|
|
#421 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zmiana stylu zycia ...walka o lepszą siebie
Cytat:
|
|
|
#422 |
|
Nindżopesz
|
Tuppence - mam to samo, chodząc do pracy najpierw jadłam w domu o 7, potem w pracy o 10, 12, 14 i nadal byłam głodna, głośno mi jeździło w brzuchu :/ A po obiedzie już praktycznie wmuszałam w siebie posiłki (tylko chipsów, orzeszków i paluszków nie musiałam wmuszać :P) I z rana jadłam całkiem sporo: serek homo z otrębami, potem jajko na twardo, jakaś sałatka z tuńczyka albo kurczaka z warzywami, potem wieśniak.
A teraz jak siedzę w domu i wstaję koło 9 to do południa wcale mi się nie chce jeść, wypijam szklankę mleka i starcza :/ Zabrałam się wreszcie za siebie, zrobiłam masaż rolką a po śniadaniu biorę się za ćwiczenia siłowe na ramiona i barki - o ile dam radę
|
|
|
|
|
#423 |
|
BAN stały
|
dobrze miec tyle czasu.. ja niestety nie mam go za dużo i nie ja wracam do domu to nie chce mi sie masazu robic:/ na sniadanie kefir ze swiezych owocow potem troche musli sante, na obiad jem jakies sałatki tez lubie z kurczakiem i ryzem no albo z tuńczykiem..
|
|
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Ja się dziś zmartwiłam, bo już 4 dzień na wadze zamiast ubywać, to przybywa. Co prawda niedużo, ale to jednak przyrost a nie spadek.
Nie wiem czemu tak się dzieje. Dietkę trzymam prawidłowo. Dziś mnie napadło po obiedzie na słodkie, ale na szczęście zjadłam tylko jednego wafelka, pomarańczę i wypiłam szklankę chudego mleka z kakao naturalnym.Na dodatek wkurzylam się, bo chciałam kupić grilla elektrycznego. Był w promocji w Media Markt. Chciałam dziś po niego jechać, a tu patrzę, że promocja się skończyła Edit: mają jednak tego grilla. No i teraz mam dylemat: kupować/ nie kupować?
Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-06-03 o 16:49 |
|
|
|
|
#425 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczynki, ja również do Was wracam
|
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam powiem, że grypsko się jakieś mi napatoczyło^^ Razem z sesją to już niezły duet
Do śnaidania2-3 kostki, do obiadu.... i jakoś tak schodziło Ale chyba musze się opamietać
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki !
Ja się wczoraj złamałam - zjadłam chrupki kukurydziane, no poprostu nie umiałam się powstrzymać, były pyszne, mniam. A że dzień miałam w pracy straszny, to nawet nie miałam siły ze sobą walczyć - poległam ![]() Raport ze środowego ważenia - 72,8kg czyli kolejne 0,9kg w dół - powoli ale do przodu Redhaired Witch, sŁoNeCzKo - mam tak samo jak Wy, jak siedzę w domu ![]() sŁoNeCzKo - nie daj się grypie paskudnej, kuruj się !
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mi wstyd
Nie zaglądałam tu od niedzieli ![]() EDIT: Dziś na wadze 51,8 kg. No i muszę się pochwalić, że odkąd Wam tu napisałam, że jem tylko 3 posiłki dziennie, to się zmieniło i już jem 4-5.
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2009-06-03 o 20:10 |
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też dawno nie było...
z dietką jakoś się trzymam, gorzej z ćwiczeniami...od niedzieli się nie ruszam ![]() akot gratuluję 4-5 posiłków, sama długo miałam problem zjadać aż tyle w ciągu dnia.. Tuppence sama marzę o grillu elektrycznym...więc kupuj skoro i tak zamierzałaś, szczególnie jeśli jest w promocji (a tak w ogóle jakiej firmy i za ile? może sama skorzystam...)
|
|
|
|
|
#430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też ćwiczenia zarzuciłam ![]()
"Niech pożywienie będzie Twoim lekarstwem..." Edytowane przez akot80 Czas edycji: 2009-06-03 o 21:58 |
||
|
|
|
|
#431 |
|
Raczkowanie
|
akot - ja również gratuluję tych 4-5 posiłków.
Ja się staram ale jakoś mi nie wychodzi, nie czuję głodu, więc nie jem, i wtedy wychodzą mi trzy... Jak zjem coś więcej to czuję się "przejedzona". Nie wiem jako to sobie sensownie rozplanować, a najgorzej to jak TŻ jest w domu, to jest szaleństwo, bo On by cały czas jadł .... i mnie przy tym namawia a potem to już wiecie jak to jest, ach...
|
|
|
|
|
#432 |
|
Nindżopesz
|
Tuppence, może jesteś przed @ i nabierasz wody?
DXQ powodzenia na Turbo ![]() Pimecia gratulacje, cały kilogram ![]() Akot, również gratuluję, byle do przodu ![]() Akot, Pimecia, Martinia - zazdroszczę Wam tych trzech posiłków, ja normalnie jadłam ich aż 7 (słownie siedem!) Jak niemowlę :P Teraz będę się starać ograniczyć do 6 bo mniej już naprawdę nie dam rady. O właśnie, zapomniałam, że to środowe ważenie. No u mnie po staremu czyli 50,5. W końcu nie ćwiczyłam, dorwałam ekstra książkę i cały dzień czytam. Na dodatek zgrzeszyłam 1/2 drożdżówki z serem i bułką z serem i kiełbasą. Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-06-03 o 22:58 |
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() To jak często jesz i ile za jednym razem? Czy owoc lub jogurt zaliczasz do posiłku?
|
|
|
|
|
|
#435 |
|
Nindżopesz
|
Akot, hehe
To wyglądało tak, w kółko jadłam to samo:7:00 200 g serka homo naturalnego, 2-3 łyżki otrębów, łyżka błonnika, łyżka serwatki 10:00 200 g (taki nieduży pojemniczek) sałatki z tuńczyka z serem, groszkiem, kukurydzą, majonezem albo brokułowej z fetą, orzechami i migdałami albo kawałek piersi kurczaka z kukurydzą, papryką, ogórkiem 12:00 serek wiejski 150 g z łyżką błonnika lub garścią orzechów i migdałów 14:00 1 jajko na twardo 17:30 pierś z kurczaka/indyka, 1/2 bułki pełnoziarnistej, jakiś ogórek, pomidor, papryka koło 20 po ćwiczeniach szklanka chudego mleka z serwatką, jabłko 22:00 125 g chudego twarogu Jeszcze w domu między 20 a 22 często wpadało mi kolejne jabłko albo cappuccino, plaster żółtego sera, albo niekontrolowane podjadanie orzechów i chlanie wina ale tego już nie liczyłam ![]() Teraz planuję jeść w pracy tylko 2 razy, może więcej za jednym zamachem, albo coś... A teraz czeka mnie dieta serkowa bo mam 5 serków homo z terminem do dzisiaj, jakoś przeleżały :/ |
|
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podrzuć do mnie, ja Ci pomogę ![]() |
|
|
|
|
|
#437 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam dietę, chociaż czuję się fatalnie i nie jest to związane z redukcją, bo wcześniej też się tak czułam. Cierpię z powodu strasznych wzdęć i bólów brzucha. Od dziś wywalam te serki homo które doradzały mi wizażanki i wracam do jogurtów naturalnych. Zobaczymy czy pomoże. A w przyszłym tygodniu wycieczka do ginekologa po zmianę tabletek anty (obawiam się, że to one mogą być wszystkiemu winne). |
|
|
|
|
|
#438 |
|
Nindżopesz
|
Tuppence, u mnie to Tż taki mONdry, nakupi czegoś, nie spojrzy na datę a potem kombinacje.
Akot - dziękuję za szczere chęci ale czy poczta tak szybko je dostarczy? Zmiksowałam z galaretką cytrynową i żelatyną, wyszło prawie ptasie mleczko. Będzie wyżerka wieczorem, hehe.
|
|
|
|
|
#439 |
|
Raczkowanie
|
No ja też mojego muszę pilnować na zakupach, żeby spojrzał na datę i na cenę.
