![]() |
#421 |
Rozeznanie
|
Dot.: XX część rozważań o wymarzonym pierścionku i nie tylko
Dzień dobry
![]()
#422 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem herbaciarą... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT kwestia tego że postanowiłam spłacić wszystkie długi (oczywiście nie biorę tu pod uwagę kredytu mieszkaniowego) i zacząć na poważnie oszczędzać. Takie wydatki póki co w grę nie wchodzą.
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-11-03 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
Haniu, dzięki za przepis na grochówę. Mój tż zachwycony, ponoć wyszła pierwsza klasa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#428 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry. ja się nie cieszę, że już środa bo w moim wypadku najbardziej hardcorowe są czwartki i piątki
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() CZY KTÓRAŚ Z WAS WIE jak wygląda przebukowanie biletu lotniczego w Lufthansie?? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wściekłam sie na maksa, pieniądze nam znikają coraz bardziej..coraz więcej zarabiamy a mamy coraz mniej. Ostatnio to nawet na puder za bardzo mnie nie stać, nie mówiąc już o ciuchach. Dlatego też założyłam zeszyty - w którym zapisuję, przychody i rozchody ![]() EDIT. Poza tym - muszę piąć się w góre za przyjaciółmi- wszyscy stają się coraz bogatsi, firmy zakładają, własne biznesy- a my nic! Nie mam ochoty zostać na szarym końcu!!
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-11-03 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To do Ciebie niepodobne przecież ? Ja w tym miesiącu też śluz na wydatki, kupiłam buty za 400 zł., dwa biustonosze La Senza (miałyście rację - zakochałam się w nich ![]() ![]() A potrzeby mam nadal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że jesteś zadowolona z la senza tak samo jak ja. Opłaca się tam kupować na przecenach, bo wtedy cenowo są całkiem tanie. Ja też się przy ostatniej okazji w dwa pancerze stamtąd zaopatrzyłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, ze masz przyjaciół, którzy ciągną cię do góry, a nie w dól. Moje koleżanki nie przyjęły dobrze wiadomości o kupnie mieszkania. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego muszę zapisywać żeby później czarno na białym móc mężowi pokazać ile kasy idzie miesięcznie na imprezki , winka i piwka- może w końcu zrozumie ze trzeba się 5 razy zastanowić nad zakupem kolejne pizzy (gdy w domu jest zupa). Może w końcu stanie sie dorosłym facetem a nie dzieckiem które MUSI spełniać wszystkie swoje zachcianki!!!
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ja tak nie mam, ja widze na co ida nasze pieniądze, mam duużo namacalnych sprzetów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie ostatnio powiedziałam do teścia że musimy zacząć myśleć o przyszłoćci, a nie żyć z dnia na dzień bo znajomi są już daleko przed nami- na co on że to cudownie że tak to widzę, a nie zazdroszczę i z nienawiścią odsuwam sie od nich- bo to jednak najpopularniejsze zachowanie. Jak komuś zaczyna się powodzić to jest od razu obgadany, posądzany o przekręty, pomoc rodziców itd. A nikt nie bierze pod uwagę tego że może ciężko pracuje i ma łeb na karku, Dlatego ja tez zamierzam zacząć mieć łeb na karku- bo ciężko już pracujemy ![]() Czyli koleżanki zżera zazdrość??
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja też nie wiem często na co kasa idzie...głównie z konta męża...
Z resztą mój TŻ jest bardzo podobny do Twojego, Haniu. Zaraz po wypłacie, to by hasał po knajpach, szalał, nie wiadomo co, a pod koniec miesiąca to nawet na śniadanie w pracy nie ma. Wkurza mnie...ale i tak widzę dużą poprawę w jego gospodarowaniu kasą...na początku to był horror. Teśc mi wtedy powiedział, że mam brać od niego całą kasę zaraz po wypłacie i nią gospodarować. Na co ja stwierdziłam, że TŻ jest już dorosły, musi się sam nauczyć...jak przez kilka miesięcy nie będzie co do gara włożyć, ani nigdzie nie wyjdziemy, to może w końcu zrozumie... L_V, Wy to macie dużo namacalnych sprzętów, bo pewnie większość pakujecie w remont i wyposażenie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój się sam nie nauczy bo zawsze coś tam wykombinuje żeby co do gara było włożyć...dlatego zawsze jak mówię "NIE, nie idziemy do knajpy bo mamy ostatnie 200 zł" - on mówi daj spokój załatwię kolejne 200 zł. I to fakt, załatwia- ale to nie o to chodzi żeby załatwiać na kolejne wyjścia, sery, oliwki i wino za 100 zł- tylko żeby odkładać kasę!! Po prostu nie chcę już żyć z dnia na dzień. ![]()
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może też tak zróbcie - cele do osiągnięcia za konkretną kasę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiedziały, ze rozglądam sie za mieszkaniem i wiedziały, ze mocno mi się przeciągają te formalności kredytowe (szczegółów nie znały). I przy ostatnim spotkaniu wywiązała się rozmowa: One:Kupiliście w końcu to mieszkanie? Ja: Tak. One: Cisza. Aha. A gdzie? Ja: Na wilanowe. One: Aha. Jakieś małe? Ja: Nie, całkeim duże. Przyszłosciowe. One: Aha. I tyle, do końca wieczoru drętwo i wiem, ze w zeszłym togodnius potkały się na drinka w Mexicanie,a le juz nie zostałam zaproszona. Dziewczyny, ja sie nigdy im nie chwaliłam, nie znają szczegółów, ani metrazu, ani tym bardziej ceny. Łyso mi, bo czuje, ze teraz jest miedzy nami przepasc. i chyba dupa wyjdzie z dalszej znajomosci. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#441 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
..ale mój mąż caly czas twierdzi że trzeba więcej zarabiac żeby odkładać. Z tym że on im więcej zarabia tym wiecej wydaje..chyba jakby zarabiał 10 tysi miesięcznie, też by to wydał na żarcie i chlanie ![]() ![]() Cytat:
Kurde nawet gdyby zazdrościły- to gdyby były Ci bliskie i życzliwe mogłyby powiedzieć- zazdrościmy , nas na to nie stać, jak to zrobiłaś itd..a nie zero reakcji ![]() Ano..nagle, pojawiła mi sie ogromna potrzeba stabilizacji finansowej, taka że o niczym nie myślę tylko o tym co zrobić by mieć kasę!! Także mąż ma przerypane! Zaczyna się okres walk ... mam nadzieję wygranych przez mnie ![]()
![]() |
#442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łatwo ne jest, ale się da. A dlaczego za 3 lata MUSISZ zmienić mieszkanie? Czyżby plany rozrodcze? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej zrobiłabym to wcześniej..ale nie możemy sprzedać mieszkania wcześniej jak 5 lat od zakupu. A rozrodcze mam już na prawdę bardzo poważne- zaczynam sie bać ... swoich 30 urodzin, problemów z zajściem w ciążę, powikłaniami i zdrowiem dziecka ![]()
![]() |
#444 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój "przyjaciel" nie pije, prowadzi zdrowy tryb życia a ja przy nim się zmieniam, korzystam z tego ![]() Cytat:
Mam takie samo zdanie jak Ty, chyba lepiej mieć przy sobie ludzi sukcesu niż niedorajdy życiowe, chociaż ja należę do tych drugich ![]() Cytat:
![]() Aha mam termin rozprawy rozwodowej wreszcie, niestety dopiero na 10 stycznia ![]() MIśku La Senza jest boska, już nie kupię innego biustonosza niż u nich, szkoda kasy na badziew, wcześniej nie miałam porównania. Mam szczeście, że mam koło pracy outlet z tą siecią, więc mam zamiar zaopatrzyć się we wszystkie kolory świata- na razie upolowałam dwa czarne- jeden z tą opcją ramiączek na szyję lub na krzyż ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#445 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ostanio zakochałam się w Intmissimi, ze względu na wzornictwo i cztero-stopniowa regulację obwodu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie ja bardzo lubię Intimissimi, majtki mam i są super...ale stanika nie uświadczę tam na siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#449 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- ale tu masz ceny jak w H&M. Pewnie, są też droższe, ale generalnie kupisz spokojnie za jakieś 60zł coś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.