|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do przemiany materii to u mnie niestety i przed ciążą i w ciąży nie jest dobrze. Na początku piłam syrop przepisany przez moją ginkę lactulosum i przez jakiś czas działało a teraz ratuję się sokiem z buraków, jabłek i marchewki ![]() ![]() Nika śliczna kołderka! Zainspirowałaś mnie! Jutro wybiorę się do sklepu z materiałami i sama uszyję drugi komplet pościeli dla Michalinki ![]()
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Szkoda, że nie mam zdolności do szycia....
![]() Chyba pora do łóżka, bo coś mi się ziewa już ![]() Dobranoc wszystkim i miłych snów ![]()
#423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nie moge spać bo gorąco... Byalm już w sklepie, teraz jem śnaidanko- bułeczka z truskawkami i kubek kakao. Mniam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie nadrabiam was od 7.00 rano bo takie gorąco że nie mogę spać, wczoraj nawet nie miałam siły wejść na neta, nogi mialam jak dwa balony takie spuchniete.
Gratuluje wszystkim udach wizyt i trzymam kciuki za nastepne, my wczoraj pomalowaliśmu prawie całe mieszkanie a dzisiaj skręcamy meble, jestem strasznie zmęczona tym wszystkim i nawet nie mamy czau dla siebie że mężem a w sobotę już leci ![]() Miss.hot śliczne ubranka kupił twój mąż, dzisiaj mamy 25 tydzień ![]() Moja maleńka chyba też odczuwa moje zmeczenie bo bardzo mało sie rusza, uciekamy na śniadanie i na zakupy, miłego dnia zycze.
#426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Powinno pasować do nazwiska. Mąż ma klasyczne polskie nazwisko, więc Stanisław będzie pasowało jak ulał. Ech, wymądrzam się, a tak naprawdę to kierowałam się wyłącznie emocjami. ![]() Cytat:
![]() Samochód zostawiliśmy pod blokiem i na USG jechaliśmy kolejką. Tunel pod przejazdem kolejowym, którym mieliśmy jechać był całkowicie nieprzejezdny. Dobrze zrobiliśmy, bo niezłe korki były. Z tego co widziałam w całym mieście, to wczoraj Ursus i Włochy najbardziej zmoczyło, a na Pradze to wyglądało już jakby wcale nie padało. Da się, ale nie pod wpływem czynników mechanicznych (przeciskanie się) ani nie pod wpływem stresu, tylko przy pomocy mutagenów - niektórych związków chemicznych czy promieniowania. Zmiany te są mocno przypadkowe. To nie jest tak, że zmienia się DNA w całym organizmie a zmiany idą w jakimś ściśle określonym kierunku. Żeby zmienić całe DNA to ja nie wiem jak wielką dawkę promieniowania by trzeba było zastosować. A teraz relacja!!!! Staś do skorych do współpracy nie należy. Leżał jak składak z rękami i nogami przy twarzy usiłując zasłonić widok. Nieźle mu, niestety, wychodziło. Opis: Ciąża jednopłodowa płci męskiej, aktywne ruchy.... TERAZ UWAGA.... położenie główkowe (czułam, że inaczej kopie ostatnio - skupił się na żołądku, a odpuścił pęcherz)!!! Wymiary odpowiadają 30 tc, chłop waży około 1440 g i wszystkie narządy ma w normie. ![]() W normie też jest ilość płynu owodniowego, a łożysko mam II stopień dojrzałości, poza ryzykiem przodowania. Zdjęcia: 1. Klejnoty Stanisława. Przed badaniem lekarz pytał nas czy znamy/chcemy znać płeć. A to pierwszy widok, jaki się nam ukazał. Musiałabym byc ślepa na jedno oko i niedowidząca na drugie, żeby się nie zorientować, że to chłop jak dąb. 2. Relaks z nogą w oku. Przez większą cześć badania trzymał w oczach i ustach wszelkie kończyny jakimi go Matka Natura obdarzyła. Tu ku naszej uciesze tylko jedna kończyna i widoczna buźka. 3 i 4. Buźka i złośliwy jęzor . Na koniec dosłownie na chwilę odsłonił twarz. Udało się uchwycić buźkę, a na kolejnej fotce pokazał nam języczek i znów się złożył jak scyzoryk. Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-07-01 o 07:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też już niezły skwar jest, nie wiem co będzie w południe ![]()
![]() |
#428 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj e-partner wysłał łóżeczko, materac i kołderki, a dzisiaj już o 9 ma przywieść ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#429 |
Zadomowienie
|
Foczko pikne zdjecia
![]() ![]() ![]() ![]() Ja juz po sniadanku i serniczku ![]() ![]() Nam upal na wsi nie daje sie az tak we znaki w nocy normalnie spimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A dostaliście płytkę z nagraniem? Ile trwała wizyta?
![]() |
#432 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Mnie wczoraj ćmiła głowa cały wieczór. Burza była, mocno popadało, a mimo to ból nie przechodził. Nic właściwie nie zrobiłam w domu. Poszłam spać przed 23, bo czułam się jak zmięta. Zaczynamy 26 tc ![]()
![]() |
#433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizyta trwała około 30 minut. Wszystko punktualnie, miła atmosfera, KLIMATYZACJA... Lekarz bardzo sympatyczny, robi wrażenie kompetentnego, odpowiada chętnie na wszelkie pytania. Polecam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi ginka wytłumaczyła to na zasadzie "tak będzie lepiej" ![]() Też tak mówiłam - do wczoraj ![]()
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
A co to za tłumaczenie? Dla mnie to żaden profesjonalizm. Powinna powiedzieć konkretnie dlaczego.
#436 | |
Zadomowienie
|
Dzień doberek!!! Cała noc przebiegła pod znakiem burzy, u nas grad nie padał, tylko dyszcz.Spaliśmy przy otwartych oknach żeby troszkę ochłodzić mieszkanko. Samoloty latały baaardzo niziutko, no ale nie ma się czego dziwić - niezła burza była na wysokościach
![]() Mówiłyście o zaparciach w ciąży- od kiedy łykam żelazo to zamiast zaparć, wypróżniam się po 2-3 razy dziennie ![]() Dziś znów upał.....ojojojjj.... ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
![]() |
#437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
250 zł.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#439 |
Rozeznanie
|
Czuje się taka zmęczona po wczorajszym dniu .... wieczorkiem obiecuje, że umieszcze zdjęcia z wczorajszej wyprawy po sklepach ...
Głodna jestem, a tego kuriera nie ma ![]()
#440 |
Zadomowienie
|
O to bliżej mniej, może i ja się tam wybiorę...jeszcze nie wiem, bo w sumie wiem już jak to wygląda więc może tą kasę przeznaczyć na coś innego....Ale z drugiej strony - Gabi ma taką płytkę to dlaczego Hania miałaby jej nie mieć...jeszcze się biję z myślami. A jak się umawiałaś to mają odległe terminy czy wręcz przeciwnie?
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też jestem głodna... Byle do 10 ![]()
![]() |
#442 | ||||
Raczkowanie
|
u mnie tez juz upal
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zjadłam banana i jogobellę i leżę.... ![]()
![]() |
#445 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli dobrze mi się wydawało. Hamowanie ekspresji niektórych genów. ![]() Właściwie faktycznie można to nazwac zmianą struktury, ale twierdzenie "zmienia strukturę DNA" w tłumaczeniu jest mocno mylące. Byłam przekonana, że pismak bredzi coś o zmianie sekwencji nukleotydów, a to byłaby bzdura do potęgi... To ma sens. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
Dziś zaczynamy 25 tc i przeczytałam, że "Wcześniaki urodzone w szóstym miesiącu ciąży wspomagane najnowocześniejszą aparaturą są już w stanie przeżyć. Dzięki rozwojowi medycyny udaje się ratować coraz młodsze maluchy."
![]()
#447 | ||
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesze sie że jesteście zadowoleni z wizyty, ja tam byłam w pierwszej ciązy i teraz też wiedziałam że tam chce iśc na usg 3d. U nas tez gorąco, troche pokropiło ale nie jest wcale chłodniej. A wczoraj była taka burza ze prąd u nas wyłączyli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję dużego synka, waży podobnie do mojego ![]() A zdjęcia super ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze 2 tygodnie temu też miałam pierwszy stopień. w którym jesteś tygodniu? To określa "starzenie się" łożyska. Mam nadzieję, że II to w 29 tc jest ok. Jakby nie było to lekarz coś by powiedział...chyba Edytowane przez Foka29 Czas edycji: 2009-07-01 o 08:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Więc odbyłam wczoraj pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia i... bardzo mi się podobało. Wszystko rozumiałam ![]() Z ciekawych rzeczy, na początku wszyscy się przedstawiali trzeba było o sobie powiedzieć, a w moich danych stoi że to druga ciąża. Pani zapytała mnie ile lat ma moje pierwsze dziecko, więc powiedziałam, że to moja druga ciąża i pierwsze dziecko. Chwilkę o tym rozmawiałyśmy, oczwyiście padły te same teksty co zwykle, ja oczywiście bardzo szczerze powiedziałam, że mam mało zaufania do systemu opieki tutaj itp. Ale w drodze na salę gimn. jedna z kobiet podeszła do mnie i powiedziała,że miała 3 poronienia i że oni zawsze tak łatwo przechodzą do porzaku dziennego na twoim poronieniem, a ty nie zapominasz nigdy...to było bardzo bardzo miłe... potem poszliśmy z mężem do naszej ulubionej włoskiej restauracji świętować urodzinki... niestety po wczorajszym dniu dziś czujęsię fatalnie już w nocy się budziłam...nie wiem co się dzieje, chyba za dużo wczoraj na siebie wzięłam... ![]() dziś będę pewnie leżeć... już was czytam...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:21.