Panny Młode Kielce - część V :D - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-21, 19:09   #421
mroweczka21
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D

Racja białe buty pewnie nałozy się raz więc po co drogie. Bardzo mi się podobają więc chyba pójdę i kupie takie samemy tez wybieramy się na Karczówkę. Z racji tego, że ja czasem pracuje w sobotę ( zwykle w ostatnia miiesiąca) to nie bardzo mieliśmy jak ale teraz wreszcie będziemy. Przekonałam Tż-ta do obrączek będziemy robić bo mamy złoto a Pan nad silnicą powiedizał nam 250zł od pary.
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:11   #422
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam dylemat w sprawie zaproszeń. Bo mam rodzeństwo cioteczne, które jest dorosłe, al na utrzymaniu rodziców. Nie wiem czy zapraszac ich z osobami towarzyszącymi czy samych. Wiem, że dorosłych (20 lat mają) to się powinno zapraszać z osobami towarzyszącymi. No a z drugiej strony to ja będę stratna bo jak przyjdą z osobami i się podłączą pod kopertę od wujka to na tym strasznie wyjdę....
dorosłe osoby powinno sie zapraszać z osobami towarzyszącymi

pytanie mam: robisz wesele dla korzyści materialnych bo nie wiem ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:27   #423
ewelkafly
Raczkowanie

Wesela nie robi się dla korzyści materialnych ale licząc wszystkich takich "dorosłych" gości z osobami towarzyszącymi to czasem wychodzi ogromna lista - też się zastanawiam czy warto tak zapraszać bo w sumie trzecie pokolenie to już średnio bliska rodzina
ewelkafly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:30   #424
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez ewelkafly Pokaż wiadomość
Wesela nie robi się dla korzyści materialnych ale licząc wszystkich takich "dorosłych" gości z osobami towarzyszącymi to czasem wychodzi ogromna lista - też się zastanawiam czy warto tak zapraszać bo w sumie trzecie pokolenie to już średnio bliska rodzina
zaprosic wtedy konsekwentnie bez "dzieci" i juz

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 19:49   #425
irmiminka
Przyczajenie

Hej dziewczynki, jestem tu nowa i mam od razu pytanko. Czy ma ktoś może kontakt do zespołów Gratis lub Akord (Accord nie wiem jaka poprawna)? Proszę o szybką odpowiedź ;]
irmiminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:03   #426
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewi Pokaż wiadomość
Dziewczynki mam dylemat w sprawie zaproszeń. Bo mam rodzeństwo cioteczne, które jest dorosłe, al na utrzymaniu rodziców. Nie wiem czy zapraszac ich z osobami towarzyszącymi czy samych. Wiem, że dorosłych (20 lat mają) to się powinno zapraszać z osobami towarzyszącymi. No a z drugiej strony to ja będę stratna bo jak przyjdą z osobami i się podłączą pod kopertę od wujka to na tym strasznie wyjdę....

No niestety takie są realia... Ja też mam taką sytuację ale całą młodzież od 18 roku życia zapraszamy z osobami towarzyszącymi. W dzisiejszych czasach rzadkością jest żeby wesele się zwróciło i chyba wszyscy jesteśmy tego świadomi...
co nam zabrała sen
...
madziastanczyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:17   #427
BLACKrose24
Raczkowanie

GG do BLACKrose24

UFFF nadrobiłam - w jakim Wy mega tępie te posty tworzycie

Fallsi dzięki za namiarki na dekoratorki - raczej się nie zdecyduję na nikogo , bo doszłam do wniosku oglądając te bukiety , dekoracje że spokojnie moja siostra da sobie z tym rade sama.

Karothka - dawno Cię nie było , gdzie nam uciekłaś

Alice, Meana
- mam nadzieje że Wam właściciel nie wyjedzie z mega ceną końcową od osoby , bo mi na przyszły rok powiedział 190zł ( i cena może pójśc w góre) więc odrazu zrezygnowałam.

Wiewi- i tak będziesz stratna bo nigdy się wesele nie zwraca , ale skoro je robisz tylko dla korzyści materialnych to powodzenia Ci życze

Razem od : 11.03.2008
Zaręczyny : 31.08.2008
Ślub cywilny : 14.02.2009
Ślub kościelny : 10.09.2011

BLACKrose24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 20:52   #428
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez irmiminka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, jestem tu nowa i mam od razu pytanko. Czy ma ktoś może kontakt do zespołów Gratis lub Akord (Accord nie wiem jaka poprawna)? Proszę o szybką odpowiedź ;]

Szczerze nie polecam zespołu Gratis!!!Mało tego że puszczają podkłady to wokalistka masakra!!! Żeby śpiewac po angielsku to najpierw trzeba się nauczyc czytac tekstu... http://zespolgratiskielce.wrzuta.pl/...one_way_ticket
Zespołu Akord nie znam...
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-02-21, 21:04   #429
Meana1
Rozeznanie

Ja wszystkie osoby powyżej 18 lat zapraszam z osobami towarzyszącymi. I bez znaczenia jest to dla mnie czy dadzą mi prezent czy przyłączą się do rodziców. Oni uczą się i nie pracują, ale dla mnie to jest bez znaczenia czy mi dadzą prezent. Ja po prostu chcę żeby byli ze mną w tym dniu. Ale nie wiem co mam zrobić z młodzieżą w wieku od 12 do 18 lat. Czy zapraszać z rodzicami czy dać im oddzielne zaproszenia?

Alice nic jeszcze nie uzgadniałam, ale wiem że jak ktoś podpisuje umowę w tym roku to cena jest od 190 do 200 zł
Ja dokadnie jeszcze nie wybrałam dekoracji, ale chcę białe obrusy i czerwone dodatki, ale nie dokładnie takie jak są na tym zdjęciu tylko w tych kolorach.
Meana1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:24   #430
lammpeczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość
Ja wszystkie osoby powyżej 18 lat zapraszam z osobami towarzyszącymi. I bez znaczenia jest to dla mnie czy dadzą mi prezent czy przyłączą się do rodziców. Oni uczą się i nie pracują, ale dla mnie to jest bez znaczenia czy mi dadzą prezent. Ja po prostu chcę żeby byli ze mną w tym dniu. Ale nie wiem co mam zrobić z młodzieżą w wieku od 12 do 18 lat. Czy zapraszać z rodzicami czy dać im oddzielne zaproszenia?

Alice nic jeszcze nie uzgadniałam, ale wiem że jak ktoś podpisuje umowę w tym roku to cena jest od 190 do 200 zł
Ja dokadnie jeszcze nie wybrałam dekoracji, ale chcę białe obrusy i czerwone dodatki, ale nie dokładnie takie jak są na tym zdjęciu tylko w tych kolorach.
ja zapraszałam z rodzicami, dopisałam tylko dodatkowo imię owej młodzieży.

zastanawiam się nad winem w jakiej ilosci zakupić, jaki rodziaj?
macie może dziewczyny jakieś ulubione które możecie polecić?
lammpeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:34   #431
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmiminka Pokaż wiadomość
gusta i oczekiwania są różne, ale obejrzeliśmy z Tż 2 płyty z wesel-gdzie grał Gratis i słabo wypadali, dla nas szczególnie kiepski był pan, który śpiewał częściej niż pani. Do tego mieli dziwne, niewyszukane teksty do gości przy zabawach. Repertuar nawet niezły, ludzie sie bawili, ale wykonanie nic specjalnego.
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:37   #432
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lammpeczka Pokaż wiadomość
Ja będę kupowała albo Blossom hill, albo Carlo Rosi, obydwie te marki nie są drogie a od wieelu lat je pijemy i nam smakuje. Planuje około 15 butelek białego i z 30 czerwonego.

Wiewi ja zapraszając goście nie zastanawiam się i ile i kto mi da w kopertę więc cieżko mi doradzić A na szczęście nie mam nikogo w takim wieku jedynie 2 osoby będą w wieku 12 i 15 lat i na pewno będą zaproszeni z rodzicami.
Stary 2010-02-21, 21:48   #433
frogutka
Zadomowienie

martaj9 my też robimy wesele w WDK nic się nie martw wg. mnie to jedno z lepszych miejsc na wesele sala wytworna i elegancka, wypasiona wręcz jedzenie ponoć bardzo dobre, menu wyjątkowo bogate, bo zwykle jest obiad i 3 gorące dania w WDK jest 5 gorących dań, w cenie dekoracja stołu żywymi kwiatami nielimitowane napoje i zakąski widać, że właścicielowi zależy, żeby goście byli zadowoleni. Sam właściciel bardzo uprzejmy i konkretny człowiek. Co do alkoholu to chyba dostaje się kluczyk do pokoju, gdzie ktoś zaufany alkoholem żądzi

wiewi osoby powyżej 18 trzeba zapraszać z towarzyszącą, szczególnie, że w dzisiejszych czasach młodzi ludzie często mają już swojego chłopaka/dziewczynę. Niestety wesela się nie zwracają, może tylko część, ale nie licz na wiele
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 21:59   #434
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lammpeczka Pokaż wiadomość
ja zapraszałam z rodzicami, dopisałam tylko dodatkowo imię owej młodzieży.

ja też dopisuję do zaproszenia rodziców imię dziecka....
Przez tyle lat ile śpiewam na weselach spotkałam się z winem Fresco, Kadarka i Carlo Rossi. U mnie bedzie na pewno białe Fresco i Kadarka po 12 sztuk każdego bo nie każdy lubi czystą...
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-02-21, 22:16   #435
srubka87
Zadomowienie

Dobrze, że poruszyłyście temat osób w wieku 18 lat. U nas mamy dwa takie przypadki gdzie jest rodzeństwo-jedno z nich ma 18 lat(w tym roku kończą), a drugie 17 i co tu zrobić...Jedna para to dzieci mojej siostry ciotecznej z którą kiedyś żyłam blisko, druga to rodzeństwo cioteczne Tż-a. No i mamy problem no bo co zaprosimy tego 18 latka z osobą, a jego brata nie?To przecież tylko rok różnicy, ale z drugiej strony wtedy dojdzie nam kilu 17 latków w kolejce do zaproszeń z osobą? Być może zrobimy tak, że będziemy prosić z osobą tylko te 18 letnie osoby(tegoroczne),które mają już "stałego" chłopaka/dziewczynę. No bo szczerze powiedziawszy to nie jest szczyt moich marzeń żeby na moim weselu bawiły się 17 z osobami. Lub osiemnastolatek i jego 17 koleżanka z bloku. Im więcej takich osób tym wesela gorsze(wiem z doświadczenia). Poza tym wg mnie to chamskie iść na wesele z osobą towarzyszącą i dawać prezent z rodzicami(jak jestem na tyle dorosła żeby iść na wesele z osobą, kupić sobie kreacje i iść do fryzjera to i prezent wypada dać osobno). Nie ważne gdzie idę czy na wesele czy na komunię jeśli idę z Tż-em zawsze dajemy osobno prezent(nawet kiedy oboje nie pracowaliśmy), a jeśli nawet na to mnie nie stać idę sama/ z rodzicami.
Wiadomo kasa nie jest najważniejsza, wesela z reguły się nie zwracają, ale nie mówię tu o dużych kwotach, można kupić dwie ładne filiżanki czy woka.To koszt 100-150 zł a jakże miły gest. Osoby w wieku od 12-16 lat będę po prostu wypisywała imiennie w zaproszeniu dla rodziców.

A co do wina to my też kupujemy czerwoną półsłodką kadarkę-bo to nasze ulubione wino, ilość...30 sztuk.
Stary 2010-02-21, 22:23   #436
monini2507
Zakorzenienie

Wiewi według mnie no ja tez tak zrobie bo bede miala pare takich osob bede je zapraszac z osobami towarzyszacymi. Nie bede sie ogladac na to czy mi sie wesele zwroci ile mi dadza co mi dadza czy rodzice moze za nich włoza troszke wiecej do koperty. Dla mnie bedzie sie liczyc ich obecnosc w tym najwazniejszym dla mnie dniu aby razem ze mna podzielali moje szczescie. Wydaje mi sie ze po to sie zaprasza gosci a nie dla pieniedzy.

Czarna_kawa
widze ze ostro sie wzielas do roboty tyle kalorii spalonych no cudnie
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:25   #437
mroweczka21
Raczkowanie

Ja zapraszam z osobą towarzyszącą. Nie ma co liczyć na zwrot kosztów bo wtedy trzeba byłoby zrobić w stodole na dechach i zabić swiniaki hodowane przez babcię jak to się dawniej robiło. Najwyżej dostaniesz filizanki lub posciel czyli jakistańszy prezent i tyle. najważniejsze żeby się ludzie dobrze bawili i atmosfera była fajna, takie wesele sie wspomina..
A tak z innej beczki wiecie gdzie można kupić kokardki do zaproszeń? bo ja mam dwie lewe ręce i napewno ładnie nie zawiążę..
mroweczka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:27   #438
justynao
Raczkowanie

czesc Dziewczyny na tym kursie 27 lutego nie bedzi ePani od poradni dzwoniłam dzis zeby zapytac... moze na tym marcowym kursie juz bedzie... ja mam jeszcze czas to moze sobie poczekam i za miesiac sie wybiore..
justynao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:41   #439
milam
Raczkowanie

wiewi my z tż-tem zapraszamy takich młodocianych gości z osobami towarzyszącymi tylko i wyłącznie wtedy gdy wiemy że ów młodzian ma jakąś dziewczynę/chłopaka, reszta z rodzicami, na szczęście takich osób mamy niewiele uważam że bez sensu byłoby zapraszać np. 15-letnią siostrę cioteczną z osobą towarzyszącą, niemniej jednak osoby dorosłe, czyli powyżej 18 roku no to już niestety ale powinny dostać osobne zaproszenie przynajmniej my tak robimy

Edytowane przez milam
Czas edycji: 2010-02-21 o 22:42
milam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 22:52   #440
madziastanczyk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynao Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny na tym kursie 27 lutego nie bedzi ePani od poradni dzwoniłam dzis zeby zapytac... moze na tym marcowym kursie juz bedzie... ja mam jeszcze czas to moze sobie poczekam i za miesiac sie wybiore..

W takim razie ja też sobie odpuszczę bo mam czas... Ale w marcu jak najbardziej. Miejmy nadzieję że Pani od poradni już będzie!
co nam zabrała sen
...
Stary 2010-02-22, 08:09   #441
gosza_25
Rozeznanie

wiewi nie wiem czy zdarzają się wesela, które się zwracają. Każdy by tak chciał, no ale niestety. My zapraszamy już z osobami towarzyszącymi tak od ok.18 lat nawet jak wiemy że ktoś nie ma chłopaka czy dziewczyny. Ja jak byłam w takim wieku to też mnie zapraszali z osobą towarzyszącą więc nawet nie pomyślałam że można by zrobić inaczej.

czarna kawa motywują mnie te Twoje kilogramy Mi to idzie znacznie wolniej ale już już jakieś 1,5 kilo za mną Myślę że jeszcze jakieś 3 i będę usatysfakcjonowana
no a Honolinka oczywiście nadal nas trzyma w niepewności
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:29   #442
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
wiewi nie wiem czy zdarzają się wesela, które się zwracają. Każdy by tak chciał, no ale niestety. My zapraszamy już z osobami towarzyszącymi tak od ok.18 lat nawet jak wiemy że ktoś nie ma chłopaka czy dziewczyny. Ja jak byłam w takim wieku to też mnie zapraszali z osobą towarzyszącą więc nawet nie pomyślałam że można by zrobić inaczej.

czarna kawa motywują mnie te Twoje kilogramy Mi to idzie znacznie wolniej ale już już jakieś 1,5 kilo za mną Myślę że jeszcze jakieś 3 i będę usatysfakcjonowana
no a Honolinka oczywiście nadal nas trzyma w niepewności
Niektórym moim znajomym zwróciły się z nawiązką ale to jednak rzadkość.
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:35   #443
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziastanczyk Pokaż wiadomość
Kamerzysta - Andrzej Mazur - Video-Mag, ul. Tatrzańska 107
Fotograf - Krzysztof Klimek
Czy jesteś zdecydowana na Krzysztofa Klimka? Widziałaś jego zdjęcia? My po spotkaniu z nim stanowczo powiedzialiśmy nie (Kamerzystę mamy tego samego i domyślam się, że nawzajem siebie polecili)
Stary 2010-02-22, 08:37   #444
gosza_25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emir1994 Pokaż wiadomość
Niektórym moim znajomym zwróciły się z nawiązką ale to jednak rzadkość.
trzeba by chyba zapraszać samych dorosłych bez żadnej młodzieży i dzieci a i tak nie zawsze by się zwróciło...a nie o to chyba chodzi przy organizacji wesela
gosza_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:54   #445
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
dorosłe osoby powinno sie zapraszać z osobami towarzyszącymi

pytanie mam: robisz wesele dla korzyści materialnych bo nie wiem ??
To samo pomyślałam

Cytat:
Napisane przez Meana1 Pokaż wiadomość

My wszystkich po wyżej 18 zapraszaliśmy z osobami, poniżej bez. Z tym ze ja w przedziale 16-17 miałam jednego ciotecznego brata, który i tak nie ma dziewczyny.
Co do studiujących nie pracujących par - u nas dwie takie pary podłączyły się pod koperty, z tym, ze w takiej kopercie było już więcej pieniążków.
Ale jakoś mi nie przyszło do głowy, ze jak zaprosiłam Małżeństwo z trojgiem dzieci (moja bliska rodzina) 13-16-17, to mi to słabo wyjdzie

Mojej znajomej wesee ię zwróciło (takie na sto parę osoób - nie małe przyjęcie), ale nie mieli fotografa, sala (taniutka, nie zbyt ładna)+ kucharki (znajome), zespół też znajomy policzył im mniej (ale jakość), sami dekorowali salę, nie wynajmowali samochodu (zresztę my też nie - dla nas to zbędny wydatek by był), kieckę kupowała od znajomej itd. Koszt wesela wyszedł im 4 lata temu ok. 9000 zł

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 08:58   #446
mysiaedysia
Raczkowanie

Madziastanczyk i pozostale dziewczyny a slyszalyscie cos o zespole Bankiet? My widzielismy ich na weselu i fajnie grali, ale to bylo tylko kilka piosenek i zastanawiam sie czy dobrze wybralismy... Napiszcie, jesli slyszalyscie cos o tym zespole.
mysiaedysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:21   #447
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_25 Pokaż wiadomość
trzeba by chyba zapraszać samych dorosłych bez żadnej młodzieży i dzieci a i tak nie zawsze by się zwróciło...a nie o to chyba chodzi przy organizacji wesela
Nie koniecznie - mojemu koledze babcia dała 20 tyś zł. w prezencie
Emir1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:21   #448
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

dziewczynki a ja mam pytanie z innej beczki
czy gdzieś w Kielcach można wynająć samą paterę na torta ?? Bo będzie mi go piekła siostra, która pracowała w cukierni Dorotka na ul. Wspólnej no i potrzebuję paterę na 5 placków podpowiecie coś

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 09:40   #449
Lowczyni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syrwia81 Pokaż wiadomość
dziewczynki a ja mam pytanie z innej beczki
czy gdzieś w Kielcach można wynająć samą paterę na torta ?? Bo będzie mi go piekła siostra, która pracowała w cukierni Dorotka na ul. Wspólnej no i potrzebuję paterę na 5 placków podpowiecie coś
Możesz poszukać na allegro i na pewno coś takiego da się kupić, ale widzę że ceny są dość wysokie. Na pewno dziewczyny które organizują wesele z kucharkami gdzieś wypożyczają całą zastawę stołowa gdzie na pewno jest patera na tor. Może ktoś Ci poradzi gdzie coś takiego się wypożycza. Możesz zawsze się też spytać w cukierni ile by sobie krzyknęli za wypożyczenie.
Stary 2010-02-22, 09:50   #450
syrwia81
Rozeznanie

GG do syrwia81

no właśnie na allegro już patrzyłam ale ceny mnie powaliły, po drugie do czego by mi później taka patera się przydała?? dlatego chciałabym wypożyczyć no nic podzwonię sobie po cukierniach i popytam

NIKOLA - 05-03-2012
syrwia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości