Matura 2011 - część IV - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-15, 14:01   #421
natalka2
Zakorzenienie

Dot.: Matura 2011 - część IV

hej
ja dzis napisalam zalegly spr z niemca i w koncu nie mam zadnych zaleglosci

zamowilam sobie na all buty. co o nich sadzicie?
mi z wygladu niezbyt sie podobaja, ale wazne zeby bylo w nich cieplo. to tylko na te najwieksze mrozy, dalej szukam czarnych oficerek do kolana na plaskim obcasie, ale ciagle cos jest nie tak

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:14   #422
Jamajka007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalka2 Pokaż wiadomość
hej

mi z wygladu niezbyt sie podobaja, ale wazne zeby bylo w nich cieplo. to tylko na te najwieksze mrozy, dalej szukam czarnych oficerek do kolana na plaskim obcasie, ale ciagle cos jest nie tak
Szczerze... jak zobaczyłam je na miniaturce to sie przeraziłam
Ale spokojnie.. otworzyłam zdjęcie i okazało się że są całkiem całkiem, na mrozy akurat

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:21   #423
Adus_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jamajka007 Pokaż wiadomość
Szczerze... jak zobaczyłam je na miniaturce to sie przeraziłam
Ale spokojnie.. otworzyłam zdjęcie i okazało się że są całkiem całkiem, na mrozy akurat
ja tak samo . Ale na pełnowymiarowym są okej

Nie miałam dzisiaj kark z historii, za to dochodzi nam powstanie styczniowe . Z tej okazji aż sobie puściłam 'Mamy czas' . Idealne nie tylko dla studentów, dla maturzystów też
Adus_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 14:41   #424
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez AjcCc Pokaż wiadomość
Rosiek, chyba zaraziłaś mnie niechęcią pójścia dzisiaj do szkoły
a ja poszłam -.- ugh, zrypałam sprawdzian z angielskiego, bo olałam słowka nastawiając się na gramatykę i coś do napisania, a tu nie było do napisania nic (opis, ankieta, list - nic ), jedno zadanie z gramatyki i reszta na słownictwo którego nie umiałam

ale za to 5 ze sprawdzianu z wosu^^

a teraz uciekam na chemię
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:13   #425
AjcCc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
a ja poszłam -.- ugh, zrypałam sprawdzian z angielskiego, bo olałam słowka nastawiając się na gramatykę i coś do napisania, a tu nie było do napisania nic (opis, ankieta, list - nic ), jedno zadanie z gramatyki i reszta na słownictwo którego nie umiałam

ale za to 5 ze sprawdzianu z wosu^^

a teraz uciekam na chemię
Ja też byłam w szkole miałam pierwszą lekcję z całkiem nową nauczycielką od niemieckiego i jest genialna. Zaczęłam znowu wierzyć, że zdawanie R ma sens
a poza tym dostałam 3+ z matematyki, bo nie zrobiłam jednego z 8 zadań
w ogóle w październiku moja klasa miała frekwencje 78%, na godzinie wychowawczej każdy ma dostać kartkę ze swoimi godzinami nieobecnymi i będzie musiał napisać dlaczego nie był na lekcji. W waszych szkołach frekwencja też jest tak pilnowana?

AjcCc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:25   #426
monakaja
Raczkowanie

ehhhh... ale mi sie nic nie chce, --->coponiedziałkowy brak weny mnie dopadł...
Stary 2010-11-15, 15:33   #427
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Nie wiem jak Wy, ale ja dzisiaj mam kiepski dzień. Czuję się strasznie zmęczona. Popijam właśnie kawkę, ale chyba i tak się położę, bo kręci mi się w głowie. Poza tym dostałam 2 z historii ze spr. Nie muszę poprawiać przynajmniej.

Cytat:
w ogóle w październiku moja klasa miała frekwencje 78%, na godzinie wychowawczej każdy ma dostać kartkę ze swoimi godzinami nieobecnymi i będzie musiał napisać dlaczego nie był na lekcji. W waszych szkołach frekwencja też jest tak pilnowana?
Nie, u mnie aż tak nie jest. Jedynie wychowawca coś pomarudzi i daje sobie z tym spokój.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 15:51   #428
sowoneul
Raczkowanie

Nie u mine w szkole aż tak nie sprawdzają frekwencji, no chyba, że ktoś już naprawdę mocno przesadza xD ( chyba, że jest to wf - bo nauczycielka jest tak głupia, że nikt nie traktuje jej poważnie i wszyscy olewają sobie xD Pierszy raz się spotkałam z tym, że naprawdę nikt nie lubi wuefu xD )
Ja za tydzień we wtorek mam próbną maturę z polskiego, a w czwartek ( też za tydzień ) z angielskiego. Trzymajcie kciuki
bułgarski/serbski
japoński/koreański
sowoneul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 15:52   #429
chococabana
Rozeznanie

U mnie chyba się już przyzwyczaili, że moja klasa w szkole jest rzadko w pierwszej klasie to jeszcze się bulwersowali, dzwonili do rodziców ale teraz
Już nawet jak widzą kolejne podrobione usprawiedliwienie to nie chce im się zwracać uwagi... Pod tym względem mam okropną klasę. Są strasznie "wyluzowani" , wagarują, wszyscy palą i razem ze mną tylko 2 osoby zdają jakiś dodatkowy przedmiot. Przez nich nawet zaczęłam się zastanawiać czy mi ten dodatkowy potrzebny ;/

Ja dzisiaj miałam straszny dzień, rano kartkówka z chłopów - pytanie o paraelizm wewnątrztekstowy mnie pokonało...
Na wypracowaniu pojawił się wiersz, który pierwszy raz widziałam na oczy, a byłam pewna, że na podstawie nie ma nieznajomych tekstów.
Z historii uciekłam, bo miał mnie pytać, a nie zdązyłam się nauczyć
Każdy błysk w jego błękitnych oczach wywoływał u niej gęsią skórkę. Jego spojrzenie hipnotyzowało, a ton jego głosu był niczym ulubiona piosenka, którą chciała nagrać na płytę i odtwarzać bez końca...
____ Piotruś! <3 ____
chococabana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:13   #430
Jamajka007
Zakorzenienie

U mnie wychowawczyni czepia się o każdą godzinę (taaaa tylko że jak coś sie w szkole dzieje to dowiadujemy się od innych nauczycieli albo na ostatnią chwilę, bo na nią nie ma co liczyć ). W klasie mojej koleżanki wychowawca usprawiedliwia wszystko od ręki... Mało kto przynosi zwolnienia...

"Każdy popełnia głupstwa, kiedy jest nieszczęśliwy.."

Jamajka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:17   #431
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest ok 70% a pozostałe klasy maturalne mają >90%

dostałam dziś dwie piątki i cztery ze spr z mat

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 16:22   #432
natalka2
Zakorzenienie

u mnie ludzie chodza jak chca, tylko trzeba przyniesc na czas usprawiedliwienie, czesc zapewne podrabia ale ja nie, bo mi mama zawsze usprawiedliwi

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 16:25   #433
Bziu
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie ludzie chodza jak chca, tylko trzeba przyniesc na czas usprawiedliwienie, czesc zapewne podrabia ale ja nie, bo mi mama zawsze usprawiedliwi
a to u mnie taki luz że już nawet nie trzeba usprawiedliwiać bo wszystko nam wychowawca uspr kochany jest

http://miejpoglad.blogspot.com/
Bziu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:10   #434
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też byłam w szkole miałam pierwszą lekcję z całkiem nową nauczycielką od niemieckiego i jest genialna. Zaczęłam znowu wierzyć, że zdawanie R ma sens
to zależy jaki wychowawca/wychowawczyni.. mnie się trafiła taka co nic nie ma w domu do robienia (stara panna ) a dziennik lekcyjny to jej sacrum.. wszystko musi być z góry na dół uzupełnione, szczęśliwa chodziłaby gdyby wszyscy chodzili dzień w dzień do szkoły i nie opuszczali żadnej lekcji ale najczęściej pogada pogada i przestanie.. dzisiaj nas było 14 osób z 24 więc będzie gadanie ! dodatkowo zebrała podpisy wszystkich rodziców, aby usprawiedliwienia nie były tylko podrobione.. (a już np. lekko inaczej odwinięta laseczka przy literce 'L' oznacza podrobienie ). I też mania liczenia % frekwencji.. w 2 klasie był pewien czas, gdy frekwencja wynosiła 86% (miesiac wcześniej 84) i wieeelkie halo, że nie chodzimy do szkoły

Cytat:
hej

fajne, ciepłe na pewno, ale na mrozach to i takie by mi nic nie pomogły

pytanie.. co sądzicie o repetytoriach Greg? a szczególnie z j. polskiego? przyszły mi dzisiaj 4 - polski, niemiecki, matma, biologia - nie powiem - podobają mi się bardzo

Edytowane przez pAtiŚ
Czas edycji: 2010-11-15 o 17:13
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:20   #435
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
nie, grunt to donieść na czas usprawiedliwienia, żeby nie mieć enek (N - nieusprawiedliwiona nieobecność): co 4 N obniża się zachowanie o jeden stopień.

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
to zależy jaki wychowawca/wychowawczyni.. mnie się trafiła taka co nic nie ma w domu do robienia (stara panna ) a dziennik lekcyjny to jej sacrum.. wszystko musi być z góry na dół uzupełnione, szczęśliwa chodziłaby gdyby wszyscy chodzili dzień w dzień do szkoły i nie opuszczali żadnej lekcji ale najczęściej pogada pogada i przestanie.. dzisiaj nas było 14 osób z 24 więc będzie gadanie ! dodatkowo zebrała podpisy wszystkich rodziców, aby usprawiedliwienia nie były tylko podrobione.. (a już np. lekko inaczej odwinięta laseczka przy literce 'L' oznacza podrobienie ). I też mania liczenia % frekwencji.. w 2 klasie był pewien czas, gdy frekwencja wynosiła 86% (miesiac wcześniej 84) i wieeelkie halo, że nie chodzimy do szkoły

fajne, ciepłe na pewno, ale na mrozach to i takie by mi nic nie pomogły

pytanie.. co sądzicie o repetytoriach Greg? a szczególnie z j. polskiego? przyszły mi dzisiaj 4 - polski, niemiecki, matma, biologia - nie powiem - podobają mi się bardzo
lubię je z biologii korzystam rzadko co prawda, ale z chemii już od pierwszej klasy, polski też jest fajnie zrobiony. zastanawiam się nad zakupem angielskiego.
Stary 2010-11-15, 17:32   #436
Lavi92
Zakorzenienie

Też mam biologię z Grega, pomocne bardzo jest jak dla poziomu podstawowego
Stary 2010-11-15, 17:48   #437
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
hej

mam podobne, tzn na takiej podeszwie i jestem z nich bardzo zadowolona, cieplutko i nie ma opcji żeby się przewrócić na lodzie
i też szukam oficerek, najlepiej żeby kożuch miały w środku, ale to chyba nieosiągalne...

u mnie w szkole zwracają uwagę na frekwencję, chociaż akurat mam takiego wych, że praktycznie wszystkim usprawiedliwia, ale też się przy tym nagada jak spada poniżej 90%

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 17:55   #438
Lavi92
Zakorzenienie

Moja wych to jest dziwna kobieta... Usprawiedliwia komu chce i to czasami takim co mają 3 cyfrową liczbę nieobecności a tym co chodzą i nieobecność zdarzy im się raz na rok nie usprawiedliwi tylko od rodzica
I oczywiście o nieobecności się czepia jak nikt.

Takie oficerki o jakich mówicie bardzo często można spotkać z sklepach ze skórzanymi wyrobami ale cena też jest świetna...

Ja mam takie butki http://www.obuwie-zdrowotne.pl/index...y&produkt=1019 bo nigdzie takich podobnych do Natalkaowych nie znalazłam... A takie właśnie chciałam.
(na żywo ładniejsze ^^ )
Stary 2010-11-15, 17:55   #439
maarttt
Raczkowanie

dziewczyny! czy w longmanie duzo jest czegos typu czytanie ze zrozumieniem? dopasowywanie tytulow, prawda falsz??
o ile w ogole jest

maarttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 18:04   #440
alice333
Rozeznanie

U nas zwracają umiarkowanie na frekwencję. Ja prawie cały czas chodzę, więc nie mam żadnych nieprzyjemności, ale jedna osoba u nas w klasie strasznie sobie olewa.

Facet od niemca zrobił nam okropnie trudny sprawdzian czytania ze zrozumienia. Oczywiście nie zapowiedziany. Z angielskiego sprawdzian z strony biernej, również niezapowiedziany. Cudowny dzień miałam w szkole.

Zaraz biorę się za lekcje bo jeszcze nic nie zrobiłam (wróciłam godzinę temu)

Mam jeszcze pytanie, dlaczego bierzecie tyle leków, nie boicie się, że zniszczycie sobie wątrobę?
alice333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 18:13   #441
pAtiŚ
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Też mam biologię z Grega, pomocne bardzo jest jak dla poziomu podstawowego
ja to w ogóle mam problem z biologią, bo chcę zdać chociaż na 80% a jak narazie to nic nie umiem
a jak widzę w tej biologii z Grega 'poziom rozszerzony' to mnie denerwuje bo tyle miejsca zajmuje haha a mnie interesuje tylko podstawa.

Cytat:
lubię je z biologii korzystam rzadko co prawda, ale z chemii już od pierwszej klasy, polski też jest fajnie zrobiony. zastanawiam się nad zakupem angielskiego.
mnie się najbardziej spodobał z tych 4 niemiecki i polski matma też w sumie - zadania wszystkie dobrze przetłumaczone jak należy zrobić..

Poza tym - matmy na tej maturze obawiam się najmniej..

Edytowane przez pAtiŚ
Czas edycji: 2010-11-15 o 18:14
pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 18:15   #442
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez alice333 Pokaż wiadomość
U nas zwracają umiarkowanie na frekwencję. Ja prawie cały czas chodzę, więc nie mam żadnych nieprzyjemności, ale jedna osoba u nas w klasie strasznie sobie olewa.

Facet od niemca zrobił nam okropnie trudny sprawdzian czytania ze zrozumienia. Oczywiście nie zapowiedziany. Z angielskiego sprawdzian z strony biernej, również niezapowiedziany. Cudowny dzień miałam w szkole.

Zaraz biorę się za lekcje bo jeszcze nic nie zrobiłam (wróciłam godzinę temu)

Mam jeszcze pytanie, dlaczego bierzecie tyle leków, nie boicie się, że zniszczycie sobie wątrobę?
LEKI biorę, bo zlecają mi je lekarze, bez nich prawdopodobnie nie mogłabym funkcjonować bo albo miałabym poważne problemy z sercem albo zadusiłabym się przez obecność alergenów. A SUPLEMENTY biorę, żeby dodatkowo polepszyć kondycję organizmu. Na leki wpływu nie mam, a moje suplementy nie są w większości metabolizowane w wątrobie, na żołądek ze względu na leki mam włączone preparaty osłonowe
Stary 2010-11-15, 18:16   #443
MadlenK
Rozeznanie

Dzisiejszy dzień to masakra jakaś, ale za to motywuje mnie aby wziąć się do roboty
Niedawno wróciłam i zabieram się do nauki...
MadlenK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 18:21   #444
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
ja to w ogóle mam problem z biologią, bo chcę zdać chociaż na 80% a jak narazie to nic nie umiem
a jak widzę w tej biologii z Grega 'poziom rozszerzony' to mnie denerwuje bo tyle miejsca zajmuje haha a mnie interesuje tylko podstawa.

Poza tym - matmy na tej maturze obawiam się najmniej..
A ja najbardziej

Ja z 60 bym się cieszyła...Ale mam nadzieje, że mi dobrze pójdzie. Choć kiedyś zrobiłam maturę tak od ręki i napisałam na 75

Co do leków to ja staram się łykać tylko te co mi przepisze lekarz po podobnie bym się udusiła po prostu
Stary 2010-11-15, 18:23   #445
alice333
Rozeznanie

Cytat:
LEKI biorę, bo zlecają mi je lekarze, bez nich prawdopodobnie nie mogłabym funkcjonować bo albo miałabym poważne problemy z sercem albo zadusiłabym się przez obecność alergenów. A SUPLEMENTY biorę, żeby dodatkowo polepszyć kondycję organizmu. Na leki wpływu nie mam, a moje suplementy nie są w większości metabolizowane w wątrobie, na żołądek ze względu na leki mam włączone preparaty osłonowe
Nie chodziło mi o ciebie, bo tłumaczyłaś to już kiedyś. Ktoś wspominał, że bierze jakieś proszki odchudzające czy jakieś i się zdziwiłam, że aż tyle.
Stary 2010-11-15, 18:27   #446
alkaaa00
Rozeznanie

Cytat:
A ja najbardziej

Ja z 60 bym się cieszyła...Ale mam nadzieje, że mi dobrze pójdzie. Choć kiedyś zrobiłam maturę tak od ręki i napisałam na 75
Ja najbardziej bałam sie matmy dopóki nie dostałam nowej nauczycielki od angielskiego i teraz sie najbardziej boje języka dzięki niej.

Dziewczyny, mam postanowienie od jutra nie jem słodyczy tylko owoce, nie pije gazowanych napojów tylko soczki i staram sie nie jesc fast foodow ! :d Ciekawe czy mi wyjdzie xD ale bedzie ciezko ;o
Stary 2010-11-15, 18:28   #447
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Nutka bierze, żeby utrzymywać wagę, ale ona też robi to z rozwagą... I to chyba tylko my tyle łykamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 18:34   #448
Lavi92
Zakorzenienie

Wbrew pozorom niejedzenie słodyczy jest łatwe Ja sobie postanowiłam, że będę jadła tylko w piątki, ot nagroda I działa.

Dziewczyny... w jakiej grupie literackiej był Przyboś?
Stary 2010-11-15, 18:36   #449
alice333
Rozeznanie

Ja też powinnam zdrowiej się odżywiać, ale nie powstrzymałam się i zjadłam dziś zapiekankę.
Ja nie boję się polskiego i matmy na maturze. Reszta mnie przeraża. Ciągle mam wrażenie, że za mało poświęcam czasu nauce lub że uczę się za wolno.
Przyboś - Awangarda Krakowska.

Edytowane przez alice333
Czas edycji: 2010-11-15 o 18:37
Stary 2010-11-15, 18:47   #450
alkaaa00
Rozeznanie

Cytat:
Wbrew pozorom niejedzenie słodyczy jest łatwe Ja sobie postanowiłam, że będę jadła tylko w piątki, ot nagroda I działa.
Ooo to tez jest dobre, może tak zrobię ;D

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości