Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecień 2011 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 13:49   #331
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Ja planuje sie wybrac do szkoły rodzenia, tylko z moim mężem będzie problem, bo z jego pracą koliduje. Koszt o 350 zł, są po dwa spotkania tygodniowo przez 5 tygodni. Oni sami twierdzą, że najlepiej po 30 tygodniu zacząć.
Jak się skonczy szkołę rodzenia to rodzinny jest bezpłatny, a znieczulenia na życzenie to w ogóle w tym szpitalu nie ma z tego co wiem.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:00   #332
monika267
Raczkowanie

GG do monika267
Dot.: Kopniaczki już pierwsze czujemy, wyprawkę powoli kompletujemy. Marzec - kwiecie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
Ja też myślałam o szkole rodzenia .
u nas to koszt 350 zł orientowałam się juz zapisy by były w grudniu a od stycznia szkoła 7 spotkań co 2 sobota od 10-12 .
i właśnie tak się zastanawiam czy warto. z jednej strony bym bardzo chciała ale z drugiej to dość spora kwota pieniędzy, szczególnie że na pewno chcę mieć odłożone pieniądze na poród rodzinny i ewentualnie znieczulenie (PS .orientujecie sie ile u was w szpitalach kosztuje poród rodzinny i znieczulenie -czytalam wtedy tamten cennik warszawski i jak zobaczyłam 600 zł za znieczulenie o mało nie spadłam z krzesła...
Z tego co slyszalam u mnie porod rodzinny to 250zl choc w niektorych szpitalach jest za darmo a znieczulenie sie dostanie za spora kase choc ja juz sobie prawnie wszystko obcykalam jezeli kobieta ma bardzo silne bole a rozwarcie nie postepuje zbyt szybko to lekarz musi sie zgodzic na znieczulenie bezplatne nie chca tego robic bo wola kase pod stolem dostac ale moja kumpela dostala darmowe bo powiedziala ze jak nie dostanie to oskarzy szpital o znecanie sie nad ciezarna bo okropnie ja bolalo nawet chodzic nie mogla i lekarz wymiekl mam gdzies artykul z gazety to Wam go tu napisze jak znajde-dotyczy znieczulenia w Polsce
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:09   #333
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

mi od dwóch miesięcy to za każdym smarknięciem krew z nosa idzie, a z dziąseł to wręcz się leje. A w nocy strasznie rwą mnie nogi.

Gratuluje wszystkich dziewczynek!!!

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Ja do szkoły rodzenia się NIE wybieram, chociaż jest bezpłatna.
A mój mąż powiedział,że pójdzie ze mną rodzić - i w ogóle wszędzie będzie się pchał, żeby być ze mną. on nie pozwoli żebym cierpiała.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:29   #334
blackrose4u
Wtajemniczenie

a ja się zastanawiam jak to przy cc będzie z obecnością męża. Czy będzie mógł być, no i czy ja dostanę odrazu dzidzię do przytulenia. zastanawiam się kiedy wybrać się do szpitala w którym chce mieć to cc, czy już teraz czy po nowym roku jak myślicie?

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:40   #335
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
a ja się zastanawiam jak to przy cc będzie z obecnością męża. Czy będzie mógł być, no i czy ja dostanę odrazu dzidzię do przytulenia. zastanawiam się kiedy wybrać się do szpitala w którym chce mieć to cc, czy już teraz czy po nowym roku jak myślicie?

w niektórych szpitala mąż może być obecny przy planowanym cc,
ale zależy to jedynie od polityki szpitala,
także musisz się dowiedzieć jak to jest w tym w którym ty chcesz rodzić
chociaż jak się dogadasz z lekarzem to może nie będzie patrzył na zwyczaje w szpitalu

mojej siostrze po cc pokazali dzidzię i dali do pocałowania,
potem jak ją szyli itp to tatuś był z dzidzią,

i jak tylko znalazła się na sali pooperacyjnej to dostała małego do tulenia i zeby przystawiła go do piersi,
i miała go ok 2 h przy sobie,
a potem go zabrali żeby mogła się wyspać,

musisz zapytać jakie są procedury w twoim szpitalu

a ty chcesz czy musisz mieć cc?
Stary 2010-10-25, 14:50   #336
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

To jest ten artykul z gazety ............

w prawie nie ma terminu"znieczulenie na zyczenie".Jesli lekarz na nie pozwala ,to traktuje sie je jako naormalny zabieg medyczny refundowany przez NFZ.Wszystko co jest zwiazane z opieka medyczna kobiet w ciazy i w czasie pologu jest bezplatne.Niezaleznie od tego ,czy sa one ubezpieczone czy nie.jesli szpital pobral oplate za znieczulenie ,mozna zadac jej zwrotu.

Podstawa prawna:art.2 ust.1 pkt 3 ustawy o swiadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze srodkow publicznych.

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Z moja znajoma bylo tak ze polozna powiedziala do meza ze przydaloby sie znieczulenie to maz powiedzial to podajcie a ona kazala jej mezowi pojsc do lekarza dac kase 500zl to znieczulenie dostanie ten sie wsciekl i powiedzial ze za nic placic nie bedzie skoro znieczulenie jest zonie potrzebne i powiedzieli oboje przy lekarzu ze jak znieczulenia nie bedzie to wyladuja w sadzie za branie lapowek.Mowie Wam ze strasznie oboje to wszystko pozniej przezywali i powiedzieli ze @ dziecko bede rodzic gdzie indziej.
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 14:54   #337
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Ja niestety jeżdże autobusami do pracy,więc jak jest przepełniony to tchu mi brak i mam zawroty głowy.Mam nadzieję,że to pzrejdzie,bo inaczej nie wiem co wymyślę A do pracy chce chodzić dopóki dam radę i nie będzie przeciwskazań.W domu bym sie zanudziła Miesiąc leżałam przy zagrożonej ciązy i myślałam,że padne z nudów...Normalnie(tzn.gdy bym była w pełni sił)byłbym zadowolona-nadrobiłabym te stosy nieprzeczytanych ksiązek,nieoglądniętych filmów,ale teraz to ja nie mam na nic siły.

Moje usg tez za 3 dni Kasiapruszkow o której masz?Nie masz napadu paniki?Ja się troche martwię,bo teraz czekam 4 tyg. na kolejne usg i nie wiem co tam u mojego Maleństwa słuchać
no aj kiedys tak w pociagu kucalam co chwila i myslicie ze ktos sie zorinetowal i ustapil mijesca? niestety
teraz jezde i staram sie wtrynic na seidzace
ja mam niestety o 18:15 weic ceyl dzien bede sie martwic i przezywac i niecierpliwic
choc do tej pory jestem w miare spokojna ale z dnia na dizen zaczne cos sobei wymyslac i martiwc sie
jak naraize mialam dusznosic ktroe uznlaam za zawal ale poczytalam ze bycmoze jzu mi macica naciska na pluca
ale do czwartku to sobie na pewno cos jeszce wymysle...
eh aby zdrowy dzidz byl i pokazal co ma miedzy nogami ;p

Edytowane przez kasiapruszkow
Czas edycji: 2010-10-25 o 14:58
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 15:08   #338
Jadeit1
Raczkowanie

Cytat:
Meza przy cc nie bedzie dlatego, ze u nas cc jest traktowana jak operacja. bzdura, ale coz poradzic. Natomias dzidzi po cc to roznie, ale zazwyczaj zabieraja, bo Ciebie w tym czasie zszywaja. Do szpitala mozesz wybrac sie teraz i ewentualnie zminic jakby cos ci nie pasowalo, a w styczniu to tez tzreba miec na uwadze, ze mozemy sie zle czuc, pogoda pod psem, albo jakies inne paskudztwo sie przyczepi i lipa. Ja sobie zalatwiam teraz wszystko, zeby w styczniu siedziec z kakaem w cieplutnikm domku i czekac na porod
Jadeit1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:34   #339
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
już wróciłam z badań. Dziewczynka na 100% Montii wpisz mi dziewczynke i imię Julia. Z dzidzią wszystko ok, podglądnęliśmy ją w 4d słodka buzinka, zasłoniła się potem rączką hihi. Szkoda że nie mam zdjęć by było widać buzinkę. No i dziwi mnie wzrost 22cm chyba że się przesłyszałam. Myślałam że koło 15-16cm będzie. Ale się ciesze
No to gratuluję - jest kolejna pannica
a wzrost może byc taki - moja mała ma 12 cm od głowki do pasa + nózki czyli też koło 20 cm kawał kobitek te nasze dziewuszki

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam do was pytanko bo nurtuje mnie to bardzo . czy na zwyklym USG nie zadnym 3D ani 4D tylko najzwyklejszym tez jesli oczywiscie bedzie dziecko dobrze obrocone poznam plec ?
Laseczka - na zwykłym USG też widać płeć, ja właśnie miałam zwykłe USG, bo 4D lekarz polecił zrobić ok. 32 tygodnia wtedy najlepiej widać dziecinke więc na to przystałam

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ja to chcę puszczać melodię z karuzeli do brzuszka
dlatego chcę kupić teraz

ogólnie szukam jakiejś fajnej muzyczki, ale ja aż takiej spokojnej nie lubię...
Monti Ja też planuje puszczać malenkiej muzyczke - tak czytałam w jakimś poradniku żeby zacząć od 6 m-ca i można też czytać ksiączki
że niby potem malenstwo poznaje tę melodie co słyszało w brzuszku

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Czy ktoras z was przy smarkaniu w chusteczke ma troszke krwi???Bo mnie sie to zdarza czasem i z dziasel jak szczotkuje tez ...wlasciwie to z tego samego miejsca...nie zawsze ale czasem a jak z wami jest????
No mi też z noska leci krew.....i nie wiem kurde czym to jest spowodowane

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Ja się jutro wybieram na badania i też ciekawa jestem bardzo wyników, chociaż ostatnio wszystko było w normie. Dziewczyny ja często Wy te badania musicie robić?
Ja robie badania co 4 tygodnie-krew, mocz, teraz powtarzałam toksoplazmoze i dostalam skierowanie na glukoze (podobno pycha....)
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:38   #340
87czarna
Zakorzenienie

trzyrazi,oj,ja już odliczam minuty i sekundy Jak dostanę płytkę z nagraniem,to pewnie przez pierwsze dni będę się w moją istotkę wpatrywać Zauważyłam,że moje dziecię uwielbia niedziele-zawsze jest mocno pobudzone i we wszystkich miejscach kopie

Nie wiem,co się stało,ale zrobiłam przed chwilą gorąca czekoladę-a od słodkiego uciekałam <myśli> Aaaaa właśnie,Montii,ja tak narzekałam w I trymestrze,że przybrać nie mogę,a teraz? Pochwalę się-ważę 59 kg,gdzie przed ciążą miałam 51,52. Na szczęście wszystko w brzuszek mi poszło... :P

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 15:39   #341
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Szkoła rodzenia fajna rzecz zwłaszcza jak robisz ja przy szpitalu w którym chcesz rodzić. U nas świstek ze szkoły zapewniał nam na 100% przyjęcie do szpitala nawet jak nie było miejsc
Ja właśnie mam taki plan-chodzić do szkoły rodzenia do szpitala,w którym prawdopodobnie bedę rodzić.Jeśli zdecydowalibysmy sie na proód rodzinny to jest zniżka po szkole rodzenia.Byłam w nim jak zaczęłam plamić i się zaskoczyłam pozytywnie,choć szpital nie ma zbyt dobrych opinii.
Chyba,że okażę się,ze musze mieć cesarkę,wtedy pojadę do szpitala,w którym mój lekarz prowadzący jest ordynatorem.Jemu ufam,to on zrobił mi laparoskopie,dzieki niemu jestem w ciąży,choć nadzieje były marne.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 16:17   #342
Milena87
Raczkowanie

Cytat:
Milena87 gratuluje córeczki.
Jeśli ja też będę miała dziewczynkę, to chciałabym nazwac ją własnie Milenka, ale mój mąż sie nie chce zgodzić. Ale póki co to mam przeczucie, że będzie chłopak

Kaalinaa Tobie też gratuluje córci
ja jakiś czas nie byłam przekonana do mojego imienia ale moja mama zawsze mówiła że wybrała to imię ze względu na możliwość zdrobnienia wróżny sposób. I tak wołaja na mnie milka, mila, milunia, lena, milenka itp
Stary 2010-10-25, 16:20   #343
87czarna
Zakorzenienie

Dziewczynki Wy moje. Obiecywałam dodać zdjęcia mojego brzuszka i dzidzi,więc dodaje...

Są to jednak fotki z telefonu,bo do aparatu nadal nie mam ładowarki

No więc,przedstawiam Wam mojego Skarbeńka[na zdjęciu ma 14 tygodni]. Trochę lampę błyskową widać,ale nie ona jest najważniejsza
Brzuszek też pokazuję...przyznacie,że jest widoczny,hm?

Stary 2010-10-25, 16:32   #344
miamore999
Zakorzenienie

hej dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczynki Wy moje. Obiecywałam dodać zdjęcia mojego brzuszka i dzidzi,więc dodaje...

No więc,przedstawiam Wam mojego Skarbeńka[na zdjęciu ma 14 tygodni]. Trochę lampę błyskową widać,ale nie ona jest najważniejsza
śliczny brzunio a mój jakiś maluchny...

do szkoły rodzenia tez się wybieramy tylko nie wiem czy to oby jeszcze nie za wczesnie?? będziemy chodzili najprawdopodobniej do szkoły przy szpitalu gdzie będę rodziła ( może jakieś chody będę miała :P )
Stary 2010-10-25, 16:33   #345
Milena87
Raczkowanie

Cytat:

śliczna dzidzia i śliczny brzuszek. Bardzo zgrabny i widać że tylko w brzuszek ci poszło a usg 4d polecam, ja kilka razy dziennie oglądam moją córcię i napatrzyć sie nie mogę
Stary 2010-10-25, 16:40   #346
deneb3
Zadomowienie

Cytat:

o jakie wyrazne zdjecia i brzusio masz okraglutki fajny
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:04   #347
blackrose4u
Wtajemniczenie

iizabelaa ja mam skierowanie od okulisty do cc z jednej strony się ciesze z drugiej jakoś nie bardzo.
To może w połowie listopada wybiore się do szpitala który wybrałam i dowiem się co i jak. Podpytam jeszcze gina bo on tam pracuje.
Cytat:

faktycznie brzusio już widoczny, ale jaki zgrabny przy tym też tak rośnie Ci na górze. Zawsze myślałam że będzie rósł tylko brzuch czyli dół nie wiem jak to opisać a tu i w tali rośnie brzusio.

Ach żałuje teraz że nie mam wyraźnej foty z dzisiaj mojej malutkiej

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:08   #348
Montii
Zakorzenienie

jeju czarna ale duzy brzusio ! ale śliczny strasznie taki okrąglutki aż pewnie miło się balsamy wklepuje
i dzidzia tez urocza

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:11   #349
87czarna
Zakorzenienie

Aaaa...termin na karcie ciąży mam jednak na 7 marca,więc proszę o zmianę :P Nie wiem,czy jeszcze się nie zmieni po piątkowej wizycie?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Montii, jest,jest...a mamuśka przy tym też się okrąglutka robi Szczerze? Nie mam zielonego pojęcia,gdzie poszło to 8 kg?

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2010-10-25 o 17:12

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 17:24   #350
Montii
Zakorzenienie

ja też nie wiem gdzie te 10 jest. na pewno poszło mi w biust i pupę,ale 10? nie powiedziałabym

[LEFT]
Stary 2010-10-25, 17:25   #351
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

czarna śliczny brzuszek wszystko ci w brzuch poszło ślicznie wyglądasz
a dzidzi no brak słów

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:30   #352
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:

no no fajowy już ten Twój brzusio, mój tez rosnie jak na drożdżach
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:34   #353
Castia
Wtajemniczenie

czesc mamusie

Cytat:
Cześć
Nadrobiłam wszystko i teraz nie wiem już o czym miałam pisać
Mój mąż też powiedział, że chce być ze mną w czasie porodu i że nawet nie pomyśłał że może być inaczej, a ja się bardzo cieszę z tego bo nie wyobrażam sobie żebym rodziła bez niego. W tym szpitalu na który się prawdopodobnie zdecydujemy trzeba ukończyc (w sumie wystarczy opłacić ) szkołę rodzenia żeby miec poród rodzinny.

Ciekawa jestem ile już przytyłam, a na wizytę idę dopiero w przyszłym tygodniu. Na poprzedniej w 13 tyg miałam już 3 kg do przodu. Byłam trochę w szoku, bo jeszcze nigdy w życiu nie ważyłam 56 kg, ale czego się spodziewać jak ja ciągle pączki zjadam
ooo czemu ja Cie dopiero teraz zauwazylam?
witam kolezankę kielczankę
ja też chce rodzić na Kościuszki a do którego lekarza chodzisz?
moj mąż na temat porodu rodzinnego jest stanowczo na NIET więc nie wiem czy bede do tej szkoly rodzenia chodzic

Cytat:

a z tą melodią wyczytałam w gazetce jakiejś,że potem dziecko ropoznaje ową melodię no zobaczymy
ja też słyszałam ze dzidzia juz od 5mc slyszy odgłosy z zewnątrz
ja swojej niuni co wieczór puszczam do snu to:
http://www.youtube.com/watch?v=F01DkVH1AR8 - uwielbiam
http://www.youtube.com/watch?v=knjXGnR8MDE

zasypiamy przy nich obie

Cytat:
Napisane przez olsza30 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które ładniejsze imię; Maja czy Pola?
Pola!!! uwielbiam je

mi tez z noska czasami krewka poleci, no ale widze ze to normalne

Czarna
jaki brzusio uroczy dzieciątko piękne!!!
ja tez musze mojego uwiecznic na fotkach.
Dziewczyny gratuluej córeczekpłeć piekna rośnie w siłe

a co do zabobonów, to ostatnio słyszałam taki, zeby do chrzcin nie wylewac wody z kapania maluszka po zmroku
moja bratowa zawsze tą wode wylewała rano. ale o co chodzi to nie mam pojecia

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-10-25 o 17:36
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 17:42   #354
Montii
Zakorzenienie

ja szukam Mozarta jakiegoś czy cuś

[LEFT]
Stary 2010-10-25, 17:46   #355
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale okrąglutki,uroczy brzusioA dzidzia jaka śliczna

A ja przeglądałam sobie stronę babyonline i natrafiłam na pamiętnik z brzuszka.Śmieszny taki

4 MIESIĄC - Ćwiczę i wciąż się uczę!
Powoli oswajam się z sytuacją. Nie mogę narzekać. Mam tu ciepło i cicho. Miejsca sporo, więc spaceruję, ile mogę. Jedyny minus to niewiele atrakcji. Z nudów zacząłem ssać palec. Drobiazg, a cieszy. Od czasu do czasu łyknę sobie też trochę tego płynu, w którym pływam. Słodki. Nie jest to może pitna czekolada, ale i tak smaczny. A więc piję, siusiam... i tak to się kręci. Cały pokryłem się śmiesznym meszkiem. Mam już brwi i pierwsze cienkie włoski na głowie. A jak za długo kopię, to zaczynam się pocić. Dziwna sprawa, co nie? Przerzucam się wtedy na spokojne ćwiczenia oddechowe. Człowiek nigdy nie wie, co może mu się kiedyś w życiu przydać. A propos ćwiczeń. Nauczyłem się już wydymać policzki i marszczyć czoło. Szkoda, że nie mogę spojrzeć w lustro. Czuję, że w robieniu min jestem absolutnie bezkonkurencyjny – mam taki śmieszny zadarty nosek. Martwi mnie tylko, że staję się coraz bardziej wrażliwy. Wystarczy najlżejsze muśnięcie pępowiny, a już cały staję na baczność. Takie przygody zakłócają mi drzemkę, a dopiero co odkryłem jej uroki. Domyślam się, skąd ta nadwrażliwość. Co minutę w mózgu tworzy mi się aż 250 tysięcy komórek nerwowych.

5 MIESIĄC - Potrzebuję czułości
W końcu udało mi się nawiązać kontakt z mamą! Hurra! Już powoli zaczynałem wątpić, że to w ogóle możliwe. Kopałem, kopałem i nic. A któregoś dnia źle wyliczyłem zakręt i z całym impetem moich 30 dekagramów uderzyłem w ścianę macicy. Mama aż podskoczyła. Poklepała delikatnie w to miejsce. Odpuknąłem jej. A wtedy ona się rozpłakała. Kompletnie mnie zamurowało. Ach, te kobiety... Od tego momentu coś się jednak między nami zmieniło. Nareszcie zaczęła do mnie mówić. Nazywa mnie Robaczkiem albo Groszkiem. I często mnie głaszcze. A ja to po prostu uwielbiam! Coraz lepiej się z mamą poznajemy. Najbardziej lubię, jak idzie na spacer. Tak mnie fajnie kołysze, że natychmiast zapadam w drzemkę. Fakt, nie zgrywamy się jeszcze zbyt dobrze. Kiedy ona czuwa, ja śpię. A kiedy się kładzie, ja się budzę i zaczynam dokazywać. Fikam koziołki i nasłuchuję. Do tej pory słyszałem tylko same bulgotania z brzucha mamy. Teraz stopniowo
zaczyna do mnie docierać coraz więcej dźwięków. Najmilszy jest głos mamy. Taki śpiewny i dźwięczny. Słów wprawdzie jeszcze nie rozumiem, ale potrafię już wyczuć, kiedy mówi do mnie, a kiedy do taty. Nie znoszę, jak się z nim kłóci. Oboje wtedy strasznie krzyczą, a hałas to dla mnie męka. Najchętniej gdzieś bym się schował, ale gdzie? Kulę się tylko w sobie i czekam, aż im przejdzie. Na szczęście zawsze się potem godzą. A jak się przytulają, to robi mi się tak błogo, jak w niebie. Wczoraj byliśmy wszyscy u bardzo miłego pana doktora. Coś mi się zdaje, że próbowali mnie podejrzeć...
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-10-25 o 17:47
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:48   #356
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja szukam Mozarta jakiegoś czy cuś
proszę cała seria
http://www.muzykabobasa.pl/?id=12&cd=6
widzialam u kogos na chomiku serię tych płyt - Muzyka Bobasa
moze sciagne i ja

coralady ale się uśmiałam, świetne to jest

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-10-25 o 17:55
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 17:52   #357
Montii
Zakorzenienie

coralady aa czytalam to juz, swietne tyutul byl cvhyba od plemnika do chlopczyka

castia ale smieszne te piosenki hihi ;d

[LEFT]
Stary 2010-10-25, 18:05   #358
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja robie badania co 4 tygodnie-krew, mocz, teraz powtarzałam toksoplazmoze i dostalam skierowanie na glukoze (podobno pycha....)
Pytałam, bo ja miałam 5 tyg temu i jutro znów ide. Wydawało mi się, że to często, ale widze że nie tylko ja tak chodzę.

Cytat:
Ale zgrabny brzuszek i spory już.

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ooo czemu ja Cie dopiero teraz zauwazylam?
witam kolezankę kielczankę
ja też chce rodzić na Kościuszki a do którego lekarza chodzisz?
moj mąż na temat porodu rodzinnego jest stanowczo na NIET więc nie wiem czy bede do tej szkoly rodzenia chodzic
Dopiero mnie zauwazyłaś, bo niedawno się ujawniłam
Ja chodzę do lekarza, który w żadnym z naszych szpitali z porodówkami nie pracuje, tylko obecnie w ŚCO. Pracował kiedyś właśnie na Kościuszki i tam też mi najbardziej polecał rodzić. Chodziłam do niego przed ciążą i nie chciałam go zmieniać. Chil się nazywa, przyjmuje na Zagnańskiej.
A Ty do kogo chodzisz?

Możecie mnie dziewczyny dopisac do listy na pierwszej stronie??
Kasia, 26 lat, tp. 8 kwietnia 2011

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2010-10-25 o 18:08
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 18:07   #359
agaaga89
Zakorzenienie

Kochane, wreszcie jesteśmy
z radością oznajmiam, że będziemy mieli SYNUSIA ze szkrabem wszystko w porządku, żołądek, oczka, główka, nóżki, kręgosłup dzisiaj nasz myśliciel był spokojny siedział po turecku i dopiero pod koniec się zaczął wiercić jestem taaaaaka szczęśliwa,że szooook!!!

Jeszcze nie czytałam jak reszta dzisiejszych usg-owiczek, zaraz nadrabiam i już gratuluję super wieści !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 18:09   #360
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kochane, wreszcie jesteśmy
z radością oznajmiam, że będziemy mieli SYNUSIA ze szkrabem wszystko w porządku, żołądek, oczka, główka, nóżki, kręgosłup dzisiaj nasz myśliciel był spokojny siedział po turecku i dopiero pod koniec się zaczął wiercić jestem taaaaaka szczęśliwa,że szooook!!!

Jeszcze nie czytałam jak reszta dzisiejszych usg-owiczek, zaraz nadrabiam i już gratuluję super wieści !!
kolejny chłopczyk gratulacje!!
macie już imię?
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości