Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 13:54   #421
Maja102
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Maja, to nie biały tylko taki ecru, ja białego też nie trawie, a w łazience na skosach jest jasnoszary.
wiem, że nie czysta biel, ale dla mnie to jeden diabeł
Lubię mocne, nasycone kolory
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
joo Ciebie tam wstawić to zrobiłabyś tam porządek
niom zastanawiałam się kiedyś nad architektura wnętrz, na powaznie...
może kiedyś jeszcze jakiś kurs zrobię, jak mi coś do głowy strzeli
Cytat:
ooo tak, zgadzam się z agnes208 co do filmu pt. 'sierota' super!!! trzymający w napięciu thriller no i rzecz jasna 'obsesja'
A horror ostry i najlepszy jaki w życiu widziałam to 'Frontière(s)'
Przypadek 39 fajny thriller
Oraz 'Ruiny'
Frontieres? słyszałam i nie mam ochoty - rzeźnie w stylu Hostelu to nie dla mnie

Ech, dobry film...
z komedii niezła jest angielska "Easy Virtue" (Wojna Domowa)
Kas Vegas... na poziomie amerykańskich komedii nie wymagających myślenia

Ale są jakies preferencje w tych filmach, czy jak? lata produkcji na przykład?
Bo jak nie, to z thrillerów polecam rewelacyjną Psychozę Hitchcocka
Stary 2010-02-03, 13:59   #422
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVI

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
wiem, że nie czysta biel, ale dla mnie to jeden diabeł
Lubię mocne, nasycone kolory

niom zastanawiałam się kiedyś nad architektura wnętrz, na powaznie...
może kiedyś jeszcze jakiś kurs zrobię, jak mi coś do głowy strzeli

Frontieres? słyszałam i nie mam ochoty - rzeźnie w stylu Hostelu to nie dla mnie

Ech, dobry film...
z komedii niezła jest angielska "Easy Virtue" (Wojna Domowa)
Kas Vegas... na poziomie amerykańskich komedii nie wymagających myślenia

Ale są jakies preferencje w tych filmach, czy jak? lata produkcji na przykład?
Bo jak nie, to z thrillerów polecam rewelacyjną Psychozę Hitchcocka
No dlatego mówię, że 'ostry' film najlepszy który widziałam w życiu, taki realistyczny ja lubie rzeźnie nie rusza mnie to, bo sobie zawsze mówię 'to i tak bajka' za to mój małż skacze po łóżku jak ta lala jak jakiś horror oglądamy
A ja go chronię swoją piersią

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:01   #423
myszka_maj
Zakorzenienie

Agatek - przeczytałam na jakims przypadkowym forum

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:03   #424
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
No dlatego mówię, że 'ostry' film najlepszy który widziałam w życiu, taki realistyczny ja lubie rzeźnie nie rusza mnie to, bo sobie zawsze mówię 'to i tak bajka' za to mój małż skacze po łóżku jak ta lala jak jakiś horror oglądamy
A ja go chronię swoją piersią

ja piersią chyba bym udusiła chłopa

Za rzeźnią i filmami gore nie przepadam obejrzec obejrzę, ale nie budzi to we mnie strachu, tylko obrzydzenie
A takich dobrych horrorów budzących grozę nie ma zbyt wiele
Stary 2010-02-03, 14:08   #425
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Trzymam kciuki za strippi, a moze już małą Julkę ma przy sobie?

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
no to ja wam wbiję klina u nas minęło pół roku od ślubu...a UWAGA UWAGA kamerzysta zaginął chyba gdzieś w akcji mamy jeden komplet płyt ale pierwszą płytę (z mszą, błogosławieństwem, naszymi przygotowaniami) miał poprawić. Dostał 70 zł i słuch po nim zaginął. Jak teraz do nas przyjdzie to kasy nie dostanie, niech sobie nawet nie myśli, że jak znajomy to może ludzi w bambuko robić. Guzik z pętelką, a nie resztę pieniążków. Mieliśmy mieć 3 komplety, no i z naszych uwag miał poprawić pierwszą płytę. Ostatnio moja mama go spotkała (w sobotę) a ten coś zaczął marudzić żę tragedia się stała i że mu się sprzęt popsuł. A co mnie to interesuje. Jak się robi takie rzeczy to trzeba inwestować w sprzęt.
ale się nacieliście, masakra, utłukłabym faceta. My swój film mieliśmy po tygodniu, poprawki szybko zrobili. I to w samym środku gorącego okresu ślubnego bo w sierpniu.

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy spac nie umiecie ze o takich porach tu piszecie

Strippi - zmykaj do szpitala i trzymam dzis caly dzien za Ciebie kciuki za spokojny porod i radosny widok Twojego malenstwa na swiecie !!

Wczoraj mialam dostac @ - nie ma dzis tez na razie wiec zrobilam test
I co sa dwie kreski wyrazne ?? ja widze, na zywo ta druga jest jeszcze wyrazniejsza.

U mnie jakas sniezyca sie zrobila, pada snieg, wieje wiatr, strach wyhodzic na zewnatrz, a ja zaraz do pracy jade busem.
są 2 kreski, brawo

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
maggie skończyło się.

na staraczkach tez się nie odzywam, bo już nie pasuje

wczoraj dół, dziś doła ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
witma Kochane
Zaniedbałam Was... przepraszam, Ania napisała do mnie miłego maila i dlatego tez jestem.
Opowiadania duzo, nowa praca bardzo absorbująca i czessto siedze po godzinach, do tego korki duze w krakowie....

Po krotce opisze potem, a teraz trzymajcie kciuki - o 12 zaczynam prowadzenie szkolenia dla całego mojego departamentu (40 osób) !! W zyciu tego nie robiłam !! Boje sie jak diabli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zawsze w stresowej sytuacji jestem czerwona jak burak.. ale sie zbłaźnie
Będzie dobrze, trzymam kciuki

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:10
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:10   #426
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SSR Pokaż wiadomość

mona_ja no wszystko tak na nowoczesny styl masz urządzone, ale fajnie Tylko mnie by wkurzało ścieranie kurzu pod umywalką w łazience. Każdą pierdółkę podnosić z osobna. Może warto to popakować w jakieś koszyczki?

A my jak małż wróci z pracy jedziemy do IKEI podpatrzeć różne rozwiązania i może nam się coś rzuci w oko, ale kupowac nic nie będę.
No to do zobaczyska
Zdjecie jest zrobione zaraz jak sie ekipa wyniosła, nie ma jeszcze lamp i drzwi prysznicowych, i panuje lekki chaos. Własnie przewidziałam koszyczki na te kosmetyki, ale nie umiem znaleźć w odpowiednim rozmiarze i kolorze Mieszkanko zrobilismy według własnego pomysłu i jest takie nasze wymarzone, nic bym w nim nie zmieniła
Miłego oglądania

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:11   #427
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedyś czytałam że to zależy z czego ten misiek jest zrobiony, bo nie każdy materiał nadaje się do czyszczenia na mokro. mój akurat nadaje sie idealnie
kiedyś już wrzucałam na wizaż ale chyba nie w tym wątku, oto moja łazienka i kuchnia salon jeszcze stoi pusty
Mamy prawie identyczne szafki Tylko ja mam jasno-szare, uchwyty identyczne, ale u mnie tylko przy zabudowanej lodówce i górnej szafce, reszta ma szczeliny i pociąga się ręką Zawszy masz tak posprzątane w kuchni czy to na potrzeby zdjęcia Ja choć wszystko pochowam to i tak wyłazi z powrotem na blat - nie wiem, nóżek dostaje czy co?

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:17   #428
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Mamy prawie identyczne szafki Tylko ja mam jasno-szare, uchwyty identyczne, ale u mnie tylko przy zabudowanej lodówce i górnej szafce, reszta ma szczeliny i pociąga się ręką Zawszy masz tak posprzątane w kuchni czy to na potrzeby zdjęcia Ja choć wszystko pochowam to i tak wyłazi z powrotem na blat - nie wiem, nóżek dostaje czy co?
Pokaż
No tak idealnie czysto nie jest, ale mam z regóły porządek, czasami stoi jakis napój lub leży jakaś gazeta.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:18   #429
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

