Uniwersytet Łódzki - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-14, 11:22   #421
Cola_Ola
Zakorzenienie

Dot.: Uniwersytet Łódzki

A jak ja mam poprawkę z matmy, to potem będę musiała się jeszcze raz rejstrować czy z tego konta co mam czy w ogóle bez rejestracji?

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:23   #422
Karlitaa1992
Raczkowanie

ja wczoraj składałam dokumenty na międzynarodowe studia kulturowe ;] to była masakara;] okazało się ,że potrzebny jest też oryginał świadectwa ukończenia szkoły a nie tylko kserokopia ;] a na stronie jest napisane słowo "lub";D jeszcze zdjęcie w dowodzie jakieś takie dawwno , bo miałam go robionego jeszcze w gim a wymienić mogę za rok;p a i jeszcze zxa legitymacje trzeba juz zapłacic chociaz w informacji na korytarzu nie ma na to terminu ;D
Karlitaa1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:43   #423
sweatheart1
Raczkowanie

A ja mam pytanie, w jakich teczkach trzeba składać dokumenty?? w białych wiązanych czy z gumką? Bo na każdej uczelnie jest inaczej a nie chce mi sie tego szukać..

Jest ktoś z fil ang?? Chętnie poznam osoby, z którymi będę niedługo studiowała
A może ktoś z tego kierunku tylko starszy?? Żeby dowiedzieć się czegoś o wykładowcach i ogólnie poziomie studiów ;D

Pozdrawiam
sweatheart1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 11:56   #424
koki3112
Raczkowanie

Nie, za legitymację nie trzeba jeszcze płacić Pytałam o to, ale mnie powiedziano ,że jeszcze nie
koki3112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:43   #425
Karlitaa1992
Raczkowanie

akurat ta pani była niemiła i powiedziała, że wypadałoby już;]
Karlitaa1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 12:54   #426
Kuroi Hoshi
Przyczajenie

Mam pytanie do Was kochane. Jak na razie została opublikowana lista kandydatów na studia, dopiero z nich rozumiem, że biorąc pod uwagę kto przyniesie dokumenty zostanie wybrana grupa, która jest przyjęta na studia. Tylko pytanie moje jest takie teraz - wie ktoś może kiedy pojawi się lista osób PRZYJĘTYCH na studia? Jestem niestety trochę poza pierwszą 60 na liście kandydatów, dlatego mnie to troszkę martwi, bo nie mam pojęcia czy się dostanę w końcu, czy nie. A im dłużej się czeka w niepewności, tym większy stres mnie dopada.

Poza tym, czy zdarza się tak, że przyjmą więcej niż te 60 osób? Czy jest zawsze tak ze równe 60 i ani osóbki więcej?

No i ostatnie pytanie: któraś z Was może dostała się na geomonitoring?
Kuroi Hoshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 16:01   #427
Ondiine
Wtajemniczenie

Słuchajcie mam pytanie, widziałam, że na U. Łódzkim przyjęli prawie 600 osób na finanse i rachunkowość ! Dostał się ktoś ? Ciężko było się dostać ? Jest jakaś kolejna rejestracja ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 16:23   #428
sweatheart1
Raczkowanie

Cześć Mam takie pytanie, te dokumenty to w jakich teczkach trzeba dostarczyć? Białych wiązanych czy z gumką? Bo nie mogę tego znaleźć a na każdej uczelni jest inaczej..

Jest ktoś z fil ang? Chętnie poznałabym kogoś z kim będę studiować
A może ktoś z tego kierunku tylko starszy? Chciałabym dowiedzieć się czegoś o wykładowcach i ogólnie jaki jest poziom ;D i czy zajęcia odbywają się w jednym budynku czy trzeba latć po całej Łodzi..

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Stary 2011-07-14, 17:28   #429
ina_cz
Przyczajenie

Hej! ja też potrzebuję waszej pomocy
Dostałam się na dziennikarstwo i fil. angielską. Wiem, że po filologii większe szanse na pracę itd... ale w sumie nie jestem za nia przekonana...
Niestety po waszych postach o dziennikarstwie tez przestałam pozytywnie myślec o tym kierunku. Mam więc pytanie. Czy naprawde kończąc dziennikarswto (czyste) nie ma dużych szans na jakąs pracę i rozwój?
Obecnie jestem także na psychologii- to mój I kierunek.
ina_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 17:36   #430
pingus11
Raczkowanie

Hej, wiecie może jak to jest z przepisaniem oceny z wf? Moja koleżanka zaczyna od października drugi kierunek studiów, wf miała zaliczony w zeszłym roku. Może mieć przepisaną ocenę? I w jaki sposób to zrobić? Trzeba ponownie logować się na wf do tego samego prowadzącego wf co w zeszłym roku i z nim to załatwić czy trzeba to załatwić z kierownictwem Studium Wychowania Fizycznego?

btw. ja dziś zawoziłam papiery kolejka, że...
pingus11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 18:27   #431
matiezg
Raczkowanie

Jest ktoś z filologii romańskiej (fr - ang )?? Pisać na PW

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez pingus11 Pokaż wiadomość
Hej, wiecie może jak to jest z przepisaniem oceny z wf? Moja koleżanka zaczyna od października drugi kierunek studiów, wf miała zaliczony w zeszłym roku. Może mieć przepisaną ocenę? I w jaki sposób to zrobić? Trzeba ponownie logować się na wf do tego samego prowadzącego wf co w zeszłym roku i z nim to załatwić czy trzeba to załatwić z kierownictwem Studium Wychowania Fizycznego?

btw. ja dziś zawoziłam papiery kolejka, że...

Przepisują na pewno, trzeba iść na Styrską i przepisują, nie wolno zapisywać się jeszcze raz przez rejestrację żetonową!

WYMIANA
matiezg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 19:02   #432
Lui92
Przyczajenie

Hej
Pierwszy raz się wypowiadam na tym forum
Dostałam się na dziennikarstwo, jest tu ktoś możę kto też się dostał?
Byłam 178 na liście, zakwalifikowałam się, i kiedy składałam papiery powiedzieli mi że już się dostałam. Nie rozumiem tego, bo to chyba działa na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy", no ale tak czy owak bardzo się cieszę
Gratuluję wszystkim którzy się dostali!
Lui92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 19:23   #433
Kuroi Hoshi
Przyczajenie

Pisałam wcześniej, nie mam pojęcia czemu nie ma mojego posta. Tak więc piszę po raz kolejny.

Jak na razie pojawiła się tylko lista kandydatów na studia. Dopiero po dostarczeniu papierów będą pewnie robić listę tych, którzy się dostali. Tak więc moje pytanie jest następujące - wie któraś z Was może kiedy pojawi się lista osób PRZYJĘTYCH na dany kierunek? Ja sama byłam troszkę ponad 60, dlatego też teraz kolejny stres, czy się dostanę, czy nie. Dlatego uspokoiłabym się troszkę, wiedząc kiedy mniej więcej będzie taka lista i będzie można sprawdzić.

Poza tym, czy zawsze trzymają się sztywno tych 60 miejsc i ani jednej osóbki więcej, czy czasami poszerzają listę osób przyjętych?

Z góry dzięki

PS. Idzie któraś z Was na geomonitoring?
Kuroi Hoshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:37   #434
mnka
Zakorzenienie

Lista, która się pojawiła jest już listą przyjętych na studia. Nieważnie czy byłaś 10 czy 110. Jesteś przyjęta, składasz papiery i studiujesz. Biorą więcej osób bo sporo na pewno zrezygnuje, sporo też odpadnie na pierwszym roku. Taka inna forma drugiego etapu rekrutacji- zamiast dobierać na wolne miejsca, przyjmują więcej.
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-14, 20:48   #435
czaku
Przyczajenie

Czy jest tu ktoś kto dostał się na logistykę?
Ja dostałem się na ten kierunek na Wydziale Zarządzania i na Wydziale Ekonomiczno-Socjologicznym. Jutro jadę składać dokumenty i mam dylemat: który wydział wybrać? Możecie mi jakoś doradzić...?
czaku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-14, 21:03   #436
sweatheart1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ina_cz Pokaż wiadomość
Hej! ja też potrzebuję waszej pomocy
Dostałam się na dziennikarstwo i fil. angielską. Wiem, że po filologii większe szanse na pracę itd... ale w sumie nie jestem za nia przekonana...
Niestety po waszych postach o dziennikarstwie tez przestałam pozytywnie myślec o tym kierunku. Mam więc pytanie. Czy naprawde kończąc dziennikarswto (czyste) nie ma dużych szans na jakąs pracę i rozwój?
Obecnie jestem także na psychologii- to mój I kierunek.
Mi się wydaje, że po dziennikarstwie to trzeba mieć znajomości żeby się gdzieś wybić. Wiadomo jak się człowiek wybije i dostanie się do telewizji czy radia to zarabia duużo i perspektywy są, ale to się naprawdę nielicznym udaje. Większość zapewne zaczyna od jakiś lokalnych pras czy coś w tym stylu i albo się uda albo nie. Też brałam kiedyś ten kierunek pod uwagę, ale jednak zdecydowałam się na fil ang, bo myślę, że po tym będzie łatwiej z pracę, a i sam język mi się podoba ;D pozdrawiam
Stary 2011-07-14, 21:34   #437
pingus11
Raczkowanie

Większość opinii jest taka, że na Wydziale Eko-Soc jest wyższy poziom nauczania i trudniej się dostać. Na wydziale Zarządzanie jest niższy poziom i mniejszy nacisk na nauke podobno.

Ktoś pytał w jakich teczkach składać dokumenty?! Dajesz dokumenty, nie teczkę, nawet spinacze swoje dają.

Jest ktoś z FiR?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez matiezg Pokaż wiadomość
Jest ktoś z filologii romańskiej (fr - ang )?? Pisać na PW

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Przepisują na pewno, trzeba iść na Styrską i przepisują, nie wolno zapisywać się jeszcze raz przez rejestrację żetonową!
A wiesz kiedy powinna iść to załatwić? Na koniec semestru czy może na początek?
Stary 2011-07-14, 22:06   #438
Ondiine
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pingus11 Pokaż wiadomość
Jest ktoś z FiR?
Ja nie jestem, ale się zastanawiałam jak to było, że przyjęli prawie 600 osób na jeden kierunek
I pytałam:
1. Czy ciężko się było dostać?
2. Jaki był próg?
3. Jaki przelicznik?
4. I czy będzie druga rekrutacja?

Jak wiesz to może mi Ty powiesz ;-)
Stary 2011-07-14, 22:24   #439
mnka
Zakorzenienie

Ktoś na MiI?
mnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 07:58   #440
pani pogodna
Raczkowanie

mam pytanie- jak jestem po administracji i chce składać na finanse 2 stopnia na uł to będę musiała nadrabiać zaległości?
pani pogodna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 08:14   #441
pingus11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ondiine Pokaż wiadomość
Ja nie jestem, ale się zastanawiałam jak to było, że przyjęli prawie 600 osób na jeden kierunek
I pytałam:
1. Czy ciężko się było dostać?
2. Jaki był próg?
3. Jaki przelicznik?
4. I czy będzie druga rekrutacja?

Jak wiesz to może mi Ty powiesz ;-)
Przyjęli 600 osób, ale pewnie połowa wgl nie złóży papierów i dlatego. Jak zanosiłam moje to mało osób było odznaczonych, że już przyniosło, no ale jest jeszcze trochę czasu Dostać się do tych 600 przyjętych wydaje mi się, że było dość ciężko, ale konkretnie nie powiem, bo byłam mniej więcej w środku Przeliczniki? Czy co było prane pod uwagę przy rekrutacji? Wszystko masz tu: https://rekrutacja.uni.lodz.pl/katal...goria=studia_1
Druga rekrutacja nie wiem czy bedzie, zalezy od chetnych, ale jak bedzie to chyba bedą brane pod uwage osoby które się rejestrowały w I rekrutacji, ale moze się mylę.No chyba, że się logowałaś i nie dostałaś w I, nie wiem ; )
Jeżeli chcesz wiedzieć czy ciężko było się dostać, to najlepiej policz sobie ile Ci wyjdzie punktów z tych przeliczników to orientacyjnie powiem Ci czy miałabyś szanse się dostać, bo znam kilka osób które się dostały i które się nie dostały tam, poza mną oczywiście ; )

dziewczyny, jaki język wybrałyście i poziom?

Edytowane przez pingus11
Czas edycji: 2011-07-15 o 08:59
Stary 2011-07-15, 09:24   #442
doriiska
Zakorzenienie

Ktoś wie, ile osób przyjęli na administrację??
Stary 2011-07-15, 09:27   #443
koki3112
Raczkowanie

A ja mam do Was pytanie, które moze i jest głupie, ale jestem totalnie zielona w tym temacie. Słyszałam, że na studiach (oprócz filologii) na I roku nie ma języków. Czy to prawda? Jesli tak, to kiedy wybieramy jakich jezyków chcemy się uczyć i le można wybrać na jakim poziomie? A jak jest z w-fem? Mamy wybór dyscyplin, czy jesteśmy przydzielani i kiedy się to odbywa?

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez sweatheart1 Pokaż wiadomość
Cześć Mam takie pytanie, te dokumenty to w jakich teczkach trzeba dostarczyć? Białych wiązanych czy z gumką? Bo nie mogę tego znaleźć a na każdej uczelni jest inaczej..

A może ktoś z tego kierunku tylko starszy? Chciałabym dowiedzieć się czegoś o wykładowcach i ogólnie jaki jest poziom ;D i czy zajęcia odbywają się w jednym budynku czy trzeba latć po całej Łodzi..

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Teczek nie biorą żadncyh biorą same dokumenty i zakładają Ci teczkę na miescu
Stary 2011-07-15, 09:45   #444
espera1
Przyczajenie

Czy jest tu ktoś, kto dostał się na zarządzanie w administracji publicznej?
espera1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 13:55   #445
niki_milka
Przyczajenie

Hej. Pierwszy raz tu piszę. Miałam ciężki dylemat-dziennikarstwo w Warszawie, filologia angielska w Łodzi czy filologia hiszpańska w Łodzi. Po dłuuugim namyśle zdecydowałam się na filologię hiszpańską z angielskim. Podobno, jeśli po tych studiach zrobię jakiś kurs pedagogiczny to będę miała uprawnienia do nauczania zarówno angielskiego jak i hiszpańskiego. A jakbym się rozmyśliła i nie chciała być nauczycielem, to zawsze mogę iść na jakąś podyplomówkę, czy to z dziennikarstwa czy czegoś innego. Ale wiecie co, od razu jak złożyłam papiery to zaczęłam żałować. Martwię się, że sobie nie poradzę, albo że powinnam iść jednak na coś innego. ;D Eh. I przeraża mnie w ogóle ta cała przeprowadzka do Łodzi, studia bez żadnych znajomych i w ogóle. A może ktoś z was wybiera się na filologię hiszpańską do grupy niezaawansowanej?
Pozdrawiam!
niki_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:10   #446
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinciunka Pokaż wiadomość
UWr- socjologia/ politologia
czy UŁ- politologia, administracja, socjologia, filmoznawstwo, kulturoznawstwo z dziennikarstwem.
To zależy, co chcesz robić po studiach. Na UŁ filmoznawstwo jest naprawdę świetnie prowadzone, kulturoznawstwo z dziennikarstwem odradzam, tego dziennikarstwa jest tam tyle, co kot napłakał. Politologia może być, słyszałam, że na UŁ jest dość łatwo i ciekawe przedmioty do wyboru. O innych kierunkach się nie wypowiem, bo się nie znam, ale absolwenci żadnego z nich nie są poszukiwani na rynku pracy.

Cytat:
Napisane przez Kuroi Hoshi Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Was kochane. Jak na razie została opublikowana lista kandydatów na studia, dopiero z nich rozumiem, że biorąc pod uwagę kto przyniesie dokumenty zostanie wybrana grupa, która jest przyjęta na studia. Tylko pytanie moje jest takie teraz - wie ktoś może kiedy pojawi się lista osób PRZYJĘTYCH na studia?
Źle zrozumiałaś. Jesteś już przyjęta na studia. Na twoim koncie napisane jest, że jest to lista kandydatów, ponieważ nie wiadomo, kto łaskawie doniesie papiery (wiele osób traktuje UŁ jako ostateczność). Ale jesteś przyjęta na 100% (radzę czytać stronę rekrutacji).

Cytat:
Napisane przez Kuroi Hoshi Pokaż wiadomość
Poza tym, czy zdarza się tak, że przyjmą więcej niż te 60 osób? Czy jest zawsze tak ze równe 60 i ani osóbki więcej?
"Zdarza się" to źle powiedziane. Zawsze przyjmują więcej.

Cytat:
Napisane przez sweatheart1 Pokaż wiadomość
A może ktoś z tego kierunku tylko starszy? Chciałabym dowiedzieć się czegoś o wykładowcach i ogólnie jaki jest poziom ;D i czy zajęcia odbywają się w jednym budynku czy trzeba latać po całej Łodzi
Z tego, co wiem, to wszystkie odbywają się w budynku na ul. Kościuszki (przy Zamenhoffa), ale budynek jest bardzo wyeksploatowany i UŁ od lat obiecuje budowę nowoczesnego Wydziału Filologicznego (nie martw się, filologie germańska, romańska, hiszpańska i włoska mają jeszcze gorszy budynek... ). Co do poziomu, to zależy, jaki ty obecnie reprezentujesz. Jeśli zaczynasz studia na poziomie C1, to na początku się wynudzisz.

Cytat:
Napisane przez Lui92 Pokaż wiadomość
Byłam 178 na liście, zakwalifikowałam się, i kiedy składałam papiery powiedzieli mi że już się dostałam. Nie rozumiem tego, bo to chyba działa na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy"
Nie, nie jest to na zasadzie "kto pierwszy, ten lepszy". Gratuluję przyjęcia na studia Sama marzę o tym kierunku, ale w końcu wybrałam inny.

Cytat:
Napisane przez koki3112 Pokaż wiadomość
Słyszałam, że na studiach (oprócz filologii) na I roku nie ma języków. Czy to prawda? Jesli tak, to kiedy wybieramy jakich jezyków chcemy się uczyć i le można wybrać na jakim poziomie? A jak jest z w-fem? Mamy wybór dyscyplin, czy jesteśmy przydzielani i kiedy się to odbywa?
Zależy od kierunku. Na biologii czy na stosunkach międzynarodowych nie ma języka na I roku. Sprawdź program studiów Twojego kierunku.

Edytowane przez 5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766
Czas edycji: 2011-07-15 o 14:14
5e39f43c776cd63a5691dbeeeb4c12a7b21f7a21_63e19482c3766 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 14:13   #447
koki3112
Raczkowanie

nie mam na I roku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-15, 14:14   #448
mikimarta
Raczkowanie

Wydzial filologiczny to jakas kpina Przyjechalam ponad 100 km, od 6 rano na nogach, potem 3 godziny w kolejce bo germanistow w ogole nie wolali. Pani w dziekanacie zdaje sie ze srednio wiedziala co sie dzieje bo ozjamila mi ' dostaniesz list i bedzie napisane czy sie dostalas' ja wtedy spojrzalam na nia wzrokiem mordercy a ona ' nie no chyba tak skoro oddalas papiery i jestes zakwalifikowana'.
mikimarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:32   #449
Asiexi
Przyczajenie

GG do Asiexi

ja się dostałam na geomonitoring
Asiexi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-15, 17:42   #450
espera1
Przyczajenie

Czy ktoś mi powie o coś chodzi z tymi jakimiś modułami na wydziale zarządzania??
espera1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości