![]() |
#421 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bukiety ślubne cz.III
Cytat:
![]() ![]() Druga wiązaneczka też jest super - wykończona kryształem w pięknych kolorach dlatego warto się też zastanowić nad tą opcją. Jeżeli wolisz jednak coś bardziej klasycznego to polecam Ci tą opcję w kolorach bieli i zieleni - są to kolory które pasują wszystkim więc są najbezpieczniejsze ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem taki bukiet będzie pasować jeżeli Twoja suknia będzie biała. Troszkę bałabym się dawać tutaj do koloru ecru tak jaskrawe róże . Natomiast jeśli chodzi o fryzurę i kwiatka do niej to taka róża w ciemnych włosach będzie na pewno widoczna więc nie musisz się niczym martwić - fryzjerka zabezpieczy Ci ją sporą ilością lakieru ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to może zaczniemy od rączki w tym wypadku ![]() Piszesz że podobają Ci się bukiety owinięte taśmą - ale jeżeli chodzi o wygodę to lepsze są bukiety robione w tzw. mikrofonie . Nie musisz wstawiać ich do wody, nie będziesz miała mokrych rąk - ponieważ kwiaty muszą być w wodzie a taśma nasiąknie . Jeżeli chodzi o farbowanie to zależy jakie kwiaty miałabyś w bukiecie. Jeżeli kwiaty są farbowane - jak np. niektóre margaretki to oczywistym jest że zafarbują - i gdybyś wzięła taką wiązanke z wody jest bardzo prawdopodobne że kapnęło by Ci na suknię a takie plany bardzo ciężko schodzą. Jeżeli natomiast kwiaty nie są farbowane to nie masz się czym przejmować ![]() Jeżeli chodzi o kształt - przecież jeżeli podoba Ci się kulka to dlaczego chcesz z tego rezygnować ??? wcale nie jesteś taka malutka ![]() ja wrzucam kilka bukietów które Ci polecam ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o hiszpański styl i to co mi się z nim kojarzy to czerwone róże - wachlarz z czerwonych róż też by pasował - dodatkowo do swoich ciemnych włosów mogłabyś zamocować sobie czerwoną róże - pięknie by to wyglądało ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wrzucam kilka moich propozycji ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#428 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam - Sylwia ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
Ja osobiście polecam Ci ten pierwszy bukiet z phalaenopsis-em ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wklejam zdjecie sali i jeszcze kilka bukietow ![]() dzieki jeszcze raz! ![]()
![]() |
![]() |
#430 |
Zadomowienie
|
wklejam jeszcze jeden i suknie dla porownania( bedzie w kolorze białym)
![]()
DUKAN od 15 luty 2010 88,4 - 67,4 obżarstwo 67,4 - 74.4 DUKAN od 7 marca 2011 74.4 - 73.9 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 ![]() Edytowane przez karadka Czas edycji: 2010-08-03 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Przyczajenie
|
Witam!
jest mi przyjemnie pisać w tak użytecznym wątku jak ten ![]() dziewczyny jaki bukiet proponujecie dla mnie?Moja suknia to La Sposa Label. Bedzie to replika w kolorze jasny ecru. Mam 170cm wzrostu, obcas 5cm. Mam ciemne długie włosy za ramiona, jeszcze nie wiem jaka fryzura bedzie, ale wstępnie jakis hiszpański kok. Dodam, że chciałabym bukiet z wytrzymalych kwiatow, poniewaz mam zamiar rzucac wiązanką a nie welonem, ktorego nie bede miec. Podobaja mi się kwiaty w tonacji blady róż lub herbaciane. Czekam na Wasze sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o butonierkę to nie przejmuj się kolorem róży. Poproś swoją florystkę aby dodała tam coś zielonego i np białą atłasową wstążkę wtedy ten kolor różowy nie będzie tak widoczny . Ja osobiście jest za butonierkami bo to tylko raz w życiu taka okazja że Pan Młody ma kwiatka na klapie ![]() ![]() Jeżeli natomiast zdecydujesz się na bukiet z różnych kwiatów - w różnych odcieniach - zawsze będziesz mogła zażyczyć sobie butonierkę w spokojniejszych kolorach - przecież nie musi być to róża - może to być np biała frezja ![]() Pozdrawiam - Sylwia P.S. co do sali to nie widzę problemu żeby Twój bukiet się tam znalazł - sala jest w biało zielonej tonacji do której wszystko pasuje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
podaj mi jakie kolory Ci się podobają a ja już się wszystkim zajmę ![]() Pozdrawiam - Sylwia Edytowane przez szkrabeniek Czas edycji: 2010-08-03 o 17:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zadomowienie
|
podaj mi jakie kolory Ci się podobają a ja już się wszystkim zajmę
![]() Pozdrawiam - Sylwia[/QUOTE] Nie znam sie zbytnio na kwiatkach, myslalam o bukiecie w ksztalcie kuli z malych rozyczek cos w stylu jaki zamiescila Karadka o 8:13. A co do kolorow to podobaja mi sie odcienie rozu ale nie wiem czy roz bedzie pasowal do sukni w kolorze ivory ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=szkrabeniek;2109936 5]Ta ciemna cantedeskia pasowałaby do włosów jeżeli florystka zrobiłaby Ci jakiś delikatny stelaż z drciku ozdobnego z jakimiś kryształkami - dodatkowo mogłaby wygiąć łodygę w jakiś finezyjny sposób i taki stroik wyglądałby naprawdę ślicznie
![]() ![]() Pozdrawiam - Sylwia Dziękuję ślicznie za wskazówki. Zastanawiam się też nad storczykiem białym albo kremowym we włosach, wydaje mi się że ładnie wygląda na ciemnych włosach.W międzyczasie przejrzałam forum i znalazłam jeszcze dwa bukiety, które mi się bardzo podobają. Ale nie wiem na co się zdecydować . W załączniku są zdjęcia, tyle że w tym drugim wypadku zamiast czerwonych róż wolałabym takie w kolorze ciemnego różu lub fioletu. Poniżej zdjęcie mojej sukienki. ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Ten bukiet jest piękny - jeszcze nie widziałam bukietu ślubnego z winogronem ...
Przepraszam, że się wtrącę ... bukiet prześliczny i MZ jest to Brunia albiflora , występuje w kilku odmianach. Niemniej nasze zielone winogrona czy owocostany z dzikiego wina są też idealne, akuratnie o tej porze, sama niejednokrotnie stosowałam w bukietach i in. kompozycjach. Pozdrawiam serdecznie - Jola D.
![]() |
#437 |
Przyczajenie
|
moja wiązanka ślubna... przyznaję że jest dość oryginalna bo nigdzie takiej nie widziałam...
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze 3 pytania: 1. czy w mikrofonie można zrobić tylko bukiet całkiem okrągły(typowa kulka)? 2. czy kwiaty bez pojemnika z wodą szybko padną jak nie będą w wodzie? (róże, eustoma, frezje)I czy można bez probvlemu wstawić je do wody? 3. jakie kwiaty najdłużej utrzymają się we włosach?
![]() |
![]() |
#439 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jestescie kochane
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- wiecie co, szukam teraz tej Brunia albiflora i wydaje mi sie ze to jednak winogrono ![]() ![]()
![]() |
#440 |
Raczkowanie
|
Nie znam sie zbytnio na kwiatkach, myslalam o bukiecie w ksztalcie kuli z malych rozyczek cos w stylu jaki zamiescila Karadka o 8:13. A co do kolorow to podobaja mi sie odcienie rozu ale nie wiem czy roz bedzie pasowal do sukni w kolorze ivory
![]() ![]() ![]() Nic się nie martw ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Zadomowienie
|
jeszcze Was troszku pomecze
![]()
![]() |
#442 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad.2 To zależy jaki czas bierzemy pod uwagę i jaką mamy temperaturę ![]() Jeżeli jednak chodzi Ci o wiązankę ślubną to myślę że spokojnie wytrzyma Ci cały dzień - tylko poproś wcześniej Starszą aby zadbała o to że gdy wejdziecie na sale kwiaty będą miały wodę - na pewno troszkę odżyją po kilku godzinach bez wody ![]() Ad.3 Ja proponuję : różę , cantedeskie, storczyka ( różne gatunki) - fryzjerki mają swoje sposoby na to aby kwiaty wytrzymały całą noc ![]() Pozdrawiam - Sylwia ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Przepraszam, że się wtrącę ... bukiet prześliczny i MZ jest to Brunia albiflora , występuje w kilku odmianach. Niemniej nasze zielone winogrona czy owocostany z dzikiego wina są też idealne, akuratnie o tej porze, sama niejednokrotnie stosowałam w bukietach i in. kompozycjach. Pozdrawiam serdecznie - Jola D.[/QUOTE] Ja jednak obstaję przy swoim że są to winogrona - widać też młode pędy winorośli ![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
tak sobie myślę że może warto byłoby zaryzykować i zamrozić młode - jeszcze niedojrzałe winogrona ![]() sama jestem ciekawa czy taki eksperyment by się udał przy ich rozmrażaniu ![]() poszukam czegoś podobnego ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- [QUOTE=medeah666;21126436] Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam - Sylwia |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Zakorzenienie
|
A to mój bukiet, z którego byłam bardzo zadowolona. A wszystko dzięki P. Joli, która mi tak pięknie doradziła i której raz jeszcze dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Raczkowanie
|
Brunia albiflora jest srebrna, zielona - czasowo jednak niedostępna. Wg katalogu holenderskiego dostępna początek i koniec roku.
Owocostany ligustru jesienią to czarne jagody (niestety mniejsze niż winogrona). W zastępstwie proponuję Hypericum (potocznie zw. przez florystów dziurawiec) - zielony, praktycznie całoroczny, myślę, że efekt będzie zbliżony. H. roślina b. popularna, nie powinno być z nią żadnego problemu. Pozdrawiam - Jola D.
![]() |
#445 |
Zadomowienie
|
witam serdecznie a czy moglabym prosic o jakies sugestie dot tej suknii?bede bardzo wdzieczna boslub tuz tuz 18 wrzesnia a ja nie mam jeszcze pomyslu na bukiet bardzo prosze o jakies zdjecia zalezy mi aby kwiat uzyty do bukietu byl rowniez wpiety w kok dodam ze bedzie to zwykly prosty kok.dziekuje za propozycje i serdecznie pozdrawiam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny! przypominam sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w bukiecie miałam zarówno eustomy, róże jak i frezje... przed ślubem miałam ok. 2 godz. sesję, więc kwiatki co najmniej przez 3 godz były bez wody... nie tylko w kościele, ale nawet następnego dnia bukiet pięknie się prezentował... ja wstawiałam do wody - bukiet związany był wstążką... wycierałam tylko papierowym ręcznikiem, co by nie kapało i było ok... po wstawieniu do wody bukiet ładnie odżywa, jakby co ![]() na tym forum są już jego zdjęcia - post #264 (2 ostatnie zdjęcia były już robione następnego dnia wieczorem, na poprawinach)
![]() |
![]() |
#448 |
Raczkowanie
|
szkrabeniek bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, pierwszy bukiet bardzo mi się spodobał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
Wiecie może jaka odmiana róży ma ładny malinowy kolor?
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#450 |
Zadomowienie
|
Nic się nie martw
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje Kochana ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.