|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
Pokaż wyniki sondy: Ile wyżysz? ;] | |||
45 i mniej |
![]() ![]() ![]() ![]() |
129 | 28,79% |
45-55 |
223 | 49,78% |
56-66 |
76 | 16,96% |
67-77 |
12 | 2,68% |
78 i więcej |
4 | 0,89% |
nie twój interes |
4 | 0,89% |
Głosujący: 448. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Akcja: Tyjemy Razem !! cz. II
no ja mam 88 ale tylka nie mam wogole ;/ w biodrach tylko 90 cm
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Rozeznanie
|
Ale strasznie w sensie tym że nie zdrowo, anemicznie i powoli anorektycznie. Do tego wyglądam na ciągle zmęczoną i na taką co zaraz ma za chwilę paść na ziemię. Przecież dzisiaj do szkoły nie pojechałam bo ciśnienie miałam z rana 71/50. Często mam takie zgony :/ A to nie dobrze.. Widzisz, on mi mówi że jestem dla niego najpiękniejsza i i drugiej takiej nigdzie nie znajdzie, ale jestem ZA chuda, nie podoba mu się to że wystają mi tak kości, a jak mnie przytula to się boi czy mi czegoś nie złamie :/Bo niestety on jest Miśkowaty i bardzo silny. Ja wiem że mu bardzo zależy na mnie i martwi się
![]() ![]() A znowu śmiać mi się najbardziej chce z tego że jak u niego jestem lub śpię to jego mama co chwile mnie dokarmia ![]() ![]() ![]() Cieszę się że dzięki pomocy psychiatry udało mi się pozbyć chorych myśli na temat chudnięcia, bo jeżeli nie poddałabym się terapii to w tej chwili ważyłabym bym może z jakieś 44-45kg? Edytowane przez katharsis Czas edycji: 2010-02-26 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zadomowienie
|
Katharsis, podczytuje co tu piszesz i niestety musze Cię zmartwić. To że przytujesz nie znaczy, że urosną Ci piersi. Niestety tyje się nierównomiernie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Wiem o tym :/ Ale zawsze mam nadzieję że jednak powiększą się o 2-3cm
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
życzę powodzenia w dążeniu do upragnionej wagi i kilku centymetrach w piersiach
![]() Mimo ze nie moge przeboleć tego Twojego chłopaka -,-
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2010-02-27 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Ale dlaczego? :P Ja kocham go za tą szczerość, bo sama jestem taka wobec niego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, jeśli chcesz przytyć, a pisałaś, że jesz 7 posiłków dziennie- może źle obliczasz kcal? Mi lekarz zalecił jeść 3000 kcal dziennie. Więc, coś w tym jest. ![]()
Wiki Królikowska: Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki? Jakub Żulczyk: Przede wszystkim jędrny mózg. Edytowane przez Shinn Czas edycji: 2010-02-27 o 08:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Rozeznanie
|
No wiadomo że nie kocha się za wygląd :P Ale to też moja wina bo wiele razy obiecałam mu że nie będę chudła a dalej to robiłam, a on jest strasznie konsekwentny i wziął mnie "w obroty"
![]() Dobrze liczę kcal, dobrze ;p Od kilku dni jem 2700-2800kcal, ale jak na razie waga się ostro trzyma, więc myślę że zwiększę do 3tys ![]() A jadłospisy widziałam i zapisałam je sobie na dysku, więc jak nie będę miała pomysłu jak sobie urozmaicić dzień to skorzystam na pewno ![]() Szkoda tylko że tycie jest trudniejsze niż chudnięcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat tu zdania mogą być podzielone, bo jest wiele ludzi, którym trudno schudnąć...
![]() |
#430 |
Rozeznanie
|
Hah
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Przyczajenie
|
Katharsis czytam twoje wypowiedzi od samego poczatku i stwierdzam ze z twoim chlopakiem jest cos nie tam (bez obrazy oczywiscie) Ja waże 42 kg jestem chuda mam wystajace kosci piersi praktycznie wogole takze o gorsecie nawet nie marzę bo i tak nie malabym co tam wlozyc ale mam fantastycznego chlopaka z ktorym jestem juz 2 lata i ktory akceptuje mnie taka jaka jestem i od kad jestesmy razem ani razu nie powiedzial czegos takiego ze jesli nie przytyje to ze mna zerwie bo jestem za chuda czy tez mam za male piersi albo ze on lubi bardziej zaokraglone dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Rozeznanie
|
Widzisz, ja zaczęłam z nim być jak ważyłam 74kg, bo mu się strasznie podobałam. Nadal mu się podobam ale dla niego szokiem jest to że doprowadziłam się do tak tragicznego stanu. Bo zawsze miał przy sobie hm.. "zaokragloną" dziewczynę a teraz ma wieszaka. I tak jak wcześniej pisałam, on boi się mnie mocniej przytulić bo ma wrażenie że zaraz połamie mi żebra lub coś innego :/ już nie mówiąc nawet o sferze łóżkowej :P
Przedobrzyłam ze wszystkim a muszę to naprawić bo już kilka razy byłam w szpitalu pod kroplówą. I jeżeli bym wiedziała na początku mojego odchudzania jak to będzie to raczej bym się nie zdecydowała - no może troszkę żeby schudnąć chociaż do 63-64kg i nie było by bólu i tylu zmartwień. Ps. Mój chłopak nawet na komórce ma moje zdjęcie jak ważyłam ok 55kg. Do tego koszmarnie mnie pilnuje i dzień w dzień dzwoni do mojej mamy i pyta się czy jem dużo, czy nie rzygam lub przeczyszczam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
ie wiem dlaczego ale dla mnie to zalosne to takie zachowanie mojego TZ by mnie dolowalo...nie wytrzymala bym psychicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Wtajemniczenie
|
Katharsis a jakby Twój chłopak tak się nie zachowywał to byś pewnie nic z tym nie robiła? Czy też byś chciała przytyć?
Ale tak czy siak mówienie że z Tobą zerwie jak nie przytyjesz jest smutne... A mi cały czas chodzi po głowie żeby sobie kupić wreszcie gainera ale tyle tu czytam że to mi nic nie da że sama już nie wiem. A spotykałam się gdzieś na innych forach że dziewczyny tyły od tego bez ćwiczeń
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami co do zachowania TŻ.
Ale przyznam, że sama nie byłam lepsza, bo niedość, że sama jestem chudzinką to mój TŻ też do najgrubszych nie należy. I strasznie mu dokuczałam z tego powodu. Teraz mi wstyd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#437 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym sobie na coś takiego nie pozwoliła, ale wiadomo co związek to inne granice których się nie przekracza. Cytat:
jest mnóstwo dziewczyn z małym biustem , nie no sorry .. to nie dziewczyna ![]() Cytat:
Ogólnie życze ci żebyś przytyła, ale ten twój chłopak .. no co kto lubi , ja bym czegoś takiego nie zniosła ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
I szybkiego powrotu do zdrowia życze, sama mam podobną wage ale u mnie to tylko geny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Rozeznanie
|
No właśnie, szczerze to pewnie udawałabym że się pogrubiam a tak naprawdę chudnę. Dopiero jego bądź co bądź :P ostre słowa i 30-minutowy wykład zrobiły na mnie wrażenie takie że nie wiedziałam co mam powiedzieć - nie znałam go os tej strony mimo że jesteśmy razem ponad 2 lata, bo na ogół to spokojny i opanowany człowiek, no ale wyrzucił wszystko z siebie i jestem zadowolona. Bo wiem czego ode mnie oczekuje :P
A co do piękna, to on uważa że jestem bardzo ładna z twarzy ale i moje wnętrza - chodzi o osobowość, bo dla niego piękno to nie tylko ładna buźka. I nie, nie kontroluje mnie na każdym kroku ![]() ![]() Ogólnie rzecz biorąc nie mam do niego urazu za to, tak jak pisałam daje mi to kopa abym się brała za siebie. Lecz tak czy siak piszcie co chcecie ;p ja kocham jego szczerość, bo sama taka jestem wobec niego ![]() A i jedno pytanie odnośnie diety na zgrubnięcie :P piła któraś z Was Nutridrinki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
Wiesz, mnie krew zalewa, droga katharsis, jak czytam Twoje wypowiedzi, dlatego całą tę dyskusję przemilczę. Ale powiem Ci jedno: szczerość to jedno, szacunek to drugie. Można być szczerym w związku, ale istnieją granice w wypowiadanych słowach, do kogoś, kogo się rzekomo kocha.
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A szacunek wiem co to jest, on mnie szanuje ale w tym przypadku jest stanowczy i konsekwentny. Mi się to podoba, bo zawsze dogryzałam mu to że nie jest stanowczym facetem, jak widać wziął sobie to do serca i teraz taki jest. A po za tym myśl sobie co chcesz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
_katharsis_
ja piłam nutridrinki, kiedyś lekarka mi je przepisała .. miałam pić 3xdziennie , i zrezygnowałam ze względu że nie dość że mi nie smakowały ( wręcz powodowały odruch wymiotny)to były drogie, na dzień musiałabym wydać na nie 21zł (3x7zl) , czyli na tydzień około 140zł a na miesiąc to ponad 500zł ... no to już przegięcie całkowite ![]() lepiej samemu robic sobie koktajle , kiedyś był tu na wątku fajny przepis któraś dziewczyna wklejała, ale gdzieś mi umknął ;x
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() chciałabym przytyć (muszę) parę kilo. ale coś mi to nie idzie. z 51 kg schudłam od września do 39... potem udało mi się trochę przytyć do 42, a teraz znów schudłam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
kiitty,mam podobna sytuacje do Twojej.Przy 163cm schudlam z 50 do 43kg.po co?dzis nie wiem patrzac na zdjecia z tamtego roku;/ mam problem z przytyciem wiec postanowilam dzialac na forum bo samemu ciezko jest zaczac walke o kilogramy.Nie mam okresu od prawie 4 miesiecy,bylam u ginekologa ktory powiedzial ze nie przypisze mi lekow na sztuczny okres bo gdy dojde do poprzedniej wagi okres powinien wrocic,oprocz tego mialam tez wizyty u gastrologa bo jelita przestaly mi wlasciwie dzialac gdy dostarczalam zbyt malo pokarmu...jesli mial ktos podobna sytuacje to prosze o jakies rady bo naprawde ciezko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Raczkowanie
|
wreszcie jakies forum o zdobywaniu kilogramów a nie ich zrzucaniu !
wszędzie tylko diety i diety.. ;\ ja mam 170cm i waże 47kg. od jutra zaczynam akcję tycie, chociaż nie wiem czy coś da, bo od zawsze byłam chuda.. ale warto spróbować ![]() wam też powodzenia ; )
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
ja od stycznia zaczelam jesc normalnie,czyli to juz prawie 2 miesiace.Ale wiadomo ze jest ciezko bo w glowie zrobilo sie troche siano przez liczenie kalorii ale staram sie.Slodycze znow zaczelam jesc.Waga mi podskoczyla niedawno o 1 kg ale wczoraj mnie wazyli i znow gdzies ulecial
![]() Edytowane przez monia12 Czas edycji: 2010-02-28 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a przerzuciłam się z ok 1800kcal od razu na 3tysiaki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.