|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Mpik82 - ja dziś też nie mogłam spać od ok.4.30 do 5.30, brrr. Teraz jestem niewyspana, ale nie umiem spać w dzień, więc padnę dopiero wieczorem.
Butterfly83 - witaj ![]() Ja już po śniadanku u teściowej, teraz chwila odpoczynku i do rodziców na dalsze świętowanie. Dziś informujemy naszych dziadków o powiększeniu rodziny. Mój Tż pokazał babci zdjęcie z usg i spytał czy wie kto to, babcia na to, że nie wie i nie widzi dokładnie, a mój Tż- to Twój Wnuk ![]()
#423 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Troszkę spóźnione, ale szczere życzonka Wesołych Swiąt i mokrego dyngusa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Rozeznanie
|
Ależ tutaj was wymiotło
![]() Witaj Butterfly ![]() No i pierwszy dzień świąt już za nami. Jestem objedzona, rozleniwiona i......maxymalnie wkur..... Siedzę ja sobie u rodzinki na imprezce, już mija 5 godzina naszych pogaduch, a tu nagle moja najmłodsza siostra lat 12 wyskakuje mi z rewelacją,że.... jej najlepsza przyjaciółka ma RÓŻYCZKĘ !!!! No myślałam,że mnie szlag trafi gdyż ani ja ani moja sis nie przechodziłyśmy tego paskudztwa, no a ona z tą przyjaciółką jeszcze w piątek po podwórku pomykała. Póki co nic jej nie ma no ale wyobraźcie sobie mój stres. Jak się okaże, że ona to świństwo załapała i jeszcze mi "sprzedała" to się chyba załamię ![]() Kurcze myślałam,że już bezstresowo przejdę sobie resztę ciąży a tu kolejne nerwy echh idę spać nie ma co.
#425 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi w wynikach krwi wyszlo, ze przechodzilam rozyczke.. A tak naprawde.. Nie mam pojecia kiedy to moglo byc ![]() Mam z tym problem. Z ospa bylo podobnie. Lacznie krostek mialam moze z 5. Przy rozyczce podejrzewam, ze z rok-2 lata temu mialam. Troche "syfkow" obok siebie na twarzy. Troche wygladajace jak uczulenie. Wtedy tego nie wiedzialam, dopiero teraz zrozumialam, co to bylo ![]() I moge sie tylko modlic, zeby dziecko tego po mnie nie mialo... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Dzięki za słowa otuchy
![]() No a tak poza tym jest ok. TŻ ma dzisiaj urodzinki więc kolejny dzień wielkiego imprezowania ![]()
#427 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego dla Twojego TZ ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#429 |
Zakorzenienie
|
Witam poświątecznie
![]() Monika, to ja ci termin zmieniam na liście na tego 20 chyba, co? Po co liczyć i się zastanawiać, jak sama liczysz według tego terminu ![]() ![]() Dra, jak tak sobie leżysz biedactwo to mogę ci tylko miłego leżenia życzyć ![]() Angelikaw, podejrzewam, że to pierwsze ruchy już były - gratulacje ![]() Ninaad, to mama jednym słowem zachwycona ![]() ![]() Butterfly, witaj i podaj mi proszę imię i wiek, żebym mogła cię do listy dopisać ![]() Majka, a jak babcia zareagowała? Cellaris, a nie byłaś na różyczkę szczepiona? A może masz już przeciwciała? No i trzymam kciuki,żebyś się nie zaraziła ![]() I jak tam po świętach? My wczoraj mieliśmy zgromadzenie w domu, 11 osób na obiedzie, kawie i kolacji. Narobiłam się jak głupia, ale już naczynia pomyli moi bracia z mężem. dziś siedzieliśmy u moich rodziców i było bardzo fajnie. Wczoraj mały się wiercił jak fryga, a dziś nie daje znaku życia - szkoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ja sobie leże w łożeczku i leniuchuje jeszcze ![]() Już nie mogę się doczekać jutrzejszego dnia-godziny 17.00 hehe - mam usg ![]() ![]() Jak wam święta minęły ![]() Po kłotni dół brzucha zaczął mnie bolec strasznie i się męzus przestraszył, ja sama też, ale już jest od niedzieli dużo lepiej, wiec mam nadzieje, ze to nic złego ah.. wyzałiłam się bo nie mam gdzie..... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- a ja melduje sie po swietach ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mialam bardzo napietą sytuację przedswiąteczną.... wsiadl mi na psychike wyjazd do tesciow na 3 dni... ![]() Licze ze nie szybko znowu bede musiala sie z nimi widziec... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
Dziewuszki, znalazłam stronkę - kalkulator wagi w ciąży- i według niego mogę przytyć jeszcze tylko 10kg ahahah...ciekawe
![]() http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ Wzrost (cm): 170cm Waga przed ciążą (kg): 69 Twoje BMI przed ciążą: 23.88 Twoja waga w poszczególnych tygodniach ciąży: średnia min. - maks. Tydz.: 4 69.3 kg (69.3 - 69.4 kg) Tydz.: 8 69.6 kg (69.5 - 69.7 kg) Tydz.: 12 70.5 kg (70.3 - 70.8 kg) Tydz.: 16 72.1 kg (71.6 - 72.6 kg) Tydz.: 20 73.9 kg (73.1 - 74.7 kg) Tydz.: 24 75.9 kg (74.8 - 77.1 kg) Tydz.: 28 78 kg (76.5 - 79.5 kg) Tydz.: 32 79.5 kg (77.7 - 81.3 kg) Tydz.: 36 81.1 kg (79 - 83.1 kg) Tydz.: 40 82.6 kg (80.3 - 84.9 kg
![]() Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-04-06 o 07:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie tż-cik rozczulił wczoraj rano prawie do łez. Powiedziałam mu, że od 16 tygodnia Dzidek powinien już słyszeć dźwięki i tż uznał, że trzeba go w tym 16 tygodniu jakimś miłym słowem powitać, żeby czuł się chciany i kochany ![]() ![]() Dzisiaj wieczorem idziemy na USG. W sumie to martwić się nie martwię, ale coś moje ostatnie wyniki badań nie wyglądają za dobrze... szczególnie mocz - jakaś infekcja chyba się pojawiła? Sama nie wiem nic nie czułam, ale wyszły mi liczne bakterie... A co do reszty samopoczucia to chyba nie mogę już spać na plecach, budzę się rano jakby mnie walec rozjechał - tak strasznie mnie wszystko boli. Chyba czas zacząć spać na boczku... Problem w tym, że ja nie cierpię leżeć na lewym boku ;/
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-04-06 o 07:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie
Ja już wróciam z TŻ do Kakowa. Dziś sie lenię i odpoczywam. Zaczełam już 13tc rodzinka się dowiedziała w świeta o ciąży..Jo mam USG genetyczne o 9 rano denerwuje się trochę ale cięsze sie że zobaczę swoje maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Raczkowanie
|
Ewelina latek 27 termin na 3.10.2010 pierwsze dziecko.
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Moja ciążą od początku jest zagrożona. Już w 5 tygodniu wylądowałam w szpitalu z powodu plamień. Dodatkowo choruje na tarczyce i lekarz powiedział że teoretycznie z moimi problemami ciężko będzie zajsć w ciąże. Udało nam sie po 3 miesiącach ale jakoś specjalnie sie nie przygotowywalismy ciężko to nazwać staraniami. |
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Przyczajenie
|
Witam Mamuśki!
Mpik i Maggie mialam też zchrzaniony pierwszy dzień świąt przez głupie klótnie z TŻ przeplakalam caly dzień i nawet nie miałam ochoty jajkiem się z nim podzielić. Oczywiście cała rodzina widziała,że coś jest nie tak bo było mi tak przykro, że nie potrafilam ukryć łez przed nikim, no i TŻ dostal kazanie od paru osób i na koniec mnie przytulił i przeprosił no i na razie jest nieżle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Maggie dobrze, że przed wyjazdem się dogadaliście, bo było by przykro na święta, a wśród innych ludzi ciężko byłoby się dogadać ![]() Ja wsuwam właśnie ciasto na śniadanie ![]() ![]() Mi za szybko coś te święta zleciały ![]() Wzrost (cm): Waga przed ciążą (kg): Będę miała bliźniaki: Twoje BMI przed ciążą: 18.37 Twoja waga w poszczególnych tygodniach ciąży: średnia min. - maks. Tydz.: 4 50.3 kg (50.3 - 50.4 kg) Tydz.: 8 50.7 kg (50.6 - 50.8 kg) Tydz.: 12 51.7 kg (51.4 - 52.1 kg) Tydz.: 16 53.5 kg (52.9 - 54.1 kg) Tydz.: 20 55.5 kg (54.5 - 56.5 kg) Tydz.: 24 57.8 kg (56.5 - 59.3 kg) Tydz.: 28 60.1 kg (58.4 - 62 kg) Tydz.: 32 61.9 kg (59.8 - 64.1 kg) Tydz.: 36 63.6 kg (61.3 - 66.1 kg) Tydz.: 40 65.4 kg (62.7 - 68.2 kg) nie jest źle, mogę dalej jeść ![]() Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-04-06 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Raczkowanie
|
Ci TŻ to w ogóle dzieci są !!! Do przyjemności jak najbardziej i bardzo sie cieszą jak widzą II kreseczki na teście euforia trwa max 3 tygodnie i na tym koniec. Kobieta chodzi do lekarza na badania czyta o kolejnych etapach ciąży i im więcej wie tym bardziej sie boi. Akceptuje rosnące cm , bolące piersi, opuchniete nogi, wymioty, mdłosci ,nastroje, depresje.... A oni co ? Oburzeni że focha ma
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Przyczajenie
|
Ja tez nie lubie mieszas w nasze problemy osob ''trzecich'', ale chyba te hormony tak zadziałaly, że mialam wszystko gdzieś i bylo mi tak żle, że poprostu nie potrafilam powstrzymać od płaczu a szczególnie jak ktoś mnie zapytał co się stało to wtedy lzy same plynęly...
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
agata81 hormony czy nie horony każdy kiedyś ma doline i głupota potrafi wyprowadzic z równowagi i masz do tego prawo a inni niech pocałują cie w ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dlatego aż sie coś w środku ściska jak dziewczyny pisza jak ich TŻ się ciesza, dopytują, na usg chodzą...echhhh...szkoda gadać... I jak tu nie mieć doła i w pełni się cieszyc z tego ''błogoslawionego'' stanu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
agata81 TŻ musi mieć wszystko wytłumaczone on nie potrafi sie domyśleć. Zresztą jak sie im nic niemówi to myślą że wszystko ok bo jakby z ciążą było coś nie tak to już by wiedział. Zalezy jeszcze od faceta niewszyscy tacy są zależę jak je teściowe nasze kochane wychowały. Jeżeli mama wszystko za nich robiła niemusieli sie o nic martwic to dlaczego i teraz mają to robic ja żona wszystko załatwi. Może jak jest to kolejna ciąża też zachowują sie inaczej. Słuchaj ja mojemu do żartów powiedziałam tak ojcem to ty jesteś od 1 dnia nie po 9 miesiącach a to jak ja sie czuje to tak sie czuje twoje dziecko wszystkiego sama nieogarne wiec musisz pomagać niestety jesteś juz odpowiedzialny za 2 osoby a jak przez ciąże niebedziesz sie nami opiekował to pozbawie cie praw ojcowskich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
Witam!!! ale mi się nic nie chce po tych świętach, leń mi się włączył
![]() ![]() Piszecie o TZ-tach, tak to jest z facetami, że nie przeżywają tego tak jak my, mnie najbardziej wkurza to, że jak mi ktoś podniesie ciśnienie i się wkurzę, to później że mi hormony buzują i taka nerwowa jestem, buzują czy nie buzują to swoje zdanie mam i wkurza mnie jak ktoś mi mówi, ale wypij sobie z nami, takie winko ci nie zaszkodzi, ale ja chyba wiem co mi zaszkodzi a co nie i jak nie chce to nie. No ale tak jest na święta, dużo ludzi się zbiera, każdy chce zabłysnąć i "dobrze radzić". Mój Tż na szczęście stara się i jest całkiem ok. A jeszcze co do kalkulatora to chyba nie ma co się nim przejmować bo i tak każda ciąża jest inna i jedna przytyje 20 kg a inna 6 bo i tak bywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#450 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.