Mogłabyś napisać, jak robisz tą "potrawę" z żelatyną? Bo mam zamiar dziś kupić żelatynę i zrobić coś takiego: jogurt naturalny + truskawki + żelatyna. Tylko że jak mam tej żelatyny wsypać kilka łyżeczek to mija się z celem, bo ona dosyć kaloryczna jest. |
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nawet nie przeczytalam co napisalyscie - nadrobie
U mnie fatalnie.. Poleglam na calej lini, 1 raz odkad postanowilam cos zmienic zaliczylam napad... Pol dnia nic nie jadlam poniewaz bylam z mama w trasie a potem rzucilam sie na jedzenie, fatalnie sie z tym czuje, wogole fatalnie sie czuje.... oslabiona, zmeczona, zniechecona... Ratunku
|
|
|
|
|
#441 |
|
Nindżopesz
|
Tuppence - teraz robiłam dodatkowo z galaretką to żelatyny łyżeczkę, a bez galaretki ze 2, 3. I coś do smaku: truskawki, budyń, aromat waniliowy, cukier brązowy. Mało dietetycznie
Z jogurtem nie próbowałam, tylko chudy twaróg albo serki homogenizowane.Itrusta - |
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie itrusta, tak jak mówi Redhaired Witch, głowa do góry
kolejny raz jak będziesz chciała pościć do południa wspomnisz ten dzień...i raczej zjesz śniadanko bo śniadanie to podstawa, zauważyłam u siebie, że nawet jak je zjem ale dość późno (zwykle pierwszy posiłek u mnie to 7-8 godzina), to pod wieczór jestem bardziej głodna...tak jak dziś
|
|
|
|
|
#443 |
|
Zadomowienie
|
No ja sniadanko zjadlam, tyle ze potem az do 13 nic i to chyba dlatego, wogole ostatnio mam straszna ciagate do slodkiego....
A zapomnialam napisac wczorajsze wazenie i miezenie pokazalo +0.5 kg i -5 cm... Zle sie czuje, po co ja to jadlam ?? Tyle razy juz kiedys przez to przechodzilam i znow w to samo bagno sie wpakowalam.
|
|
|
|
|
#444 |
|
Raczkowanie
|
itrusta - nie zamartwiaj się, każdej z nas się zdarza, nawet wielokrotnie, rzucać się na jedzenie, będzie dobrze !
Dziewczyny, mam do Was pytanko, czy korzystacie z parowaru? Pomyślałam sobie, że przydałaby się taka piekielna machina przy zdrowym odżywianiu, co o tym myślicie ? |
|
|
|
|
#445 |
|
Rozeznanie
|
czesc. staram się jakoś trzymać, ale ciężko mi, bo mam stresy i najchętniej zajadałabym je. za miesiąc kończę studia, nauki full...aż mam narwobóle
![]() kupiłam sobie dzisiaj Bio C L A z zielona herbata, próbowała któraś?
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
szpurka doskonale Cię rozumiem..wciąż pisze pracę mgr, końca nie widać, jeszcze mam do zdania jeden egzamin...od poniedziałku się uczę, już teraz stresuję i boję się, bo zawsze w takim czasie tyję...
Bio CLA próbowałam dawno temu, wg mnie nic to nie daje. teraz już nie zamierzam się faszerować jakimiś tam tabletkami (choć czsem reklamy kuszą). zdrowa niskokaloryczna dieta i ruch zdziałają więcej
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
oj ustny z 3 lat...nie zazdroszczę...ale będzie dobrze
![]() to jest straszne - zajadanie nerwów (lub jakiś tam zmartwień), ja nie umiem sobie z tym poradzić...siedzę nad książką i staram się skupić na nauce, ale gdzieś tam w głębi głowy pulsuje ta myśl, że coś bym zjadła, taka chwila wytchnienia kiedy coś jem...macie jakieś sposoby żeby pochłaniać wtedy mniej? |
|
|
|
|
#449 |
|
Rozeznanie
|
ja znalazłam naturalny sposób...zawsze jak mam duży stres to bolą mnie zęby i dziąsła...naprawdę nikomu tego nie życzę
|
|
#450 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tez niestety zajadam stresy, nie zazdroszcze bolu zeba, i podobnie jak ty, mam tak, ze jak zaczne dobrze dzien i do tego pocwicze w tym samym dniu albo wczesniej to az mi szkoda jesc jakies smieciowe jedzenie bo szkoda mi psuc efekt zdrowego zycua. Pije zielona herbatke, zajadam sniadanko, do pracy juz przygotowalam jedzonko, dzis musza byc aeroby, musze znow sie pozbierac, znow nabrac energii... |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

Nie wiem czemu tak się dzieje. Dietkę trzymam prawidłowo. Dziś mnie napadło po obiedzie na słodkie, ale na szczęście zjadłam tylko jednego wafelka, pomarańczę i wypiłam szklankę chudego mleka z kakao naturalnym.
No i teraz mam dylemat: kupować/ nie kupować?

- mam tak samo jak Wy, jak siedzę w domu 

Nie zaglądałam tu od niedzieli