|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi.
|
|
|
|
#422 |
|
Raczkowanie
|
ktoś Wam mówił że podobni do siebie jesteście????
fajne fotki [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21828098]no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi. [/QUOTE]to super
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam czasu na czytanie, Luiza nie chce spać w ciągu dnia. Dzisiaj raptem pospała 20 minut
![]() Teraz ją nakarmiłam na leżąco na naszym łożu i tak śpi, ale jak będę szła spać, to muszę ją przenieść. I w nocy zaczęła się częściej budzić Cholera mnie bierze....gdzie jest moje dziecko, które tak ładnie spało????????
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
a moje dziecie padło po kąpieli bez kolacji
![]() i pewnie trzeba będzie dać na śpiocha - brrrr
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Mój zjadł o 18:30 po kąpieli.. wiercił się, gadał, przysypiał, zaś się wiercił, wypluwał i chciał smoczka.. jeśc miał o 21:30 a on kurde o 21:00 zasnął na amen i koniec.. i pewnie już nie pośpi do rana tylko wstanie ok 4:00
![]() Szajse.. nasze pięknie wypracowane nocki szlag trafi.. jakby zjadł zgodnie z planem to pobudka by była dopiero rano ![]() Budzić na jedzenie i ryzykować, że będzie cudowanie? Bo biorąc go śpiącego to na pewno się obudzi :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-02 o 22:02 |
|
|
|
#426 |
|
Rozeznanie
|
U nas wieczór to jakiś koszmar, mała krzyczała 1 godz. Zupełnie nie wiem co się dzieje. Uspokajała się tylko na pionowo jak ją nosiłam inaczej wrzask i łzy jak groch. Taki płacz jakby coś ą bolało, płakałam razem z nią. W końcu podałam Viburcol i poszła spać, dobrze że chociaż to działa.
Jeszcze TŻ mnie wkur... miał wyjść tylko na chwilkę a nie było go pół godziny, samą mnie z wrzeszczącym dzieckiem zostawił.
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
czy Viburcol podziała na goraczke?
mała ma 38 goraczki a ja mam tylko te czopki.maz w pracy do 23.00. |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#428 | |||||||
|
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21813910]szalony buziaczek, tygrysek, cudne Wasze córcie.
Płaczu nie było. no chyba że potem, ale myślę, że nie... [/QUOTE] Fajnie że mały nie płakał w przedszkolu. Moja mama pracuje w przedszkolu tyle że na kuchni i codziennie rano musi liczyć dzieci i mówiła wczoraj że najgorzej w grupie 3 latków; są zamykane w sali bo uciekają, płaczą a matki jak odprowadzają rano to płaczą razem z dziećmi zamiast uspokoić. Hm łatwo powiedzieć uspokoić ciekawe jak ja będę odprowadzać to czy łezka nie poleci. Cytat:
Cytat:
co do gazów to moja też często przez sen się wierci i puszcza serię bąków, natomiast jeśli chodzi o to oczko to rano jak wstaje jest zaropiałe a potem przez cały dzień łzawi i jak spojrzy w światło to też to oczko łzawi i potem ropieje. Cytat:
i chyba dziąsła ją swędzą strasznie pakuje ręce do buzi a gryzaczek to myślałam że przegryzie dziąsłami. Nio i przebierania bardzo nie lubi a najgorzej to przez głowę jej coś przekładać; wierzga nogami wtedy i przesuwa się do góry żebym nie mogła jej założyć, cyrkiCytat:
mam nadzieje że wszystko się ułoży a z doświadczenia siebie i innych wiem że czasem warto skonsultować z innym lekarzemCytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21826635]rośnie Boguś jak na drożdżach. Tymek też wczoraj wskoczył na wagę, na początek 12 tygodnia ma 6300g. [/QUOTE] wow duże te Wasze chłopaki, moja przy Waszych to kruszynka w 12 tygodniu ważyła 5200 i miała 63 cm, ale dziewczynka ładniejsza jak jest drobniejsza , chłopak niech będzie bardziej zbudowany ![]() fajna rodzinka, córusia mamusi ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2010-09-02 o 22:32 |
|||||||
|
|
|
#429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a to po szczepionce - bo jak tak to ja bym nic nie dawała moja tak miała po szczepieniu ale to naturalna reakcja organizmu i nie trzeba nic dawać no chyba że gorączka wzrośnie albo się utrzymuje
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ulotki: Opis rozszerzonyWskazania: Lek stosowany jest u niemowląt i małych dzieci w stanach niepokoju przebiegających zarówno z gorączką, jak i bez gorączki. Preparat jest pomocny w przypadku bolesnego ząbkowania, kolek niemowlęcych, odczynów poszczepiennych, a także infekcji. Łagodzi rozdrażnienie i przywraca spokojny sen.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#431 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale na samo zbicie gorączki to raczej nie zadziała
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ta goraczka wzrasta już ma 38,2.Musze czekać na meza i pojedzie do apteki.
