Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 17:35   #421
Madzia7777
Raczkowanie

GG do Madzia7777
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 8

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
To nie magia, ta dieta naprawdę jest skuteczna. Życzę wytrwałości, a też niebawem będziesz świętować sukces.
..
Witaj Emilka ja też uwazam ,ze ta dieta jest skuteczna ale nadal podziwiam twoja determinacje strasznie długo wytrzymalaskla ski:k laski:: oklaski:klaski :klas ki:.
Pochwale się moim sukcesem schudlam 3,6kg w tydzien na protenóweczce dla mnie to strasznie duzo bo w wakacje nie moglam tak szybko schudnac mimo,ze jadłam mniej (widze,ze im starszy człowiek tym cięzej),a z tą dieta idzie szybko dlatego jestem pełna entuzjazmu
Madzia7777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 17:41   #422
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khaya Pokaż wiadomość
Gratulacje! Przejśćie na III fazę to jak wyższy stopień wtajemniczenia
Strasznie zazdroszczę jabłuszka

Ja dziś jak stanęłam na wagę to zaraz zaczęłam na niej skakać Pokazała mi równo 73,5kg czyli równo 9kg mniej! Po 41 dniach diety Łiiiiiii!

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny oficjalnie rozpoczelam III faze, kanapka z chlebkiem dukana, presidentem i dzemikiem fruktozowym truskawkowym pyyycha do szkoly biore jabluszko i narazie tyle z III, bo nie mialam jak zakupow zrobic
Reeeety, dla mnie najtrudniej będzie wytrzymać bez owoców, a III faza według testu dopiero w lipcu . Gratuluję sukcesu

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 17:49   #423
rudzienkarudzienka
Raczkowanie

cześć dziewczynki ale pędzicie tydzień mnie nie było i szok naskrobałyście tyle stron , melduję się po świętach pomimo maleńkich grzeszków na wadze ubyło prawie kilogram jest super jeszcze tylko 1.3 kg i zaczynam 3 faze troche sie boje ale i nie moge sie doczekac
rudzienkarudzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 17:52   #424
Mo_Nika
szamanka

Zajadam się właśnie wieśniakiem z cynamonem stęskniłam się za tym smakiem
Dzisiaj był bardzo grzeCzny dukan i oby tak dalej. Chyba powoli wracam do życia (a przynajmniej do diety )
Insane - jak u Ciebie? Koniec z grzechami?
Stary 2010-04-12, 17:54   #425
rudzienkarudzienka
Raczkowanie

właśnie piecze sie mój serniczek rany julek już sie nie moge doczekać ślinka mi ciekie
rudzienkarudzienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 17:55   #426
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia6561 Pokaż wiadomość
dodam jeszcze ze staram sie jesc do 18. jasne zdarzalo sie kilka razy ze jadlam o 19 ale codziennie tak sobie planuje wszystko zeby do 18 zjesc ostatni posilek i pozniej tylko woda no i w nocy tez woda.
jak chodzisz spac o 20-21 to powinnas jesc do 18
napewno nie mozna pozwolic zeby chodzic glodnym, bo to spaowalnia metabolizm
ja jem do 21-22 a chodze spac o 24-1 w nocy- wieczorem jem otreby (w plackach) i mnie trzymaja te 3 h, zawsze zasypiam "najedzona"
na godzine przed pojsciem spac mozna zjesc cos bialkowego
Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Zeżarłam Prince Polo,orzechowe Nie wiem co się ze mną dzieje, ja słodyczy nie jadłam (bo mi nie smakowały) już kilka lat przed rozpoczęciem diety, a dziś jak zobaczyłam tego batona to po prostu MUSIAŁAM go zjeść Może jest to spowodowane tym,że biorę antybiotyki Aż mi głupio dosłownie...
zrob sobie teraz porzadna diete - bez 3 listy - ale dni PP i PW normalnie, moze nawet bardziej obficie w jedzenie zeby szybciej to spalic
Cytat:
Napisane przez syb Pokaż wiadomość
Część dziewczyny!
Moje podjecie numer dwa do diety dukana. Zeszłym razem (przełom września/października) to minus 6 kg. Teraz postanowiłam znów wrócić do białka i spróbuję zrzucić te 5 kg które mi ostatnio przeszkadzają.
Mam nadzieję że przygarniecie mnie do siebie znów. Ja dziś pierwszy dzień uderzeniówki (planuje 3 dni), później system 5/5.
3 dni na 5 kg to nie za duzo? robilas test?
Cytat:
Napisane przez Majlinka22 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!;-)
Zgłaszam, że zgrzeszyłam i to porządnie...A co było tego przyczyną? Po całym tygodniu normalnego dietkowania na proteinkach weszłam wczoraj na wagę (a było to po południu) i się wkurz*** bo+2 kilogramy...;/ I się pytam dlaczego cholera?
I mam:
1. 2 tygodnie spóźnia mi się @
2. Byłam po śniadaniu, obiedzie i 1,5 litra wody...
3. W poniedziałek zgrzeszyłam ...

....tylko że nie wzięłam tego pod uwagę. Z tej radości wypiłam sobie wina, zjadłam grejfruta(smakował niezbyt dobrze) i zakąsiłam jeszcze troche dukanowej nutelki...
A dzisiaj rano kac moralny Dukanie -come back!!!
Dzisiaj jestem na P+W i dajcie mi proszę kopniaka, za moje głupie wyczyny!!!! Błagam!
a po co zes wlazilam po poludniu na wage
WAZYC trzeba sie NA CZCZO i po WC, zawsze rano, i nie od razu po wstaniu z lozka, w ciagu dnia wiadomo ze przybawa sporo - 2-3 kg

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
wiecie co? przed dietą wazyłam 66,7 chcialam schudnąć 3 glupie kg. schudłam je przeszłam na 3. tam spadło do 63,2. dzisiaj się zważyłam, mam ostatnie dni 3 fazy (bez grzesznej+ ćwiczenia) i mam 66,2. męczyłam się 1,5 miesiąca. nienawidzę dukana :/
w ciagu jednego dnia skoczylo o 3 kg? moze przed okresem jestes?
nie mozliwe
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:02   #427
SailorMoon
Zadomowienie

Ahhhhh a ja dzsiaj zaliczylam anatomie konczyny dolnej kurczaka na szostke;p Kupilam sobie sporo cwiartek i musialam je obrac ze skory i tluszczu, ktorym byly troche obrosniete. Oblesne zajecie ;/ Zrobilam juz zakupki na faze druga - jak sie nie moge doczekac tych pomidorkow i rzodkiewki ;p
Stary 2010-04-12, 18:03   #428
Annie1441
Wtajemniczenie

jestem 2 tyg po okresie skoczyła tyle w dwa dni bo wcześniej już była zwyżka o jakieś 1,5.. w ciągu tych ostatnich 2 tyg ! ;( czuję się spuchnięta
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:12   #429
Do celu Joasia
Raczkowanie

Jak ktoś lubi cukinię to zapraszam do przepisowni ,, właśnie dodałam przepis na bigos z cukini. Dziś go zrobiłam, znalazłam przepis w moim starym zeszycie i lekko go zmodyfikowałam. Było pycha. Gorąco polecam
Do celu Joasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:13   #430
ajasiaga
Raczkowanie

Hej mam nadzieję że mnie przygarniecie od jutra zaczynam dietę Dukana- I faza uderzeniowa 5 dni, dziś robiłam zakupy Dukanowskie, lecz nigdzie nie mogłam znaleźć skrobi kukurydzianej i kupiłam mąkę żytnią, też jest zdrowa, tylko niewiem czy może być:/ bo dziś planuję upiec chlebek Dukanowski zmodyfikowany wg Waszych przepisów, i zrobię dziś kurczaka w sosie chrzanowym na jutro... I mam jeszcze jedno pytanko czy można pić wodę smakową np z Biedronki Polaris cytrynową?? jestem początkująca więc nie krzyczcie...
Stary 2010-04-12, 18:15   #431
smerfetkaaa
Raczkowanie

Witam dukanki a ja na kolacje właśnie sobie wcinam budyń czekoladowy pychotka ale żeby nie szaleć ze skrobią kuku to zrobiłam sobie z pół porcji
co do spadków to dzisiaj optymistyczny dzień pomimo @ 0,5 kg w dół

[QUOTE=Emila3000;18523279]QUOTE]
przepraszam że się upominam ale już nie mogę się doczekać wykresu

Cel I
94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80

Cel II 80-->70
(1.02-31.03) -8 kg
smerfetkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 18:15   #432
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_81 Pokaż wiadomość
ja Cię pamiętam i kilka razy bardzo mi pomogłaś więc tym bardziej bardzo Ci gratuluję!
powiedz mi tylko czy III robiłaś wg książki czy tą trzy etapową?
zgadzam się w 100%
tą dietę warto zrobić choćby po to by nauczyć się mądrze robić zakupy a potem przygotowywać posiłki
Dziękuję

III. robiłam wg książki - jak na nią przechodziłam, to nie było jeszcze tej trzy-etapowej, a za normalny cykl uchodził 5/5...wiem wiem zamierzchłe czasy

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:19   #433
Aprrril
Raczkowanie

Kobietki!! Pamiętacie może co doktorek radzi takim okropnie niesfornym dukankom jak ja, które od tygodnia łamią wszelkie możliwe zasady, zażerają się czekoladkami kinder i wcinają mleko w proszku na potęgę? Pożyczyłam koleżance książkę.. Kurcze, mam potworny kryzys, nie mogę się opanować! Jest to związane z tym pewnie, że prawie miesiąc spóźnia mi się okres (nie jestem w ciąży) i rzuciłam palenie..
23.02.10: 68,9 kg
26.02.10: 67,9 kg
06.03.10: 66,1 kg
13.03.10: 65,2 kg
23.03.10: 64,8 kg
Cel: 60,0 kg No może z rozpędu 58 kg
NIE PALĘ od: 20.03.2010

Edytowane przez Aprrril
Czas edycji: 2010-04-12 o 18:23
Aprrril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:19   #434
Do celu Joasia
Raczkowanie

III. robiłam wg książki - jak na nią przechodziłam, to nie było jeszcze tej trzy-etapowej, a za normalny cykl uchodził 5/5...wiem wiem zamierzchłe czasy

Czy ktoś mi powie o co chodzi z tą III fazą??
trzyetapowa? 5/5?
Stary 2010-04-12, 18:23   #435
puchatek
Raczkowanie

Witajcie!
Niestety moj start dukanowski w sobote sie nie udal zbyt wolny i leniwy dzien jak dla mnie. Dlatego dzis rozpoczelam walke na nowo. I nawet nawet mi idzie. Zjadlam sniadanko proteinowe. Owszem ssalo mnie i podjadalam ale tylko jajeczka i jogurcik. Niestety w pracy musialam zostac po godzinach i dopiero teraz jestem w domku wiec zaraz zabieram sie za pichcenie (raczej probowanie pichcenia) czegos z listy.

Słuchajcie....kupiłam surimi :P jak to sie je???? HIhihihihihi

START: 29.10.2012 - 80 kg
CEL: 55 kg
puchatek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 18:25   #436
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajasiaga Pokaż wiadomość
Hej mam nadzieję że mnie przygarniecie od jutra zaczynam dietę Dukana- I faza uderzeniowa 5 dni, dziś robiłam zakupy Dukanowskie, lecz nigdzie nie mogłam znaleźć skrobi kukurydzianej i kupiłam mąkę żytnią, też jest zdrowa, tylko niewiem czy może być:/ bo dziś planuję upiec chlebek Dukanowski zmodyfikowany wg Waszych przepisów, i zrobię dziś kurczaka w sosie chrzanowym na jutro... I mam jeszcze jedno pytanko czy można pić wodę smakową np z Biedronki Polaris cytrynową?? jestem początkująca więc nie krzyczcie...
na pierwszej fazie wstrzymaj sie z wypiekami - nie znam przepisu, ale nie mozesz do niego uzyc proszku do pieczenia
to jest pierwsza faza - UDERZENIOWKA
odposc sobie skrobie, bo ona nic dobrego do diety nie wnosi - masz otreby, jak je zmielisz bedzie super maką
make zytnią tez wywyal! to jest dieta bialkowa a nie wysoko wyglowodanowa, zeby uzywac skrobi i mąki i zapijac slodzoną wodą smakową

przeczytalas ksiazke - "nie potradie schudnac" i zrobilas test z pierwszego postu? - 5 dni czyli masz z 15 kg do zrzucenia?

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
jestem 2 tyg po okresie skoczyła tyle w dwa dni bo wcześniej już była zwyżka o jakieś 1,5.. w ciągu tych ostatnich 2 tyg ! ;( czuję się spuchnięta
moze jestes spuchnieta? masz mozliwosc skoczyc na wagę z pomiarami tluszczu itp? a ta zwyzka 1,5 kg to tez w ciagu paru dni?
moze proteinowe czwrtki mialas za malo proteinowe? pytalas sie dziewczyn z trojeczki, co one o tym myslą?
Stary 2010-04-12, 18:25   #437
Do celu Joasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez puchatek Pokaż wiadomość
Witajcie!
Niestety moj start dukanowski w sobote sie nie udal zbyt wolny i leniwy dzien jak dla mnie. Dlatego dzis rozpoczelam walke na nowo. I nawet nawet mi idzie. Zjadlam sniadanko proteinowe. Owszem ssalo mnie i podjadalam ale tylko jajeczka i jogurcik. Niestety w pracy musialam zostac po godzinach i dopiero teraz jestem w domku wiec zaraz zabieram sie za pichcenie (raczej probowanie pichcenia) czegos z listy.

Słuchajcie....kupiłam surimi :P jak to sie je???? HIhihihihihi
Surimi jest gotowe do spożycia po rozmrożeniu, albo możesz podgrzać w mikrofali, możesz też dodać do sałatki z sałaty i innych warzyw,,, ma wiele zastosowań
Stary 2010-04-12, 18:26   #438
Karen78
Przyczajenie

Witam

Czytam Was i czytam i widzę, że bardzo aktywnie się tu udzielacie.

Szukam diety idealnej dla siebie - i od razu mówię, ze z moimi dietami to jest problem - bo ja ogólnie jestem straszny łakomczuch i lubię jesć może nie tyle dużo ile urozmaicenie. No ale waga rośnie nieubłaganie i przy moich 160cm wzrostu ważę już 66 kg.
Zwalam to na antydepresnaty które łykam - ale niestety, coś za coś.
2 razyw tygodniu chodze na aerobik. Bez słodyczy mogę się obejść ale w moim wypadku zakazany owoc smakuje najlepiej i przeważnie to czego nie można najbardziej mi się chce.

Dziewczyny - ale chyba spóbuję diety proteinowej.
Poczytałam już zakazy i nakazy ale może któraś z Was jako o wiele bardziej doświadczona podpowiedziałaby mi jakie zakupy zrobić na ten pierwszy etap diety.
Wg ankiety wyszło mi, że I faza ma trwać 3 dni. Chciałabym mieć wszystkie potrzebne produkty pod ręką.
Bardzo proszę o pomoc - jutro wskoczę na zakupy i od środy zacznę - akurat do piątku mi zejdzie a w sobotę na kolejne zakupy.
Dzięki bardzo

No i witam wszystkie piękne odchudzone i odchudzające się Panie
Karen78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:28   #439
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aprrril Pokaż wiadomość
Kobietki!! Pamiętacie może co doktorek radzi takim okropnie niesfornym dukankom jak ja, które od tygodnia łamią wszelkie możliwe zasady, zażerają się czekoladkami kinder i wcinają mleko w proszku na potęgę? Pożyczyłam koleżance książkę.. Kurcze, mam potworny kryzys, nie mogę się opanować! Jest to związane z tym pewnie, że prawie miesiąc spóźnia mi się okres (nie jestem w ciąży) i rzuciłam palenie..
jak to co baty, kopa w dupsko na rozped i ostre proteinki
bez 3 listy - tylko idz normalnym trybem - na warzywakach musisz wcisnac w siebie sporo tych warzywek, a na proteinkach same jajca i cycki. bez jogurcikow

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 18:29   #440
Do celu Joasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karen78 Pokaż wiadomość
Witam

Szukam diety idealnej dla siebie - i od razu mówię, ze z moimi dietami to jest problem - bo ja ogólnie jestem straszny łakomczuch i lubię jesć może nie tyle dużo ile urozmaicenie. No ale waga rośnie nieubłaganie i przy moich 160cm wzrostu ważę już 66 kg.
2 razyw tygodniu chodze na aerobik. Bez słodyczy mogę się obejść ale w moim wypadku zakazany owoc smakuje najlepiej i przeważnie to czego nie można najbardziej mi się chce.

Poczytałam już zakazy i nakazy ale może któraś z Was jako o wiele bardziej doświadczona podpowiedziałaby mi jakie zakupy zrobić na ten pierwszy etap diety.
Wg ankiety wyszło mi, że I faza ma trwać 3 dni. Chciałabym mieć wszystkie potrzebne produkty pod ręką.
Bardzo proszę o pomoc - jutro wskoczę na zakupy i od środy zacznę - akurat do piątku mi zejdzie a w sobotę na kolejne zakupy.
Dzięki bardzo

A witamy serdecznie, dołącz do nas jak najszybciej. Powodzenia w dużych spadkach
A lista art będzie pewnie na pierwszej stronie

Edytowane przez Do celu Joasia
Czas edycji: 2010-04-12 o 18:33
Stary 2010-04-12, 18:32   #441
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karen78 Pokaż wiadomość
Witam

Dzięki bardzo

w pierwszym poscie masz link do ksiazek dukana, sciagnij sobie "nie potrafie schudnac" i przeczytaj dokladnie - zajmuje to kilka godzin, bo lekka ta ksiazka jest do czytania
pisalam kilka stron wczesniej jakie zakupy trzeba zrobic, uzyj wyszukiwarki, bo to bylo dosc dawno
Stary 2010-04-12, 18:34   #442
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Ja sobie surimi podgrzewam na patelni Jak pokroić wzdłuż do prawie jak makaron
I co do surimi: UWAŻAJCIE i czytajcie skład na opakowaniu. Kupowanie mrożonego, takiego na wagę to kupowanie kota w worku.

Nasze polskie jest inne od francuskiego i niestety ma dużo węgli. Niektóre mają nawet 17-18g węgli, a w składzie różne mączki, skrobie itp. Najlepsze jest to Carrefourowe (w opakowaniu, zazwyczaj jest tam gdzie różne ryby w lodówkach itp): 9,8g białka i 9,8g węgli.

Tak więc naprawdę czytajcie wartości odżywcze, nawet tych produktów, które poleca Dukan. Niestety różnice między tym co we Francji a u nas czasami mogą być pułapką.

Edytowane przez Ayu
Czas edycji: 2010-04-12 o 18:38
Ayu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:37   #443
Do celu Joasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Ja sobie surimi podgrzewam na patelni Jak poroić wdłuż do prawie jak makaron
I co do surimi: UWAŻAJCIE i czytajcie skłąd na opakowaniu. Kupowanie mrożonego, takiego na wagę to kupowanie kota w worku.
Nasze polskie jest inne od francuskiego i niestety ma dużo węgli. Niektóre mają nawet 17-18g węgli, a w składzie różne mączki, skrobie itp. Najlepsze jest to Carrefourowe: 9,8g białka i 9,8g węgli.
No no, ciekawa uwaga. Powiem że jak było napisane że surimi można, to nawet na etykietke nie spojrzałam. Kurczę!!! Koniecznie muszę sprawdzić
Stary 2010-04-12, 18:41   #444
JeannyGd
Raczkowanie

Mój pierwszy dzień z "dukanem" powoli dobiega końca. A więc od rana: serek wiejski, potem pierś z jogurtem , omlecik z jajek z otrębami i slodzikiem , a teraz jajka gotowane z krewetkami Chyba może być?
Samopoczucie całkiem , calkiem niezłe Zobaczymy co będzie dalej.....
Troche mi zimno, czy to norma?
Icel- 85kg (3 m-ce)

-
JeannyGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:42   #445
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Joasiu, ja też się na to nadziałam niestety Dopiero na innym forum mnie poinformowano, że surimi polskie to nie do końca się nadaje Oczywiście też było już po fakcie i to ze 2 razy
Stary 2010-04-12, 18:44   #446
Do celu Joasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeannyGd Pokaż wiadomość
Mój pierwszy dzień z "dukanem" powoli dobiega końca. A więc od rana: serek wiejski, potem pierś z jogurtem , omlecik z jajek z otrębami i slodzikiem , a teraz jajka gotowane z krewetkami Chyba może być?
Samopoczucie całkiem , calkiem niezłe Zobaczymy co będzie dalej.....
Troche mi zimno, czy to norma?
Jedzonko ok. A to że ci zimno to pewnie przyczyna pogody. Chyba że przesiadujesz przed kompem długo to też może wpłynąć na to że ci zimno jest
Stary 2010-04-12, 18:45   #447
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Ja surimi nigdy nie jadłam ale słyszałam że jest dobre z cytryną

Jak smakuje

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:45   #448
blackberry456
Zadomowienie

cześć dziewczyny!

od dzisiaj zaczynam dietę Dukana. Cała moja rodzinka sie na to przestawiła, ale już powoli się łamią. Stąd moje pytanie - są jakieś przeciwskazania do tej diety? Moja mama ma problemy z żołądkiem i dzisiaj cały dzień skarżyła się na nudności (a zjadła serek wiejski, jogurt i troche kurczaka). Myślicie ze to może nie być dla niej dobra dieta?

I moje 2 pytanie: czy na pierwszym etapie można spożywać otręby? albo jakieś musli??
blackberry456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:47   #449
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez Do celu Joasia Pokaż wiadomość
Jedzonko ok. A to że ci zimno to pewnie przyczyna pogody. Chyba że przesiadujesz przed kompem długo to też może wpłynąć na to że ci zimno jest

Mi to czasami z tego przesiadywania przed kompem palce się robią lodowate

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry456 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

od dzisiaj zaczynam dietę Dukana. Cała moja rodzinka sie na to przestawiła, ale już powoli się łamią. Stąd moje pytanie - są jakieś przeciwskazania do tej diety? Moja mama ma problemy z żołądkiem i dzisiaj cały dzień skarżyła się na nudności (a zjadła serek wiejski, jogurt i troche kurczaka). Myślicie ze to może nie być dla niej dobra dieta?

I moje 2 pytanie: czy na pierwszym etapie można spożywać otręby? albo jakieś musli??

A przeczytałaś książce

W I fazie można jeść placki z otrębami

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 18:48   #450
Do celu Joasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Joasiu, ja też się na to nadziałam niestety Dopiero na innym forum mnie poinformowano, że surimi polskie to nie do końca się nadaje Oczywiście też było już po fakcie i to ze 2 razy
No tak. Poważna sprawa. Pewnie nie jedna(en) z nas tak się zrobił
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości