|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() netowo - półhurt, zwłaszcza w promocjach jest fajny. stacjonarnie kamienie pojedynczo -drogo [i koszmarnie źle opisane], sznury - nieźle. swary przeciętnie, w Granicie obok dostaniesz chyba ciut taniej, no i wybór ogromny. w Katiart stacjonarnym siedzi jakaś niedouczona siksa, która mnie nieziemsko wnerwia i jest niekompetentna, bo np nie rozrónia grubości drutów ani próby srebra. generalnie na Bażyńskiego jest urocze centrum jubilerskie - idziesz w górę tej uliczki prowadzącej na Polanki i w połowie jest duży banner 'centurm jubilerskie'. jak masz jeszcze jakies pytania to służę pomocną tu czy na priv, jak wolisz ![]()
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Witam.
Ja pierwsze swoje zakupy robiłam w QNSZT - mają świetne półfabrykaty srebrne. Kamienie również bardzo fajne. Przesyłka priorytetowa faktycznie. Później zamawiałam na KALAIT i tam mają trochę gorszej jakości (są cieńsze przede wszystkim) półfabrykaty srebrne niż ma qnszt, ale za to mają dużo tańsze. Przesyłka - trochę czekałam - może wina poczty?nie wiem. Ale i tak jestem zadowolona ![]()
![]() |
![]() |
#424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W środę albo czwartek będę szła buszować, to są moje dni 'uniwersyteckie' - bardzo chętnie na towarzystwo? bo raz, że ja sierotka letka, dwa, że zawsze milej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Raczkowanie
|
A ja sobie czekam i czekam na paczkę od piinechy...Nie żeby mi się paliło ale mam wrażenie że jej nie dostanę - suma zamówienia nie zawrotna ale i tak szkoda. Po tym co tu poczytałam moje wrażenie jeszcze mocniejsze jest. Brak odpowiedzi na maile, tel nie odpowiada. Że też ja wcześniej Was nie poczytałam.
![]() ![]()
![]() |
#426 |
Przyczajenie
|
sija - ja robiłam zakupy w agarts.pl
Złożyłam na razie 2 zamówienia, jak na razie jestem bardzo zadowolona, fajne gratisy wrzucają i dużo ale powyżej 25 zł ![]() zamawiam szczególnie bigle ze stali chirurgicznej, koraliki crackle-bo uwielbiam je, i kostki szklane mają śliczne. Edytowane przez memphiska Czas edycji: 2010-03-13 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie ja przez te bigle ze stali do nich trafilam... Nie bralam wiele, bo mowie - nowy sklep, wiadomo? Ale skoro juz ktos cos kupil a sklep nie zwinal sie po tygodniu to jestem spokojniejsza
![]()
![]() |
#428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz i się przypominaj! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Pisałam... po chyba tygodniu - po dwóch dniach wysłali. Właśnie mi mama przysłała sms że doszła paczka
![]() Cóż...ja do specjalne niecierpliwych nie należę..ale inne sklepy mnie rozpuściły, bo przesyłki szybko, nie trza pisać i się przypominać i czekać i czekać... ![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
Kupowałyście w sklepie http://www.crystaleye.pl ??
Wrzucam do koszyka paczki bigli po 25 gram, czyli z niższą, hurtową ceną, a w koszyku ceny do 24 gram... No i nie wiem czy można dalej klikać? Czy to się samo zmieni w pewnym momencie? Czy tu coś nie działa?
![]() |
#431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mówiłam, że powinnam częściej używać okularów... Dzięki...
![]() |
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
pytanie mam dot. beabitdesign > gdzie znależć informację na temat tego czy otrzymali przelew i np. czy wysłali paczkę? wiecie może?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
Niestety nigdzie nie można tego sprawdzić i sami też o tym nie informują. Chyba, ze do nich zadzwonisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
ja wiem, że gratisy fajnie, że są itp., i to kurtuazja sklepów, nie obowiązek...
no ale jak już dajesz gratis, to chyba powinien być sensowny, a nie rozkładający klientkę na łopatki śmiechem ![]() zamówienie za 150zł, druty, ponad pół kilo cekinów, fimki, klej - i paczuszka plastikowych kropli, bo kumpela chce brelok. wartość rzeczonych kropli koło 1,50. gratis? 2 (słownie: dwa) samotne plastikowe koraliki w wielkiej torebce z wielkim napisem 'gratis' ![]() ja wiem, że gratisy to tylko taka miła niespodzianka, ale przy eltay'u np., który dodał mi kilka ślicznych zapięć i charmsów, to wypadają... zabawnie ![]() no bo kurde. dwa. małe. koraliki. z plastiku. i ten napis, większy od nich ![]() żeby nie było, ja się nie domagam, ja tylko zauważam komiczny kontrast ![]() Edytowane przez kocuria Czas edycji: 2010-03-15 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
Przy zakupach w Eltay'u to się zgadzam
![]() Kolejny sklep który miło wspomina to Skarby Natury za m.in. swietne konkursy/promocyjne na drogie gratisy. Natomniast zle dobrane, plastikowe badziewie ma efekt gorszy od zamierzonego ![]()
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-03-15 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam paczusię z Bukowca -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 |
Zadomowienie
|
Ollcia, krzywdę mi robisz
![]()
![]() |
#439 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Agarts.pl - szybko i bez zarzutu. Na duzy plus u mnie bo do nowych miejsc podchodze z rezerwa.
![]() |
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A Skarby dają gratisy tak normalnie do zamówień? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zadomowienie
|
Ruda chyba nie było gratisów jako takich
![]() ![]()
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
Moge się włączyć do dyskusji? Sama tez jest fantyczką zakupow internetowychJ Najbardziej lubie to że można jednoczenie siedzieć w domu i robić zakupy, nie marnując czasu na stanie w kolejkach…Pozytym w wielu sklepach interentowych przede wszystkim zagranicznych można kupić produkty, ktȯre u nas nie są dostępne. Sama z tego korzystam, szczegȯlnie jeśli chodzi o kosmetyki;-)Jedyna rzecz, ktȯra mi troche przeszkadza to płacenie za zakupy. Zazwczaj biore za pobraniem, bo jakoś nie mam zaufania do podawania w internecie moich danych osobowowych, choć ostatnio znajoma zaproponowała mi korzystanie z paysafecard. Z tego co mi mȯwiła, nie musze przy niej poddować żadnych danych osobowych, poprostu kupuje karte na określoną kwote, a potem w sklepie internetwowym podaje tylko kod tej z tej karty i już po problemie. Brzmi calkiem nieźle, ale sama nie wiem, raczej jestem ostrożna, jeśli chodzi o tego typu rzerzy, Możecie mi o niej cos bliżej powiedzieć? Macia z nią jakieś doświadczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Rozeznanie
|
ruda emilku:
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Witajcie. Potrzebuje Waszej rady.
Zrobiłam - jako zielona - pierwsze zakupy w 3 sklepach internetowych, ale mam cholerny niesmak. I o ile w dwóch z nich przezyję wpadki tak w trzecim z nich... Koraliki nie bardzo ambitne ale od czegoś trzeba zacząć. Na 6 crackli 1,6mm - brak 1 szt na 12 crackli 1,4mm -brak 2 szt i na 130 crackli 0,6mm brak 20 szt Te brakujące to jest kupka potłuczonego szkła latajace po kopercie. Zamówiłam tez 4 wielkości crackli przezroczystych, dwie z nich są pieknie błyszczące a dwie o poświacie zielonej. Na pewno nie da ich się połączyć razem. Było tez parę sztuk ponad liczbę podaną na aukcji i teraz nie wiem co powinnam zrobić. Majątku to to nie kosztowało, no ale niesmak jest. Wiem teraz jedno - nie będę robiła już zakupów przez internet. Jakość korali w pozostałych sklepach tez pozostawia wiele do życzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zadomowienie
|
Szkoda, że przy pierwszych zakupach akurat miałaś takie kiepskie doświadczenia... To jednak kwestia doboru u kogo kupować. Przejrzyj wątek, kto sprzedaje to czego potrzebujesz, a jest polecany.
A do tamtych zdecydowanie napisz, dokładnie informując o brakach i uszkodzeniach. Niezależnie ile to kosztowało, niech zwracają albo wysyłają dobre! I nie wysyłaj na swój koszt tych braków, musi to pokryć sprzedawca! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
ja na szczęście wpadam do tego wątku, żeby chwalić, tym razem kadoro i świat pasji. jestem pod wrażeniem kontaktu z klientem, na bieżąco dostawałam informacje co dzieje się z moim zamówieniem, kadoro dodatkowo smsem powiadamia o wysyłce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#448 |
Rozeznanie
|
A mnie rozczarowała Maruszka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się osobiście zastanawiam, kiedy Kati wpadnie na to, ze jeżeli ktoś kupuje u nich srebro i swary wyłącznie, i to za setki złotych za każdym razem, to NIE NOSI tandentych chinskich wisioreczków rodem ze sklepów "wszystko za 4zł" czy naszyjników z kawałka muszli na rzemieniu (do zamówienia za 800zł!). Jak będę chciała biżu dla siebie, to ją sobie sama zobię. Miło, że ma dobre chęci, i wiem, że nie musi dodawać nic....ale zarazem to zero wyobraźni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Ja polecam ta hurtownie http://www.vitabeads.com/faceted_button_gemstone.htm obawiałam sie ze kamyków nie dostane ale dzisiaj doszły pisze głownie o tych kamieniach,zamówiłam na 150 zł mam ponad metr kamyków ,sadze ze warto tam zamówic
Biżutki 2010 http://pretty.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=411256 ![]() http://pretty.wizaz.pl/forum/showthr...354928&page=11 Edytowane przez follow me Czas edycji: 2010-03-17 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.