Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 21:23   #421
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kobietki, dziękuję !!

Miesiąc temu gin już nam zasugerował synka (nic nie mówił, tylko zatrzymał obraz na potencjalnym momencie gdzie można było zobaczyć płeć i wymownie spojrzał) i nam też się wydawało, że widzimy siurka ale im dalej od usg,tym wątpliwiej podchodziliśmy do wiarygodności płci i dziś znów byliśmy nastawieni 50/50. Jednak prognozy się sprawdziły
no właśnie tak mi się wydawało, ze już coś wspominałaś
to teraz nic tylko na imię się zdecydować
Stary 2010-10-25, 21:28   #422
blackrose4u
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

rety Wam też leci z piersi? Siedze sobie w piżamce luźnej i nagle kap mi coś na brzuch, później już jak leżałam przed telewizorem to czuje mokrą bluzkę, na dodatek tylko z jednej piersi. A macie je też ciepłe cały czas? Nie wiem czy to jest normalne czy nie

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:32   #423
agaaga89
Zakorzenienie

Iiza u Ciebie też już lada chwila i poznasz całą prawdę dopiero co widziałam u Ciebie 12 dni,a tu już kończy się 8 już masz moje kciuki

Blackrose u mnie nie ma takich sytuacji więc nie pomogę.

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:32   #424
iizabelaa
Zakorzenienie

mi nic nie cieknie
i ciepłota też normalna

Idę spać do jutra dziewczynki
Stary 2010-10-25, 21:32   #425
Montii
Zakorzenienie

to normalne pojawia Ci się siara.,
ja tego jeszcze nie mam i mam nadzieje,ze nie bede miec jeszcze dlugo

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:32   #426
mora103
Raczkowanie

A oto pierwsze foty maleństwa,buźka z bliska i maleństwo w 13 tyg
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 22:12   #427
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

tyle naskrobalyscie dzis, ze nie jestem w stanie przeczytac wszystko i poodpisywac
wiec bedzie na raty
A pozniej ide spac

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
już wróciłam z badań. Dziewczynka na 100% Montii wpisz mi dziewczynke i imię Julia. Z dzidzią wszystko ok, podglądnęliśmy ją w 4d słodka buzinka, zasłoniła się potem rączką hihi. Szkoda że nie mam zdjęć by było widać buzinkę. No i dziwi mnie wzrost 22cm chyba że się przesłyszałam. Myślałam że koło 15-16cm będzie. Ale się ciesze
wielkie gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Hej

Melduję się i ja w nowej części wątku

Montii gratuluję synka
Milena gratuluję córeczki

Witam nową mamusię

W temacie
- kawy
: odkąd skończyłam studia już nie piję i w obu ciążach nie mam do kawy ciągutek
- znieczulenia: jak byliśmy w szkole rodzenia z Kaliną to zapytaliśmy się co mówią kobiety najczęściej podczas porodu. Położna mówiła, ze prawie wszystkie w pewnym momencie chcą znieczulenia i większość mówi, że nie chce więcej dzieci . Trochę niedowierzałam, że tak jest.
Ja bardzo chciałam rodzić naturalnie i nie chciałam znieczulenia ale podczas porodu w pewnym momencie mówię do męża, że pierdzielę chcę znieczulenie . Akurat położna wzięła mnie na badanie i oznajmiła, że mam 8 cm rozwarcia jeszcze tylko pod prysznic zrelaksować macicę i rodzimy. Więc i tak bym go nie dostała . Z perspektywy czasu wiem, ze ból porodowy w moim przypadku jest do przeżycia i można go złagodzić, prawidłowym oddychaniem, ciepłą wodą, masażem. Także dziewczyny, nie ma co się bać. Będzie dobrze

My również po usg , byliśmy w piątek. Pan doktor ogląda sobie Kluseczkę, sprawdza wszystko dokładnie a my siedzimy cicho, myślę sobie niech najpierw posprawdza czy zdrowe a potem zapytam co ma między nóżkami.
Nagle dr mówi: A ja już widziałem i wiem co będzie ale nie powiem . Myślę sobie: zlituj się człowieku ale mówię spokojnie: oj panie Doktorze niech pan nie trzyma nas w niepewności.
dr: A co jest w domu?
ja: Mamy córeczkę
dr: To będzie druga
ja: hihih (wiedziałam, że tak będzie ale nie chciałam głośno mówić bo mąż miał nadzieję, że może jednak synek)

W moim przypadku chiński kalendarz sprawdził się dwa razy.

Montii możesz mi wpisać dziewuszkę
I kolejna dziewuszka! Gratki!!!

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was przy smarkaniu w chusteczke ma troszke krwi???Bo mnie sie to zdarza czasem i z dziasel jak szczotkuje tez ...wlasciwie to z tego samego miejsca...nie zawsze ale czasem a jak z wami jest????
Czasem przy dmuchaniu nosa tak, jeszcze problemow z dziaslami nie mam i mam nadzieje, ze mnie omina Ale to zupelnie normalne, ukrwienie w naszym organizmie jest teraz podwojne prawie, wiec krew czasem sobie gdzies ucieknie, bo i naczynka sie oslabiaja przy takiej ilosci krwi.

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczynki Wy moje. Obiecywałam dodać zdjęcia mojego brzuszka i dzidzi,więc dodaje...

Są to jednak fotki z telefonu,bo do aparatu nadal nie mam ładowarki

No więc,przedstawiam Wam mojego Skarbeńka[na zdjęciu ma 14 tygodni]. Trochę lampę błyskową widać,ale nie ona jest najważniejsza
Brzuszek też pokazuję...przyznacie,że jest widoczny,hm?
Ojjjj! Ale brzusio tez z 14 tygodnia czy to juz na biezaco??
sliczny

Cytat:
Kochane, wreszcie jesteśmy
z radością oznajmiam, że będziemy mieli SYNUSIA ze szkrabem wszystko w porządku, żołądek, oczka, główka, nóżki, kręgosłup dzisiaj nasz myśliciel był spokojny siedział po turecku i dopiero pod koniec się zaczął wiercić jestem taaaaaka szczęśliwa,że szooook!!!

Jeszcze nie czytałam jak reszta dzisiejszych usg-owiczek, zaraz nadrabiam i już gratuluję super wieści !!
Wspaniale!!!

A my dzis zaczelismy 15 tydzien i tym samym II trymestr

Dobranoc

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 23:07   #428
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
mrrrr jakie tu pyszności w sam raz pod poduchę do snu
deneb też podkradłam, zrobię kiedyś na obiadek, a co do bakłazanu wiem jak wyglada ale w zyciu nie mialam w sutach

łojeju w ustach miało być
Ja piernicze poplakalam sie, posikalam i seria baczkow poleciala. Kurde nie moge. Siedze i sie chichram

Cytat:
rety Wam też leci z piersi? Siedze sobie w piżamce luźnej i nagle kap mi coś na brzuch, później już jak leżałam przed telewizorem to czuje mokrą bluzkę, na dodatek tylko z jednej piersi. A macie je też ciepłe cały czas? Nie wiem czy to jest normalne czy nie
To chyba znaczy, ze bedziesz miala duzo pokarmu. Ja mam temp w normie i nic mi nie leci.

Gratulacje coreczek i synkow. Kurcze za chwile bedziemy sobie pomyslnych porodow gratulowac

Dajcie namiary na ten pamietnik, bo cos znalezc nie moge.