ja piersią chyba bym udusiła chłopa

Za rzeźnią i filmami gore nie przepadam obejrzec obejrzę, ale nie budzi to we mnie strachu, tylko obrzydzenie
A takich dobrych horrorów budzących grozę nie ma zbyt wiele
U lala to pozazdrościć cyca
Ja tam mam sadzone jajka

myszko, nie przejmuj się, głupków nie sieją, sami się rodzą

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:38   #430
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Jesteś bardzo wytrwała . Próbowałaś osobiscie przejść sie po firmach w mieście i zostawić swoje CV. Nieważne, ze na razie nie maja miejsc wolnych i mówią, ze nic sie na razie nie zmini, ze nikogo nie potrzebują. Mi własnie tak udalo się zmienic pracę. Niby nikogo nie potrzebowali, a po kilku miesiacach zadzwonili. Wiem, ze teraz jest bardzo ciężko. Moja siostra też szuka, koleżnka w końcu znalazła, po 10 miesięcznej przerwie. Trzeba pukać do wszystkich drzwi, a może się uda...
W mojej mieścince cv-ki pozanosiłam do każdego przedszkola, każdej podstawówki, w okolicznych dzielnicach tak samo.
Oprócz tego z netu wysyłam na pracownika biurowego aplikacje, w paru miejscach byłam też osobiście.
Czasami mam wrażenie, że to takie żebranie o uwagę, człowiek kończy studia po to żeby w domu siedzieć

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
Lena
Cudne ostatnio robi się bardzo popularne tak jak już pisałaś

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
no to anika uwążaj bo twoje córka bedzie nosiła imie które jest "symbolem kiczu i tandety emocjonalno - intelektualnej i każdej innej. "

nóż w kieszeni sie otwiera

a wogole to tych Lenek troche przybywa mam nadizeje ze nie bedzie takiego wysypu jak Julii i wiktorii

jak z Tz wybralismy to imie to nigdzie sie nie słyszało a teraz to co rusz...

dla chłopca mamy Tomasz
Myszko na głupotę ludzką niestety lekarstwa nie wymyślili, ciekawa jestem jakie imię nosi autorka tej wypowiedzi??

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Ja polecam Orphan (sierota) fajny film
Oglądaliśmy go w niedzielę wieczorem, w efekcie jakieś bzdety mi się śniły ale rzeczywiście godny polecenia

Cytat:
Kiedyś czytałam że to zależy z czego ten misiek jest zrobiony, bo nie każdy materiał nadaje się do czyszczenia na mokro. mój akurat nadaje sie idealnie
kiedyś już wrzucałam na wizaż ale chyba nie w tym wątku, oto moja łazienka i kuchnia salon jeszcze stoi pusty
Dla mnie wszystko co związane z własnym "em" jest wow
Podoba mi się i kuchnia i łazienka

Cytat:
Właśnie sie dowiedzaiłam że walentynki spędzę sama ze sobą mój mąż wyjeżdża na cały weekend do niemiec jakaś fabryke zwiedzać. Nie żebym mu broniła, ale nie musi tylko chce, a tą decyzje podjął sam, a mnie postawił przed faktem dokonanym. A ja tu umre z nudów
Mona_ja a to ze studiów jakiś wyjazd, czy z pracy czy z kolegami??

Cytat:
Cześć ponownie Jejku wiecie co ja się staję monotemtyczna, tylko mieszkanie, meble, remonty itp., a chociaż nie fioła na punkcie bejbika też mam. Wczoraj cały wieczór bawiłam małą Magdusię (9miesięczną) i normalnie żałowałam, że to nie moje. Ale cóż trzeba poczekać....
Eeee tam monotematyczna, remont mieszkania stanowi teraz czołowy temat waszego życia więc nic dziwnego, że piszesz i myślisz tylko o tym. Daj znać co podpatrzyliście w IKEI

dziewczyny pisali o zawiejach i zamieciach śnieżnych tymczasem u mnie piękne słońce

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
ania rzeczywiscie w gliwicah tez pieknei świeci a jeszcze w południe tak strasznie sypało i wiało

paskudna pogoda

w nocy to tak wiało ze myslalam ze nam dach z nad głowy zerwie a mamy niką zabudowę nad garazem jeszcze mąż zrobił taki wywietrznik w dachu i tak tą rurą narywało ze aż sam sie obudził i pytał co sie dzieje jak od 3 juz niemogłam spac przez to wycie w tej rurze jak by kogo zażynali
Rzeczywiście ciężko dziś nadążyć za warunkami pogodowymi, rano tak jak piszesz twister za oknem a teraz słońce, ale coś czuje, że to chwilowe i niedługo znowu bedzie sypać

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-02-03 o 14:46
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 14:42   #431
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

ania rzeczywiscie w gliwicah tez pieknei świeci a jeszcze w południe tak strasznie sypało i wiało

paskudna pogoda

w nocy to tak wiało ze myslalam ze nam dach z nad głowy zerwie a mamy niką zabudowę nad garazem jeszcze mąż zrobił taki wywietrznik w dachu i tak tą rurą narywało ze aż sam sie obudził i pytał co sie dzieje jak od 3 juz niemogłam spac przez to wycie w tej rurze jak by kogo zażynali

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 14:52   #432
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Pokaż
No tak idealnie czysto nie jest, ale mam z regóły porządek, czasami stoi jakis napój lub leży jakaś gazeta.
Zrobię fotki później i wrzucę

Martucha - wschodni pokój po południu niestety nie ma za dużo światła. Jak masz ciemne meble to nie możesz zrobić ciemnych ścian bo będziesz miała za ciemno. Ja bym poszukała fajnej tapety (może być w niezbyt duży wzór), jakąś w miarę jasna na pewno nie np. ciemny brąz, albo fajnego koloru farby (do ciemnych mebli wszystko pasuje). I dałabym tapetę/farbę na dłuższą ścianę telewizyjną plus postawiłabym stół jednym bokiem przystawiony do ściany (co by miejsca oszczędzić) i jeśli nie jest to ściana telewizyjna tylko przeciwna to namalowałabym/nakleiła pas na ścianę o szerokości tego boku.
Generalnie można pooglądać Dekoratornię, której temat się tu pojawił. Jest dostępna w sieci na www.ipla.pl. Ja jak ją oglądam to wyciszam zazwyczaj głos, bo gadki tych projektantów mnie doprowadzają do szału, ale niektóre pomysły mi się podobają np. ściana telewizyjna wyłożona kamieniem, murek przy kuchni z rynienką na rośliny czy nadruk fotografii na oklejenie szafy. Możesz wrzucić fotki salonu na wnętrza u nas na forum i poprosić o inspiracje

Stary 2010-02-03, 15:04   #433
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sie dowiedzaiłam że walentynki spędzę sama ze sobą mój mąż wyjeżdża na cały weekend do niemiec jakaś fabryke zwiedzać. Nie żebym mu broniła, ale nie musi tylko chce, a tą decyzje podjął sam, a mnie postawił przed faktem dokonanym. A ja tu umre z nudów
zwiedzać fabrykę? tak dla przyjemności czy z obowiązku

czerwona łazienka bardzo designerska dla mnie za mocny kolor, nie umiałabym się zrelaksować moja będzie ...chyba... błękitno-lawendowa no chyba że kupimy mieszkanie z ładną już zrobioną łązienką

Katunię trzeba wpisać na poczatku wątku jako mamusię zafasolkowaną kiedy idziesz do gina? masz wogóle jakieś objawy ?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 15:05   #434
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Sliczniutkie wnetrza... to blok czy domek ?? Swietnie urzadzone, gratuluje wyczucia i smaku

Cytat:

ddaaiissyy baaaardzooooo dawno Cię nie było No i powodzenia w tm prowadzeniu szkolenia, dasz radę
Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Trzymam kciuki za strippi, a moze już małą Julkę ma przy sobie?

ale się nacieliście, masakra, utłukłabym faceta. My swój film mieliśmy po tygodniu, poprawki szybko zrobili. I to w samym środku gorącego okresu ślubnego bo w sierpniu.

są 2 kreski, brawo

Będzie dobrze, trzymam kciuki
Dziekuje KOCHANE za kciuki naprawde pomogło !!!!!!!!! Myslalam, ze to gorsze! troszke sie stresowałam ale nie było zle
W piątek powtórka

Rany chcialabym wiedziec co u Was wszystkich po kolei, zaległosci mam a mam........... Nawet nie wiem czy dam rade wszystko nadrobić
Nie było mnie miesiac !
Nie mogłam sie połapac z rozumem na poczatku.. z pracy wracałam ok 18 czasem 19-20 jesli zakupy (od 8 rano) ale powoli panuje nad wszystkim.

