskrytszych marzeniach nie śniliśmy, że będziecie tacy cudowni ... Bliźniaki - Tymuś i Szymuś są już z nami od 17 marca 2009 Edytowane przez SoNeRa Czas edycji: 2009-02-07 o 20:58 |
|
|
|
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
z wielką przyjemnością dołaczę do tego wątku już oficjalnie , nieoficjalnie podglądałam was dziewczyny juz od kilku dni będę mamusia październikową, a z usg wychoszi że to będzie sam początek tego miesiąca. prosze zatem o dopisanie mnie na listę: Mati80 - 1 października- ?/? (choć imiona już się klarują )pozdrowienia dla wszystkich mamuś |
|
|
|
#439 |
|
Zadomowienie
|
witam mamuśki!
Widzę nowe osoby na wątku - super że grono się powiększa... U mnie brzuszek ładnie się odznacza pod bluzką - wczoraj byliśmy u znajomych i ciągle słyszałam Ale masz wielki brzuch - heheheheh ciekawe jak będę wyglądoć później...
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
narzeczonaa trochę późno, ale będzie na przyszłość. Paracetamol możesz brać bezpiecznie w czasie całej ciąży.
Witam nowe mamusie ![]() Ja niestety kontyynuję cykl pechowy w ciąży - wrażliwe mamusie nie czytajcie! Odcięlam sobie opuszek palca w lewej dłoni - nie jakoś bardzo dużo, no ale wylądowałam na ostrym dyżurze No i straszny stres - mam nadzieję, że fasolka tego bardzo nie odczuła, choć prawie zemdlałam. Tak to jest być roztrzepaną przy robieniu zupy :/ U mnie już 11 tydzień, odliczam dni do początku II trymestru, żeby te fanaberie jedzeniowe przeszły. Ja już nic nie mogę jeść.... Od wszystkiego mnie odrzuca :/ Ble.... |
|
|
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Co do paracetamolu, mój gin powiedział, ze można go stosować w ciąży ale dopiero po zakończonej organogenezie (po 10 tc). Wcześniej lepiej się przemęczyć. Nie wolno brać żadnych innych leków przeciwbólowych przez całą ciążę.
Mój brzuszek też się odznacza, nie sądziłam, ze tak szybko bedzie go widać. Wydawało mi się, ze widoczne powiekszenie nastąpi dopiero w 4 miesiącu. |
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie nowe uczestniczki forum!!!! Słuchajcie z tym paracetamolem faktycznie dobrze jest poczekać, niby nie jest bardzo szkodliwy ale....lepiej uważać. W moim przypadku było tak że miałam wysoką gorączkę więc lekarz zalecił wziąć paracetamol, bo wysoka gorączka na początku ciązy nie jest dobra. A jeśli to tylko ból głowy to lepiej sobie pomasować skronie niż brać leki
)Słuchajcie, polska biurokracja mnie dobija!!!!! Jeszcze 3 lata temu w LUX-MEDzie (gdzie mam abonament) mogłam wykonywać badania w ramach abonamentu, zlecone przez lekarza prowadzącego ciążę spoza kliniki. A teraz??? Tyyyle problemów robią że się w głowie nie mieści!!! Żeby mieć badania wykonywane w ramach abonamentu to klinika ma założyć mi kartę ciąży!!! Chryste!!!! Się porobiło :-/ w środe mam wizyte u jakiejś ginki z kliniki by mi karte ciąży założyła, bo jeszcze takowej nie mam. Czy Wy macie też WILCZY APETYT??? Gdyby nie on to ciąża przebiegałaby u mnie bezobjawowo, a tak??? Pochłaniam wszystko!!!! Ech..... Życzę udanego tygodnia ) Ja lecę na spacerek z córą bo słoneczko świeci, choć nie jest tak ciepło jak w sobotę (w Legionowie odnotowano UWAGA - 15 stopni!!!! W słońcu oczywiście )) )
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
O, właśnie miałam dzwonić do lux-medu i pytać czy internista moze mi zlecić badania zalecone przez gina spoza kliniki, a tu widze, ze karta ciąży...
W sumie moge mieć i dwie, to tylko dodatkowy koszt dla nich... Apetyt mam koszmarny, jestem potworem-pożeraczem |
|
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam "nowe" Mamy.
Ja też mam bardzo duży apatyt, mdłości na razie żadnych ( 7 tydz.), mam nadzieje, że mnie już nie dopadną bo czuję się fantastycznie ![]() Dziewczyny może wstawimy zdjęcia naszych brzuszków, chciałabym popatrzeć sobie( bez żadnych skojarzeń). Wy już zaczynacie prawie drugi trymestr więc na pewno jest co podziwiać Co Wy na to?
|
#445 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wracaj do zdrowia Cytat:
w sobotę zaciągnęłam męża do McDonalda i muszę przyznać że nigdy nie smakowały mi tak hamburgery ale to jedyna rzecz na którą miałam ochotę od kilku tygodni.
|
|||
|
|
|
#446 |
|
Zadomowienie
|
Witam a u mnie nuda...
Mam zwolnienie na ten tydzień ( jestem trochę przeziębiona) a potem 2 tygodnie ferii, czyli siedzę w domu jedynie z psem do końca lutego.. ehhh i co tu robić? Jeżeli chodzi o jedzenie jestem ciągle nie nasycona... np zjadłam śniadanie ( konkretne) za pół gdoziny już mnie ssie .. ehhh no to zjem jogurta ... po skonsumowaniu głód został poskromiony ale nie na długo bo za 5 minut leciałam po następny jogurt i tak na okrągło a najlepsze jest to że waga stoi w miejscu..
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie! U mnie strasze mdlości caly dzien , odrzucilo mi wszystko co gotowane (z wyj. herbaty), a jazda autem czy autobusem to porazka!. Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej!Ja czekam na wyniki toksoplazmozy mialy byc na piatek i do tej pory ich nie ma, wiec musze poczekac z wizyta u lekarza do czasu az bede miala wyniki;(
|
|
|
|
#448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj stwierdziłam, że dobrze, że już poniedziałek, bo mogę iść do pracy. W domu nic mi się nie chce, przekładam się z kąta w kąt i tylko śpię. Cytat:
|
||
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć Wam
wracam powoli do zdrowia, na szczęście z maleństwem jest dobrze, ale stresu i strachu się najedliśmy z mężem straszliwie dużo ![]() ![]() ![]() ![]() powoli nadrabiam Wasze dzieło - na razie jeszcze nie mam siły na bycie długo przed kompem dziś kupowałam nowy stanik - zmiana z 75B na 80C - to co bedzie potem??? buziaki dla wszsytkich
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam sobie taką fajną, specjalną herbatkę dla kobiet w ciąży - HIPP, może dziewczyny które nie moga patrzeć na zwykłą mogłyby pić taką - jest przepyszna, można ją robić zarówno na ciepło jak i zimno. Na mdłości podobno dobra herbatka imbirowa i migdały - współczuję Wam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

ciążę u lekarza liczy się od pierwszego dnai ostatniej miesiączki czyli w ciążę wlicza się cały cykl wraz z @ w którym zaszłyście.
ale niewazne ktory tydz wazne ze mamy fasoleczke 

No i straszny stres - mam nadzieję, że fasolka tego bardzo nie odczuła, choć prawie zemdlałam. Tak to jest być roztrzepaną przy robieniu zupy :/