|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X
Mycie zęboli - jak dla mnie zależy od usposobienia człowieka i od szkoły/pracy środowiska ogólnie. Bo np. ja chodzę do takiej szkoły, że jakbym jeszcze zaczęła tam myć zęby, to bym miała tak przesrane za przeproszeniem...
Cytat:
![]() ja też nie. jedynie co, to wyciorkiem jak coś to czyszczę (mam dwa - jeden w domku drugi w plecaku ).
|
|
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
Cześć
Mam do was pytanie. Za miesiąc idę na odcisk zębów a za jakieś 2 miesiące zdejmą mi aparat. Już nie mogłam się doczekać ale teraz już się tak nie cieszę. Byłam przekonana że po zdjęciu stałego aparatu dostanę aparat ruchomy który będę musiała zakładać tylko na noc a moja lekarka powiedziała mi że w tym ruchomym aparacie będę musiała chodzić cały dzień przez jakieś 2 miesiące i zdejmować tylko do jedzenia i mycia zębów a później stopniowo zmniejszać czas w tym aparacie. Znam bardzo dużo osób które nosiły aparat ale nie spotkałam się jeszcze z takim czymś żeby nosić cały czas aparat ruchomy. Raczej wszyscy zakładają na noc. Stąd moje pytanie: jak było u was? Aha, i jeszcze jedno: czy płaciłyście coś za ten ruchomy aparat? Jeśli tak to ile? Pozdrawiam
|
|
|
|
#423 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuje ze musisz się męczyć z tym;p a ja ekspander mam teraz i zdejmuje mi go 30 października za miesiąc;D
|
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
Pierwsza wizyta za mną
Pobrane odciski, zrobione zdjęcia - teraz czekam na plan leczenia i kosztorys, które mam dostać na następnej wizycie. Będą też już chyba założone separatki, chyba że będę musiała jeszcze wyrywać jakieś zęby (mam nadzieję że się bez tego obejdzie). Póki co orto stwierdziła że aparatem stałym wyleczy moją wadę na 100% i że ze względu na kształt szczenk (szerokie przy trzonowych zwężające się w dziób) trochę zmieni mi się twarz po leczeniu. Ale chyba nie na gorsze ![]() Pozdrawiam wszystkie aparatki i życzę pięknych uśmiechów. |
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro nie można się cofnąć, trzeba znaleźć najlepszy sposób, by pójść naprzód. <Paulo Coelho> APARATKA :17.09.2010r. - dół metalowy, góra Hass + maska 17.03.2011r. - zdjęcie Hassa ![]() 18.03.2011r. - góra metalowa + ekspander |
|
|
|
|
#426 |
|
Raczkowanie
|
A to moje zęby.
Wydają mi się ciągle krzywe, a niedługo ściągam aparat
|
|
#427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są super... może Ci się tak wydaje bo masz nierówne końce... przypiłuje się troszkę i będzie git
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- no co ty! Bardzo ładnie już masz
- przy moich zebach to hoho. Ja mam ponad tydzień aparat, a tu jeszcze przede mną pewnie cos koło 3 lat
|
#430 |
|
Zadomowienie
|
hej. Dzisiaj po wizycie u orto. Zmiany.. zmiany.. zmiany! dostałam grubszy drut, sprężynkę i jeszcze coś czego nie znam? na drugim kiełku..
Kurcze swoją drogą myślałam że inaczej to będzie wyglądać że sprężynkę da mi w innym miejscu niż ją założyła.bo co te dwa zęby będe sie przesuwać? myślałam że założy ją między 5 a 7 żeby przesunąć 5 na miejsce 6 itd no ale...jest inaczej swoją drogą boli jak cholerazrobiłam zdjęcia ale są kiepskiej jakości, wrzucam a jutro dam lepsze. co sądzicie? podobno w grudniu będzie mi tego kiełka podłączać do druta. To była moja 4 wizyta a aparat od pól roku mam. Edytowane przez wiolafrytka Czas edycji: 2010-10-01 o 18:27 Powód: literówka + dopisek |
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jutro ocenię więcej, bo niewiele widzę
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co masz z drugiej strony, to ja tez to mam i to mi wlasnie ciagnie kly na miejsce czworek
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
nie bo od pol roku byl robiony tylko jeden kiel a tamten nic nie bylo robione nic a nic dopiero na dzsiejszej wizycie zaczela cos przy nim robic. poza tym gdybym pokazala ile sie zminilo przez ten poln roku to hoho bo bardo wiele , gdzies w tym watkun umieszczalam zdjecia nie chce mi sie ich teraz odgrzebywac
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- nie moje .. tipsy ;p |
|
|
|
#435 |
|
Raczkowanie
|
hmm...
No to skoro tak uważacie, to wygląda na to, że mam problemy ze wzrokiem - trza iść do okulisty ![]() Dziś znalazłam jakieś zdjęcia z 1 dnia z aparatem i powiem Wam, że sajgon w paszczy miałam niezły ![]() Jeszcze 2 wizyty i na 3 chyba ściągam. Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie życia bez aparatu. To chyba musi być dziwne uczucie. Przywiązałam się do niego nooo...
Edytowane przez 1magda1 Czas edycji: 2010-09-30 o 23:11 |
|
|
|
#436 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej !!! Ja też już sciągam aparacik 8.10. ale tylko dolny łuk!! A muszę zaznaczyć że mam juz aparacik 4 lata!! Tak się do niego przezwyczaiłam. Ale cieszę się bardzo ;-))
Dolny łuk miałam sciągany już dwa razy, ale za każdym razem dwa, ząbki mi się krzywiły ;-(. Mam nadzieję że teraz się to nie powtórzy. |
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
wiola- ja mam w podobnym położeniu kła- fakt że więcej miejsca trochę, i mam zamek i drutem normalnie pociągnięty w górę
|
#438 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam takie pytanie do osób, które noszą lub nosiły HASSA.
jak Wy go czyścicie? chodzi mi o to, że za te płytki akrylowe dostaje mi się jedzienie i nie mogę tego wypłukać ;'( pomocy!!
|
|
|
|
#439 |
|
Rozeznanie
|
1magda1 masz piękne równiuteńkie ząbki! Ściągaj druciki i uśmiechaj się jak najszerzej!
![]() Adaa_, kasia_no87 przede mną też jeszcze lata męki z drucikami... chociaż jakoś przestały mi już przeszkadzać i nawet coraz szerzej uśmiecham się do ludzi
|
|
#440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w grudniu to chyba za wcześnie na podłączanie, bo raczej nie zrobi się tak dużo miejsca żeby go ściągać. ja dostałam sprężynkę na 3 wizycie
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
jak będę miała naładowany aparat to może dam wam zdjęcie
ale ja ostrzegam już na zapas że niezły sajgon mam tam
|
#442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ja już się przygotowałam że nareszcie za 3 mies. nastąpi cudowne podłączenie tego popaprańca :P ale kto wie kto ma rację :Pco do sprężyn ki no to ja dostałam na 4 wizycie. z tym że ja wizyty mam co 1,5 prawie miesiąca ... wrrr ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
dodałam zdjęcia mam nadzieję że lepiej widać Edytowane przez wiolafrytka Czas edycji: 2010-10-07 o 18:38 |
|||
|
|
|
#443 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak orto zakłada sprężynkę, to znaczy, że na 100% ząb się zmieści (mam trójkę na dziąśle)? Bo na wizycie, prawie miesiąc temu miałam założoną, a wcześniej orto mówił o wyrywaniu czwórki. Może być jednak konieczność wyrwania?
|
|
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
literka- nie żebym była specjalistką, ale jeżeli miejsce od sprężynki nie będzie wystarczające to wyrywana bedzie ta 4
, 3 ci na dół ściagnie wtedy, i 5 dosunie do reszty. Nie będzie nic widac
|
#445 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomo, że piątkę musiałby przysunąć, bo nie zostawi mnie chyba z przerwą
Tylko wkurzę się jak będę musiała nosić sprężynę kilka miesięcy, a okaże się, że wyrywamy ![]() A tak btw. to witam imienniczkę
|
|
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pewnie mnie nie pamiętacie, bo na forum pisałam tylko raz ale cały czas śledzę Wasze aparatowe zmagania. Ja najprawdopodobniej zdejmuje mój złomek w wakacje, a nosze go już 8 miesięcy. Moze kiedyś przy okzaji wrzuce jakies zdjęcia. Powodzenia w dalszej walce z krzywulcami
|
|
|
|
|
#447 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy o kogoś innego chodziło?;pwiola- ogółem proste już w miarę masz nie? z tyłu coś usuwałas?;> (sory jak nie doczytałam jeśli pisałaś) kła mam identycznie( z tej samej strony) ale wiele więcej tego miejsca jak tak patrzę ![]() EDIT: oo 5 mm miejsca mam
Pamiętaj o tym: jak jesteś w piekle, tylko diabeł może ci pomóc. Aparatka: Góra-21.09.10r Dół-16.06.11r Dbam o włosy Edytowane przez Adaa_ Czas edycji: 2010-10-01 o 20:20 |
|
|
|
|
#449 |
|
Raczkowanie
|
ja miałam kiedyś 3jkę w dziąśle i zero miejsca i udało się bez wyrywania. ale to było kilka lat temu, szczęka jeszcze rosła i zrobiło się miejsce. teraz jeszcze trochę miejsca brakuje, ale ciężko idzie. wydaje mi się że jednak będziesz musiała wyrywać.
|
#450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sajgon powiadasz? Ładuj aparat i pokazuj aparat o ! Takie "masło maślane" wyszło ![]() Powiem Wam, że wcześniej tylko śledziłam to forum i oglądałam postępy w leczeniu innych, ale jak już napisałam to czuję się jak w jednej, wielkiej rodzinie ![]() Aparaty łączą ludzi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

Mam do was pytanie. Za miesiąc idę na odcisk zębów a za jakieś 2 miesiące zdejmą mi aparat. Już nie mogłam się doczekać ale teraz już się tak nie cieszę. Byłam przekonana że po zdjęciu stałego aparatu dostanę aparat ruchomy który będę musiała zakładać tylko na noc a moja lekarka powiedziała mi że w tym ruchomym aparacie będę musiała chodzić cały dzień przez jakieś 2 miesiące i zdejmować tylko do jedzenia i mycia zębów a później stopniowo zmniejszać czas w tym aparacie. Znam bardzo dużo osób które nosiły aparat ale nie spotkałam się jeszcze z takim czymś żeby nosić cały czas aparat ruchomy. Raczej wszyscy zakładają na noc. Stąd moje pytanie: jak było u was? Aha, i jeszcze jedno: czy płaciłyście coś za ten ruchomy aparat? Jeśli tak to ile?
Dół -> 04.02.2010r.