Zabieram się za zaległosci !!

Ciekawa jestem jak sytuacja Agatki z "męzem" ..sprawa rozwodowa w toku.. czy moze zmiana i nastąpiło ocieplenie stosunków?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 15:12   #435
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

Masz ślicznie urządzone mieszkanie A ta łazienka mnie powaliła. Nowocześnie , gustownie napewno w rzeczywistości robi jeszcze większe wrażenie !Sama miałaś taki pomysł czy miałas kogoś kto ci zaprojektował???? Łazienke to masz chyba sporą.

Dziewczyny dzieki za propozycje
Sciagam sierote i ta obsesje Przypadek 39 oglądałam i mi sie podobał. Z takich mocniejszych oglądłam Piłe Najnowsza ale jak dla mnie to juz za bardzo naciagane , Blade Valentine było ok ale myslałam że sie wportki porobie a moj tz chcial mnie wziaść na 3d dobrze ze nie było jakoś czasu bo bym chyba zawał w kinie dostała

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 15:53   #436
kasiaher
Wtajemniczenie

hej laski
strippi mam nadzieje że już masz to za sobą i tulisz malutką
mona ja śliczne miszkanko

a ja już ugotowałam obiad
a zaraz wezmę się za prasowanie
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:25   #437
klion78
Zadomowienie

mona_ja piękne to wszystko i jaki porządek ... tak wysprzątane to ja nawet na święta nie miałam.
maja 102 zazdroszczę biustu .... ja moim to małą muszkę mogę jedynie przydusic i to lekko
kasiaher jak ty znajdujesz na to wszystko siły
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:31   #438
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzieńdoberek
melduje sie grzecznie ale nie piszcie tak duzo bo nie nadążam za Wami

Strippi-oby wszystko odbrze poszło!!! a moze juz poszło

a co do imion to mnie sie podoba dla chlopca Igor a dla dziewczynki Hania
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:35   #439
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziekuje KOCHANE za kciuki naprawde pomogło !!!!!!!!! Myslalam, ze to gorsze! troszke sie stresowałam ale nie było zle
W piątek powtórka

Rany chcialabym wiedziec co u Was wszystkich po kolei, zaległosci mam a mam........... Nawet nie wiem czy dam rade wszystko nadrobić
Nie było mnie miesiac !
Nie mogłam sie połapac z rozumem na poczatku.. z pracy wracałam ok 18 czasem 19-20 jesli zakupy (od 8 rano) ale powoli panuje nad wszystkim.

Zabieram się za zaległosci !!

Ciekawa jestem jak sytuacja Agatki z "męzem" ..sprawa rozwodowa w toku.. czy moze zmiana i nastąpiło ocieplenie stosunków?
Ddaaiissyy pierwsze koty za płoty, teraz już będzie z górki za każdym razem

aklimatyzacja w Krakowie widać, też już zakończona. Początki zawsze są trudne. Najważniejsze, że podjęłaś decyzję i masz męża przy sobie na codzień

nadrabiaj zaległości bo sporo się działo

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej laski
strippi mam nadzieje że już masz to za sobą i tulisz malutką
mona ja śliczne miszkanko

a ja już ugotowałam obiad
a zaraz wezmę się za prasowanie
Kasiu a Ty jak się czujesz?? mam nadzieję, że dolegliwości popołogowe nie są już tak dotkliwe jak na początku.
A Dominik?? wkleisz nam jego fotkę??

właśnie dziewczyny pogrzebałam trochę po wizażu i natknęłam się na niejakie KLUBY czyli "miejsca"gdzie dostęp do informacji, które będziemy tam zamieszczać i zdjęć będą miały tylko i wyłącznie osoby będące członkiniami klubu. Czyli jedna z nas zakłada i wysyła zaproszenia do całej reszty.
Tak sobie myślałam, że to w sumie nie głupie...do informacji z forum ma dostęp każdy, do zdjęć dopiero po zalogowaniu...napiszcie co sądzicie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-03, 16:41   #440
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Jak sama znajdziesz sobie pracę, to wtedy UP dorzuca z tego co się orientuje 200 zł. przez rok(?) nie jestem pewna terminu. Jak zakładasz swoją firmę, to też mozesz ubiegać się o dofinansowanie, zwolenienie z pełnej składki ZUS. Może warto się poświecić.
A możesz napisać coś wiecej bo ja byłam zarejestrowana w UP i sama sobie znalazłam pracę i nic nie dostaje z UP a słyszałam ze powinnam
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:42   #441
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
mona_ja piękne to wszystko i jaki porządek ... tak wysprzątane to ja nawet na święta nie miałam.
maja 102 zazdroszczę biustu .... ja moim to małą muszkę mogę jedynie przydusic i to lekko
kasiaher jak ty znajdujesz na to wszystko siły
nie moge tak siedziec w miejscu caly czas , a jak młody zaśnie to ja wtedy do roboty się biorę bo mam wtedy czas

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy pierwsze koty za płoty, teraz już będzie z górki za każdym razem

aklimatyzacja w Krakowie widać, też już zakończona. Początki zawsze są trudne. Najważniejsze, że podjęłaś decyzję i masz męża przy sobie na codzień

nadrabiaj zaległości bo sporo się działo

Kasiu a Ty jak się czujesz?? mam nadzieję, że dolegliwości popołogowe nie są już tak dotkliwe jak na początku.
A Dominik?? wkleisz nam jego fotkę??

właśnie dziewczyny pogrzebałam trochę po wizażu i natknęłam się na niejakie KLUBY czyli "miejsca"gdzie dostęp do informacji, które będziemy tam zamieszczać i zdjęć będą miały tylko i wyłącznie osoby będące członkiniami klubu. Czyli jedna z nas zakłada i wysyła zaproszenia do całej reszty.
Tak sobie myślałam, że to w sumie nie głupie...do informacji z forum ma dostęp każdy, do zdjęć dopiero po zalogowaniu...napiszcie co sądzicie
już troszkę lepiej , ale swędzi jak cholera czuje sie nawet dobrze tylko chciałabym wyjsc na dłużej do ludzi a tż w pracy cały więc nie mam za bardzoz kim zostawic mlodego

chciałam wkleić ale nie mogę jakoś aparat nam sie zepsuł i robiłam telefonem ale nie umiem wejść i zgrać ich na laptopa nie wiem czemu tak jakbym miała coś zablokowane
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 16:44   #442
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:

nom fajne

Nasz Skarb
Stary 2010-02-03, 16:51   #443
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Katunia gratuluje 2 kreseczek
Domi Śliczna dzidzia
Stary 2010-02-03, 17:02   #444
kliwia
Zakorzenienie

Wpadlam tylko powiedziec. ze strippi 20 minut utemu urodzila!!

"Urodziłam córcię siłami natury bez znieczulenia. 325gram 53 dluga, 10pkt dostała. O 17.35 sie urdoziła i zachowałam całe krocze "

Gratulacje
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:08   #445
ktosia86
Zakorzenienie

Katuniu jak dla mnie to już 100% dwie krechy, więc gratuluję

Domi córeczkę masz prześliczną!

Strippi podziwiam Twój spokój, mam nadzieję, że poród minął (?) bez problemów i już masz Julcię obok siebie.
Stary 2010-02-03, 17:09   #446
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Strippi GRATULACJE
Stary 2010-02-03, 17:13   #447
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość

"Urodziłam córcię siłami natury bez znieczulenia. 325gram 53 dluga, 10pkt dostała. O 17.35 sie urdoziła i zachowałam całe krocze "

Gratulacje

ojej jak suuuuuuper

Gratulacje dla dzielnej Mamusi gratulu je córeczki i .... całego krocza

tak swoja droga to u mnie w szpitalu zachowanie całego krocza to raczej niemozliwe

Nasz Skarb
Stary 2010-02-03, 17:13   #448
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajny pomysł, przynajmniej nie byłoby "wycieku" info

Cytat:

Gratulacje
Gratulacje dla mamy i dla córy

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
A możesz napisać coś wiecej bo ja byłam zarejestrowana w UP i sama sobie znalazłam pracę i nic nie dostaje z UP a słyszałam ze powinnam
Mówisz o dodatku aktywizacyjnym. Tu masz info z UP:
"
  • Prawo do dodatku aktywizacyjnego przysługuje bezrobotnemu posiadającemu prawo do zasiłku, który :
    - podjął zatrudnienie w niepełnym wymiarze czasu pracy w wyniku skierowania przez powiatowy urząd pracy i otrzymuje wynagrodzenie niższe od minimalnego wynagrodzenia za pracę.

Dodatek przysługuje wówczas od dnia złożenia wniosku do ostatniego dnia przysługiwania zasiłku dla bezrobotnych, przypadającego w okresie zatrudnienia, w wysokości stanowiącej różnicę między minimalnym wynagrodzeniem za pracę a otrzymywanym wynagrodzeniem, nie większej jednak niż 50 % zasiłku dla bezrobotnych
    lub
    - podjął zatrudnienie lub inną pracę zarobkową z własnej inicjatywy
    ( praca na podstawie umowy zlecenia, umowy o dzieło, umowy agencyjnej lub w okresie członkostwa w rolniczej spółdzielni produkcyjnej, spółdzielni kółek rolniczych lub spółdzielni usług rolniczych ).
    Dodatek przysługuje wówczas od dnia złożenia wniosku do ostatniego dnia połowy okresu przysługiwania zasiłku dla bezrobotnych, przypadającego w okresie zatrudnienia lub wykonywania innej pracy zarobkowej, w wysokości 50 % zasiłku dla bezrobotnych.

• Dodatek aktywizacyjny przyznaje się po udokumentowaniu podjęcia zatrudnienia lub wykonywania innej pracy zarobkowej poprzez doręczenie odpowiednio: umowy o pracę lub umowy zlecenia.

• Za każdy miesiąc przysługiwania dodatku aktywizacyjnego należy dostarczyć zaświadczenie o kontynuowaniu zatrudnienia/wykonywania pracy, najpóźniej do piątego dnia następnego miesiąca.
    W razie niedopełnienia tego obowiązku - wypłata dodatku zostaje wstrzymana.

• Dodatek aktywizacyjny nie przysługuje w przypadku :
    - skierowania bezrobotnego przez powiatowy urząd pracy do prac interwencyjnych, robót publicznych lub na stanowisko pracy, którego koszty wyposażenia lub doposażenia zostały zrefundowane z Funduszu Pracy,
    - podjęcia przez bezrobotnego z własnej inicjatywy zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej u pracodawcy, u którego był zatrudniony lub wykonywał inną pracę zarobkową bezpośrednio przed zarejestrowaniem jako bezrobotny,
    - podjęcia przez bezrobotnego z własnej inicjatywy zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej za granicą u pracodawcy zagranicznego."

Stary 2010-02-03, 17:18   #449
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

domi sliczna córcia jeju jak ja bym chciała juz takie małeństwo...

a produkujecie jak szalone pobieżnie poczytałam, ale nie zdążam sie zagłębiać we wszystko...

strippi.. no ciekawe jak tam...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-03, 17:20   #450
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

W ogóle bywając na różnych planowaczkowo-starankowych wątkach zauważam, ze dużo PM09 jest w ciązy. Szkoda, ze się tu nie udzielają
no wlasnie ...
ciekawe dlatego sie nie udzielaja

Cytat:
Konkursu nie będzie,
pamiętacie ewelinę.00?
Niestety nie udało jej się utrzymać ciązy
przykre

Cytat:
Żabciu o tym samym sobie wczoraj myślałam ale to fajnie, że dziewczynom się wszystko po ich myśli układa

racja fajnie ze dziewczynom sie udaje

Cytat:

Gratulacje
oo a skad masz ta wiadomosc?

STRIPPI W TAKIM RAZIE SERDECZNIE GRATULUJE JUZ SIE NIE MOGE DOCZEKAC JAK ZOBACZE ZDJECIE MALUTKIEJ

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

MisQa - a jak tam sytuacja z mezem?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości