|
|
#421 | |
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. III
Cytat:
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
Linka25 , Maniwa zgadzam sie w 100% co do Wątpliwości.
i widze, ze wiele z was obejrzalo filmy, ktore mnie osobiscie sie tez b. podobały upiór w operze - ah piękna ta muzyka.. changeling - Angelina dowiodla ze jest wszechstronna aktorka. cała akcja.. to co sie dzieje... na poczatku mysli sie co innego.. a to co sie okazuje.. no trzeba wg mnie zobaczyc! The Hours- wspaniały film.. dzieki niemu polubilam Nicole. warto zaznaczyc, ze nie tylko 3 panie dobrze zagrały. reszta takze fantastycznie dala sobie rade z rolami. pieknie zostala pokazana beznadzieja.. aa nie chce mi sie rozpisywac bo tylko forum bym zasmiecila :P ide ogladac Nickolsona w "Choć goni nas czas"
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze raz baaardzo gorąco polecę film "Irina Palm". Piękny, prawdziwy...
Przęcietna angielska rodzina, średnio zamożna; młode małżeństwo i ich chore dziecko, babcia. Trzeba zdobyć pieniądze na leczenie dziecka., rodzice są bezradni.. Babcia dziecka, kobieta tylko pozornie bardzo przeciętna, postanawia zdobyć pieniądze własnym kosztem... Moze z tego opisu wieje tandetą, patosem, ale przekonacie sie, że nic z tych rzeczy ![]() http://www.gutekfilm.pl/irinapalm/ Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2009-07-22 o 20:16 |
|
|
|
#424 |
|
Zadomowienie
|
Terminator: Ocalenie
byłam bodajże w podstawówce gdy widziałam pierwszą część i byłam przez lata wierną fanką Arniego bałam się, że kolejna część trochę popsuje mój punkt widzenia serii, ale zostałam mile zaskoczona film łączy się z pozostałymi, jest nakręcony efektownie i nie nudzi. a to plusHoliday obejrzałam raczej z nudów, a gdy ujrzałam Kate Winslet... uwielbiam tę kobietę. podzieliłam sobie ten film na dwie części: Cameron i Kate. i zdecydowanie bardziej polubiłam Kate
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobry film Mnie bardzo poruszył, być może dlatego, że temat jest mi boleśnie bliski
|
|
|
|
|
#426 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj oglądałam "Czarownice z Salem"- XVII wiek, intrygujące "polowanie na czarownice" w opętanym paniką Salem- coś totalnie w moim guście
Winona Ryder tak fajnie zagrała tę wredną Abygail, że ja, dorosła osoba, wczułam się jak dziecko i całą akcję strasznie przeżywałam, aż tak intensywnie mi się rzadko zdarza![]() 9/10 Dzisiaj "Kochanice Króla" obejrzałam- hmm po pierwsze Scarlett Johansson mnie nie przekonała (za to Portman świetna), po drugie moim zdaniem film był za długi, momentami nużący.. ale ogólnie i tak mi się całkiem podobał, słabość mam do kostiumowych ![]() 6/10 |
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wolę Portman w tym filmie (i chyba nie tylko w tym:p)
|
|
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
Zostańmy przyjaciółmi fajna komedia na wieczór o tym, że warto miec marzenia
ciekawie i smiesznie przedstawione postacie, każda wnosi coś "swojego" śmiesznego, Ryan Reynolds swietnie zagral troche kopiujac miny i gesty Jima Carrey'a fajnie mozna sie posmiac 8/10Narzeczony mimo woli fajna para filmowa stworzona przez wyzej wymienionego R. Reynolds'a i S. Bullock, na pewno gdzies juz taka historia byla gdzies przedstawiona w jakism wczesniejszym filmie (romans szefowej z podwładnym) ale tu jest troche inaczej ciekawie milo sie oglada chociazby dla obsady 8/10Diukowie Hazardu niby komedia, ale w sumie malo smieszna bywaja "momenty" ale to raczej film sensacyjny? sporo wyscigow samochodami, akcji, ciekawa obsada, fajnie dobrana glowna "para" bohaterow braci, uwielbiam obu aktorow dlatego tym bardziej fajnie sie mi ogladalo da sie obejrzec moze momentami nudzic 6/10Zmierzch po tym filmie bylam calkowicie oczarowana po ksiazce czekalam na film, jak dla mnie za krotki, troche spłycona zostala historia milosci glownych bohaterow, przedstawiona w duzym skrocie, ladne zdjecia i jak dla mnie zachwycajaca rodzina Cullenow (ich bladosc. piekno) swietnie zostali przedstawieni, ladna muzyka filmowa, no jak dla mnie super 9/10
|
|
#429 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ten człowiek to klasa sama w sobie, oglądać go w duecie z Freemanem to czysta przyjemność. bardzo dobry, poruszający film. |
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Public Enemies: poszlam oczywiscie ze względu ne Deppa, ale i tematyka - film gangsterki, bardzo mi odpowiada. Musze przyznac ze duze wrazenie robi rezyserka - bardzo bliskie ujęcia, sporo dynamiki, rezyser nie kręcił płasko - naprawde rzadkość. Poza tym Depp z Balem nie zawiedli, kawalek dobrego kina ze swietną piosenką przewodnia (Otis Taylor - Ten million slaves)
Miejscami bylam wcisnieta w fotel, doskonale zrozumialam tez, czemu policja ani agencje typu fbi musza obecnie ostrzegac o uzyciu broni ![]() The Hangover reklamowany jako najlepsza komedia ostatnich lat, dla mnie raczej słabo. Posmialam się, ale głębi z chiny ludowe czlowiek nie uswiadczy. Amerykanie niestety poszli w 2 rodzaje komedii. Komedie romantyczne z ksieciem z bajki i happy endem i komedie idealnie głupie, bez większego sensu gdzie "najsmiejszniejsze" sa niewybredne practical jokes. To jest oczywiscie typ II. coz, na kino szkoda kasy, od biedy mozna obejrzec. |
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).I teraz trochę spojlerki!!! -nie wiem czy mam rację a może jest to całkowicie oczywiste ale bohater Marcus(V.Cassel) rozkwasił twarz nie do końca odpowiedniej osobie?
|
|
|
|
|
#432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
-Zgadza się. Zupełnie nieodpowiedniej osobie. Kurcze, oglądałam ten film zaraz po premierze, czyli ładnych kilka lat temu, a niektóre sceny pamiętam jak wczoraj. Mocny film. Pamiętam jak nie mogłam przeżyć sceny, w trakcie gwałtu, kiedy w końcu tunelu pojawia się jakiś świadek. I nie zareagował, zwiał.
Free Tibet Co jest ważniejsze: zaspokoić tysiąc pragnień, czy oprzeć się pokusie jednego? Edytowane przez Maniwa Czas edycji: 2009-07-23 o 01:50 Powód: ort |
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#434 |
|
Wtajemniczenie
|
Transformers 2 7/10
Film całkiem dobry, pomieszanie dobrego humoru z trzymającą w napięciu akcją Niektóre sceny walki wydawały mi sie zbyt długie, ale ogólnie super. TŻ film baaardzo sie podobał
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie w ogóle zastanowiło, że zdecydowała się iść tunelem, po tym, jak jej jakaś panna na ulicy powiedziała, że "tu jest niebezpiecznie". Czułam, że to będzie brzemienna w jakieś skutki decyzja. [/SPOJLER] |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
A o co chodziło z pierwszą sceną - dwóch gadających na wpół rozebranych facetów w pokoju ?
Kac Vegas - może coś dla facetów - wcale nie smieszny jak dla mnie 0/10 Terminator ocalenie - całkiem calkiem, myślałam że będzie gorszy, Marcus całkowicie zabrał rolę Johnowi Connorowi , niezłe efekty 7/10 Bathory - historia krwawej Elżbiety Batory z innego punktu widzenia, kostiumy, historia miłosna, specyficzny klimat, fajnie zagrany Turzo 5/10 |
|
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Za wszelka cene
Gorąco polecam fanom Clinta Eastwooda. Wlansie z tego powodu obejrzalam ten film i nie zawiodlam sie. Film wzruszajacy, daje duzo do myslenia, naprawde warto obejrzec. 10/10
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
transformers 2 - jestem fanką tegoż filmu, są pewne niedociagniecia, ale jak najbardziej miło się oglądalo, niektóre sceny mnie wręcz bawiły
na plus.narzeczony mimo woli - spodziewałam się jakiegoś gniotu, a tu mile zaskoczenie. zabawna komedia dobrze obsadzeni głowni aktorzy.
|
|
#439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawie aksjomat Musze wciagnac tych Public Enemies ![]() Cytat:
Z tymi dwoma typami, to sie zgodze, no moze z poprawka na to, ze komedie romantyczne komediami sa tylko z nazwy i zwykle w ogole nie sa smieszne. Jesli chodzi jeszcze o Hangover, to sie wczesniej wypowiadalem i zdecydowanie polecam Cytat:
Jak dla mnie w ogole sie nie nuzyl i ocenilbym go o kilka pkt wyzej
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żurawinko to miejsce gdzie ci dwaj faceci byli było w sąsiedztwie Odbytnicy,nie pamiętam dokładnie co mówili ale były to chyba jakieś metafory. |
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
'Kobiety pragną bardziej'
Na taki film od dawna chciałam trafić. Film opowiada o życiu kilku kobiet i mężczyzn. Każde z nich ma problemy w życiu uczuciowym, które stara się rozwiązać. Jednak nie zawsze udaje im się to tak jakby chcieli. Bardzo realistyczny ('nie zadzwonił jeszcze? nie martw sie, pewnie chce Ciebie trzymać w niepewności'), pogodny, dobry do oglądania z koleżankami lub ze swoim facetem ![]() 10/10 * 'Straszny film 4' No cóż. Straszny film jak to straszny film. DURNY! Parodia innych ekranizacji typu sf czy horror . Mega dawka humoru, super na poprawę samopoczucia w chłodne, samotne wieczory ![]() 10/10
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
meduzy-lubie niedopowiedziane,wątki,ni edokończenia wymowne,proste ,niezawiłe kino,prostolinijna fabuła 6/10
rozmowy nocą-polskie kino,zostało mi 15 minut filmu,film o starym jak swiat watku,nie wnosi nic nowego,kilka zabawnych scen to wszystko,lubie Magdalene ROZdzke jako aktorkę
gdy jest mi dobrze moja dusza mruczy Edytowane przez ameliataka Czas edycji: 2009-07-23 o 17:28 Powód: dalszy ciag |
|
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy chce być Włochem – komedia romantyczna z aktorem polskiego pochodzenia, który grał Polaka udającego Włocha
Film sympatyczny. Najbardziej podobały mi się sceny w sklepie rybnym (którego główny bohater był właścicielem), gdzie wdawał się w gorące dyskusje ze swoimi współpracownikami Włochami. Lubię temperament Włochów i ich zamiłowanie do długich i gorących dyskusji Muzyka też na plus 6/10 Harry Porter i zakon Feniksa – piąta część i chyba jak na razie najgorsza. Tak strasznie spłycona i skrócona, że cały czas miałam wrażenie, że akcja się dopiero rozkręca, a to już koniec był. Tłumaczę to sobie tym, że 5 część książki jest najgrubsza i ciężko było to wszystko upchać do 2-3 godzinnego filmu... Oby szósta część, która już od jutra w polskich kinach, była dobra 6/10 |
|
|
|
#444 |
|
Rozeznanie
|
"Duma i uprzedzenie" i muszę przyznać że zakochałam się w tym filmie, choć podchodziłam do niego sceptycznie.
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ślubne wojny - dla mnie przewidywalna komedia typowo babska. Kilka zabawnych sytuacji i raczej nic poza tym. Daję 6/10 z czystej sympatii dla Anne Hathaway i Kate Hudson bo duecik fajny
![]() Duma i uprzedzenie - Historię znam na pamięć. Przeczytałam książkę, obejrzałam wersję z Colinem Firthem ( produkcji BBC zdaje się) i film oceniam jako katastrofę. Keira i te jej usta brr Pan Darcy był smętny i beznadziejny a nie mega przystojny, dumny i wyniosły. Historia skrócona do bólu i co gorsza obkrojona z detali. Tragedia. Nawet nie chcę tego wyrażać w skali.
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
Kobiety pragną bardziej
Sam film nie podobał mi się jakoś specjalnie poza ładnymi aktorkami, ale ma ogromny plus za to, że pokazał zachowania kobiet do bólu prawdziwie. Ich nadinterpretację, wmawianie sobie, że facet zadzwoni i wieczne usprawiedliwianie go. Jednak i tak nie sądzę, by jakaś kobieta, która tak robi zmieniła swoje postępowanie. 5/10
|
#447 |
|
Zadomowienie
|
Closer (Bliżej)
5/10 film rozparcelowalam na 2 razy, bo tak mnie znudzil w polowie. Ciekawe postrzeganie zdrady, ale do mnie nie przemawia. Dziwna postawa jednego z glownych bohaterow, ktory raz kocha sie w Alice, raz w Annie. Generalnie, nie jestem zachwycona.
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Zachęcona przez opinie wizażanek obejrzałam Nieodwracalne - powiem szczerze - wkur... mnie ta kamera. Czy ktoś ją kopał czy przerzucał z rąk do rąk? Nie potrafiłam sie skupić, a pomieszanie chronologii całkiem wybiło mnie z rytmu. Może pooglądam jeszcze raz, ale tym razem opuszcze dwie sceny o których pisały dziewczyny wyżej. Chociaż, muszę przyznać, że oglądając kilka filmów gdzie epatowano brutalnością, ten jest jedyny, gdzie tak przedstawiono scenę gwałtu, która mnie szczerze przeraziła.
Nie chce wystawić oceny w punktach, napiszę tak: jesli ktoś czuje się na siłach, niech poogląda.
|
#449 |
|
seriously? no.
|
Narzeczony mimo woli - jedna z lepszych komedii romantycznych jakie widziałam
no i rewelacyjna Sandra polecam |
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do dziwnych postaw.... tam raczej wszyscy byli w jakiś sposób pokręceni, jak często w życiu. Dziwi Ciebie, że można zmienić obiekt uczuć lub fascynacji??
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.