|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Ja planuje sie wybrac do szkoły rodzenia, tylko z moim mężem będzie problem, bo z jego pracą koliduje. Koszt o 350 zł, są po dwa spotkania tygodniowo przez 5 tygodni. Oni sami twierdzą, że najlepiej po 30 tygodniu zacząć.
Jak się skonczy szkołę rodzenia to rodzinny jest bezpłatny, a znieczulenia na życzenie to w ogóle w tym szpitalu nie ma z tego co wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#332 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
mi od dwóch miesięcy to za każdym smarknięciem krew z nosa idzie, a z dziąseł to wręcz się leje. A w nocy strasznie rwą mnie nogi.
Gratuluje wszystkich dziewczynek!!! ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Ja do szkoły rodzenia się NIE wybieram, chociaż jest bezpłatna. A mój mąż powiedział,że pójdzie ze mną rodzić - i w ogóle wszędzie będzie się pchał, żeby być ze mną. on nie pozwoli żebym cierpiała.
#334 |
Wtajemniczenie
|
a ja się zastanawiam jak to przy cc będzie z obecnością męża. Czy będzie mógł być, no i czy ja dostanę odrazu dzidzię do przytulenia. zastanawiam się kiedy wybrać się do szpitala w którym chce mieć to cc, czy już teraz czy po nowym roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#335 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w niektórych szpitala mąż może być obecny przy planowanym cc, ale zależy to jedynie od polityki szpitala, także musisz się dowiedzieć jak to jest w tym w którym ty chcesz rodzić ![]() chociaż jak się dogadasz z lekarzem to może nie będzie patrzył na zwyczaje w szpitalu ![]() mojej siostrze po cc pokazali dzidzię i dali do pocałowania, potem jak ją szyli itp to tatuś był z dzidzią, i jak tylko znalazła się na sali pooperacyjnej to dostała małego do tulenia i zeby przystawiła go do piersi, i miała go ok 2 h przy sobie, a potem go zabrali żeby mogła się wyspać, musisz zapytać jakie są procedury w twoim szpitalu ![]() a ty chcesz czy musisz mieć cc?
![]() |
#336 |
Raczkowanie
|
To jest ten artykul z gazety ............
w prawie nie ma terminu"znieczulenie na zyczenie".Jesli lekarz na nie pozwala ,to traktuje sie je jako naormalny zabieg medyczny refundowany przez NFZ.Wszystko co jest zwiazane z opieka medyczna kobiet w ciazy i w czasie pologu jest bezplatne.Niezaleznie od tego ,czy sa one ubezpieczone czy nie.jesli szpital pobral oplate za znieczulenie ,mozna zadac jej zwrotu. Podstawa prawna:art.2 ust.1 pkt 3 ustawy o swiadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze srodkow publicznych. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Z moja znajoma bylo tak ze polozna powiedziala do meza ze przydaloby sie znieczulenie to maz powiedzial to podajcie a ona kazala jej mezowi pojsc do lekarza dac kase 500zl to znieczulenie dostanie ten sie wsciekl i powiedzial ze za nic placic nie bedzie skoro znieczulenie jest zonie potrzebne i powiedzieli oboje przy lekarzu ze jak znieczulenia nie bedzie to wyladuja w sadzie za branie lapowek.Mowie Wam ze strasznie oboje to wszystko pozniej przezywali i powiedzieli ze @ dziecko bede rodzic gdzie indziej. |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz jezde i staram sie wtrynic na seidzace ja mam niestety o 18:15 weic ceyl dzien bede sie martwic i przezywac i niecierpliwic choc do tej pory jestem w miare spokojna ale z dnia na dizen zaczne cos sobei wymyslac i martiwc sie jak naraize mialam dusznosic ktroe uznlaam za zawal ale poczytalam ze bycmoze jzu mi macica naciska na pluca ale do czwartku to sobie na pewno cos jeszce wymysle... eh aby zdrowy dzidz byl i pokazal co ma miedzy nogami ;p Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2010-10-25 o 14:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#338 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wzrost może byc taki - moja mała ma 12 cm od głowki do pasa + nózki czyli też koło 20 cm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() że niby potem malenstwo poznaje tę melodie co słyszało w brzuszku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
trzyrazi,oj,ja już odliczam minuty i sekundy
![]() ![]() ![]() Nie wiem,co się stało,ale zrobiłam przed chwilą gorąca czekoladę-a od słodkiego uciekałam <myśli> Aaaaa właśnie,Montii,ja tak narzekałam w I trymestrze,że przybrać nie mogę,a teraz? Pochwalę się-ważę 59 kg,gdzie przed ciążą miałam 51,52. Na szczęście wszystko w brzuszek mi poszło... :P
![]() |
#341 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba,że okażę się,ze musze mieć cesarkę,wtedy pojadę do szpitala,w którym mój lekarz prowadzący jest ordynatorem.Jemu ufam,to on zrobił mi laparoskopie,dzieki niemu jestem w ciąży,choć nadzieje były marne.
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
ja jakiś czas nie byłam przekonana do mojego imienia ale moja mama zawsze mówiła że wybrała to imię ze względu na możliwość zdrobnienia wróżny sposób. I tak wołaja na mnie milka, mila, milunia, lena, milenka itp
#343 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki Wy moje. Obiecywałam dodać zdjęcia mojego brzuszka i dzidzi,więc dodaje...
Są to jednak fotki z telefonu,bo do aparatu nadal nie mam ładowarki ![]() No więc,przedstawiam Wam mojego Skarbeńka[na zdjęciu ma 14 tygodni]. Trochę lampę błyskową widać,ale nie ona jest najważniejsza ![]() Brzuszek też pokazuję...przyznacie,że jest widoczny,hm? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#344 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
Cytat:
![]() do szkoły rodzenia tez się wybieramy tylko nie wiem czy to oby jeszcze nie za wczesnie?? ![]()
![]() |
#345 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Wtajemniczenie
|
iizabelaa ja mam skierowanie od okulisty do cc
![]() To może w połowie listopada wybiore się do szpitala który wybrałam i dowiem się co i jak. Podpytam jeszcze gina bo on tam pracuje. Cytat:
![]() ![]() Ach żałuje teraz że nie mam wyraźnej foty z dzisiaj mojej malutkiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zakorzenienie
|
jeju czarna ale duzy brzusio ! ale śliczny strasznie taki okrąglutki aż pewnie miło się balsamy wklepuje
![]() i dzidzia tez urocza ![]()
#349 |
Zakorzenienie
|
Aaaa...termin na karcie ciąży mam jednak na 7 marca,więc proszę o zmianę :P Nie wiem,czy jeszcze się nie zmieni po piątkowej wizycie?
---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Montii, jest,jest...a mamuśka przy tym też się okrąglutka robi ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2010-10-25 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Zakorzenienie
|
ja też nie wiem gdzie te 10 jest. na pewno poszło mi w biust i pupę,ale 10? nie powiedziałabym
![]()
#351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzidzi no brak słów ![]()
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#353 | ||
Wtajemniczenie
|
czesc mamusie
![]() Cytat:
![]() witam kolezankę kielczankę ![]() ja też chce rodzić na Kościuszki ![]() moj mąż na temat porodu rodzinnego jest stanowczo na NIET więc nie wiem czy bede do tej szkoly rodzenia chodzic ![]() Cytat:
![]() ja swojej niuni co wieczór puszczam do snu to: http://www.youtube.com/watch?v=F01DkVH1AR8 - uwielbiam http://www.youtube.com/watch?v=knjXGnR8MDE zasypiamy przy nich obie ![]() Pola!!! ![]() ![]() mi tez z noska czasami krewka poleci, no ale widze ze to normalne ![]() Czarna jaki brzusio uroczy ![]() ja tez musze mojego uwiecznic na fotkach. Dziewczyny gratuluej córeczek ![]() ![]() a co do zabobonów, to ostatnio słyszałam taki, zeby do chrzcin nie wylewac wody z kapania maluszka po zmroku ![]() moja bratowa zawsze tą wode wylewała rano. ale o co chodzi to nie mam pojecia ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-25 o 17:36 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
ja szukam Mozarta jakiegoś czy cuś
![]()
#355 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja przeglądałam sobie stronę babyonline i natrafiłam na pamiętnik z brzuszka.Śmieszny taki ![]() 4 MIESIĄC - Ćwiczę i wciąż się uczę! Powoli oswajam się z sytuacją. Nie mogę narzekać. Mam tu ciepło i cicho. Miejsca sporo, więc spaceruję, ile mogę. Jedyny minus to niewiele atrakcji. Z nudów zacząłem ssać palec. Drobiazg, a cieszy. Od czasu do czasu łyknę sobie też trochę tego płynu, w którym pływam. Słodki. Nie jest to może pitna czekolada, ale i tak smaczny. A więc piję, siusiam... i tak to się kręci. Cały pokryłem się śmiesznym meszkiem. Mam już brwi i pierwsze cienkie włoski na głowie. A jak za długo kopię, to zaczynam się pocić. Dziwna sprawa, co nie? Przerzucam się wtedy na spokojne ćwiczenia oddechowe. Człowiek nigdy nie wie, co może mu się kiedyś w życiu przydać. A propos ćwiczeń. Nauczyłem się już wydymać policzki i marszczyć czoło. Szkoda, że nie mogę spojrzeć w lustro. Czuję, że w robieniu min jestem absolutnie bezkonkurencyjny – mam taki śmieszny zadarty nosek. Martwi mnie tylko, że staję się coraz bardziej wrażliwy. Wystarczy najlżejsze muśnięcie pępowiny, a już cały staję na baczność. Takie przygody zakłócają mi drzemkę, a dopiero co odkryłem jej uroki. Domyślam się, skąd ta nadwrażliwość. Co minutę w mózgu tworzy mi się aż 250 tysięcy komórek nerwowych. 5 MIESIĄC - Potrzebuję czułości W końcu udało mi się nawiązać kontakt z mamą! Hurra! Już powoli zaczynałem wątpić, że to w ogóle możliwe. Kopałem, kopałem i nic. A któregoś dnia źle wyliczyłem zakręt i z całym impetem moich 30 dekagramów uderzyłem w ścianę macicy. Mama aż podskoczyła. Poklepała delikatnie w to miejsce. Odpuknąłem jej. A wtedy ona się rozpłakała. Kompletnie mnie zamurowało. Ach, te kobiety... Od tego momentu coś się jednak między nami zmieniło. Nareszcie zaczęła do mnie mówić. Nazywa mnie Robaczkiem albo Groszkiem. I często mnie głaszcze. A ja to po prostu uwielbiam! Coraz lepiej się z mamą poznajemy. Najbardziej lubię, jak idzie na spacer. Tak mnie fajnie kołysze, że natychmiast zapadam w drzemkę. Fakt, nie zgrywamy się jeszcze zbyt dobrze. Kiedy ona czuwa, ja śpię. A kiedy się kładzie, ja się budzę i zaczynam dokazywać. Fikam koziołki i nasłuchuję. Do tej pory słyszałem tylko same bulgotania z brzucha mamy. Teraz stopniowo zaczyna do mnie docierać coraz więcej dźwięków. Najmilszy jest głos mamy. Taki śpiewny i dźwięczny. Słów wprawdzie jeszcze nie rozumiem, ale potrafię już wyczuć, kiedy mówi do mnie, a kiedy do taty. Nie znoszę, jak się z nim kłóci. Oboje wtedy strasznie krzyczą, a hałas to dla mnie męka. Najchętniej gdzieś bym się schował, ale gdzie? Kulę się tylko w sobie i czekam, aż im przejdzie. Na szczęście zawsze się potem godzą. A jak się przytulają, to robi mi się tak błogo, jak w niebie. Wczoraj byliśmy wszyscy u bardzo miłego pana doktora. Coś mi się zdaje, że próbowali mnie podejrzeć...
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2010-10-25 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Wtajemniczenie
|
proszę cała seria
![]() http://www.muzykabobasa.pl/?id=12&cd=6 widzialam u kogos na chomiku serię tych płyt - Muzyka Bobasa moze sciagne i ja ![]() coralady ale się uśmiałam, świetne to jest ![]() Edytowane przez Castia Czas edycji: 2010-10-25 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
coralady aa czytalam to juz, swietne
![]() ![]() castia ale smieszne te piosenki hihi ;d ![]()
#358 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja chodzę do lekarza, który w żadnym z naszych szpitali z porodówkami nie pracuje, tylko obecnie w ŚCO. Pracował kiedyś właśnie na Kościuszki i tam też mi najbardziej polecał rodzić. Chodziłam do niego przed ciążą i nie chciałam go zmieniać. Chil się nazywa, przyjmuje na Zagnańskiej. A Ty do kogo chodzisz? Możecie mnie dziewczyny dopisac do listy na pierwszej stronie?? Kasia, 26 lat, tp. 8 kwietnia 2011 ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2010-10-25 o 18:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
Kochane, wreszcie jesteśmy
![]() z radością oznajmiam, że będziemy mieli SYNUSIA ![]() ![]() ![]() ![]() Jeszcze nie czytałam jak reszta dzisiejszych usg-owiczek, zaraz nadrabiam i już gratuluję super wieści ![]()
#360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() macie już imię? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.