|
|
|
|
#433 | |
|
Raczkowanie
|
W ogóle to w sobotę mam wychodne
babskie spotkanie, już nie pamiętam kiedy się widziałam z dziewczynami i nie mogę się doczekać. Oczywiście małż nie zadowolony bo będzie musiał zostać z małą, ale ja muszę odsapnąć i wali mnie jego niezadowolenie . Wybieramy się m. in. do kina, polecacie coś? sto lat nie byłam w kinie hmm ostatnio jak byłam chyba w 6 m-cu w ciąży, a kiedyś chodziłam 1-2 razy w miesiącu.---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
Więc jak nie ma nic innego to może spróbuj |
|
|
|
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
Z braku laku to i kit dobry
Jak mawiał mój ojciec ![]() Jeśli nie ma nic innego to trza się ratować tym co jest. Są też jakieś "babcine" domowe metody coś typu -chłodne okłady - ale ja się na tym nie znam więc nie pomogę.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Przy tak małym dzieku, jeśli temp. wynosi 38 stopni i jeszcze wzrasta w krótkim czasie to się nie ma co ratować tym co jest, tylko trzeba zapylać po środek na gorączkę. I to szybko.
Takie maluchy przy wyższej temp. wchodzą często w drgawki, tracąc kontakt ze światem. Przerabiałam to z bratem moim. Nic przyjemnego. Pogotowie, szpital... Przy 37,5 można obserować. /Choć w nocy to trudno. Można przegapić./ Przy 38 lepiej coś podać. Jak nie wzrośnie temp. to nie zaszkodzi. A jak wzrośnie może być problem... ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
Tylko trzeba pamiętać, że nigdy nie kładziemy mokrego ręcznika na tułowiu! Owijamy kończyny. Świetnie działa okład na nogach. Chłodzimy czoło i kark. Nigdy klatkę piersiową - zapalenie płuc jak nic. ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21828098]no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi. [/QUOTE]No i super. ![]() ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Podobna do Was. Urocza. ![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ---------- Wiecie co... padłam wczoraj z szoku. ![]() Moja kuzynka jest w ciąży. Jej matka bardzo liczyła na wnuczkę. Tymczasem okazało się, że to chłopczyk. Pytam wczoraj jak reakcja ciotki... I co się dowiedziałam? Że raczyła powiedzieć do córki: córko zawiodłaś mnie. ![]() Myślałam, że eksploduję jak to usłyszałam. To trzeba mieć zdrowo naj... we łbie, żeby takie rzeczy mówić. |
|
|
|
|
#436 |
|
Przyczajenie
|
Dobry,
po kilku dniach ciągłych wrzasków postanowiłam oduczyć noszenia na rękach (przyzwyczaił się, bo wcześniej a to brzuch bolał, a to coś tam i tak o..). Trwa to dłużej niż zazwyczaj, ale jak narazie zasypia sam. A ja się nudzę. Nie dam się małemu skrzatowi! Obym tylko nie zapeszyła..Powiedzcie mi jak wygląda Wasza skóra? Chodzi mi głównie o brzuch.. Ja wyglądam normalnie jak zebra No i wypadałoby pokazać pierworodnego Kuba:
|
|
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry,
Cytat:
co za matka.Nocka minęła spokojnie.Dałam ten czopek.Ola poszła spać po 21.00 i spała do 2.00 a potem co 2 godziny się budziła.Kupa z rana była,pojadła i teraz śpi. |
|
|
|
|
#438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wariatka normalnie a nie matkaA to związku z tym ja mam pytanie - jak mierzyć małemu temperaturę zwykłym termometrem elektronicznym?? Bo nam na razie to nie było potrzebne a tak zasadniczo to nie bardzo wiem
|
|
|
|
|
#439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
okłady bardzo dobra rzecz - zgadzam się a temperatura u malucha faktycznie niebezpiecznie zwłaszcza jeśli rośnie dlatego ja w szafce mam na wszelki wypadek nurofen.... a matka ma zdrowo na.....we łbie - o tak Cytat:
u nas za to po wieczornym jedzeniu jakiś nerw - kłopot z zaśnięciem smoczek był be a rączki tak latały po buzi że szok - pomogło dopiero jak wzięła do łóżka do nas i trzymałam za łapki ale w nocy pobudka o 4.50 z płaczem na śpocha ![]() patrzę a nosek zdrapany do krwi wzięłam na ręce przytulam a ona dalej ryczy w niebogłosy i śpi - już miałam ten czopek zapodać bo nie chciała się ani obudzić ani uspokoić ale obudziła się dostała pić i jeść i zasnęła ![]() rano obudziła się pogadała do karuzelki zjadła - złapała maruda i zasnęła nie wiem co to było
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona jak chce spać to nie lubi bujania nią, gadania do niej i głaskania...Chce zostać sama i koniec ;]A skóra, ani jednego rozstępu ![]()
|
|
|
|
|
#441 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Duży chłopak z Kubusia. Mój brzuch spoko się miewa, rozstępów nie mam, ale ta skóra jeszcze wciąż zbyt wiotka. ![]() bydgoszczanka, to baw się dobrze na babskim spotkaniu. Ja w poniedziałek jadę z mamą i z dwiema kumpelami na zakupy. Z Tymkiem już lepiej, nocka była spokojna, hurtem 7 godzin przespał, więc jest ok.
|
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od czasu jak urodziłam...tzn wiadomo nie od samego początku tańczyłam sobie w wolnych chwilach belly dance i smarowałam się kremem poporodowym pharmaceris i skóra jest taka sama jak przed ciążą..i jeszcze biodra zleciały
|
|
|
|
#443 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
musisz ćwiczyć przed weselem , co by się rodzinie męża dobrze zaprezentować.
|
|
|
|
|
#444 | ||||||
|
Rozeznanie
|
czesc mumusie
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21827222] dziękuję, a wiesz,że właśnie do mnie to prawie wcale podobna nie jest ? ja od razu widzialam ze to caly tata i wszyscy tak mowią, jeden jego kolega, jak mu maz przyslal zdjecie Róży to mu odpisal zeby mu swoich zdjec nei przysylal hehehe ona nawet paluszki u stóp ma identyczne jak ojciec, czyli srodkowy malusi i schowany pod resztę ![]() dziekuję, tak!! zwlaszcza kiedys jak nie mialam grzywki często to slyszelismy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pół godziny to dla mojego chwilka jak moj mowi ze zaraz wraca to ja conajmniej 2 godziny licze ![]() Cytat:
moja najbardziej nie lubi rękawków.. zwlaszcza dlugich, spina sie, łokcie przy sobeitrzyma i cudem udaje mi sie zalozyc... wczoraj zakladalam jej etapami... najpierw glowka... pogawedka.. jeden rekaw ... znowu pogawedka i drugi rekaw... jakos sie nie rozplakala... ale to tak jeden raz tak, moja córcia Cytat:
okłady tak, mozna tez na pachwiny, kark, paszki... robilysmy tak z bratowa jak jej corka miala wysoką goraczke i drgawki... mała nic nie kumała, odlot, ale pomoglo oczywiscie przeciwgoraczkowy srodek tez, boze kochany jak ona się musiala poczuc ta dziewczyna.... co za matka, nie no nie potrafie nawet tego skomentowac!!Cytat:
skora na brzuchu lepiej niz sie spodziewalam mam duza tendencje do rozstepow, mam je od podstawowki i sa prawie wszedzie, balam sie ze pooraja mi brzuch ale nie mam z 5 pionowych jeszcze sa swieze fioletowe grube.. i kilka nad pępkiem poprzecznych ale te sa stare bo jasne i nie widacniestety rozstepy sa trwale... jako malolata plakalam jak na swoje patrzylam ale teraz to mam w d.. i odslaniam a co! widze ze sporo mlodych dziewczyn ma, np na biodrach Cytat:
mozna posmarowac lekko... odczyt z pomiaru w odbycie jest wiekszy o 0,5 stopnia czyli zamiast 37,0 bedzie 37,5 moja wlsanie spala i zbudzila sie z podkowką na buzi i plaksa... lecę... |
||||||
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smarowałam tylko w ciąży. Ale brzuch mam super, jak przed. Nie ma żadnej różnicy. Tzn. gdy się zgarbię to widać, że skóry jest więcej, ale jak normalnie stoję to nie widać nawet że byłam w ciąży. Za to mam zebrzane cycki. ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Przy rękawkach to u nas jest zabawa. Jak ja rękawek ubieram to Daniel pcha tę właśnie rękę do buzi, jak łapka już w środku, to pcha ją razem z materiałem. Ja wtedy do niego gadam: "dawaj szybko łapkę mamie, dawaj, dawaj, raz, raz, raz..." itp. głupoty, a on się wtedy cieszy całą paszczą a nawet w głos. I tak się ubieramy w bodziaka zawsze.
|
||
|
|
|
#446 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21828098]no to nie podaję tego antybiotyku po raz drugi. Tymek po 3,5- godzinnym okresie aktywności zasnął , i o dziwo- dzisiejszego wieczoru nie było ataku krzyku, bólu... - ale ulga. [/QUOTE]
Super ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brzuch ok, nie porobiły mi się rozstępy. Cytat:
Cytat:
![]() Jamaica, bardzo fajnie razem wyglądacie Młoda wczoraj zjadła o 20, spała do 6, zjadła mleko kleikiem zagęszczone i polazła dalej spać do 9 Wyspałam się!O 10 dostała znów mleko i marchew, na razie po niej ok, kupa nawet pomarańczowa była wieczorem I bez zaparć. Wyobraźcie sobie, że szanowny dalej sfochowany Od wczorajszego ranka. Ile obstawiacie jeszcze? ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Przy ubieraniu, przewijaniu gadam zawsze Wyjątkowe debilizmy.
|
|||||||||
|
|
|
#447 |
|
Zakorzenienie
|
Laski, moje dziecko od paru dni tak gada, że jeszcze trochę i będę go błakać by zamilkł.
Buzia mu się nie zamyka. No szok. ![]() A dziś poznaliśmy nowy smak: deserek Bobovity zjedliśmy, tzn. 1/3 deserku, jabłko + jagody. Pycha był. ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21836939] Wyobraźcie sobie, że szanowny dalej sfochowany Od wczorajszego ranka. Ile obstawiacie jeszcze? ![]() Przy ubieraniu, przewijaniu gadam zawsze Wyjątkowe debilizmy. [/QUOTE]Twardziej. Ha ha ha... to coś jak ja. ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Kobity, która ubiera malucha w body Early Days, z tych 7miopaków? Właśnie do mnie przyszły i ciekawostka. Co prawda spodziewałam się, po wymiarach z aukcji... na szczęście, bo bym szoku doznała. Body na 0-3 miesiące /niby odpowiednik naszego 62/ są większe od wszystkich body r. 62 jakie mam. Od firmy Ewa Klucze, od firmy Pinokio, od Agi... Czyli dopiero teraz są dobre na mojego syna. A młody ma 65-66cm. ![]() Te na 3-6 miesięcy sporo poleżą w szafie.
|
|
|
|
#448 |
|
Konto usunięte
|
No i dobrze
![]() Ja młodej zakładam pajace na 68, bodziaki na 3-6mcy. |
|
|
|
#449 |
|
Rozeznanie
|
kurcze malej chyba kupka doskwiera.. wczoraj znowu nie zrobila wiec dzis siespodziewam ze bedzie meeega...
zbudzial si ewlasnei z placzem ale ze spi akurat na malzenskim lozu wiec podalam cycus i uspokoila sie i spi dalej ale plytko, bo tylko skrzypne krzeslem ona otwiera oczka... po 3 dniach wzglednego spokoju wczoraj małżonek zrobil mi cyrk, ale zachowalam zimna krew, pomimo iz stral sie bardzo zebym sie zagotowala juz od progu mial humorek wisielczy, obiadu nie zezarł twierdzac ze jest niejadalny ( gulasz węgierski zrobilam ) bo oczywiscie na odp...dol gotowalam, bo przy kompie caly dzien siedze a on nie po to haruje zebym jedzenie marnowala oraz uznal ze mala jemu na zlosc placze ( kiedy beksala po kapieli bo glodna byla ) uznał ze ona mi w dzien na pewno tak nie placze tylko jak on wraca liczylam w glowie od 1 do 10 zeby sie w jalowe dyskusje nie wdawac ![]() dzis jedyne slowa jakie zamienilismy dzis rano to on zebym budzik wylaczyla ( jego budzik) i ja czy on chce kawę. zanim ruszyl sie z lozka ja zdazylam pobawic sie z malą, nakarmic ja i przebrac, sama zjesc, poprasowac, namoczyc posciel, oraz zmyc gary po wczorajszym trujacym obiedzie ![]() za takie traktowanie powinien mi codziennie bukiet kwiatow przynosic
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja.. oczy mam na zapałkach..
zrobiłam błąd bo czekałam z nadzieją, że się obudzi ale gdzie tam.. i jak tylko dotknęłam głową poduszki o 1:30 tak ten w ryk nakarmiony poszedł spać dalej..potem pobudka o 6:00 i po małych zawirowaniach zasnął.. ale co jakiś czas płakał przez sen.. nie że kwękał i marudził ale płakał normalnie.. więc ja kilka razy się zrywałam by zobaczyć czy wstał, czy już pora jedzenia, czy herbatkę dać czy co.. ale po "ciiii" uspokajał się i spał dalej (nie mam pojęcia co to było ale wczoraj też tak miał) o 10:00 zjadł, pobawiliśmy się i teraz jest w trakcie usypiania ale cały czas słyszę jak cycka zasysa i jak wypadnie albo pieluchę zrzuci z oczu to będzie darcie :/Kurde nie wymyślili jeszcze jakiegoś wynalazku coby te smoczki nie wypadały?
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

Cholera mnie bierze....gdzie jest moje dziecko, które tak ładnie spało????????
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nie mam siły pastwic się na nim, więc ulegam..na razie..,czasem przeklnę pod nosem, ale sie trzymam..
i chyba dziąsła ją swędzą strasznie pakuje ręce do buzi a gryzaczek to myślałam że przegryzie dziąsłami. Nio i przebierania bardzo nie lubi a najgorzej to przez głowę jej coś przekładać; wierzga nogami wtedy i przesuwa się do góry żebym nie mogła jej założyć, cyrki
mam nadzieje że wszystko się ułoży a z doświadczenia siebie i innych wiem że czasem warto skonsultować z innym lekarzem

co za matka.