Nasze codzienne jadłospisy, część XI - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-19, 18:44   #421
ar22
Raczkowanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI

Cytat:
Napisane przez twinsy21 Pokaż wiadomość
Arr nie chodzilo nam o to ze ty jesz tak samo jak m-m-m bo jej do twoich jadlospisow daleko. Ale jesli chcesz dostac okres, to nie mozesz jesc garsci orzechow, musisz wziasc sie w garsc;* I zamiast zapychac sie masą jablek, mozesz jesc tez inne. No i np. jako przekaska kanaka z maslem orzechowym? Pasek czeko??. Przeciez sie tym nie obtuczysz, a jedynie sobie pomożesz;*

wiem o tym że musze sie przełamywać i staram sie naprawde.....zwiększam... .i chce jeść normalnie ale zdrowo...dorzucam do II sniadania zawsze ,, cos" czyli LuGo albo paczke otrębowych paluszków...małymi kroczkami...byle do przodu... i najważniejsze że sie nie cofam! a kiedy mnie ,, najdzie"głupia myśl to zaraz przypominam sobie spojrzenia pełne litości choćby ludzi na ulicy....ehhhmm...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 18:45   #422
mzai25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
ooo! Iza wróciła <3 !!!

-------
moje U (46-47kg, odzyskałam naturalnie @, jest extra ^^ )

6.30 Śniadanie: owsianka (5x łyżka stołowa płatków górskich, 1x łyżka otrębów jabłkowych, garść: suszonego ananasa, rodzynek, orzechów laskowych, 2x łyżeczka miodu; 2 szklanki mleka 2%) ; espresso
9.30- duże jabłko / zajęcia na uczelni
11.20 II Śniadanie:
ok 200g sałatki krewetkowej( krewetki, groszek, marchew, koperek, majonez, jogurt nat.) kajzerka z sezamem;
herbata z cytryną, kindernisepodzianka(*znowu nie miałam Smerfetki noo wrr! )
szybkie spacerowanie ok 1,5h
14.30 Obiad: 2x spory plaster pieczonej wieprzowiny + dużo sosu z podgrzybkami, 4 ziemniaczki posypane pietruszką, porcja surówki z kiszonej kapusty, marchwi, oleju.
17.30 Podwieczorek: 2x wielki kawał makowca polukrowanego&obsypanego orzechami włoskimi, skórką pomarańczy, kawa z mlekiem 2%, 4 białe Lindorki
20.15 Kolacja: (*nie byłam głodna..) kromka razowca z maslem, bieluchem naturalnym, 3plastrekami poledwicy sopockiej, chrzanem, rzodkiewką, kiełkami brokuła
kociak jesteś super babka uwielbiam twoje podwieczorki
stęsknłam się za wami
kikuś?? co słychać u Ciebie? airawies Dekas mój idol?? gdzie się wszystkie podziałyście??
Stary 2010-03-19, 18:57   #423
twinsy21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
wiem o tym że musze sie przełamywać i staram sie naprawde.....zwiększam... .i chce jeść normalnie ale zdrowo...dorzucam do II sniadania zawsze ,, cos" czyli LuGo albo paczke otrębowych paluszków...małymi kroczkami...byle do przodu... i najważniejsze że sie nie cofam! a kiedy mnie ,, najdzie"głupia myśl to zaraz przypominam sobie spojrzenia pełne litości choćby ludzi na ulicy....ehhhmm...
\Dlatego życzymy Ci byś niedlugo przełamała się do końca i nie bała zjeść snickersa, gdy najdzie Cię ochota na tego batona;*
3mamy kciuki;]

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:02   #424
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mzai25 Pokaż wiadomość
ogólnie hmnnn.. ładne U polecam pić jak juz pisałam
kako,Inkę mleczną albo zwykła(na szklane mleczka) capucino na mleku>to dopiero pycha i więcej owoców no motylku ja się rozpisałam, to jutro chce widzieć kakłko i orzeszki(masło orzchowe) gdzieś tam)))
Dziękuję bardzo Izo
hmm, dzisiaj sobie trochę poczytałam i pora najwyższa wziąć się za siebie, więc biorę rady do serca i jutro będzie ładne P
a nawet dzisiaj idę robić kakao i po orzechyyyyyyyy
motylek2701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:16   #425
Black Cat
BAN stały

Cytat:
wybaczcie...ale nie porównujcie tego jak jem z jadłospisem m-m-m bo ja jem o niebo lepiej....i mam inne podejscie do kwestii zdrowia czy w ogóle życia...także czasami zastanówcie sie ...bo kogos naprawde krzywdzicie piszac takie rzeczy....
tak?
to czemu nie usmażysz jajka na MASLE, oliwie tylko na TEFLONIE?!

Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 19:40   #426
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jajko na miękko, grahamka z pestkami dyni z serem żółtym,keczupem i szynką chudą
  2. ok.350-400g zupy jarzynowej z mnóstwem warzyw:brokuły,marchew,zi emniaki,itd. + kość chudego mięsa do obgryzienia, kromka razowca z polędwicą sopocką
  3. 4-5 ziemniaczków zapiekanych bez oleju,w piekarniku,mnóstwo sambalu,chili,ziół prowansalskich,piwko
  4. kotlet z fasoli,soczewicy + papryka czerwona

i jak?
Black Cat?
i inne wizażanki...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:00   #427
Sherrie
Rozeznanie

dzisiejsze P

1. owsianka z 6 lyzek musli na szklance mleka z kakao, rodzynkami, nerkowcami, suszonymi morelami, truskawkami, garscia cookie crisp, polane maslanka czekoladowa, ciastko cynamonowe, winogron

2. 2 kromki chleba ziarnistego: jedna z pasta z tunczyka,salata,pomidorem , keczupem, jajkiem na twardo, druga z maslem, bialym serem, ogorkiem, salata jajkiem, 2pisanki czekoladowe

-czyszczenie kuchni -> ciastko cynamonowe,kilka winogron

obiad: 3 placki ziemniaczane z pieczarkami, cebula, papryka czerwona, przecierem pomidorowym ze smietana i keczupem / znowu iastko cynamonowe i 2 jajka jw

podwieczorek: 70g migdalow w kokosie, pomarancza

kolacja (dosc nietypowa, ale mialam chcice) owsianka z 4 lyzek musli, 3 lyzek crunchy z morelami, sliwkami, kakao, 2 male jablka, garsc nesquicka duo (mama zrobila zapasy platkow, no nie moglam sie powstrzymac)

zaraz zabieram sie za pistacje

bardzo prosze o ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:06   #428
ar22
Raczkowanie

Cytat:
tak?
to czemu nie usmażysz jajka na MASLE, oliwie tylko na TEFLONIE?!

ale na teflonie była oliwa z oliwek bo jakos nie umiem smażyc na teflonie bez niej.... jakos sie przypala dziwnie...

[SIZE="2"]p.s. czy któras z Was stosowała tabletki na wywołanie okresu ,, MICROGYNON"????[/SIZE]
Stary 2010-03-19, 20:12   #429
twinsy21
Raczkowanie

Właśnie Arrr.. Przełamałaś się, ale panicznie boisz się jednej rzeczy; TŁUSZCZY. To, ze zamienilas jedno jablko na banana, ze zaczelas jesc ilosciowo wiecej nie sprawi ze @ zawita. Potrzebne Ci jest i maslo i oliwa, itp.
Skoro tyjesz na takim menu to co Ci szkodzi polewac salatki oliwą, jesc ten pasek czeko, uzywac masla, dodawac wiecej orzechow?
Będziesz tyla w mniej wiecej takim samym tempie, ale podkręcisz sobie metabolizm [ o ktorym tak non stop piszesz].
Twój wybór, ale uciekajac od tluszczy bedzie Ci coraz gorzej sie do nich przekonać.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Arrr, my bierzemy ale Duphaston z Estrofemem- stosunkowo silne leki, a i tak nie byly w stanie wywolac nam @ początkowo- i to dlugi okres czasu. Dopiero po lekkim podbiciu wagi no i baaaardzo duzej ilosci tluszczu cos tam ruszylo. Teraz jestesmy na mniejszej dawce a w maju odstawiamy i wierzymy ze bedziemy mialy naturalnie!

Leczenie euthyroxem.

" I jeśli to nie jest grzech, napij się, a będzie tak jak chcesz!"
twinsy21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 20:34   #430
warrior_mortal
Rozeznanie

U:

I: garść płatków JustFit z owocami tropikalnymi zalanych szklanką maślanki naturalnej; bułeczka pszenna z margaryną, serkiem topionym, rzodkiewką i natką pietruchy + herbata zielona

II: kanapka z 2 kromek razowca z masłem, pasztetem i sałatą; jabłko

III: bułka słodka z makiem

IV: ok.1/2 woreczka kaszy gryczanej, pulpet z piersi kurczaka z pieczarkami, duuużooo buraczków + herbata zielona

V: miseczka półtłustego twarogu z łyżeczką oleju lnianego i szczypiorkiem, kromka razowca + herbata zielona

proszę o ocenkę
Stary 2010-03-19, 20:39   #431
SweetFruit
Raczkowanie

malutkieP

1. owsianka;
1 szkl. mleka 2%, 30g owsianych, łyżka otrębów pszennych, łyżka zarodków pszennych, łyżka otrębów granul., łyżka "Zdrowego Błonnika", łyżeczka miodu, 1/2 dużego jabłka
2. makaron pełnoziarnisty z dużą ilością fasolki szparagowej, brokułów i kalafioru + łyżeczka oliwy z oliwek
3. 200g kefiru nat., banan
4. 150g twarożku półtłustego, kilka rzodkiewek, trochę cebulki, 1 kromka razowego, pomarańcz

Tylko bez bicia
Z góry dziękuję za szczerą opinię
SweetFruit jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-19, 21:47   #432
mikusia1302
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SweetFruit Pokaż wiadomość
malutkieP

1. owsianka;
1 szkl. mleka 2%, 30g owsianych, łyżka otrębów pszennych, łyżka zarodków pszennych, łyżka otrębów granul., łyżka "Zdrowego Błonnika", łyżeczka miodu, 1/2 dużego jabłka- gdzie drugie śniadanie? kanapka?
2. makaron pełnoziarnisty z dużą ilością fasolki szparagowej, brokułów i kalafioru + łyżeczka oliwy z oliwek- gdzie jest mięcho? coś wartościowego? praktycznie same warzywa na ten obiad ile tego makaronu było?
3. 200g kefiru nat., banan- a tu? zamiast jakieś 2 ciacha wmłucić to jakiś jogurt? ;/ jeszcze jakby owocowego nie było tylko naturalny
4. 150g twarożku półtłustego, kilka rzodkiewek, trochę cebulki, 1 kromka razowego, pomarańcz, jesli jestes na P to 2 kromki byłoby mało a co dopiero 1 !!!!!!!!

Tylko bez bicia
Z góry dziękuję za szczerą opinię
No ty chyba żartujesz że masz zamiar przytyć na takim czymś??? : cojest::c ojest:
pszepraszam ale ja poprostu nie rozumiem niektórych osób. Albo to ja jestem jakaś dziwna?
Stary 2010-03-19, 22:29   #433
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
dzisiejsze P

1. owsianka z 6 lyzek musli na szklance mleka z kakao, rodzynkami, nerkowcami, suszonymi morelami, truskawkami, garscia cookie crisp, polane maslanka czekoladowa, ciastko cynamonowe, winogron

2. 2 kromki chleba ziarnistego: jedna z pasta z tunczyka,salata,pomidorem , keczupem, jajkiem na twardo, druga z maslem, bialym serem, ogorkiem, salata jajkiem, 2pisanki czekoladowe

obiad: 3 placki ziemniaczane z pieczarkami, cebula, papryka czerwona, przecierem pomidorowym ze smietana i keczupem / znowu iastko cynamonowe i 2 jajka jw

podwieczorek: 70g migdalow w kokosie, pomarancza

kolacja (dosc nietypowa, ale mialam chcice) owsianka z 4 lyzek musli, 3 lyzek crunchy z morelami, sliwkami, kakao, 2 male jablka, garsc nesquicka duo (mama zrobila zapasy platkow, no nie moglam sie powstrzymac)

bardzo prosze o ocene
Stary 2010-03-20, 00:03   #434
Kaori_91
Raczkowanie

Cytat:
jw....ogólnie małooooo!!!!!!!

p.s.ile musisz przytyc???ile masz lat???
A wydawało mi się, że już tak dobrze mi poszło lat mam 19 a przytyć muszę już tylko jakieś 5/6kg, bo połowę drogi mam już za sobą wiadomo- na początku tyłam z powietrza, ale teraz trzeba się postarać żeby nabić te kg
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 05:06   #435
ar22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
dzisiejsze P

1. owsianka z 6 lyzek musli na szklance mleka z kakao, rodzynkami, nerkowcami, suszonymi morelami, truskawkami, garscia cookie crisp, polane maslanka czekoladowa, ciastko cynamonowe, winogron - mm m pyyysznie!

2. 2 kromki chleba ziarnistego: jedna z pasta z tunczyka,salata,pomidorem , keczupem, jajkiem na twardo, druga z maslem, bialym serem, ogorkiem, salata jajkiem, 2pisanki czekoladowe- łaaadnie...a może jakis owocek by wpadł???

hehe...sezon świąteczny sie zaczął jajeczkami

obiad: 3 placki ziemniaczane z pieczarkami, cebula, papryka czerwona, przecierem pomidorowym ze smietana i keczupem / znowu iastko cynamonowe i 2 jajka jw maaały troszku tez obiadek... a jakies miecho???nochyba że pościsz. took..

podwieczorek: 70g migdalow w kokosie, pomarancza mniaaamciu!!!

kolacja (dosc nietypowa, ale mialam chcice) owsianka z 4 lyzek musli, 3 lyzek crunchy z morelami, sliwkami, kakao, 2 male jablka, garsc nesquicka duo (mama zrobila zapasy platkow, no nie moglam sie powstrzymac)- ,, chcice"trzeba zaspokajać..a coo!!!!

bardzo prosze o ocene

brawo Kochana!!!! oby tak dalej...

p.s. jak samopoczucie???waga ruszyła???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 06:52   #436
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikusia1302 Pokaż wiadomość
No ty chyba żartujesz że masz zamiar przytyć na takim czymś??? : cojest::c ojest:
pszepraszam ale ja poprostu nie rozumiem niektórych osób. Albo to ja jestem jakaś dziwna?
Nie wszystkie dziewczyny muszące przytyc, muszą jesc po kilka tys kcal zeby przytyc,nie rozumiem Twojego oburzenia
Przeciez niektórym wystarczy zwiększenie choc troche ilosci kcal i tyją.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 06:58   #437
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
brawo Kochana!!!! oby tak dalej...

p.s. jak samopoczucie???waga ruszyła???

dziekuje za ocene
samopoczucie ok, tylko zaparcia straszne :/
waga w sumie wzrosla o 5 kg od wagi najnizszej
a dzisiaj do psycho.
mam stresa :/
Stary 2010-03-20, 07:18   #438
mikusia1302
Raczkowanie

ale to zależy od tego ile się chce przytyć
jeśli jakieś 2kg/3 to ok. Ale jeśli ktoś ma do zrobienia np. 12 kg... to na takim jedzeniu się to nie uda. Nie wiem zreszta, juz sie nie udzielam.
Stary 2010-03-20, 07:20   #439
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
ale to zależy od tego ile się chce przytyć
jeśli jakieś 2kg/3 to ok. Ale jeśli ktoś ma do zrobienia np. 12 kg... to na takim jedzeniu się to nie uda. Nie wiem zreszta, juz sie nie udzielam.

Moim zdaniem również troszkę za mało jak na P ten jadłospis SweetFruit.
Zdecydowanie powinnaś coś dodać.

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-20, 10:09   #440
paszka016
Raczkowanie

Wczorajsze U :

Sn: owsianka ( 5x lyzek platkow owsianych , 2xlyzki zarodkow pszennych , garsc nerkowcow , garsc rodzynek , garsc mieszanki studenckiej , banan ) zalane szklanka mleka 1,5 % , herbatka malinowa

2sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , serkiem capresi , szczypiorkiem ogorkiem , pomidorkiem , salata , pomaranczka

O: 7 pierogow ruskich , 4 ogorki kiszone

P: 70g paluszkow z sezamem , serduszko do picia waniliowe , jabłuszko

K: dwie kromki razowca podpieczone z serkiem zoltym i szczypiorkiem , serek wiejski 200g , herbatka malinowa

2 jabluszka , pomaranczka

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 10:19   #441
boulangerie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U :

Sn: owsianka ( 5x lyzek platkow owsianych , 2xlyzki zarodkow pszennych , garsc nerkowcow , garsc rodzynek , garsc mieszanki studenckiej , banan ) zalane szklanka mleka 1,5 % , herbatka malinowa

2sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , serkiem capresi , szczypiorkiem ogorkiem , pomidorkiem , salata , pomaranczka

O: 7 pierogow ruskich , 4 ogorki kiszone

P: 70g paluszkow z sezamem , serduszko do picia waniliowe , jabłuszko

K: dwie kromki razowca podpieczone z serkiem zoltym i szczypiorkiem , serek wiejski 200g , herbatka malinowa

2 jabluszka , pomaranczka
jak dla mnie super bardzo podobają mi się Twoje 'nowe' U luźne, ale i różnorodne, są owoce, warzywa, nnkt widać, że cieszysz się jedzeniem

boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 10:38   #442
pyskatka89
Rozeznanie

dostałam @, dostałam @ !!
wczorajsze Uuu.

Śn. duży rogal razowy z olbrzymią ilością ziaren z masłem - pół z polędwicą drobiową, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i cebulą, drugie pół z białym tłustym twarogiem i miodem, herbata z cytryną
II Śn. 2 jabłka duszone i podsmażone z cynamonem, kakao i miodem, zapiekane serkiem wiejskim i rodzynkami; jogurt naturalny z miodem i aromatem waniliowym
Ob: pierś z kuraka smażona na oliwie w przyprawach, pół woreczka kaszy gryczanej, duża porcja podsmażonej fasoli czerwonej z cebulą, ogórki kiszone
D: 2 familijne waniliowe, herbata
Pod: duża czerwona papryka faszerowana wędliną wiejską, pieczarkami, żółtym serem, cebulą i koprem
Kol: 2 kromki razowca z masłem, jedna z białym serem, pomidorem i koprem, druga z wędliną wiejską, chrzanem i rzodkiewką
wieczorem wpadło 1,5 piwka.

i jak? widzę, gdzieś mi się nnkt zapodziały, ale dziś już nadrobiłam paczką pistacji
poza tym dziś będzie megagrzesznie, bo świętuję @ !!

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 10:41   #443
Irish lady 28
Zadomowienie

Utrzymanie
  1. jajko na miękko, grahamka z pestkami dyni z serem żółtym,keczupem i szynką chudą
  2. ok.350-400g zupy jarzynowej z mnóstwem warzyw:brokuły,marchew,zi emniaki,itd. + kość chudego mięsa do obgryzienia, kromka razowca z polędwicą sopocką
  3. 4-5 ziemniaczków zapiekanych bez oleju,w piekarniku,mnóstwo sambalu,chili,ziół prowansalskich,piwko
  4. kotlet z fasoli,soczewicy + papryka czerwona

i jak?
Black Cat?
i inne wizażanki...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 11:06   #444
Black Cat
BAN stały

wczorajsze U.

7.00 Śniadanie: miseczka (3garście) branfleksów, wkrojony banan, garść: orzechów laskowych, rodzynek, łyżka otrąb jabłkowych+ 2 szklanki ciepłego mleka 2%; espresso.
11.00 II Śnaidanie: wrap serowy z coffeeheven ( 2x pszenna tortilla, 3 rodzaje sera żołty, brie, plesnowy, pomidor, szpinak); herbata z cytryną, kinderniespodzianka.
15.00 Obiad: 200g dorsza grilowanego, sporo smażonych ziemniaczkó (talarki) z sosem czosnkowym, porcja surówki z kiszonej kapusy;
woda niegazowana, 2x czekoladka z rumem ^^
17.45 Podwieczorek: latte lodowa, duża porcja tortu kajmakowego <3
20.00 Kolacja: (*zasłodzona po pdw) kromka razowca z: bieluchem naturalnym 2 plasterkami szynki wędzonej eko, ogórkiem, kiełkami, koprem; szklanka soku pomarańczowego.
Black Cat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 12:12   #445
saming
Zakorzenienie

Dzisiejsze R

śniadanie: owsianka z 5 łyżek płatków + 1 łyżka otrębów + truskawki + mielony twarożek + 2 łyżeczki miodu + mielona wanilia (wiem, że miodu być nie powinno, ale czymś dosłodzić musiałam )
2 śniadanie: bułeczka razowa posmarowana serkiem homo naturalnym + rzodkiew, ogórek, pomidor
obiad: pół woreczka ryżu paraboiled + 100g piersi z kurczaka + ogórki
pt: spory kawałek kurczaka
<bieganie>
pt: placek owsiany z truskawkami
kolacja: serek wiejski + rzodkiewki

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 12:42   #446
amfa333
Rozeznanie

Mam pytanko Jak jestem na U, to czego mam sobie dokladac? slodyczy, tluszczy, czy poprostu wiecej jesc ?

Brazil Butt Lift

Pinokio -
"To, że jestem z drewna, nie znaczy, że interesują mnie deski"
amfa333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 12:59   #447
Silwena
Wtajemniczenie

cześć
proszę Was, rzućcie okiem i odpowiedzcie czy to jest menu na U czy P
bo z tego co czytam Wasze jadłospisy na R to widzę, że moje tygodniowe menu się do tego nie zalicza
jak bardzo jest źle? nie chodzi mi już o roztrząsanie każdego posiłku, tylko chociaż "ogólnikowy" wgląd w sprawę

Śn 11sta - śledzik w oleju, cebulce, grzybach i ziołach, kromka czarnego chleba z pestkami słonecznika, filiżanka czarnej herby z cytrą
II Śn 14:30 - miska barszczu ukraińskiego (bulion, groch jaś, buraczki ćwikłowe, marchew, pierta, seler, przyprawy), duże jabłko
Obiad 17:10 - torebka kaszy jęczmiennej, pierś kurczaka (1/4 z dwóch płatów), danie chińskie (papryka, grzybki chińskie, kiełki fasoli mung, marchew, pędy bambusa, bulion, przyprawy)
Kolacja 20:10 - 1/2 torebki kaszy jęczmiennej, j.w

Śn 11:00 - 1/2 torebki białego ryżu, pół talerza brokułów + marchwi, przyprawy, pierś kurczaka (1/4 całości), kubek herbaty Pu-Erh
II Śn 14:30 - kefir (400g)
Obiad 17:20 - danie jak śniadanie + duże jabłko, kubek herbaty z L-karnityną
Kolacja 20:20 - 1/2 serka wiejskiego + uprażone na patelni orzechy włoskie, pestki ze słonecznika, przyprawy

Śn 10ta - grahamka, 3 plasterki chudej szynki, pomidor, pieprz
II Śn 13ta - serek homo waniliowy, garść orzechów włoskich, ziemnych bez soli, pestek z dyni i słonecznika
Obiad 16ta - 6 pierogów ruskich z łyżeczką tłuszczu, 2 łyżki buraczków (surówki)
Podwieczorek 18:30 - baton Musli, Nestle, filiżanka kawy parzonej
Kolacja 21:30 - miskeczka zupy ogórkowej (bulion, ogórki kiszone, marchew, pietra, selery, zabielone śmietaną 12%, przyprawy)

Śn 10ta - miska zupy pomidorowej z makaronem (koncentrat, pomidory, bulion gotowany na udkach, śmietana 12%, marchew, pietra, selery, przyprawy)
II Śn 13:20 - garść pestek, rodzynek i orzechów (włoskie, laskowe, ziemne bez soli, pestek słonecznika, dyni), banan, duże jabłko, filiżanka kawy parzonej
Obiad 16:30 - 1/2 torebki kaszy jęczmiennej, sos pieczarkowy (pieczarki smażone z cebulką na maśle, śmietana 12%, bulion, przyprawy, kostka grzybowa, marchew, pietra, etc), 2 surówki (kapusta, papryki, pomidory, ogórki, marchew, chrzan, sok z cytry, etc)
Kolacja 20ta - serek homo czekoladowy

Śn 10ta - 2 x chleb czarny z pestkami słonecznka, dżem, masło, filiżanka kawy Inka
II Śn 12:30 - kawałek Dorsza pieczonego z warzywami (brokuły, marchew, fasola szparagowa, pietruszka),
Obiad 15:30 - jw. + 2 łyżki ziemniaków z koprem, duże jabłko, kompot z suszu
Podwieczorek 18:20 - 4-5 krakersów solonych, filiżanka kawy parzonej
Kolacja 21:30 - kawał pieczonego Dorsza, pół litra herbaty zielonej

Śn 9:30 - miska rosołu z makaronem (gotowany na porcjach, seler, marchew, por, pietra, cebula opiekana, przyprawy, kostki rosołowe)
II Śn 12:30 - kefir 400g, 4 plastry chudej szynki, herbata z L-karnityną
Obiad 15:30 - 2 duże gołąbki (kapusta, mięso z indyka, ryż biały, cebulka, olej), zapiekane w warzywach (marchew, seler, por, pietruszka) + łyżka sosu grzybowego (prawdziwki, bulion, marchew, przyprawy, kostka grzybowa, smietana 12%),
Podwieczorek 18:30 - serek homo waniliowy, jabłko
Kolacja 21:30 - udko bez skóry, łyżka surówki z buraczków

Śn 11:00 - miska zupy pomidorowej, chleb czarny z pestkami, plastry chudej szynki, pomidor, pieprz
II Śn 14:30 - kefir 400g, 2 banany
Obiad 17:10 - 2 łyże ziemniaków z koprem, duuży kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej (oliwa, sok z cytry, woda, przyprawy), pomidor, papryka
Kolacja 20:30 - duży schabowy (obdarty z panierki) z pomidorem

do tego
biorę 4tabsy z ogórecznikiem dziennie
(z uwagi na kurację jaką przechodzę i alergie)
piję +/- litr wody niskosodowej dziennie
ponad pół litra herbat niesłodzonych dziennie
(zielonej z pigwą, GunPowder, białą i Pu-erh)
nie podjadam, staram się jeść max 3,5 godz przed snem
jem małe porcje, ale nie jestem głodna az do nastepnego posiłku

na tą chwilę wiem tyle, że:
jem za małą ilość białka ogólnie - staram się coś zmienić
wiem, że poiwnnam większe śniadania jeść, mniejsze II śniadania
(czasem jem sławne owsianki, albo musli (płatki owsiane, kukurydziane, orzechy pestki, suszone owoce), ale nienawidzę.. każda łyżka to tortura smakowa, jest to zjadliwe jak owsianki jest w tym 20% a reszta to dodatki), ale z tego co piszecie, to lepiej się nie zmuszac do czegoś czego sie nienawidzi..

wiem, że za często na kolacje mam węgle zamiast samego białka
(mam po mięsie straszne zgagi przez co idea 3godz przed snem upada, bo długo przez ból nie moge zasnąć), serek wiejski powoduje u mnie odruchy wymiotne - na słodko (jabłko cynamon, albo kakao) zamula, jest niesmaczne, a z cebulą, czosnkiem czy szczypiorem nie mogę (zespół jelita drażliwego - piecze mnie wszytsko w środku, wymiotuje). Czekam na wiosnę, żeby pomidory, rzodkiewka, sałata zaczęła być dostepna w lokalnych sklepikach jako towar bardziej zjadliwy.. Obecnych warzyw nie moge jeść (są zbyt nafaszerowane chemikaliami, aż śmierdzą - alergia).

dlatego mam klopoty z kolacja białkową, przetestuję jeszcze czy wepchałałabym na siłe kawałek twarogu , ale czarno to widzę

do tego obliczyłam sobie dzienne zapotrzebowanie kaloryczne (1231,6 kcal) odjełam 300 kcal (by mieć deficyt) - zostało mi niewiele = ~932 kcal niesądze, żebym dała rade tak jeść

nie wiem co robić, próbuje poukładać wiedzę, ale ciężko mi to wychodzi

respondez s'il vous plait
Silwena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 14:08   #448
ar22
Raczkowanie

Cytat:
wczorajsze U.

7.00 Śniadanie: miseczka (3garście) branfleksów, wkrojony banan, garść: orzechów laskowych, rodzynek, łyżka otrąb jabłkowych+ 2 szklanki ciepłego mleka 2%; espresso.
11.00 II Śnaidanie: wrap serowy z coffeeheven ( 2x pszenna tortilla, 3 rodzaje sera żołty, brie, plesnowy, pomidor, szpinak); herbata z cytryną, kinderniespodzianka.
15.00 Obiad: 200g dorsza grilowanego, sporo smażonych ziemniaczkó (talarki) z sosem czosnkowym, porcja surówki z kiszonej kapusy;
20.00 Kolacja: (*zasłodzona po pdw) kromka razowca z: bieluchem naturalnym 2 plasterkami szynki wędzonej eko, ogórkiem, kiełkami, koprem; szklanka soku pomarańczowego.
hmmm BlackCat chyba zmniejszasz jakos....kolacyjka taka jakas uboga...hmmm ale drugie śniadanko mega wypas!!!!
i przerwy dosc długie...az 4h...hmmmm....
Stary 2010-03-20, 14:10   #449
wariatka345
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Dzisiejsze R

śniadanie: owsianka z 5 łyżek płatków + 1 łyżka otrębów + truskawki + mielony twarożek + 2 łyżeczki miodu + mielona wanilia (wiem, że miodu być nie powinno, ale czymś dosłodzić musiałam ) smaczne śniadanko Miód zdrowy więc raz na jakiś czas może zagościć
2 śniadanie: bułeczka razowa posmarowana serkiem homo naturalnym + rzodkiew, ogórek, pomidor tu mi brakuje wędlinki jaj. Ale jak dużo tego serka to oki
obiad: pół woreczka ryżu paraboiled + 100g piersi z kurczaka + ogórki ładnie
pt: spory kawałek kurczaka oki
<bieganie>
pt: placek owsiany z truskawkami truskawki zazdroszcze
kolacja: serek wiejski + rzodkiewki oki
brakuje mi NNKT,reszta ładnie
Cytat:
wczorajsze U.

ślina mi leci po brodzie zazdroszczę takiego jadła
Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
Utrzymanie
  1. jajko na miękko, grahamka z pestkami dyni z serem żółtym,keczupem i szynką chudą grahamkę czyms posmaruj i jakieś warzywko mogłaś dorzucić
  2. ok.350-400g zupy jarzynowej z mnóstwem warzyw:brokuły,marchew,zi emniaki,itd. + kość chudego mięsa do obgryzienia, kromka razowca z polędwicą sopocką oki
  3. 4-5 ziemniaczków zapiekanych bez oleju,w piekarniku,mnóstwo sambalu,chili,ziół prowansalskich,piwko oki, tylko to piwko często gości z Twoich jadłospisach
  4. kotlet z fasoli,soczewicy + papryka czerwona przynajmniej 2,3 kotlety by się przydały

i jak?
Black Cat?
i inne wizażanki...
No to teraz moja kolej Rrrrr
Śn: placuszki otrębowe (jajo, 3 łychy otrębów pszennych, cynamon, 2 łychy serka naturalnego usmażone na teflonie) polane rozpuszczonym kakaemtak to się pisze ? i dużaa pomarańcza
IIŚn: bułka grahamka z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, sałatą, 2 plastrami polędwicy posypane słonecznikiem
Ob: mięso wieprzowe (niestety) w gyrosie z makaronem.
Podw: będzie tort bo cioci imieniny i wiadomo, że mi nie odpuści za bardzo ją znam
K: wieśniak z warzywkami

Ii jak? wiem, że podw nie idealny, ale jakoś się nim nie przejmuje

wariatka345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 16:08   #450
SweetFruit
Raczkowanie

Cytat:

Sorry! Wszystko pomieszałam! Wczoraj w ogóle pierwszy raz weszłam na stronę Wizaz i kompletnie nie zorientowana jestem. Myślałam, że P to przytycie, czyli stan, w którym się obecnie znajdujemy! A ja właśnie chcę trochę schudnąć.
Jeszcze raz przepraszam
SweetFruit jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości