![]() |
#421 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
ruciak- pamiętasz co Ci powiedziałam ?
![]()
#422 |
Zakorzenienie
|
ze zgine w autobusie?
a nie, to ja bylam. mowie wam. koles z nozem mnie zabije. tak mi sie snilo wiele razy.
![]() |
#424 |
Raczkowanie
|
notnicegirl ja mialam normalna torbe, wymiarami się zgadzała i nic się nie czepiali
![]() ![]() mam ogłoszenie, oddam w dobre ręce ![]() Postanowiłam zrezygnować z rodzinki z East Finchley... Jeśli któraś chce to mogę podać namiary ![]() ![]() Rodzinka wydaje się mega sympatyczna, hostka pozytywnie zakręcona. Jest nauczycielką, w ogóle są oni Żydami ale cywilizowani więc, nie wyłączają na pewno prądu po zmierzchu hehe ![]() Trójka dzieci 2 chłopców 8,6 lat i dziewczynka 3. Praca 5h dziennie sprzątanie, i 3h opieki nad dziećmi. Mają mega luksusowy dom, w tym 4 łazienki, kino domowe sauna i siłownia (szkoda mi tej siłowni choć szybko by mi się znudziła hehe ![]() Jest możliwość chodzenia na kurs językowy, lecz au pair musi opłacić sobie sama, ale jeśli ktoś jedzie na rok to nie będą to duże koszty ![]() 3 babysittingi tygodniowo no i w ogóle 3 soboty w miesiącu przypadają. płacą 100f na tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie słuchaj mamy tylko sama sobie obieraj cele! Dopóki nie dobija Ci 30stka mieszkając z rodzicami to nie ma mowy o żadnym marnowaniu przyszłości! Wyobraź sobie moją sytuację - żaden rodzic nie chce mieć dziecka z ambicjami o zostaniu aktorem. Zapewniam, ŻADEN. Moja mama od zawsze się modliła, żebym pewnego dnia zapragnęła zostać ekonomem czy kimś takim. Moi dziadkowie patrzą na mnie trochę jak na Paris Hilton - przecież wśród tych aktorów to tam się takie rzeczy wyprawiają! A jakie te sztuki dzisiaj są okropne! I nagość, seks na scenie! Każdy aktor minimum po trzy ex-żony ma! Niby wszyscy mnie bardzo wspierali jak miałam przesłuchania do szkół teatralnych w zeszłym roku, ale widziałam, jak się skrycie cieszyli, że się nie dostałam. Niby nie powinnam mieć im tego za złe, bo "chcą dla mnie jak najlepiej", a w zawodzie aktora jest bardzo ciężko, ale cholera! Nie mam od nikogo pełnego wsparcia, dosłownie od nikogo. Mama wciąż myśli, że ja jadę do Anglii tylko na rok. I że wrócę na anglistykę. W ogóle do niej nie dociera, że ja tam jadę kontynuować walkę o marzenia (patetycznie to zabrzmiało ![]() A tak btw - śniło mi się dzisiaj, że zaproponowano mi główną rolę w jakimś zaj**istym filmie, zaczęliśmy kręcić i nagle krzyknęłam: "Ej, ja nie mam czasu w tym zagrać, za dwa tygodnie lecę do Londynu!" ![]() Za dużo Entourage oglądam chyba ![]() roux - ten gość z automatycznej sekretarki ![]() ![]() ![]()
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-08-10 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
nie omieszkam, dzieki!
![]() ![]()
#427 |
Wtajemniczenie
|
Konopia - rób swoje! To Twoje marzenie! Wiem dokładnie co czujesz, też mama taką sytuację
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za pomoc! Chyba dam radę;P
mam jeszcze jedno pytanie, kosmetyki płynne w rejestrowanym też muszą być w tej folii? Lucyohlucy zazdroszczę asp,a co konkretnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
Ruciak pisz co u ciebie z rodzinkami jak cos
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
kacha- moment, fb mi dzis slabo dziala.
u ciebie tez? hehe na razie nic z rodzinkami. ta nie odpisuje znow ![]()
![]() |
#433 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dziewczyny, przepraszam, że się wcinam, ale potrzebna mi Wasza pomoc ![]() Nie wiem jak zaadresować kopertę do Anglii, pomożecie? Zastanawiam się w jakiej kolejności co napisać, Sutton, Surrey i kod ![]() ![]() Aha, tak przy okazji, to jest jeszcze Londyn czy już nie? ![]()
#434 |
Wtajemniczenie
|
Ale ta moja Hostka jest kochana
![]() Przywiozła mi prezent z Londynu ![]()
#435 |
Zakorzenienie
|
czesc Klaudia
![]() ja sie nie znam hehe, ale napisalabym : kod sutton, surrey albo kod sutton surrey nie pamietam jakie listy przychodzily do hostow ![]()
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
potzrebuje szybko Waszej pomocy, mam teraz godzinke wolna i tak mysle czy by sie nie odprawic teraz online? Nie za wczesnie? Bo lece 18...? O co tam wogole pytaja , znaczy co kaza tam wpisywac?
![]()
#437 |
Konto usunięte
|
Paszport lub dowod I wpisujesz rzeczu stamtad tylko
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak mi pisali mailem adres, to napisali po przecinku: ulica, Sutton, Surrey, kod, UK. I nie wiem czy pisać tak jak oni tylko każde od nowej linii czy jak ![]() ![]()
![]() |
#439 |
Zakorzenienie
|
noti - a masz drukarke?
chyba trzeba.
![]() |
#440 |
Wtajemniczenie
|
laseczki!!!
melduje sie ze jestem ![]() wrocilam od OJP w niedziele i od tego czasu jestem u nowej famili. oni sa teraz na wakacjach wiec buszuje sama po domu z Nicole (obecna oper) pokazuje mi co i jak bla bla bla. izunia ja na 99% znam rodzine ktora opisalas! lol. niemal wszytssko sie zgadzaa. jeszcze jaak opisals ten dom haha. bylam w nim nie raz! bo.... toz to najprawdopodobniej familia mojej kolezanki,ktora juz niedlugo wraca do domu.hehe ![]() i sama mi pisala ostatnio na fejsie ze jej hostka gadala z polka.lol OGLOSZENIE Mam na oku pewna rodzinke,ktora potrzebowalaby aupair w okolicach pazdziernika na rok. dla niezorientowanych - chodzi o Londyn.najlepiej jakby oper mieszkala obecnie w okolicach Londynu,by na ewentualne interwju spotkac sie on live. o szczegoly prosze pytac na pv ![]()
Edytowane przez rielka90 Czas edycji: 2010-08-10 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Zakorzenienie
|
wiesz co Klaudia -chyba w nowej linii wszystko
![]() po przecinku to raczej nie
![]() |
#442 |
Konto usunięte
|
Rielka uff martwilam sie co u cb
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha ![]() Moja przyszła rodzinka do mnie napisała! To dobrze, już się zaczynałam bać, bo ostatni raz mailowałyśmy z hostką ponad dwa tygodnie temu. Napisała mi między innymi: "In October the children get 2 weeks for half term so we are going away from the 16th October and flying back on the 28th October. You can have this time off if you want to go anywhere." Woohooo! Wolne ![]() ![]() Myślę tak też teraz, czy oni przypadkiem nie chcą się mnie pozbyć z domu na ten czas (chociaż nie brzmi tak z maila i może sobie wymyślam tylko :P) I czy będą mi płacić za ten czas... Powiedzcie mi: spytać o to ich obecną au pairkę-polkę czy bezpośrednio do hostki pisać? Ja bym napisała do au pairki, ona mi powie jak z nią robili. A co Wy myślicie? ![]()
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#444 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trudno to stwierdzic, ale mysle, ze nie. ja jak zapytalam czy moge jechac na weekend w pazdzierniku bo mam wesele, to hostka powiedziala: jasne, zostan nawet dwa tygodnie. wyobrazam sobie, ze przeciez tesknisz. Wiec moze to podobna sytuacja, ona wie, ze jestesmy poza domem, ze czasami mamy ochote pojechac do domu, a ze oni chca miec tez troche wolnego czasu, to tez normalne.
![]() |
#445 |
Raczkowanie
|
Postanowiłam zatroszczyć się o siebie. Moja koleżanka zdradziła mi sposób regulacji brwi przy pomocy nitki i wreszcie mam ładne łuki brwiowe
![]() zapisałam się do dentysty, może zdąży coś zrobić do 29. Ale się boje,w czwartek mam wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
taaa nieźle heh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny . Mama była w banku i pieniądze są dalej na koncie. 15672413 razy sprawdzałam i to nie możliwe żebym źle wpisała nr z karty. Muszę napisać do gościa żeby poczekał.
Ale będzie jak wyśle przelewem a to z internetu też pójdzie. Nie wiem co robić w sumie . W ogole mama jest nieźle wqrwiona o laptopa. ![]()
#448 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
marty - ja też mam rozwalonego touchpada w laptopie, niby jeszcze działa ale jak dotkniesz to kursor lata po ekranie jak głupi. informatyk mówi, że za 50 zł go wymieni. poszukaj, może u Ciebie w okolicy też się ktoś znajdzie ![]() a na allegro zwykle czekają na wpłatę 7 dni roboczych. zorientuj się, powinno być w zakładce sprzedawcy "o mnie". pytanko: czy na fb można ukryć swoją obecność? dzisiaj spędziłam trzy godziny na bezsensownej gadce z kumplem, bo nie zdążyłam wyjść z fb zanim on wszedł :P nie dało się go spławić za cholerę, to chcę się na przyszłość zabezpieczyć :P
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-08-10 o 16:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Zadomowienie
|
.Konopia
![]() ![]() A co do fb to da się ![]() ![]()
#450 |
Konto usunięte
|
Konopia ja pobije twoja rodzinke;p
Mialam 5-8 sierpnia off I jutro tj 11 do 28 off mam :O Balam sie spytac co z kasa:O bo temat kasa dla mnie trudny a wiadomo oni w kanadzie ja tu spanie zarcie mam ale pow mi ze dostane polowe kieszonkowego wiec sie ciesze lepszy rydz niz nic ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Konopia ja pobije twoja rodzinke;p Mialam 5-8 sierpnia off I jutro tj 11 do 28 off mam :O A u rodzinki wgl koncze 4 wrzesnia ![]() Balam sie spytac co z kasa:O bo temat kasa dla mnie trudny a wiadomo oni w kanadzie ja tu spanie zarcie mam ale pow mi ze dostane polowe kieszonkowego wiec sie ciesze lepszy rydz niz nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.