Edytowane przez Jadeit1
Czas edycji: 2010-10-25 o 23:10
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 05:22   #429
87czarna
Zakorzenienie

Anessa,tak,to był 14 tydzień. Teraz moje szczęście jest o 7 tygodni starsze

Właśnie się zbieram na pobranie krwi i oddanie moczu-oczywiście nie nasiurałam z pierwszego,porannego,bo oczywiście zapomniałam Chciałam Wam tylko powiedzieć DZIEŃ DOBRY ;D

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 06:10   #430
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Z tego co slyszalam u mnie porod rodzinny to 250zl choc w niektorych szpitalach jest za darmo a znieczulenie sie dostanie za spora kase choc ja juz sobie prawnie wszystko obcykalam jezeli kobieta ma bardzo silne bole a rozwarcie nie postepuje zbyt szybko to lekarz musi sie zgodzic na znieczulenie bezplatne nie chca tego robic bo wola kase pod stolem dostac ale moja kumpela dostala darmowe bo powiedziala ze jak nie dostanie to oskarzy szpital o znecanie sie nad ciezarna bo okropnie ja bolalo nawet chodzic nie mogla i lekarz wymiekl mam gdzies artykul z gazety to Wam go tu napisze jak znajde-dotyczy znieczulenia w Polsce
Tak czytam i czytam i sobie mysle..... nie wiedzilam ze trzeba jakies zaswiadczenie w poslce do porodu rodzinnego...... a juz na pewno nie wiedzialam ze za szkole rodzenia sie placi...ja bym poszla ale nie pasuje mojemu tz-towi koliduje z jego godzinami.. hahaha takze musze sie obejsc ...........dzis pobudka o 5.20.....kiedy ja sie wyspie..juz nie wspomne o koszmarach ktore mnie mecza..Wczoraj w pracy zmierzylam sobie cisnienie i wiecie jakie niskie mialam 130/59 mam na mysli to drugie masiakra...

---------- Dopisano o 05:50 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

Cytat:
Dziewczynki Wy moje. Obiecywałam dodać zdjęcia mojego brzuszka i dzidzi,więc dodaje...

No więc,przedstawiam Wam mojego Skarbeńka[na zdjęciu ma 14 tygodni]. Trochę lampę błyskową widać,ale nie ona jest najważniejsza
WOW.....ale sliczne dziecie i brzucholek ...hiihih rewelacja...mnie to sie wydaje ze syn bedzie ....

---------- Dopisano o 05:55 ---------- Poprzedni post napisano o 05:50 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ale okrąglutki,uroczy brzusioA dzidzia jaka śliczna

A ja przeglądałam sobie stronę babyonline i natrafiłam na pamiętnik z brzuszka.Śmieszny taki

4 MIESIĄC - Ćwiczę i wciąż się uczę!
Powoli oswajam się z sytuacją. Nie mogę narzekać. Mam tu ciepło i cicho. Miejsca sporo, więc spaceruję, ile mogę. Jedyny minus to niewiele atrakcji. Z nudów zacząłem ssać palec. Drobiazg, a cieszy. Od czasu do czasu łyknę sobie też trochę tego płynu, w którym pływam. Słodki. Nie jest to może pitna czekolada, ale i tak smaczny. A więc piję, siusiam... i tak to się kręci. Cały pokryłem się śmiesznym meszkiem. Mam już brwi i pierwsze cienkie włoski na głowie. A jak za długo kopię, to zaczynam się pocić. Dziwna sprawa, co nie? Przerzucam się wtedy na spokojne ćwiczenia oddechowe. Człowiek nigdy nie wie, co może mu się kiedyś w życiu przydać. A propos ćwiczeń. Nauczyłem się już wydymać policzki i marszczyć czoło. Szkoda, że nie mogę spojrzeć w lustro. Czuję, że w robieniu min jestem absolutnie bezkonkurencyjny – mam taki śmieszny zadarty nosek. Martwi mnie tylko, że staję się coraz bardziej wrażliwy. Wystarczy najlżejsze muśnięcie pępowiny, a już cały staję na baczność. Takie przygody zakłócają mi drzemkę, a dopiero co odkryłem jej uroki. Domyślam się, skąd ta nadwrażliwość. Co minutę w mózgu tworzy mi się aż 250 tysięcy komórek nerwowych.

5 MIESIĄC - Potrzebuję czułości
W końcu udało mi się nawiązać kontakt z mamą! Hurra! Już powoli zaczynałem wątpić, że to w ogóle możliwe. Kopałem, kopałem i nic. A któregoś dnia źle wyliczyłem zakręt i z całym impetem moich 30 dekagramów uderzyłem w ścianę macicy. Mama aż podskoczyła. Poklepała delikatnie w to miejsce. Odpuknąłem jej. A wtedy ona się rozpłakała. Kompletnie mnie zamurowało. Ach, te kobiety... Od tego momentu coś się jednak między nami zmieniło. Nareszcie zaczęła do mnie mówić. Nazywa mnie Robaczkiem albo Groszkiem. I często mnie głaszcze. A ja to po prostu uwielbiam! Coraz lepiej się z mamą poznajemy. Najbardziej lubię, jak idzie na spacer. Tak mnie fajnie kołysze, że natychmiast zapadam w drzemkę. Fakt, nie zgrywamy się jeszcze zbyt dobrze. Kiedy ona czuwa, ja śpię. A kiedy się kładzie, ja się budzę i zaczynam dokazywać. Fikam koziołki i nasłuchuję. Do tej pory słyszałem tylko same bulgotania z brzucha mamy. Teraz stopniowo
zaczyna do mnie docierać coraz więcej dźwięków. Najmilszy jest głos mamy. Taki śpiewny i dźwięczny. Słów wprawdzie jeszcze nie rozumiem, ale potrafię już wyczuć, kiedy mówi do mnie, a kiedy do taty. Nie znoszę, jak się z nim kłóci. Oboje wtedy strasznie krzyczą, a hałas to dla mnie męka. Najchętniej gdzieś bym się schował, ale gdzie? Kulę się tylko w sobie i czekam, aż im przejdzie. Na szczęście zawsze się potem godzą. A jak się przytulają, to robi mi się tak błogo, jak w niebie. Wczoraj byliśmy wszyscy u bardzo miłego pana doktora. Coś mi się zdaje, że próbowali mnie podejrzeć...

Ale to swietne az lezke uronilam....masz moze stronke....

---------- Dopisano o 05:57 ---------- Poprzedni post napisano o 05:55 ----------

Cytat:
z radością oznajmiam, że będziemy mieli SYNUSIA ze szkrabem wszystko w porządku, żołądek, oczka, główka, nóżki, kręgosłup dzisiaj nasz myśliciel był spokojny siedział po turecku i dopiero pod koniec się zaczął wiercić jestem taaaaaka szczęśliwa,że szooook!!!

Jeszcze nie czytałam jak reszta dzisiejszych usg-owiczek, zaraz nadrabiam i już gratuluję super wieści !!
Gratuluje syneczka.... supcio ze wsio ok.....

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:57 ----------

Cytat:

Mnie jeszcze nic nie lecialo z cycuchow ale nie wiadomo...pirsi cipluchne a na dodatek czesto fala goraca mn ie oblewa
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:50   #431
diatoma
Zadomowienie

dzień dobry, ja za godzinke mam wizyte u urologa, bo mnie od niedzieli nerka boli okropnie, a gin mowi mi na każdej wizycie że widzi złogi na prawej nerce, więc chcę to sprawdzić

Cytat:
Napisane przez Jadeit1 Pokaż wiadomość

Dajcie namiary na ten pamietnik, bo cos znalezc nie moge.
tutaj podaję link http://www.kdc.pl/dziennik-mojej-ciazy_p3407731.html

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 07:52   #432
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Dziewczyny, ja skończyłam wczoraj 24 tydzień i nie mam jak do tej pory siary. Z tego, co wiem, nie ma to wpływu na późniejsze pojawienie się pokarmu, tak więc, nie stresujcie się tym

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:52   #433
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się mi tez leci z piersi. I to już od 2 tygodni. Najpierw leciało tylko z lewej, teraz z obu, tylko z lewej więcej. No i samo z siebie raczej rzadko. Głównie jak leżę na boku i przycisnę pierś niechcący. I tez mam ciepły biust I też czytałam, że to nie ma wpływu na późniejszy pokarm. Tak po prostu jest czasami.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:53   #434
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
dzień dobry, ja za godzinke mam wizyte u urologa, bo mnie od niedzieli nerka boli okropnie, a gin mowi mi na każdej wizycie że widzi złogi na prawej nerce, więc chcę to sprawdzić

powodzenia na badaniu ja mam nerkę podkowiastą, i wszyscy się zastanawiają, jak będę przechodzić ciążę

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 07:57   #435
blackrose4u
Wtajemniczenie

dzień dobry
Cytat:

to oby nie było to nic poważnego

piersi mam cieplutkie jak świeże bułeczki i to od paru tygodni. Jutro poinforumuje o wszystkim gine zobaczymy co on na to. Wczoraj to 4 razy pomoczyłam bluzke i to potem już dołączył się drugi cyc

Tity troszkę mnie uspokoiłaś, bo bałam sie że sama już jestem co mi tak leci i że coś może z cycuchami nie tak dlatego ciepłe.

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-10-26 o 07:59
Stary 2010-10-26, 08:21   #436
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
no w koncu brzuszek wielkosci mojego a jzu si ebalam ze mam najwieszy na forum

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
4 MIESIĄC - Ćwiczę i wciąż się uczę!
Powoli oswajam się z sytuacją. Nie mogę narzekać. Mam tu ciepło i cicho. Miejsca sporo, więc spaceruję, ile mogę. Jedyny minus to niewiele atrakcji. Z nudów zacząłem ssać palec. Drobiazg, a cieszy. Od czasu do czasu łyknę sobie też trochę tego płynu, w którym pływam. Słodki. Nie jest to może pitna czekolada, ale i tak smaczny. A więc piję, siusiam... i tak to się kręci. Cały pokryłem się śmiesznym meszkiem. Mam już brwi i pierwsze cienkie włoski na głowie. A jak za długo kopię, to zaczynam się pocić. Dziwna sprawa, co nie? Przerzucam się wtedy na spokojne ćwiczenia oddechowe. Człowiek nigdy nie wie, co może mu się kiedyś w życiu przydać. A propos ćwiczeń. Nauczyłem się już wydymać policzki i marszczyć czoło. Szkoda, że nie mogę spojrzeć w lustro. Czuję, że w robieniu min jestem absolutnie bezkonkurencyjny – mam taki śmieszny zadarty nosek. Martwi mnie tylko, że staję się coraz bardziej wrażliwy. Wystarczy najlżejsze muśnięcie pępowiny, a już cały staję na baczność. Takie przygody zakłócają mi drzemkę, a dopiero co odkryłem jej uroki. Domyślam się, skąd ta nadwrażliwość. Co minutę w mózgu tworzy mi się aż 250 tysięcy komórek nerwowych.

5 MIESIĄC - Potrzebuję czułości
W końcu udało mi się nawiązać kontakt z mamą! Hurra! Już powoli zaczynałem wątpić, że to w ogóle możliwe. Kopałem, kopałem i nic. A któregoś dnia źle wyliczyłem zakręt i z całym impetem moich 30 dekagramów uderzyłem w ścianę macicy. Mama aż podskoczyła. Poklepała delikatnie w to miejsce. Odpuknąłem jej. A wtedy ona się rozpłakała. Kompletnie mnie zamurowało. Ach, te kobiety... Od tego momentu coś się jednak między nami zmieniło. Nareszcie zaczęła do mnie mówić. Nazywa mnie Robaczkiem albo Groszkiem. I często mnie głaszcze. A ja to po prostu uwielbiam! Coraz lepiej się z mamą poznajemy. Najbardziej lubię, jak idzie na spacer. Tak mnie fajnie kołysze, że natychmiast zapadam w drzemkę. Fakt, nie zgrywamy się jeszcze zbyt dobrze. Kiedy ona czuwa, ja śpię. A kiedy się kładzie, ja się budzę i zaczynam dokazywać. Fikam koziołki i nasłuchuję. Do tej pory słyszałem tylko same bulgotania z brzucha mamy. Teraz stopniowo
zaczyna do mnie docierać coraz więcej dźwięków. Najmilszy jest głos mamy. Taki śpiewny i dźwięczny. Słów wprawdzie jeszcze nie rozumiem, ale potrafię już wyczuć, kiedy mówi do mnie, a kiedy do taty. Nie znoszę, jak się z nim kłóci. Oboje wtedy strasznie krzyczą, a hałas to dla mnie męka. Najchętniej gdzieś bym się schował, ale gdzie? Kulę się tylko w sobie i czekam, aż im przejdzie. Na szczęście zawsze się potem godzą. A jak się przytulają, to robi mi się tak błogo, jak w niebie. Wczoraj byliśmy wszyscy u bardzo miłego pana doktora. Coś mi się zdaje, że próbowali mnie podejrzeć...
az mi sie lezka zakrecila w oku - eh te hormony

Cytat:
!!
GRATULACJE !!!

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
cześć, jak zwykle dużo do czytania co wieczór przez Was to do książki nigdy nie zajrzę tylko forum będę nadrabiać
)
ja nie czytam zadnej ksiazki a to forum wciagnelo nie jak niezla powiesc

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
aja a mój puka jak poloze sie na brzuchu, nie wiem czy wtedy po proistu lepiej czuje czy mi mówi '' matka wez zmien pozycje bo mnie uciskasz'' :P
ja lubie na brzuchu ale juz nie moge bo tak jakbym na pilce lezaala ;p

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Kasia na zwolnienie idę, bo mam mało urlopu i szefowa kazała mi go sobie zostawić na przyszły rok Wzięłam sobie dwa tygodnie i odpocznę
Ślub się bardzo udał, goście było bardzo dużo na ślubie, nawet się tyle nie spodziewaliśmy Zdjęcia wkleję, jak tylko jakieś będę miała
No i już jestem żonką
GRATULACJE Ego terea czekam na dobre wiesci po USG

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
no zawsze można się wybrać do sportowego po namioty
a tak serio to rzeczywiście szkoda kasy na staniki na parę miesięcy. mogłyby cycuszki już takie zostać na zawsze
dlatoego ja kupuje u chinczykow po 15zl nie szkoda jak sie rozpadna

dziewczynki jeszcze 2 dni do USG eh normalnie juz by mogl byc czwartek
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 08:32   #437
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Mój Groszek na zakrętach nie wyrabia, bo czuję pukanie
HahaMój niestety jeszcze wyrabia,ale ma jeszcze kilka tygodni czas na to żeby sie dobrze rozpędzić.Wtedy to chyba mAma nie wyrobi ze wzruszenia

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ja też mam za trzy dni o 12 i już się nie mogę doczekać

To chyba będziesz pierwsza!Ja najwczesniej to wejde o 17-ej.Poza tym mam stresa i pewnie w czwartek popadnę w lekką paranoje jak przed każdym usg.

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki ,dawno nie pisałam.Naszczeście zagrozenie mojej ciazy mineło miedzy czasie byłam tez w szpitalu.Dziś bylam na usg genetycznym,jest wszystko okey jestem w 13 tyg i wiem ze bedziemy mieć synka tak powiedzial lekarz na 90% jestem szceśliwa bo bedziemy mieć teraz parke z róznicą wiekową 15 lat
To super!Ja tez miałam zagrożoną ciążę i bardzo sie tym martwiłam.Teraz wszystko będzie dobrze!!!I fajnie,że będziesz mieć parkę

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
A wiecie dlaczego wróciłam? Żeby Wam napisać, że "nasza koleżanka" pod wieloma nickami została zbanowana chyba na wszystkich loginach. Chyba dziewczyny nie wytrzymały i ją zablokowały
Po pierwsze wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!
To super,że zbanowali tą oszustkę!Chyba na innym wątku czytałam,że laska opiekowała się bliźniakami(byla ich nianią)i wystawiała ich zdjęcia na wątku twierdząc,że to jej własne dzieci.Później wymysliła,że jedno z nich miało wypadek i nie przeżyło Nie wiem ile w tym prawdy,ale laska jest chyba psychicznie chora Sama z nią pisałam jeszcze niedawno i byłam pewna,że straciła dwie poprzednie ciążę Szok!

Cytat:
Ale to swietne az lezke uronilam....masz moze stronke....
Tutaj znajdziesz więcej:
https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_ci...ykul,7667.html
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-26 o 08:34
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 08:35   #438
megi2015
Zadomowienie

Witajcie kobietki

faktycznie tempo forum jest powalające ale czytam systematycznie.

Pogubiłam się już ale GRATULUJĘ z całego serduszka kolejnym mamom które poznały płeć. Oj w czwartek po waszych usg będzie kolejna dawka dobrych wiadomości.

Ja mam dziś wizytę u gin, ale mój nie robi tak często usg więc idę się zbadać i odebrać wyniki moczu i krwi, zważyć, ciśnienie itp. A tak już bym chciała zobaczyć nasze maleństwo....ale cóż dzidziuś uczy mnie cierpliwości.

Miłego dnia dziewczyny
Stary 2010-10-26, 08:48   #439
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no w koncu brzuszek wielkosci mojego a jzu si ebalam ze mam najwieszy na forum

az mi sie lezka zakrecila w oku - eh te hormony

GRATULACJE !!!

ja nie czytam zadnej ksiazki a to forum wciagnelo nie jak niezla powiesc

ja lubie na brzuchu ale juz nie moge bo tak jakbym na pilce lezaala ;p

GRATULACJE Ego terea czekam na dobre wiesci po USG

dlatoego ja kupuje u chinczykow po 15zl nie szkoda jak sie rozpadna

dziewczynki jeszcze 2 dni do USG eh normalnie juz by mogl byc czwartek
Nie masz najwiekszego, jak narazie bije chyba wszystkie na glowe
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-26, 08:57   #440
Montii
Zakorzenienie

ale ciezko mi bylo wstac na uczelnie brrr......
zimno jakoś, dobrze że mam na 12...
milego dnia

[LEFT]
Stary 2010-10-26, 09:01   #441
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Witam dziewczynki moj brzuchol tez wielki jak na 16 tydz. i 3 dzien i tez myslalam ze sama jestem z takim wielgachnym gdzies mam zdjecie po obfitym obiadku zaraz Wam wkleje
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:03   #442
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ha już nie mogę się doczekaćbędzie wyżerka na całego
mniammmm o ile będzie dobre haha
też mam w tą sobotę wesele, ale zastanawiam się jak ja będę kicać...

Cytat:
witam, ja od dziś zamiast duphastonu biorę luteinę pod język, straszne to jest, wolałabym połknąć i mieć z głowy. trzymam kciukasy za dobre wieśći po waszych usg
mi przepisał luteinę, ale nie doustnie tylko w formie tabletek dopochwowych (sorki za dosłownosć) ciekawe jaka jest róznica...??

Cytat:
już wróciłam z badań. Dziewczynka na 100% Montii wpisz mi dziewczynke i imię Julia. Z dzidzią wszystko ok, podglądnęliśmy ją w 4d słodka buzinka, zasłoniła się potem rączką hihi. Szkoda że nie mam zdjęć by było widać buzinkę. No i dziwi mnie wzrost 22cm chyba że się przesłyszałam. Myślałam że koło 15-16cm będzie. Ale się ciesze
Gratuluję serdecznie

Cytat:

Czarna super brzuszek !! taki błogosławiony krąglutki a dziecię sliczniutkie

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
A oto pierwsze foty maleństwa,buźka z bliska i maleństwo w 13 tyg
Cieszę się, że już wszystko dobrze, teraz już lepiej się spać będzie, bo spokojniej, super Maleństwo

Cytat:
Tak czytam i czytam i sobie mysle..... nie wiedzilam ze trzeba jakies zaswiadczenie w poslce do porodu rodzinnego...... a juz na pewno nie wiedzialam ze za szkole rodzenia sie placi...ja bym poszla ale nie pasuje mojemu tz-towi koliduje z jego godzinami.. hahaha takze musze sie obejsc ...........dzis pobudka o 5.20.....kiedy ja sie wyspie..juz nie wspomne o koszmarach ktore mnie mecza..Wczoraj w pracy zmierzylam sobie cisnienie i wiecie jakie niskie mialam 130/59 mam na mysli to drugie masiakra...

nie jeszcze nic nie lecialo z cycuchow ale nie wiadomo...pirsi cipluchne a na dodatek czesto fala goraca mn ie oblewa
ja ostatnio w taki letarg wpadłam że miałam 98/58 a wydawało mi się ze ciągle słyszę w uszach szum bicia serca, ale tętno normalne...

nie mogę się doczekać już 3.11 bo mam już połówkowe.... ech
nie czuję jeszcze kopniaczków, ale to 1 ciaza więc spoko, choć pewnie byłabym spokojniejsza, gdybym już czuła...tak jak piszecie to musi być fajnie

powiem jeszcze, że nie mam ani jednej rzeczy dla Oseska... nie martwi mnie to również, choć jak oglądam to bym coś kupiła ale poczekam może okaże się co noszę pod serduszkiem to zacznę szał ciuszkowo-rzeczowy...jak Wy prawie wszystkie...

jakoś tak spokojna jestem, wyciszona i wsłuchana w moje ciałko małe w środeczku, chciałabym mu zapewnić jak każda z Was najlepszą z możliwych opiekę...

piszecie o piersiach mi z A wskoczyły na B i jakoś nie ida dalej, na szczęście mam nadzieję, że dużo większe nie będą, choć karmić zamierzam jak długo będę mogła, choć na wychowawczy nie liczę....a chciałabym tak do roku może rok i 3 miesiące pobyć w domku z Oseskiem...

Pozdrawiam Mamusie!! buziaki

Edytowane przez monikal
Czas edycji: 2010-10-26 o 09:05
monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:05   #443
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Oto Moj brzuchol
Stary 2010-10-26, 09:08   #444
Montii
Zakorzenienie

śliczny i zgrabny

[LEFT]
Stary 2010-10-26, 09:10   #445
blackrose4u
Wtajemniczenie

ładny, już widoczny spod ciuszków cio?

nas wczoraj zebrało na amory i normalnie czułam jak małż ociera się już o brzusio jak był na górze głupie uczucie, trzeba poszukać odpowiednich pozycji już

oczekujemy
Stary 2010-10-26, 09:12   #446
monikal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Oto Moj brzuchol
fajnie już się podnosi tak uroczo

monikal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-26, 09:17   #447
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Trzyrazyi co do zaswiadczen do porodu to co szpital to obyczaj wiec trzeba sie dowiedziec w swoim

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

nas wczoraj zebrało na amory i normalnie czułam jak małż ociera się już o brzusio jak był na górze głupie uczucie, trzeba poszukać odpowiednich pozycji już

Mnie ostatnio jakos ciagle sie na amory zbiera a pozycji wymyslamy mnostwo co mi sie bardzo podoba Tz sie mobilizuje bardziej bo 'po bozemu 'odpada ze wzgledu na brzusio

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

A brzusio spod ciuszkow widoczny zreszta juz w zadne spodnie sie nie mieszcze hi hi
Stary 2010-10-26, 09:21   #448
Montii
Zakorzenienie

nam brzuszek jeszcze nie przeszkadza

[LEFT]
Stary 2010-10-26, 09:21   #449
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Monikal ja tez jeszcze nic nie kupuje dla malenstwa zaczne dopiero od stycznia tak uzgodilismz z Tz
Choc znajac mnie jak uda nam sie poznac plec 20 listopada to moze wtedy zaczne
Stary 2010-10-26, 09:22   #450
megi2015
Zadomowienie

Cytat:

a dla mnie seks nadal mógłby nie istnieć biedny mąż...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości