Bukiety ślubne cz.III - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-08-02, 17:32   #421
szkrabeniek
Raczkowanie

Dot.: Bukiety ślubne cz.III

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
witam serdecznie
u mnie rowniez przygotowania trwaja i rowniez potrzebuje pomocy mam kilka bukietow wybranych ale nie chcialabym sugerowac za bardzo wiec kochane jak mozecie mi napisac co mniej wiecej widzicie do tej sukni? a ja pozniej wstawie co mi sie podoba i mam nadzieje ze wspolnymi silami cos wymyslimy
na zdjeciu suknia jest kremowa ale moja bedzie identyczna tylko biala, mam 178cm wzrostu, rozmiar 40, ciemne wlosy prawie do ramion wiec niezbyt dlugie, niebieskie oczy, prawdopodobnie na glowie zamiast welonu bede miala woalke.
z gory dziekuje za pomoc
Masz piękną suknię - z pięnymi aplikacjami i szkoda byłoby zasłaniać ją jakąś wielką wiązanką . Jeżeli chodzi o kolory to zaproponowałabym Ci jakieś ostrzejsze kolory - np róż z zielenią - pięknie się komponuje ale wszystko zależy od tego jakie kolory lubisz - bo to tak naprawdę jest najważniejsze Proponuję Ci wiązaneczkę jak na 1 zdjęciu - tyle że z różą w mocniejszym kolorze.
Druga wiązaneczka też jest super - wykończona kryształem w pięknych kolorach dlatego warto się też zastanowić nad tą opcją.
Jeżeli wolisz jednak coś bardziej klasycznego to polecam Ci tą opcję w kolorach bieli i zieleni - są to kolory które pasują wszystkim więc są najbezpieczniejsze

Pozdrawiam - Sylwia
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-02, 17:53   #422
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulaz0 Pokaż wiadomość
Witajcie,
pomóżcie w wyborze bukietu do tej sukni http://www.bestbridalprices.com/blue...u-p-48544.html w kolorze magnolia (prawie biały,coś pomiędzy ecru a białym) Myślałam o bukiecie w kolorze pomarańczowym z jakimiś kwiatami w kolorze ecru?? ale niewiem czy pasuje?? Macie jakies propozycje?
Co suknia to ładniejsza Masz prześliczną kreację Ja zaproponuję Ci bukiet , który miałam przyjemność robić w zeszłym roku jest w kolorach , które Ci się podobają , proponuję Ci wiązankę delikatnie wydłużoną ponieważ suknia jest dość duża drugi bukiet również by się sprawdził w Twoim przypadku posiada na wydłużeniu rączki trawę niedźwiedzią - co ogólnie będzie się bardzo ładnie prezentować

Pozdrawiam - Sylwia
Stary 2010-08-02, 18:07   #423
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Czesc kochane moge sie przylaczyc? Potrzebuje rady ekspertek Czy uwazacie ze do ponizszej sukni bedzie pasowal taki bukiet, ktory zalaczam rowniez i takie uczesanie z kwiatkiem. Mysle, ze moja kiecka ma duzo tiulu sama sobie wiec chyba zrezygnuje z welonu. Prosze o rade

Moim zdaniem taki bukiet będzie pasować jeżeli Twoja suknia będzie biała. Troszkę bałabym się dawać tutaj do koloru ecru tak jaskrawe róże .
Natomiast jeśli chodzi o fryzurę i kwiatka do niej to taka róża w ciemnych włosach będzie na pewno widoczna więc nie musisz się niczym martwić - fryzjerka zabezpieczy Ci ją sporą ilością lakieru więc spokojnie wytrzyma całą noc, jedynie możesz poprosić swoją florystkę żeby nadrutowała Ci kwiaty do włosów - wtedy będą one stabilniejsze i fryzjerce będzie łatwiej je wmontować we fryzurkę

Pozdrawiam - Sylwia
Stary 2010-08-02, 18:19   #424
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o pomoc w wyborze bukietu... Wiem, że późno się za to zabieram. Wklejam zdjęcie sukni. Mam 165cm wzrostu, jestem szczupła. Włosy będę miała upięte (brązowe). Myślałam o czymś w kolorach białym i różowym, może zielonym. Zawsze marzyły mi się konwalie i frezje ale teraz może być z tym problem. Podobają mi się bukiety ze storczykiem, eustomą.
Nie chcę bukietu kaskadowego ale nie wiem czy przy tej sukni i moim wzroście nie powinnam miec czegoś wydłużanego
aha - podobają mi się bukiety owinięte wstążką. Czy takie których rączka nie jest cała owinięta nie będą barwiły sukni (chodzi o łodygi)?

No to może zaczniemy od rączki w tym wypadku
Piszesz że podobają Ci się bukiety owinięte taśmą - ale jeżeli chodzi o wygodę to lepsze są bukiety robione w tzw. mikrofonie . Nie musisz wstawiać ich do wody, nie będziesz miała mokrych rąk - ponieważ kwiaty muszą być w wodzie a taśma nasiąknie . Jeżeli chodzi o farbowanie to zależy jakie kwiaty miałabyś w bukiecie. Jeżeli kwiaty są farbowane - jak np. niektóre margaretki to oczywistym jest że zafarbują - i gdybyś wzięła taką wiązanke z wody jest bardzo prawdopodobne że kapnęło by Ci na suknię a takie plany bardzo ciężko schodzą. Jeżeli natomiast kwiaty nie są farbowane to nie masz się czym przejmować
Jeżeli chodzi o kształt - przecież jeżeli podoba Ci się kulka to dlaczego chcesz z tego rezygnować ??? wcale nie jesteś taka malutka
ja wrzucam kilka bukietów które Ci polecam

Pozdrawiam - Sylwia
Stary 2010-08-02, 18:34   #425
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati8 Pokaż wiadomość
witam,
prosze o pomoc w doborze wiazanki slubnej. slub mam we wrzesniu, suknia w stylu hiszpanskim Sposabella - Valencia. Jestem szatynka o ciemnych oczach, pan mlody garnitur w kolorze granatu.
Znalazlam kilka bukietow , ktore moze i by pasowaly, co myslicie ?
Idziesz w dobrym kierunku podoba mi się opcja z wachlarzem wrzucam zdjęcia właśnie w tym stylu ta opcja z fioletowym storczykiem będzie super pasować - do Ciebie i do garnituru Młodego
Jeżeli chodzi o hiszpański styl i to co mi się z nim kojarzy to czerwone róże - wachlarz z czerwonych róż też by pasował - dodatkowo do swoich ciemnych włosów mogłabyś zamocować sobie czerwoną róże - pięknie by to wyglądało wszystko tworzyłoby jedną całość

Pozdrawiam - Sylwia
Stary 2010-08-02, 18:42   #426
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashe Pokaż wiadomość
dzieść dziewczyny...mam pytanie do naszych ekspertek..gdyż się trochę zaczęłam martwić swoim bukietem.. Otórz sytuacja jest taka na targach śłubnych wygrałam bukiet z dekoracją auta bez ceny maksymalnej..oraz jeszcze jeden do 500 zł który zamieniłyśmy na kwiaty na salę. I jak poszłam do kwiaciarni ustalac moj bukiet to wszystko spoko okrągła wiązanka z zielonego storczyka cymbidium i fioletowa eustomą...i na moje pytanie czy bedą pani powiedziała że ten storczyk dostępny jest cały rok i nie bedzie problemu. I miałam spokój do zeszłego tyg jak pojechałam do kwiaciarni która miała mi zrobić kwiatki na salę..owszem bukiet przykłądowy piękny..ale pani jak zobaczyła mój bukiet to powiedziała że tego storczyka nie bedzie na 4 września... teraz nie ma mnie w domu i za tydzień rusze do mojej kwiaciarni...jak to w końcu jest z tym storczykiem..bo mam dodatkowo zamówioną gałązkę do dekoracji tortu i kwiatki do włosów i się martwię
Ciężko powiedzieć . Niby zielony storczyk jest cały rok ale jeżeli chodzi o sierpień i początek września to rzeczywiście może być ciężko. Ale przecież nie zamawiasz wiązanki dwa dni przed ślubem tylko dużo wcześniej - dlatego Twoja florystka powinna zmówić takie kwiaty na giełdzie. Idź do niej i powiedz że naprawdę Ci zależy bo to Twój ulubiony kwiat. Często jest tak że nie chcą zamawiać bo za dużo z tym roboty - dlatego musisz podkreślić dużo razy że naprawdę BARDZO CI ZALEŻY Powodzenia !!!
Stary 2010-08-02, 19:05   #427
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emmm87 Pokaż wiadomość
Witam wszytskie przyszle panny mlode oraz szczęśliwe mężatki
Zamówilam suknię ślubną- będzie śnieżnobiała z białą kokardą... Nie mam jednak pomyslu na bukiet...
Mam 170cm wzostu, jestem brunetka z piwnymi oczami i myslalam o tym zeby bukiet byl z kwiatow w jakims intensywnym kolorze ale jestem otwarta na propozycje Dodam ze mój przyszły mąż bedzie w mundurze wojskowym i chcialabym by sukienka, bukiet i mundur do siebie pasowaly
Doradzcie mi cos prosze
Moim zdaniem mogłabyś mieć pomarańczowy bukiet - będzie pasować do Ciebie ( Twoich oczu i włosów ) no i oczywiście do munduru Pana Młodego - o ile dobrze mi się wydaje że będzie zielony Nie ryzykowałabym tutaj z różem bo do wojskowej zieleni nie koniecznie to pasuje Ale myślę że coś z pomarańczem jak najbardziej
Wrzucam kilka moich propozycji

Pozdrawiam - Sylwia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-02, 19:53   #428
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez medeah666 Pokaż wiadomość
Mam do Was prośbę!!! Biorę ślub we wrześniu. I kompletnie nie wiem, jakie wybrać kwiaty. Marzył mi się bukiet z czarnych(one są takie bardzo ciemno filotetowe, prawie czarne) kali, ale fryzjerka doradziła mi, żebym miała kwiat we włosach. A kalia do ciemnych włosów nie pasuje czarna. I teraz nie wiem co. Do ciemnych włosów chyba najlepsze by były jakieś jasne kwiaty. Ale nie wiem jakie? Moja sukienka jest w kolorze śmietankowej ciepłej bieli. Może mi coś doradzicie?Jakie kwiaty by do niej pasowały?Mam 160 cm wzrostu i ciemne włosy. Może mi coś doradzicie????Proszę

Ta ciemna cantedeskia pasowałaby do włosów jeżeli florystka zrobiłaby Ci jakiś delikatny stelaż z drciku ozdobnego z jakimiś kryształkami - dodatkowo mogłaby wygiąć łodygę w jakiś finezyjny sposób i taki stroik wyglądałby naprawdę ślicznie warto się nad tym zastanowić ponieważ ten kwiat jest bardzo trwały i spokojnie Ci wytrzyma całą noc. Jeżeli natomiast nie jesteś do końca przekonana warto połączyć tą cantedeskę np. z różą i wtedy mogłabyś taką różę spokojnie wmontować sobie we włosy

Pozdrawiam - Sylwia

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez iwet85 Pokaż wiadomość
Hej ,zostalam tu podeslana z innego watku,wiec bardzo prosze o rade.Jaki bukiet bardziej pasuje do mojej sukni.Ten ze storczykow na drucianym stelazu,tylko w odcieniach rozu,czy bardziej ten drugi.Dodam tylko ,ze bede miala najprawdopodobniej rozowe sandalki Zgory dziekuje za pomoc

Ja osobiście polecam Ci ten pierwszy bukiet z phalaenopsis-em masz racje odnośnie koloru- przydałby się tutaj inny niż biały żeby był bardziej widoczny Bukiet prześliczny - bardzo delikatny będzie Ci idealnie pasować do sukni - dodatkowo możesz poprosić florystkę o dwa różnej wielkości kwiaty - które będziesz mogła mieć we włosach - to pięknie wygląda i mogę Ci to śmiało polecić

Pozdrawiam - Sylwia
Stary 2010-08-03, 08:11   #429
karadka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Masz piękną suknię - z pięnymi aplikacjami i szkoda byłoby zasłaniać ją jakąś wielką wiązanką . Jeżeli chodzi o kolory to zaproponowałabym Ci jakieś ostrzejsze kolory - np róż z zielenią - pięknie się komponuje ale wszystko zależy od tego jakie kolory lubisz - bo to tak naprawdę jest najważniejsze Proponuję Ci wiązaneczkę jak na 1 zdjęciu - tyle że z różą w mocniejszym kolorze.
Druga wiązaneczka też jest super - wykończona kryształem w pięknych kolorach dlatego warto się też zastanowić nad tą opcją.
Jeżeli wolisz jednak coś bardziej klasycznego to polecam Ci tą opcję w kolorach bieli i zieleni - są to kolory które pasują wszystkim więc są najbezpieczniejsze

Pozdrawiam - Sylwia
szkrabenku - pieknie dziekuje taki wlasnie mialam pomysl na ksztalt bukietu i jezeli chodzi o kolory to wlasnie myslalam nad polaczeniem rozu i zieleni. Doradz mi jeszcze prosze jak to sie ma do sali bo ja kwiatki zostawie a co z butonierka pana mlodego? to znaczy ja wogole nie wiem czy do fraku daje sie butonierke ale chyba tak??? i czy jezeli zdecyduje sie na roz czy nie bedzie on smiesznie wygladal?

wklejam zdjecie sali i jeszcze kilka bukietow
dzieki jeszcze raz!
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 08:13   #430
karadka
Zadomowienie

wklejam jeszcze jeden i suknie dla porownania( bedzie w kolorze białym)

Edytowane przez karadka
Czas edycji: 2010-08-03 o 08:30
Stary 2010-08-03, 09:15   #431
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Moim zdaniem taki bukiet będzie pasować jeżeli Twoja suknia będzie biała. Troszkę bałabym się dawać tutaj do koloru ecru tak jaskrawe róże .
Natomiast jeśli chodzi o fryzurę i kwiatka do niej to taka róża w ciemnych włosach będzie na pewno widoczna więc nie musisz się niczym martwić - fryzjerka zabezpieczy Ci ją sporą ilością lakieru więc spokojnie wytrzyma całą noc, jedynie możesz poprosić swoją florystkę żeby nadrutowała Ci kwiaty do włosów - wtedy będą one stabilniejsze i fryzjerce będzie łatwiej je wmontować we fryzurkę

Pozdrawiam - Sylwia
Dziekuje Sylwia za rade. Niestety moja suknia jest koloru ivory a zalezaloby na zywym kolorze wiazanki. Jaka alternatywe proponujesz? Wlosy mam ciemne podobne jak na zdjeciu.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 11:16   #432
paulinka_bulinka
Przyczajenie

Witam!
jest mi przyjemnie pisać w tak użytecznym wątku jak ten
dziewczyny jaki bukiet proponujecie dla mnie?Moja suknia to La Sposa Label. Bedzie to replika w kolorze jasny ecru. Mam 170cm wzrostu, obcas 5cm. Mam ciemne długie włosy za ramiona, jeszcze nie wiem jaka fryzura bedzie, ale wstępnie jakis hiszpański kok. Dodam, że chciałabym bukiet z wytrzymalych kwiatow, poniewaz mam zamiar rzucac wiązanką a nie welonem, ktorego nie bede miec. Podobaja mi się kwiaty w tonacji blady róż lub herbaciane. Czekam na Wasze sugestie Z góry dzięki!
paulinka_bulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 17:33   #433
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
wklejam jeszcze jeden i suknie dla porownania( bedzie w kolorze białym)
Ten bukiet jest piękny - jeszcze nie widziałam bukietu ślubnego z winogronem

Jeżeli chodzi o butonierkę to nie przejmuj się kolorem róży. Poproś swoją florystkę aby dodała tam coś zielonego i np białą atłasową wstążkę wtedy ten kolor różowy nie będzie tak widoczny . Ja osobiście jest za butonierkami bo to tylko raz w życiu taka okazja że Pan Młody ma kwiatka na klapie Nie przejmuj się kolorem róż - na to ludzie naprawdę nie zwracają uwagi a tak będziecie się pięknie prezentować na zdjęciach
Jeżeli natomiast zdecydujesz się na bukiet z różnych kwiatów - w różnych odcieniach - zawsze będziesz mogła zażyczyć sobie butonierkę w spokojniejszych kolorach - przecież nie musi być to róża - może to być np biała frezja

Pozdrawiam - Sylwia

P.S. co do sali to nie widzę problemu żeby Twój bukiet się tam znalazł - sala jest w biało zielonej tonacji do której wszystko pasuje Karadko - zobaczysz że nikt nie będzie na to patrzeć a będziesz mieć obok siebie piękną ozdobę jaką będzie Twój bukiet

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Dziekuje Sylwia za rade. Niestety moja suknia jest koloru ivory a zalezaloby na zywym kolorze wiazanki. Jaka alternatywe proponujesz? Wlosy mam ciemne podobne jak na zdjeciu.

podaj mi jakie kolory Ci się podobają a ja już się wszystkim zajmę w końcu ma to być Twój bukiet, może masz jeszcze jakieś kwiaty , które bardzo Ci się podobają ?? To jest wyjątkowy dzień i nawet najmniejsze drobnostki- jak np. bukiet powinny oddawać Ciebie . Służę radą daj tylko jakąś propozycję odnośnie koloru i kwiatów.

Pozdrawiam - Sylwia

Edytowane przez szkrabeniek
Czas edycji: 2010-08-03 o 17:29
Stary 2010-08-03, 18:43   #434
emillia006
Zadomowienie

podaj mi jakie kolory Ci się podobają a ja już się wszystkim zajmę w końcu ma to być Twój bukiet, może masz jeszcze jakieś kwiaty , które bardzo Ci się podobają ?? To jest wyjątkowy dzień i nawet najmniejsze drobnostki- jak np. bukiet powinny oddawać Ciebie . Służę radą daj tylko jakąś propozycję odnośnie koloru i kwiatów.

Pozdrawiam - Sylwia[/QUOTE]

Nie znam sie zbytnio na kwiatkach, myslalam o bukiecie w ksztalcie kuli z malych rozyczek cos w stylu jaki zamiescila Karadka o 8:13. A co do kolorow to podobaja mi sie odcienie rozu ale nie wiem czy roz bedzie pasowal do sukni w kolorze ivory Rozwazam tez bordowy. Nie podobaja mi sie udziwniane bukiety typu wachlarz. Moja suknia jest bogata sama w sobie wiec wolalabym cos skromnego. Szkrabeniek pomoz Jestem zupelnym beztalenciem odnosnie florystyki
Stary 2010-08-03, 19:48   #435
medeah666
Przyczajenie

[QUOTE=szkrabeniek;2109936 5]Ta ciemna cantedeskia pasowałaby do włosów jeżeli florystka zrobiłaby Ci jakiś delikatny stelaż z drciku ozdobnego z jakimiś kryształkami - dodatkowo mogłaby wygiąć łodygę w jakiś finezyjny sposób i taki stroik wyglądałby naprawdę ślicznie warto się nad tym zastanowić ponieważ ten kwiat jest bardzo trwały i spokojnie Ci wytrzyma całą noc. Jeżeli natomiast nie jesteś do końca przekonana warto połączyć tą cantedeskę np. z różą i wtedy mogłabyś taką różę spokojnie wmontować sobie we włosy

Pozdrawiam - Sylwia

Dziękuję ślicznie za wskazówki. Zastanawiam się też nad storczykiem białym albo kremowym we włosach, wydaje mi się że ładnie wygląda na ciemnych włosach.W międzyczasie przejrzałam forum i znalazłam jeszcze dwa bukiety, które mi się bardzo podobają. Ale nie wiem na co się zdecydować .
W załączniku są zdjęcia, tyle że w tym drugim wypadku zamiast czerwonych róż wolałabym takie w kolorze ciemnego różu lub fioletu.
Poniżej zdjęcie mojej sukienki.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

medeah666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 19:56   #436
Jola Darska
Raczkowanie

Ten bukiet jest piękny - jeszcze nie widziałam bukietu ślubnego z winogronem ...

Przepraszam, że się wtrącę ... bukiet prześliczny i MZ jest to Brunia albiflora , występuje w kilku odmianach.

Niemniej nasze zielone winogrona czy owocostany z dzikiego wina są też idealne, akuratnie o tej porze, sama niejednokrotnie stosowałam w bukietach i in. kompozycjach.

Pozdrawiam serdecznie - Jola D.
Stary 2010-08-03, 20:28   #437
AnnaB1987
Przyczajenie

moja wiązanka ślubna... przyznaję że jest dość oryginalna bo nigdzie takiej nie widziałam...

Pozdrawiam
Stary 2010-08-03, 20:29   #438
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
No to może zaczniemy od rączki w tym wypadku
Piszesz że podobają Ci się bukiety owinięte taśmą - ale jeżeli chodzi o wygodę to lepsze są bukiety robione w tzw. mikrofonie . Nie musisz wstawiać ich do wody, nie będziesz miała mokrych rąk - ponieważ kwiaty muszą być w wodzie a taśma nasiąknie . Jeżeli chodzi o farbowanie to zależy jakie kwiaty miałabyś w bukiecie. Jeżeli kwiaty są farbowane - jak np. niektóre margaretki to oczywistym jest że zafarbują - i gdybyś wzięła taką wiązanke z wody jest bardzo prawdopodobne że kapnęło by Ci na suknię a takie plany bardzo ciężko schodzą. Jeżeli natomiast kwiaty nie są farbowane to nie masz się czym przejmować
Jeżeli chodzi o kształt - przecież jeżeli podoba Ci się kulka to dlaczego chcesz z tego rezygnować ??? wcale nie jesteś taka malutka
ja wrzucam kilka bukietów które Ci polecam

Pozdrawiam - Sylwia
Bardzo dziekuję Ale sie napracowałaś odpisując nam wszystkim.
Mam jeszcze 3 pytania:
1. czy w mikrofonie można zrobić tylko bukiet całkiem okrągły(typowa kulka)?
2. czy kwiaty bez pojemnika z wodą szybko padną jak nie będą w wodzie? (róże, eustoma, frezje)I czy można bez probvlemu wstawić je do wody?
3. jakie kwiaty najdłużej utrzymają się we włosach?
Stary 2010-08-03, 20:38   #439
karadka
Zadomowienie

dziewczyny jestescie kochane czyli to nie winogrono a bedzie to cos w polowie listopada????? i co do sali to macie racje! dzieki wielkie

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

wiecie co, szukam teraz tej Brunia albiflora i wydaje mi sie ze to jednak winogrono bo ta brunia jednak troszku innaczej wyglada

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 20:40   #440
szkrabeniek
Raczkowanie

Nie znam sie zbytnio na kwiatkach, myslalam o bukiecie w ksztalcie kuli z malych rozyczek cos w stylu jaki zamiescila Karadka o 8:13. A co do kolorow to podobaja mi sie odcienie rozu ale nie wiem czy roz bedzie pasowal do sukni w kolorze ivory Rozwazam tez bordowy. Nie podobaja mi sie udziwniane bukiety typu wachlarz. Moja suknia jest bogata sama w sobie wiec wolalabym cos skromnego. Szkrabeniek pomoz Jestem zupelnym beztalenciem odnosnie florystyki[/QUOTE]

Nic się nie martw szczerze Ci powiem że myślałam właśnie o bordo różach bo one pięknie się komponują z sukniami w takim kolorze - a i kwiat we włosach będzie widoczny wrzucam Ci kilka propozycji takich wiązanek oczywiście dół wiązanki proponuję wykończyć taśmą w kolorze Twojej sukni dodatkowo można dołożycz kilka kremowych perełek i będzie bardzo delikatny bukiecik
Stary 2010-08-03, 20:41   #441
karadka
Zadomowienie

jeszcze Was troszku pomecze a gdyby nie bylo dostepnego tego czegos co wyglada jak winogrono to jaki inny bukiet proponujecie?
Stary 2010-08-03, 21:11   #442
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Mam jeszcze 3 pytania:
2. czy kwiaty bez pojemnika z wodą szybko padną jak nie będą w wodzie? (róże, eustoma, frezje)I czy można bez probvlemu wstawić je do wody?
Ad.1 W mikrofonie można robić różne bukiety okrągłe , w kształcie łezki , asymetryczne też są różne mikrofony , które przeznaczone są do różnych celów
Ad.2 To zależy jaki czas bierzemy pod uwagę i jaką mamy temperaturę kwiaty w wiązance bez mikrofonu ułożone są jeden koło drugiego - tak jakby ściśnięte - więc jeżeli chodzi o róże to przez jakieś 12 h nic się z nią nie stanie jeżeli będzie w chłodnym miejscu , jeżeli chodzi o eustome i frezję to różnie to bywa - eustoma ma tendencję do więdnięcia ponieważ jej łodyga pobiera dużo wody a sam kwiat jest bardzo delikatny i lubi więdnąć ( marszczyć się ) jeżeli natomiast chodzi o frezję to zależy w jakim jest stanie rozkwitu jeżeli pierwszy kwiat jeszcze nie rozkwit to jest duże prawdopodobieństwo że wytrzyma - jednak jest to też delikatny kwiat na którego trzeba uważać . Ale najbardziej w tym wszystkim ważna jest pogoda bo przy 30'' upałach nic się nie utrzyma - kwiaty są za delikatne - częst przetrzymywane w chłodniach dostają szoku termicznego - co powoduje szybszy przekwit.
Jeżeli jednak chodzi Ci o wiązankę ślubną to myślę że spokojnie wytrzyma Ci cały dzień - tylko poproś wcześniej Starszą aby zadbała o to że gdy wejdziecie na sale kwiaty będą miały wodę - na pewno troszkę odżyją po kilku godzinach bez wody
Ad.3 Ja proponuję : różę , cantedeskie, storczyka ( różne gatunki) - fryzjerki mają swoje sposoby na to aby kwiaty wytrzymały całą noc

Pozdrawiam - Sylwia

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Przepraszam, że się wtrącę ... bukiet prześliczny i MZ jest to Brunia albiflora , występuje w kilku odmianach.

Niemniej nasze zielone winogrona czy owocostany z dzikiego wina są też idealne, akuratnie o tej porze, sama niejednokrotnie stosowałam w bukietach i in. kompozycjach.

Pozdrawiam serdecznie - Jola D.[/QUOTE]

Ja jednak obstaję przy swoim że są to winogrona - widać też młode pędy winorośli

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:
jeszcze Was troszku pomecze a gdyby nie bylo dostepnego tego czegos co wyglada jak winogrono to jaki inny bukiet proponujecie?

tak sobie myślę że może warto byłoby zaryzykować i zamrozić młode - jeszcze niedojrzałe winogrona
sama jestem ciekawa czy taki eksperyment by się udał przy ich rozmrażaniu

poszukam czegoś podobnego i dam Ci znać

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

[QUOTE=medeah666;21126436]
Cytat:
Ta ciemna cantedeskia pasowałaby do włosów jeżeli florystka zrobiłaby Ci jakiś delikatny stelaż z drciku ozdobnego z jakimiś kryształkami - dodatkowo mogłaby wygiąć łodygę w jakiś finezyjny sposób i taki stroik wyglądałby naprawdę ślicznie warto się nad tym zastanowić ponieważ ten kwiat jest bardzo trwały i spokojnie Ci wytrzyma całą noc. Jeżeli natomiast nie jesteś do końca przekonana warto połączyć tą cantedeskę np. z różą i wtedy mogłabyś taką różę spokojnie wmontować sobie we włosy

Pozdrawiam - Sylwia

Dziękuję ślicznie za wskazówki. Zastanawiam się też nad storczykiem białym albo kremowym we włosach, wydaje mi się że ładnie wygląda na ciemnych włosach.W międzyczasie przejrzałam forum i znalazłam jeszcze dwa bukiety, które mi się bardzo podobają. Ale nie wiem na co się zdecydować .
W załączniku są zdjęcia, tyle że w tym drugim wypadku zamiast czerwonych róż wolałabym takie w kolorze ciemnego różu lub fioletu.
Poniżej zdjęcie mojej sukienki.

Ja definitywnie (jak to mówi Hubert Urbański ) obstaję przy pierwszym bukiecie

Pozdrawiam - Sylwia
Stary 2010-08-03, 21:23   #443
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

A to mój bukiet, z którego byłam bardzo zadowolona. A wszystko dzięki P. Joli, która mi tak pięknie doradziła i której raz jeszcze dziękuję

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-03, 21:35   #444
Jola Darska
Raczkowanie

Brunia albiflora jest srebrna, zielona - czasowo jednak niedostępna. Wg katalogu holenderskiego dostępna początek i koniec roku.

Owocostany ligustru jesienią to czarne jagody (niestety mniejsze niż winogrona).

W zastępstwie proponuję Hypericum (potocznie zw. przez florystów dziurawiec) - zielony, praktycznie całoroczny, myślę, że efekt będzie zbliżony. H. roślina b. popularna, nie powinno być z nią żadnego problemu.

Pozdrawiam - Jola D.
Stary 2010-08-03, 21:45   #445
redzi13
Zadomowienie

witam serdecznie a czy moglabym prosic o jakies sugestie dot tej suknii?bede bardzo wdzieczna boslub tuz tuz 18 wrzesnia a ja nie mam jeszcze pomyslu na bukiet bardzo prosze o jakies zdjecia zalezy mi aby kwiat uzyty do bukietu byl rowniez wpiety w kok dodam ze bedzie to zwykly prosty kok.dziekuje za propozycje i serdecznie pozdrawiam!!!
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 05:54   #446
paulinka_bulinka
Przyczajenie

czesc dziewczyny! przypominam sie post 432. dzieki!
paulinka_bulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 07:24   #447
adu84
Raczkowanie

Cytat:
Mam jeszcze 3 pytania:
ja miałam ślub w zeszłym roku w lipcu... było słonecznie ok. 25 st.
w bukiecie miałam zarówno eustomy, róże jak i frezje... przed ślubem miałam ok. 2 godz. sesję, więc kwiatki co najmniej przez 3 godz były bez wody... nie tylko w kościele, ale nawet następnego dnia bukiet pięknie się prezentował... ja wstawiałam do wody - bukiet związany był wstążką... wycierałam tylko papierowym ręcznikiem, co by nie kapało i było ok... po wstawieniu do wody bukiet ładnie odżywa, jakby co
na tym forum są już jego zdjęcia - post #264 (2 ostatnie zdjęcia były już robione następnego dnia wieczorem, na poprawinach)
Stary 2010-08-04, 09:50   #448
paulaz0
Raczkowanie

szkrabeniek bardzo Ci dziękuję za odpowiedź, pierwszy bukiet bardzo mi się spodobał zrobię coś na wzór, chciałam właśnie coś trochę przedłużonego. Dzięki
paulaz0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 11:03   #449
izzie
Zakorzenienie

GG do izzie

Wiecie może jaka odmiana róży ma ładny malinowy kolor?
Pozdrawiam
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 14:55   #450
emillia006
Zadomowienie

Nic się nie martw szczerze Ci powiem że myślałam właśnie o bordo różach bo one pięknie się komponują z sukniami w takim kolorze - a i kwiat we włosach będzie widoczny wrzucam Ci kilka propozycji takich wiązanek oczywiście dół wiązanki proponuję wykończyć taśmą w kolorze Twojej sukni dodatkowo można dołożycz kilka kremowych perełek i będzie bardzo delikatny bukiecik [/QUOTE]

Dziekuje Kochana Jestes wielka! O cos takiego wlasnie mi chodzilo Wszystkie zdjecia zapisalam sobie na komputerze Dziekuje jeszcze raz
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości