|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ile oszczędzacie / wydajecie pieniędzy na miesiąc?
A ja:
internet:60 zł Tel:40 zł Rata kredytu:140 zł Zarabiam średnio 1000 zł, a i tak juz tydzień po wypłacie w portfelu zostaje mi 40 gr. Troche za duzo wydaje na kosmetyki. Teraz mam silne postanowienie wzięcia się w garść, bo chcę coś wynajać, więc jakieś 500 zł pójdzie na wynajem. Boję sie, czy dam sobie rade... :[
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#423 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
55 zl telefon 200 zl rata pokój kosztowałby mnie ok 300-400 zl Myślę, że dałabym radę, jednak brak odwagi... Do tego planujemy wesele, więc wydatków będzie więcej...
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na stazu dostaje 1900 z czego 900 idzie na mieszkanie (wynajmuje kawalerke, jest w tym wszystko, czynsz, prad, woda, kasa dla wlasciciela). 70 tel + internet 160 rata Bardzo chce juz kupic wlasne mieszkanie bo wole wlasne splacac niz komus |
|
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
Póki co mieszkam z rodzicami i nie dokładam sie, bo nie dostałam jeszcze nawet pierwszego stażowego...Nie pisałam oczywiście o dojazdach do pracy, kosmetykach czy ubraniach bo to raczej nie są jakieś stałe i duże wydatki...
A jeśli miałabym wynająć pokój (300zl i nic więcej, bez opłat) to pewnie musiałabym dorabiać (robię pazurki)
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
wykończyłam maskę kokosową dzisiaj do włosów
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z KWC to ryzyko, ale mniejsze niz pojscie na zywiol w drogerii Wiele razy sie nacielam mimo, ze opinie byly fantastyczne. Ale ja mam cere trudna do okielznania, wiec wybaczam![]() Cytat:
Ja mam i takie balsamy, ktorych nie uzywam przez miesiac, bo sa np. za ciezkie. Wiec wyrzucanie czegos po takim krotkim czasie u mnie sie nie sprawdza. Wczoraj zobaczylam, jak wiele mam kosmetykow kolorowych i one sa moja najwieksza bolaczka finansowa. 3x tusz (jeden na wykonczeniu), 4 x puder, 8 lub wiecej podkladow, 3x bronzer, 6x roz, niezliczona ilosc cieni, 7 kredek, niezliczona ilosc pomadek, 1xblyszczyk, jakies bazy pod cienie, makijaz i inne rozne rzeczy, o ktorych nawet nie ma co gadac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#429 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Da sie wydac 70 zl na jedzenie, jesli masz zapasy w zamrazarce, nie jadasz na miescie, a zywisz sie glownie zupkami chinskimi, kanapkami z byle czym lub zupami domowymi.
|
|
|
|
#431 |
|
BAN stały
|
Tak sobie czytam i podziwiam was dziewczyny! Ja tez sie zbieram do oszczedzania, bo niedlugo pojawi sie nowy bebik, a wiadomo to nielada wydatek... Prawdopodobnie jak wróce po ciazy to mnie zwolnia;/ Juz nie pamietam za bardzo jak sobie radzilam za studenckich czasow, ale jakos dawalam rade tylko teraz musze liczyc wszystko na 4 osoby, wiec ja moge sobie czegos nie kupic, ale dzieci rosna i potrzebuja ciagle nowych ciuchow. Ostatnio zaczelam sie wymieniac. Znalazlam szafke.pl, moje ciuchy.pl i dzial wymianki na serwisie ekorodzice.pl Podobno tutaj tez mozna sie wymieniac, jesli tak to w ktorym miejscu? Spotykacie sie czasem w realu?
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Niechodzenie do sklepów to najlepszy sposób na oszczędzanie;d najgorsze są promocje kupuje sie mnóstwo niepotrzebnych rzeczy... allegro choć samo w sobie często pozwala zaoszczędzić, to za często oglądane, też daje się odczuć... |
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Witch, myslalam o tym, jednak moje wszystkie sa uzywane, no moze wiekszosc, jesli jakies nie, to konkretne cienie z paletki, wiec raczej nie mam co sprzedac. Ew. sie wymienic, choc to byloby trudne, bo mam ciemniejsza karnacje, wiec i podklady tez nie naleza do najjasniejszych.
|
|
|
|
#434 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście mam też kosmetyki, których używam w większych odstępach czasu więc ich w selekcji nie biorę pod uwagę ... ale zazwyczaj daję moim badziewiem 2 tygodnie na zreflektowanie się - jak nie chcą - to nie i siup do kosza Cytat:
bo wyskoczyłaś z tyloma linkami na raz |
||
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
ja badziewiom daje czasem nawet i pol roku - czasem sie zdarza, ze sie do nich przekonuje i na nowo uzywam, a czasem zmieniam ich zastsowanie, a ostatecznie oddaje kolezance - ostatnio wydalam dwa worki kosmetykow
|
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
o matulko z Gładelupy!
![]() tyle to ja chyba nawet nie miałam ![]() ale muszę Wam się do czegoś przyznać ![]() nie myślcie sobie że ja tak o - oszczędna i już jestem! może na punkcie kosmetyków fioła nie mam a le na punkcie książek ... olaboga! nie przejdę obojętnie obok księgarnia, chociaż na wystawę muszę popatrzeć, empik omijam z daleka bo jak wejdę to nie wyjdę ... a jak wyjdę to uboższa o kilkadziesiąt złotych a bogatsza o nowe książki ... które de facto nie mieszczą się już na półkach! a ja je dokupuję i dokupuję |
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kosmetykom mowie stanowczo nie od dzisiaj. Postaram sie nie zwiekszac mojej kolekcji kolorowki. |
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
Na którymś z wątków trafiłam na fajnego bloga o oszczędzaniu,a na nim na fajne arkusze do kontrolowania wydatków.Przerobiłam je 'na moje' - oddzielny na moje finanse i oddzielny na finanse domowe i do dzieła ! Od sierpnia naprawdę biorę się za oszczędzanie
: Co prawda tylko 1000zł,ale zawsze Chcę ją w końcu spłacić i zakopać gdzieś głęboko,bo inaczej moje wydatki zawsze będą przewyższać dochody
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Ojj tak... karta kredytowa, moja zguba
![]() Zaszalałam, chciałam spłacić zaraz po wypłacie, a tu dzisiaj szefowa oznajmiła w pracy, że nie wiadomo kiedy pieniądze będą (prywatna firma), CUDOWNIE. Tak w ogóle, to podczytuję Was, ale jeszcze się nie udzielałam - chciałabym się nauczyć oszczędzać...
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
witch, w necie mozna znalezc mase takich finansowych liczydel, fajne to, ja mialam jeden, ale wykasowalam w koncu, bo nie bylam systematyczna. Ale od wrzesnia bede bardziej oszzcedzac na razie mam spore wydatki mieszkaniowe i nie mam z czego
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas, czytałam wcześniej że rzuciłaś pracę. Wybacz moją ciekawość, ale szukasz czegoś nowego czy może myślisz o czymś własnym?
Czytając Ciebie od dłuższego czasu odnoszę wrażenie, że jesteś pewną siebie, inteligentną, zorganizowaną, nowoczesną kobietą, którą zawsze chciałam być...
|
|
|
|
#443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, caly czas szukam, choc nie intensywnie, poniewaz mi sie nie chce i jestem zmeczona troche pracą - stad decyzja o rezygnacji. Ale mam nadzieje, ze wkrotce cos znajde i wyjde na prostą Aha, o wlasnym biznesie tez mysle, ale nie jestem jeszcze dostatecznie dojrzala, by zarzadzac ludzmi i ich wystarczajaco doceniac. Moze za 5 lat mi sie to uda, a wczesniej ew. rozkrece cos malego, przynoszacego niewielkie zyski, ale mase satysfakcji.
|
|
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem ciekawa jak mi wyjdzie z systematycznością,ale jak nie spróbuję to się nie przekonam.
|
|
|
|
|
#445 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli sie zawezmiesz, to Ci swietnie wyjdzie ! Otworzysz szeroko oczy jak zobaczysz, ile pieniedzy przecieka przez palce...
|
|
|
|
#446 |
|
Raczkowanie
|
zamiast słodyczy otworzyłam dzisiaj puszke owoców tropikalnych znalezionych w kącie szafy
jeszcze żyję
|
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę mieć kiedyś bibliotekę w domu
|
|
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
Karta kredytowa to zguba..jak ją miałam to ciągle była w plecy, zrezygnowałam z niej po 2 latach i raczej już się na nią nie zdecyduję
ten projekt denko to bardzo dobry pomysł, od dzisiaj zacznę go stosować bo mam chyba 6 balsamów, 5 kremów do rąk i tyle samo do stóp, nie wiem skąd się tyle tego wzięło?? wczoraj byłam w drogerii i złapałam się na tym że oglądałam różne samoopalacze i kremy na zmarszczki gdzie ja jeszcze zmarszczek nie mam i do tego mam ciemną karnację więc nie potrzebuję opalania gdyby nie moja koleżanka która zapytała po co mi to? to pewnie bym kupiła..a tak wyszłam z dwoma lakierami do paznokci i ze zmywaczem a że lakiery to produkty mini to za wszystko zapłaciłam tylko 15 zł![]() któraś z Was wspomniała o tych programach do finansów ja sobie ściągnęłam; Budżet domowy, ale nie wiem jak się sprawuje bo zacznę z nim działać od 1 sierpnia co do książek to ja nie mam z tym problemu bo czytam tylko książki z biblioteki, ewentualnie jak jakąś dostanę, ale mój tż lubi literaturę wojenną z czasów II wojny światowej i interesuje się nazizmem itp i takich książek niestety nie ma w bibliotekach wiele więc kupuje je nałogowo.. |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Moim takim stoperem w zakupach jest moj TZ - to on mi uswiadamia, ze nie jest mi dana rzecz potrzebna. Dlatego najlepiej robi mi sie zakupy samemu
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

A tak naprawdę żaden nie działa tak jak bym tego chciała
A z KWC korzystam, tylko na każdego produkt działa inaczej i są tego właśnie takie, a nie inne skutki
Wiele razy sie nacielam mimo, ze opinie byly fantastyczne. Ale ja mam cere trudna do okielznania, wiec wybaczam

bo wyskoczyłaś z tyloma linkami na raz 

nie przejdę obojętnie obok księgarnia, chociaż na wystawę muszę popatrzeć, empik omijam z daleka bo jak wejdę to nie wyjdę ... a jak wyjdę to uboższa o kilkadziesiąt złotych a bogatsza o nowe książki ... które de facto nie mieszczą się już na półkach! a ja je dokupuję i dokupuję
: Co prawda tylko 1000zł,ale zawsze