Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-03, 09:28   #421
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Witaj Ancymonek

Mamusiom które poznały płci gratuluję serdecznie

Ego jestem też za usunięciem dziewczyn z listy. robi się tylko taki "sztuczny tłum"

Co do krwawienia z nosa to ja też często mam i te skrzepy o których mówicie. Zwiększa się objętość krwi w organiźmie i to przez to.

Iza skonsultuj się z lekarzem będziesz spokojniejsza. I nie martw się kochana.
Stary 2010-12-03, 09:29   #422
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Chłopiec czy dziewczynka to już wiemy, teraz trzeci trymestr świętujemy-III-IV.

Iza ja miałam tydzień temu w piątek akcję z krwią na papierze, ale to były resztki krwiaka. i to nie było żywo czerwone, tylko brązowe, a u Ciebie? lepiej sprawdź co u Ciebie.
zdenerwowałam się wczoraj, bo dowiedziałam się że koleżanka z pracy, z mojego działu, powiedziała szefowej, że ja po porodzie nie chcę wracac do pracy bo mam za wysokie wykształcenie na to stanowisko!!! ale ma zamiast mnie swoją koleżankę, i co najciekwsze ta koleżanka miała już od stycznia pracę zaczynać. dobrze że moje uczcie koleżanki sie o tym dowiedziały i uświadomiły szefową, a ja we wtorek pojde i z nią jeszcze porozmawiam. no wiecie co, jakim prawem ktoś za mnie decyduje co ja zrobię!!!
od 2 dni budzę się o 6 rano po pół kanapki i śpię dalej do 9. macie coś takiego? z tym że kolację jem o 18-19. więc może dzidzia głodna?

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:32   #423
Montii
Zakorzenienie

Nie zwalaj na dzidzie nie dzidzia głodna ale Ty

a co do 'koleżanki ' to szczyt szczeniactwa takie coś powiedzieć, szok.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:32   #424
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
A na pewno z dróg rodnych? Może nabawiłaś się hemoroidów?
Wiesz ja do panikar nie należę ale lepiej żebyś się dodzwoniła do ginekologa i on powie co dalej, może jakaś kontrola
Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Właśnie to mogą być hemoroidy

no własnie nie,
jak to zobaczyłam na papierze to się upewniłam czy z pochwy to pochodzi,
bo miałam nadzieję, że nie,
ale wiedziałam, że się tak okaże o to ze śluzem było

Ja też staram się nie panikować,
bo mój tż to by mnie w nocy chciał do szpitala zabrać,

no ale się zdenerwowałam strasznieeeeeee jak to zobaczyłam,
zadzwonię do gin, tylko, ze narazie nie odbiera,
coś mi się kojarzy że o 10 jest obchód w szpitalu,

mam nadzieję, że mi powie, że jeżeli mnie nic nie boli i się to nie powtarza to ma się nie martwić
Stary 2010-12-03, 09:33   #425
Montii
Zakorzenienie

w sumie czytałam,że tam wszystko jest bardzo ukrwione i czasem może pęknąć jakieś naczynko i jest krew..

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 09:35   #426
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski
ale pedizmy na łeb na szyje do tych porodow juz nowy watek

pozniej was doczytam co pisalyscie a na szybko musze sie was poradzic
bo bylam na tym cukrze i wyszlo mi
na czco : 91
po 1goidnzie od wypicia 75 glukozy: 162
po 2 godz: 120

ktos wie czy to ok?
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:38   #427
Hastla
Raczkowanie

Marcowa mama wita
Hastla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:38   #428
Montii
Zakorzenienie

po 2 h jest do 140
wiec wynik ok

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 09:38   #429
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ja tez w lutym,
bo zdaje sobie sprawę, że wtedy będę juz taka ociężała, że nie będzie mi się chciało z domu ruszać,
pewnie na prace domowe nie będzie sił,
to chociaz to mi zostanie
to ja też sobie popiorę w lutym myślałam nad marcem ale jak mi przyjdzie urodzić wcześniej to lepiej mieć to już z głowy, w sumie to wszystko i tak piorę od razu jak kupię ale wolę to jeszcze raz przeprać po takim czasie

Cytat:
to może ja kupiłam albo się aukcja skończyła, to pewnie jutro się pojawią
będę sprawdzać

ancymonek witaj wśród nas

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Agattek33 matka marnotrawna powraca to miłe gorzej z tymi co na liście są a teraz nic - nawet się nie odzywają pewnie nie zaglądają tu nawet
Cytat:
to usunąć z listyyyyy
jestem za usunięciem

Cytat:
Napisane przez Montii
ja zjadlam sloik miodu i paczkę flipsów
Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
a ja kupiłam sobie paczkę pierniczków
a ja czekoladę milkę z wafelkiem 300g, połowy już nie ma pyyychaa

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
A ja sama nie wiem na co mam ochotę

Dziewczyny mam problem z kwiatkiem. Mam beniaminka i cholera 3/4 liści mu zżółkło nie wiem dlaczego i nie wiem co robić.
aja jakieś dwa miesiące temu mieliśmy ten sam problem, porobiłam odszczepki ( ucięłam najładniejsze gałązki i wsadziłam do szklanki z wodą ) i chciałam tego starego kwiatka wyrzucić ale teściowa zakosiła i u niej po tych dwóch miesiącach odżył (nie mam pojęcia co mu u nas zaczęło przeszkadzać bo ani go nie przestawiłam ani nie zaczęłam inaczej podlewać ) a ja mam z odszczepek zasadzonego małego benaiminka który fajnie się przyjął

mam taką odmianę tylko że jest o wiele mniejszy http://www.lodzianin.eu/viewtopic.php?f=27&t=67

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Pytałam gina co na swędzące piersi, bo normalnie jakbym świerzb miała. On do mnie - hartować ręcznikiem frotte.
No chyba szczotką drucianą, bo ręcznik to przetrę.

mnie też strasznie swędzą, największą radochę ma mąż jak mówię żeby teraz on drapał bo ja już nie mam siły :P

n.ik.a super

Cytat:
Buahha a ja zamiast w google wpisać STANIKI DO KARMIENIA
to wpisałam KARMNIKI DO SIEDZENIA
montii przez ciebie zakrztusiłam się śniadaniem

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laseczki mam pytanie możne głupie.....

jak wy odróżniacie czym was dziecko kopie znaczy się skąd wiecie ze to główką rączką....
ja poprostu czuje uderzenia ale nie mam pojęcia czym one są spowodowane

odrózniam tylko uderzenia od czkawki ...
ja też nie mam pojęcia czym uderza to chyba trudno stwierdzić, ważne że uderza

Cytat:
Mi codziennie leci krew z nosa
mi też ale nie ciurkiem tylko po prostu smarkam krwią

monika gratulacje

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
dzień dobry dziewczynki
ja juz od 7 w pracy

w razie co, to sobie zapisałam wszystko w wordzie i w każdej chwili mogę dopisać, chociaż usunięcie pewnej osoby już dawno mnie korciło
dzień doberek ciekawe której pewnie 99% z nas dawno ją chciało usunąć

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dobry Chodzi za mną od rana sernik na zimno,nie wiem,czy nie zrobic? <mniam>
za mną od paru dni sernik chodzi ale piekarnik szlak trafił trzeba czekać na remont kuchni chyba że sobie kupie

iza daj znać co ci lekarz powie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:44   #430
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
po 2 h jest do 140
wiec wynik ok
aha to znacyz ze nie bedem usiala sie nakluwac - ufff
dzieki Monti
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:54   #431
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
coralady ja chcę! ale też jestem laik...
Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
coralady ja jeszcze nie wiem czy będę chustę kupować, ale szwagierka nosi dziecko bardzo często i chwali sobie. W sumie czasami to wygodniej niż z całym majdanem wózkowym gdzieś iść. Wiem tylko, że są różne rozmiary chust i specjalne sploty. Więcej nie wiem
Musze się temat na poważnie zainteresować,bo od poczatku chciałabym dziecko w chuście nosić.Pare moich znajomych nosi tak dziecko i bardzo sobie chwali.Dziecko jest zawsze przy Tobie,czuje sie bezpieczne,bo czuje bicie serca mamy,ręce są wolne i nie trzeba wózka ze sobą taskać za każdym razem.Dla mnie to ważne,bo ja mieszkam na wysokości 3 piętra i nie wyobrażam sobie codziennie wózka znosić,zeby np.zejśc do sklepu na zakupy.A tak Mała do chusty i idziemy

Cytat:
Dziewczyny jestem przerażona ;( ;(

w noc na papierze toaletowym zobaczyłam wydzielinę z krwią
Myslałam, ze zejdę na zawał.
Miała któraś już takie przeboje z krwią??
Izabela jeżeli sytuacja się nie powtórzy to nie masz się czym martwić.Czasem w ciązy zdarzają se takie wypadki z krwią.Wiem,że sie przeraziłaś,bo ja sie nie widzę ...Już miałam plamienia na poczatku ciązy i mam uraz do krwi(choć wcześniej wcale nie robiła na mnie żadnego wrażenia!)Nawet jak była ostatnio w kinie i było trochę brutalnych scen to póżniej śniła mi sie cała noc krewDla spokoju zadzwoń do gina.Ja miałam tak raz,ale to przy zaparciu i na bank to jakiś hemoroidd był.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:55   #432
aguchaw1
Raczkowanie

Monika i Nika gratulacje poznania płci - ciekawe czy chłopaczki jeszcze przegonią dziewczynki na wątku

Iza a ta krew była taka żywa czy brązowa ? bo podobno jak jest taka brązowa to o niczym niedobrym nie świadczy, mi się przytrafiło raz że na papierze byłą taka właśnie żywa, ale to był na pewno pęknięty hemoroid - aczkolwiek na początku myslalam, że umre na zawał jak to zobaczyłam.
Na pewno wszystko będzie dobrze!!!

Ja też mam takie skrzepy krwi w nosie, chociaż ogólnie nie leci z nosa.. czyli pewnie na tym etapie ciąży to normalne..

Aguś wracaj do zdrowia!!

A w ogóle u Nas od północy nie ma ogrzewania w bloku - podobno jakaś rura pękła i kilka osiedli w częstochowie bez ogrzewania - i jest strasznie zimnooo. obudziłam się z bólem gardła i teraz siedze w szaliku co by bardziej mnie nie wzięło..
Nienawidze zimy!
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 09:59   #433
patrycja_22
Rozeznanie

aguchaw1 też słyszałam, że w całej Częstochowie nie ma ogrzewania ale po południu ma wszystko wrócić do normy
Ja na szczęście mam ogrzewanie na gaz

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:02   #434
Montii
Zakorzenienie

Coralady córka znajomej to straszna maruda, koleżanka nawet kawy nie mogła sobie zrobić bo mała w beek... a przecież nie ma 4 rąk i nie da się nic zrobić jak dziecko bujasz dlatego kupiła chuste i ma ręce wolne, mała spokojna, cud miód malina.. a zastanawiasz się nad jakąś konkretną?

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 10:06   #435
aguchaw1
Raczkowanie

Patrycja oby szybko wszystko wróciło do normy bo jak nie to uciekam do rodziców - oni też mają ogrzewanie na gaz
aguchaw1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:13   #436
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Coralady córka znajomej to straszna maruda, koleżanka nawet kawy nie mogła sobie zrobić bo mała w beek... a przecież nie ma 4 rąk i nie da się nic zrobić jak dziecko bujasz dlatego kupiła chuste i ma ręce wolne, mała spokojna, cud miód malina.. a zastanawiasz się nad jakąś konkretną?
Wiesz co Monti za chusta bardzo do mnie przemawia z róznych względów Najbardziej z tego,ze tworzy sie wieź z matką i dziecko czuje się bezpiecznie.Może tą chuste nosić taże tata kiedy mama chce cos zrobićPoza tym kręgosłup nie jest obciązony,a ja jestem wysoka(179cm)i całe życie mam problemy z kręgosłupem.No i pasuje ona do mojego stylu zycia i filozofii,bo ja taka stara hipisiara jestemTroche ta chusta droga Poza tym w nosidełku nie mozna nosić dziecka,któe jeszcze nie siedzi,czyli mozna zacząć dopiero ok 7/8 miesiąca.A do tego czasu nosić dziecko na rękach?

Znalazłam jakieś forum,poczytam opinie:

http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...a-dzieci-6027/
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2010-12-03 o 10:35
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:14   #437
Tity
Zakorzenienie

diatoma szczyt chamstwa... co ludzie potrafią zrobić dla własnej korzyści, a czasami podkładają świnie tak sobie, bo tak mają. Dobrze, że masz lojalne koleżanki. Tamtą powinien szef opitolić za wtrącanie się w nie swoje sprawy.
kasiapruszków chyba każde laboratorium ma inne normy. U mnie w każdym badaniu norma była 55-100.
Właśnie wróciłam ze spacerku małego, chociaż zapalenie oskrzeli dalej trzyma, ale lekarz nie kazał w domu siedzieć. Poza tym jutro i tak na zajęcia trzeba jechać...
A wiecie co dziewczyny, te chusty teraz jakieś takie "powymyślane", a mnie mama nosiła w zwykłej chuście wyszywanej i też dobrze było

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2010-12-03 o 10:15
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:15   #438
n.ik.a
Zadomowienie

Hastla dzień dobry

Faktycznie może macie rację, założa mi ten szew i będę spokojniejsza o małą przeraża mnie tylko to leżenie...idą święta a wigilia miała być u nas i sylwester połączony z parapetówką

też myślę o chuście i tych pieluszkach wielorazowego użytku

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:16   #439
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam was w ten mrozny dzionek

czekam mnie za godzine wyjazd po jedzenie dla kotow bo sie konczy a TŻ przez ten snieg od wt nie moze sie z robota od kopac i wraca o 22 a wychodzi ok . 5 rano wiec nie mam wyjsc i jestem skazana na jazde autem dzis
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 10:17   #440
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie nie,
jak to zobaczyłam na papierze to się upewniłam czy z pochwy to pochodzi,
bo miałam nadzieję, że nie,
ale wiedziałam, że się tak okaże o to ze śluzem było

Ja też staram się nie panikować,
bo mój tż to by mnie w nocy chciał do szpitala zabrać,

no ale się zdenerwowałam strasznieeeeeee jak to zobaczyłam,
zadzwonię do gin, tylko, ze narazie nie odbiera,
coś mi się kojarzy że o 10 jest obchód w szpitalu,

mam nadzieję, że mi powie, że jeżeli mnie nic nie boli i się to nie powtarza to ma się nie martwić

Nie dziwie się,że się wystraszyłaś...nie jest to miły widok. Ja jednak myślę podobnie,jak dziewczyny...w ciąży wszystko bardziej jest ukrwione i czasem może się coś takie zdarzyc. Dla świętego spokoju skontaktuj się z lekarzem...

aguchaw1 o matko! nie wytrzymałabym bez ogrzewania...jestem straszny zmarzluch Ubieraj się ciepło!

Ancymonek witajk wśród nas

Nawracając do tematu hemoroidów-też z nimi walczę Cholernie boli Słyszałam gdzieś,że ponoc przez to świństwo kobieta może miec zrobioną cesarkę.Nie wiem,ile w tym prawdy?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:20   #441
Tity
Zakorzenienie

czarna jak boli to kup sobie Posterisan maść, ale nie Posterisan H, bo ten jest z hydrokortizonem i nie powinno się go podawać. Parę razy sobie zapuścisz i będzie lepiej A jak bardzo boli to jeszcze nasiadówki z kory dębu, tyle, że w temperaturze letniej.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 10:20   #442
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguchaw1 Pokaż wiadomość
Iza a ta krew była taka żywa czy brązowa ? bo podobno jak jest taka brązowa to o niczym niedobrym nie świadczy, mi się przytrafiło raz że na papierze byłą taka właśnie żywa, ale to był na pewno pęknięty hemoroid - aczkolwiek na początku myslalam, że umre na zawał jak to zobaczyłam.
Na pewno wszystko będzie dobrze!!!

niestety żywa,

nadal nie odbiera, ale już mnie trochę uspokoiłyście
spróbuję za godzinę
Stary 2010-12-03, 10:21   #443
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwie się,że się wystraszyłaś...nie jest to miły widok. Ja jednak myślę podobnie,jak dziewczyny...w ciąży wszystko bardziej jest ukrwione i czasem może się coś takie zdarzyc. Dla świętego spokoju skontaktuj się z lekarzem...

Nawracając do tematu hemoroidów-też z nimi walczę Cholernie boli Słyszałam gdzieś,że ponoc przez to świństwo kobieta może miec zrobioną cesarkę.Nie wiem,ile w tym prawdy?

A co mówi twój gin na te hemoroidy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 10:21   #444
Montii
Zakorzenienie

nika , mnie bardziej chodzi o czysty egoizm - wolne ręce
tulić,całować, pieścić zamierzam a chusta mi to ułatwi ale nie ukrywam, chodzi mi o wolne ręce i szybkie wyjście do sklepu bo z wózkiem nie będę się tarabanić, teraz zastanawiam się nad Vatanai Kipawa... ale używaną raczej, ''złamaną'' już

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 10:26   #445
87czarna
Zakorzenienie

iizabelaa wiesz co,głupio się przyznac,ale odkąd zaczęłam do niego chodzic,to ani razu o tym nie wspomniałam...!

Myślę,że przy badaniu sam powinien zauważyc,a nigdy nic nie skomentował. Ból nie zawsze się pojawia,ale jak już jest,to czuję się okropnie

Stary 2010-12-03, 10:27   #446
Montii
Zakorzenienie

czarna może jakieś specyfiki z apteki ?!
pomogą złagodzić ból a na pewno nie jest miły.....

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 10:29   #447
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
nika , mnie bardziej chodzi o czysty egoizm - wolne ręce
tulić,całować, pieścić zamierzam a chusta mi to ułatwi ale nie ukrywam, chodzi mi o wolne ręce i szybkie wyjście do sklepu bo z wózkiem nie będę się tarabanić, teraz zastanawiam się nad Vatanai Kipawa... ale używaną raczej, ''złamaną'' już

ale czy w takiej chuście iść po zakupy to nie jest gorzej niż z wózkiem?
Bo do wózka przynajmniej można zapakować siatkę z zakupami, a tak trzeba w rękach dźwigać i jeszcze dziecko z przodu

mnie chusta jakoś nie przekonuje, przynajmniej jeśli chodzi o zakupy

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
iizabelaa wiesz co,głupio się przyznac,ale odkąd zaczęłam do niego chodzic,to ani razu o tym nie wspomniałam...!

Myślę,że przy badaniu sam powinien zauważyc,a nigdy nic nie skomentował. Ból nie zawsze się pojawia,ale jak już jest,to czuję się okropnie

dziwne że sam nie zauważył i nie ruszył tematu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-03, 10:31   #448
87czarna
Zakorzenienie

Iizabelaa też jestem zdziwiona...nie wiem,może nie są na zewnątrz widoczne :P

Montii jak już nie wytrzymam z bólu,to będę zmuszona coś kupic. Na razie jestem twarda baba i walczę z bólem

Stary 2010-12-03, 10:32   #449
Montii
Zakorzenienie

Iza zależy jakie zakupy masz na myśli, nie ukrywajmy ale wózki to nie mają zbyt dużego kosza tak czy siak . A ja rano lubię zjeść świeże bułki, zapakuję małego w chustę i zejdę do sklepu, wiadomo takie podręczne rzeczy , jakaś wędlinka, bułki ,jedna reklamówka większe to wiadomo odpadają.
Mnie chusta w ogóle nie 'kręciła' na początku,to nie w moim stylu, ale jak widzę wolne ręce koleżanki to wydaje mi się,ze to wybawienie. I są miejsca gdzie wózkiem nie dojedziesz. Ale póki co na razie się rozglądam...bo tego tyle,że można zwariować.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Czarna jesteś hardcore
Ale śniegiem sypie a ja muszę iść do mamy ;/ bo mi mięsko kupiła

[LEFT]
Stary 2010-12-03, 10:33   #450
87czarna
Zakorzenienie

A coooo,nie dam się!

U nas też sypie...a na dworze ziąąąąąąąb,brrrr!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości