|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Mam pytanko, czy w takim zdrowym jadłospisie znajdzie się miejsce na grillowane owoce morza np. krewetki? bo je uwielbiam
|
|
|
|
#422 | |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=greta09;12467268]grzeszne U (więc chyba bardziej P
) z prośbą o ocenę:I: miseczka musli orzechowego z mlekiem sojowym nie wiem ile tych platkow dalas ale wydaje sie malo...jakis owoc jeszcze by sie przydal II: 3 ( III: pierś z kurczaka w curry, 450g fasolki szparagowej, duży słoik buraczków yy a gdzie jakies ziemniaki?ryz etc? deser? ![]() IV: 2 kromki białego chleba (znów V: 200g twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sardynka w oleju... to jest kolacja? czemu bez wegli?[/quote] Słuchaj to wcale nie jest duzo! Na pewno to nie jest P! Raczej dziwne U, skromne U....
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje wciąż nieśmiałe U z wielką prośbą o ocenę. Ś: Owsianka: 4 łyżki płatków owsianych, szklanka mleka 2%, po dwie łyżki mleczka kokosowego i wiórków, poł dużego jabłka IIś: dwie kromki razowca każda z masłem, szynką, sałatą, cały pomidor O: 3/4 szklanki makaronu pełnoziarnistego pomieszanego z warzywami na patelnię i łososiem wędzonym (dużo tego wyszło : ) ) P: Serek homo naturalny z drugą połową jabłka, cynamonem i płatkami migdałowymi K: dwie kromki razowaca z grubą warstwą tofu, ogórek zielony I jak idzie mi przełamywanie się? |
|
|
|
|
#424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po treningu jemy WĘGLE!!Cytat:
a tyjesz na tym? bo ładnie i zdrowo.![]() jest jakaś różnica w smaku mleka koziego i krowiego? Cytat:
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
R
I. owsianka(4 lyzki platkow owsianych, serek homo naturalny 150g, pomarancza) II. 2 kromki chleba razowego z 2 plastrami wedzonego lososia, pomidorem, ogorkiem; z 2 plastrami szynki z indyka, salata, pomidorem, ogorkiem III. gotowana wolowina z warzywami duszonymi z oliwa z oliwek(papryka, cukinia, cebula, pomidor, czosnek, listki bazylii), 2 lyzki kaszy gryczanej IV. garsc nerkowcow V. wiesniak lekki z lyzeczka kawy |
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mój poprawiony jadłospis na dzisiejszą redukcję. Proszę o ocenę (wywaliłam trochę tego nabiału).
Ś: 6 łyżek płatków owsianych, 1 łyżka otrąb pszennych, małe jabłko, cynamon, 100 g serka homo naturalnego ,mleko do kawy;=330 kcal II Ś: dwie razowe kromki z polędwicą i warzywami, odrobiną margaryny, 330 g truskawek; =300 kcal (wiem, że mam sie przerzucić na masło, ale nie mam pojęcia jakie wybrać; producenci często oszukują - coś wygląda jak masło, a nim nie jest. Gdzie jest najwięcej dobrych tłuszczy?) O: 40 g kaszy gryczanej, 100 g piersi z kurczaka podsmażone i duszone na oliwie, starta marchewka pokropiona oliwą;=350 P: jajecznica z 1 jajka na oliwie, kromka razowa z polędwicą i warzywami, kilka warzyw; =200 kcal K: 225 g kalafiora; 150 g wieśniaka light z tuńczykiem, pomidorem; =210 kcal Chciałam zjeść więcej na podwieczorek, ale za dużo kalorii mi wyszło. Chleb razowy niby zdrowy, ale jest bardziej kaloryczny niż pszenny!
|
|
|
|
#427 |
|
Raczkowanie
|
Achh, po paru problemach, zahackowaniu konta (
), maturalnym pseudo-stresie wracam do żywych Wracam, mając nadzieję na powrót do normalnego jedzenia. Nie wiem, jak długo tu znowu zabawię, jeśli zacznę się wkręcać w temat jedzenia od nowa, to pewnie odpuszczę sobie na jakiś czas... W każdym razie miło widzieć nowe twarze, coraz to lepsze jadłospisiaki na P no i Ciebie, airwaves! Zawsze wiedziałam, że potrafisz Moje wakacyjne... U (?): Iśn: miseczka granoli truskawkowej zalana szklanką maślanki truskawkowej z garścią truskawek duże jabułko IIśn: serek homo jabłko&cynamon z garścią rodzynek, kromka chleba z twarogiem i jabłkami na szarlotkę o: duszone udko z kurczaka, ryż z sosem z udka, kiszona kapusta z oliwą z oliwek i cukrem p: miseczka truskawek, grzesiek malinowy ![]() k: gęsty krupnik (aż łyżka stawała, ale u mnie tylko takie zupy sę gotuje ) z mięsem i furą warzyw, kromka chlebaPominę szczegółowe opisy swoich 'żywieniowych rewelacji' ostatnimi czasy, ale nie wiem, czy to utrzymaniowy jadłospis, czy nie... Wkrótce się okaże Niemniej jednak prosiłabym o ocenę.
|
|
#428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,ze waga sie utrzymuje i mozesz byc sobie na takim slicznym,luznym U
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsza RRRRR
Za radą Orzeszka wpisuję z pewnym wyprzedzeniem, co podobno ma mnie zmobilizować, żeby nie zgrzeszyć ![]() Śniadanie: placki owsiankowe (3 łyżki płatków owsianych, 2 jajka, 0,5 banana, 0,5 jabłka) II śniadanie: serek wiejski ze szpinakiem z puszki i dużą ilością czosnku w proszku; szklanka soku marchwiowego jednodniowego III śniadanie: 2 kromki chleba razowego z "Danio warzywnym", pomidorem i kiełkami Podwieczorek: czekoladowy baton białkowy z tych dla sportowców (250 kcal) Siłownia- mam nadzieję, że dziś ze 2 godzinki będą Obiadokolacja: filet z ryby pieczony w piekarniku, surówka (pomidor, papryka, brokuły, kukurydza, łyżeczka oliwy z oliwek) Inny układ posiłków nie chciał mi wyjść w żaden sposób, bo od razu po pracy śmigam na siłownię i w domu będę dopiero wieczorem.
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miłoo Ja tam nie widzę różnicy w mleku kozim a krowim, a to pierwsze zdrowsze więc same plusy jak dla mnie
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Moje R.Usmiecham sie o ocene
![]() Sn: dwie kromki pelnoziarnistego chleba(100gr razem)posmarowane cienko masłem,serkiem homo nat,2plasterki wedliny z kurczaka,salata lodowa,pomidor,plaster ugotowanego schabu na wodzie, jabłko 2Sn: 100gr wiejskiego,garść mieszanki orzechów O: sałatka z-->sałaty lodowej,pomidorów,bazylii ,papryki,piersi z kurczaka ugotowanej na wodzie z przyprawami(chili,curyy,p apryka ostra)pora,cebuli,skropio ne ciutką oliwy P:3plasterki wedzonego łososia,pół papryki K:dwa jajka na twardo,pół ogórka
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#436 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R, baaaardzo prosze o ocenkę!
I. 2 kromki chleba pełnoziarnistego z polędwicą wiejską, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem; owsianka z 3 łyżek płatków, połowy serka wiejskiego, szklanki mleka, jabłka i truskawek; garść pestek dyni; szklanka kompotu rabarbarowo-truskawkowo-jabłkowego bez cukru II. plaster polędwicy wiejskiej; ok. poł kilo truskawek z dwiema łyżkami serka naturalnego III. sznycel z piersi indyka; sałatka z sałaty lodowej,pomidora,papryki, ogórka, cebuli i oliwek pół szklanki makaronu pełnoziarnistego( mierzone na sucho) kompocik ![]() IV.sałatka z połowy serka wiejskiego, ogórka, garsci pestek dyni i łyżki oliwy z oliwek podwieczorek sie zmienił, mam przedegzaminacyjny napad obżarstwa, i zjadłam 2 małosolne, pięć plastrów poledwicy, jabłko i duuuzo truskawek :/ V. 2 jajka na twardo ze szczypiorkiem i łyżką serka naturalnego
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-26 o 17:38 |
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet wieczorem gdy teoretycznie na R powinnam jeść kolację białkową? Sama już nie wiem którymi wskazówkami powinnam się kierować...
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest wazne,cwiczysz,tracisz-->musisz uzupełniac-->masz lepsze efekty
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy co to będzie
|
|
#440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do jadłospisu, to fajie, luźno, aczkolwiek wydaje mi się, że śniadanko trochę mało, chyba, że tej granoli było sporo
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze R z prośba o ocenke ( bedzie troche duzo, ale mam okres i straszniem słaba
)ś - 2 kromki z serem żółtym, pomidorem, ogórkiem, mała kawa 2s - 3 kromki razowca z serkiem homo, 0.5 l wody o - duża porcja - ziemniaczki + sałatka warzywna + drobiowy dewolaj a po obiedzie wypiłam chyba z litr naturalnego soku pomarańczowego deser -banan, pomarańcza p - kasza gryczana z sosem pomidorowym, orzechy ziemne k - twarożek z warzywami zmieszany z jogurtem naturalnym, kromka razowca z góry dzięki
|
#442 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynyy ;p!
jutro jade do mojego lekarza(endokrynolog) szykuja sie zakuuuupy itp ;D no i cos zjesc będzie trzeba(ehh) bo na caly dzionek... i pewnie wybiore się z mamą do pizza hut.. jak myślicie, co sobie wziac do jedzenia? cos zdrowego takiego w miare sory, za off'a ! |
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
Muzę się przemóc do tych węgli na kolację ;/ Ja mam taki problem, że miską sałaty z serkiem w miarę się najem... a np. dwoma kromkami chleba nie bardzo, wchłaniam i nie ma a potem się budzę w nocy bo mnie ssie..
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba raczej nie wychodzi mi to R
![]() 1. I Ś-> Owsianka - 4 łyżki płatków, garść zdrowego błonnika, rodzynki, łyżeczka naturalnego kakao, mleko 3,2%/muszę je skończyć... 2. II Ś-> Grahamka podzielona na 3 części z serkiem Philadelphia light i pomidorem 3. III Ś-> Grahamka podzielona na 3 części z masłem i pomidorem 4. Ob.-> Pół torebki brązowego ryżu pomieszanego z 1/2 jogurtu naturalnego i keczupem, trochę potartego ogórka zielonego, 2 skrzydełka z kurczaka ugotowane 5. K-> Serek homo naturalny, marchewka.
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
moje R
śniadanie : aktivia naturalna + góraaaa otrębów II śniadanie : Kubuś , w ramach 10% odstępstwa lód "gibek" i kilka chrupków owsianych (nie miałam czasu na nic innego )obiad : filet z tuńczyka (z piekarnika ) leczo (bez mięsa) kapusta kiszona z oliwa z oliwek bigos (tez bez miesa) 1,5 po obiedzie lód wody (dzień matki ) musiałam bo mama by szczeliła focha kolacja : 2 kanapki z makrelą wiem że lipa . ![]() proszę o ocenę |
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Moje R
I śniadanie: owsianka: 4 łyżki płatków, 1 łyżka otrąb pszennych, 3/4szklanki mleka 2%, 100g twarogu chudego, łyżeczka kakao, kawa ze słodzikiem II śniadanie :2 kromki chleba razowego żytniego,kilka plastrów szynki,jajko na twardo,pół pomidora, kilka plastrów ogórka, jabłko, III śniadanie: serek homo naturalny 130g, garść migdałów Obiad: pół woreczka ryżu brązowego, 80g gotowanej piersi z kurczaka, 250g mieszanki chińskiej ( z biedronki ) duszonej na wodzie z vegeta, 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki.Czy taki mój wymysł nadaję się na R ?? Będzie... Kolacja: wiejski 200g, pomidor. Prosze o ocenę i ewentualne uwagi Edytowane przez pidzamcia Czas edycji: 2009-05-26 o 17:39 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Włosy: jest APL, będzie MBL! Moje włosowe patenty: Prostowanie bez prostownicy i suszarki "Metoda kubeczkowa" udoskonalona Edytowane przez venus in furs Czas edycji: 2009-05-26 o 18:04 |
|
|
|
|
#449 |
|
Wtajemniczenie
|
R Ja dziś troche grzesznie ale to w ramach 10% odstepstwa od diety
![]() Sniadanie; owsianka (5 lyzek owsianki, lyzka otrębów orkiszowych, połowa zielonego jabłka garsc truskawek) 40 min twistera + 5 min stretch nóg II Sniadanie; koktajl 100g maslanki, truskawki, polowa malego banana, polowa zielonego jabłka. kromka pelnoziarnistego z siemieniem lnianym z sałatką; ogórek kiszony, połowa pomidora + serek tofu, ziola prowansalskie Obiad; Szarma z kurczaka w sfinksie :p z ryzem miesem grilowanym i 3sałatkami + 3 sosy;/ i ta taka bółka pszenna;/ - bylam na miescie ze znajomymi wiec nie chcialam sie wyrózniac a i chetnie zjadlam takie pysznosci + godzinke pozniej lód włoski mały z wafelkiem 17 dzien a6w Podwieczorek polowa homo z 3truskawkami i 5 migdałami bieg HIIT (5 min truchtu, (15sek spring 45sek trucht x 5) + stretch nóg) Kolacja; polowa wiesniaka z warzywami, jajko na miękko + połowa kalarepki W ciagu dnia litr wody mineralnej i litr zielonej herbatki |
|
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
Moje U, bardzo proszę o ocenę.
I. Owsianka z czterech łyżek płatków, borówek, migdałów i dwóch dużych łyżek serka homo naturalnego. II. Kromka razowca z camembertem, sałatą i ogórkiem małosolnym. III. Serek wiejski lekki ze startą marchewką i rodzynkami, kawa z mlekiem i cynamonem. IV. Garstka makaronu razowego ze szpinakiem, jajko sadzone. 30 minut biegania V. Kromka razowca z makrelą, pomidorem i szczypiorkiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:25.

) z prośbą o ocenę:

po treningu jemy WĘGLE!!
a tyjesz na tym? bo ładnie i zdrowo.
), maturalnym pseudo-stresie wracam do żywych 
Fajnie,ze znowu tu jestes

, w ramach 10% odstępstwa lód "gibek" i kilka chrupków owsianych (nie miałam czasu na nic innego )