|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
| Pokaż wyniki sondy: Boisz się,że jak osiągniesz wymarzoną wagę,to zajdziesz w ciąże i znów walka z kg? | |||
| Tak |
|
28 | 51,85% |
| Nie |
|
5 | 9,26% |
| nie myślałam o tym |
|
21 | 38,89% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kilogramowe wzloty i upadki czyli:Jak się pozbyć 37kg? CZ.I
Pysiu, my pracujemy w Holandii.
Ja mam dzis maly kryzys, 15 minut na rowerku a czuje sie, jakbym pedalowala z 1,5 h. Poza tym wszystko mnie boli, gdzies czytalam, ze to normalne przy odchudzaniu (tzn.bole miesni; zaznaczam, ze nie mam zakwasow). Dobrze, ze chociaz trzymam diete. Zaraz biore sie za obiadek- ryz z jablkiem, bo po tygodniu jedzenia ryby wymiennie z filetem z kurczaka, nie moge patrzec ani na jedno, ani na drugie ![]() Ktoras z Was pytala o to, w jaki sposob sie nagradzamy. Wlasciwie to zalozylam sobie, ze po tygodniu rezimu, w niedziele moge zjesc cos extra. Ach. Zapomnialabym, wczoraj bedac w aptece kupilam Linee. Nie wiem, czemu sie na nia skusilam, chyba dlatego, ze kobitka przede mna (na oko 50 kg, w porywach do 55) ja kupowala. Ale musze przyznac, ze apetyt mam jakby mniejszy. Nie wiem tylko, czy to tabletki, czy sila autosugestii? Nic mi sie nie chce!!! |
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
mysiu też tak miałam,że wszyscy myśleli,że ważę mniej niż w rzeczywistości.
Jeśli chodzi o motywacje to w moim przypadku dobrze się prezentować w krótkich spodenkach,spódniczkach i bikini oraz na wiosnę prezentowanie swojego pięknego ciałka. a taką mega motywacje daje mi chęć zdobycia jednego kolegi,którego jak na razie widuje w wakacje. Na śniadanie jadłam parówkę drobiową i pół kromki chleba z pomidorem,cud herbatka.Obiad łyżka zupy pieczarkowej i pasta rybna,cud herbatka(makrela wędzona,chudy twaróg,gotowana marchew,jajko i zioła),a na kolacje zjem jogurt z owocami suszonymi. Swoim lasko zrobiłam naleśniki ale jeszcze nie wróciły. Oto przepis: ciasto-mleko,jajko,mąka,cukier,c ynamon,budyń toffi,płatki owsiane i trochę oleju(razem wymieszać) farsz-kostka chudego,marmolada truskawkowa(wymieszać) i do tego zrobiłam im w szklance śmietanę z cukrem. Istna bomba kaloryczna,której w życiu bym nie tknęła ale one na to nie patrzą i wcinają ze smakiem jak im robie jakiekolwiek naleśniki.
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
Ale mi tu dobrze z Wami
![]() ja właśnie spałaszowałam obiad : zupę jarzynową według własnego przepisu: mrożonka jarzynowa, ziemniaki, pół na pół mrożonek fasoli strączkowej i kalafiora, podsmazana cebulka, doprawione pieprzem cayenne, vegetą, natką pietruszki. Pycha Plusem jest to, ze można ugotowac ją i miec obiad na 3 dni, bo jest naprawdę megasycąca i pyszna. Ja z takiej porcji składników mam obiad na 6 dni, dlatego zawsze po ugotowaniu połowę zamrażam, zeby nie męczyc organizmu przez 6 dni takim samym obiadem Odmrazam kiedy nie mam lepszego pomysły na posiłki lub kiedy brakuje mi czasu na przygotowywanie czegos dobrego.
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Z tymi tabletkami to nie wiedomo.. Jak juz je kupilas, to masz zakodowane ze one zmniejszaja laknienie, ale tak naprawde to podswiadomosc wszystkim zarzadza.
Wiesz ze masz tabletki i w glowie masz zakodowane juz ze nie musisz tyle jesc. ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- I od tych tabletek tluszcz i cellulit nie zniknie !! Nie licz na to ! jedynie waga poleci. Zeby miec jedrne cialo trzeba cwiczyc regularnie
|
|
#425 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Brrrrrrrr.... dopiero dotarlam do domu po egzaminie, zmarzlam jak pies;/ bo bus szanowny nie przyjechal. Egzamin srednio, nie wypowiem sie... mial byc test dal opisowke... uwielbiam mego promotora
![]() Cytat:
![]() 2. ja uwielbiam spac, kocham spac masakra to moje hobby hehehehCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2.sucz z tej kobity nic wiecej;/
|
|
#426 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
He he ja tez dziś naleśniki robiłam, a właściwie u mnie są codziennie(mama się nimi zapycha, odkąd rzuciła palenie ), tylko moje naleśniki nie są takimi bombami kalorycznymi
|
||
|
|
|
#427 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz... zazdroszcze Ci motoru ja tez chcialam prawko na motor robic ale mama sie nie zdzodzila, albo na samochod albo wcale... ehhh Ale jak juz wspomnialam jak bede piekna i bogata dzidzia to spelnie swoje marzenia![]() Cytat:
masakra zawariowal. a teraz jak ubiore ten gorset to jak kulka wygladam hehehehCytat:
jakos takWytrzymasz wytrzymasz... kwestia porzyzwyczajenia ![]() Cytat:
Telepatycznie Cie zmotywujemy, juz nasza w tym glowa![]() Cytat:
ale to zawila historia ehhh![]() No... ten teges zgrzeszylam(tylko prosze bez bicia )S:kromal razowca plus serek, pol jaja, ogor plus herbatka mocna czarna z lyzka cukru(co by mnie na nogi postawila zamiast kawy i wyplukanego magnezu) SII: rogal+jogurt SIII:Pizzerka O: zupka kalafiorowa Wiem wiem nie powinnam jesc tej pizzerki ale zaplanowalam sobie, ze bede wczesniej w domu zjem, ale ze bus przyjechal 40 min pozniej a ssalo mnie juz... ale za to nie zjadlam dzis 2 dania i bede cwiczyc... W ogole kupilam dzis w polo markecie 2 zielone herbaty plus zaparzeczka gratis za jedyne, uwaga 8.99! oplaca sie pycha... jedna z opuncja a druga z... niepamietam:P
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
kochanie wazową a nie taką normalną.takich normalnych nie wiem ile ale jakby mierzyć to w szklance to by było trochę więcej jak pół
Edytowane przez pysia1711 Czas edycji: 2010-02-02 o 15:49 |
|
|
|
#429 |
|
Raczkowanie
|
miiilenka
trzeba było wytrzymać albo kupić sobie wodę mineralną nie ładnie... Ja to nie mam się też w sumie czym szczycić hyhyhy sniadanie jak zwykle wiec pisac nie bede :P obiad: herbatka + zupka z cukini (uwielbiam) + kielbaska śląska z musztarda + herbatka ( juz nowe opakowanie wiec inna ) kolacja : salatka z papryki czerwonej z lyzka jogurtu naturalnego bez cukru + herbatka, Jeszcze ćwiczenia i hmmm kolacja i... nie wiem xD zobacze jeszcze. A co do ważenia się to ja się tym nie stresuję i nie mam specjalnego dnia do ważenia nie stresuje sie tym i nie poganiam, skupiam sie bardziej na tym by przestrzegać diety ćwiczeń i rozkładu dnia, a jak tego się będzie pilnować to na bank pare kg zejdzie jakbym tak patrzyła na to żeby schudnąć koniecznie do następnego dnia ważenia za wszelką cenę to wtedy bym chyba oszalała i załamała gdyby waga nie drgnęla a tak sumienie mam czyste jakby coś i to nie będzie powodem dla mnie do załamania jak nawet nie drgnie swoją droga nastawione też bądźcie ze w pewnym momencie przestaniecie chudnac bo organizm bedzie musial sie przyzwyczaic do obecnej waszej wagi i stracie kg i zebyscie tym tez sie nie zalamywaly i dalej dazyly do swojego celu. Dobra czas tylek ruszyć i poćwiczyć, później cos może jeszcze naskrobie buziaki
|
#430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do motocykla to ja marzyłam o nim przez bite 10 lat zanim wsiadłam na motor po praz pierwszy na miejscu kierowcy Wcześniej jeździłam tylko jako plecaczek. Jeśli chodzi o rodziców to nie protestowali, bo przez 10 lat mojego gadania po prostu przyzwyczaili sie do tej mysli i pogodzili się z faktem, że kiedyś będę jeździła To moja największa pasja, cos co nakręca mnie jak nic innego. Nie wiem, czy jesteś już niezależna finansowo, ale jesli tylko będziesz i zechcesz zrobic prawo jazdy na motor i kupic własną maszynę to masz moje 1000% poparcie! Naprawdę warto spełniac własne marzeniaW temacie tzw. "wspomagaczy odchudzania" ja wypróbowałam Alli. Muszę przyznac że to naprawde działa
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
ide cwiczyc z tamilee czas spalic ta durna pizzerke kara musi byc
|
#432 | |
|
Zadomowienie
|
A masz
![]() ![]() Cytat:
![]() A moje menu na dziś to: 2 jajka gotowane ziemniaki+sałatka z ogórka+kotlet z mięsa mielonego serek wiejski 2 mandarynki Jeszcze muszę pomyśleć nad kolacją ![]() Dobra spadam rozprostować moje zakwasy na tyłku, mam nadzieje że uda mi się zrobić godzinkę na orbim, a jak się nie uda, to tragedii nie będzie. |
|
|
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
To może JA napiszę co zjadłam dziś bo tak się"chwalicie"
![]() Śniadanko parówka + kawałeczek sera feta + czerwona herbatka ![]() a niedawno jabłuszko i 4 plasterki polędwicy ... Piję dużo płynów(woda.... herbatka zielona....herbatka czerwona) A co do ćwiczeń to na razie tylko skakanka(mam taką fajna co pokazuje ile się robi podskoków i ile kalorii się spala ) i brzuszki (no i zwykłe wychodzenie z psem i różne prace domowe )...Pewnie to za mało .Ech początki są zawsze trudne ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- A co sądzicie o tych wszystkich "ćwiczeniach i dietach cud"zamieszczanych w internecie za które trzeba płacić?? |
|
|
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie tu nie bylo ,a tu widze fajne tematy poruszacie
Odnosnie pracy to wlasnie probowalam wyslac moje cv ale nie jest w tym formacie takze lipa, czakam az TZ wstanie i za mnie to zrobi Co do motywacji to : -ja tez mam wesele we wrzesniu takie polsko-niemieckie i chce dobrze wygladac, -chce poprawic ogolnie swoje zdrowie, takze za bardzo nie licze kilogramow tylko patrze jak ominac ta chemie w jedzeniu hehe -no i ostatni punkt motywacji- wakacje pod koniec kwietnia, chce ladnie wygladac w stroju. AAAA mam jeszcze jedno pytanie do was..czy was tez bola nogi a szczegolnie kosci biodrowe po HH bo ja wytrzymuje tylko 15 min a pozniej bol jest dosc mocny.
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
Na podwieczorek moja "odchudzona" latte
|
#436 |
|
Zadomowienie
|
ide zrabic kapu kapu i kolacyjke
mam ochote na cus ekstra...
♥ CIASTKO-minuta w ustach,godzina w żołądku,całe życie w biodrach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=j6QogAYG2ck LILU - SŁODKICH SNÓW Edytowane przez miiilenka Czas edycji: 2010-02-02 o 17:31 |
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
ja już po kolacji tak jak pisałam,a teraz wyciągnęłam wszystkie lekury,opracowania,stresz czenia i czas zacząć się uczyć do poprawiania % z matury.
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
No i po kolacji, był tuńczyk na waflu ryżowym
![]() Zdążyłam już zrobić 30 minut na orbitreku i na dziś już stopuję, zakwasy na więcej mi nie pozwalają ![]() Mam nadzieję, że jutro więcej będę ćwiczyć, bo wiem, że stać mnie na więcej A tak poza tym śpiąca się zrobiłam nie chce mi się dziś gadać na skypie z Tż-em, wolałabym w tym czasie oglądać klub byłych grubasek na kanale Zone Club, muszę coś wymyślić.---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
pepea jestes ze zgorzelca
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zadomowienie
|
bo ja tez z dolnoslaskiego
aktualnie glogow, mam kolezanki w grupie ze zgorzelca
|
#443 |
|
Rozeznanie
|
nie nadazam z czytaniem
bosz, dziewczyny... mam kryzys wiary... :| help... nie moge w ogole cwiczyc. odechciewa sie wszytskiego :/ mialam kiedys kontuzje kregoslupa, ktora skonczyla sie zle zablioznionym nerwem na odcinku kregoslupa ledzwiowego... ;( brzuszkow nie moge, to probowalam abswinga. ale dzis znow mi sie odzywa kregoslup bolem. (ostatnim razem jak nie zwazajac na to cwiczylam dalej wyladowalam na ostrym dyzurze). Jestem zalamana, bo wiem, ze dieta bez ruchu to 1/4 sukcesu... a dzis mam za soba... 2 banany, 3 kiwi, serek wiejski light, 2 kromki razowca. a teraz kurczak w ciescie (w mace razowej i kukurydzianej - smazone na teflonie bez tluszczu) i mzeria z jogurtem. duzo, malo? nie wiem,... ale wiem,ze bez cwiczen raczej nie osiagne celu. jutro przejde polowe drogi do pracy na piechote (polowa drogi to godzina pieszo ) tyle moge.. ech ![]() co do celu i motywacji - wypowiem sie przy nastepnym poscie, bo za dlugo by pewnie pisac ;p Pysia, zobaczysz, z Twoim zapalem to do wakacji nie Ty bedziesz musiala zdobywac tego kolege, tylko on Ciebie
|
|
#444 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dość tego bezczynnego siedzenia w domu wrrrr... to jeszcze gorsze od chodzenia do szkoły.Ale jest tylko jeden plus,a mianowicie robię się z bałaganiarza pedantyczna. Ja chce już wyjechać do ojca
![]() ![]() ![]() ![]() :pro si:---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- oby tak było jak mówisz
|
#445 |
|
Zadomowienie
|
misialinana poczekaj do wiosny i zacznij biegac... a na kregoslup to najlepsze plywanie!
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej skarby
wpadłam tylko napisać że u mnie ok tak się wczoraj przejdłam że dzisiaj jedzenie mnie nie kusiło ![]() i od jutra ossstra dieta ![]() nadrobię was później
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 |
|
Raczkowanie
|
Uuuuuu widzę, że wątków od wczoraj nowych co nie miara.
Jeśli chodzi o tablety, plasterki czy inne pierdoły odchudzające, które maja zrzucać same za nas wage, to w to nie wierzę Agulek27 witaj, misialinana no, dbaj o siebie, gdybyś była bliżej zrobiła bym Ci masażyk. Matko, mój mąz akurat wszedł za swoją drugą kolacyjką, ledwie co wytrzymuje , nie patrze nawet co je,musiał sie odwrócić plecami, ale pachnie cudnie. Nie wiem jak to jest, ale odkąd jestem na dwiecie wyostrzył mi się zmysł powonienia.Wcześniej, czytając Was napaliłam się na naleśniki,Pysia bodajże opisywała swoje naleśnikowe arcydzieło i aż mi ślinka pociekła prawi na klawke.Uwielbiam naleśniki, ale nie sądzę abym zjadła je przez długi czas. Ktoś pytał jak się nagradzamy za te wszystkie wyrzeczenia i ćwiczenia. Ja akurat jestem po długiej, pachnącej kąpieli. A w czwartek(bo jednak stwierdziąłm ze po tyg. wejdę na probę na wage) i jak będzie spadek wagi to zjem tego dietetycznego batonika z 90 kcal. Mam wiec nadzieje, ze cos spadnie. W końcu poszczę i ćwiczę.![]() Ide na dymka. Miłej nocki |
|
|
|
#449 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
Sama zrobie![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- [QUOTE=mysiunia85g;1690592 4]Ja idę na wesele w czerwcu, siostra Tż-a bierze ślub, a u Tż-a w domu wszyscy maja ciasną skórę, jedzą jak konie, a wcale po nich nie widać, a ja na ich tle wyglądam jak wieloryb. Ja też tak jak ty jestem największa w domu ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- [QUOTE=misialinana;1691234 2]nie nadazam z czytaniem bosz, dziewczyny... mam kryzys wiary... :| help... nie moge w ogole cwiczyc. odechciewa sie wszytskiego :/ mialam kiedys kontuzje kregoslupa, ktora skonczyla sie zle zablioznionym nerwem na odcinku kregoslupa ledzwiowego... ;( brzuszkow nie moge, to probowalam abswinga. ale dzis znow mi sie odzywa kregoslup bolem. (ostatnim razem jak nie zwazajac na to cwiczylam dalej wyladowalam na ostrym dyzurze). Jestem zalamana, bo wiem, ze dieta bez ruchu to 1/4 sukcesu... a dzis mam za soba... 2 banany, 3 kiwi, serek wiejski light, 2 kromki razowca. a teraz kurczak w ciescie (w mace razowej i kukurydzianej - smazone na teflonie bez tluszczu) i mzeria z jogurtem. duzo, malo? nie wiem,... ale wiem,ze bez cwiczen raczej nie osiagne celu. jutro przejde polowe drogi do pracy na piechote (polowa drogi to godzina pieszo ) tyle moge.. ech ![]() co do celu i motywacji - wypowiem sie przy nastepnym poscie, bo za dlugo by pewnie pisac ;p I bez ćwiczeń dasz rade zdrowie ważniejsze ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- |
|||||
|
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
to ja tak na koniec dnia zrobie podsumowanie
sniadanie- zupka warzywna z soja,kuskusem i tofu. lunch- świeżo wycisniety sok z marchwii, jablka,selera i pietruszki do tego kilka orzechow brazylijskich obiad- serek wiejski z jogurtem light, bakaliami i lyzka dietetycznego musu jablkowego, kolacja -jajecznica z 2 jajek+ tofu mam nadziej,ze to nie duzo bo mniej bym nie dala rady... milej nocki zycze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

66 6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

heheheh
)...zrzuciłam już 3 kg ale przede mną jeszcze długa droga
ja tez chcialam prawko na motor robic ale mama sie nie zdzodzila, albo na samochod albo wcale... ehhh
Ale jak juz wspomnialam jak bede piekna i bogata dzidzia to spelnie swoje marzenia
....
Telepatycznie Cie zmotywujemy, juz nasza w tym glowa

(uwielbiam) + kielbaska śląska z musztarda + herbatka ( juz nowe opakowanie wiec inna )

nie chce mi się dziś gadać na skypie z Tż-em, wolałabym w tym czasie oglądać klub byłych grubasek na kanale Zone Club, muszę coś wymyślić.