![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
VI czesc dyskusji.
Poprzednie czesci : http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=161748 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=357784 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=417380 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=435469 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=443432 Zapraszamy do dyskusji na temat bycia au pair. Wszelkie pytania, watpliwosci, sugestie. Prosimy- zanim zadasz pytanie, przeczytaj kilka stron watku. Moze akurat znajdziesz odpowiedz! 1) W wiekszosci nie korzystamy z agencji posredniczacych w poszukiwaniu rodziny. Polecamy strone: www.aupair-world.net - te przede wszystkim! Korzystamy takze z www.greataupair.com Jesli szukasz oferty w konkretnym miescie, sprawdz na stronie miasta na www.gumtree.com jobs- babysitting 2)Nie decyduj sie od razu na pierwsza rodzine, ktora da ci pozytywna odpowiedz. Z pewnoscia bedzie ich wiecej, a moze trafisz na lepsza oferte ? ![]() 3) W mailu do rodziny radzimy spytac przede wszystkim o : -czy rodzina pomoze w zaplaceniu/zaplaci za kurs - bilet lotniczy- zdarzaja sie rodziny, ktore oplacaja podroz, wiec warto spytac - nasze kieszonkowe- jesli rodzina oferuje ci 200 funtow/euro tygodniowo, spytaj na watku, moze to byc nieuczciwa "rodzina", przewaznie kieszonkowe maja sie 0d 60-100 funtow, w zaleznosci od liczby dzieci, obowiazkow - spytaj o czas wolny- nie moze byc tak,ze caly czas siedzisz z dziecmi! nie na tym program au pair polega; weekendy przewaznie powinny byc wolne - zapytaj konkretnie o wszystkie obowiazki, czego rodzina oczekuje - warunki mieszkalne - bilet miesieczny na komunikacje miejska - dla mnie osobiscie to najwazniejsze ![]() - zapytaj o zainteresowania, charakter dzieci, jak rodzina spedza wolny czas. to tak w skrocie. jesli masz wiecej pytan- prosze, pytaj ![]() Powodzenia w szukaniu rodzin! Obecne au pair: Francja nowinka- dzieci : 6 lat, 3 lata i 20 miesiecy. czas : 6 miesiecy paulina97032: dzieci: 6lat,9lat,12 lat. czas: 1,5 miesiaca Niemcy mychamycha moniaaaaa86 - dzieci : 3,6,11 Anglia kasia_no87 -Londyn-Anglia, dzieci: 4lata, 6lat. czas: dwa lata +++ ![]() Ojp - Reading/UK, dziecko: 5lat, dziewczynka. czas: 3-3.5 miesiąca Martynoszka - Londyn, dziecko: 18 miesiecy, czas: 12msc paradiso- Londyn, 11 lat, czas: 2 miesiace czokolatka- Londyn, 5lat i 8 lat, czas: : 10 miesiecy tulli- Londyn, dzieci: 4lata, 2 lata. czas: 3,5 miesiaca Konopia - Londyn, dzieciaki 6 i 10 lat, 9 -12 miesiecy Laines - Londyn, dzieci 4 i 6 lat. 12 mies. kejttt82- Londyn, dzieci: 1 rok, 3 lata. czas: 12 miesiecy indygowa- Lymm, dzieci: 7 lat, 5 miesiecy. czas: 12 miesiecy Irlandia windykatorka - Irlandia,Dublin,dwójka dzieci(6l,2l.),niby rok ![]() madziooona - Dublin trojka dzieci 6 lat, 3,5 miesiaca tak- Limerick, dzieci 5,3,2 lata, czas-3 miesiące Ines131 - Portlaoise, dzieci: 6lat, 14 miesiecy. czas: 8 miesiecy malenstwo5- Dublin, dzieci: 18 miesięcy, 9lat, 10 lat. czas: 12 miesięcy Luksemburg Mrs_Darcy- dzieci: 3lata, 5,5 roku. czas: 3 miesiace Szwajcaria meggi- roux -2 dzieci; 3 i 4 latka, na rok Norwegia bufka- Dzieci 8 i 10 lat, czas:1 miesiąc Włochy ania5390 - 2 miesiące, 1 dziecko (2 latka) Au pair, które zakończyły już swą przygodę: ruciakks1- Stuttgart-Niemcy,dzieci: 6lat, 11 lat. czas: dwa miesiace Lena_ruda - Besancon-Francja, dzieci: 5lat, 7 lat. czas: dwa miesiace Martynoszka - Londyn, 2 bliźniaczki, 2lata czas: półtora miesiąca Pannawtrampkach - Beaconsfield, 2dzieci, czas: 6miesięcy notnicegirl: Monpellier. dzieci: 5lat, 3 lata. czas: 2,5 miesiaca meggi126: Paryz. dziecko: 8 miesiecy. czas: 2,5 miesiaca izunia90 - Londyn, 2 dziewczynki (6,8 lat), czas min 3mies rielka90-Londyn, 6lat, 4lata, 2lata, chec zostania w Anglii na stale. Kasieńka_666 - Londyn, dziecko: 18 miesiecy. czas: 3 miesiace Kachaaa - Londyn, dziecko: 3 lata. czas: 2 miesiace Nad wątkiem czuwają nasze Anioły Stróże zawsze pomocne roux i orenda za co serdecznie dziękujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oraz Ruciak- Babcia Dobra Rada ![]()
I look like yes and you like no! Edytowane przez martynoszka Czas edycji: 2011-01-23 o 23:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
![]() lucy- spytalam, bo wyglada jak dorosla ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
no kurcze, a ja na to dorosłą nie wygladam??
![]() AAAA i chba trzeba wyedytować windy ![]() NOWY WĄTEK YAY!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
wyglądasz jak jej młodsza sorrelina
![]() właśnie mam okazję słuchać hostkę 666. i dziecko ![]() ciekawe czy wiedzą, że są na podsłuchu ![]() ejj lucy, właśnie obczaiłam, że Twoja Marysia jest z tego samego miasta co moi sublokatorzy ![]() tam się zaczęła rewolucja! Edytowane przez pannawtrampkach11 Czas edycji: 2010-08-07 o 16:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
jestem oczywiscie
![]() z nowymi paznokciami i perfumami od chanel! zaszalalam dzis! Windy - bezpiecznego lotu ![]()
#6 |
Zakorzenienie
|
dziewczyna wyglada mlodo, ale w oczach ma cos takiego, ze moglabym powiedziec, ze nie wyglada jak twoja siostra a mama.
pomyslalam,ze to dorosla kobieta.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No zedytuje windy i siebie samą ale jak wrócę z pielgrzymki
![]() Dziękuję ruciakowi! ![]() ![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
melduję się i subskrybuję
![]() Ruciak zostałaś okrzyknięta Babcią Dobrą Radą ![]() ale ...dlaczego babcią? ![]()
#10 |
Raczkowanie
|
Ruciak Babcia Dobra Rada
![]() Ej wiecie co? Lubie Was ;*
#11 |
Raczkowanie
|
Nadrobiłam zaległości, po weekendzie ze znajomymi na wsi w drewnianym domku. I pojawiam się w nowym wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Sama sie okrzyknelam w dodatku
![]() czemu babcia? a jakis taki impuls to byl ![]() roux- jakies nowosci u ciebie? kolejne mile maile od hostki? (pozazdroscic tylko tobie) zdecydowalas, jakie upominki kupisz? noti- my ciebie tez ![]()
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Rciak, ja wiem, ja wiem skad sie wziela ta babcia! bo jak mowilam o tym panu, ktory szuka au pair (znalazl jakas starsza pania chyba) to mowilam ze dzieciom bardziej potrzebna jest babcia a Ty powiedzialas ze jestes jak babcia i au pair w jednym! ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
nowy wąteeeek
![]() mam nadzieję, że jak już dotrę do moich hostów to pojawię się w zaszczytnym pierwszym poście? ![]()
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Rucia, ja jak sie z nia 1 raz widzialam to wiedzialam tylko ze jest starsza ode mnie. I jak ją zobaczyłam to pomyślałam 27 wzwyż
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Konopia jaki avvvvvvv ! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja nie umiem tanczyc
![]() lzy mi leca. doslownie. gram z babcia w milionerow. i tam pytanie bylo: babcia chciala ace ventura zaznaczyc i mowi : to zaznacz aventure ![]() przegralysmy , a babcia: to co tam jeszcze zostalo? pulp fiction a babcia: no to trzeba bylo zaznaczyc to science fiction ![]() plaaaaacze!!! indy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
hahh no to już wiem, skąd babcia
![]() Ruciaku, taaa dalej słitaśne maile pisze. ![]() ![]() Wypełniła juz papiery na moj pobyt, dalej nie wiem co im do Krakowa wezmę... A na prezenty te właściwe wymysliłam cos!! ![]() Chciałam byc oryginalna, naczytałam się na hostmom różnosci... i.. postanowiłam kupic czyste kubeczki porcelanowe, albo jakieś fajne wydziwiane filiżaneczki i farbki do porcelany. Podpytałam ex au pair co dziewczynki lubią, czym się interesują i...zrobie im kolorowe kubeczki. Z imieniem...i czymś, co lubią. Nie wiem, jak mi to wyjdzie, podejrzewam, że skończy się na kwiatuszkach i motylkach i innych kolorowych rzeczach.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2010-08-07 o 18:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
orzel w godle polskim znajduje sie na tle:
i babcia: no nie wiem. a jaka flaga jest? a no bialo-czerwona. to zaznacz bialy! ale tam nie ma bialego przeciez w podpowiedziach ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- roux- pomysl super, ale ja bym zepsula, bo nie umiem malowac! co za obcokrajowiec? chociaz to nam powiedz ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Sorry wykasowałam ostatni akapit z mojego postu.
postanowiłam jednak nic totalnie na razie nie pisac. Ruciaku, coś w deseń mojego ex'a. tyle. voila.
#20 |
Zakorzenienie
|
rozumiem
![]() pies szczeka (czwartek) a babcia : flinston sie odezwal ![]() dziewczyny, po prostu placze ze smiechu
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Rouxxx... tak rzucasz nam strzępek informacji i my teraz uschniemy z ciekawości
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- A jezeli to coś w stylu exa to pamietaj, co powiedział kiedyś Einstein: “Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.” |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
tak więc wklejam swoją wypowiedź tutaj:
Hej dziewczyny ja jestem tu super nowa i juz od dawna planuje wyjchac jako au pair gdzieś, jako że marzę o tym żeby wyprowadzić sie do norwegii na stałe to myślałam o norwegii, ale teraz napaliłam się na UK z tego powodu że chcę podszkolić swój angielski, tak więc szukam sobie rodzin, ale nurtuje mnie kilka pytań na które Wy znacie zapewne odpiwiedzi. otóż czy gdy pojadę jako au pair do uk to po przyjeździe musze zgłosić się na policje czy do jakiegos urzędu??? no i denerwuje się tez tym że jak tam pojadę to pewnie przez tydzień nie będę mogła się odezwac bo zapomne wszystkoch słow po angielsku:P biegle nie mówię ale wiadomo że to zawsze taki szok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Jak chcesz British accent, to nie jedz do Liverpoolu
![]() Siemanko ![]() Nie musisz nigdzie sie zglaszac, jesli pojedziesz do UK. Blokada potrwa pierwsze kilka dni najwiecej. Pozniej juz z gorki. Rada Ruciaka- od poczatku badz soba. Jesli jestes wygadana, nie badz szara myszka. Mnie to zgubilo. Kiedy planujesz jechac? Na ile?
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
a ja tak się zastanawiam co nic nie piszecie, a tu nówka sztuka wątkowa
![]() Rucia - pożyczysz babcię na trochę? niemożliwa jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Norsk - witaj
![]() Nie bój nic, w uk żyją bardzo mili ludzie, którzy rozumieją że nie gadasz jak rodowity brytyjczyk ![]() ![]() Co do wyboru miejsca i rodzinki - jeżelich chcesz szlifować ang to: 1. albo znajdź rodzinkę która oferuje kurs jezykowy, albo pomoc w opłaceniu go 2. jeżeli nie bedzie kursu - szukaj rodziny z dziećmi w wieku 'komunikatywnym'. Ja np gdyby nie hosci z którymi staram sie gadać i znajome nie-polskie aupairki to bym sie raczej uwsteczniła ![]() ![]() 3. szukaj znajomych nie-polaków ![]() ![]() I informuj nas jak tam poszukiwania, dziewczyny maja troche doświadczenia w wykrywaniu oszustów i rodzinek które niedobrze traktuja aupairki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
lucy,aż sobie wstawiłam (nie)Twoją mądrość na fejsie.
tak doskonale to odzwierciedla moje zakręty. roux,baj de łej. wiesz kobieto,że Twoje wpisy czasem mogłoby być moimi? norsk, witaj! ![]() babcia rucia dobrze gada, bądź sobą! ja od początku byłam, pamiętam moich współlokatorów z początku to hmmm... drażniło:P (mój ton głosu i ogólny sposób bycia) ale potem jak obczaili teren, było już tylko lepiej-i jest do tej pory ![]() oglądam sobie autoportrety fridy, boziu ona była taka PIĘKNA!!! co ja bym dała, by być nią... Edytowane przez pannawtrampkach11 Czas edycji: 2010-08-07 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ogólnie chciałabym jakoś we wrześniu,ale zobaczymy. no własnie raczej jestem otwarta i jakby to dobrze ując mam adhd ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu więc nie wiem czy umiałabym byc szarą myszką ,ale wiem że w sytuacjach stresowych czasem się tak dzieje że nie jesteśmy sobą:/ wolałabym wyjechać Londynu lub Manchesteru, ale zobaczymy, no i szukam rodziny na własną rękę a nie przez agencję, na ile to nie wiem pewnie na początek na rok a jak mi się spodoba to może zostanę drugi rok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
to zależy chyba od godzin pracy
![]() Ja mam 30 h pracy/tydz i 90 kokosów. Pamiętaj, rodzinka MUSI przestrzegać godzin pracy. Nie jesteśmy w końcu niewolnikami.. ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Panna - a właśnie o Tobie pomyślałam po wklejeniu tego cytatu. Dobry jest. Też chciałam go wstawić na fb ale stwierdzilam ze moi hosci mogliby to źle odczytac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
narazie wymieniałam maila z jedną rodziną z londynu która ma małą córeczke, ja ogołnie wolę opiekowac sie dziecmi małymi nie totalnymi bobasami ale jakos tak od 2 do 5 lat wtedy najlepiej się z nimi dogaduje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Zadomowienie
|
Haha, dziękuję, stary :P Nie mam żadnych nowych zdjęć niestety, ale już nie mogłam wytrzymać z tym z krawatem.
Cytat:
![]() ![]() Tak coś myślałam, że to czyjś cytat jest... Wstyd, nie miałam pojęcia, że to Einstein kiedyś klepnął, ale ze mnie niedouk/nieuk/ignorant ![]()
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' Edytowane przez konopia Czas edycji: 2010-08-07 o 19:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.