|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: PRZYSZLE MATKI,ZONY I KOCHANKI rozmowy o ciazy,dzieciach i nie tylko ....
Cytat:
trzymam za was kciuki i wierze że będzie dobrze, nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. trzymaj sie cieplutko i nie poddawaj bo masz o co walczyć
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Alexa strasznie mi przykro jak czytam o Twojej chorobie i o tym co może się przez nią wydarzyć:\ ważam jak wyżej pisały dziewczyny, ze powinnaś jednak do Polski wrócić- przynajmneij bęziesz wiedziała, zę robione jest wszytsko co możliwe i potrzebne i to bez czekania do 16, 20 tygodnia żeby zacząć coś z tym robić:\
Agnieszka a dobrze się czuję Byłam dzisiaj u gina i z synkeim wszystko w porząku- organy ok, kość nosowa ok, no i rośnie wg.terminu...a ja od początku ciąży przytyłam 4 kg... jakoś 2 mi się przyplątały teraz w ciągu ostatnich 3 tyg... to juz wiem czemu było ciaśniej w sukience na ślubie |
|
|
|
#423 |
|
Wtajemniczenie
|
alexa....normalnie brak mi słów.Współczuję bardzo sytuacji
.A czy jakiś lekarz powiedział Ci,że choroba może się obudzić podczas ciąży??I jakie to może mieć konsekwencje??Czy po mimo wszystko zdecydowałaś się na dziecko?? Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i że dzidzia urośnie.Normalnie załamałaś mnie tym wszystkim .Oby się wam udało zebra....fantastyczna wiadomość
......Myśli stają się rzeczami.... Edytowane przez Sensuel Czas edycji: 2009-09-23 o 18:02 |
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Witam kochane
Alexa tak bardzo mi przykro |
|
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
ALEXA
ZEBERKO ANUSIA gratuluje okazu zdrowia i miejmy nadzieje,ze nastepny mocz bedzie na 6
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Mało napisałyście kobietki
. Ja byłam z mężem i z pieskami poza miastem trochę pooddychać świeżym powietrzem . Jak się czujecie kochane?? Agniesia mam nadzieję,że następne wyniczki będą dobre . A jak Ty się czujesz??Jak dzidzia??
|
|
|
|
#427 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
a tu sie tak wszystko pomieszalo,jestem normalnie zalamana,dopiero sie obudzilam,z nerwow i placzu prawie caly dzien przespalam---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
za 3 tygodnie jade juz chyba do polski,tylko mame musze tu przywiezc do dzieciakow swoich zeby do szkoly mogly chodzic normalnie.---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
dzieki
|
||||
|
|
|
#428 |
|
Zadomowienie
|
alexa strasznie mi przykro i mocno trzymam kciukasy
żeby wszystko się ułożyło!A dziewczyny mają rację, wracaj do Polski na ten czas! Trzymaj się kochana A ja w 16 stycznia wychodzę za mąż, sala załatwiona, catering też i orkiestra. Jeszcze tylko do księdza musimy pójść
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Atinas GRATULUJE ślubu
|
|
|
|
#430 |
|
BAN stały
|
Alexa i jak sie czujesz kochana
U mnie od wczoraj zaczeło sie odgrzybianie |
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Atinas super
Gratuluję.Alexa mam nadzieję, żę wszytsko się ułoży i będziesz miała swojego dzidziusia
|
|
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam z rańca
Od rana mam taki bojowy nastrój,że lepiej nie podchodzić.Nic mi się nie chce i wszystko i wszyscy (czyt.mój TŻ) tak mnie wkurza,że masakra ![]() Alexa....jak samopoczucie?
|
#433 |
|
Zadomowienie
|
Hejka kobitki
Witam Was z rana Atinas GRATULACJE !!! Swietnie ze juz tyle zalatwione Kasina noo baaa ze my jestesmy swietne kobietki i pomozemy kazdej z nas ktora jest w potrzebie ![]() Uuu no to powodzonka w odgrzybianiu Oby szybciutko byly efekty !!!Alexa kochanie jak tam humorek dzis,jak sie czujesz kochana?? Lec kochana jak najszybciej do PL i niech tam dbaja o Ciebie i malenka !!! Skoro tam gdzie jestes sa takie patalachy ![]() Zobaczysz sloneczko wszystko bedzie dobrze,dojdziesz do siebie tylko musisz byc silna !!! I wrocicie na wyspy z bobaskiem cale i zdrowe ![]() ![]() ![]() Kochana czy w PL bedzie jakis kontakt z Toba??? A jak tam inne dziewczynki sie czuja dzisiaj??Mam nadzieje ze wszystko jest dobrze ![]() Aaa zapomnialam,przepraszam ![]() Witam nowe kolezanki na naszym watku Swietnie ze do nas dolaczylyscie ![]() Teraz lece robic pierozki,bo obiecalam mojemu TZ na obiadek ![]() Biedny doczekac sie juz nie moze ![]() Buziaki i milutkiego i spokojniutkiego dzionka Sloneczka
|
#434 | |
|
BAN stały
|
Witajcie kobietki
od rana latalam zalatwiac ubezpieczenie do pl i chyba sie udalo za 10 funtow miesiecznie dodatkowo wiec to naprawde nie jest duzo ![]() ![]() nie umie pocieszyc czlowieka tylko jeszcze bardziej doluje,ze nie tym razem to nastepny ale On nie jest kobieta i nie wie co to znaczy ja bym chyba sie zmostu rzucila jak by cos sie stalo,teraz zalatwiam z mamcia zeby przyjechala do dzieci a ja pojade do domu do pl sie leczyc mam nadzieje skutecznie,wiec moze za jakies 3 tygodnie juz polece do pl i oczywiscie bedziemy w kontakcie jak bede w pl bo moja mamcia oplaca neta dla samego skypa wiec ja skorzystam i bede Was informowala co i jak z nami na razie musze lezec prawie caly czas bo inaczej jak siedze albo sie na chodze za duzo to jelita daja sie okropnie we znaki wiec raz na jakis czas zagladne tutaj poczytac i napisac cos ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
no to juz macie prawie wszystko zalatwione
|
|
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczynki
ja wąłsnie z zakupków wrociłam, pokupowałam troche ciuszków sobie :P oczywiście musze przygotoac no to mojego męzuśka ale kupiłam mu tez taka drobnostke :P no i zrobi jego ulubiony obiadzik :P ![]() no to super alexa ze masz taka mozliwość i juz za neidługo bedziesz pod dobra opieką wszytsko bedzie dobrze, zobaczysz kicia to z Ciebie dobra gosposia mi by sie tam nie chciało robic jeszcze tym bardziej ze do sklepu mam nie daleko nie chciało by sie i no nie umiałabym zrobic pierożków. w ogole nic nie umiem gotowac ale dzieki Bogu mamm wspaniała teściowa i zawsze mi daje jakies przepisy na to co lubi mężuśs dobra lece cos posprztaca i zabieram sie do obiadu...
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Alexa cieszę się, ze wszytsko się Wam udało załatwić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja dzisiaj zaczęłam sprzątać- już mam wc z głowy i poodkurzane i w końcu prezenty pochowane po szafkach(ręczniki, pościele ). Obiadek gotowy tylko wstawić i pranko zrobić ale to potem, bo to ręczne:P to się nie spieszę
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2009-09-24 o 14:41 |
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
alexa....3 tyg to sporo,ale oby się udało.No liczę na to,że będziesz pisała co tam u Was słychać.
zebra...ja nie piorę ręcznie.Nie chciałoby mi się .macocha...a co to za okazja,że ty tak dogadzasz TŻ? U mnie humor coraz gorszy .Normalnie WSZYSTKO doprowadza mnie do szału i do płaczu
|
#438 |
|
Zakorzenienie
|
Co tam kobietki u Was słychać??Jak się czujecie?? Mnie naszła ochota na pierożki ruskie takie ze śmietanką
![]() i właśnie będę zabierała się za ich zrobienie i do tego zupka ogórkowa może ,będę miała jutro obiadek z głowy . Miłego popołudnia![]() Sensuel mamy coś podobnego ,mnie nic nie doprowadza do płaczu,ale za to mój mąż mnie doprowadza do nerwicy!!!
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2009-09-24 o 17:20 |
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel no ja musze pare białych podkoszulków Tż-towi wyprać, bo lubi akurat w białych chodzić, a zazwyczaj za mało ich na pranie w pralce:P
|
|
|
|
#440 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie macie w zwyczaju robienia obiadu z 2 dań
![]() Ja mam jedno z dwóch zawsze,baaaaardzo rzadko (czyt.prawie nigdy) obiad z dwóch dań.Mój TŻ marzy o 2 daniach,ale no niestety.....ja całego dnia przy garach spędzać nie będę .Poza tym ja jak zjem np.zupę to drugiego już nie dam rady,bo jestem full ![]() Ja dzisiaj robię na jutro klopsy mielone z "pomysł na" w sosie grzybowym.Zobaczymy co to za wynalazek.A oprócz tego robi się ciasto WZka z paczki z Delekty.Czasami mam totalnego lenia i zero pomysłu to się wspieram gotowcami.Rzadko,bo rzadko ale się zdarza ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- A nie da się tego wrzucić z innymi białymi na 60C i gotowe ??
|
#441 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny widać za wcześnie się Wam pochwaliłam. Dziś padło tyle gorzkich słów ze strony moich rodziców, że nie chcę od nich żadnego ślubu!!! Mam 20 lat, nic w życiu jeszcze nie zobaczyłam, zmarnowałam sobie życie i jestem głupia, a mój przyszły mąż jest beznadziejny. Muszę tu wytrzymać jeszcze miesiąc, póki stażu nie skończę i adio amigo.
Nie mogę żyć w takiej atmosferze, muszę brać pod uwagę fasolkę, bo ona reaguje już na mój nastrój, gdy się zezłoszczę i płaczę to zaraz boli mnie brzuch ![]() |
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel no właśnie nie zawsze mam tyle białego prania żeby było sens je robić
wtedy piore podkoszulki ręcznie:FJa robie zawsze z jednego dania raz na chiński rok zdarzy się z dwóch. Atinas wiesz ja też an Twoim miejscu nie chciałabym już nic od rodziców i trzymałabym się już swojej decyzji żeby im w pięty psoszło!!! Przykro mi naprawdę, zę tak Cię namawiali na wielki ślub a teraz takie rzeczy mówią:\Trzymaj się!!! Najważniejsze, że macie siebie i fasolkę
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zebra czy Ty jesteś na stażu i masz L4? Bo tak się zastanawiam, czy jakbym do bezrobocia zaniosła zaświadczenie, że jestem w ciąży i zwolnienie to czy by mi normalnie później pieniążki dali...? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ja mam umowę zlecenie i jestem na L4... Nie wiem jak to ze stażem ejst w ciąży...
|
|
|
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
To muszę się jakoś dowiedzieć, bo tak to mogłabym się już wcześniej wyprowadzić...
|
|
|
|
#446 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cześć Wam! U mnie po staremu! Czyli staranka zawieszone, bo mąż musiał znowu brać leki Nawet do półmetka cyklu nie dolecieliśmy. Tak więc Alexa współczuję Ci, bo mam nadwrażliwe jelita i wiem jaki to ból. A u Ciebie jest jeszcze większy Kochaniutka trzymam kciuki za Ciebie i Twoje dzieciątko - i to bardzo mocno.
Edytowane przez Pepus Czas edycji: 2009-09-24 o 18:47 |
|||
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
część dziewczyny! ja też nie jestem w najlepszej formie, dzisiaj znowu boli mnie jajnik i juz nie wiem co robić a mój lekarz jest na urlopie
już sama nie wiem co robić. jedyny pozytyw dnia dzisiejszego to wizyta na budowie naszego domku! już jest szkielet dachu atinas najpierw gratulacje z powodu ślubu!!! a jeżeli chodzi o rodziców to głowa do góry, teraz jest ciężko ale myśle, że będzie lepiej jak zobaczą że sobie radziciealexa mam nadzieję, że przetrwacie te trzy tygodnie i lekarze w Polsce wam pomogą! cały czas o was myśle i trzymam kciuki! jeżeli chodzi o obiady to u mnie też jednodaniowe z ewentualną dokładką a pranie reczne tylko ciuchów ktore farbują reszta do pralki nawet jak nie ma całego bębna bo sama dobiera ilość wody itd sensuel polecam "pomysł na soczyste żeberka" pycha!!!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
No i pierożki gotowe
. Atinas po części troszkę wiem co przeżywasz,bo moi rodzice święci nie są,chociaż na temat ciąży nic złego nie mówili,wręcz się cieszyli(tylko u mnie to jest tak,że ja zaszłam w ciąże po ślubie i dlatego nie mogli mieć nic przeciwko). Ale jak zaplanowaliśmy ślub to za to mieli wiele do powiedzenia,że też za młoda jestem i wogóle,a na końcu,że do ślubu ręki nie przyłożą itp. Ale później im przeszło i sami wynajeli sale i zorganizowali wesele,Nas nic nie obchodziło. Więc mimo,że masz do swoich rodziców taki żal to wydaje mi się,że im przejdzie z czasem.Zaakceptują to wszystko i przestaną szkodzić Tobie i maleństwu.Trzymam kciuki oby tak było Sensuel ja żadko robię obiad z dwóch dań,ale jak już mnie najdzie wena to robię i mam troszkę spokoju . Ja czasami też gotuje z tych pomysłówJak Wam dziewczynki wieczorek mija???Jak się czujecie?? |
|
|
|
#449 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bedzie dobrze i sami sobie dacie rade bez pomocy Twoich rodzicow a jak masz cos w zyciu zobaczyc to jeszcze zobaczysz mimo,ze na swiecie bedzie dzidziulek to nie jest zadna przeszkoda,a beznadziejna nie jestes bo dalas zycie malutkiej istotce i bedziesz ja wychowywala nie ma sensu sie dolowac kochana,dacie sobie rade
|
|
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam na obiedzie u babci bo nasz domek powstaje na tym samym podwórku więc dzisiaj nie gotowałam
były schaby i bigosik i jutri też nie będe gotować bo tez tam jedziemy ponieważ mąż musi coś tam zrobićanusia ja najczęściej kupuje gotowe sosy w słoiczkach i dokładam coś od siebie bo moje sosy nie zawsze wychodzą dobre poza tym lubie "pomysł na" ale te z torebką i przyprawami są naprawde dobre i ułatwiają a zwłaszcza przyspieszaja gotowanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

wiec dzis sie dowiedzialam,ze jesli choroba w ciazy spi to nie jest to grozne dla dzidzi i ciaze sa donoszone i tak sie dzieje w ponad 90 % ja niestety sie do nich nie zaliczam

Byłam dzisiaj u gina i z synkeim wszystko w porząku- organy ok, kość nosowa ok, no i rośnie wg.terminu...a ja od początku ciąży przytyłam 4 kg... jakoś 2 mi się przyplątały teraz w ciągu ostatnich 3 tyg... to juz wiem czemu było ciaśniej w sukience na ślubie
.
. Ja byłam z mężem i z pieskami poza miastem trochę pooddychać świeżym powietrzem
dzieki

wiec ja skorzystam i bede Was informowala co i jak z nami
.
i właśnie będę zabierała się za ich zrobienie

.Poza tym ja jak zjem np.zupę to drugiego już nie dam rady,bo jestem full
w sosie grzybowym.Zobaczymy co to za wynalazek.A oprócz tego robi się ciasto WZka z paczki z Delekty.Czasami mam totalnego lenia i zero pomysłu to się wspieram gotowcami.Rzadko,bo rzadko ale się zdarza