Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-26, 10:19   #421
pszczolka87
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII

Mam pytanko, czy w takim zdrowym jadłospisie znajdzie się miejsce na grillowane owoce morza np. krewetki? bo je uwielbiam
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 10:29   #422
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

[quote=greta09;12467268]grzeszne U (więc chyba bardziej P ) z prośbą o ocenę:

I: miseczka musli orzechowego z mlekiem sojowym nie wiem ile tych platkow dalas ale wydaje sie malo...jakis owoc jeszcze by sie przydal

II: 3 () kromki białego chleba /1: z pastą z makreli i pomidorem, 2: z szynką, serkiem wiejskim i keczupem, 3: z serkiem wiejskim i konfiturą ze smażonych gruszek- strasznie słodkie ;//, kotlet do hamburgerów z chrzanem ee maleka co to za emotka? przecz to jest malo, bialy chlebek jest lekki

III: pierś z kurczaka w curry, 450g fasolki szparagowej, duży słoik buraczków yy a gdzie jakies ziemniaki?ryz etc? deser?
IV: 2 kromki białego chleba (znów ) /1: z szynką i keczupem, 2: z serkiem wiejskim i ogórkiem małosolnym/ to tez jest malo

V: 200g twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sardynka w oleju... to jest kolacja? czemu bez wegli?
[/quote]
Słuchaj to wcale nie jest duzo! Na pewno to nie jest P! Raczej dziwne U, skromne U....
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 11:19   #423
Gipsy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
Mam pytanko, czy w takim zdrowym jadłospisie znajdzie się miejsce na grillowane owoce morza np. krewetki? bo je uwielbiam
Krewetki są jak najbardziej w porządku : )

Moje wciąż nieśmiałe U z wielką prośbą o ocenę.

Ś: Owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, szklanka mleka 2%, po dwie łyżki mleczka kokosowego i wiórków, poł dużego jabłka
IIś: dwie kromki razowca każda z masłem, szynką, sałatą, cały pomidor
O: 3/4 szklanki makaronu pełnoziarnistego pomieszanego z warzywami na patelnię i łososiem wędzonym (dużo tego wyszło : ) )
P: Serek homo naturalny z drugą połową jabłka, cynamonem i płatkami migdałowymi
K: dwie kromki razowaca z grubą warstwą tofu, ogórek zielony

I jak idzie mi przełamywanie się?
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 11:26   #424
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
R ----> w kierunku W
1. dwie kromki kwadratowe razowca, jajecznica z dwóch jaj, łyżeczki oleju, pomidora, pietruszki, grejpfrut
2. jogurt nat. mały, 1,5 łyżki orzechów
3. grahamka z delmą, szynką, ogórkiem
4. garstka makaronu razowego, serek homo nat, 300g truskawek, cynamon, łyżeczka cukru (chyba, że truskawki będą słodkie)

trening 1,5h+ 7 km rowerem

5. serek wiejski, warzywa

Za dużo nabiału i węgli... coś jeszcze??
zważywszy na to, że trenowałaś 1,5h to raczej węgli nie jest za dużo, po treningu jemy WĘGLE!!

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że coraz lepiej Poza tym na luzie, fajny obiad i śniadanie, kolacja tylko jakaś taka dziwna

A oto moje wczorajsze P (także ok.2300):
Ś: ok.80g płatków owsianych+ duża szklanka mleka koziego (ponad 350ml)+ 3 łyżki otrębów+ 3 łyżki siemienia lnianego+ duże jabłko+ danacol owoce leśne 100ml
IIŚ: dwie kromki razowca+ tuńczyk+ pomidor+ szczypior
O: kawałek bułki własnej roboty (czyt. kamienia ) + miska kaszy gryczanej+ miska cieciorki w pomidorach+ sporo kurczaka gotowanego+ sałatka z: sałata+ pomidor+ szczypior+ olej z win.+ sporo przypraw
P: serek wiejski+ mieszanka studencka
K: omlet (ekhm.. miał być) z: 2 jaja+ mleko+ mąka+ kurczak+ pomidor+ cebula+ pieczarki+ ketchup

Proszę o ocenkę bardzo serdecznie
a tyjesz na tym? bo ładnie i zdrowo.

jest jakaś różnica w smaku mleka koziego i krowiego?

Cytat:
Napisane przez greta09 Pokaż wiadomość
grzeszne U (więc chyba bardziej P ) z prośbą o ocenę:

I: miseczka musli orzechowego z mlekiem sojowym

II: 3 () kromki białego chleba /1: z pastą z makreli i pomidorem, 2: z szynką, serkiem wiejskim i keczupem, 3: z serkiem wiejskim i konfiturą ze smażonych gruszek- strasznie słodkie ;//, kotlet do hamburgerów z chrzanem

III: pierś z kurczaka w curry, 450g fasolki szparagowej, duży słoik buraczków

IV: 2 kromki białego chleba (znów ) /1: z szynką i keczupem, 2: z serkiem wiejskim i ogórkiem małosolnym/

V: 200g twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sardynka w oleju...
eee... o co chodzi, Greta? że zjadłaś biały chleb? czy że wg Ciebie za dużo? powinnaś iść do psychologa, bo normalny jadłospis uważasz za P i ogólnie straaasznie się na tym jedzeniu koncentrujesz...

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 11:37   #425
deyminka
Zadomowienie

R
I. owsianka(4 lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, pomarancza)
II. 2 kromki chleba razowego z 2 plastrami wedzonego lososia, pomidorem, ogorkiem; z 2 plastrami szynki z indyka, salata, pomidorem, ogorkiem
III. gotowana wolowina z warzywami duszonymi z oliwa z oliwek(papryka, cukinia, cebula, pomidor, czosnek, listki bazylii), 2 lyzki kaszy gryczanej
IV. garsc nerkowcow
V. wiesniak lekki z lyzeczka kawy
deyminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 11:42   #426
Tuppence_
Raczkowanie

Dziewczyny, mój poprawiony jadłospis na dzisiejszą redukcję. Proszę o ocenę (wywaliłam trochę tego nabiału).

Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, małe jabłko, cynamon, 100 g serka homo naturalnego ,mleko do kawy;=330 kcal
II Ś: dwie razowe kromki z polędwicą i warzywami, odrobiną margaryny, 330 g truskawek; =300 kcal (wiem, że mam sie przerzucić na masło, ale nie mam pojęcia jakie wybrać; producenci często oszukują - coś wygląda jak masło, a nim nie jest. Gdzie jest najwięcej dobrych tłuszczy?)
O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka podsmażone i duszone na oliwie, starta marchewka pokropiona oliwą;=350
P: jajecznica z 1 jajka na oliwie, kromka razowa z polędwicą i warzywami, kilka warzyw; =200 kcal
K: 225 g kalafiora; 150 g wieśniaka light z tuńczykiem, pomidorem; =210 kcal

Chciałam zjeść więcej na podwieczorek, ale za dużo kalorii mi wyszło. Chleb razowy niby zdrowy, ale jest bardziej kaloryczny niż pszenny!
Tuppence_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 11:45   #427
vana
Raczkowanie

GG do vana

Achh, po paru problemach, zahackowaniu konta (), maturalnym pseudo-stresie wracam do żywych Wracam, mając nadzieję na powrót do normalnego jedzenia. Nie wiem, jak długo tu znowu zabawię, jeśli zacznę się wkręcać w temat jedzenia od nowa, to pewnie odpuszczę sobie na jakiś czas... W każdym razie miło widzieć nowe twarze, coraz to lepsze jadłospisiaki na P no i Ciebie, airwaves! Zawsze wiedziałam, że potrafisz Trzymam kciuki za Was wszystkie, te na R, U i P

Moje wakacyjne... U (?):

Iśn: miseczka granoli truskawkowej zalana szklanką maślanki truskawkowej z garścią truskawek duże jabułko
IIśn: serek homo jabłko&cynamon z garścią rodzynek, kromka chleba z twarogiem i jabłkami na szarlotkę
o: duszone udko z kurczaka, ryż z sosem z udka, kiszona kapusta z oliwą z oliwek i cukrem
p: miseczka truskawek, grzesiek malinowy
k: gęsty krupnik (aż łyżka stawała, ale u mnie tylko takie zupy sę gotuje ) z mięsem i furą warzyw, kromka chleba

Pominę szczegółowe opisy swoich 'żywieniowych rewelacji' ostatnimi czasy, ale nie wiem, czy to utrzymaniowy jadłospis, czy nie... Wkrótce się okaże Niemniej jednak prosiłabym o ocenę.
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 12:15   #428
airwaves
Wtajemniczenie

GG do airwaves

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Achh, po paru problemach, zahackowaniu konta (), maturalnym pseudo-stresie wracam do żywych Wracam, mając nadzieję na powrót do normalnego jedzenia. Nie wiem, jak długo tu znowu zabawię, jeśli zacznę się wkręcać w temat jedzenia od nowa, to pewnie odpuszczę sobie na jakiś czas... W każdym razie miło widzieć nowe twarze, coraz to lepsze jadłospisiaki na P no i Ciebie, airwaves! Zawsze wiedziałam, że potrafisz Trzymam kciuki za Was wszystkie, te na R, U i P
Vaaanuś jak miło,że o mnie pamiętasz! Fajnie,ze znowu tu jestes

Moje wakacyjne... U (?):

Iśn: miseczka granoli truskawkowej zalana szklanką maślanki truskawkowej z garścią truskawek duże jabułko nigdyy nie jadlam granoli
IIśn: serek homo jabłko&cynamon z garścią rodzynek, kromka chleba z twarogiem i jabłkami na szarlotkęani takigo hoomo,ale jabluszka i cynamon luie
o: duszone udko z kurczaka, ryż z sosem z udka, kiszona kapusta z oliwą z oliwek i cukremładnie,zdrowo,kolorowo
p: miseczka truskawek, grzesiek malinowy mniami!:P Nigdy nie jadłam:P
k: gęsty krupnik (aż łyżka stawała, ale u mnie tylko takie zupy sę gotuje ) z mięsem i furą warzyw, kromka chleba u mnie tez sie gotuje geste zupyy,bo mam zawsze tylko jedno danie obiad na kolacje?

Pominę szczegółowe opisy swoich 'żywieniowych rewelacji' ostatnimi czasy, ale nie wiem, czy to utrzymaniowy jadłospis, czy nie... Wkrótce się okaże Niemniej jednak prosiłabym o ocenę.
Uwielbiam,uwielbiam Twoje jadłooo
Mam nadzieje,ze waga sie utrzymuje i mozesz byc sobie na takim slicznym,luznym U
airwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 12:17   #429
Limonka1987
Zakorzenienie

Dzisiejsza RRRRR

Za radą Orzeszka wpisuję z pewnym wyprzedzeniem, co podobno ma mnie zmobilizować, żeby nie zgrzeszyć

Śniadanie: placki owsiankowe (3 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, 0,5 banana, 0,5 jabłka)
II śniadanie: serek wiejski ze szpinakiem z puszki i dużą ilością czosnku w proszku; szklanka soku marchwiowego jednodniowego
III śniadanie: 2 kromki chleba razowego z "Danio warzywnym", pomidorem i kiełkami
Podwieczorek: czekoladowy baton białkowy z tych dla sportowców (250 kcal)

Siłownia- mam nadzieję, że dziś ze 2 godzinki będą

Obiadokolacja: filet z ryby pieczony w piekarniku, surówka (pomidor, papryka, brokuły, kukurydza, łyżeczka oliwy z oliwek)

Inny układ posiłków nie chciał mi wyjść w żaden sposób, bo od razu po pracy śmigam na siłownię i w domu będę dopiero wieczorem.
Stary 2009-05-26, 12:25   #430
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Dzisiejsza RRRRR

Za radą Orzeszka wpisuję z pewnym wyprzedzeniem, co podobno ma mnie zmobilizować, żeby nie zgrzeszyć

Śniadanie: placki owsiankowe (3 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, 0,5 banana, 0,5 jabłka)
II śniadanie: serek wiejski ze szpinakiem z puszki i dużą ilością czosnku w proszku; szklanka soku marchwiowego jednodniowego
III śniadanie: 2 kromki chleba razowego z "Danio warzywnym", pomidorem i kiełkami
Podwieczorek: czekoladowy baton białkowy z tych dla sportowców (250 kcal)

Siłownia- mam nadzieję, że dziś ze 2 godzinki będą

Obiadokolacja: filet z ryby pieczony w piekarniku, surówka (pomidor, papryka, brokuły, kukurydza, łyżeczka oliwy z oliwek)

Inny układ posiłków nie chciał mi wyjść w żaden sposób, bo od razu po pracy śmigam na siłownię i w domu będę dopiero wieczorem.
po siłowni jemy węgle(zakładam ze głównie ćwiczysz na rowerku,biezni,itd? ) zeby uzupełniac i miec lepsze efekty
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 12:32   #431
beaufyf00l
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

a tyjesz na tym? bo ładnie i zdrowo.

jest jakaś różnica w smaku mleka koziego i krowiego?
Tak na dłuższą metę tyję, ale przynajmniej nie mam już takiego dużego brzucha, a kcal się zwiększają miłoo

Ja tam nie widzę różnicy w mleku kozim a krowim, a to pierwsze zdrowsze więc same plusy jak dla mnie

Kto się boi,

nie wiedząc właściwie czego,
podwójnie się boi.
beaufyf00l jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 12:33   #432
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Fankaus5olga Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze wychodzenie z ED- koszmaru ciąg dalszy

Śniadanie: 30 g razowca z połową łyżeczki masła orzechowego i połową łyzeczki powideł śliwkowych
II Śniadanie: 2 duze łyżki jogurtu, z łyżką płatków owsianych, pół średniego jabłka
Obiad: Trochę gotowanej marchewki, średni kawałek piersi kurczaka, 2 ziemniaki
Kolacja: 2 jajka na twardo, plus pół ogórka

I jak dzisiaj??
"koszmaru ciąg dalszy".

Cytat:
Napisane przez beaufyf00l Pokaż wiadomość
Tak na dłuższą metę tyję, ale przynajmniej nie mam już takiego dużego brzucha, a kcal się zwiększają miłoo

Ja tam nie widzę różnicy w mleku kozim a krowim, a to pierwsze zdrowsze więc same plusy jak dla mnie
a więc muszę spróbować.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 12:36   #433
orzeszek01
Zakorzenienie

Moje R.Usmiecham sie o ocene

Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba(100gr razem)posmarowane cienko masłem,serkiem homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,salata lodowa,pomidor,plaster ugotowanego schabu na wodzie, jabłko
2Sn: 100gr wiejskiego,garść mieszanki orzechów
O: sałatka z-->sałaty lodowej,pomidorów,bazylii ,papryki,piersi z kurczaka ugotowanej na wodzie z przyprawami(chili,curyy,p apryka ostra)pora,cebuli,skropio ne ciutką oliwy
P:3plasterki wedzonego łososia,pół papryki
K:dwa jajka na twardo,pół ogórka

Stary 2009-05-26, 12:42   #434
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Moje R.Usmiecham sie o ocene

Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba(100gr razem)posmarowane cienko masłem,serkiem homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,salata lodowa,pomidor,plaster ugotowanego schabu na wodzie, jabłko
2Sn: 100gr wiejskiego,garść mieszanki orzechów
O: sałatka z-->sałaty lodowej,pomidorów,bazylii ,papryki,piersi z kurczaka ugotowanej na wodzie z przyprawami(chili,curyy,p apryka ostra)pora,cebuli,skropio ne ciutką oliwy
P:3plasterki wedzonego łososia,pół papryki
K:dwa jajka na twardo,pół ogórka
Orzeszku taki skromny ten obiadek, czemu nie ma żadnych węgli- kaszy/ryżu brązowego/makaronu z pełnego ziarna hmm
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 12:46   #435
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Orzeszku taki skromny ten obiadek, czemu nie ma żadnych węgli- kaszy/ryżu brązowego/makaronu z pełnego ziarna hmm
Bo dzisiaj nie cwicze aerobowo ani interwałowo dlatego zrezygnowałam z węgli do obiadu. Nie wiem czy to dobrze czy zle?

Stary 2009-05-26, 13:01   #436
venus in furs
Rozeznanie

Moje dzisiejsze R, baaaardzo prosze o ocenkę!

I. 2 kromki chleba pełnoziarnistego z polędwicą wiejską, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem;
owsianka z 3 łyżek płatków, połowy serka wiejskiego, szklanki mleka, jabłka i truskawek;
garść pestek dyni;
szklanka kompotu rabarbarowo-truskawkowo-jabłkowego bez cukru

II. plaster polędwicy wiejskiej;
ok. poł kilo truskawek z dwiema łyżkami serka naturalnego

III. sznycel z piersi indyka;
sałatka z sałaty lodowej,pomidora,papryki, ogórka, cebuli i oliwek
pół szklanki makaronu pełnoziarnistego( mierzone na sucho)
kompocik

IV.sałatka z połowy serka wiejskiego, ogórka, garsci pestek dyni i łyżki oliwy z oliwek podwieczorek sie zmienił, mam przedegzaminacyjny napad obżarstwa, i zjadłam 2 małosolne, pięć plastrów poledwicy, jabłko i duuuzo truskawek :/

V. 2 jajka na twardo ze szczypiorkiem i łyżką serka naturalnego

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona

Edytowane przez venus in furs
Czas edycji: 2009-05-26 o 17:38
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 13:03   #437
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
po siłowni jemy węgle(zakładam ze głównie ćwiczysz na rowerku,biezni,itd? ) zeby uzupełniac i miec lepsze efekty
Nawet wieczorem gdy teoretycznie na R powinnam jeść kolację białkową? Sama już nie wiem którymi wskazówkami powinnam się kierować...
Stary 2009-05-26, 13:20   #438
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Nawet wieczorem gdy teoretycznie na R powinnam jeść kolację białkową? Sama już nie wiem którymi wskazówkami powinnam się kierować...
Tak Limonko nawet wieczorem
To jest wazne,cwiczysz,tracisz-->musisz uzupełniac-->masz lepsze efekty

Stary 2009-05-26, 14:05   #439
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Limonko nawet wieczorem
To jest wazne,cwiczysz,tracisz-->musisz uzupełniac-->masz lepsze efekty
W takim razie spróbuję się przełamać i tak właśnie robić Zobaczymy co to będzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 14:10   #440
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość

Moje wakacyjne... U (?):

Iśn: miseczka granoli truskawkowej zalana szklanką maślanki truskawkowej z garścią truskawek duże jabułko
IIśn: serek homo jabłko&cynamon z garścią rodzynek, kromka chleba z twarogiem i jabłkami na szarlotkę
o: duszone udko z kurczaka, ryż z sosem z udka, kiszona kapusta z oliwą z oliwek i cukrem
p: miseczka truskawek, grzesiek malinowy
k: gęsty krupnik (aż łyżka stawała, ale u mnie tylko takie zupy sę gotuje ) z mięsem i furą warzyw, kromka chleba

vanaaaaa ! miło, że do nas zajrzałaś ! jak matury? samopoczucie?
co do jadłospisu, to fajie, luźno, aczkolwiek wydaje mi się, że śniadanko trochę mało, chyba, że tej granoli było sporo

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 15:10   #441
mary69
Raczkowanie

Moje dzisiejsze R z prośba o ocenke ( bedzie troche duzo, ale mam okres i straszniem słaba)

ś - 2 kromki z serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, mała kawa
2s - 3 kromki razowca z serkiem homo, 0.5 l wody
o - duża porcja - ziemniaczki + sałatka warzywna + drobiowy dewolaj a po obiedzie wypiłam chyba z litr naturalnego soku pomarańczowego
deser -banan, pomarańcza
p - kasza gryczana z sosem pomidorowym, orzechy ziemne
k - twarożek z warzywami zmieszany z jogurtem naturalnym, kromka razowca

z góry dzięki

* zapuszczam włoski - są poniżej połowy
pleców, będą do pasa
* dbam o pazurki
* dbam o uśmiech
* nie hoduję cellulitu, nigdy więcej!

mary69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 15:15   #442
stoookroootkaaa
Raczkowanie

GG do stoookroootkaaa

dziewczynyy ;p!
jutro jade do mojego lekarza(endokrynolog)
szykuja sie zakuuuupy itp ;D
no i cos zjesc będzie trzeba(ehh) bo na caly dzionek...
i pewnie wybiore się z mamą do pizza hut..
jak myślicie, co sobie wziac do jedzenia? cos zdrowego takiego w miare

sory, za off'a !
stoookroootkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 15:19   #443
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stoookroootkaaa Pokaż wiadomość
dziewczynyy ;p!
jutro jade do mojego lekarza(endokrynolog)
szykuja sie zakuuuupy itp ;D
no i cos zjesc będzie trzeba(ehh) bo na caly dzionek...
i pewnie wybiore się z mamą do pizza hut..
jak myślicie, co sobie wziac do jedzenia? cos zdrowego takiego w miare

sory, za off'a !
Może zamiast pizzy weź jakąś sałatke....
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-26, 15:27   #444
Annie1441
Wtajemniczenie

Muzę się przemóc do tych węgli na kolację ;/ Ja mam taki problem, że miską sałaty z serkiem w miarę się najem... a np. dwoma kromkami chleba nie bardzo, wchłaniam i nie ma a potem się budzę w nocy bo mnie ssie..
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 16:32   #445
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Chyba raczej nie wychodzi mi to R
1. I Ś-> Owsianka - 4 łyżki płatków, garść zdrowego błonnika, rodzynki, łyżeczka naturalnego kakao, mleko 3,2%/muszę je skończyć...
2. II Ś-> Grahamka podzielona na 3 części z serkiem Philadelphia light i pomidorem
3. III Ś-> Grahamka podzielona na 3 części z masłem i pomidorem
4. Ob.-> Pół torebki brązowego ryżu pomieszanego z 1/2 jogurtu naturalnego i keczupem, trochę potartego ogórka zielonego, 2 skrzydełka z kurczaka ugotowane
5. K-> Serek homo naturalny, marchewka.
Stary 2009-05-26, 16:36   #446
naughtyprincess
Raczkowanie

moje R
śniadanie : aktivia naturalna + góraaaa otrębów
II śniadanie : Kubuś , w ramach 10% odstępstwa lód "gibek" i kilka chrupków owsianych (nie miałam czasu na nic innego )
obiad : filet z tuńczyka (z piekarnika ) leczo (bez mięsa) kapusta kiszona z oliwa z oliwek bigos (tez bez miesa)
1,5 po obiedzie lód wody (dzień matki ) musiałam bo mama by szczeliła focha kawałek ciasta drożdżowego kawa gryz wafelka ;p
kolacja : 2 kanapki z makrelą

wiem że lipa .
proszę o ocenę
naughtyprincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 16:47   #447
pidzamcia
Raczkowanie

Moje R

I śniadanie: owsianka: 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb pszennych, 3/4szklanki mleka 2%, 100g twarogu chudego, łyżeczka kakao, kawa ze słodzikiem

II śniadanie :2 kromki chleba razowego żytniego,kilka plastrów szynki,jajko na twardo,pół pomidora, kilka plastrów ogórka, jabłko,

III śniadanie: serek homo naturalny 130g, garść migdałów

Obiad: pół woreczka ryżu brązowego, 80g gotowanej piersi z kurczaka, 250g mieszanki chińskiej ( z biedronki ) duszonej na wodzie z vegeta, 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki.

Czy taki mój wymysł nadaję się na R ??

Będzie...

Kolacja: wiejski 200g, pomidor.

Prosze o ocenę i ewentualne uwagi

Edytowane przez pidzamcia
Czas edycji: 2009-05-26 o 17:39
pidzamcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 17:38   #448
venus in furs
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez venus in furs Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R, baaaardzo prosze o ocenkę!

I. 2 kromki chleba pełnoziarnistego z polędwicą wiejską, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem;
owsianka z 3 łyżek płatków, połowy serka wiejskiego, szklanki mleka, jabłka i truskawek;
garść pestek dyni;
szklanka kompotu rabarbarowo-truskawkowo-jabłkowego bez cukru

II. plaster polędwicy wiejskiej;
ok. poł kilo truskawek z dwiema łyżkami serka naturalnego

III. sznycel z piersi indyka;
sałatka z sałaty lodowej,pomidora,papryki, ogórka, cebuli i oliwek
pół szklanki makaronu pełnoziarnistego( mierzone na sucho)
kompocik

IV.sałatka z połowy serka wiejskiego, ogórka, garsci pestek dyni i łyżki oliwy z oliwek podwieczorek sie zmienił, mam przedegzaminacyjny napad obżarstwa, i zjadłam 2 małosolne, pięć plastrów poledwicy, kawałek biszkoptu razowego, jabłko i duuuzo truskawek :/

V. 2 jajka na twardo ze szczypiorkiem i łyżką serka naturalnego
hop, hop!

Moje włosowe patenty:
Prostowanie bez prostownicy i suszarki
"Metoda kubeczkowa" udoskonalona

Edytowane przez venus in furs
Czas edycji: 2009-05-26 o 18:04
venus in furs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 18:03   #449
olalola24
Wtajemniczenie

R Ja dziś troche grzesznie ale to w ramach 10% odstepstwa od diety

Sniadanie; owsianka (5 lyzek owsianki, lyzka otrębów orkiszowych, połowa zielonego jabłka garsc truskawek)
40 min twistera + 5 min stretch nóg
II Sniadanie; koktajl 100g maslanki, truskawki, polowa malego banana, polowa zielonego jabłka. kromka pelnoziarnistego z siemieniem lnianym z sałatką; ogórek kiszony, połowa pomidora + serek tofu, ziola prowansalskie
Obiad; Szarma z kurczaka w sfinksie :p z ryzem miesem grilowanym i 3sałatkami + 3 sosy;/ i ta taka bółka pszenna;/ - bylam na miescie ze znajomymi wiec nie chcialam sie wyrózniac a i chetnie zjadlam takie pysznosci + godzinke pozniej lód włoski mały z wafelkiem
17 dzien a6w
Podwieczorek polowa homo z 3truskawkami i 5 migdałami
bieg HIIT (5 min truchtu, (15sek spring 45sek trucht x 5) + stretch nóg)
Kolacja; polowa wiesniaka z warzywami, jajko na miękko + połowa kalarepki

W ciagu dnia litr wody mineralnej i litr zielonej herbatki
olalola24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-26, 18:17   #450
Jorelia
Rozeznanie

Moje U, bardzo proszę o ocenę.

I. Owsianka z czterech łyżek płatków, borówek, migdałów i dwóch dużych łyżek serka homo naturalnego.
II. Kromka razowca z camembertem, sałatą i ogórkiem małosolnym.
III. Serek wiejski lekki ze startą marchewką i rodzynkami, kawa z mlekiem i cynamonem.
IV. Garstka makaronu razowego ze szpinakiem, jajko sadzone.
30 minut biegania
V. Kromka razowca z makrelą, pomidorem i szczypiorkiem.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości