Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-08, 12:28   #421
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria
Dot.: Sklepy internetowe-wady i zalety (podziel się opinią) cz.II

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
katiart ma sklep internetowy i oddzielnie stacjonarny. jedno sobie, drugie sobie. stacjonarny jest na Bażyńskiego, niedaleko rektoratu
Darkling
a orientujesz się, jak cenowo/asortymentowo stoi ten stacjonarny? porównywalnie do inetowego?
kocuria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 15:13   #422
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez kocuria Pokaż wiadomość
Darkling
a orientujesz się, jak cenowo/asortymentowo stoi ten stacjonarny? porównywalnie do inetowego?
yup
netowo - półhurt, zwłaszcza w promocjach jest fajny. stacjonarnie kamienie pojedynczo -drogo [i koszmarnie źle opisane], sznury - nieźle. swary przeciętnie, w Granicie obok dostaniesz chyba ciut taniej, no i wybór ogromny. w Katiart stacjonarnym siedzi jakaś niedouczona siksa, która mnie nieziemsko wnerwia i jest niekompetentna, bo np nie rozrónia grubości drutów ani próby srebra. generalnie na Bażyńskiego jest urocze centrum jubilerskie - idziesz w górę tej uliczki prowadzącej na Polanki i w połowie jest duży banner 'centurm jubilerskie'.
jak masz jeszcze jakies pytania to służę pomocną tu czy na priv, jak wolisz

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 15:59   #423
bedede
Raczkowanie

GG do bedede

Witam.

Ja pierwsze swoje zakupy robiłam w QNSZT - mają świetne półfabrykaty srebrne. Kamienie również bardzo fajne. Przesyłka priorytetowa faktycznie.
Później zamawiałam na KALAIT i tam mają trochę gorszej jakości (są cieńsze przede wszystkim) półfabrykaty srebrne niż ma qnszt, ale za to mają dużo tańsze.
Przesyłka - trochę czekałam - może wina poczty?nie wiem. Ale i tak jestem zadowolona )

Mówią, że ten, który zasługuje na prawdziwą miłość będzie Cię kochał taką, jaką jesteś, a nie taką, jaką chce żebyś była.

http://☠☠☠☠☠☠☠/yAuxr - interesuje Cię kredyt??
bedede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-08, 17:27   #424
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
yup
netowo - półhurt, zwłaszcza w promocjach jest fajny. stacjonarnie kamienie pojedynczo -drogo [i koszmarnie źle opisane], sznury - nieźle. swary przeciętnie, w Granicie obok dostaniesz chyba ciut taniej, no i wybór ogromny. w Katiart stacjonarnym siedzi jakaś niedouczona siksa, która mnie nieziemsko wnerwia i jest niekompetentna, bo np nie rozrónia grubości drutów ani próby srebra. generalnie na Bażyńskiego jest urocze centrum jubilerskie - idziesz w górę tej uliczki prowadzącej na Polanki i w połowie jest duży banner 'centurm jubilerskie'.
jak masz jeszcze jakies pytania to służę pomocną tu czy na priv, jak wolisz
Dark, dzięki za pomoc!
W środę albo czwartek będę szła buszować, to są moje dni 'uniwersyteckie' - bardzo chętnie na towarzystwo? bo raz, że ja sierotka letka, dwa, że zawsze milej

Stary 2010-03-10, 06:39   #425
naisha
Raczkowanie

GG do naisha

A ja sobie czekam i czekam na paczkę od piinechy...Nie żeby mi się paliło ale mam wrażenie że jej nie dostanę - suma zamówienia nie zawrotna ale i tak szkoda. Po tym co tu poczytałam moje wrażenie jeszcze mocniejsze jest. Brak odpowiedzi na maile, tel nie odpowiada. Że też ja wcześniej Was nie poczytałam. Piinechy nie polecam. A na allegro zawsze tak dobrze się współpracowało ehh....

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520

naisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 08:12   #426
memphiska
Przyczajenie

sija - ja robiłam zakupy w agarts.pl
Złożyłam na razie 2 zamówienia, jak na razie jestem bardzo zadowolona, fajne gratisy wrzucają i dużo ale powyżej 25 zł
zamawiam szczególnie bigle ze stali chirurgicznej, koraliki crackle-bo uwielbiam je, i kostki szklane mają śliczne.

Edytowane przez memphiska
Czas edycji: 2010-03-13 o 20:23
memphiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 08:36   #427
substytut
Zakorzenienie

No wlasnie ja przez te bigle ze stali do nich trafilam... Nie bralam wiele, bo mowie - nowy sklep, wiadomo? Ale skoro juz ktos cos kupil a sklep nie zwinal sie po tygodniu to jestem spokojniejsza
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 12:42   #428
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez naisha Pokaż wiadomość
A ja sobie czekam i czekam na paczkę od piinechy...Nie żeby mi się paliło ale mam wrażenie że jej nie dostanę - suma zamówienia nie zawrotna ale i tak szkoda. Po tym co tu poczytałam moje wrażenie jeszcze mocniejsze jest. Brak odpowiedzi na maile, tel nie odpowiada. Że też ja wcześniej Was nie poczytałam. Piinechy nie polecam. A na allegro zawsze tak dobrze się współpracowało ehh....
Ja na swoją też ostatnio czekałam..... Pani Inez mi napisała,że paczka została spakowana przez pomocnika i... schowana do szuflady... zapomniano o tym zamówieniu i gdybym się nie przypomniała to bym czekała i czekała.

Pisz i się przypominaj!
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 12:51   #429
naisha
Raczkowanie

GG do naisha

Pisałam... po chyba tygodniu - po dwóch dniach wysłali. Właśnie mi mama przysłała sms że doszła paczka . Przeprosiny od Pani Inez tez przyszły...że mają przeprowadzkę i remont i cośtam jeszcze i że zamówienia realizują z opóźnieniem..
Cóż...ja do specjalne niecierpliwych nie należę..ale inne sklepy mnie rozpuściły, bo przesyłki szybko, nie trza pisać i się przypominać i czekać i czekać...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=135520

naisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-12, 20:48   #430
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Kupowałyście w sklepie http://www.crystaleye.pl ??
Wrzucam do koszyka paczki bigli po 25 gram, czyli z niższą, hurtową ceną, a w koszyku ceny do 24 gram... No i nie wiem czy można dalej klikać? Czy to się samo zmieni w pewnym momencie? Czy tu coś nie działa?
Stary 2010-03-12, 21:58   #431
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

Cytat:
Napisane przez KarmazynowyKamyk Pokaż wiadomość
Kupowałyście w sklepie http://www.crystaleye.pl ??
Wrzucam do koszyka paczki bigli po 25 gram, czyli z niższą, hurtową ceną, a w koszyku ceny do 24 gram... No i nie wiem czy można dalej klikać? Czy to się samo zmieni w pewnym momencie? Czy tu coś nie działa?
kamyku, paczki wrzucasz nie na gramy/sztuki, tylko tam jest oddzielna rubryczka na to, niżej. 1-24g, 25g, 100g.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 20:20   #432
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
kamyku, paczki wrzucasz nie na gramy/sztuki, tylko tam jest oddzielna rubryczka na to, niżej. 1-24g, 25g, 100g.
Hahaha...
Zawsze mówiłam, że powinnam częściej używać okularów...
Dzięki...
Stary 2010-03-15, 12:07   #433
maximaa
Zadomowienie

pytanie mam dot. beabitdesign > gdzie znależć informację na temat tego czy otrzymali przelew i np. czy wysłali paczkę? wiecie może?
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 12:08   #434
Yaollinka
Zadomowienie

Niestety nigdzie nie można tego sprawdzić i sami też o tym nie informują. Chyba, ze do nich zadzwonisz.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 16:44   #435
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

ja wiem, że gratisy fajnie, że są itp., i to kurtuazja sklepów, nie obowiązek...
no ale jak już dajesz gratis, to chyba powinien być sensowny, a nie rozkładający klientkę na łopatki śmiechem

zamówienie za 150zł, druty, ponad pół kilo cekinów, fimki, klej - i paczuszka plastikowych kropli, bo kumpela chce brelok. wartość rzeczonych kropli koło 1,50.

gratis? 2 (słownie: dwa) samotne plastikowe koraliki w wielkiej torebce z wielkim napisem 'gratis'
ja wiem, że gratisy to tylko taka miła niespodzianka, ale przy eltay'u np., który dodał mi kilka ślicznych zapięć i charmsów, to wypadają... zabawnie

no bo kurde. dwa. małe. koraliki. z plastiku.
i ten napis, większy od nich

żeby nie było, ja się nie domagam, ja tylko zauważam komiczny kontrast

Edytowane przez kocuria
Czas edycji: 2010-03-15 o 16:45

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 17:26   #436
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Przy zakupach w Eltay'u to się zgadzam. Ostatnio miałam kilkanaście woreczków koralików po 20-30sztuk - idealnie dopasowanych do zamównie. Takie gesty są bardzo miłe. A najważniejsze, dobrze dobrane i przemyslane gratisy naprawdę działają i zachęcają do kolejnych zakupów.
Kolejny sklep który miło wspomina to Skarby Natury za m.in. swietne konkursy/promocyjne na drogie gratisy.

Natomniast zle dobrane, plastikowe badziewie ma efekt gorszy od zamierzonego, juz lepiej byloby nic nie dawac.

Edytowane przez ravenart
Czas edycji: 2010-03-15 o 17:27
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 18:10   #437
ollccia
Zadomowienie

Właśnie dostałam paczusię z Bukowca - - normalnie takie cuda mi przyszły, że oczu nie mogę oderwać... No co kamyk to piękniejszy... Rodochrozyty i sugility są bossskie, zielony granat grossular powala na kolana, a przy bursztynach powoli schodzę na zawał... Każdy kamyk bym tak mogła opisać, ale chyba dam sobie spokój z komputerem na chwilę i poponasycam się jeszcze Żebyście mogły widzieć jak mi się oczka świecą... To już są chyba wymagające leczenia objawy uzależnienia...
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 19:53   #438
loquacee
Zadomowienie

GG do loquacee

Ollcia, krzywdę mi robisz Czekam właśnie na paczkę z bukowca a teraz to już na pewno będę warować pod skrzynką i gryźć pazury.
Stary 2010-03-15, 21:49   #439
ollccia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez loquacee Pokaż wiadomość
Ollcia, krzywdę mi robisz Czekam właśnie na paczkę z bukowca a teraz to już na pewno będę warować pod skrzynką i gryźć pazury.
Przepraszam Jedyne co mogę napisać na pocieszenie, to że warto poczekać Też mnie trochę Bukowiec przetrzymał z przesyłką, ale naprawdę było warto się trochę poniecierpliwić
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 09:45   #440
substytut
Zakorzenienie

Agarts.pl - szybko i bez zarzutu. Na duzy plus u mnie bo do nowych miejsc podchodze z rezerwa.
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 10:24   #441
Ruda Emilka
Raczkowanie

Cytat:
ja wiem, że gratisy fajnie, że są itp., i to kurtuazja sklepów, nie obowiązek...
no ale jak już dajesz gratis, to chyba powinien być sensowny, a nie rozkładający klientkę na łopatki śmiechem
Wklejam zdjęcie gratisu który dostałam jakiś czas temu od Kati-art do zamówienia za około 300zł

Cytat:
Napisane przez ravenart Pokaż wiadomość
Kolejny sklep który miło wspomina to Skarby Natury za m.in. swietne konkursy/promocyjne na drogie gratisy.
A Skarby dają gratisy tak normalnie do zamówień?
Ruda Emilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 10:50   #442
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Ruda chyba nie było gratisów jako takich, ale zakupy we wrześniu więc nie pamietam. Za to później dostałam śliczny srebrny sekretnik
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-16, 14:24   #443
Strongmenka
Raczkowanie

Moge się włączyć do dyskusji? Sama tez jest fantyczką zakupow internetowychJ Najbardziej lubie to że można jednoczenie siedzieć w domu i robić zakupy, nie marnując czasu na stanie w kolejkach…Pozytym w wielu sklepach interentowych przede wszystkim zagranicznych można kupić produkty, ktȯre u nas nie są dostępne. Sama z tego korzystam, szczegȯlnie jeśli chodzi o kosmetyki;-)Jedyna rzecz, ktȯra mi troche przeszkadza to płacenie za zakupy. Zazwczaj biore za pobraniem, bo jakoś nie mam zaufania do podawania w internecie moich danych osobowowych, choć ostatnio znajoma zaproponowała mi korzystanie z paysafecard. Z tego co mi mȯwiła, nie musze przy niej poddować żadnych danych osobowych, poprostu kupuje karte na określoną kwote, a potem w sklepie internetwowym podaje tylko kod tej z tej karty i już po problemie. Brzmi calkiem nieźle, ale sama nie wiem, raczej jestem ostrożna, jeśli chodzi o tego typu rzerzy, Możecie mi o niej cos bliżej powiedzieć? Macia z nią jakieś doświadczenia?
Strongmenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 15:22   #444
kocuria
Rozeznanie

GG do kocuria

ruda emilku:
Stary 2010-03-17, 17:01   #445
Agata.za
Raczkowanie

Witajcie. Potrzebuje Waszej rady.
Zrobiłam - jako zielona - pierwsze zakupy w 3 sklepach internetowych, ale mam cholerny niesmak. I o ile w dwóch z nich przezyję wpadki tak w trzecim z nich...
Koraliki nie bardzo ambitne ale od czegoś trzeba zacząć.
Na 6 crackli 1,6mm - brak 1 szt
na 12 crackli 1,4mm -brak 2 szt
i na 130 crackli 0,6mm brak 20 szt
Te brakujące to jest kupka potłuczonego szkła latajace po kopercie.
Zamówiłam tez 4 wielkości crackli przezroczystych, dwie z nich są pieknie błyszczące a dwie o poświacie zielonej. Na pewno nie da ich się połączyć razem. Było tez parę sztuk ponad liczbę podaną na aukcji i teraz nie wiem co powinnam zrobić. Majątku to to nie kosztowało, no ale niesmak jest.
Wiem teraz jedno - nie będę robiła już zakupów przez internet. Jakość korali w pozostałych sklepach tez pozostawia wiele do życzenia.
Agata.za jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 17:07   #446
lunamin
Zadomowienie

Szkoda, że przy pierwszych zakupach akurat miałaś takie kiepskie doświadczenia... To jednak kwestia doboru u kogo kupować. Przejrzyj wątek, kto sprzedaje to czego potrzebujesz, a jest polecany.
A do tamtych zdecydowanie napisz, dokładnie informując o brakach i uszkodzeniach. Niezależnie ile to kosztowało, niech zwracają albo wysyłają dobre! I nie wysyłaj na swój koszt tych braków, musi to pokryć sprzedawca!
Stary 2010-03-17, 17:50   #447
shachownica
Zakorzenienie

ja na szczęście wpadam do tego wątku, żeby chwalić, tym razem kadoro i świat pasji. jestem pod wrażeniem kontaktu z klientem, na bieżąco dostawałam informacje co dzieje się z moim zamówieniem, kadoro dodatkowo smsem powiadamia o wysyłce no i oczywiście błyskawiczna wysyłka, na pewno do obu jeszcze wrócę.

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 18:29   #448
Javarem
Rozeznanie

GG do Javarem

A mnie rozczarowała Maruszka oprócz innych kamieni zamawiałam kulki muszli-szachownicę jak ja to zwę.Kolczyki powstały szybciutko i szybciutko poszły w galerii a za jakiś tydzień klientka pisze z reklamacją że kwadraciki odpadają.Ok-nie ma problemu-wymieniędzwonię do maruszki żeby się upewnić czy to to aby nie ciagła przypadłosć że cosik tam sobie z tej muszli odpada-zostałam uspokojona,że nie.Zadzwoniłam w poniedziałek,zamówiłam i zapłaciłam w ten sam poniedziałek a czekałam do poniedziałku następnegowiadomo reklamacja więc na czasie zależło!! Poza tym jak dzwoniłam w piatek czy nadano to powiedziała pani że tak,że w czwartek a na stemplu potem sprawdziłam że nadali w piątek pewnie po moim telefonie bo na meila nie odpisali ale na domiar tego to myślałam że kulkę w kopercie zabezpieczą jakoś a ona wolno sobie latała po kopercie razem z pomiętoloną fakturą brawa za podejście do tak delikatnego materiału i sprawności obsługi,ehhh.
Javarem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 20:27   #449
clementinne
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ruda Emilka Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcie gratisu który dostałam jakiś czas temu od Kati-art do zamówienia za około 300zł

Ja się osobiście zastanawiam, kiedy Kati wpadnie na to, ze jeżeli ktoś kupuje u nich srebro i swary wyłącznie, i to za setki złotych za każdym razem, to NIE NOSI tandentych chinskich wisioreczków rodem ze sklepów "wszystko za 4zł" czy naszyjników z kawałka muszli na rzemieniu (do zamówienia za 800zł!). Jak będę chciała biżu dla siebie, to ją sobie sama zobię. Miło, że ma dobre chęci, i wiem, że nie musi dodawać nic....ale zarazem to zero wyobraźni...
clementinne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 21:21   #450
follow me
Raczkowanie

GG do follow me

Ja polecam ta hurtownie http://www.vitabeads.com/faceted_button_gemstone.htm obawiałam sie ze kamyków nie dostane ale dzisiaj doszły pisze głownie o tych kamieniach,zamówiłam na 150 zł mam ponad metr kamyków ,sadze ze warto tam zamówic

Edytowane przez follow me
Czas edycji: 2010-03-17 o 21:23
follow me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości