|
|
#391 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VIII
Cytat:
A tak poza tym, to wydaje mi się, że powinnaś dorzucić więcej nnkt - łyżeczka płatków migdałowych to trochę mało
|
|
|
|
|
#392 | |
|
Raczkowanie
|
A ja właśnie chciałabym bardzo przetestować z chilli
ogólnie to bardzo dobry z imbirem jest, tak bardziej buraki czuć , lepszy niż z żen-szeniem ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
ale tak na oko wydaje mi się z... 1600-1700 sama nie wiem ... ale ponoć liczenie kcal nie jest takie istotne, bo tu chodzi o jakość
|
|
|
|
|
#393 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze R
śniadanie : jogurt diat z lidla + otręby tragedia. jogurtów na R nie powinno się jeść. co to za śniadanie?brak białka. dlaczego nie można jeść jogurtów ?II śniadanie : duże jabłko + kubuś tragedia. jabłko to nie posiłek ale ja nic innego nie wcisnę ![]() obiad : 1 mielony ( z mięsa drobiowego) + brokuły + surówka (młoda kapusta , rzodkiewka , marchewka , majonez ) tragedia, gdzie białko ?? jest białko zwierzęce mielonydeser (po 1,5 godz po obiedzie) : lód twister (dziś jest straszny upał a jutro ma być 30stopni) podwieczorek : brokuły surówka (ta co na obiedzie ) powinny być NNKT kolacja : serek wiejski light + truskawki Owoce lepiej jeść w 1 części dnia nie jadłam truskawek chyba z pół roku i mi się bardzo ich chciało . proszę o ocenę . |
|
|
|
#396 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a no tak białko jest w obiedzie ale nie ma węglowodanów . na drugie śniadanie chociaż dodaj serek wiejski albo naturalny na podwieczorek orzechy śniadanie powinno być duże bo rozkręca metabolizm
|
|
#398 |
|
Raczkowanie
|
|
#399 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- [quote=Treissi;12460399]Od jakiegoś czasu czytam na bieżąco Wasze jadłospisy i na ich podstawie staram się układać swoje. Jednak nie jestem pewna czy są one dobrze ułożone i nie zawsze wychodzi mi tak jak zaplanuje Może jak zacznę tu pisać to będzie lepiej z trzymaniem się planu Tak więc proszę o ocenę jutrzejszego jadłospisu REDUKCJA Śniadanie I: Po 2 łyżki: płatków owsianych, otrąb i musli z 3/4 szkl mleka 2%; kromka chleba żytniego z pomidorem; brzoskwinia albo arbuz. Wywal otręby i muesli i daj więcej owsianych, fajnie jak byś zamiast mleka dała s.homo nat. ale rozumiem, że może nie smakować (ja jestem na to przykładem), chleb to nie tylko z pomidorem, ale z jakąś wędlinką Śniadanie II: 3 kromki chleba żytniego z polędwicą drobiową, pomidorem i ogórkiem. Może zamiast 3 kromek 2 i jeszcze jakiś owoc? Obiad: 1/3 woreczka ryżu basmati, kalafior, sałatka z pomidora i ogórka o jogurtem naturalnym. zamiast ryżu basmanti ryż brązowy, a gdzie jakieś białko? Podwieczorek: Serek homo naturalny z orzechami. ok, ale mam nadzieję ze tych orzechów to co najmniej garść Kolacja: Pół makreli z kromką chleba żytniego. Jem 2-3 h przed snem.a jakieś warzywka?[/quote] Ogólnie nie jest żle tylko dodaj koniecznie białko do obiadu i śniadania i do obiadu to może jakąś oliwę do warzyw, bo się z nich witaminy nie przyswoją. Proszę oceniłam według wiedzy, którą zdobyłam, ale mogłam się w czymś pomylić wtedy proszę o korektę. Edytowane przez Abigal Czas edycji: 2009-05-25 o 21:32 |
|
|
|
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przyznam, że daje popalić, ale jest genialny A nie polecam tego bez soli, masakra...Dzisiejsze Rrrrr pod tytułem "za dużo makaronu i wieczorne grzeszki" Bardzo prosze o ocenę 7.00 bułka żytnia posmarowana serkiem twarogowym light + cztery plastry szynki drobiowej i pół ogórka 10.00 miseczka (z 300-400g?) sałatki: tuńczyk wsw, makaron pełnoziarnisty, papryka, kukurydza, troszkę majonezu, jogurt naturalny 13.00 sok wielowarzywny z chilli (butelka 250ml)16.30 garść makaronu pełnoziarnistego z sosem szpinakowym (szpinak, jogurt naturalny, sserek topiony), trzy plastry szynki drobiowej 19.00 Max Fruit truskawkowy 20.00 mała główka sałaty lodowej i pół papryki (pokrojone i polane łyżeczką oliwy), kromka chleba pszennego, malutka kiełbaska z ogniska... I jak? Bardzo źle?
![]() Edytowane przez gohs Czas edycji: 2009-05-25 o 21:32 |
|
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
no racja, zapomniałam o nnkt dzisiaj coś
a co do aerobów, słyszałam że powinno się jeść po nich to co wynika z diety no ale... nie wiem
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
To i ja z moim Ppppp:
Ś: owsianka (8 łyżek płatków owsianych, 5 łyżkek crunchy bananowego, 2 łyżki rodzynków, garść mieszanki studenckiej, banan) na mleku 3,2% i jeszcze jeden banan budyń czekoladowy, rożek śmietankowo-śmietankowy mleko Muller-waniliowe pół maminego ciasteczka ![]() ŚII: galaretka z kurczaka, kromka chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym ![]() orzechy włoskie O: pomidorowa z makaronem, wątróbka, ziemniaki, ogórki kiszone D: rożek śmietankowo-śmietankowy, cappuccino P: 2 kiełbasy z ogniska, 2 kromki chleba, keczup, musztarda PII: drożdżówka ze śliwkami, kawa z mlekiem jabłko K: sałatka jarzynowa, 2 kromki chleba z masłem, suchą krakowską i szczypiorem kawałek arbuza Po: kieliszek czerwonego wina A co...
Edytowane przez Kawwaa Czas edycji: 2009-05-25 o 21:37 |
|
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czy ma redukcji mam w ogóle nie jeść jogurtów naturalnych i zastąpić je serkami homo naturalnymi? Czy jak będę sobie rozrabiać ten serek jogurtem (serek jest nieco gęsty) to będzie ok? A tak propo wieśniaka light, to czułam że jak light to podejrzane. Ale sprawdziłam skład i wydał mi się ok. Czy w takim razie serek homo 0% też jest zły? Cały czas się dowiaduje od was nowych rewelacji. ![]() --> Abigal Dlaczego nie polecasz otrębów na redukcji? Ja za nimi nie przepadam, ale specjalnie dodaję łyżkę do owsianki, bo myslałam, że są zdrowe (błonnik). Mam z nich zrezygnować? Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-05-25 o 21:41 |
|
|
|
#404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a owsianka musiała być przepyszna!![]() muszę kupić crunchy bananowe...
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze Rrrrr z prośbą o ocenę:
Ś: wieśniak lekki z 2 łyżkami płatków jęczmiennych i 2 łyżkami otrębów pszennych, wkrojoną kiwi i garstką rodzynek. kawa rozp. z cykorią i mlekiem. Rower (prawie godzina) 2Ś: jajecznica z: 2 jaj, 2 małych cebulek, szczypiorku i 2-3 pieczarek. Kromka razowca. O: warzywa na patelnię (niestety z ziemniakami w składzie P: 2 spore kawałki pieczonej karkówki (z Biedronki takiej gotowej do wrzucenia na grilla - mogę jeść takie ).K: wieśniak lekki z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem Kombinacje na jutro z prośbą o komentarze, poprawki: Ś: wieśniak zwykły z jabłkiem i cynamonem, otrębami owsianymi. Kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: kefir JustFit owoce leśne z Biedronki .basen (40min.), sauna (30min.) jak wrócę do domu to wpadną truskawki ![]() O: 2ga część warzyw na patelnię z kawałkiem karkówki P: 2 jajka sadzone. Sałatka z pomidorków i jog.nat. K: jog.owocowy Fruttis (wiem, że nie bardzo, ale nie chcę następnego wieśniaka wcinać)
|
|
#406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje uwagi zaznaczyłam na niebiesko, pamiętaj o śniadaniu - jak można po takim marnym jogurcie mieće nergie.. spróbuj owsianki - dziewczyny tworzą z tego pyszne placki, ja osobiście polecam tradycyjną na mleku - możesz do tego dodać truskawki i twarożek (ja tak jutro będę mieć rano )to jest naprawdę pyszne i pełnowartośćiowe przepraszm za błędy ale mam problemy z klawiaturą i moje RRRRR (powoli zaczynam wychodzić - malutkimi kroczkami) proszę o ocenę: śNIADANIE owsianka (6 łyżek płatków owsianych, łyżka siemienia lnianego i słoneczniksa, 5 orzeszków nerkowca, 1/2 szkl. mleka 3,2 %, 1/2 szkl .wody, ok. 80 g twarogu półtłustego, ok. 100 g truskawek, cynamon do smaku ) II śniadanie: grahamka 60 g z pasztetem sojowym i ogórkiem Obiad ( w pracy, zabrałąm zupe z domu) zupa po,midorowa z białym ryżem ok 300 ml - ryżu ok. 70 g podwieczorek: garść orzechów kolacja: pierś z kurczaka gotowana na parze, sałąta z ogorka pomidora, cebulki, papryki polana 3 łyzkami jogurtu naturalnego proszę o ocenę i przepraszam za błędy -mam problem z klawiaturą
|
|
#407 |
|
Rozeznanie
|
nie komentujecie mi w ogole paskudniki male bu ;p ale i tak bede pisac! (mysle sobie ze ktos to czyta i sie staram a tak to olewam i tyje) chyba pisze zbyt chaotycznie na oceny wiec sie zepne
dzisiaj dzien bez cwiczen chyba ze jakies brzuszki wpadna w lazience czy cus (za duzo ludzi w mieszkaniu )1. sporo roznych platkow, miska niecala taka, (ja sobie zawsze mieszam- owsiane otreby musli otrebusie fitelle otreby granulowane itp.), nasionka, kawaleczek jablka i dwie sliwki suszone , jogurt nat 150g, 50g twarogu poltlustego, i jakies 100g activii sliwkowej (grzesznym byc hyhy) 2. 3 kotlety sojowe ugotowane w bulionie z brokulam marchewkai i leczo mrozonym i lyzka koncentratu, resztka greckiej salatki i korniszon 3. jakies 20g zytniego pelnoziarnistego i wasa zytnia do tego serek fresek pomidorowy i serek homo 6% i warzywka (to bylo o 19) 4. dwa drinki zubrowki z jablkowym i troche wina eh i nie chce mi sie jesc |
|
|
|
#408 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze wychodzenie z ED- koszmaru ciąg dalszy
Śniadanie: 30 g razowca z połową łyżeczki masła orzechowego i połową łyzeczki powideł śliwkowych II Śniadanie: 2 duze łyżki jogurtu, z łyżką płatków owsianych, pół średniego jabłka Obiad: Trochę gotowanej marchewki, średni kawałek piersi kurczaka, 2 ziemniaki Kolacja: 2 jajka na twardo, plus pół ogórka I jak dzisiaj?? |
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Moja wczorajsza RRRRR
Śniadanie: owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 150 g tofu rozgniecionego do konsystencji twarożku z kilkoma łyżkami mleka, szklanka truskawek, kilka plasterków banana) ![]() Lunch: buła (w dosłownym tego słowa znaczeniu ) z 0,5 opakowania "Danio warzywnego", pomidorem, rzodkiewkami i kiełkamiPrzekąska: garść migdałów Teoretycznie obiad: sałatka z Coffee Heaven: wędzony indyk, ser żółty, pomidorki koktajlowe, ogórek, mieszanka sałat, pestki dyni, sos z jakimiś podejrzanymi kolorowymi ziarenkami)- w towarzystwie pewnej przemiłej wizażanki, z którą w końcu miałam okazję poznać się twarzą w twarz ![]() Kolacja: sałatka z tuńczyka (puszka tuńczyka wsw, pomidor, 2 łyżki cieciorki, papryka, 2 łyżki groszku, sałata, kiełki). Co myślicie, moje drogie panie?
|
#410 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ślicznie !
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
R ----> w kierunku W
1. dwie kromki kwadratowe razowca, jajecznica z dwóch jaj, łyżeczki oleju, pomidora, pietruszki, grejpfrut 2. jogurt nat. mały, 1,5 łyżki orzechów 3. grahamka z delmą, szynką, ogórkiem 4. garstka makaronu razowego, serek homo nat, 300g truskawek, cynamon, łyżeczka cukru (chyba, że truskawki będą słodkie) trening 1,5h+ 7 km rowerem 5. serek wiejski, warzywa Za dużo nabiału i węgli... coś jeszcze?? |
|
|
|
#412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak na kolacje to chyba trochę za mało po treningu ?? chociaz mi też sie nigdy nie chce jeść po intensywnych ćwiczeniach na ob iad powinno być jakieś mięsko a serek homo na drugie śniadanie albo podwieczorek. ale jeśli to jest W to powinnaś zjeść więcej ;]
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po aerobiku to co wynika z diety
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Gdyby nie to, że jesteś z tak daleka sama bym Cię chętnie zaprosiła
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Wczorajsze Pe
Śn; placek owsiany ze slonecznikiem (2 jaja, lyzka budyniu smietankowego, lyzka slonecznika, lyzka dyni, 3 lyzki musli) posmarowane grubo czekolada do smarowania, kawa z mlekiem 3,2%, siemie lniane 2śn; duza kromka Grahama z maslem, serkiem wiejskim, pastella serem zoltym pomidorem P; lod, paluszek Twixa O: 2 duze ziemniaki pieczone w plasterkach, piers z kurczaka polana sosem, surowka, paluszek Twixa P; Fornetti twarozkowe, cukierek: sliwka w kokosie (i w czekoladzie-. duuzy) K; 200ml kefiru, oreby pszenne, jablko, kakao, dynia, slonecznik, kawa z mekiem p; kawa z mlekiem, cukierek ok 2300 kcal prosze o ocene |
|
|
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym na luzie, fajny obiad i śniadanie, kolacja tylko jakaś taka dziwna ![]() A oto moje wczorajsze P (także ok.2300): Ś: ok.80g płatków owsianych+ duża szklanka mleka koziego (ponad 350ml)+ 3 łyżki otrębów+ 3 łyżki siemienia lnianego+ duże jabłko+ danacol owoce leśne 100ml IIŚ: dwie kromki razowca+ tuńczyk+ pomidor+ szczypior O: kawałek bułki własnej roboty (czyt. kamienia P: serek wiejski+ mieszanka studencka K: omlet (ekhm.. miał być) z: 2 jaja+ mleko+ mąka+ kurczak+ pomidor+ cebula+ pieczarki+ ketchup Proszę o ocenkę bardzo serdecznie
|
|
#417 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#419 |
|
Raczkowanie
|
grzeszne U (więc chyba bardziej P
) z prośbą o ocenę:I: miseczka musli orzechowego z mlekiem sojowym II: 3 ( III: pierś z kurczaka w curry, 450g fasolki szparagowej, duży słoik buraczków IV: 2 kromki białego chleba (znów V: 200g twarogu ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sardynka w oleju...
|
|
#420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

Ale za to bardzo mi smakuje ten z chilli 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale tak na oko wydaje mi się z... 1600-1700 sama nie wiem ... ale ponoć liczenie kcal nie jest takie istotne, bo tu chodzi o jakość 
Może jak zacznę tu pisać to będzie lepiej z trzymaniem się planu
Tak więc proszę o ocenę jutrzejszego jadłospisu
) tragedia, gdzie białko ?? jest białko zwierzęce mielony
a jutro ma być 30stopni) 

A nie polecam tego bez soli, masakra...
Bardzo prosze o ocenę