|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Aniu, możliwe że się rozkręca. teraz w ogóle przestało boleć. wczoraj ył spacerek z mężem bo wrócił wcześniej i sex
także możliwe że coś ruszy...fajnie było się kochać po tak długiej przerwie polecam tym bardziej że ty też już możesz rodzić. ja ścięłam sobie koszule bo kupiłam takie do połowy łydki a szlafrok do kolan więc dziwnie bym wyglądała. to je obcięłam i podkładam. jedna skończona a druga w połowie zrobiona. jeszcze przyprasuję i wsio. mogę je wkładać do torby. |
|
|
|
#422 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Cześć Dziewczyny,
Spieszę z info od Kasi, niestety zostaje w szpitalu, bo ciśnienie ma nadal kiepskie i nie chcą jej wypuścić do czasu kiedy Laurka na świat przyjdzie. Biedna Kasia ma doła Rozwarcia nie posuwa się, chociaż wczoraj miała silne przepowiadające skurcze. Dzisiaj na ktg też wychodzą skurcze, ale akcja się nie posuwa. Może słyszałyście w jaki sposób można przyspieszyć poród? Oprócz wchodzenia po schodach, spacerów, seksu i herbaty z liści malin?
|
|
|
|
#423 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ojej biedna ona jest, pozdrów ja od nas... nie wiem jak jeszcze można przyspieszyć poród - mi by się też przydało...a ona do terminu chyba jeszcze troche ma to i pewnie w szpitalu nie będą się spieszyć |
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiam mój ulubiony teledysk.
![]() http://vids.myspace.com/index.cfm?fu...ideoid=4058909 Oglądam go bez przerwy Te malutkie rączki, nóżki i buźka
Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-10 o 15:56 |
|
|
|
#426 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
fajne |
|
|
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
Unholy trzymam i ja kciukaski za Bartusia
. Bedzie dobrze .Skierka chyba musze i za ciebie potrzymac troche kciukow. Moze to cos da i zacznie sie cos dziac w twoim brzuszku ![]() Eleeri fajnie ze juz w domku i ze maly tak duzo spi. Napisz jak wam ida kapiele? Bardzo sie tego boje . Maz mowi ze on bedzie kapal ale raczej watpie ze od samego poczatku, pewnie najpierw bedziemy musieli dac jakos rade we dwoje...Tru pewnie juz jestes w domku wiec prosimy o zdjecia Adasia Ja dzisiaj wybralam sie do sklepu i tak mnie zaczelo cos kluc w pochwie ze myslalam ze juz stamtad nie wyjde o wlasnych silach . Dobrze ze to byl meblowy wiec odpoczelam na sofce i dopiero ruszylam dalej. Mimo to i tak mialam problem z dojciem do samochodu. Teraz siedze w domku i wypoczywam. Ja juz nie wiem czy to klucie jest takie normalne??? Zadna z moich kolezanek czegos takiego nie miala
|
#428 |
|
Zakorzenienie
|
eee.... ja wiem, w sumie mogłabym juz, ale znając zycie to jeszcze troszke ponosze dzidziusia w brzuszku. Sporo dziewczyn ma termin przede mną m.in ty
dzisiaj moze bedzie rodzic moja kolezanka, ale w szpitalu jej nie ma miejsc i siedzi na korytarzu z mnóstwem innych kobiet, bo nie chce isc do innego szpitala. Wczoraj miała kroplówkę, ale ze nic sie nie działo, to odesłali na noc do domu, bo nie mieli jej gdzie położyc, no i dzisiaj siedzi na kotytarzu.... |
|
|
|
#429 |
|
BAN stały
|
u mnie deszcz się rozpadał. zaraz idę robić naleśniki z twarożkiem, chociaż miałabym też ochotę na placki ziemniaczane...pewnie potemprzy karmieniu te placki odpadną bo to tłuste i ciężkostrawne raczej - muszę właśnie gdzieś o sposobie odżywiania w czasie karmienia poczytać
|
|
|
|
#430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żyrafa namalowana ... kołyska umyta i pościelona ... szafki poprzestawiane ... nie wiem co jeszcze ...A ciuszki próbowałam posegregować wczoraj ale mam ten sam problem co Ty ... jedne body na 62 są mniejsze od tych na 56 ... i chyba będe przymierzać na małego, czy dobre czy jeszcze za duze ![]() A na wesele baaaaardzo chce iść! ... myśle ze jeszcze nie urodze jutro, a to ostatnie takie wesele bez pieluch, i patrzenia na zegarek i zastanawiania się czy mały śpi, a moze coś go boli ... itp. Cytat:
... mój małż przedwczoraj miał na coś ochotę, ale ja jakoś niebardzo - czuję się taka cięęęęęężka ![]() Cytat:
za jak najszybszą akcję!!!! Niech się już rozkręci!!!! Cytat:
Cytat:
Nie zazdroszczę! Edytowane przez Ania0104 Czas edycji: 2009-07-10 o 17:27 |
|||||
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
No beznadziejnie, a siedzi ich tam z dziesięć kobiet na pewno, jak nie więcej....... |
|
|
|
#432 |
|
BAN stały
|
jeszcze coś na temat co zabrać do szpitala
http://www.zw.com.pl/artykul/363035,...szpitala_.html aniu ja też czuję się jak słonica delikatnie mówiąc ale jakoś to było - a ile przyjemności miał mąż po przerwie. dziś też będzie a co |
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Kupilam sobie dzisiaj super sexi majtole. Takie elastyczne, sciagajace po porodzie. W kolorze bezowym bleeee. Naciagaja sie pod same cycki. Kolezanki poradzily mi, ze dobrze jest sie sciagac po porodzie aby szybciej wszystko sie zeszlo. Ciekawe czy to prawda? Kupilam 2 rozm. wieksze niz normalnie nosze i zastanawiam sie czy w ogole w to sie wcisne???? Mezowi tego czegos nie pokaze, bo padnie ze smiechu.
|
|
|
|
#434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja kupilam sobie pas poporodowy . Mysle ze zainwestuje jeszcze w takie seksi majtole bo pewnie beda wygodniejsze niz ten pasWidzialyscie to? (mam nadzieje ze mi sie wklei) http://fakty.interia.pl/ciekawostki/...otkach,1336085
|
|
#435 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zapomnialam dodac, ze gratuluje dziewczynom, ktore juz urodzily! zycze szybkiego dojscia do siebie! Mam nadzieje, ze nie bolalo strasznie. Ja bede miala cc 16.07 Staram sie o tym nie myslec, ale sie nie da! mam stracha. Edytowane przez evamoni Czas edycji: 2009-07-10 o 18:30 |
|
|
|
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie
Za namową mojej ginki byłam jesczze u jednego okulisty , ktory zrobil mi dokładne badania i okazalo się ze mam lekko mętną siatkówke i jest ryzyko odklejenia się jej podczas porodu sn Powiedzial ze lepiej nie ryzykowac i zrobic cesarke..... Nie wiem co mam o tym myslec, wolalam rodzic naturalnie.Tak więc termin porodu będe miec najprawdopodobiej 18 sierpnia. Mamy po cesarkach jak sie czujecie? Szybko wraca się do normy? Jak goi sie rana?
|
|
#437 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
super ze jestescie w domciu Cytat:
![]() Cytat:
Aniu to czekanie jest chyba najgorsze bo nigdy nie wiadomo kiedy cos sie ruszy Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mamuski ja jestem padnieta- krzyz mnie boli jak diabli, brzuch twardy, a jak bylam na zakupach to dostalam kolki!! normalnie nie moglam kroku zrobic!! kupilam firanki do sypialni i garderoby drzwi gotowe-ale nie mam sily juz dzisiaj nic myc,ani sprzatac-jutro tez jest dzienmusze zrobic male poprawki scian na holu bo troche odarli panowie jak zakladali te prowadnice....dobrze ze farbe mamy ![]() szukalam dzisiaj tego masla poporodowego z Ziaji i nigdzie nie ma, ani w rossmanie ani w naturze kupilam juz podpaski na polog.....a do szpitala kupilam zwykle podpaski belli tyle te najwieksze maxi- u nas daja lignine ale wezme w razie czego , a bede miala na wyjscie.....
|
|
#438 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Gratuluję rozpakowanym już mamusiom ![]() U mnie wszytsko super, chodze normalnie i siedzę, nie czuję bólu, tylko swędzi mnie przy szwach. Troszkę się rozeszło rozcięce, ale samo się zrośnie ( moja mama i siostra miały większe rozszerzenie a się ładnie im zagoiło). Malutki jest grzeczniutki Nauczył się już spać w łóżeczku, dzisiaj będzie jego trzecia noc od kiedy śpi sam. A jaki ma apetyt! Od 22 do północy to wisi ciągle na cyckach, co go położę to płacze, że chce jeść. Potem śpi przez jakies 3 godziny, wstaje, chwilę possie i śpi dalej![]() Jutro mąż przyjeżdża ![]() ![]() Normalnie nosi mne, nie mogę się już doczekać W końcu zobaczy małego. Bardzo się on cieszy na to spotkanie, dotychczas widział go tylko na zdjęciach. Synuś to normalnie miniatura tatusia, hi![]() Pozdrawiam was i życzę szybkich oraz mało bolesnych porodów |
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tż bedzie w siodmym niebie jak zobaczy swoja kopie na zywo ihih ![]() opisz potem spotkanie-jak zareagowal tż itd...... to samych cudownych chwil dla was
|
|
#440 |
|
BAN stały
|
ja już powoli się żegnam, mam w planach na jutro zrobienie kartaczy - już kiedyś pisałam takie jakby pyzy z mięskiem - i do tego ciacho z wiśniami, tzw. pleśniak (krucha ciasto na dnie, potem wisionki, potem kruche ciemnie ciasto potem piana z białek ubita z kisielkiem i na wierzch ciasto jasne - pycha jest. zobaczymy raczej powinnam to zrobić póki co mała spokojna, tzn, bryka sobie co jakis czas.
poza tym mąż przywiózł mi od żony szefa te rzeczy dla małej - karuzela na łóżeczko i mata a do tego mnóstwo małych zabawek - jutro zrobię zdjęcia i wstawię. ze złych wiadomości to mam taką że mamy problem z mieszkaniem, tzn. w sierpniu gościu co u niego wynajmujemy pokój robi generalny remont i trzeba byłoby wybyć stąd na jeden miesiąc - sierpień i teraz czeka nas szukanie czegoś na jeden miesiąc i to z Amelką. nawet nie chce mi się o tym myśleć |
|
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie macie jakiejs rodzinki blisko zeby sie na ten miesiac zatrzymac?? kurcze wspolczuje i to jeszcze z mala Amelka
|
|
#442 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
dzięki czekoladko a no nie mamy najbliższa rodzina pod Suwałkami, a raz że nie chcę na miesiąc jechać do teściowej a dwa że jak mąż posiedzi z nami te 10 dni po porodzie to potem wolnego nie dostanie a tym bardziej że w sierpniu koleś z firmy się żeni i idzie na miesięczny zaległy urlop a mąż przejmuje większość jego obowiązków. także tym bardziej jakiś wyjazd odpada...nie wiem już mnie głowa boli od myślenia, popytałam przez nk znajomych z Olsztyna o jakąś stancję ale wiadomo raz że na miesiąc tylko dwa że z Amelką... no nic zobaczymyok uciekam pod prysznic i się kładę Unholy, mam nadzieję że u ciebie ok |
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w razie czego zapraszam na śląsk!! bedzie nam razniej we dwie ![]() ale sie wlasnie ucieszylam!! moj brat przywiozl mi caly karton ciuszkow dla małej od przyszlej szfagierki, ktora juz kiedys dala mi ciuszki......bo zamiast coreczki urodzila synka..... jutro wkleje fotki- sukienusie, z polarku z czapeczkami,-fajne na chrzest kombinezon na zime, spiworek z polaru z kurteczka w sam raz na zime---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- żegnam sie juz po oczy mi sie zamykaja ![]()
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla Svineckiej
Unholy trzymamy kciuki za Bartusia ![]() ![]() ![]() widzę, ze ostatnio dużo się dzieje raz lepiej raz gorzej, ale mam nadzieję, ze się wszystko unormuje... my byliśmy na pierwszej wizycie u pediatry i mały przybiera na wadze, więc wszystko ok buziaczki dla Was kochane
|
|
#445 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, biedna ta nasza Kasia . Pozdrów Ją od nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Część ciuszków już poukładałam, ale to była męczarnia ![]() Skoro tak Ci zależy na weselu, to molestuj Małża, może da się czymś przekupić? ![]() Cytat:
Cytat:
, ostatnio pisałaś, że chyba wolałabyś cesarkę . Chyba nie ma co ryzykować, za poważna sprawa Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
. Twój TŻ jest za granicą?Cytat:
Cytat:
, czekamy na fotki ![]() Ciekawe, jak tam Bartuś?
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#447 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Kochane
Nie sposób wymienić wszystkich kciuków od Was - serdecznie za nie dziękuję. Dzisiaj o 15,30 Bartuś miał zabieg w narkozie, jak na razie wszystko jest ok. Obudził się o 18, udało się oczyścić nózkę - dostałam na pamiątkę drzazgę-kolec o dł 1,8 mm i grubości zapałki. Cały czas dostaje dozylnie antybiotyk i czuje się coraz lepiej. Wyjdzie najwczesniej w poniedziałek. Mama jest z nim na noc, zobaczymy rano jak będzie się czuł. Mam nadzieję, ze dobry stan się utrzyma i będzie coraz lepiej. Jestem tak wypluta psych i fiz, że szkoda gadać. Od rana do teraz byłam w szpitalu, siedząc na drewnianym krzesełku lub nerwowo przechadzając się po korytarzu. Ale co tam - damy radę. Najważniejsze, żeby z Bartusiem było ok. Trochę Antoś się buntuje i strasznie wypycha mi brzuch, ale niestety nie mogę nawet lekko połozyć się na szpitalnym łózku Bartusia, bo można przenieść zarazki. Chciałabym, żeby był to koniec naszych przygód, a ta żeby skończyła się dobrze. Dziękuję jeszcze raz Mam nadzieję, że wybaczycie mi brak cytatów i odpowiedzi na Wasze posty. Przeleciałam tylko z grubsza czy któraś urodziła. Tru i Eleerii, cieszę się, ze już jestescie w domku. Buziaczki dla Maluszków. Dobrej nocki
|
#448 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
16 lipca jest fajny! ![]() Cytat:
No i super, ze tatuś wkońcu zobaczy maluszka!!! Cytat:
![]() żeby wszystko się ułożyło!!!! ... a może znajdziecie coś fajnego zeby wynająć już na dłuzej! Cytat:
Cytat:
ale chyba się udało ... jeszcze nie na 100% ... ale raczej mog się szykować na to wesele ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobiałki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Udanego weselicha A ja siedzę, piję kawę i myślę sobie, że coś ze mną nie tak Gdzie mój instynkt wicia gniazda? Nic mi się nie chce, robię tylko absolutne minimum
|
|
|
#450 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za nim sie obejrzysz Bartus dojedzie do siebie i bedzie latał po podworku Cytat:
komody ustawione juz w sypialni.....lozeczko stoi, wisi nareszcie nasz portret ślubny jeszcze tylko te komody trzeba wypoziomowac i lozko wstawimy dzisiaj nasze stare.....ale i tak sie ciesze ze mamy to gotowe
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

także możliwe że coś ruszy...fajnie było się kochać po tak długiej przerwie
polecam tym bardziej że ty też już możesz rodzić. 
Rozwarcia nie posuwa się, chociaż wczoraj miała silne przepowiadające skurcze. Dzisiaj na ktg też wychodzą skurcze, ale akcja się nie posuwa. Może słyszałyście w jaki sposób można przyspieszyć poród? Oprócz wchodzenia po schodach, spacerów, seksu i herbaty z liści malin?

. Bedzie dobrze
. Maz mowi ze on bedzie kapal ale raczej watpie ze od samego poczatku, pewnie najpierw bedziemy musieli dac jakos rade we dwoje...

ale na szczęście ok 8 usnęła i troszkę mleka się naprodukowało
kupilam juz podpaski na polog.....a do szpitala kupilam zwykle podpaski belli tyle te najwieksze maxi- u nas daja lignine ale wezme w razie czego , a bede miala na wyjscie.....

, biedna ta nasza Kasia
. Pozdrów Ją od nas