|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
Jak przeczytałam Twój post to przez chwilę myślałam,że czytam jednego ze swoich starszych postów.Kiedyś miałam dokładnie tak samo.(kiedys mam na myśli 2 tyg temu zanim się dowiedzialam o ciąży).Chcialabym wiedzieć dlaczego nie możesz zajść w ciążę.Może masz to samo,co ja?Może będę w stanie Ci jakoś pomóc?(jeśli mi pozwolisz).Powiem Ci,że ja przez długi okres czasu ukrywalam,że mam policystyczne jajniki.Za każdym razem jak tylko byłam u teściów slyszalam pytania o dziecko.kiedy,jak itd. Wreszcie sie wkurzyłam i wyjasniłam im całą sprawę.Im i każdemu innemu,kto chcial wiedziec czemu jeszcze nie jestem w ciąży.Stwierdziłam,że nie ma czego się wstydzić.To,że padło na mnie nie znaczy,że jestem wybrakowana,a teraz kiedy po ponad 4 latach się udalo jestem pewna,że pokocham to dziecko jeszcze bardziej niż teraz,kiedy go jeszcze nie widzialamnie licząc pęcherzyka ciążowego). Dziewczyno,takich jak Ty jest dużo,ale boja się odezwać.Czas dać każdemu nadzieję,którą (wierz mi) WARTO ŻYĆ!! Ale się rozpisalam... :x ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
![]() A ten olejek to gdzie można kupić?W aptece czy drogerii?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Zakorzenienie
|
Uwaga witaj u nas !!! Przede wszystkim gratuluje serdecznie fasolinki w brzuszku i życze dla Was dużo zdrówka i spokojytch kolejnych 8 miesięcy!! Super, że się doczekałaś i gratuluje wiary i siły!
A co do rozstępów, ja mam stare białe po córce, teraz Dovem silnie nawilżającym się smaruje i nie ma nowych. Rinoa kochanie, zgadzam sie z Uwagą, kochana, nie możesz się tak zamartwiac, nie mozesz myślec, że nie będziesz miała dziecka, bo będziesz je miała, widocznie musisz jeszcze poczekac troszkę, ja trzymam mocno kciuki i głęboko wierzę, ze będziesz mamusią i to najcudowniejsza na świecie ![]() ![]() Linka kurde ja jestem w szoku, już 2 na porodówce, ja sie boję ![]() ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-06 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
hej dziewuszki
uwaga witaj ![]() mam do Was głupie pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
Ja wczoraj z mężem byłam u przyjaciela na działeczce, (60km od warszawy więc jak by co zdążyła bym wrtócić ![]() ![]() ![]() ![]() Po za tym dziś byliśmy u męża dziadka powiedział że niemoże doczekać się na prawnuczka i że jak urodzę to że biegiem przyleci (a dzidziuś ma 96lat ![]() Ogólnie to troszkę jestem zmęczona tym długim weekendem bo był bardzo intensywny dla mnie ale mam suuuuuper humor ![]() Chciałam powiedzieć jeszcze że synek ostatnio upodonał sobie wpychanie mi się po żebra, i mam takie problemy z oddychaniem że szok. Brzuszki kochane macie śliczne, i te mniejsze i te większe wszystkie cudo ![]() Witaj Uwaga! Gratulacje fasolki! Co do kremów na już istniejące i przeciw rozstępom to polecam pharmaceris, ja używam jest bardzo dobry, i podobno blakną stare rozstępy. Darusiu córeczka śliczna i już Ci zazdroszcze tak bezproblemowego dziecka, mam nadzieje że mój synek też będzie taki ![]() ![]() Co do podkładów na łóżko to mogą być i dla mamy (pod pupcię żeby nic nie ubrudzidzić w pierwszysch dniach po porodzie) i dla dzidzi (żeby nie kłaść na łóżko bezpośredni to lepiej na taki podład, i też jest pewność że nie ubrudzi się nic, albo pod prześcieradło żeby materac się nie ubrudził) |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój Filuś za to szyjkę atakuje, zebra zostawił w spokoju ![]() ![]() Kochane lipcóweczki wiecie, ze jedna laseczka która miała termin na 8 lipca dzisiaj urodziła? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1053358337
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
Uwaga witam serdecznie !!!!!!!!!
Karolinko, kochana, przestań czytać wątek mamuś czerwcowo-lipcowych, bo nam się kochana naprawdę rozpakujesz szybciej z nerwów... Filuś wie, że ma jeszcze sobie troszeczkę pomieszkać w swoim M1, ciasnym ale własnym ![]() Latkoo, no to moja droga teraz tylko odpoczynek po tak wyczerpującym weekendzie... Ale duchota.. nie ma czym oddychać... Tż idzie na nocke i zostaję sama z małą.. oj bardzo tego nie lubię !!!!!!!!!
#427 | |
Wtajemniczenie
|
czesc kochane moje
![]() stesknilam sie za wami, ale tak jak pisalam ciagle sie uczylam i mam za soba weekend z 7 egzaminami ![]() ![]() Carol kochana spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dziewczynki ponadrabiam was chyba ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jeszcze przejrzę co ma ten sprzedawca to może wszystko razem zamówię.jeszcze te majtki,wkłady,no i podkłady.coś jeszcze? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Carol.. nogi za pas! już 2 poooszły!! Ja z tego strachu spakowałam tak mniej więcej torbę i wstawiłam jedno pranie michałkowych ciuszków. Mezus złożył łóżeczko, jutro jedzie zamowić komode, cobym miała gdzie to poukładać... i tak mam wrazenie ze o wielu rzecach pozapominałam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nocka mineła super ![]() Kasieńko dziękuję ![]() ![]() ![]() Moniczko dziękuję ![]() Jak tam egzaminki kochana?? Juz niedługo będziesz miala wakacje ![]() Pandziolka kochana ja włąśnie tez tak zrobiłam, kupiłam wszystko u jednego i przesyłka jedna ![]() Linka hehhe zaciskamy nogi żeby jeszcze maluchy siedziały ![]()
![]() |
#431 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() U mnie nocka straszna, duszno mi było strasznie, jak już zasnęłam to miałam koszmary, a ok. 2.00 się wystraszyłam, bo obudził mnie straszny huk... malutka spadła z łóżka i uderzyła w komodę... nie wiem jak ona to zrobiła... spała ze mną w sypialni, bo Tż ma nocki, łóżko, że mogłoby się wyspać spokojnie ze 4.. a ona fiku miku i na dole... ale rano nic nie pamiętała, tylko się śmiała jak jej mówiłam..... do tego siusiu ze 4 razy... A tak w ogóle strasznie sie juz dzisiaj denerwuję, bo jutro jadę na to USG i ECHO... juz mam dzisiaj nerwówkę... Na dodatek Tż nie może ze mną jechać, ale siostra chętnie się zgodziła... Zawsze z kimś jest raźniej.. tylko nie wiem czy siostrę wpuszcza ze mną...? Może dzidzia będzie tak łaskawa i pokaże co ma miedzy nózkami.. ![]() ![]() ![]() Zaraz zmykam do miasta, bo wczoraj na spacerku rozeszły mi się zamszowe balerinki (ubrane raptem z razy), a były takie wygodne.. muszę cosik kupić.. jakoś trzeba jutro wygladać... Karolinko, to życzę Tobie aby Filuś Cię posłuchał i poczekał ile trzeba ![]()
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Udanych zakupkóa, ja już się nie umiem doczekac latania po sklepach po porodzie ![]() Dziękuje Kasieńko ![]() ![]() ![]() Nie pochwaliłam się Wam, wczoraj dostałam od teściowej przewijak, przyjechała do nas w sobotę a wczoraj z mężusiem byli u nas w Smyku i kupiła taki cudny w krówki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#433 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie nocka nie za ciekawa, raz że duszno, a dwa że truskawek pojadłam wczoraj i przedwczoraj i chyb złapałam uczulenie na nie bo w nocy taka swędziawka mnie złapała że szok normalnie, o 2 się obudziłam i nie mogłam się powstrzymać od drapania, aż wstałam i wapno sobie zrobiłam i dopiero jak wypiłam wapno to po jakimś czasie przeszło. Poweidzcie mi kochane, czy wy też tak macie że w noy jak idziecie do wc to boli was brzuszek, albo ogólnie że w nocy przy wstawaniu gorzej się czujecie jak w dzień. Ja mam tak że w nocy ciężej mi wstać, boli mnie kręgosłup jak wstaje i ogólnie jakoś tak nie za fajnie w nocy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie truskawki na szczęście nie uczulają, nie jedz lepiej kochana tyle ![]() Kochana ja tez tak mam w nocy, brzuś boli, zalezy z której strony, bo jak leże na lewym, to z lewej,a jak na prawym boczku, to z prawej. I ciężko wstać, do tego kość dupna boli i krzyż, to normalne, wiesz śpimy w 1 pozycji i wszystko wtedy uciska na tą jedną stronę. A siku jak dłużej nie robię, tro potem mam taki ze tak powiem cienki sik zanim sie rozkręci ![]() Kasieńko zapomniałam, ja też oczywiście trzymam mocno kciuki za jutrzejsze ECHO serduszka maleństwa, na pewno wszystko będzie dobrze! ![]() Kochane wózek przyszedł!!!!!!!!! Jaki on jest wielki ![]() ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-07 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zadomowienie
|
cześć słoneczka.
trochę zaniedbałam wizaż, bo wczoraj wybrałam się na powtórkę urodzin dziadka i powiem wam że nie żałuję, kuzynka mnie namówiła żebym z nimi jechała i było fajowo. Tak się objadłam wszystkiego, że po obiedzie poszłam spać, wszyscy śmiali się ze mnie. Potem wygrzewałam troszeczkę maleństwo na ogródku i cały dzień leniuchowałyśmy. tylko po powrocie do domku jakiś hormon mnie napadł i trochę sfochowałam się na małża, ale tak troszeczkę tylko ![]() ![]() Karolinki obie i Linka, widzę, że już jesteście zwarte i gotowe do porodu, no przynajmniej w kwestiach organizacyjnych.... ach te bejbiki, ciekawe, kiedy zechcą wyjść.... Karolinko latkoo, mnie w nocy też o wiele bardziej boli kręgosłup jak wstaję, ale to jest chyba dlatego tak, bo śpimy w jednej pozycji i potem bardziej boli, bo kości zastane. czasem to padam z powrotem na łóżko i muszę jeszcze raz próbować wstawać powoli jak stara babka ![]() idę dzisiaj znowu na sklepy póki jeszcze się tak źle nie czuję i musze coś kupić w końcu, bo już naprawdę nie mam w czym chodzić. dzisiaj już obeicuję fotki wkleić, przymuszę małża, bo mam wizytę to wkleję brzuś i jego zawartość ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- carol, ja też już chcę wózeczek!!!!!!!!!!!! ale już niedługo dobra kochane, ja idę teraz na te zakupki, mam nadzieję że długo nie będę, bo nie mam zresztą już siły tak wędrować godzinami, ale muszę potem jechać z koteczkiem moim do weta a potem do lekarza. zajrzę wieczorkiem, pokazać foty ![]() aha, dziewczynki, powiedzcie szczerze, co sądzicie o imieniu LENA?? mi się podoba ale nie sądzicie że teraz to zbyt popularne imię i wiele dziewczynek tak się będzie nazywać? a gdybyście miały wybrać pomiędzy LENA, GABRIELA i ALEKSANDRA to które byście wybrały? |
![]() ![]() |
![]() |
#436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie pomyślałam że nie dziwie się że większość porodów jest w nocy, bo jakoś wtedy po całm dniu chyba wszystko się kumuluje i ciężko nawet wstać. A co do śmierdzenia nowością, to cały pokój synka tak śmierdzi, a praktycznie cały czas balkon uchylony żeby się wietrzyło. Cytat:
![]() Udanych zakupków życzę no i wieczorkiem czekamy na fotki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Rozeznanie
|
No to wróciłam... wyrwałam w Pepco fajną tuniczkę ciemnobordową
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję Karolinko, latko za słowa otuchy, mam nadzieję, że bedzie dobrze... wierzę w to!!!!!!!
#438 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane!
Mówicie, ze juz sie lipcóweczki rozpakowuja?Jejku normalnie az mnie panika ogarneła jak sobie uswiadomiłam, że to mogłoby byc w każdej chwili.Mam nadzieje, ze Miśka poczeka jescze te 3 tygodnie! Wczoraj wstawiliśmy koszyk do naszej sypialni i jeszcze tylko materacyk musze dokupic.Mam zamowiony i czekam na dostawę. W sumie to juz wyprawka niemal kompletna, torba spakowana, ciuszki wyprane, więc chyba nie ma co sie az tak stresować ![]()
#439 |
Zakorzenienie
|
Karolinko mnie się Aleksandra najbardziej podoba
![]() ![]() ![]() Gosiu super, ze już prawie wszystko gotowe, my na łóżeczko czekamy i Penatena i też już wszystko ![]() Kasieńko no to zakupy rewelacyjne ![]() Wklejam zdjecia wózeczka i przewijaczka ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-07 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Rozeznanie
|
Karolinko wózeczek śliczny, ale jaki praktyczny i ta cena!!!!!!!!!! No naprawdę super! Przewijak też piękny.. Ach, te bobaski maja teraz tyle pięknych rzeczy...
![]() Gosiu spokojnie.. jak dzidzia wyczuje, że już wszystko gotowe to stwierdzi, że sobie jeszcze trochę pomieszka w swoim M1 ![]()
#441 |
Wtajemniczenie
|
Carolku no to wózeczek na miejscu, nie ma co sie stresować
![]() ![]() Zrobiłam tez małe zakupki a więc zakupiłam: - podkłady porodowe ( ja pitole jakie to wielkieee)tantum rosę, laktator ( podejrzewam ze to niewypał bo ten zbiorniczek jakiś taki maały. Aa i kupiłam Linomag do dupki i przy okazji olejek to kąpieli tez linomagu. Taki malutki wystarczy na 10 kąpieli. Potem przejde na Penaten. Hmm..i co to ja jeszcze kupiłaa? Jej ciągle mam wrazenie ze nie mam wszystkiego.. |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Wtajemniczenie
|
Carol superowy pojazd dla Filipka!!!!!!!No i ta cena!!!!!!!
Linka wstrętne te podkłady niestety.... ![]()
#443 | ||
Wtajemniczenie
|
czec dziewczynki
![]() ale sliczna pogoda dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mi sie podoba imie Gabriela najbardziej ![]() Cytat:
wiem wiem slonce ![]() ![]() Wozek sliczny i napradwe niewiele daliscie za taki full pack ![]() egzaminki hmm nio 6 apewno zdanych a teraz czekam na wyniki 7 niestety mam jeszcze ok 5 tygodni ostrej nauki ten najwiekszy egzamin mam dopiero w lipcu to bedzie jakas masakra naprawde az strach myslec ![]() juz sie nie moge doczekac jak mi prwako przyjdzie ![]() ![]() niestety z praca nadal cisza ![]() hallo mam nadzieje, ze mnie zauwazycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() Edytowane przez sas Czas edycji: 2010-06-07 o 15:14 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Co do rzeczy które potrzebuje dla Filipka to jeszcze tylko prześcieradła i pościel. No ale narazie muszę troszeczkę poczekać bo tam gdzie szyją tą pościel podobno powódz.
Wózeczek śliczny, piękną brykę będzie miał Filuś, i cena bombowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Po deszczyku wyszło słoneczko i zrobiło się cieplutko
![]() A mi się zrobiło bardzo smutno... byłam po buraczki do obiadku i spotkałam znajomą.. Ostatnio jak ją widziałam miała już duży brzuszek ( ok. 2 tyg. dalej ode mnie ).. a dzisiaj wydawało mi sie , że jest o wiele szczuplejsza... zatrzymałam się , a ona mnie pyta jak się czuję itp... było mi głupio zapytać co u niej, ale sama zaczęła, że mam na siebie uważać, dbać o siebie, bo ona właśnie w sobotę pochowała Oliwkę.. była w 24 tyg. ciązy.. przepraszam , że wprowadziłam taki smutasny temat.. ale mnie to bardzo poruszyło.... Dziewczynki.. tak sobie uświadomiłam, że nieumyta szklanka w zlewie, czy nieodkurzony dywan, nie mają znaczenia... najważniejsze jest to co nosimy pod sercem... A wiele rzeczy można sobie odpuścić... ja też jestem nerwus, i czasami jak nie mam czegoś zrobionego to wrrr.... no i nawet jak się gorzej czuję to po mału ale robię.. teraz wiem, że to głupota...
#446 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry kochane, ja juz pazurki mam na imprezke zrobione bo dziewczyna do egiptu jedzie dzis o 22 ale zelowe to sie nic nie stanie z nimi.... \
chcialam wam sie pochwalic i pokazac nasz nowy wóz bo wózkiem chyba tego nazwac nie mozna;D
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam, że tak długo się nie odzywałam, ale jak wiecie u mnie remont i brakło mi czasu.
Nie było mnie zaledwie od środy, a tu powstała druga część wątku. Szok! Wy to macie tempo Chyba nie dam rady nadgonić wszystkiego co naskrobałyście. Może ktoś by w skrócie opisał najważniejsze wydarzenia? ![]() Jak już wiecie remontowałam sama przedpokój. Dziś skończyłam już wszystko, więc wreszcie mogłam włączyć kompa. Kolejna sprawa, to dziś zaczynam 20 tydzień ciąży ![]() Byłam dziś u lekarza. Moje dzieciątko rozwija się prawidłowo. Koszmar, który przeżyłam 4 tygodnie temu poszedł w zapomnienie, bo wymiary maluszka są prawidłowe ![]() Ja mam już 7 kg na plusie, a więc tracę swoją figurę i zamieniam się w pulpeta ![]() ![]() Dziś mój maluszek objawił co ma między nóżkami. To synek. A więc od jutra ja również zaczynam zakupy. Nic jeszcze nie kupiłam, bo czekałam na wieści o płci. Teraz mogę zacząć szaleć ![]() A to jego zdjęcie. Nie jest najlepszej jakości, bo się wiercił, ale widać jego twarzyczkę i wielkie dłonie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i suuuuuuuuuuper że wszystko dobrze i że synuś będzie. śliczny jest! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Rozeznanie
|
WERONIKO - GRATULACJE !!!!!!!!!!!!! czyli w domku przewaga płaci męskiej.. najważniejsze, że dzidzia zdrowa, dobrze się rozwija.....
A ja już mam stracha przed jutrzejsza wizytą.. oj moja nocka chyba będzie nieprzespana... bardzo się boję i denerwuję... jeszcze kurczę musiałam akurat dzisiaj spotkać ta koleżankę.. mamcia mnie ochrzaniła, że nie mam się tak wszystkim przejmować, bo ja to faktycznie za bardzo do siebie wszystko biorę... ![]() ![]() Zaraz muszę przygotować sobie wszystkie dokumenty, całą kartotekę Wiktorii, dot. jej serduszka... Trzymajcie kciukasy!!!
#450 |
Zakorzenienie
|
Poklocilam sie TZ
![]() Mielismy jechac na wakacje, dzisiaj sie okazuje,ze nie jedziemy bo on chcialby po przylocie spedzic troche czasu w domu i z mama. Ok, to jestem w stanie zrozumiec, ale nie to,ze sam zdecydowal. Od slowa do slowa - kazde z nas powiedzialo troche za duzo i TZ wyskoczyl, ze jak JA NADAL BEDE TAKA i jeszcze raz JA TAK ZROBIE to on chce polowe praw rodzicielskich, spedzania czasu i inne hece. K**** mać , ten okres to mial byc jakis cudowny i niepowtarzalny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.