|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witajcie, przepraszam że się tak narzucam u Was. Kilka stron wcześniej był taki wątek o becikach dla dziecka - usztywniany czy nie. Jestem młodą mamą i polecam Wam te usztywniane, bo z nich można wyjąć bez problemu to usztywnienie, jeżeli komuś będzie zawadzało. A to usztywnienie to świetna sprawa! Naprawdę byłam z tego zadowolona. Tylko że łatwiej mi ocenić, bo miałam dwa rożki dla dziecka - z usztywn. i bez niego. Moje usztywnienie było kokosowe - z włókien. Takie też polecam Wam materace do spania dla dzieci, bo kokos jest w miarę twardy, a taki właśnie powinien być materac małego dziecka.
Pozdrawiam i Gratuluję
|
|
|
|
#392 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witajcie pozna porą mamcie!!
wiecie ze stesknilam sie za wami??chyba jestem uzalezniona od wizazu nie mialam neta bo tż znowu zabral mi laptopa!!Skierka buziak dla ciebie ![]() tak wiec wielkie gratki dla Svinecki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za podjecie decyzjiCytat:
gratuluje udanej wizyty Cytat:
Żal mi Bartusia!! czyli tamten lekarz to konowal byl-ta najlepiej nic nie robic tylko czekac i sie dorobil biedny goraczki -pewnie zapalenie sie wdalo!! trzymam kciuki
|
|
#393 |
|
Ola-Unhola
|
Cześć Kochane, ja dopiero wróciłam ze szpitala...
Niestety Bartuś został na oddziale chirurgii. Mama jest z nim na noc, bo ja nie mogę ze względu na ciąże. Jutro o 13 będzie miał usg nogi (spuchła jak cholera i ropa się rozlała po całej łydce) Potem prawdopodobnie zabieg w narkozie. Proszę nie puszczajcie jeszcze Waszych cennych kciuków. Strasznie się martwię... Wiem, ze to błahostka przy innych schorzeniach, ale moje dziecko jest w szpitalu i będzie miał narkozę, to wystarczy, żeby się martwić. Pewnie odezwę się jutro późnym wieczorem jak wrócę do domu. W załączeniu Marcelek Svinecki Dobranoc, udanego dnia jutrzejszego
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczny
Ania trzymam ![]() UnholyOne, ale się przyplątało teraz z tą nogą Bartusia. Tu końcówka ciąży, a tu masa dodatkowych stresów. A tego wcześniejszego lekarza to bym ......... No i jeszcze nie gratulowałam Svinecce ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Czy mi umknęło, czy jeszcze nie mamy własnego wątku na Odchowalni??? |
|
|
|
#395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcelekkkkkk Witam z rana!! o 8.00 maja przyjechac montowac drzwi...... nie wiem czy dzisiaj bede miec czas dla was, bo tż chce komody skrecic a ja musze nadzorowac hehe, obiadek musze zrobic ......moze na zakupy pojade........
|
|
#396 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Faktycznie malego olbrzyma wyhodowalas ![]() Cytat:
Czyli podczas karmienia piersia nic gazowanego. Do zapamietania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam mocno za Bartka, aby sie nie bal i zeby wreszcie zajal sie Nim ktos kompetentny. Marcelek cudny Faktycznie, chyba jeszcze nie ma ![]() Witam serdecznie, juz piatek
|
|
#397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam drogie panie
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#398 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() UnholyOne Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Cytat:
Ola, strasznie mi przykro
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
Svinecka GRATULACJE OGROMNE Unholy, trzymamy dalej kciuki zeby wszystko skonczyło się ok, i Bartusia juz nie bolało. Co do rożków, to dziękuję Wam za odpowiedzi. Zamówiłam dwa tak zeby na zmiane był, jak jeden trzeba bedzie uprać. U mnie ogólnie ok. Mam rozwarcie na 1 palec i ogolnie juz moge rodzic. Chociaz ginka mówiła zebym wstrzymała sie do poniedziałku, bo ona za granicą do niedzieli będzie
|
|
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Co do Was zaglądnę to kolejna rozpakowana ![]() Super !!! I wszystkim kolejnym rozpakowanym mamusiom GRATULUJE Mi kryzys przeszedł i nawet zaczęłam sie cieszyc z tego, ze jeszcze mam troche spokoju i ze wcale mi sie juza tak nie spieszy, zeby mały wychodził... ale... byłam dzisiaj u lekarza na wizycie kontrolnej a on obmacał mi brzuchol, wysłuchał co sie ze mna dzieje i stwierdził, ze bardzo prawdopodobne jest to, ze moge urodzic 2-3 tygodnie przed terminem ![]() Że mam jak najwiecej lezec i absolutnie nic nie dźwigac... Kolejna wizyta za 3 tygodnie... Mysle, ze te tygodnie przebrne jeszcze spokojnie... Ale później strach myslec co mi lekarz powie...Tak wiec teraz staram sie w ogóle nie myslec o porodzie bo nie wiem co mam o tym myslec... Czekam az sie zacznie cos dziac... i delektuje sie ostatnimi chwilami swobody...
|
|
|
|
#401 |
|
BAN stały
|
Hej mamusie, nie miałam neta i dopiero teraz zaglądam.
Unholy, kciuki oczywiście zaciśnięte Svinecka, Marcelek cudny....ja chyba też już chcę swoją Amelkę po tej stronie... a na suwaczku "dziś narodziny mojego dziecka - a to ciekawe... Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-10 o 10:41 |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Svinecka moje gratulacje Marcelek jest cudny
UnholyOne trzymam i przesyłam fluidki magiczne żeby było wszystko dobrze z Bartusiem![]() Ja dziś tylko na chwilę bo tż w domku ma urlop i malujemy ramy i takie tam pierdółki robimy w domu bo nie ma kiedy
|
#403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale widze juz masz prąd u mnie nadal sa fachowcy, tż wlasnie zabral sie za komody......
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dzisiaj wszystkie mamy bardzo pracowity dzień
Żeby mój tż za bardzo się "nie nudził" w weekend zakupiłam Vanisha do prania dywanów i jutro będzie ogólnodomowe szorowanie dywanów. (chyba, że wcześniej zajmie się panelami do toalety). |
|
|
|
#405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marcelek kochany... Unholly o rany... Trzymam kciuki za Bartusia? A kiedy planują ten zabiego robić? Daj znac co na tym usg wyjdzie... |
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem,
melduję się cała i żywa już w domu ![]() widzę, że nowa część już istnieje i dość mocno jest już zapisana ![]() postaram się to wszystko nadrobić w miarę mozliwości, oczywiście
|
|
#407 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
coś cisza na wątku ....
nic sie nie dzieje? nikt nie rodzi dzisiaj?
|
|
|
|
#409 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że już jesteś z powrotem
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dla Svinecki Marcelek jest śliczniutki
![]() ![]() : kciuki: za Bartusia oby nie cierpiał bidulek eleeri witaj My właśnie wróciłyśmy z pierwszego spacerku dzisiaj o 4 rano już wstała gotowa do rozrabiania oczy jak 5 zł i zero ochoty na spanie wyssała mi całe mleko z piersi ale na szczęście ok 8 usnęła i troszkę mleka się naprodukowało
|
#412 |
|
BAN stały
|
megi to fajnie że spacerek się udał
aniu jak po ktg??? ciekawe co u Unholy ja się nudzę okropnie, to czekanie wykańczające jest...mogłoby być już po.... a tu coś do poczytania dla mamus przed http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=655 |
|
|
|
#413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko było OK ![]() Cytat:
![]() szwy już mniej bolą, choć dalej je czuję, Mateusz jest bardzo grzeczny, po problemach laktacyjnych karmię cycem i to właśnie dlatego przyjęli mnie do szpitala z dzieckiem ![]() mały je, robi kupę, przy przebieraniu ulewa, potem znów chce jeść i zasypia. ale ogólnie to długo śpi co nieco komplikuje mi wszystko. Po niedzieli mam już mieć zdejmowane szwy i ciekawa jestem czy p. położna będzie mi to robić ze znieczuleniem, czy bez
|
|
|
#414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczne dzieciaczki Cytat:
a co to takiego ![]() na razie jestem taka szczęśliwa, że jestem w domu, że nawet spać mi się nie chce
|
|
|
#416 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcelek słodki! Cytat:
![]() Cytat:
już piszę Cytat:
A Tobie w końcu co dolega? Zapalenie jakieś czy cu? A szwy miałaś nie rozpuszczalne???? ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Dostałam rano smsa od Tru ... Pisze że wychodzą dzisaij!!! Buziaki dla wszystkich szczelnych i rozszczelnionych ![]() I moje ktg ... przyjechaałam do szpitala, okazało się ze trzeba się rejestrować wcześniej ... ale pani stwierdziła: Niech pani poczeka chwilę, jak sie zwolni gabinet to podłączymy ktg ... No to czekalismy "chwilę" - czyli 2 godziny ... małz się juz wkurzał, więc poszłam do pani i mówie, ze mąż się śpieszy do pracy i nie wiem czy mam go odwieźć i przyjechać na to ktg później ... a ona do mnie:Nie, nie ... za sekundę panią podłączę ![]() I kolejne 15 minut Weszłam do gabinetu, załozyła mi kartę, zapytała o termin i zrobiła takie oczy jak jej powiedziałam 13 lipiec ![]() W końcu się doczekałam ... polezałam pół godziny, zapis wyszedł prawidłowy ... przyzedł lekarz, zapytał jak się czuję, powiedziałam ze bardzo dobrze i stwierdził, ze mogę iść do domu ![]() Jak On wyszedł to wtedy miałam jakiś jeden większy skurcz ... no ale położna powiedziała ze jest ok i mam czekać ... moze się coś rozkręci
|
||||
|
|
|
#417 |
|
BAN stały
|
Aniu to się naczekałaś
oby, nie zazdroszczę jej, ja tylko 2 dni byłam i dość teraz przynajmniej jak pójdę to mam nadzieję że czas szybciej zleci z małą. dziś mnie trochę zaczęło pobolewać jak na okres ale raczej tak ćmi tylkosuper że tru wychodzi |
|
|
|
#418 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Czyli jednak przebieranie po jedzeniu , nie przed - jak myślałyśmy ![]() A Małża nie masz w domu? To niech On robi a Ty nogi w górę , a w ogóle, to co się stało z Twoimi nogami?Wiem, że jak kiedyś czekałam u gina, to była pacjentka przede mną, której on zdejmował szwy, niestety bez znieczulenia , ale mówiła, że nie bolało ![]() A jak Ci w ogóle idzie przebieranie, noszenie i to wszystko czego ja się boję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to się naczekałaś na to ktg, to było Twoje pierwsze? A z tym rozkręcaniem, to chodzi o to, że możesz urodzić już? , a jesteś gotowa?
|
|
|
#419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak ... i nie wiem co się ma rozkręcać chyba jej chodziło ze mam termin na poniedziałek i moze się wszystko zdarzyć A ja gotowa ... nie jestem!!!! : ![]() i na wesele chciałam jutro iść!!!!! .... a małz mówi ze nigdzie nie idzie i jak chce to mogę sobie sama iść! ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Jakoś nie mam takiego przeczucia, ze to już ![]() Skierka, a moze u Ciebie coś się rozkręca, co????
|
||
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A masz już wszystko przygotowane, hmmm... technicznie? Ja dzisiaj próbuję ułożyć ciuszki rozmiarami, tzn. jedna półka 56, druga 62, trzecia 68 i fioła dostaję ![]() A nie boisz się iść na to wesele? Że to przyspieszy poród? Ja bym się bała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

nie mialam neta bo tż znowu zabral mi laptopa!!

Tylko się ze mnie nie śmiejcie
za podjecie decyzji

co nieco komplikuje mi wszystko.
... małz się juz wkurzał, więc poszłam do pani i mówie, ze mąż się śpieszy do pracy i nie wiem czy mam go odwieźć i przyjechać na to ktg później ... a ona do mnie: