![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
wiem o tym że musze sie przełamywać i staram sie naprawde.....zwiększam... .i chce jeść normalnie ale zdrowo...dorzucam do II sniadania zawsze ,, cos" czyli LuGo albo paczke otrębowych paluszków...małymi kroczkami...byle do przodu... i najważniejsze że sie nie cofam! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() stęsknłam się za wami ![]() kikuś?? co słychać u Ciebie? airawies ![]()
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 3mamy kciuki;]
![]() |
#424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() hmm, dzisiaj sobie trochę poczytałam i pora najwyższa wziąć się za siebie, więc biorę rady do serca i jutro będzie ładne P ![]() a nawet dzisiaj idę robić kakao i po orzechyyyyyyyy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
BAN stały
|
Cytat:
to czemu nie usmażysz jajka na MASLE, oliwie tylko na TEFLONIE?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak? Black Cat? i inne wizażanki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
dzisiejsze P
1. owsianka z 6 lyzek musli na szklance mleka z kakao, rodzynkami, nerkowcami, suszonymi morelami, truskawkami, garscia cookie crisp, polane maslanka czekoladowa, ciastko cynamonowe, winogron 2. 2 kromki chleba ziarnistego: jedna z pasta z tunczyka,salata,pomidorem , keczupem, jajkiem na twardo, druga z maslem, bialym serem, ogorkiem, salata jajkiem, 2pisanki czekoladowe -czyszczenie kuchni ![]() obiad: 3 placki ziemniaczane z pieczarkami, cebula, papryka czerwona, przecierem pomidorowym ze smietana i keczupem / znowu iastko cynamonowe i 2 jajka jw podwieczorek: 70g migdalow w kokosie, pomarancza kolacja (dosc nietypowa, ale mialam chcice) owsianka z 4 lyzek musli, 3 lyzek crunchy z morelami, sliwkami, kakao, 2 male jablka, garsc nesquicka duo (mama zrobila zapasy platkow, no nie moglam sie powstrzymac) zaraz zabieram sie za pistacje ![]() bardzo prosze o ocene |
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() [SIZE="2"]p.s. czy któras z Was stosowała tabletki na wywołanie okresu ,, MICROGYNON"????[/SIZE] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Raczkowanie
|
Właśnie Arrr.. Przełamałaś się, ale panicznie boisz się jednej rzeczy; TŁUSZCZY. To, ze zamienilas jedno jablko na banana, ze zaczelas jesc ilosciowo wiecej nie sprawi ze @ zawita. Potrzebne Ci jest i maslo i oliwa, itp.
Skoro tyjesz na takim menu to co Ci szkodzi polewac salatki oliwą, jesc ten pasek czeko, uzywac masla, dodawac wiecej orzechow? Będziesz tyla w mniej wiecej takim samym tempie, ale podkręcisz sobie metabolizm [ o ktorym tak non stop piszesz]. Twój wybór, ale uciekajac od tluszczy bedzie Ci coraz gorzej sie do nich przekonać. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Arrr, my bierzemy ale Duphaston z Estrofemem- stosunkowo silne leki, a i tak nie byly w stanie wywolac nam @ początkowo- i to dlugi okres czasu. Dopiero po lekkim podbiciu wagi no i baaaardzo duzej ilosci tluszczu cos tam ruszylo. Teraz jestesmy na mniejszej dawce a w maju odstawiamy i wierzymy ze bedziemy mialy naturalnie! ![]()
#430 |
Rozeznanie
|
U:
I: garść płatków JustFit z owocami tropikalnymi zalanych szklanką maślanki naturalnej; bułeczka pszenna z margaryną, serkiem topionym, rzodkiewką i natką pietruchy + herbata zielona II: kanapka z 2 kromek razowca z masłem, pasztetem i sałatą; jabłko III: bułka słodka z makiem IV: ok.1/2 woreczka kaszy gryczanej, pulpet z piersi kurczaka z pieczarkami, duuużooo buraczków + herbata zielona V: miseczka półtłustego twarogu z łyżeczką oleju lnianego i szczypiorkiem, kromka razowca + herbata zielona proszę o ocenkę ![]()
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
malutkieP
1. owsianka; 1 szkl. mleka 2%, 30g owsianych, łyżka otrębów pszennych, łyżka zarodków pszennych, łyżka otrębów granul., łyżka "Zdrowego Błonnika", łyżeczka miodu, 1/2 dużego jabłka 2. makaron pełnoziarnisty z dużą ilością fasolki szparagowej, brokułów i kalafioru + łyżeczka oliwy z oliwek 3. 200g kefiru nat., banan 4. 150g twarożku półtłustego, kilka rzodkiewek, trochę cebulki, 1 kromka razowego, pomarańcz Tylko bez bicia ![]() ![]() Z góry dziękuję za szczerą opinię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pszepraszam ale ja poprostu nie rozumiem niektórych osób. Albo to ja jestem jakaś dziwna?
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Raczkowanie
|
A wydawało mi się, że już tak dobrze mi poszło
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
brawo Kochana!!!! ![]() p.s. jak samopoczucie???waga ruszyła??? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeciez niektórym wystarczy zwiększenie choc troche ilosci kcal i tyją.
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
ale to zależy od tego ile się chce przytyć
![]() jeśli jakieś 2kg/3 to ok. Ale jeśli ktoś ma do zrobienia np. 12 kg... to na takim jedzeniu się to nie uda. Nie wiem zreszta, juz sie nie udzielam.
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem również troszkę za mało jak na P ten jadłospis SweetFruit. Zdecydowanie powinnaś coś dodać. ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Wczorajsze U :
Sn: owsianka ![]() 2sn: grahamka z masełkiem : szyneczka , serkiem capresi , szczypiorkiem ogorkiem , pomidorkiem , salata , pomaranczka O: 7 pierogow ruskich , 4 ogorki kiszone P: 70g paluszkow z sezamem , serduszko do picia waniliowe , jabłuszko K: dwie kromki razowca podpieczone z serkiem zoltym i szczypiorkiem , serek wiejski 200g , herbatka malinowa 2 jabluszka , pomaranczka
#441 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#442 |
Rozeznanie
|
dostałam @, dostałam @ !!
![]() ![]() wczorajsze Uuu. Śn. duży rogal razowy z olbrzymią ilością ziaren z masłem - pół z polędwicą drobiową, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym i cebulą, drugie pół z białym tłustym twarogiem i miodem, herbata z cytryną II Śn. 2 jabłka duszone i podsmażone z cynamonem, kakao i miodem, zapiekane serkiem wiejskim i rodzynkami; jogurt naturalny z miodem i aromatem waniliowym Ob: pierś z kuraka smażona na oliwie w przyprawach, pół woreczka kaszy gryczanej, duża porcja podsmażonej fasoli czerwonej z cebulą, ogórki kiszone D: 2 familijne waniliowe, herbata Pod: duża czerwona papryka faszerowana wędliną wiejską, pieczarkami, żółtym serem, cebulą i koprem Kol: 2 kromki razowca z masłem, jedna z białym serem, pomidorem i koprem, druga z wędliną wiejską, chrzanem i rzodkiewką wieczorem wpadło 1,5 piwka. i jak? widzę, gdzieś mi się nnkt zapodziały, ale dziś już nadrobiłam paczką pistacji ![]() poza tym dziś będzie megagrzesznie, bo świętuję @ !! ![]()
#443 |
Zadomowienie
|
Utrzymanie
i jak? Black Cat? i inne wizażanki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
BAN stały
|
wczorajsze U.
7.00 Śniadanie: miseczka (3garście) branfleksów, wkrojony banan, garść: orzechów laskowych, rodzynek, łyżka otrąb jabłkowych+ 2 szklanki ciepłego mleka 2%; espresso. 11.00 II Śnaidanie: wrap serowy z coffeeheven ( 2x pszenna tortilla, 3 rodzaje sera żołty, brie, plesnowy, pomidor, szpinak); herbata z cytryną, kinderniespodzianka. 15.00 Obiad: 200g dorsza grilowanego, sporo smażonych ziemniaczkó (talarki) z sosem czosnkowym, porcja surówki z kiszonej kapusy; woda niegazowana, 2x czekoladka z rumem ^^ 17.45 Podwieczorek: latte lodowa, duża porcja tortu kajmakowego <3 20.00 Kolacja: (*zasłodzona po pdw) kromka razowca z: bieluchem naturalnym 2 plasterkami szynki wędzonej eko, ogórkiem, kiełkami, koprem; szklanka soku pomarańczowego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze R
śniadanie: owsianka z 5 łyżek płatków + 1 łyżka otrębów + truskawki + mielony twarożek + 2 łyżeczki miodu + mielona wanilia (wiem, że miodu być nie powinno, ale czymś dosłodzić musiałam ![]() 2 śniadanie: bułeczka razowa posmarowana serkiem homo naturalnym + rzodkiew, ogórek, pomidor obiad: pół woreczka ryżu paraboiled + 100g piersi z kurczaka + ogórki pt: spory kawałek kurczaka <bieganie> pt: placek owsiany z truskawkami kolacja: serek wiejski + rzodkiewki
#446 |
Rozeznanie
|
Mam pytanko
![]() ![]()
![]() |
#447 |
Wtajemniczenie
|
cześć
proszę Was, rzućcie okiem i odpowiedzcie czy to jest menu na U czy P ![]() bo z tego co czytam Wasze jadłospisy na R to widzę, że moje tygodniowe menu się do tego nie zalicza jak bardzo jest źle? nie chodzi mi już o roztrząsanie każdego posiłku, tylko chociaż "ogólnikowy" wgląd w sprawę Śn 11sta - śledzik w oleju, cebulce, grzybach i ziołach, kromka czarnego chleba z pestkami słonecznika, filiżanka czarnej herby z cytrą II Śn 14:30 - miska barszczu ukraińskiego (bulion, groch jaś, buraczki ćwikłowe, marchew, pierta, seler, przyprawy), duże jabłko Obiad 17:10 - torebka kaszy jęczmiennej, pierś kurczaka (1/4 z dwóch płatów), danie chińskie (papryka, grzybki chińskie, kiełki fasoli mung, marchew, pędy bambusa, bulion, przyprawy) Kolacja 20:10 - 1/2 torebki kaszy jęczmiennej, j.w Śn 11:00 - 1/2 torebki białego ryżu, pół talerza brokułów + marchwi, przyprawy, pierś kurczaka (1/4 całości), kubek herbaty Pu-Erh II Śn 14:30 - kefir (400g) Obiad 17:20 - danie jak śniadanie + duże jabłko, kubek herbaty z L-karnityną Kolacja 20:20 - 1/2 serka wiejskiego + uprażone na patelni orzechy włoskie, pestki ze słonecznika, przyprawy Śn 10ta - grahamka, 3 plasterki chudej szynki, pomidor, pieprz II Śn 13ta - serek homo waniliowy, garść orzechów włoskich, ziemnych bez soli, pestek z dyni i słonecznika Obiad 16ta - 6 pierogów ruskich z łyżeczką tłuszczu, 2 łyżki buraczków (surówki) Podwieczorek 18:30 - baton Musli, Nestle, filiżanka kawy parzonej Kolacja 21:30 - miskeczka zupy ogórkowej (bulion, ogórki kiszone, marchew, pietra, selery, zabielone śmietaną 12%, przyprawy) Śn 10ta - miska zupy pomidorowej z makaronem (koncentrat, pomidory, bulion gotowany na udkach, śmietana 12%, marchew, pietra, selery, przyprawy) II Śn 13:20 - garść pestek, rodzynek i orzechów (włoskie, laskowe, ziemne bez soli, pestek słonecznika, dyni), banan, duże jabłko, filiżanka kawy parzonej Obiad 16:30 - 1/2 torebki kaszy jęczmiennej, sos pieczarkowy (pieczarki smażone z cebulką na maśle, śmietana 12%, bulion, przyprawy, kostka grzybowa, marchew, pietra, etc), 2 surówki (kapusta, papryki, pomidory, ogórki, marchew, chrzan, sok z cytry, etc) Kolacja 20ta - serek homo czekoladowy Śn 10ta - 2 x chleb czarny z pestkami słonecznka, dżem, masło, filiżanka kawy Inka II Śn 12:30 - kawałek Dorsza pieczonego z warzywami (brokuły, marchew, fasola szparagowa, pietruszka), Obiad 15:30 - jw. + 2 łyżki ziemniaków z koprem, duże jabłko, kompot z suszu Podwieczorek 18:20 - 4-5 krakersów solonych, filiżanka kawy parzonej Kolacja 21:30 - kawał pieczonego Dorsza, pół litra herbaty zielonej Śn 9:30 - miska rosołu z makaronem (gotowany na porcjach, seler, marchew, por, pietra, cebula opiekana, przyprawy, kostki rosołowe) II Śn 12:30 - kefir 400g, 4 plastry chudej szynki, herbata z L-karnityną Obiad 15:30 - 2 duże gołąbki (kapusta, mięso z indyka, ryż biały, cebulka, olej), zapiekane w warzywach (marchew, seler, por, pietruszka) + łyżka sosu grzybowego (prawdziwki, bulion, marchew, przyprawy, kostka grzybowa, smietana 12%), Podwieczorek 18:30 - serek homo waniliowy, jabłko Kolacja 21:30 - udko bez skóry, łyżka surówki z buraczków Śn 11:00 - miska zupy pomidorowej, chleb czarny z pestkami, plastry chudej szynki, pomidor, pieprz II Śn 14:30 - kefir 400g, 2 banany Obiad 17:10 - 2 łyże ziemniaków z koprem, duuży kotlet schabowy, surówka z kapusty pekińskiej (oliwa, sok z cytry, woda, przyprawy), pomidor, papryka Kolacja 20:30 - duży schabowy (obdarty z panierki) z pomidorem do tego biorę 4tabsy z ogórecznikiem dziennie (z uwagi na kurację jaką przechodzę i alergie) piję +/- litr wody niskosodowej dziennie ponad pół litra herbat niesłodzonych dziennie (zielonej z pigwą, GunPowder, białą i Pu-erh) nie podjadam, staram się jeść max 3,5 godz przed snem jem małe porcje, ale nie jestem głodna az do nastepnego posiłku na tą chwilę wiem tyle, że: jem za małą ilość białka ogólnie - staram się coś zmienić wiem, że poiwnnam większe śniadania jeść, mniejsze II śniadania (czasem jem sławne owsianki, albo musli (płatki owsiane, kukurydziane, orzechy pestki, suszone owoce), ale nienawidzę.. każda łyżka to tortura smakowa, jest to zjadliwe jak owsianki jest w tym 20% a reszta to dodatki), ale z tego co piszecie, to lepiej się nie zmuszac do czegoś czego sie nienawidzi.. wiem, że za często na kolacje mam węgle zamiast samego białka (mam po mięsie straszne zgagi przez co idea 3godz przed snem upada, bo długo przez ból nie moge zasnąć), serek wiejski powoduje u mnie odruchy wymiotne - na słodko (jabłko cynamon, albo kakao) zamula, jest niesmaczne, a z cebulą, czosnkiem czy szczypiorem nie mogę (zespół jelita drażliwego - piecze mnie wszytsko w środku, wymiotuje). Czekam na wiosnę, żeby pomidory, rzodkiewka, sałata zaczęła być dostepna w lokalnych sklepikach jako towar bardziej zjadliwy.. Obecnych warzyw nie moge jeść (są zbyt nafaszerowane chemikaliami, aż śmierdzą - alergia). dlatego mam klopoty z kolacja białkową, przetestuję jeszcze czy wepchałałabym na siłe kawałek twarogu ![]() do tego obliczyłam sobie dzienne zapotrzebowanie kaloryczne (1231,6 kcal) odjełam 300 kcal (by mieć deficyt) - zostało mi niewiele = ~932 kcal ![]() nie wiem co robić, próbuje poukładać wiedzę, ale ciężko mi to wychodzi respondez s'il vous plait ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i przerwy dosc długie...az 4h...hmmmm.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Śn: placuszki otrębowe (jajo, 3 łychy otrębów pszennych, cynamon, 2 łychy serka naturalnego usmażone na teflonie) polane rozpuszczonym kakaemtak to się pisze ? ![]() IIŚn: bułka grahamka z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, sałatą, 2 plastrami polędwicy posypane słonecznikiem Ob: mięso wieprzowe (niestety) w gyrosie z makaronem. Podw: będzie tort bo cioci imieniny i wiadomo, że mi nie odpuści ![]() K: wieśniak z warzywkami Ii jak? wiem, że podw nie idealny, ale jakoś się nim nie przejmuje ![]()
![]() |
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorry! Wszystko pomieszałam! Wczoraj w ogóle pierwszy raz weszłam na stronę Wizaz i kompletnie nie zorientowana jestem. Myślałam, że P to przytycie, czyli stan, w którym się obecnie znajdujemy! A ja właśnie chcę trochę schudnąć. Jeszcze raz przepraszam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:45.