Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-24, 17:49   #421
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez fraise Pokaż wiadomość
Kiepsko wygląda sytuacja w Łęcznej i okolicy jeśli chodzi o miejsce na wesele.
Niestety tak właśnie jest. Właściwie jedynym lokalem w miarę konkurencyjnym dla pełczyńkiego Zajazdu był ten Drob, ale jak mówisz, że zeszli na psy, to trochę szkoda, bo sam lokal wyglądał fajnie.
Tak więc polecam zajrzeć do Pełczyna, nas ten lokal urzekł bardzo właściwie od pierwszego wejrzenia i ciągle nie mogliśmy uwierzyć, że właściwie nie widzimy w nim wad. A że wciąż się rozbudowują, więc w 2012 może być sporo miłych niespodzianek
No, ale prawda jest taka, że każdy ma swój gust, więc najlepiej jak sama pojedziesz i pooglądasz

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 18:02   #422
fraise
Raczkowanie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Związki na odległość mają duże szanse . Spotkania są najlepsze. Radości nie ma końca .

Chatko, a ta sala to mniej więcej ile km od Łęcznej? Widziałam, że to gdzieś na trasie Lublin - Chełm.
Boję się, że ciężko będzie wybrać salę. Ba! Znaleźć
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 18:19   #423
Chatka
Wtajemniczenie

Powiem Ci tak, że z Ciechanek to jest 17km, więc z Łęcznej chyba dokładnie 20. Więc jeszcze nie tak źle, z Ciechanek tam jedziemy 25 minut, to podejrzewam, że z Łęcznej by się tak z pół godziny jechało. Niestety strasznie kiepsko jest z lokalami w tej okolicy. No po prostu kompletnie nie ma żadnego wyboru. Tym bardziej strasznie się cieszymy, że ten Pełczyn nam się od razu spodobał

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:36   #424
mufine
Raczkowanie

Magda_84 my wesele będziemy mieli nie za duże tak na ok 100 osób.

moniczkar_ będę czekać na relacje ze Skowronka z niecierpliwością. Ciekawe czy wystrój sali zawsze jest taki ładnyw sensie że jest w cenie, czy trzeba samodzielnie sie tym zająć.

Tenaya24 dzwoniłam już do Domu Królewskiego, ale nie było terminów z tego co pamiętam, a pięknie tam jest
mufine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 20:48   #425
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mufine Pokaż wiadomość

moniczkar_ będę czekać na relacje ze Skowronka z niecierpliwością. Ciekawe czy wystrój sali zawsze jest taki ładnyw sensie że jest w cenie, czy trzeba samodzielnie sie tym zająć.

Tenaya24 dzwoniłam już do Domu Królewskiego, ale nie było terminów z tego co pamiętam, a pięknie tam jest
Jak my byliśmy w Domu Królewskim w sumie 3 razy, to non stop przychodziły jakieś pary oglądać salę. Było naprawdę duże zainteresowanie. Jak rezerwowaliśmy nasz termin, to rzeczywiście dużo terminów było już zajętych. Mają wzięcie, trzeba przyznać

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:27   #426
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:

Proszę proszę jak ja rezerwowałam Dom Królewski w lutym to nikt nic nie słyszał o nim a teraz takie zainteresowanie miło na serio nie ma już żadnego ciekawego terminu na 2011?

A jak macie w planach wesele na ok 100 osób to może warto zajrzeć do Zajazdu w Tomaszowicach. Widziałam zdjęcia i sala bardzo ładna, o jedzeniu słyszałam że smaczne, niestety z parkingiem to nie wiem jak tam jest, musisz sama sie przekonac
Magda_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:00   #427
moniczkar_
Raczkowanie

okej jak bede po weselu to od razu napisze o Skowronku:).Jezeli chodzi o dekoracje to jest stala(procz tam serc nad Młodymi i jak my bylismy to byly pokrowce na krzesla)wszystko wygladalo naprawde ladniemoge poprosic zdjecia od bratowej i wkleic pare

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2010-08-24 o 22:02
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 22:05   #428
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Proszę proszę jak ja rezerwowałam Dom Królewski w lutym to nikt nic nie słyszał o nim a teraz takie zainteresowanie miło na serio nie ma już żadnego ciekawego terminu na 2011?

A jak macie w planach wesele na ok 100 osób to może warto zajrzeć do Zajazdu w Tomaszowicach. Widziałam zdjęcia i sala bardzo ładna, o jedzeniu słyszałam że smaczne, niestety z parkingiem to nie wiem jak tam jest, musisz sama sie przekonac
Jak pojechaliśmy 13 sierpnia zarezerwować salę, to (o ile dobrze pamiętam) cały czerwiec był już zajęty, dwie soboty lipca, trzy sierpnia i dwie września, a razem z naszą to już trzy soboty września są zajęte

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 07:08   #429
mufine
Raczkowanie

W sumie ciężko z terminami w w większości lokali jeżeli dopiero rok wcześniej poszukuję sali, ale coś się znajdzie hihi
myślałam żeby w sobotę pojechać do Skowronka, bo pan mówił, że jest wesele i do 14 mogę przyjechać zobaczyć jak to wygląda
a z tym ustrojeniem sali to tak trochę mam obawy, ponieważ moja koleżanka organizowała wesele i pokierowała się zdjęciami z neta, a tam wszystko pięknie udekorowane, nie wypytała o wszystko i się okazało, że nawet zasłon w oknach nie było tylko biała firanka...
A co myślicie o weselu w niedziele? Kilka razy mi proponowano właśnie ten dzień, że taniej, frekwencja dopisuje, i jest duże zainteresowanie. Jednak jakoś mi się to nie widzi, bo jeszcze nikt znajomy nie organizował wesela w niedziele.
mufine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 08:04   #430
8mouse3
Rozeznanie

A ja tak czytam sobie to co teraz "młode" przyszłe PMki piszą i tak troche niezręcznie mi się wklejać w rozmowy o wyborach sal, kamerzystów itd, ale może jeszcze "stare" PMki podczytują nas i są też na bierząco- a więc ja już jestem po totalnej przeprowadzce- teraz "tylko" poukładać wszystko w szafach...organizacja domu nie jest łatwą sprawą, ale mam pełno energii w sobie i bardzo chce mi się to robić
Tańca nie ruszyliśmy, alkohol nie kupiony, kwiaty nie wybrane, prezent dla rodziców nie zamówiony, winietki nie wydrukowane, jeszcze pare rzeczy do kupienia...a co tam- jakoś musimy sie wyrobić...tylko nie wiem jak :p
Stary 2010-08-25, 08:04   #431
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
A co myślicie o weselu w niedziele? Kilka razy mi proponowano właśnie ten dzień, że taniej, frekwencja dopisuje, i jest duże zainteresowanie. Jednak jakoś mi się to nie widzi, bo jeszcze nikt znajomy nie organizował wesela w niedziele.
Ja mam wesele w niedzielę Niestety wolnych sobót już nie było tam gdzie ja chcę. Ale babka robi rewelacyjne wesela więc mi wszystko jedno czy sobota czy niedziela. Fakt ludzie idą do pracy w poniedziałek, ale wydaje mi się, że jak komuś zależy to i tak przyjdzie. Przecież informuje się o ślubie znacznie wcześniej, więc można sobie jakiś zwolnienie na jeden dzień wziąc ja nie widzę problemu. Zresztą pytaliśmy się niektórych z rodziny o opinię i jak na razie mówią, że ok Jak wyjdzie, zobaczymy. Jestem dobrej myśli
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 08:51   #432
Wioletaa
Raczkowanie

No więc czas na ocenę osób, z którymi związany był nasz ślub i wesele:
Bukiet ślubny (mój i świadkowej, oraz butonierki dla panów i kwiatek we włosy) zamawiany był w kwiaciarni floristic na kurantowej (czechów)-muszę powiedzieć, że bukiety były śliczne a mój ( z różowych kandesek) do tej pory stoi i wygląda jak w dniu ślubu. Kwiatek w głowie nie zwiądł, bukiet świadkowej też śliczny także gorąco polecam!!
Suknia ślubna salon giselle. Suknia śliczna niestety jak ją kupowałam była za duża i pani mówiła, że da się wszystko przerobić, a przy przeróbce podobno nie dało się skrócić ramiączek i ramiączko spadało przez cały ślub i wesele. Także przed kupnem większej sukni do poprawek najlepiej dowiedzieć się cy wszystko da się przerobić.
Makijaż ślubny pani Marta Banach. Przemiła pani jednak ja ze swojego makijażu nie jestem do końca zadowolona, może dlatego, że sama bardzo się często maluję i chyba lepiej było jednak samemu zrobić makijaż. Natomiast świadkowa malowała się w salonie Villa Rosa na czechowie i wyglądała ślicznie (tam jest kilka pań ale wszystkie bardzo ładnie malują, widziałam kilka osób już malowanych).
Fryzura ślubna pani Zosia z salonu Villa Rosa na czechowie. Również gorąco polecam. Bardzo ładnie czesze i trzyma się naprawdę do końca ( moja trzymala się dwa dni). Czesała się tam też świadkowa i mama.
Pazurki salon Villa Rosa nadal. Również bardzo solidnie i piękne wzorki panie na paznokciach robią.
Dekoracja samochodu i kościoła studio dekoracji na głębokiej oraz pani florystka, która współpracuje z nimi. Jestem też bardzo zadowolona. Bałam się jak to będzie wszystko wyglądać a wyglądało naprawdę ślicznie (wyślę zdjęcia).
Sala złota podkowa w świdniku. No więc sala naprawdę jest ładna, jedzenia było dużo i bardzo dobre (najlepszy wiejski stół). Jednak mam kilka zastrzeżeń. Na pierwszy taniec przywiesili nam balon strzelający za nisko!! głowami dotykalismy a nie mówiąc już o uniesieniach i na dodatek pan powiedział że załatwi coś do przebicia balonu i okazało się że nie załatwił nic także mój brat musiał kombinować jak go przebić przed samym tańcem. Na stołach zrobiliśmy takie pudełeczka w kształcie garniturku (gdzie siedzi chłopczyk) a sukieneczka (gdzie dziewczynka) z cukierkiem w środku (polecam bardzo się podobało wszytskim) i goście chcieli sobie po weselu zabrać je na pamiątkę a kelnerka zabrała je i wyrzuciła do kosza wszystkie. No pokoje na górze też nie były rewelacyjne. Malutkie i niektóre niezbyt fajne.
Zespół Hilo. Gorąco polecam. Naprawdę przemiły zaspół, fajnie gra i tak naprawdę bawi ludzi swoją muzyką i w trakcie byly prezenty od zespołu m.in. płyta ich zespołu. Oczepiny ustalone bardzo fajne i z klasą. Przerwy dla mnie były króciutkie. Wódki nie pili wszytsko w jak najlepszym porządku.
Ciasta i tort Nina. Ja gorąco polecam. Ciasta i tort był pyszny i śliczny.
Co do kamerzysty i fotografa to opiszę ich jak już będę widzieć rezultaty ich pracy
Gorąco pozdrawiam państwa młodych, których spotkaliśmy w świdniku jadąc do naszej sali
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 09:13   #433
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez 8mouse3 Pokaż wiadomość
A ja tak czytam sobie to co teraz "młode" przyszłe PMki piszą i tak troche niezręcznie mi się wklejać w rozmowy o wyborach sal, kamerzystów itd, ale może jeszcze "stare" PMki podczytują nas i są też na bierząco- a więc ja już jestem po totalnej przeprowadzce- teraz "tylko" poukładać wszystko w szafach...organizacja domu nie jest łatwą sprawą, ale mam pełno energii w sobie i bardzo chce mi się to robić
Tańca nie ruszyliśmy, alkohol nie kupiony, kwiaty nie wybrane, prezent dla rodziców nie zamówiony, winietki nie wydrukowane, jeszcze pare rzeczy do kupienia...a co tam- jakoś musimy sie wyrobić...tylko nie wiem jak :p
mouse, spokojnie spokojnie..jak na wojnie:P wg moich obliczeń masz jeszcze 2,5 tygodnia więc bez problemu załatwisz co trzeba. do zakupu alko zatrudnij tatusiów, ustaw drukowanie winietek i w międzyczasie uczcie się tańca (2 w 1 ) resztę zakupów załatwcie w weekend i już!
Stary 2010-08-25, 09:51   #434
8mouse3
Rozeznanie

Tylko ja taka jestem mądrala, że w weekendy odpoczytwam :p wyjeżdzam sobie nad jeziorka, teraz do wawy a tydzień przed mam panieński (chyba wyjazdowy) Najbardziej stresuję sie tańcem, a reszte to jakoś ogarnę- tak myslę
Stary 2010-08-25, 09:54   #435
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana dasz radę! nic się nie martw poproś może o pomoc druhnę?

Cytat:
Napisane przez Wioletaa Pokaż wiadomość
Bukiet ślubny (mój i świadkowej, oraz butonierki dla panów i kwiatek we włosy) zamawiany był w kwiaciarni floristic na kurantowej (czechów)-muszę powiedzieć, że bukiety były śliczne a mój ( z różowych kandesek) do tej pory stoi i wygląda jak w dniu ślubu. Kwiatek w głowie nie zwiądł, bukiet świadkowej też śliczny także gorąco polecam!!
Suknia ślubna salon giselle. Suknia śliczna niestety jak ją kupowałam była za duża i pani mówiła, że da się wszystko przerobić, a przy przeróbce podobno nie dało się skrócić ramiączek i ramiączko spadało przez cały ślub i wesele. Także przed kupnem większej sukni do poprawek najlepiej dowiedzieć się cy wszystko da się przerobić.
Makijaż ślubny pani Marta Banach. Przemiła pani jednak ja ze swojego makijażu nie jestem do końca zadowolona, może dlatego, że sama bardzo się często maluję i chyba lepiej było jednak samemu zrobić makijaż. Natomiast świadkowa malowała się w salonie Villa Rosa na czechowie i wyglądała ślicznie (tam jest kilka pań ale wszystkie bardzo ładnie malują, widziałam kilka osób już malowanych).
Fryzura ślubna pani Zosia z salonu Villa Rosa na czechowie. Również gorąco polecam. Bardzo ładnie czesze i trzyma się naprawdę do końca ( moja trzymala się dwa dni). Czesała się tam też świadkowa i mama.
Pazurki salon Villa Rosa nadal. Również bardzo solidnie i piękne wzorki panie na paznokciach robią.
Dekoracja samochodu i kościoła studio dekoracji na głębokiej oraz pani florystka, która współpracuje z nimi. Jestem też bardzo zadowolona. Bałam się jak to będzie wszystko wyglądać a wyglądało naprawdę ślicznie (wyślę zdjęcia).
Sala złota podkowa w świdniku. No więc sala naprawdę jest ładna, jedzenia było dużo i bardzo dobre (najlepszy wiejski stół). Jednak mam kilka zastrzeżeń. Na pierwszy taniec przywiesili nam balon strzelający za nisko!! głowami dotykalismy a nie mówiąc już o uniesieniach i na dodatek pan powiedział że załatwi coś do przebicia balonu i okazało się że nie załatwił nic także mój brat musiał kombinować jak go przebić przed samym tańcem. Na stołach zrobiliśmy takie pudełeczka w kształcie garniturku (gdzie siedzi chłopczyk) a sukieneczka (gdzie dziewczynka) z cukierkiem w środku (polecam bardzo się podobało wszytskim) i goście chcieli sobie po weselu zabrać je na pamiątkę a kelnerka zabrała je i wyrzuciła do kosza wszystkie. No pokoje na górze też nie były rewelacyjne. Malutkie i niektóre niezbyt fajne.
Zespół Hilo. Gorąco polecam. Naprawdę przemiły zaspół, fajnie gra i tak naprawdę bawi ludzi swoją muzyką i w trakcie byly prezenty od zespołu m.in. płyta ich zespołu. Oczepiny ustalone bardzo fajne i z klasą. Przerwy dla mnie były króciutkie. Wódki nie pili wszytsko w jak najlepszym porządku.
Co do kamerzysty i fotografa to opiszę ich jak już będę widzieć rezultaty ich pracy
Gorąco pozdrawiam państwa młodych, których spotkaliśmy w świdniku jadąc do naszej sali
Fajnie, że się wszytsko udało gratuluję żonko
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2010-08-25, 09:57   #436
fraise
Raczkowanie

Och, urządzanie domu to na pewno tak przyjemna sprawa, że ja bym wszystkie przygotowania zostawiła .
Mouse, jak dobrze rozplanujesz to ze wszystkim zdążysz na spokojnie . I tego Ci życzę!
fraise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 10:39   #437
Magda_84
Rozeznanie

Wioletaa gratulacje dla nowej żonki i jeszcze raz wszystkiego najlepszego
ps. czekam na zdjęcia bo zaciekawiła mnie Twoja fryzurka

8mouse3 odpoczynek w weekend jak najbardziej wskazany jeśli na tygodniu jest dużo rzeczy do zrobienia. Na pewno zdążysz ze wszystkim, jeszcze sie nie zdarzyło żeby któraś PMka sie nie wyrobiła. Tylko trzeba sie sprężyć trzymam kciuki
Stary 2010-08-25, 11:02   #438
moniczkar_
Raczkowanie

Wioletaa no co Ty ... nie do konca bylas zadowolona z makijażu?Pierwsza opinie chyba taka słysze:/ a mialas probny makijaz? a powiedz mi jeszcze ile płaciłaś za zespól jak mozna wiedziesz?
a co do kwiaciarni FLORISTIC to też jąbardzo polecam! mialam zamówiony bukiet tam jak bylam świadkową i kwiatek we włosy i rzeczywiscie przepięknie wyszło! jak przyniesiecie zdjecie to też Wam Pani zrobi idealnie jak ze zdjęciaPOLECAM POLECAM POLECAM
Wszystkiego Najlepszego dla świeżo upieczonej Żonki

Edytowane przez moniczkar_
Czas edycji: 2010-08-25 o 11:12
moniczkar_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 12:57   #439
justinaa9
Raczkowanie

Dziewczyny, trudno za Wami nadążyć, jak nie codziennie jest czas, żeby usiąść i poczytać.

Przede wszystkim bardzo spóźnione ale najszczersze życzenia wszystkiego najlepszego dla wszystkich PMek ślubujących w zeszłą sobotę. tacerka, kamab22, Wioletaa - GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez kamab22 Pokaż wiadomość
Wszystko odbyło się wprost idealnie i rewelacyjnie (prócz tej wpadki z kwiaciarnią i dekoracjami na tort) , nawet nie marzyłam o tak idealnym ślubie i weselu . Dokładnie opiszę Wam Nasz dzień jak wrócimy bo teraz muszę się pakować. Buziaki i serdecznie Wam dziękuje za pamięć i zyczenia.
Kamab, gratulacje! I tak się cieszę, że wszystko się udało!!!! Super!!! A z tamtym zespołem, tak jak piszą dziewczyny - do sądu!!!!

Cytat:
Mamy też trochę złota i myśleliśmy o przetopieniu na obrączki, co o tym myślicie? Niektóre oferty jubilerów nie kalkulowały sie i bardziej opłacałoby sie kupno nowych obraczek. Jednak musze jeszcze pochodzić i sie bezośrednio zorientować w cenie.
Mufine, witaj. Co do obrączek, to ja uważam, że mimo wszystko i tak opłaca się przetopienie starych. Te, które mi się podobały, w salonie kosztowały prawie 2 tyś. a oddając swoje złoto, złotnik na przeciwko Bramy Krakowskiej zrobi nam je za 500 zł. A tu już całkiem przystępna cena.

Cytat:
Mouse, super, że już po przeprowadzce! I nie martw się, na pewno z wszystkim zdążycie. Alkohol, kwiaty i prezent dla rodziców można załatwić nawet w jeden dzień. Ale rozumiem, że się stresujesz, bo ja mam 3 tygodnie po Tobie i już też cała zestresowana chodzę. Tyle rzeczy do zrobienia!!! Mam wrażenie, że nic nie załatwiamy a czas pędzi jak szalony!!! Na taniec też jeszcze się nie zapisaliśmy. Ale ktoś kiedyś pisał, że można i na 3 lekcje się umówić, więc zdążylibyście. Bo jednak fajnie iść choć ze 2 razy nawet...

Wioletaa, po pierwsze gratulacje, a po drugie chyba skuszę się na ten Twój salon, skoro wszystko tak Ci się podobało. O ile będzie jeszcze termin... Bo ja nawet jeszcze nie mam fryzjera i makijązystki zaklepanych...

Dziewczyny, potrzebuję pomocy!!!
Nie wiem, co robić?!!! Marta Banach ma na 2 października jeszcze tylko czas o 8 rano. ślub jest o 15. Czy warto robić makijaż tak wcześnie??? Muszę jej bardzo szybko dać odpowiedź a nie wiem, co robić! Czy to nie za wcześnie?? Czy makijaż utrzyma się przez całą noc? Poza tym na makijażu powinien być już fotograf? Więc jak, będzie przyjeżdżał już o 8 rano? A inne osoby w domy będą dopiero wstawały? Czy rzeczywiście warto? Czy może lepiej poszukać jeszcze innej makijażystki? no i makijaż byłby przed fryzurą, czy to ok?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 13:01   #440
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
kolejna sierpniowa relacja- jak fajnie się je czyta
Ja też byłam w Villa Rosa na pazurkach przed ślubem - i jak ty polecam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 13:17   #441
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez justinaa9 Pokaż wiadomość
Nie wiem, co robić?!!! Marta Banach ma na 2 października jeszcze tylko czas o 8 rano. ślub jest o 15. Czy warto robić makijaż tak wcześnie??? Muszę jej bardzo szybko dać odpowiedź a nie wiem, co robić! Czy to nie za wcześnie?? Czy makijaż utrzyma się przez całą noc? Poza tym na makijażu powinien być już fotograf? Więc jak, będzie przyjeżdżał już o 8 rano? A inne osoby w domy będą dopiero wstawały? Czy rzeczywiście warto? Czy może lepiej poszukać jeszcze innej makijażystki? no i makijaż byłby przed fryzurą, czy to ok?
co do godziny, to moim zdaniem wszystko zależy od tego, czy p. marta do Ciebie dojedzie czy ty do niej ( akurat nie wiem jak to u niej jest), czy daleko masz do fryzjera (dolicz czas dojazdu w tą i z powrotem), ile czasu zajmie ci ubieranie sukni, błogosławieństwo (jeśli będziecie mieć) i dojazd do kościoła. jak masz wszystko blisko siebie, to godzina 8 może wydawać się wcześnie. gorzej jak wszystko porozrzucane po mieście, to może trochę zająć czasu.

aha, wydaje mi się, że lepiej żeby najpierw był fryzjer, potem makijaż.
Stary 2010-08-25, 13:18   #442
Wioletaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniczkar_ Pokaż wiadomość
Wioletaa no co Ty ... nie do konca bylas zadowolona z makijażu?Pierwsza opinie chyba taka słysze:/ a mialas probny makijaz? a powiedz mi jeszcze ile płaciłaś za zespól jak mozna wiedziesz?
a co do kwiaciarni FLORISTIC to też jąbardzo polecam! mialam zamówiony bukiet tam jak bylam świadkową i kwiatek we włosy i rzeczywiscie przepięknie wyszło! jak przyniesiecie zdjecie to też Wam Pani zrobi idealnie jak ze zdjęciaPOLECAM POLECAM POLECAM
Wszystkiego Najlepszego dla świeżo upieczonej Żonki
Dziękuję za życzenia. Nie miałam próbnego makijażu. Jeżeli chodzi o pomalowanie oczu to naprawdę ślicznie to zrobiła pani Marta. Jedynie co do podkładu mam zastrzeżenia, ale to tylko takie moje odczucia gdyż myślałam, że te drogie kosmetyki co one używają będą lepsze ale dla mnie nie do końca. Ale pani Marta jest przemiłą osobą i czas makijażu mi minął rewelacyjnie. Malowana też była moja mam u pani Marty i u niej było już bardzo ładnie. Moja świadkowa malowala sie w salonie tam gdzie fryzjer i przyszła do domu jak była pani Marta jeszcze i pytała się świadkowej gdzie się malowala bo bardzo ładnie i profesjonalnie to zrobiła. Świadkowa miała zaczerwienienia, a makijaż w tym salonie naprawdę wszytsko przykrył i wyglądała przepięknie.
Wioletaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 13:29   #443
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszają nam się pokolenia wciąż przyszłych panien młodych Ale wszystkie wszystkim jesteśmy zainteresowane i samymi początkami, i końcówką, dopinaniem na ostatni guzik Ciesz się wiciem Waszego gniazdka będzie pięknie, a cała reszta tez pójdzie dobrze, teraz to już z górki Może sobie po prostu rozplanuj co kiedy i kto robi, przekaż zainteresowanym instrukcje i niech działają. A Ty się zajmij tańcem i opalaniem

Cytat:
Ja się baaaardzo poważnie zastanawiałam nad niedzielą, głównie ze względów finansowych - wiadomo taniej. A gości i tak mam z całego świata więc dla nich byloby bez różnicy w jakie dni biorą urlopy bo i tak je muszą wziąć. Jedyne czego się obawialam, że jedzenie może być stare bo było gotowane na dwa wesela i obsługa już nie tak sprawna jak na sobotnim weselu i koniec końców znaleźliśmy salę w przystępnej cenie z terminem na sobotę. Ale wciąż uważam, że niedziela ma sens, jeśli ma się tylko sprawdzoną salę

Cytat:
Dzięki kochana za wszystkie bardzo przydatne info A zdasz nam relację z całego przebiegu uroczystości? FAjnie byłoby poczytać jak to wszystko przebiegało Czekamy również na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez justinaa9 Pokaż wiadomość

Ja myślę, że warto podzwonic do innych. Poza Marta Banach jest jeszcze kilka bardzo tu na forum polecanych makijarzystek, między innymi pamiętam Partycję Sprawkę i Bertę Stępkowską (sama się u niej będę malować).

Ja też mam do Was kochane pytanie odnośnie ślubej stylizacji. Wymyśliłam sobie na głowie warkocze. Znalazłam piękną fryzurę jednej z wizażanek, od góry z połowy wlosów miała dwa dobierane warkocze, które z tyłu tworzyły koszyczek a reszta włosów to rozpuszczone loki. Ona miała do tego diadem. Ja sama jeszcze nie wiem co do diademu, ale sama fryzura wspaniała. Teraz pytanie: Znacie w Lublinie fryziera, który robi piekne warkocze? Nie chce miec na głowie czegoś bylejakiego.

Poza tym sztuczne rzęsy doklejane metodą 1:1 czyli do jednej twojej rzęsy doklejana jest 1 sztuczna, więc rzęsy trzymają są tak długo, aż naturalna wypadnie. Wiem, że moja makijarzystka roni kępki rzęs, ale wtedy to jest tylko na tą jedną noc no i nie wygląda zbyt aż tak naturalnie. Co o tym myślicie?

Kolejna rzecz o jakiej myślę to bańki mydlane podczas pierwszego tańca (albo wyjścia z koscioła) tylko teraz: czy warto wynajmować profesjonalną bańkową maszynę, czy może raczej kupić tradycyjne banki, rozdać je dzieciakom i starszym i niech dmuchają? Sama nie wiem.... Któraś z Was była na weselu z bańkami? Jakie spostrzerzenia?

Wiem, że mam jeszcze ponad 10 m-cy do ślubu a juz myślę o takich detalach, ale w sumie czemu nie? Im wcześniej sobie to obmyślę, tym łatwiej będzie wprowadzić w życie te plany

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2010-08-25 o 14:37
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 16:08   #444
Magda_84
Rozeznanie

justinaa9 ja bym poszukała innej makijażystki, moim zdaniem 8 rano to zbyt wcześnie no i też wolałabym najpierw fryzurkę, a makijaż później. Decyzja jednak należy do Ciebie. Ale myślę że masz jeszcze troszkę czasu na znalezienie innej, tylko trzeba działać szybko

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Poza tym sztuczne rzęsy doklejane metodą 1:1 czyli do jednej twojej rzęsy doklejana jest 1 sztuczna, więc rzęsy trzymają są tak długo, aż naturalna wypadnie. Wiem, że moja makijarzystka roni kępki rzęs, ale wtedy to jest tylko na tą jedną noc no i nie wygląda zbyt aż tak naturalnie. Co o tym myślicie?
o rany nawet nie wiedziałam że jest taka metoda ale to bardzo interesujące bo tez wreszcie chciałabym mieć piękne rzęsy na własnym ślubie a będzie Cie malowała Berta? to jakie ona te rzęsy robi?
Stary 2010-08-25, 16:50   #445
justinaa9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweetek86 Pokaż wiadomość
co do godziny, to moim zdaniem wszystko zależy od tego, czy p. marta do Ciebie dojedzie czy ty do niej ( akurat nie wiem jak to u niej jest), czy daleko masz do fryzjera (dolicz czas dojazdu w tą i z powrotem), ile czasu zajmie ci ubieranie sukni, błogosławieństwo (jeśli będziecie mieć) i dojazd do kościoła. jak masz wszystko blisko siebie, to godzina 8 może wydawać się wcześnie. gorzej jak wszystko porozrzucane po mieście, to może trochę zająć czasu.

aha, wydaje mi się, że lepiej żeby najpierw był fryzjer, potem makijaż.
No właśnie, lepiej najpiewr fryzjer... Marta przyjeżdża, ale tak jak pisała Ashyshqa, są jeszcze inne dobre makijażystki. Chyba będę musiała poszukać innej. Wiem, że niektóre dziewczyny decydują się na makijaż o wczesnej porze porannej, ale ja średnio wyobrażam sobie fotografa o tej porze w domu, na dodatek martwię się, że na wieczór ten makijaż nie byłby już taki świeży...

Cytat:
Dziękuję za życzenia. Nie miałam próbnego makijażu. Jeżeli chodzi o pomalowanie oczu to naprawdę ślicznie to zrobiła pani Marta. Jedynie co do podkładu mam zastrzeżenia, ale to tylko takie moje odczucia gdyż myślałam, że te drogie kosmetyki co one używają będą lepsze ale dla mnie nie do końca. Ale pani Marta jest przemiłą osobą i czas makijażu mi minął rewelacyjnie. Malowana też była moja mam u pani Marty i u niej było już bardzo ładnie. Moja świadkowa malowala sie w salonie tam gdzie fryzjer i przyszła do domu jak była pani Marta jeszcze i pytała się świadkowej gdzie się malowala bo bardzo ładnie i profesjonalnie to zrobiła. Świadkowa miała zaczerwienienia, a makijaż w tym salonie naprawdę wszytsko przykrył i wyglądała przepięknie.
Może powinnam zatem zapytać w tym twoim salonie, i o fryzurę i o makijaż...

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ja myślę, że metoda 1:1 jest o wiele wiele lepsza. Lepiej to też wygląda, bardziej naturalnie a jednak pięknie! Sama o tym myślę.
A mogę prosić o namiary na Panią Bertę?

Cytat:
justinaa9 ja bym poszukała innej makijażystki, moim zdaniem 8 rano to zbyt wcześnie no i też wolałabym najpierw fryzurkę, a makijaż później. Decyzja jednak należy do Ciebie. Ale myślę że masz jeszcze troszkę czasu na znalezienie innej, tylko trzeba działać szybko
Chyba masz rację... Jedyne co to boję się, że nic nie znajdę albo ktoś pomaluje mnie i będę wyglądać gorzej niż gdybym pomalowała się sama (sama maluję się codziennie, ale w ten dzień wiem, że będę zdenerwowana, no i myślę, że profesjonalista zrobi to lepiej)... a jak odpuszcze 8:00 rano u Marty, to później zostanie już tylko 6. Swoją drogą, wiem, że do Elizy W. w ten dzień są już zapisy od 7. Taki popyt!
Stary 2010-08-25, 16:53   #446
cindi
Rozeznanie

kamab, super, ze zespol dal radę

nowe żonki, może jakieś zdjęcia wkleicie?

w ogóle widzę, że rozmowa jest na temat fryzjerów i makijażystek, jak myślicie ile wcześniej trzeba rezerwować? teraz jeszcze na pewno nie będę, ale warto wiedzieć, żeby potem się nie spóźnić

a my ciągle bez fotografa, ale to wina TZ ma juz listę różnych i miał wybrać 3-5 najlepszych (bo zna się na zdjęciach co nieco), z którymi byśmy się skontaktowali, ale jeszcze prawei nic nie obejrzał więc zostanie to pewnie do września bo pojutrze jedziemy się wczasowac do Egiptu

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 17:50   #447
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
w ogóle widzę, że rozmowa jest na temat fryzjerów i makijażystek, jak myślicie ile wcześniej trzeba rezerwować? teraz jeszcze na pewno nie będę, ale warto wiedzieć, żeby potem się nie spóźnić
nie chcę tu szerzyć niezdrowej paniki przedślubnej ale ja w czerwcu dzwoniłam do makijażystki i już nie miała dla mnie miejsca (rok i 2 miesiące przed ślubem), więc ja myślę że rozejrzeć sie jak najbardziej warto. Niestety tak to teraz jest że kto pierwszy ten lepszy
Stary 2010-08-25, 18:06   #448
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
nie chcę tu szerzyć niezdrowej paniki przedślubnej ale ja w czerwcu dzwoniłam do makijażystki i już nie miała dla mnie miejsca (rok i 2 miesiące przed ślubem), więc ja myślę że rozejrzeć sie jak najbardziej warto. Niestety tak to teraz jest że kto pierwszy ten lepszy
ło jesuuuuuuu
Stary 2010-08-25, 19:03   #449
cindi
Rozeznanie

Cytat:
ooo, szok o makijaż poproszę chyba koleżankę, ale najbardziej boję się fryzjera, w ogóle nie lubie chodzić do fryzjera, bo prawie zawsze coś zrobią nie tak, a jeszcze jak w takim dniu coś będzie źle
jak wybieracie fryzjerów? z polecenia czy chodzicie oglądać na przykład?

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 19:06   #450
Magda_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
ło jesuuuuuuu
no niestety takie życie, ja też byłam zdziwiona

Cytat:
Napisane przez cindi Pokaż wiadomość
ooo, szok o makijaż poproszę chyba koleżankę, ale najbardziej boję się fryzjera, w ogóle nie lubie chodzić do fryzjera, bo prawie zawsze coś zrobią nie tak, a jeszcze jak w takim dniu coś będzie źle
jak wybieracie fryzjerów? z polecenia czy chodzicie oglądać na przykład?
też mam zawsze problem z fryzjerem, mam cienkie włosy, nie podatne na wszelkie zabiegi, szczerze to nie mam pojęcia gdzie iść
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości